Γιατί Να Επιλέξετε Την Καλλιέργεια Κανονικών Σπόρων Κάνναβης?

Κανονικοί σπόροι κάνναβης

Ανακαλύψτε τον κόσμο των κανονικών σπόρων κάνναβης.


Οι κανονικοί σπόροι κάνναβης λειτουργούν ακριβώς με τον τρόπο που ορίζει η φύση. Έχουν 50% πιθανότητα να εξελιχθούν σε αρσενικά ή θηλυκά φυτά. Ως εκ τούτου, επιτρέπουν στους καλλιεργητές την δημιουργία νέων ποικιλιών και την παραγωγή κλώνων καλύτερης ποιότητας.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους κανονικούς σπόρους κάνναβης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ;

Οι κανονικοί σπόροι κάνναβης είναι απαλλαγμένοι από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Κάθε φορά που τους φυτεύετε, παίρνετε ένα ρίσκο. Έχουν ίσες πιθανότητες ανάπτυξης θηλυκών και αρσενικών φυτών που παράγουν γύρη.

Τι νόημα έχει, λοιπόν, η καλλιέργεια κανονικών σπόρων αφού παράγουν λιγότερα, πλούσια σε THC, άνθη; Τα αρσενικά φυτά είναι εξαιρετικά πολύτιμα όταν πρόκειται για τη διαδικασία της αναπαραγωγής. Επιπλέον, οι απλές ποικιλίες προσφέρουν ανώτερους ποιοτικά κλώνους.

Η κάνναβη είναι ένα δυικό φυτό, που σημαίνει ότι παράγει ξεχωριστά αρσενικά και θηλυκά φυτά. Επειδή τα θηλυκά φυτά κάνναβης αναπτύσσουν τα καλύτερα άνθη, αυτό οδήγησε στη δημιουργία και στη διάδοση των θηλυκοποιημένων σπόρων-ποικιλιών που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με σκοπό την παραγωγή θηλυκών φυτών, γεγονός που επιτυγχάνεται κατά 99,99%.

ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Οι θηλυκοποιημένοι σπόροι είναι ιδανικοί για καλλιεργητές που επιζητούν αποκλειστικά τα άνθη, ωστόσο οι κανονικοί σπόροι έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Πρώτον και κύριον, είναι απαραίτητοι για τη δημιουργία νέων ποικιλιών. Οι κανονικοί σπόροι τείνουν επίσης να παράγουν πιο ανθεκτικά φυτά. Είναι πιο δυνατοί, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το στρες και παράγουν μοσχεύματα που παρουσιάζουν εκρηκτική ανάπτυξη και εκπληκτικές αποδόσεις.

Ανακαλύψτε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη των κανονικών σπόρων παρακάτω.

 • ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Χωρίς κανονικούς σπόρους κάνναβης, δεν υπάρχει αναπαραγωγή! Είναι τόσο απλό. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας αρσενικά και θηλυκά είδη και διασταυρώστε τα για να δημιουργήσετε απογόνους που συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των προγόνων τους.

Είτε αναζητάτε ισχύ, είτε ένα συγκεκριμένο γευστικό προφίλ ή και συγκεκριμένα χρώματα, χρειάζεστε κανονικούς σπόρους για να εκπληρώσετε τον στόχο σας.

 • ΜΗΤΡΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΚΛΩΝΟΙ

Τα απλά φυτά κάνναβης προσφέρουν ισχυρούς και υγιείς κλώνους, ικανούς να ριζοβολούν καλά και να αναπτύσσονται γρήγορα.

Η κλωνοποίηση επιτρέπει στους καλλιεργητές να δημιουργήσουν ένα ακριβές γενετικό αντίγραφο ενός συγκεκριμένου φυτού. Εάν σας αρέσει η μορφολογία ή το χρώμα ενός συγκεκριμένου φυτού, μπορείτε να το αντιγράψετε μέσω της κλωνοποίησης.

Επίσης, η ριζογένεση των μοσχευμάτων θα σας επιτρέψει να παραγάγετε περισσότερα φυτά σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να παραλείψετε τη φάση της βλάστησης και έτσι θα αποκτήσετε έναν δίσκο με έτοιμα μικρά φυτά.

Τα απλά φυτά κάνναβης είναι πιο κατάλληλα για κλωνοποίηση από τα θηλυκοποιημένα. Οι κλώνοι είναι πολύ πιο σταθεροί, έχουν ισχυρότερα γονίδια και είναι λιγότερο πιθανό να εξελιχθούν σε ερμαφρόδιτα φυτά.

Οι θηλυκοποιημένοι σπόροι είναι κατάλληλοι για μια και μόνο συγκομιδή και τα γονίδια τους τείνουν να αποσταθεροποιούνται μετά την κλωνοποίηση.

Regular cannabis plants provide strong and healthy clones

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Η διαδικασία της καλλιέργειας κανονικών σπόρων είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή που ακολουθείται στην περίπτωση των θηλυκοποιημένων σπόρων. Υπάρχουν μόνο μερικές προφυλάξεις που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν.

 • Βλάστηση

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βλαστήσετε τους σπόρους σας. Μπορείτε να τους φυτέψετε απευθείας στο έδαφος ή να τους τυλίξετε σε υγρή πετσέτα κουζίνας για μερικές ημέρες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το Easy Start Kit για να αυξήσετε τα ποσοστά βλάστησης. Το πακέτο αυτό περιέχει έναν δίσκο με ξεχωριστά τμήματα για κάθε σπόρο και ευεργετικά βακτήρια για ενίσχυση της βλάστησης.

Η όλη διαδικασία της βλάστησης διαρκεί μεταξύ 1-4 ημερών. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, οι σπόροι απαιτούν ποσοστό υγρασίας περίπου 80%. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα μέσω του Easy Start Kit ή μέσω μιας υγρής χαρτοπετσέτας.

Οι σπόροι σας πρέπει επίσης να διατηρούνται ζεστοί. Ιδανικά, η θερμοκρασία του δωματίου θα πρέπει να είναι περίπου 26°C.

 • Σε εσωτερικό ή σε εξωτερικό χώρο

Θα χρειαστεί επίσης να αποφασίσετε εάν θέλετε να καλλιεργήσετε τα φυτά σας σε εσωτερικό ή σε εξωτερικό χώρο. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και για τα δύο περιβάλλοντα.

Η καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο προσφέρει στους καλλιεργητές πολύ μεγαλύτερο έλεγχο των συνθηκών του περιβάλλοντος. Θα μπορείτε να ελέγχετε τα επίπεδα φωτισμού με το πάτημα ενός κουμπιού και να ορίζετε την ακριβή ποσότητα του νερού κατά το πότισμα. Η θερμοκρασία και η υγρασία μπορούν να τροποποιηθούν χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες, θερμαντήρες και υγραντήρες.

Ο κύριος περιορισμός της ανάπτυξης σε εσωτερικό χώρο είναι ο διαθέσιμος χώρος. Μπορείτε να καλλιεργήσετε ποικιλίες Indica μέτριου μεγέθους, αλλά το μεγάλο ύψος των ποικιλιών Sativa μάλλον θα είναι απαγορευτικό στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο αφήνει τα φυτά σας εκτεθειμένα στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Τα φυτά σας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ήλιο, αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε τα κύματα καύσωνα, τις καταιγίδες, τις πλημμύρες και τις ξηρασίες.

Τα υπαίθρια φυτά είναι επίσης πιο εκτεθειμένα σε παράσιτα και μύκητες.

Ωστόσο, ο χώρος είναι άφθονος στην ύπαιθρο. Έτσι, οι καλλιεργητές μπορούν να καλλιεργούν ψηλά και παραγωγικά φυτά, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερες αποδόσεις και σοδειές.

 • Μεταφύτευση

Αφού τα φυτά σας αναπτυχθούν αρκετά, θα πρέπει να τα μεταφυτεύσετε σε μεγαλύτερη γλάστρα. Είναι σημαντικό να τους δώσετε αρκετό χώρο για την προέκταση των ριζών τους, αλλά η τοποθέτησή τους κατευθείαν σε μια μεγάλη γλάστρα μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια. Είναι προτιμότερο να αυξήσετε σταδιακά το μέγεθος του δοχείου, καθώς το φυτό σας μεγαλώνει, για να αποφύγετε φαινόμενα όπως η σηψιρριζία.

Οι Υφασμάτινες Γλάστρες της RQS είναι ιδανικές για ολόκληρο τον κύκλο ανάπτυξης. Αυτές οι φιλικές προς το περιβάλλον γλάστρες διατηρούν την υγρασία ενώ επιτρέπουν στις ρίζες να αναπνέουν σωστά. Διατίθενται σε μεγέθη 11, 15, 19 και 25 λίτρων. Μεταφυτέψτε τα φυτά σας στο αμέσως μεγαλύτερο μέγεθος, καθώς αυξάνεται ο όγκος του φυτού. Οι Υφασμάτινες Γλάστρες της RQS είναι κατάλληλες για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Στην RQS προτείνουμε τη βιολογική καλλιέργεια. Οι μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων και των ζιζανιοκτόνων και σύμφωνα με τις ολιστικές μεθόδους τα συνθετικά λιπάσματα δεν είναι καθόλου απαραίτητα.

 • Λιπάσματα

Δεν τροφοδοτείτε μόνο τα φυτά σας όταν προσθέτετε τροφή στο έδαφος. Τροφοδοτείτε και τους ζωντανούς οργανισμούς που υπάρχουν στο έδαφος. Αυτοί οι οργανισμοί λειτουργούν ευεργετικά για τα φυτά κάνναβης.

Μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό αυτών των χρήσιμων μικροοργανισμών δημιουργώντας το δικό σας *τσάι κομποστοποίησης. Αυτό το υγρό είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ενισχύει την ανάπτυξη ευεργετικών μυκήτων και βακτηρίων, αποτρέποντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

Το τσάι κομποστοποίησης δεν είναι το μόνο φυτό-θρεπτικό μείγμα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Προσπαθήστε να φτιάξετε το δικό σας υπερ-χώμα που θα προσφέρει στα φυτά σας γερά θεμέλια ανάπτυξης, χωρίς συμβιβασμούς.

Πότισμα

 • Πότισμα

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας το να μάθετε πώς να ποτίζετε σωστά το φυτό σας. Το πάρα πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει σηψιρριζία, ενώ το πολύ λίγο νερό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μη επαρκή απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

Πολλοί αρχάριοι καλλιεργητές τείνουν να ποτίζουν υπερβολικά τα φυτά τους, υιοθετώντας μια υπερπροστατευτική στάση απέναντί τους. Ξεκινήστε ποτίζοντας ελάχιστα και σταδιακά αυξήστε την ποσότητα νερού που δίνετε καθώς μεγαλώνουν τα φυτά σας.

Η ποσότητα νερού που δίνετε εξαρτάται επίσης από το μέγεθος της γλάστρας. Συμβουλευτείτε τα παρακάτω στοιχεία για να προσαρμόσετε την ποσότητα νερού, ανάλογα με το μέγεθος της γλάστρας σας:

 • Γλάστρα 1 λίτρου = 0.25 λίτρα νερού
 • Γλάστρα 4 λίτρων = 1 λίτρο νερού
 • Γλάστρα 12 λίτρων = 3 λίτρα νερού
 • Γλάστρα 30 λίτρων = 7,5 λίτρα νερού

Καλό θα ήταν να ζυγίσετε τις γλάστρες σας πριν το πότισμα. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τες πάνω σε μια ζυγαριά. Κάθε φορά που θα ποτίζετε το φυτό σας, το χώμα θα συγκρατεί νερό, και κατ' επέκταση θα αυξάνεται και το συνολικό βάρος της γλάστρας.

Όταν το βάρος της γλάστρας προσεγγίζει το αρχικό της βάρος (πριν το πότισμα), θα ξέρετε ότι ήρθε η ώρα για πότισμα.

Νιώθοντας το χώμα μπορείτε επίσης να καταλάβετε εάν χρειάζεται πότισμα. Ένας γενικός κανόνας είναι όταν το χώμα έχει στεγνώσει σε βάθος μιας ίντσας (2,54 εκατοστών), τότε πρέπει να ποτίσετε τα φυτά σας ξανά.

Τα υπαίθρια φυτά είναι πιο επιρρεπή στο να δεχτούν υπερβολική ποσότητα νερού κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων. Τοποθετήστε τα μέσα σε ένα θερμοκήπιο ή κάτω από ένα προσωρινό υπόστεγο για να αποφύγετε την σηψιρριζία.

 • Κυκλοφορία του αέρα

Ο εξαερισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Ο στάσιμος αέρας μπορεί να προάγει την ανάπτυξη μούχλας, η οποία μπορεί να καταστρέψει τη σκληρή δουλειά σας. Εγκαταστήστε ανεμιστήρες εάν καλλιεργείτε σε εσωτερικό χώρο, ενώ σε εξωτερικό χώρο τοποθετήστε τα φυτά σας σε μια περιοχή του κήπου σας όπου υπάρχει ρεύμα αέρα.

 • Θερμοκρασία & υγρασία

Η θερμοκρασία και η υγρασία είναι σημαντικές μεταβλητές στην πρόληψη της μούχλας και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να ελεγχθούν σε εσωτερικό χώρο χρησιμοποιώντας υγραντήρες, αφυγραντήρες, θερμαντήρες και κλιματισμό.

 • Διάκριση φύλου

Τα πρώτα σημάδια λουλουδιών ή σάκων γύρης αναδύονται από τους κόμβους του φυτού—τα σημεία από τα οποία ξεκινούν οι διακλαδώσεις του βλαστού. Τα θηλυκά λουλούδια έχουν την μορφή μικροσκοπικών μπουμπουκιών και φέρουν μικρά λευκά τριχίδια, ενώ οι σάκοι γύρης είναι στρογγυλοί και άτριχοι κόκκοι.

Είναι δυνατή η διάκριση του φύλου πριν ακόμα τα φυτά ωριμάσουν αρκετά ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε αναπαραγωγή. Τα φυτά θα αρχίσουν να αποκαλύπτουν το φύλο τους κατά το τέλος της περιόδου βλάστησης.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε το φύλο των φυτών σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα ξεχωρίσετε πριν γεμίσει γύρη η ατμόσφαιρα.

Αξιοποιείστε ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή μια σκηνή καλλιέργειας για τα αρσενικά φυτά. Μόλις ωριμάσουν, μπορείτε να συλλέξετε τη γύρη τους για μελλοντική αναπαραγωγή. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μια ειδική σκηνή αναπαραγωγής με ένα θηλυκό φυτό για φυσική παραγωγή σπόρων.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Με την καλλιέργεια κανονικών σπόρων κάνναβης, είναι δυνατή η δημιουργία των δικών σας ποικιλιών στο σπίτι. Μπορείτε να διασταυρώσετε δύο ποικιλίες για να συνδυάσετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους σε ένα μόνο φυτό. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να διασταυρώσετε μια απλή αρσενική ποικιλία με μια αυτόματη θηλυκή για να δημιουργήσετε μια ποικιλία που θα ανθίζει πολύ πιο γρήγορα.

Μήπως υπάρχουν φορές που δυσκολεύεστε να επιλέξετε ανάμεσα σε ποικιλίες Indica και Sativa; Προσπαθήστε να διασταυρώσετε μια κυρίως Indica ποικιλία με μια κυρίως Sativa ποικιλία. Με αυτόν τον τρόπο θα προκύψει μια τέλεια ισορροπημένη νέα ποικιλία.

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με το προφίλ τερπενίων. Μερικές ποικιλίες είναι εξαιρετικά φρουτώδεις, ενώ άλλες είναι πιο γήινες. Γιατί να μην συνδυάσετε αντίθετα προφίλ τερπενίων για να δείτε τι θα προκύψει;

Ομοίως, διασταυρώστε μια απλή αρσενική ποικιλία με μια ποικιλία με υψηλή περιεκτικότητα σε THC ή CBD για να αυξήσετε τα επίπεδα των κανναβινοειδών.

Μόλις αναπτυχθούν τα αρσενικά και τα θηλυκά που θέλετε να διασταυρώσετε, θα είστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσετε στον πειραματισμό συνδυασμού ποικιλιών. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα.

 • ΒΗΜΑ 1: ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΞΤΕ ΓΥΡΗ

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, αρχικά πρέπει να επιλέξετε μια δυνατή αρσενική ποικιλία, τα χαρακτηριστικά της οποίας θα θέλατε να μεταβιβάσετε στην επόμενη γενιά.

Εάν θέλετε ένα ψηλό φυτό, επιλέξτε το ψηλότερο αρσενικό που έχετε στη διάθεσή σας. Από την άλλη, αν επιθυμείτε μια γενιά παραγωγικών αρσενικών επιλέξτε το φυτό με τους περισσότερους σάκους γύρης.

Εισέλθετε στον χώρο καλλιέργειας αρσενικών φυτών με μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε την πάνω σε ένα κλαδί που περιέχει ώριμους σάκους γύρης. Ανακινήστε το φυτό σας για να απελευθερώσετε τη γύρη μέσα στη σακούλα.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
 • ΒΗΜΑ 2: ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΗΛΥΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

Αν είναι δυνατόν, αλλάξτε τα ρούχα σας πριν εισέλθετε στον χώρο ανάπτυξης των θηλυκών φυτών, καθώς κάθε ίχνος γύρης στην ατμόσφαιρα μπορεί να γονιμοποιήσει τυχαία τα φυτά.

Επιλέξτε τα θηλυκά που θέλετε να γονιμοποιήσετε. Βουτήξτε ελαφρώς ένα πινέλο μέσα στη γύρη και κάντε ένα απαλό πέρασμα, με το πινέλο, στα άνθη που θέλετε να γονιμοποιήσετε.

Γονιμοποιείστε τα άνθη σε ένα ή δύο κλαδιά σε κάθε φυτό. Σημαδέψτε αυτά τα κλαδιά και αφήστε τα άλλα άνθη να εξελιχθούν σε μπουμπούκια για κάπνισμα.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
 • ΒΗΜΑ 3: ΨΕΚΑΣΤΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ

Αφήστε τη γύρη να κάνει τα μαγικά της για τρεις ώρες. Τα γονιμοποιημένα άνθη θα αρχίσουν τη διαδικασία σχηματισμού σπόρων. Ψεκάστε ελαφρώς τα γονιμοποιημένα μπουμπούκια με νερό για να απομακρύνετε την περίσσεια γύρης.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
 • ΒΗΜΑ 4: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΣΑΣ

Τα γονιμοποιημένα άνθη θα παράγουν σπόρους μέσα σε 2-6 εβδομάδες. Όταν ωριμάσουν, στεγνώστε τα άνθη και αποθηκεύστε τα για ένα μήνα. Μετά από αυτό το διάστημα, οι σπόροι σας θα είναι έτοιμοι για βλάστηση. Οι πειραματισμοί, όμως, δεν σταματούν εδώ! Αφού αναπτυχθεί η ποικιλία επαρκώς, μπορείτε να την δοκιμάσετε καπνίζοντας τα άνθη της για να δείτε εάν σας αρέσει το αποτέλεσμα.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Έπειτα, μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία συνδυάζοντας τα αγαπημένα σας είδη μέχρι να πετύχετε τα ιδανικά χαρακτηριστικά σε ένα φυτό. Δεν χρειάζεται πλέον να περιορίζεστε μόνο στις ποικιλίες που προσφέρουν οι τράπεζες σπόρων.

Μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε την ποικιλία των ονείρων σας μέσω πειραματισμών. Απλά επιλέξτε και συνδυάστε είδη που παράγουν τα αγαπημένα σας τερπένια, που προσφέρουν την αγαπημένη σας επίδραση και που έχουν τα πιο όμορφα λουλούδια.

Μετά από κάθε προσπάθεια, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της δικής σας μοναδικής ποικιλίας-αριστούργημα!

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.