Σπόροι Κάνναβης Αυτο-άνθισης

Η εκτενής συλλογή μας από σπόρους αυτόματης άνθισης περιλαμβάνει εκλεπτυσμένες ποικιλίες που έχουν δημιουργηθεί ώστε να ανθίζουν ανεξάρτητα από τον κύκλο φωτός. Τα φυτά αυτόματης άνθισης χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να ανθίσουν και μπορούν να προσφέρουν πολλαπλές σοδειές ανά καλλιεργητική σεζόν.

 • Watermelon Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Do-Si-Dos Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Purple Punch Automatic
  € 25.00 € 25.00
 • Mimosa Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Sherbet Queen Automatic
  € 23.00 € 23.00
 • Sweet ZZ Automatic
  € 25.00 € 25.00
 • Green Gelato Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Haze Berry Automatic
  € 21.50 € 21.50
 • HulkBerry Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Purple Queen Automatic
  € 23.00 € 23.00
 • Fat Banana Automatic
  € 23.00 € 23.00
 • Royal Cookies Automatic
  € 25.00 € 25.00
 • Royal Gorilla Automatic
  € 27.00 € 27.00
 • Royal Dwarf
  € 15.00 € 15.00
 • Easy Bud
  € 17.50 € 17.50
 • Quick One
  € 15.00 € 15.00
 • Royal Kush Automatic
  € 21.50 € 21.50
 • Royal Critical Automatic
  € 21.50 € 21.50
 • Royal Haze Automatic
  € 21.50 € 21.50
 • Northern Light Automatic
  € 23.00 € 23.00
 • Royal AK Automatic
  € 21.50 € 21.50
 • Royal Bluematic
  € 23.00 € 19.55
 • Autoflowering Mix
  € 21.50 € 21.50
 • Royal Creamatic
  € 20.00 € 20.00

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Τι είναι οι Σπόροι Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης;

Οι σπόροι κάνναβης αυτόματης άνθισης παράγουν φυτά που ανθίζουν από μόνα τους μετά από 2–4 εβδομάδες ανάπτυξης. Οι καλλιεργητές δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος φωτός για το ξεκίνημα και τη διατήρηση της ανθοφορίας, όπως θα απαιτούνταν στην περίπτωση καλλιέργειας θηλυκοποιημένης κάνναβης φωτοπεριόδου.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των ποικιλιών αυτόματης άνθισης είναι το ότι χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο για να αναπτυχθούν. Ορισμένες ποικιλίες είναι έτοιμες για συγκομιδή μετά από μόλις 8 εβδομάδες από τη βλάστηση. Επιπλέον, οι αυτόματες ποικιλίες είναι συμπαγείς, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο. Το γεγονός ότι οι ποικιλίες αυτές είναι τόσο εύκολες στην καλλιέργεια, τις κάνει επίσης ιδανικές για αρχάριους (και όχι μόνο) στην καλλιέργεια κάνναβης.

Τι Εννοούμε Όταν Λέμε ότι μια Ποικιλία δεν είναι Φωτοπεριόδου;

Τα θηλυκοποιημένα φυτά κάνναβης (φωτοπεριόδου) ανθίζουν ανάλογα με τις ώρες φωτός που λαμβάνουν. Έξω στη φύση, η ανθοφορία ξεκινά όταν οι μέρες γίνονται συντομότερες προς το τέλος του καλοκαιριού. Σε εσωτερικό χώρο, οι καλλιεργητές προκαλούν την ανθοφορία ρυθμίζοντας τον τεχνητό φωτισμό σε 12 ώρες φως και 12 ώρες σκοτάδι.

Αντίθετα, η ανθοφορία των ποικιλιών αυτόματης άνθισης εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης και όχι από τις ώρες φωτός που δέχονται, γεγονός που τις διαφοροποιεί από τις ποικιλίες φωτοπεριόδου.

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης έχουν κάποια αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

 • Τα φυτά ανθίζουν αυτόματα μετά από 2–4 εβδομάδες.
 • Η μέση περίοδος αναμονής μεταξύ φύτευσης και συγκομιδής είναι 10 εβδομάδες.
 • Επίσης, όλοι οι σπόροι αυτο-άνθισης είναι θηλυκοποιημένοι, επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εμφάνισης αρσενικών φυτών.
 • Τα φυτά έχουν μικρό μέγεθος (30-100cm).
 • Δεν προσελκύουν υπερβολικά την προσοχή, επομένως είναι ιδανικά για διακριτικές καλλιέργειες.
 • Μπορεί να γίνει συγκομιδή αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ιδιαιτερότητες των Αυτόματων Ποικιλιών

Οι σύγχρονες αυτόματες ποικιλίες είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τις θηλυκοποιημένες ποικιλίες φωτοπεριόδου (και μερικές φορές ακόμα και να τις ξεπεράσουν) όσον αφορά στην ισχύ, στην απόδοση και στο άρωμα. Τα βελτιωμένα αυτά χαρακτηριστικά τους, εξακολουθούν φυσικά να συνοδεύονται από τα πλεονεκτήματα που προαναφέρθηκαν και επιπλέον οι σύγχρονες αυτόματες ποικιλίες φημίζονται για τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητά τους.

Πλέον, οι αυτόματες ποικιλίες μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές: Όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις ψυχαγωγικές ιδιότητες της κάνναβης, δεν θα δυσκολευτούν να βρουν αυτόματες ποικιλίες πλούσιες σε THC, ενώ όσοι αναζητούν τις πιο ολιστικές ιδιότητες της κάνναβης, μπορούν να βρουν αυτόματες ποικιλίες με μικρή ποσότητα THC και μεγαλύτερη ποσότητα CBD, για να επωφεληθούν από την μη-ψυχοδραστική φύση του κανναβινοειδούς.

Ποιοι Αξιοποιούν τις Ποικιλίες Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης και Γιατί;

 • Καλλιεργητές: Οι καλλιεργητές προτιμούν τις αυτόματες ποικιλίες επειδή είναι βολικές και εύκολες στην καλλιέργεια. Παράλληλα, απαιτούν μικρό χρόνο αναμονής μέχρι τη συγκομιδή και παρέχουν αξιοπρεπείς αποδόσεις. Λόγω της συμπαγούς τους δομής, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα φυτά για καλλιέργεια σε μικρούς χώρους—ιδανικά για μικρο-καλλιέργειες ή για τοποθέτηση σε μια-δυο γλάστρες στο μπαλκόνι. Ενδείκνυνται, επίσης, για καλλιέργεια σε εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά. Επιπλέον, το μικρό τους μέγεθος τα καθιστά μια καλή επιλογή για διακριτικές καλλιέργειες.
 • Καπνιστές: Όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις ψυχαγωγικές ιδιότητες της κάνναβης θα απολαύσουν τις αυτόματες ποικιλίες όσο και τις θηλυκοποιημένες ποικιλίες φωτοπεριόδου. Εάν καπνίζετε με σκοπό την ευφορία, η οποία μπορεί να είναι τόσο χαλαρωτική και αναζωογονητική, όσο και διασκεδαστική, τότε σίγουρα μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη αυτόματη ποικιλία που ταιριάζει στα δικά σας γούστα! Ορισμένες αυτόματες ποικιλίες έχουν ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα THC από τον μέσο όρο, γεγονός που τις κάνει ιδανικές για άτομα που προτιμούν μια πιο ήπια και πιο ισορροπημένη επίδραση κατά το κάπνισμα κάνναβης.

Πώς να Καλλιεργήσετε Σπόρους Αυτόματης Άνθισης

 • Χρησιμοποιήστε ελαφρύ, καλά στραγγιζόμενο εδαφικό υπόστρωμα

Τα φυτά αυτόματης άνθισης χρειάζονται εδαφικό υπόστρωμα ελαφρύτερο από αυτό που απαιτούν τα θηλυκοποιημένα φυτά κάνναβης φωτοπεριόδου. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέστε στο έδαφος περλίτη για τη βελτίωση του αερισμού και της αποστράγγισης.

 • Καλλιέργεια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Σε εσωτερικό χώρο: Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τον φωτισμό για την ανθοφορία, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της κάνναβης φωτοπεριόδου. Τα φυτά αυτόματης άνθισης μπορούν να διατηρηθούν από τη σπορά έως τη συγκομιδή σε συνθήκες φωτισμού 18/6 (18 ώρες φωτός, 6 ώρες σκοταδιού) ή 24/0 (24 ώρες φωτισμού).

Σε εξωτερικό χώρο: Δεν χρειάζεται να σας περιορίζει η φυσική ακολουθία των εποχών, όπως θα συνέβαινε με τα φυτά φωτοπεριόδου. Μπορείτε να φυτέψετε τα αυτόματα φυτά σας οποιαδήποτε περίοδο του έτους, υπό την προϋπόθεση να μην υπάρχει παγετός. Η συγκομιδή μπορεί να πραγματοποιηθεί 8–10 εβδομάδες μετά τη φύτευση. Εάν φυτέψετε τα αυτόματα φυτά σας, ανά διαστήματα κάποιων εβδομάδων, μπορείτε να απολαύσετε αρκετές συγκομιδές ετησίως! Τα αυτόματα φυτά είναι διακριτικά και συμπαγή. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για διακριτικές καλλιέργειες εξωτερικού χώρου.

 • Βέλτιστη θερμοκρασία και υγρασία για την ανάπτυξη αυτόματων ποικιλιών

Για να ενισχύσετε την υγιή ανάπτυξη των φυτών σας, θα πρέπει να διατηρήστε τη θερμοκρασία του δωματίου καλλιέργειας στους 21°C (θερμοκρασία δωματίου). Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ή η υπερβολική θερμότητα μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στην ανάπτυξη των φυτών.

Η βέλτιστη υγρασία για τα αυτόματα φυτά σας εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξής τους. Τις πρώτες εβδομάδες, προτιμούν ένα πιο υγρό περιβάλλον. Θα πρέπει όμως να μειώσετε το επίπεδο υγρασίας στο 40–50%, όταν τα φυτά σας αρχίσουν να ανθίζουν για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας.

 • Τι είδους θρεπτικά συστατικά χρειάζονται οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης;

Σε γενικές γραμμές, τα φυτά αυτόματης άνθισης είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα φυτά φωτοπεριόδου. Τα μικρότερα φυτά χρειάζονται λιγότερα θρεπτικά συστατικά από τα μεγάλα φυτά.

Εάν χρησιμοποιείτε θρεπτικά συστατικά κάνναβης του εμπορίου, προσθέστε μόνο το ½ ή το ¼ της συνιστώμενης δοσολογίας στα αυτόματα φυτά σας. Στην περίπτωση χρήσης εμπορικών μειγμάτων χώματος, εμπλουτισμένων με θρεπτικά συστατικά, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να δώσετε πρόσθετα θρεπτικά συστατικά στα αυτόματα φυτά σας έως ότου αρχίσουν να ανθίζουν, δηλαδή μέχρι περίπου κατά την τρίτη ή τέταρτη εβδομάδα ανάπτυξης.

 • Πόσο νερό χρειάζονται οι αυτόματες ποικιλίες;

Λόγω του ότι τα αυτόματα φυτά έχουν μικρότερο μέγεθος και άρα και ριζικό σύστημα απαιτούν λιγότερο νερό σε σύγκριση με τα μεγάλα θηλυκοποιημένα φυτά φωτοπεριόδου. Αποφύγετε να υπέρ-ποτίζετε τα αυτόματα φυτά σας και καλό θα ήταν να αφήνετε το έδαφος να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμάτων.

Κατά την καλλιέργεια σε εδαφικό υπόστρωμα, το βέλτιστο επίπεδο pH του διαλύματος νερού/θρεπτικών ουσιών είναι 6–7. Μπορείτε να προσαρμόσετε κατάλληλα το pH του νερού σας, χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα ρύθμισης του pH.

 • Τι ισχύει όσον αφορά στην εκπαίδευση των αυτόματων φυτών κάνναβης;

Στην περίπτωση των αυτόματων φυτών, δεν συνιστώνται οι εξής τεχνικές εκπαίδευσης: topping (κορφολόγημα), FIM, super cropping και defoliation (αποφύλλωση). Οποιαδήποτε μορφή εκπαίδευσης μπορεί να επιφέρει βλάβη στα φυτά σας, θα επιβραδύνει προσωρινά ή θα σταματήσει την ανάπτυξή τους και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για ανάκαμψη—χρόνος που δεν υπάρχει στην περίπτωση των αυτόματων φυτών (δεδομένης της περιορισμένης διάρκειας ζωής τους). Το δραματικό αποτέλεσμα που θα προκύψει, είναι οι πολύ μειωμένες αποδόσεις.

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια πιο ήπια εκπαίδευση, όπως τεχνική LST (low-stress training), όπου θα πρέπει να λυγίσετε προς τα κάτω το κοτσάνι και τα παρακλάδια για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη επίπεδη επιφάνεια και για να αυξήσετε την έκθεση του φυτού στο φως. Αποφύγετε τεχνικές που περιλαμβάνουν οποιουδήποτε είδους κλάδεμα και κορφολόγημα.

Disclaimer

Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να διανεμηθούν ελεύθερα εντός της Ε.Ε., σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης. Ωστόσο, είναι δική σας ευθύνη να ελέγξετε τους τοπικούς νόμους και τους κανονισμούς πριν παραγγείλετε.

ΦΙΛΤΡA
ΕΙΔΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
Σοδειά
Ύψος
Συγκομιδήyield
Ύψος
Άνθιση
THC
CBD
Τύπος
Κλίμα

Disclaimer

Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να διανεμηθούν ελεύθερα εντός της Ε.Ε., σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης. Ωστόσο, είναι δική σας ευθύνη να ελέγξετε τους τοπικούς νόμους και τους κανονισμούς πριν παραγγείλετε.