Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Τους Θηλυκοποιημένους Σπόρους Κάνναβης

Everything You Need To Know About Feminized Cannabis Seeds

Κατά την αγορά σπόρων κάνναβης, μπορεί να συναντήσετε διάφορες περίεργες ορολογίες και ονομασίες. Μπορεί να συναντήσετε έννοιες όπως θηλυκοποιημένοι σπόροι κάνναβης, φυτά φωτοπεριόδου, φυτά αυτόματης άνθισης, αρσενικά, θηλυκά, υβρίδια, ερμαφρόδιτα και πολλές άλλες. Εάν έρχεστε για πρώτη φορά σε επαφή με την καλλιέργεια κάνναβης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά μπορεί να σας μπερδεύουν αρκετά.

Αλλά μην ανησυχείτε! Αυτές οι έννοιες μπορεί να σας φαίνονται αρχικά άγνωστες, αλλά στην πορεία γίνονται εύκολα κατανοητές. Αν και θα θέλαμε να σας εξοικειώσουμε με τις έννοιες αυτές όσο γρηγορότερα γίνεται, είναι σημαντικό να τις δούμε μία μία. Σήμερα, λοιπόν, θα εστιάσουμε στους θηλυκοποιημένους σπόρους.


Τι Ειναι Οι Θηλυκοποιημενοι Σποροι;

Μέχρι αρκετά πρόσφατα, εάν κανείς καλλιεργούσε κάνναβη από σπόρους, υπήρχε πάντα 50% πιθανότητα το φυτό που θα προέκυπτε να ήταν αρσενικό. Ωστόσο, μόνο τα θηλυκά φυτά έχουν μπουμπούκια πλούσια σε κανναβινοειδή, όπως THC και CBD.

Τα αρσενικά φυτά παράγουν μικρούς γυρεόκοκκους και αν παραμείνουν ανάμεσα στα υπόλοιπα φυτά για αρκετό διάστημα, θα επικονιάσουν τα θηλυκά φυτά και θα μειώσουν δραματικά τις αποδόσεις τους. Εξαιτίας αυτού, στο παρελθόν όσοι καλλιεργούσαν απλούς σπόρους έπρεπε να αναγνωρίσουν εγκαίρως το φύλο των φυτών για να απομακρύνουν αμέσως τα αρσενικά φυτά.

Στη συνέχεια, κατά την δεκαετία του 1990, ήρθαν οι "επαναστατικοί" θηλυκοί σπόροι κάνναβης. Οι θηλυκοί σπόροι κάνναβης είναι γενετικά σχεδιασμένοι, ώστε να εξελίσσονται κατά 99,9% σε θηλυκά φυτά. Καθώς εξαλείφθηκε ο παράγοντας τύχη, η καλλιέργεια κάνναβης έγινε πολύ ευκολότερη και οικονομικότερη.

Οι θηλυκοποιημένοι σπόροι συνήθως σχεδιάζονται ώστε να παράγουν φυτά φωτοπεριόδου. Η ανθοφορία των φυτών κάνναβης φωτοπεριόδου εξαρτάται από τις ώρες έκθεσής τους στο φως. Σε εξωτερικό φυσικό χώρο, η κάνναβη αρχίζει να ανθίζει στο τέλος του καλοκαιριού όταν η διάρκεια της ημέρας μικραίνει. Σε εσωτερικό χώρο, η κάνναβη φωτοπεριόδου παραμένει στο στάδιο ανάπτυξης, έως ότου ο καλλιεργητής αποφασίσει να προκαλέσει την ανθοφορία μειώνοντας τις ώρες τεχνητού φωτός.

Οι Θηλυκοποιημενοι Σποροι Κανναβης Με Μια Ματια

  • Υψηλή ποσότητα κανναβινοειδών σε σύγκριση με την αρσενική κάνναβη. Οι ποικιλίες συχνά καλλιεργούνται με στόχο τη μέγιστη ισχύ και το μέγιστο άρωμα.
  • Οι σπόροι είναι 99,9% θηλυκοποιημένοι και έτσι τα φυτά σχεδόν πάντα εξελίσσονται σε θηλυκά.
  • Δεν χρειάζεται να ελέγξετε το φύλο των φυτών και να απομακρύνετε τα αρσενικά φυτά.
  • Οι θηλυκοποιημένες ποικιλίες είναι συνήθως φωτοπεριόδου, που σημαίνει ότι εξαρτώνται από τον κύκλο φωτός.

Στη Royal Queen Seeds, όλοι οι θηλυκοποιημένοι σπόροι φέρουν ετικέτα και κατηγοριοποιούνται ως τέτοιοι, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο το τι αγοράζετε.

Ποιοι Χρησιμοποιουν Θηλυκοποιημενες Ποικιλιες Και Γιατι;

Σήμερα, οι υψηλής ποιότητας θηλυκοποιημένοι σπόροι που κυκλοφορούν στην αγορά οδηγούν συνήθως σε φυτά πλούσια σε THC. Καθώς πρόκειται για το κύριο ψυχοτρόπο συστατικό της κάνναβης, όλοι οι χρήστες κάνναβης απολαμβάνουν την ισχυρή επίδραση του συγκεκριμένου κανναβινοειδούς.

  1. Οι χρήστες που καταναλώνουν κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς απολαμβάνουν την "ανεβαστική", χαλαρωτική, ευφορική και αναζωογονητική επίδραση που προκαλούν οι θηλυκοποιημένες ποικιλίες. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πλέον πολλές. Ίσως ο χρήστης να θέλει να αξιοποιήσει την κάνναβη για χαλάρωση το βράδυ ή για να αναζωογονηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, δεδομένου ότι κάθε ποικιλία διαθέτει διαφορετικές αναλογίες κανναβινοειδών, τερπενίων και γονιδίων Sativa/Indica, μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές θηλυκοποιημένες ποικιλίες για να ανακαλύψετε ποια προσφέρει την ιδανική επίδραση για εσάς.
  2. Όσοι επιλέγουν την κάνναβη για την ολιστική της διάσταση προτιμούν τις θηλυκοποιημένες ποικιλίες, λόγω της έντονης επίδρασής τους. Συγκεκριμένα, διαπιστώνουν ότι το THC, τους κάνει πιο ευδιάθετους και τους βοηθά να ηρεμήσουν στην περίπτωση που βιώνουν ένταση, ενώ άλλοι νιώθουν ότι συμβάλλει στην ανακούφιση από κάποιο σύμπτωμα. Οι χρήστες αναφέρουν επίσης ότι το THC μεταξύ άλλων οφελών, βελτιώνει επίσης την ποιότητα του βραδινού ύπνου.

WHO USES FEMINIZED STRAINS AND WHY?

Ποικιλιες Sativa, Indica, Ruderalis Και Υβριδικες

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι ή υποείδη κάνναβης. Οι δύο κύριες κατηγορίες είναι η κάνναβη Sativa και η κάνναβη Indica, αλλά υπάρχουν επίσης οι υβριδικές ποικιλίες και οι ποικιλίες Ruderalis που επίσης αξίζει να ληφθούν υπόψη.

Στο παρελθόν, υπήρχε η πεποίθηση ότι οι επιδράσεις της κάνναβης εξαρτώνται από το υποείδος στο οποίο ανήκει η ποικιλία—δηλαδή το κατά πόσο κυριαρχούσαν τα γονίδια Indica ή Sativa. Οι ποικιλίες Indica ήταν συνδεδεμένες με μια πιο βαριά, καθηλωτική επίδραση, ενώ οι ποικιλίες Sativa με μια πιο ενεργητική επίδραση, καταλληλότερη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πλέον, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίδραση μιας συγκεκριμένης ποικιλίας σχετίζεται περισσότερο με το προφίλ τερπενίων της και όχι με το υποείδος στο οποίο ανήκει.

Με άλλα λόγια, κάποιες ποικιλίες Indica μπορεί να έχουν μια πιο αναζωογονητική επίδραση και κάποιες ποικιλίες Sativa μπορεί να επιδρούν χαλαρωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόβλεψη του τρόπου επίδρασης μιας ποικιλίας δεν γίνεται τόσο απλά, όσο πιστεύονταν στο παρελθόν. Για να γνωρίσετε πώς ακριβώς επιδρά μια συγκεκριμένη ποικιλία, σας συνιστούμε να διαβάσετε τις περιγραφές που την αφορούν πριν προβείτε στην αγορά της.

Οι περισσότερες διακριτές διαφορές μεταξύ των υποειδών, ωστόσο, αφορούν την ανάπτυξη και τη μορφολογία τους:

  • Οι ποικιλίες Indica έχουν μικρό ύψος και είναι θαμνώδεις, με πλατιά φύλλα. Συνήθως είναι αρκετά ανθεκτικές και μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ποικίλα περιβάλλοντα.
  • Οι ποικιλίες Sativa, από την άλλη, έχουν μεγαλύτερο ύψος, είναι λιγότερο ογκώδεις και έχουν λεπτά μακριά φύλλα. Αυτά τα φυτά, που αγαπούν τον ήλιο, συνήθως αποδίδουν καλύτερα σε ζεστό κλίμα. Συνήθως η ανθοφορία αργεί περισσότερο σε σύγκριση με τις ποικιλίες Indica.

Πλέον, οι περισσότερες ποικιλίες δεν είναι μόνο Indica ή μόνο Sativa, αλλά είναι υβριδικές, που σημαίνει ότι συνδυάζουν χαρακτηριστικά Indica και Sativa, και επομένως ο τρόπος ανάπτυξής τους ποικίλλει.

Υπάρχει κι ένα άλλο, όχι τόσο γνωστό υποείδος κάνναβης, που όμως αξίζει να αναφερθεί: η κάνναβη Ruderalis. Οι ποικιλίες Ruderalis είναι ένα "άγριο" είδος κάνναβης που αναπτύσσεται στη φύση σε περιοχές του βορρά, όπως στη Σιβηρία. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το είδος Ruderalis είναι αυτόματης άνθισης από τη φύση του. Για τον λόγο αυτό, οι γεωπόνοι χρησιμοποιούν γονίδια Ruderalis για να μετατρέψουν κλασικές ποικιλίες φωτοπεριόδου σε ποικιλίες αυτόματης άνθισης.

IS RUDERALIS THE SAME AS HEMP?

Κανναβη Ταχειας Ανθισης

Στην περίπτωση πολλών ποικιλιών κάνναβης απαιτούνται τουλάχιστον 60–70 ημέρες για να ωριμάσουν τα μπουμπούκια, ενώ σε μερικές περιπτώσεις απαιτείται ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για τους καλλιεργητές σε περιοχές με σύντομα καλοκαίρια και βροχερά φθινόπωρα, αυτό μπορεί να είναι προβληματικό. Εάν τα φυτά πρέπει να παραμείνουν σε εξωτερικό χώρο έως τα τέλη του Οκτωβρίου, τα μπουμπούκια κατά πάσα πιθανότητα θα βραχούν και θα σχηματιστεί μούχλα.

Οι ποικιλίες ταχείας άνθισης έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα. Αυτές οι ποικιλίες μπορεί να είναι έτοιμες για συγκομιδή μετά από μια σύντομη περίοδο ανθοφορίας 6–7 εβδομάδων, που σημαίνει ότι οι καλλιεργητές μπορούν να μεταφέρουν τα φυτά σε εσωτερικό χώρο κατά τα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου. Έτσι, μειώνεται κατά πολύ ο κίνδυνος να καταστραφεί η συγκομιδή από τη βροχή.

Τις περισσότερες φορές, οι ποικιλίες ταχείας άνθισης προκύπτουν από τη διασταύρωση μιας ποικιλίας φωτοπεριόδου με μια ποικιλία Ruderalis/αυτόματης άνθισης. Οι ποικιλίες ταχείας άνθισης διαφέρουν από τις ποικιλίες αυτόματης άνθισης, οι οποίες ανθίζουν με βάση το στάδιο ανάπτυξής τους και όχι με βάση τον κύκλο φωτός.

Η Σπουδαιοτητα Των Τερπενιων Στην Κανναβη

Όπως προαναφέρθηκε, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι επιδράσεις της κάνναβης δεν οφείλονται μόνο στα κανναβινοειδή, αλλά πιθανότατα εξαρτώνται και από αρωματικές ενώσεις γνωστές ως τερπένια. Αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα πάνω σε αυτόν τον τομέα, τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα δικαιολογούν το γιατί ορισμένες ποικιλίες, παρά το ότι έχουν τις ίδιες αναλογίες THC:CBD, επιδρούν διαφορετικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτό για το οποίο είμαστε πλέον σίγουροι, είναι ότι τα τερπένια (λιμονένιο, μυρσένιο, πινένιο, κ.λ.π.) προσδίδουν στις ποικιλίες κάνναβης τη διακριτή τους γεύση και το μοναδικό τους άρωμα. Γι' αυτό και διαφέρει το άρωμα μεταξύ των ποικιλιών κάνναβης. Η μια ποικιλία έχει φρουτώδες άρωμα, ενώ η μυρωδιά της άλλης παραπέμπει σε εσπεριδοειδή ή άνθη ή σε κάτι ξινό ή ξυλώδες.

THE IMPORTANCE OF TERPENES IN CANNABIS

Πως Να Καλλιεργησετε Θηλυκοποιημενους Σπορους

Όπως προαναφέραμε, η καλλιέργεια θηλυκοποιημένων σπόρων είναι ευκολότερη σε σύγκριση με αυτή των κανονικών σπόρων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και αυτοί οι σπόροι δεν θέλουν τη δική τους φροντίδα. Όπως και στην περίπτωση των αρσενικών φυτών φωτοπεριόδου, η καλλιέργεια θηλυκοποιημένης κάνναβης συνοδεύεται από τις δικές της προκλήσεις.

1. Καλλιεργεια Εσωτερικου Vs Εξωτερικου Χωρου

Όταν καλλιεργείτε σε εσωτερικό χώρο, είναι απαραίτητη η σωστή προσαρμογή του κύκλου φωτός. Οι καλλιεργητές συνήθως προσαρμόζουν την έκθεση του φυτού στο φως όταν τα φυτά έχουν φτάσει στο κατάλληλο ύψος (περίπου το ½ ύψος του τελικού επιθυμητού ύψους). Πολύ απλά, αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά συχνά εκτείνονται κατά τα αρχικά στάδια της περιόδου ανθοφορίας, οπότε χρειάζονται χώρο για να αναπτυχθούν κατάλληλα.

Για να ξεκινήσει η ανθοφορία της θηλυκοποιημένης κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, οι καλλιεργητές θα πρέπει να ρυθμίσουν τον φωτισμό σε πρόγραμμα 12/12. Οι παρατεταμένες συνθήκες συσκότισης παραπέμπουν σε Φθινόπωρο και αυτό πυροδοτεί την ανθοφορία των φυτών.

Σε εξωτερικούς χώρους, είναι καίριας σημασίας το να φυτεύεται η θηλυκοποιημένη κάνναβη στο κατάλληλο κλίμα και κατά τη διάρκεια της σωστής περιόδου. Γιατί; Επειδή οι ώρες ηλιακού φωτός αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, και τα φυτά σας χρειάζονται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα φωτός για να αναπτυχθούν. Για να ικανοποιήσετε αυτήν τους την ανάγκη, συνήθως θα πρέπει να προχωρήσετε στη φύτευση την άνοιξη (όταν δεν υπάρχει παγετός) και στη συγκομιδή το φθινόπωρο.

2. Ποσος Χρονος Απαιτειται Για Την Καλλιεργεια Θηλυκοποιημενης Κανναβης;

Είτε καλλιεργείτε σε εσωτερικό, είτε σε εξωτερικό χώρο, ο χρόνος που απαιτείται, όπως πάντα, εξαρτάται από την εκάστοτε ποικιλία. Ορισμένες ποικιλίες, όπως οι Indica, αναπτύσσονται σχετικά γρήγορα και έχουν σύντομες περιόδους ανθοφορίας 6–7 εβδομάδων. Άλλες πάλι, όπως οι ποικιλίες Haze, χρειάζονται τον διπλάσιο χρόνο για να ανθίσουν.

Εάν θέλετε να επισπεύσετε τη συγκομιδή, φυτέψτε ποικιλίες ταχείας άνθισης ή θηλυκοποιημένες ποικιλίες αυτόματης άνθισης. Μερικές από αυτές τις ποικιλίες είναι έτοιμες για συγκομιδή σε μόνο 60 ημέρες μετά τη βλάστηση.

3. Ενδεικνυται Η Καλλιεργεια Διαφορετικων Θηλυκοποιημενων Ποικιλιων Στο Ιδιο Δωματιο Καλλιεργειας;

Μπορείτε να καλλιεργήσετε διαφορετικές ποικιλίες στο ίδιο δωμάτιο καλλιέργειας, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όσον αφορά διάφορα θέματα που θα προκύψουν.

Για παράδειγμα, οι διαφορετικές ποικιλίες μπορεί να έχουν διαφορετικά ύψη μεταξύ τους ή διαφορετικές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά και θα είναι έτοιμες για συγκομιδή σε διαφορετικούς χρόνους. Επίσης, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιες τεχνικές εκπαίδευσης (κλάδεμα, λύγισμα κορυφής κ.λ.π.) για να αυξήσετε την εκτιθέμενη στο τεχνητό φως επιφάνεια του φυτού.

4. Βελτιστη Θερμοκρασια Και Υγρασια Κατα Την Καλλιεργεια Θηλυκοποιημενης Κανναβης

Γενικά, η θηλυκοποιημένη κάνναβη προτιμά μέτριες θερμοκρασίες (περίπου 21°C) για να αναπτυχθεί σωστά. Ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να εμποδίσουν τη σωστή ανάπτυξη του φυτού και να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα. Για καλύτερα αποτελέσματα, εάν ζείτε σε μια περιοχή με ακατάλληλο κλίμα, καλύτερα να καλλιεργήσετε τα φυτά σας σε περιβάλλον στο οποίο μπορείτε να ελέγξετε την θερμοκρασία. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σύστημα θέρμανσης ή ψύξης.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας για τα φυτά κάνναβης εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξής τους. Κατά κανόνα, τα σπορόφυτα και τα φυτά κατά το στάδιο ανάπτυξης προτιμούν ένα πιο υγρό περιβάλλον. Μειώστε το επίπεδο υγρασίας στο 40–50% κατά την περίοδο ανθοφορίας των φυτών για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΔΑΦΙΚΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ;

5. Τι Ειδους Εδαφικο Υποστρωμα Προτιμουν Οι Θηλυκοποιημενοι Σποροι;

Η κάνναβη αποδίδει καλύτερα όταν καλλιεργείται σε εδάφη πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αφράτα και καλά στραγγιζόμενα. Τις περισσότερες φορές, το εδαφικό υπόστρωμα του εμπορίου είναι ήδη κατάλληλα προσαρμοσμένο για την καλλιέργεια κάνναβης. Εάν χρησιμοποιείτε φυσικό εδαφικό υπόστρωμα, μπορείτε να το εμπλουτίσετε με περλίτη, κοκοφοίνικα, βερμικουλίτη, κομπόστ ή περιττώματα σκουληκιών, έτσι ώστε να είναι καταλληλότερο για την καλλιέργεια κάνναβης.

6. Τι Θρεπτικα Συστατικα Χρειαζονται Τα Θηλυκοποιημενα Φυτα Κανναβης;

Για να αναπτυχθούν σωστά, τα θηλυκοποιημένα φυτά κάνναβης θα χρειαστούν διάφορα θρεπτικά συστατικά. Αρχικά, θα χρειαστούν άζωτο, φώσφορο και κάλιο, δηλαδή τα τρία κύρια μακροθρεπτικά συστατικά. Θα χρειαστούν επίσης μικροθρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και διάφορα άλλα.

Τα θρεπτικά συστατικά κάνναβης του εμπορίου περιέχουν συνήθως όλα τα απαραίτητα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά, αλλά βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε τη συνιστώμενη ποσότητα θρεπτικών συστατικών στα φυτά σας (ή και ελαφρώς μικρότερη).

Κρατήστε κατά νου ότι η κάνναβη έχει διαφορετικές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια του σταδίου ανάπτυξης και κατά το στάδιο ανθοφορίας. Για αυτόν τον λόγο, πωλούνται δύο διαφορετικά είδη λιπάσματος κάνναβης, ένα για το στάδιο ανάπτυξης και ένα για το στάδιο ανθοφορίας.

7. Τι Ειδους Νερο Χρειαζονται Τα Θηλυκοποιημενα Φυτα Κανναβης;

Όταν ποτίζετε κάνναβη που αναπτύσσεται σε εδαφικό υπόστρωμα, είναι σημαντικό το νερό/διάλυμα θρεπτικών συστατικών να έχει το βέλτιστο επίπεδο pH, περίπου 6–7. Διαφορετικά, τα φυτά σας δεν θα μπορούν να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά, ακόμη και αν αυτά είναι διαθέσιμα. Ευτυχώς, μπορείτε να ρυθμίσετε το νερό της βρύσης σας ώστε να έχει το σωστό επίπεδο pH με μερικές σταγόνες προϊόντων ρύθμισης του pH, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

8. Εκπαιδευση Φυτων — Τι Ειναι Και Γιατι Ειναι Σημαντικη;

Μέσω της εκπαίδευσης των φυτών οι καλλιεργητές καταφέρνουν να προσαρμόσουν το μέγεθος και το σχήμα της κάνναβης κατάλληλα. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές, όπως topping (για οριζόντια ανάπτυξη), pruning (κλάδεμα), super-cropping (τσίμπημα και λύγισμα κορυφής), pinching (κορφολόγημα) ή/και defoliating (αποφύλλωση). Ο σκοπός όλων αυτών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι η βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου και η κατάλληλη έκθεση στο φως, για την επίτευξη των καλύτερων αποδόσεων.

Η εκπαίδευση των φυτών κάνναβης μπορεί να τα στρεσάρει και να παρεμποδίσει για ένα διάστημα την ανάπτυξή τους. Για τον λόγο αυτό, οι περισσότερες τεχνικές δεν είναι κατάλληλες για τα θηλυκοποιημένα φυτά αυτό-άνθισης, λόγω της περιορισμένης διάρκειας ζωής τους. Η θηλυκοποιημένη κάνναβη φωτοπεριόδου, ωστόσο, δεν έχει αυτόν τον περιορισμό και μπορεί εύκολα να ανακάμψει.

Plant Training

Επιπλεον Βασικοι Ορισμοι Και Εννοιες

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί όροι που σχετίζονται με την κάνναβη και ότι είναι εύκολο να προκληθεί σύγχυση. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, αποφασίσαμε να κλείσουμε με μια ανάλυση της βασικής ορολογίας και των εννοιών που σχετίζονται με την κάνναβη.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ

Πως Παραγονται Τα Κανναβινοειδη Στην Κανναβη

Τα κανναβινοειδή, όπως το THC, το CBD και πολλές δεκάδες άλλα, δεν εμφανίζονται έτσι ξαφνικά καθώς το φυτό αναπτύσσεται. Στην πραγματικότητα, πολλές εσωτερικές χημικές διεργασίες εμπλέκονται στη δημιουργία τους.

Ένα από τα πρώτα στάδια της διαδικασίας είναι η παραγωγή μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται πυροφωσφορικό γερανύλιο μέσα στο φυτό. Στη συνέχεια, αυτή η ουσία αλληλεπιδρά με ολιβετολικό οξύ και έτσι προκύπτει κανναβιγερολικό οξύ ή αλλιώς CBGA

Αυτή η ένωση είναι το βασικό δομικό στοιχείο για τα κύρια κανναβινοειδή, αλλά η διαδικασία παραγωγής κανναβινοειδών έχει και συνέχεια. Το CBGA θα πρέπει πρώτα να συνδυαστεί με συγκεκριμένα ένζυμα και μέσω της βιοσύνθεσης να μετατραπεί στις όξινες μορφές THCA, CBDA και CBCA των γνωστών κανναβινοειδών. Σε αυτό το σημείο, η διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Απαιτείται ακόμα ένα τελικό στάδιο για να μετατραπούν αυτά τα όξινα κανναβινοειδή σε THC, CBD και CBC, αντίστοιχα. Αυτό το στάδιο είναι αυτό της αποκαρβοξυλίωσης, που αφορά στη διαδικασία θέρμανσης των όξινων κανναβινοειδών για να μετατραπούν σε "ενεργά" κανναβινοειδή. Αυτό, φυσικά, συμβαίνει αυτόματα κατά το κάπνισμα ή την άτμιση.

Πως Επηρεαζει Το Thc Το Ενδοκανναβινοειδες Συστημα;

Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας των κανναβινοειδών, αφού εισέλθουν στον ανθρώπινο οργανισμό;

Τα δύο πιο γνωστά κανναβινοειδή είναι το THC και το CBD. Το THC είναι υπεύθυνο για τη χαρακτηριστική ευφορία που προκαλεί η κάνναβη, ενώ το CBD, δεν είναι ψυχοδραστικό, αλλά είναι παρόλ' αυτά ιδιαίτερα ευεργετικό.

Τα παραπάνω κανναβινοειδή, μαζί με αλλά 100+ που υπάρχουν στην κάνναβη, αλληλεπιδρούν άμεσα ή έμμεσα με το ενδοκανναβινοειδές σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα, το οποίο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από υποδοχείς κανναβινοειδών, επηρεάζει πολλές από τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, όπως η διάθεση, ο ύπνος, το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά άλλα. Τα ενδοκανναβινοειδή (τα οποία δημιουργούνται μέσα στο σώμα μας), όπως και τα φυτικά κανναβινοειδή, μπορούν να συνδεθούν με τους υποδοχείς των κανναβινοειδών, οδηγώντας σε μοναδικά αποτελέσματα.

Ένα από τα κύρια ενδοκανναβινοειδή είναι η ανανδαμίνη, γνωστή και ως "μόριο της ευτυχίας". Λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής, στέλνοντας μηνύματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Οι αλληλεπιδράσεις αυτές επηρεάζουν την αίσθηση της ευχαρίστησης, τη μνήμη, τη σκέψη, τη συγκέντρωση, τις αισθητηριακές πληροφορίες, την αντίληψη του χρόνου και πολλά άλλα.

Το THC, όπως έχει αποδειχθεί, έχει πολύ παρόμοια χημική δομή με την ανανδαμίνη. Και οι δύο αυτές ουσίες συνδέονται με τους υποδοχείς κανναβινοειδών. Το THC συγκεκριμένα συνδέεται με τους υποδοχείς CB1. Χάρη σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις, η κατανάλωση κάνναβης μπορεί να μας επηρεάσει με ποικίλους μοναδικούς τρόπους.

Γιατι Η Κανναβη Παραγει Τερπενια;

Η κάνναβη, όπως και άλλα φυτά, παράγει αυτές τις αρωματικές ουσίες ως φυσική άμυνα κατά των παρασίτων και για να προσελκύσει έντομα-επικονιαστές. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από την τάση που έχει η κάνναβη να παράγει πιο έντονες αρωματικά ενώσεις στην περίπτωση προσβολής από έντομα.

Τι Ειναι Η Sinsemilla;

Ο όρος "sinsemilla" έχει ισπανική προέλευση και σημαίνει "χωρίς σπόρους". Η λέξη αυτή χρησιμοποιούνταν αρκετά στο παρελθόν, όταν η μαριχουάνα που πωλούνταν στη μαύρη αγορά ήταν χαμηλής ποιότητας και γεμάτη σπόρους. Τότε, η κάνναβη "sinemilla" ήταν πραγματικά ξεχωριστή και παρέπεμπε σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.

Πλέον, με τα εξελιγμένα γενετικά χαρακτηριστικά της κάνναβης και τη δημιουργία θηλυκοποιημένων σπόρων, ευτυχώς σπάνια τα μπουμπούκια είναι γεμάτα σπόρους. Έτσι, σχεδόν όλες οι ποικιλίες κάνναβης που κυκλοφορούν στην αγορά είναι "sinsemilla", οπότε η λέξη έχει χάσει τo αρχικό της νόημα. Καλό θα ήταν, παρόλα αυτά, να την έχετε κατά νου, καθώς μερικές φορές χρησιμοποιείται αναφερόμενη στην ποιοτική κάνναβη.

Τι Ειναι Τα Ερμαφροδιτα Φυτα;

Εκτός από τα δύο γνωστά φύλα κάνναβης, το φυτό σας θα μπορούσε επίσης να είναι ερμαφρόδιτο. Εάν συμβεί αυτό, το φυτό θα εμφανίζει θηλυκά και αρσενικά χαρακτηριστικά ταυτόχρονα. Δηλαδή, καθώς το φυτό θα ωριμάζει, θα αναπτύσσει και μπουμπούκια και σάκους γύρης. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μειωθούν οι αποδόσεις και να προκύψει κακής ποιότητας κάνναβη, γεμάτη σπόρους.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το στρες των φυτών. Το στρες αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην υπερβολική έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, γεγονός το οποίο παρεμποδίζει την μετάβαση στο στάδιο αυτό ή μπορεί να υπάρχουν και άλλοι στρεσογόνοι παράγοντες στο περιβάλλον, όπως παράσιτα και ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας ή της υγρασίας.

Η καλλιέργεια κάνναβης σε ελεγχόμενο περιβάλλον είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Μειώνοντας το στρες στο οποίο υποβάλλονται τα φυτά στο ελάχιστο, θα μειωθούν σημαντικά και οι πιθανότητες ερμαφροδιτισμού.

Τι Ειναι Οι Αυτοχθονες Ποικιλιες;

Οι αυτόχθονες ποικιλίες είναι οι τύποι κάνναβης που έχουν αναπτυχθεί στο φυσικό τους περιβάλλον. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για καθαρές, αυθεντικές ποικιλίες κάνναβης. Ορισμένες αυτόχθονες ποικιλίες προήλθαν από την περιοχή του Ινδοκαύκασου του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, αλλά και από την Αφρική, την Τζαμάικα, την Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Ρωσία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΑ ΦΥΤΑ;

Οι Κορυφαιες Οικογενειες Ποικιλιων Θηλυκοποιημενης Κανναβης

Πλέον είναι διαθέσιμα εκατοντάδες θηλυκοποιημένα υβρίδια και σχεδόν όλα προέρχονται από έναν μικρότερο αριθμό ευρύτερων ομάδων-οικογενειών κάνναβης. Όπως συμβαίνει και στις ανθρώπινες οικογένειες, η κάθε μια από αυτές έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που την διακρίνουν από άλλες οικογένειες.

🍁 Kush

Οι ποικιλίες κάνναβης με γονίδια Kush έχουν πολύ έντονα αρώματα και δεδομένου ότι συνήθως είναι Indica, τείνουν να έχουν μια καθηλωτική επίδραση βαθιάς χαλάρωσης. Ανάλογα με την ποικιλία, διαθέτουν επίσης τερπένια με αρώματα εσπεριδοειδών ή με γήινες, ξυλώδεις και πευκώδεις νότες.

🌫️ Haze

Οι ποικιλίες Haze είναι ιδανικές για τους λάτρεις της Sativa, οι οποίοι εκτιμούν την έντονη εγκεφαλική επίδραση και την ενεργητικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα προφίλ τερπενίων τους προσφέρουν ποικιλία γεύσεων, από γλυκιές και ξινές, έως γευστικές νότες καφέ και σοκολάτας.

🔮 Afghan

Η κάνναβη με γονίδια Afghan έχει συνήθως πικάντικη, γήινη και φρέσκια γεύση. Οι περισσότερες ποικιλίες είναι κατά βάση Indica, οπότε προσφέρουν μια χαλαρωτική επίδραση ευτυχίας και καθήλωσης στον καναπέ. Είναι ιδανική για αξιοποίηση προς το τέλος της ημέρας.

🍦 Gelato

Οι ποικιλίες με γονίδια Gelato—μιας από τις καλύτερες οικογένειες ποικιλιών κάνναβης από την Καλιφόρνια—συνήθως εντυπωσιάζουν με το φρουτώδες και γλυκό άρωμά τους. Πολλές από αυτές είναι υβριδικές, ή τουλάχιστον δημιουργούν αυτήν την αίσθηση, καθώς μπορούν να προσφέρουν τόσο μια εγκεφαλική αίσθηση ευφορίας όσο και μια αίσθηση χαλάρωσης.

🍪 Cookies

Οι ποικιλίες Cookies συνδυάζουν μια ευφορική και κοινωνική επίδραση (όρεξη για κοινωνική συναναστροφή) με μια αίσθηση χαλάρωσης του σώματος. Αυτές οι ποικιλίες χαρίζουν γήινα και γλυκά αρώματα με χαρακτηριστικές γεύσεις μπισκότων, δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο γευστικό συνδυασμό.

🍇 Blueberry

Οι ποικιλίες που προέρχονται από την οικογένεια Blueberry διαθέτουν συνήθως ένα προφίλ τερπενίων που προσδίδει πλούσιες, γλυκές και φρουτώδεις νότες μούρων. Η οικογένεια ποικιλιών Blueberry προέρχεται από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και φημίζεται για τη βαθιά χαλάρωση και την καταπραϋντική της επίδραση.

💜 Purple

Οι ποικιλίες κάνναβης που βασίζονται στα γονίδια της οικογένειας Purple εμφανίζουν κοκκινωπά/μοβ χρώματα, προς το τέλος της περιόδου ανθοφορίας, τα οποία είναι πιο έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν πέφτει η θερμοκρασία. Το προφίλ τερπενίων τους δημιουργεί έντονα hash αρώματα με γήινες, λεμονώδεις και πευκώδεις νότες. Καθώς οι περισσότερες ποικιλίες της οικογένειας Purple είναι κατά βάση Indica, τα αποτελέσματά τους είναι συνήθως ληθαργικά και χαλαρωτικά.

🍌 Banana

Η αυθεντική Banana είναι κατά βάση indica (70%) και φημίζεται για το πλούσιο προφίλ τερπενίων της, το οποίο προσφέρει γλυκά αρώματα και γεύσεις μπανάνας. Η ποικιλία αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή (25% THC) και η επίδρασή της είναι βαθιά χαλαρωτική. Ευτυχώς, οι απόγονοί της ποικιλίας αυτής, κληρονόμησαν αυτά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της.

🦨 Skunk

Οι οικογένεια Skunk εκτιμάται ιδιαίτερα από πολλούς λάτρεις της κάνναβης λόγω των "skunky" αρωμάτων της. Αυτή η ποικιλία έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για μεγάλο αριθμό ποικιλιών που διατίθενται στην αγορά σήμερα. Οι ποικιλίες με γονίδια Skunk δημιουργούν συνήθως μια αίσθηση νύστας, αλλά και χαράς και αναζωογόνησης.

🧀 Cheese

Το αυθεντικό Cheese είναι ένα κατά βάση Indica υβρίδιο, φτιαγμένο από τις προαναφερθείσες οικογένειες κάνναβης Skunk και Afghan. Φημίζεται για το έντονο άρωμα του που παραπέμπει σε ώριμο τυρί. Οι ποικιλίες που προέρχονται από την οικογένεια αυτή, ξεχωρίζουν λόγω των χαρακτηριστικών και έντονων αρωμάτων τυριού και λόγω της ισορροπημένης τους επίδρασης. Επιπλέον, προσφέρουν συνδυαστικά μια ευφορική και μια καταπραϋντική επίδραση.Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.