Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

Οδηγός Για Τις Τελευταίες Εβδομάδες Ανθοφορίας Της Κάνναβης

Οδηγός Για Τις Τελευταίες Εβδομάδες Ανθοφορίας Της Κάνναβης

Τα Φυτα Κανναβης Ειναι Σχεδον Ετοιμα Για Συγκομιδη

Μετά από εβδομάδες ενθουσιασμού, η πολυαναμενόμενη στιγμή της συγκομιδής βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Τα φυτά έχουν αναπτυχθεί γρήγορα μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες της ανθοφορίας τους, έχοντας υποστεί μια πραγματική μεταμόρφωση. Λευκοί ύπεροι έχουν δημιουργηθεί, που αποτελούν το θεμέλιο για τα άνθη που με τόση ανυπομονησία περιμένατε.

Μετά από περίπου πέντε εβδομάδες ανθοφορίας, έχουν σχηματιστεί συμπαγή άνθη που ξεχειλίζουν από κανναβινοειδή, τα οποία αναπτύσσονται και επεκτείνονται, έχοντας ωστόσο αφήσει πίσω τους το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης τους.Τα ανθοφόρα φυτά σας θα πρέπει να είναι ακόμα όμορφα και πράσινα, καθώς η παραγωγή THC φτάνει στο απόγειό της σε όλα τα άνθη. Τα φύλλα γύρω από τα άνθη γίνονται επίσης πιο κολλώδη και τα πλούσια σε THC τριχίδια που αρχίζουν να τα καλύπτουν θα χρησιμοποιηθούν αργότερα για να δημιουργήσουν ένα ωραίο κομμάτι hash (σοκολάτας).

Δεδομένου ότι η ώρα της συγκομιδής έχει σχεδόν φτάσει, είναι καλό να κρατήσετε όσα περισσότερα από τα φύλλα που κόβετε από τα φυτά σας, καθώς περιέχουν και αυτά THC και μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή hash ή kief. Μάθετε περισσότερα για αυτό στην ενότητα της συγκομιδής.

Χρησιμοποιωντας Ενισχυτες Ανθισης

Εφόσον έχετε φροντίσει τα φυτά σας, ποτίζοντας τα καλά και δεν έχετε δώσει πάρα πολλά θρεπτικά στοιχεία, η όψη του κήπου σας θα πρέπει να είναι αξιοζήλευτη. Ανεξάρτητα από το αν καλλιεργείτε σε εσωτερικό χώρο με λαμπτήρες ή έξω στον ήλιο, σε αυτό το στάδιο οι αδένες ρητίνης που καλύπτουν όλο το φυτό σας πρέπει να λάμπουν σαν να χορεύουν στο φως.

Τα φυτά κάνναβης κατά την περίοδο άνθισης έχουν επιπλέον απαιτήσεις σε φώσφορο και κάλιο, οπότε αξίζει να τους δώσετε PK 13/14 ως μια επιπλέον διέγερση για την ανάπτυξη των ανθών. Αυτές οι ουσίες περιέχονται σε κάθε βασικό θρεπτικό μείγμα, αλλά σε μικρότερες ποσότητες. Με επιπλέον PK 13/14, μπορείτε να λάβετε πυκνότερα και πιο συμπαγή μπουμπούκια. Εάν είστε νέοι στην καλλιέργεια κάνναβης, ίσως είναι καλύτερο να αρχίσετε με τις βασικές θρεπτικές ουσίες κάνναβης ΝΡΚ (άζωτο, φώσφορο και κάλιο), συν ένα πρόσθετο PK 13/14 για ανθοφορία και ένα διεγερτικό ριζών.

Με αυτά τα βασικά προϊόντα, θα είστε σε θέση να καλλιεργήσετε μια μεγάλη σοδειά. Εάν τα φυτά είναι υγιή, τότε μπορείτε να δώσετε μια σειρά από πρόσθετα προϊόντα όπως ένα διεγερτικό άνθισης ή/και άλλους ενισχυτές και ένζυμα. Εάν τα φυτά σας δεν είναι υγιή, δεν έχει νόημα να χορηγήσετε αυτά τα συχνά ακριβά προϊόντα, καθώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν μόνο εφόσον όλα τα άλλα κυλούν ομαλά. Δεδομένου ότι οι νέοι καλλιεργητές τείνουν να κάνουν λάθη, τα προϊόντα αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υπερβολικά και δεν είναι πραγματικά απαραίτητα.

Τα ένζυμα φροντίζουν για τη μείωση της συσσώρευσης άλατος στο χώμα, που μπορεί να προέρχεται από τη χορήγηση επιπλέον θρεπτικών ουσιών. Αφού χρησιμοποιήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα το ίδιο μπουκάλι θρεπτικών ουσιών, θα παρατηρήσετε μια λευκή, κρυσταλλική απόθεση στα τοιχώματά του. Αυτά είναι τα ίδια άλατα που επίσης συσσωρεύονται στη γλάστρα σας με την πάροδο του χρόνου. Με την καλλιέργεια με οργανικά θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να μειώσετε τη συσσώρευση αυτών των αλάτων, καθώς περιέχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, σε σύγκριση με τα μη οργανικά συμπληρώματα.

Ενισχυτικα Ανθισης: Πλεονεκτηματα & Μειονεκτηματα

Πλεονεκτήματα

• Μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη ανθών
• Μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση
• Μπορούν να ενισχύσουν τη δραστικότητα και τη γεύση

Οι τελευταίες εβδομάδες της άνθισης

Μειονεκτήματα

• Δεν είναι πολύ χρήσιμα για νέους καλλιεργητές κάνναβης
• Δεν τα χρειάζεστε εάν χρησιμοποιείτε ήδη καλές βασικές θρεπτικές ουσίες για καλλιέργεια κάνναβης
• Αυξάνουν την πιθανότητα υπερβολικής χορήγησης θρεπτικών συστατικών
• Αποτελούν ένα πρόσθετο έξοδο

Οι τελευταίες εβδομάδες της άνθισης

Υπολογισμος Της Περιοδου Ανθοφοριας Συμφωνα Με Το Μεγεθος Της Γλαστρας

Το ιδανικό μέγεθος της γλάστρας θα εξαρτηθεί από το πόσα φυτά καλλιεργείτε, αλλά και από τον αριθμό των ημερών/εβδομάδων που θα τους δώσετε. Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι συχνά αλληλοεξαρτώμενοι: Εάν έχετε μεγαλύτερο αριθμό φυτών για καλλιέργεια σε ένα μικρό δωμάτιο, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μικρότερα δοχεία και να δώσετε στα φυτά λιγότερο χρόνο στη φάση της ανάπτυξης. Για παράδειγμα, αν έχετε 16 φυτά σε ένα τετραγωνικό μέτρο και δώσετε μια περίοδο ανάπτυξης μεταξύ 5 και 9 ημερών, τα φυτά θα είναι ευχαριστημένα με δοχεία των 5 λίτρων.

Εάν μειώνατε αυτόν τον αριθμό σε 10 φυτά και τους επιτρέπατε μια κάπως μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης 10-14 ημερών, τότε τα φυτά θα χρειάζονταν γλάστρες 7-11 λίτρων. Όσο λιγότερα φυτά καλλιεργείτε, τόσο μεγαλύτερα μπορούν είναι τα δοχεία που θα χρησιμοποιήσετε και τόσο περισσότερο μπορείτε να τα αφήσετε στη φάση ανάπτυξης. Τελικά, οι σοδειές δεν θα παρουσιάσουν μεγάλες αποκλίσεις, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε. Η μόνη διαφορά είναι στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για να φτάσετε στη συγκομιδή.

Κάποιος με 16 φυτά που έχουν χρόνο ανθοφορίας 8 εβδομάδων θα χρειαστεί περίπου δύο μήνες και πέντε ημέρες από την αρχή μέχρι το τέλος.

Εάν έχετε 10 φυτά, τότε θα σας πάρει περίπου δύο μήνες και δύο εβδομάδες. Με άλλα λόγια, θα σας πάρει περισσότερο χρόνο για την ίδια απόδοση. Ειδικά οι εμπορικοί καλλιεργητές θεωρούν σημαντικό να φτάσουν στη συγκομιδή το συντομότερο δυνατόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά καλλιεργούν 20 φυτά σε τετραγωνικό μέτρο και τους δίνουν μόνο 1–3 ημέρες για ανάπτυξη, ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιούν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να έχουν συγκομιδή κάθε δύο μήνες, εάν χρησιμοποιούν μια ποικιλία που χρειάζεται 8 εβδομάδες. Σε γενικές γραμμές, τα φυτά που έχουν περισσότερα sativa γενετικά χαρακτηριστικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανθίσουν από εκείνα όπου υπερισχύουν τα indica γονίδια.

Η επιλογή των σπόρων κάνναβης που θα κάνετε θα μπορούσε να καθοριστεί από τον απαιτούμενο χρόνο άνθισης τους, καθώς και από άλλους παράγοντες, όπως η γεύση ή η επίδρασή τους. Αν προτιμάτε μια κυρίως εγκεφαλική επίδραση, παρά μια ισχυρή σωματική χαλάρωση, τότε πιθανότατα θα πρέπει να επιλέξετε μια ποικιλία όπου θα κυριαρχεί η sativa και θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να ανθίσει, συνήθως 8–12 εβδομάδες. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι κάθε φυτό είναι μοναδικό. Μπορεί πάντα να υπάρξει πρώιμη, μέση και μακρά ανθοφορία στον κήπο κάνναβης σας, ακόμη και από την ίδια ποικιλία και τους ίδιους σπόρους.

Εάν διαβάσετε κάπου ότι μια συγκεκριμένη ποικιλία είναι "πολύ ομοιόμορφη", αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μικρή διαφορά στον χρόνο συγκομιδής, μεταξύ της ίδιας παρτίδας φυτών. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αναμένετε το 80% των φυτών να ολοκληρώσουν τον κύκλο ανθοφορίας τους περίπου την ίδια στιγμή. Υπάρχουν όμως και ποικιλίες με λιγότερη ομοιομορφία και μεγαλύτερες διαφορές στον χρόνο άνθισης. Αυτός είναι ένας παράγοντας που σίγουρα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια συγκεκριμένη ποικιλία κάνναβης.

Ελεγχος Κλιματος

Τα ανθοφόρα φυτά κάνναβης απαιτούν ένα συγκεκριμένο σύνολο κλιματικών συνθηκών για να ευδοκιμήσουν. Ανεξάρτητα από το στάδιο της καλλιέργειας, η κάνναβη χρειάζεται καλό εξαερισμό για να εξασφαλιστεί η υγεία των φυτών. Όσον αφορά στην υγρασία, τα ανθοφόρα φυτά χρειάζονται σημαντικά λιγότερη υγρασία στον αέρα από τα βλαστάρια ή από τα φυτά που βρίσκονται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Ιδανικη Υγρασια

Για το στάδιο άνθισης, θα πρέπει να επιδιώξετε μια σχετική υγρασία περίπου 40-55%. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, χωρίς να αγοράσετε έναν υγραντήρα, είναι να συνδέσετε έναν διακόπτη στους ανεμιστήρες εξαερισμού σας. Με ένα ροοστάτη, μπορείτε να μεταβάλλετε την ταχύτητα εξαγωγής του αέρα και ως εκ τούτου να επηρεάσετε το κλίμα στον χώρο ανάπτυξης. Επιπλέον, ένα σύστημα εξαγωγής αέρα χωρίς ροοστάτη λειτουργεί πάντα σε πλήρη ταχύτητα, ακόμη και αν δεν είναι απαραίτητο. Αυτό όχι μόνο θα σπαταλήσει την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά θα δημιουργήσει περισσότερο θόρυβο από όσο χρειάζεται.

Με ένα απλό ροοστάτη, μπορείτε να ρυθμίσετε την εξαγωγή αέρα, έτσι ώστε να απορροφά λιγότερη υγρασία κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της βλαστικής ανάπτυξης, έτσι ώστε τα νεαρά σας φυτά να αναπτυχθούν πιο γρήγορα. Καθώς τα φυτά μεγαλώνουν, μπορείτε να ρυθμίσετε τους ανεμιστήρες σας ώστε να δουλεύουν με περισσότερη ισχύ, καθώς τα φυτά αρχίζουν να παράγουν περισσότερη υγρασία. Στην πραγματικότητα, όταν τα φυτά σας είναι σε πλήρη άνθιση, περίπου από την τέταρτη εβδομάδα της ανθοφορίας, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας δεν λαμβάνουν περισσότερο από το 50-55% σχετική υγρασία.

ελεγχος Για Μουχλα

Η υπερβολική υγρασία τις τελευταίες εβδομάδες ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας στα άνθη σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υγρασία παγιδεύεται μέσα τους, δημιουργώντας ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για πλήθος παθογόνων μικροοργανισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποικιλίες που αναπτύσσουν ιδιαίτερα σκληρά και συμπαγή άνθη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας, σε σύγκριση με τις ποικιλίες που παράγουν λιγότερο συμπαγή άνθη.

Μόλις εντοπίσετε μούχλα σε έναν ανθό, μπορείτε να τον θεωρήσετε χαμένο, καθώς η μούχλα έχει από καιρό καταστρέψει το εσωτερικό του προτού γίνει ορατή εξωτερικά. Όταν έχετε έναν καλά αναπτυγμένο ανθό και βλέπετε ένα περίεργο, κιτρινωπό φύλλο που εξέχει από τη μέση, καλύτερα να το τραβήξετε προσεκτικά. Εάν το φύλλο βγαίνει εύκολα, είναι πιθανό ο ανθός να έχει μολυνθεί. Έτσι, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή ροή αέρα γύρω από τα φυτά σας κατά τις τελευταίες εβδομάδες της ανθοφορίας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, επενδύστε σε ένα αφυγραντήρα.

Εξαερισμος

Εκτός από το επίπεδο υγρασίας, ο κινούμενος αέρας γενικά κάνει μεγάλη διαφορά στην υγεία των φυτών σας. Ένα σύστημα εξαγωγής αέρα ή ένας σταθερός ανεμιστήρας όχι μόνο διασφαλίζει ότι αφαιρείται ο ζεστός, υγρός αέρας, αλλά μπορεί επίσης να εξασφαλίσει ότι αναρροφάται φρέσκος, πλούσιος σε CO₂ αέρας στον χώρο. Θα χρειαστούν αυτόν τον καθαρό αέρα για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ανθίζουν με βέλτιστο ρυθμό. Εάν καλλιεργείτε σε ένα ντουλάπι ή σε παρόμοιο μικρό χώρο, μπορεί να μην έχετε καν περιθώριο για ανεμιστήρα, αλλά μπορείτε τουλάχιστον να κρατήσετε την πόρτα ανοιχτή ώστε να επιτρέψετε κάποια ανταλλαγή φρέσκου αέρα.

Συνδέοντας έναν ροοστάτη στο σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να ρυθμίσετε το περιβάλλον στο δωμάτιο καλλιέργειας πολύ καλύτερα, απολαμβάνοντας μεγαλύτερες αποδόσεις και μια συγκομιδή υψηλής ποιότητας.

ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ

Συμβουλες Για Να Διατηρησετε Το Επιπεδο Θορυβου Χαμηλα

Εάν καλλιεργείτε σε εσωτερικό χώρο, τότε ο θόρυβος από τους ανεμιστήρες εξαγωγής αέρα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τον μειώσετε. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να συνδέσετε ένα ροοστάτη και να ρυθμίσετε την ταχύτητα (και επομένως και τον θόρυβο) των ανεμιστήρων. Ακόμη και η μείωσή τους στο 75-80% της λειτουργίας τους μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι πάντα καλύτερο να επιλέξετε ένα σύστημα εξαγωγής αέρα που να είναι ελαφρώς ισχυρότερο από αυτό που τυπικά χρειάζεστε. Εάν έχετε μεγάλη εξαγωγή αέρα, μπορείτε απλά να τη μειώσετε στο μισό της ταχύτητας και έτσι δεν θα κάνει πολύ θόρυβο. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να τοποθετήσετε τους ανεμιστήρες σας μέσα σε ένα μονωμένο κουτί. Όταν συνδέετε έναν σωλήνα στον ανεμιστήρα, αυτό μπορεί να κάνει επίσης μεγάλη διαφορά, καθώς ο ήχος δεν είναι διασκορπίζεται άμεσα, αλλά πρώτα "τρέχει" κατά μήκος του σωλήνα.

Εάν όλα τα παραπάνω εξακολουθούν να μην βοηθούν ώστε να κρατήσετε τον θόρυβο σε χαμηλά επίπεδα, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε έναν ηχητικό σιγαστήρα στον ανεμιστήρα σας. Μοιάζει με φίλτρο άνθρακα, με έναν μεταλλικό σωλήνα που συνδέεται στον ανεμιστήρα σας. Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε έναν κανονικό σωλήνα στον σιγαστήρα και έτσι θα μπορέσετε τελικά να μειώσετε τον θόρυβο κατά πολύ.

Οι Τελευταιες 2 Εβδομαδες Της Ανθοφοριας

Εάν καλλιεργείτε ποικιλίες με έναν μέσο χρόνο ανθοφορίας, η ανάπτυξη των περισσότερων ανθών θα ξεκινήσει από την 6η εβδομάδα της ανθοφορίας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα άνθη θα ωριμάζουν και δεν θα μεγαλώνουν πολύ περισσότερο σε μέγεθος. Σε αυτό το σημείο, τα προηγουμένως **λευκά τριχίδια στα άνθη θα μετατρέπονται σιγά-σιγά σε πορτοκαλί. Ανάλογα με την ποικιλία που καλλιεργείτε, καθώς και σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, η ωρίμανση των ανθών μπορεί να κρατήσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί.
**άσπρα τριχίδια - https://www.royalqueenseeds.com/blog-the-importance-of-pistils-to-cannabis-growers-n999

Ελεγχος Των Υπερων Και Των Τριχιδιων

Ένας τρόπος για να πάρετε μια ιδέα για το πότε θα είναι η σοδειά έτοιμη για συγκομιδή, είναι η παρατήρηση των ύπερων. Μόλις περίπου το 80% των ύπερων έχει αλλάξει χρώμα από άσπρο σε καφέ, είναι πιθανό ότι το φυτό σας είναι έτοιμο για συγκομιδή, μην ξεχνάτε όμως ότι και άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα των ύπερων, οπότε αν θέλετε περισσότερη ακρίβεια, εξετάστε τα τριχίδια. Ο έλεγχος των τριχιδίων είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να καταλάβετε ότι έφτασε η ώρα της συγκομιδής.

Τα τριχίδια είναι οι μικροσκοπικές, κολλώδεις, κρυστάλλινες απολήξεις στους ανθούς και στα φύλλα. Σε αυτά οφείλονται τα ευεργετικά αποτελέσματα της κάνναβης, καθώς περιέχουν κανναβινοειδή και τερπένια. Τα τριχίδια είναι μικροσκοπικά, έτσι θα χρειαστείτε έναν μεγεθυντικό φακό ή ένα μικροσκόπιο για να τα δείτε. Φαίνονται σαν μίνι μανιτάρια με μια μικροσκοπική φούσκα πάνω σε ένα κλωνάρι.

Καθώς η κάνναβη ανθίζει, αυτά τα τριχίδια αλλάζουν χρώμα, από διάφανα έως γαλακτώδη αρχικά, σε κεχριμπαρένια κατά το τέλος της ανθοφορίας. Εάν τα κεφάλια από τα μικροσκοπικά αυτά "μανιτάρια" είναι όλα ακόμα διάφανα, τότε υπάρχει ακόμα δρόμος. Όταν τα περισσότερα τριχίδια πάρουν ένα γαλακτώδες λευκό χρώμα, η κάνναβη σας πρέπει να είναι έτοιμη. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η επιλογή της χρονικής στιγμής της συγκομιδής μπορεί επίσης να επηρεάσει και την ποιότητα των επιδράσεων. Η συγκομιδή όταν τα τριχίδια είναι ως επί το πλείστον γαλακτώδη, με μερικά κεχριμπαρένια κεφάλια, οδηγεί συνήθως σε ισχυρότερες ευφορικές επιδράσεις. Περιμένετε να εμφανιστούν περισσότερα κεχριμπαρένια κεφάλια και το αποτέλεσμα θα γίνει πιο χαλαρωτικό. Πολλοί καλλιεργητές επιλέγουν προχωρούν στη συγκομιδή όταν περίπου το 15% των τριχιδίων έχουν κεχριμπαρένιο χρώμα και τα υπόλοιπα είναι γαλακτώδη-λευκά.

Cannabis-Bud-Ready-for-Harvest

Τερματισμος Χορηγησης Θρεπτικων Ουσιων / Ξεπλυμα

Στο τέλος της ανθοφορίας, μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που απομένουν στο μέσο καλλιέργειας και στα φύλλα. Για να αποφύγετε τη σκληρή γεύση και τα δυσάρεστα χημικά που βρίσκουν το δρόμο τους προς τα άνθη σας, μπορείτε απλά να σταματήσετε να δίνετε οποιαδήποτε θρεπτικά συστατικά τις τελευταίες 1,5–2 εβδομάδες της ανθοφορίας. Αν καλλιεργείτε υδροπονικά, δεν πρέπει να σταματήσετε τη χορήγηση θρεπτικών συστατικών μέχρι τις τελευταίες πέντε ημέρες, οπότε και θα αναπτυχθούν τα φυτά μόνο με νερό. Αλλά όταν καλλιεργείτε σε γλάστρες με χώμα ή κοκοφοίνικα, μπορεί να υπάρχουν ακόμη πολλά θρεπτικά συστατικά που θέλουμε τα φυτά να καταναλώσουν.

Μόλις σταματήσετε την τροφοδοσία θρεπτικών συστατικών, τα φυτά κάνναβης θα καταναλώσουν όσες θρεπτικές ουσίες παραμένουν στο μέσο ανάπτυξης. Στη συνέχεια, θα αρχίσουν να τρέφονται από τα φύλλα τους μέχρι αυτά να ξεραθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φυτό της κάνναβης γίνεται κίτρινο σε προχωρημένη ανθοφορία. Το να σταματήσετε να ταΐζετε το φυτό σας τις τελευταίες εβδομάδες, παρέχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα—σας εξοικονομεί χρήματα από τις δαπάνες θρεπτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δύο εβδομάδων, μπορείτε να ξεπλύνετε περιοδικά το μέσο σας με καθαρό νερό ουδέτερου pH για να απαλλαγείτε από τα μεταλλικά στοιχεία που παραμένουν στο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβρέξει όλο το χώμα, ώστε να πάρει μαζί του τα θρεπτικά συστατικά από όλα τα σημεία και στη συνέχεια ρίξτε κι άλλο νερό αφήνοντας το χώμα να στραγγίξει εντελώς για μερικά λεπτά βλέποντας το νερό να φεύγει από τον πάτο της γλάστρας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν το ποτίζετε πολύ συχνά, δεδομένου ότι δεν θέλετε να βλάψετε το φυτό σας ενώ πλησιάζει η συγκομιδή.

Cannabis-Plant-Ready-for-Flushing

Κλαδεμα

Όταν τα φύλλα γίνονται κίτρινα σε προχωρημένη ανθοφορία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι κάτι είναι λάθος, καθώς αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Είναι πραγματικά ένα καλό σημάδι, καθώς δείχνει ότι τα φυτά σας καταναλώνουν τυχόν επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

Μερικοί καλλιεργητές κλαδεύουν τα φυτά τους αργά τις τελευταίες εβδομάδες ή ημέρες πριν τη συγκομιδή, αφαιρώντας μερικά από τα μεγαλύτερα φύλλα για να φτάσει περισσότερο φως στους ανθούς που βρίσκονται χαμηλότερα στο φυτό. Δεδομένου ότι τα κίτρινα φύλλα συνήθως μαραίνονται και πέφτουν από μόνα τους, αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει λίγο χρόνο από το κλάδεμα. Διαφορετικά, σε αυτό το τελευταίο στάδιο της ανθοφορίας, μπορείτε άφοβα να κόψετε τα κιτρινισμένα φύλλα, καθώς έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους. Αυτό θα σας διευκολύνει επίσης κατά τη συγκομιδή.

Καλή Καλλιέργεια!

Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37827 αξιολογήσεις