ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΙΣΗΣ

ΜΕΡΟΣ 1 / ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Μετά από εβδομάδες ενθουσιασμού, η πολύ-αναμενόμενη στιγμή της συγκομιδής έχει φτάσει. Τα φυτά έχουν μεγαλώσει απίστευτα γρήγορα μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες της ανθοφορίας τους και έχουν υποστεί μια πραγματική μεταμόρφωση, μετά από την οποία άρχισε και ο αργός σχηματισμός των ανθών. Άρχισαν να εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα λευκά τριχίδια, τα οποία δημιούργησαν τη βάση των τελικών ανθών που περιμέναμε με ανυπομονησία.

Μετά από πέντε εβδομάδες άνθισης θα πρέπει τώρα να υπάρχουν πάνω στα φυτά σας σκληρά άνθη που στάζουν THC και ακόμη αναπτύσσονται και επεκτείνονται, αλλά έχουν πια αφήσει πίσω τους το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξής τους. Τα ανθισμένα φυτά θα πρέπει να είναι ακόμα υπέροχα και πράσινα, ενώ η παραγωγή THC λειτουργεί στο μέγιστο. Τα φύλλα γύρω από τα άνθη γίνονται ακόμα πιο κολλώδη και οι πολυάριθμοι, πλούσιοι σε THC αδένες που δημιουργούνται πάνω σε αυτά θα χρησιμοποιηθούν αργότερα για να φτιάξουμε ένα ωραίο κομμάτι Hash (σοκολάτα).

Έτσι, στη συγκομιδή που έρχεται, θα πάρουμε τα φύλλα που έχουμε κόψει από τους ανθούς, καθώς και τα μεγαλύτερα φύλλα που περιέχουν THC, και θα τα αφήσουμε να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να κάνουμε hash ή skuff. Θα πούμε περισσότερα γι' αυτό στην ενότητα που αφορά στη συγκομιδή.

 

ΜΕΡΟΣ 2 / ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΑΝΘΙΣΗΣ

Χρησιμοποιώντας τα θρεπτικά συστατικά στην κάνναβη

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δε δώσατε στα φυτά σας υπερβολική δόση λιπάσματος, τότε η θέα του κήπου σας θα πρέπει τώρα να είναι τόσο ωραία ώστε να σας τρέχουν τα σάλια. Θα πρέπει να φαίνεται θαυμάσιος υπό τον ισχυρό φωτισμό HPS, που κάνει τους πολυάριθμους αδένες THC που βρίσκονται πάνω στους ανθούς να λάμπουν στο φως.

Επειδή τα ανθισμένα φυτά έχουν επιπλέον απαιτήσεις για φωσφόρο και ασβέστιο, τους δίνουμε pk 13-14 ως μια πρόσθετη διέγερση της ανάπτυξης και της ανθοφορίας τους. Αυτές οι ουσίες βρίσκονται σε κάθε βασικό θρεπτικό μίγμα, αλλά σε χαμηλότερους όγκους και επομένως με το pk 13-14 μπορούμε να καλύψουμε αυτήν την έλλειψη. Το αποτέλεσμα θα είναι τα άνθη να είναι πιο σκληρά και πιο συμπαγή. Εάν είστε αρχάριος στην καλλιέργεια, είναι καλύτερο να αρχίσετε με τη βασική συσκευασία λιπασμάτων, η οποία αποτελείται από το βασικό λίπασμα που περιέχει όλα τα ΝΡΚ (ενώσεις που περιέχουν άζωτο, φωσφόρο και ασβέστιο) συν ένα pk 13-14 και ορμόνη ριζοβολίας.

<pΜε αυτά τα βασικά προϊόντα θα είστε περισσότερο από ικανοί να δημιουργήσετε μια μεγάλη σοδειά. Αν η συγκομιδή σας δεν παρουσιάσει ιδιαίτερα προβλήματα, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε μια σειρά πρόσθετων προϊόντων, όπως έναν διεγέρτη άνθισης και/ή ενισχυτικά και ένζυμα. Δεν έχει νόημα να προσθέσουμε αμέσως αυτά τα σχετικά ακριβότερα προϊόντα, επειδή βοηθούν μόνο εφόσον όλα έχουν προχωρήσει ομαλά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Δεδομένου ότι εσείς, ως σχετικά νέος καλλιεργητής, θα έχετε αναμφισβήτητα κάνει αρκετά λάθη, τότε αυτά τα προϊόντα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υπερβολικά και είναι απίθανο να προσθέσουν αξία στη σοδειά σας.

Αφού έχετε διορθώσει τα βασικά λάθη σας, τότε αυτά τα προϊόντα προσφέρουν πράγματι κάτι πολύτιμο για την τελική συγκομιδή σας.

Τα ένζυμα φροντίζουν για την απομάκρυνση των παλιών ριζών και τη μείωση της συσσώρευσης αλάτων στο μέσο σας που προέρχονται από την παροχή πρόσθετων θρεπτικών ουσιών. Μόλις ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο μπουκάλι θρεπτικού συστατικού για λίγο καιρό, θα παρατηρήσετε ότι η κορυφή αναπτύσσει μια λευκή, κρυσταλλική συσσώρευση. Αυτά είναι τα άλατα στα οποία αναφερόμαστε. Χρησιμοποιώντας οργανικά θρεπτικά συστατικά όπως το Plagron, μπορείτε να μειώσετε τη συσσώρευση αλάτων, καθώς αυτά περιέχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από τα βίο-ορυκτά θρεπτικά συστατικά.

 

ΜΕΡΟΣ 3 / ΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ

Μέγεθος των γλάστρες καλλιέργειας κάνναβης

Το μέγεθος των δοχείων που χρησιμοποιούμε εξαρτάται από τον αριθμό των φυτών που καλλιεργούμε και τον αριθμό των εβδομάδων ανάπτυξης που τους δώσαμε. Αυτοί οι παράγοντες συνδέονται μεταξύ τους. Εάν έχουμε μεγαλύτερο αριθμό φυτών τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μικρότερα δοχεία και να δώσουμε στα φυτά λιγότερο χρόνο ανάπτυξης. Για παράδειγμα, αν έχουμε 16 φυτά σε ένα τετραγωνικό μέτρο και τους δώσουμε μια περίοδο ανάπτυξης μεταξύ 5 και 9 ημερών, τότε τα φυτά θα είναι ευχαριστημένα με δοχεία των 5 λίτρων.

Εάν μειώσουμε αυτόν τον αριθμό σε 10 φυτά και τους δώσουμε μια περίοδο ανάπτυξης 10-14 ημερών, τότε τα φυτά θα χρειαστούν δοχεία 7-11 λίτρων. Έτσι, όσο λιγότερα φυτά μεγαλώνουμε, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα δοχεία που θα χρησιμοποιήσουμε και τόσο περισσότερος θα είναι ο χρόνος ανάπτυξης που θα πρέπει να τους δώσουμε. Η απόδοση που θα έχετε είναι εν τέλει λίγο πολύ η ίδια ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε. Η μόνη διαφορά είναι το χρονικό διάστημα που χρειαζόμαστε συνολικά για τη συγκομιδή μας. Έτσι, κάποιος με 16 φυτά χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή περίοδο άνθισης των 8 εβδομάδων, θα χρειαστεί περίπου δύο μήνες και πέντε ημέρες από την αρχή μέχρι το τέλος.

Εάν έχετε 10 φυτά τότε θα σας πάρει περίπου δύο μήνες και δύο εβδομάδες. Με άλλα λόγια, θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να πάρετε την ίδια απόδοση. Οι εμπορικοί καλλιεργητές θεωρούν σημαντικό να έρθει η συγκομιδή όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συχνά βάζουν 20 φυτά σε ένα τετραγωνικό μέτρο και τους δίνουν μόνο 1-3 ημέρες ανάπτυξης, ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να έχουν σοδειές κάθε δύο μήνες εάν χρησιμοποιούν μια ποικιλία που κάνει την δουλειά σε 8 εβδομάδες. Σε γενικές γραμμές, τα φυτά με κυρίως Sativa γενετικά χαρακτηριστικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανθίσουν από αυτά που έχουν Indica προφίλ.

Βλέπετε λοιπόν ότι μπορείτε να λάβετε υπόψιν κατά την αρχική επιλογή των φυτών τόσο την περίοδο άνθισης, όσο και από την τελική επίδραση του αποξηραμένου καπνίσιμου υλικού για να επιλέξετε την ποικιλία που σας εξυπηρετεί. Αν προτιμάτε ένα πιο δραστήριο ανέβασμα, τότε καλό είναι να πάρετε μια διασταύρωση Sativa που χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο να ανθίσει, για παράδειγμα 8-10 εβδομάδες. Παρόλ' αυτά, πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη το γεγονός πως όταν καλλιεργείτε με σπόρο, το κάθε φυτό είναι μοναδικό και πάντα θα υπάρχει σύντομη, μεσαίου χρόνου και καθυστερημένη άνθιση.

Εάν διαβάσετε κάπου ότι μια συγκεκριμένη ποικιλία είναι «πολύ ομοιόμορφη», αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μικρή διαφορά στον χρόνο συγκομιδής μεταξύ των ενήλικων φυτών. Έτσι, μπορείτε να περιμένετε το 80% των φυτών να έχουν τον ίδιο χρόνο ανάπτυξης, ενώ όταν μια ποικιλία έχει λιγότερη ομοιομορφία θα υπάρξουν μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των ενήλικων φυτών στην περίοδο άνθισης. Αυτός είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψιν κατά την επιλογή μιας συγκεκριμένης ποικιλίας.

 

ΜΕΡΟΣ 4 / ΚΛΙΜΑ

Όλα τα θρεπτικά συστατικά και το νερό που δίνετε στα φυτά σας κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας τους πρέπει να πάνε κάπου. Το νερό εξατμίζεται από τα φύλλα των φυτών σας και στη συνέχεια κυκλοφορεί ελεύθερα στο χώρο ανάπτυξης. Δεδομένου ότι στην αρχή της ανθοφορίας τα φυτά ήταν μικρά και είχαν μικρή βλάστηση, απελευθερωνόταν λίγη υγρασία στον αέρα. Χάρη στο γεγονός αυτό, η υγρασία του αέρα ήταν πολύ χαμηλή. Επειδή τα πράσινα φυτά μας αναπτύσσονται ταχύτερα σε συνθήκες υγρασίας, σε σχέση με την ξηρή θερμότητα που παράγεται από τους λαμπτήρες HPS, μπορείτε να εξασφαλίσετε ταχύτερη βλάστηση και ανάπτυξη στην πρώτη εβδομάδα (ή εβδομάδες) επιτρέποντας την αύξηση της υγρασίας στον αέρα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό χωρίς να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα είναι να συνδέσετε έναν διακόπτη dimmer (ροοστάτης) στον εξαεριστήρα σας. Με τον διακόπτη dimmer μπορείτε να μεταβάλλετε την ταχύτητα με την οποία εξάγεται ο αέρας. Η σύνδεση ενός dimmer είναι πολύ πρακτική γιατί μπορείτε να επηρεάσετε καλύτερα το κλίμα. Επιπλέον, ένας εξαεριστήρας χωρίς ροοστάτη (dimmer) λειτουργεί πάντα σε πλήρη ταχύτητα και αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο καθώς όχι μόνο σπαταλά ηλεκτρική ενέργεια αλλά παράγει περισσότερο θόρυβο. Δεν είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος ο εξαεριστήρας που δημιουργεί τον θόρυβο, αλλά το ρεύμα αέρα που βγαίνει από αυτό.

Επομένως, είναι καλύτερα να έχετε έναν ροοστάτη κατά τις πρώτες εβδομάδες καθώς θα επιτρέψει στην αντλία αέρα όχι μόνο να λειτουργεί πιο ομαλά, αλλά παράλληλα θα απορροφά λιγότερο υγρό αέρα, διατηρώντας έτσι την περιεκτικότητα υγρασίας του αέρα υψηλότερη και επιτρέποντας στα φυτά σας να αναπτυχθούν πιο γρήγορα. Μόλις τα φυτά γίνουν μεγαλύτερα, μπορείτε να αφήσετε την αντλία να κάνει λίγο περισσότερη δουλειά, καθώς τα φυτά παράγουν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες υγρασίας και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα της δεν αρχίζουν να αυξάνονται υπερβολικά, καθώς ο σχηματισμός των ανθών βρίσκεται σε καλό δρόμο, γύρω στην τέταρτη εβδομάδα άνθισης.

Η υπερβολική υγρασία μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό μούχλας πάνω στους σκληρούς, ακόμη, ανθούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων ανάπτυξής τους. Όταν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης υγρασίας μέσα στο άνθος, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται παγιδεύοντας όλο και περισσότερη υγρασία. Αυτή η παγιδευμένη υγρασία μπορεί να επωάσει θύλακες μούχλας. Οι ποικιλίες μαριχουάνας που αναπτύσσουν ιδιαίτερα σκληρά άνθη έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μούχλα από τα άνθη με μια πιο χαλαρή δομή, επειδή δεν παγιδεύεται η υγρασία τόσο εύκολα σε αυτά.

Μόλις ανακαλύψετε μούχλα σε ένα μπουμπούκι, τότε είναι εντελώς άχρηστο, αφού αυτή ήταν ενεργή στο εσωτερικό του πολύ πριν εμφανιστεί εξωτερικά του άνθους. Όταν έχετε ένα όμορφα αναπτυγμένο μπουμπούκι και ξαφνικά δείτε ένα περίεργο κίτρινο φύλλο να ξεπετιέται από τη μέση του, ενώ του έχετε δώσει αρκετά θρεπτικά συστατικά, τότε καλύτερα να το τραβήξετε απαλά προς τα έξω και να το βγάλετε. Εάν το φύλλο βγαίνει εύκολα, τότε το άνθος είναι μολυσμένο. Γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν καλό εξαεριστήρα σε λειτουργία κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Πρόκειται για μια επένδυση όταν ξεκινάτε, αλλά είναι απαραίτητο αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η συγκομιδή σας θα πραγματοποιηθεί χωρίς εμπόδια.

Ο εξαεριστήρας όχι μόνο εξασφαλίζει ότι αφαιρείται ο ζεστός και υγρός αέρας αλλά διασφαλίζει επίσης ότι ο φρέσκος, πλούσιος σε διοξείδιο του άνθρακα αέρας προσφέρεται στον χώρο που τα φυτά σας εργάζονται σκληρά. Θα χρειαστούν αυτόν τον φρέσκο αέρα για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ανθίζουν με βέλτιστο ρυθμό. Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων ανθοφορίας η υγρασία του αέρα διατηρείται κάτω από το 50%. Φυσικά, μπορείτε να καλλιεργήσετε σε ένα ντουλάπι χωρίς εξαεριστήρα διατηρώντας την πόρτα μισάνοιχτη, αλλά δεν θα έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Εάν πρόκειται να κάνετε κάτι, καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά.

Ο διακόπτης dimmer σε συνδυασμό με τον εξαεριστήρα θα σας επιτρέψουν να βελτιώσετε το περιβάλλον και να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό κλίμα το οποίο αυξάνει την απόδοση και την ποιότητα της τελικής σας συγκομιδής.

 

ΜΕΡΟΣ 5 / ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ

Κρατήστε το θόρυβο εκτός χώρου ανάπτυξης κατά την καλλιέργεια κάνναβης

Όσοι από εσάς έχετε τοποθετήσει τον χώρο ανάπτυξης σας κοντά σε μια κρεβατοκάμαρα, τότε είναι καλό να γνωρίζετε πως ενδέχεται να δεχθείτε παράπονα σχετικά με το θόρυβο του εξαεριστήρα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μείωσης του θορύβου. Πρώτα απ' όλα, έχετε το προαναφερθέν dimmer, αφού ένας εξαεριστήρας που δε λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα κάνει λιγότερο θόρυβο. Προσπαθήστε λοιπόν να λειτουργείτε τον δικό σας περίπου στο 75-80%.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε έναν εξαεριστήρα με πολύ μεγάλη χωρητικότητα και όχι πολύ μικρή. Ένας μεγάλος εξαεριστήρας που λειτουργεί σε μεσαία ταχύτητα κάνει λιγότερο θόρυβο από ότι ένας μικρός ανεμιστήρας που λειτουργεί στο τέρμα. Εάν αυτό δεν βοηθά επαρκώς, τότε μπορείτε να έχετε τον εξαεριστήρα ενσωματωμένο σε ένα μονωμένο κουτί. Η τοποθέτηση ενός εύκαμπτου σωλήνα στον εξαεριστήρα μειώνει σημαντικά τον θόρυβο επειδή ο ήχος δε διασκορπίζεται αμέσως αλλά διοχετεύεται πρώτα κατά μήκος του σωλήνα, και έτσι μειώνεται η ένταση.

Εάν αυτές οι προσπάθειες δε σας δώσουν ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε έναν σιγαστήρα στον εξαεριστήρα σας. Ο σιγαστήρας μοιάζει με φίλτρο άνθρακα, είναι ένας μεταλλικός σωλήνας που στερεώνεται στον εξαεριστήρα σας έτσι ώστε ο παραγόμενος ήχος να πρέπει πρώτα να περάσει από τον σωλήνα, όπου και μειώνεται. Στη συνέχεια απλά τοποθετήστε έναν κανονικό σωλήνα στον σιγαστήρα και θα δείτε ότι ο θόρυβος έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

ΜΕΡΟΣ 6 / ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Bud Development

Η πλειοψηφία της ανάπτυξης των μπουμπουκιών θα έχει ολοκληρωθεί από την 6η εβδομάδα εάν καλλιεργούμε μια μέσο-μακροπρόθεσμη ποικιλία. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα μπουμπούκια κυρίως θα ωριμάζουν και δε θα μεγαλώνουν περισσότερο σε μέγεθος. Τα άνθη που ήταν γεμάτα από λευκά τριχίδια θα αρχίσουν τώρα να γίνονται σιγά-σιγά καφέ. Ανάλογα με την ποικιλία που χρησιμοποιείτε και το κλίμα του χώρου, αυτή η ωρίμανση μπορεί να χρειαστεί διαφορετικό χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί.

Μόλις το 80% των μικρών τριχών έχει γίνει καφέ, είναι καιρός να βγάλουμε το κλαδευτήρι από το ντουλάπι και να προετοιμαστούμε για συγκομιδή. Φυσικά, μπορείτε να επηρεάσετε το είδος του ανεβάσματος που παίρνετε από την κάνναβη σας, συλλέγοντας τα άνθη λίγο νωρίτερα ή αργότερα. Όσο περισσότερο περιμένετε για τη συγκομιδή, τόσο πιο «βαριά» θα είναι η κάνναβη, ενώ αν κάνετε τη περισυλλογή νωρίτερα, τότε θα πάρετε πιο δραστήριο ανέβασμα. Έτσι μπορείτε να αποφασίσετε σύμφωνα με τις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις.

Δεδομένου ότι συνήθως στοχεύουμε σε κάποια μέση λύση, θα είμαστε έτοιμοι για συγκομιδή όταν το 80% των τριχών είναι καφέ. Μην ξεχνάτε ότι μερικές φορές οι λευκές τρίχες μπορούν να γίνουν καφέ επηρεάζοντας το κλίμα ή την υγρασία. Αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι το φυτό θα ωριμάσει μόλις βγουν μερικές καστανές τρίχες. Ένα άνθος που έχει πεθάνει ή που έχει μολυνθεί από μούχλα θα αναπτύξει επίσης καστανές τρίχες. Η συγκομιδή δεν είναι μια επιστήμη ακριβείας, αλλά με λίγα λόγια, αν έχετε κυρίως καστανές τρίχες και μερικά από τα χαμηλότερα άνθη έχουν ακόμα λευκές τρίχες, μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια και να ξεκινήσετε το κλάδεμα. Πρέπει να κοιτάζετε το φυτό στο σύνολό του όταν κάνετε τους υπολογισμούς σας για το 80%. Προκειμένου να δοκιμάσετε το ανέβασμα που θέλετε να επιτύχετε, ίσως να ήταν καλό να κάνετε την συγκομιδή σε στάδια, και να παίρνετε το κάθε δείγμα για δοκιμαστικό κάπνισμα μόλις αυτό στεγνώσει.

Καθώς πλησιάζει το τέλος, θα διαπιστώσετε ότι μερικές ποικιλίες κρατάνε πάνω τους τις θρεπτικές ουσίες περισσότερο από άλλες. Έτσι, για παράδειγμα, ένα K2 θα κρατήσει τα θρεπτικά συστατικά του περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να το "ταΐζετε" την τελευταία μια-μίση εβδομάδα. Παρά το γεγονός αυτό, τα φυτά θα συνεχίσουν να έχουν ένα ζωηρό πράσινο χρώμα, οι τρίχες θα συνεχίσουν να σκουραίνουν στο χρώμα, και τα άνθη θα ωριμάσουν σιγά-σιγά, παίρνοντας μια εκπληκτική εμφάνιση με το θαυμάσιο στρώμα THC πασπαλισμένο πάνω τους.

Δεδομένου ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ποσότητα θρεπτικών συστατικών στο μέσο (ακριβώς πόσο εξαρτάται από το μέσο που χρησιμοποιείτε) και τα φύλλα περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες θρεπτικών συστατικών, σταματάμε να τροφοδοτούμε τα φυτά για τις τελευταίες 1,5 με 2 εβδομάδες ανθοφορίας. Εάν καλλιεργείτε υδροπονικά, τότε μην σταματήσετε την τροφοδοσία μέχρι τις τελευταίες πέντε ημέρες, καθώς η διαδικασία κιτρινίσματος θα συμβεί πολύ γρήγορα εάν καλλιεργείτε μόνο με νερό. Σε γλάστρες γεμισμένες με χώμα, σε κοκοφοίνικα και παρόμοια μέσα, υπάρχουν ακόμα πολλά θρεπτικά συστατικά που πρέπει να εξαντληθούν

Αυτό που συμβαίνει όταν σταματάτε να ταΐζετε τα φυτά σας είναι ότι αυτά ξεκινάνε να χρησιμοποιούν όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά από τις γλάστρες ή το μέσο και μόλις γίνει αυτό θα ρουφήξουν τα θρεπτικά συστατικά από τα φύλλα τους μέχρι να ξεραθούν. Με άλλα λόγια, ακόμα και μετά τη διακοπή της τροφοδότησης του φυτού αυτό εξακολουθεί να έχει περισσότερα από αρκετά θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε ακόμα να εφαρμόσετε διεγερτικό άνθισης δεδομένου ότι δεν είναι θρεπτική ουσία. Τα φύλλα σιγά σιγά θα κιτρινίσουν και αυτό είναι ένα σημάδι που σημαίνει πως υπάρχει πολύ λίγη θρεπτική ουσία που έχει μείνει στα μπουμπούκια σας μέχρι το χρόνο συγκομιδής.

Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, κάνετε οικονομία για μερικές εβδομάδες ή ημέρες στις δαπάνες για τις θρεπτικές ουσίες. Επομένως, το κιτρίνισμα των φύλλων είναι ένα καλό σημάδι, διότι η περίσσεια ποσότητα των θρεπτικών ουσιών δε θα προσθέσει τίποτα στα άνθη σας. Τελικώς θα μπορείτε να αφαιρέσετε μερικά από τα μεγαλύτερα φύλλα από τα φυτά σας την τελευταία εβδομάδα ή λίγες μέρες πριν τη συγκομιδή, γεγονός που θα σας εξοικονομήσει χρόνο κλαδέματος και παράλληλα θα επιτρέψει σε περισσότερο φως να φτάσει τα χαμηλότερα άνθη δίνοντας τους περισσότερες πιθανότητες να προσθέσουν λίγο ακόμη βάρος προτού ξεκινήσετε το κλάδεμα. Όταν τελειώσει και αυτό, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνετε τις τελευταίες εβδομάδες πέρα από το να απολαύσετε τα αποτελέσματα της προσπάθειας σας…


Μέρος. 1: βλαστήσειο. Πλήρης οδηγός για τη βλάστηση των σπόρων κάνναβης.

Μέρος. 2: το σταδιο της αναπτυξης. Καλλιεργωντας κανναβη - το σταδιο της αναπτυξης-βλαστησης.

Μέρος. 3: οι τελευταιες εβδομαδες της ανθισης. Οι τελευταιες εβδομαδες της ανθισης μαριχουάνα.

Μέρος. 5: συλλεξτε την κανναβη σας. Μάθετε κάθε βήμα της συγκομιδής της κάνναβης και της μετέπειτα διαδικασίας.

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.