ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΘIΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Το τέλος σχεδόν έχει φτάσει και μετά από λίγους μήνες άνθισης ακόμη θα είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τα κλαδευτήρια μας από το ντουλάπι. Προκειμένου να αποκομίσουμε το καλύτερο από κάθε φυτό πρέπει να συντονίσουμε όλους τους πιθανούς παράγοντες και να τους εναρμονίσουμε μεταξύ τους.

Εξάλλου, συχνά οι μικρές βελτιώσεις είναι αυτές που οδηγούν σε τεράστια αποτελέσματα. Σε αυτήν την έκδοση θα εξετάσουμε με τη σειρά τους πιο σημαντικούς παράγοντες, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε γρήγορα μια ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών.

Η άνθιση είναι υγιής και πραγματικά σε εξέλιξη, ενώ μετά από μερικές εβδομάδες λευκά τριχίδια αρχίζουν να φυτρώνουν σε διάφορα μέρη του φυτού. Ο σχηματισμός των ανθών είναι τώρα αργός αλλά σίγουρα σε εξέλιξη. Όπως αναφέραμε πριν, μην ξεχάσετε να χωρίσετε τα αρσενικά από τα θηλυκά φυτά.. Τα αρσενικά που αναπτύσσονται σύντομα θα αρχίσουν να αναπτύσσουν μικρές μπαλίτσες που μέσα σε περίπου τρεις εβδομάδες θα είναι έτοιμες να σκάσουν και να διοχετεύσουν γύρη σε όλο το χώρο, γονιμοποιώντας τα "τριχωτά" θηλυκά φυτά. Οι τρεις πρώτες εβδομάδες της περιόδου άνθισης είναι στην πραγματικότητα ένα είδος περιόδου ανάπτυξης.

Αφού ρυθμίσετε τα φυτά σας σε άνθιση, τοποθετώντας το φωτισμό σε ένα χρονοδιάγραμμα 12 ωρών φωτός / 12 ωρών σκοταδιού, τα φυτά θα αρχίσουν να ανθίζουν και να αναπτύσσονται με εκρηκτικούς ρυθμούς. Μπορεί, μάλιστα, πολύ γρήγορα να διπλασιαστούν ή να τριπλασιαστούν σε μέγεθος. Ειδικά αν αυτή είναι η πρώτη φορά που καλλιεργείτε, είναι πραγματικά ένα θαυμάσιο θέαμα, βλέποντας εκείνο το μικρό βλαστάρι να μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο φυτό με άνθη που διογκώνονται όλο και περισσότερο, με τους οι πλούσιους σε THC κρυστάλλους να αρχίζουν να συσσωρεύονται. Η ιδιαίτερη οσμή του φυτού εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, αφήνοντας σας αγωνιωδώς να περιμένετε να μαζέψετε μερικά από τα άνθη και να τα απολαύσετε στο πρώτο σας τσιγάρο μαριχουάνας της νέας συγκομιδής.

ΜΕΡΟΣ 2 / ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Easy Boost Organic Nutrition

Κατά την περίοδο της ανθοφορίας θα χρησιμοποιήσουμε θρεπτικές ουσίες για την ενίσχυση της ανθοφορίας και μπορούμε να κρατήσουμε τυχόν υπόλοιπα για την επόμενη φορά, όσο λίγο και αν τις χρειαστήκαμε μέχρι σήμερα.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει καλό χώμα το οποίο είναι ήδη αναμιγμένο με λίπασμα, τότε θα έχετε τη δυνατότητα να περάσετε με σιγουριά μερικές εβδομάδες χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υγρό λίπασμα. Φυσικά, η περίοδος πριν την ανάπτυξη δε θα πρέπει να διαρκέσει πολύ, διαφορετικά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε θρεπτικά συστατικά ανάπτυξης. Γι' αυτό, σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήσαμε αποκλειστικά θρεπτικά συστατικά Plagron. Μερικά εμπορικά σήματα χρησιμοποιούν μόνο ένα μπουκάλι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνθέσετε τόσο για την ενίσχυση της ανάπτυξης όσο και της ανθοφορίας, ενώ άλλα προσφέρουν ξεχωριστά θρεπτικά συστατικά ανάπτυξης και ξεχωριστά ανθοφορίας. Πολλοί καλλιεργητές συνεχίζουν να δίνουν στα φυτά τους θρεπτικές ουσίες ανάπτυξης μέχρι και την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα της περιόδου άνθισης, επειδή πρόκειται για ένα είδος μεταβατικής περιόδου και τα φυτά εξακολουθούν να έχουν μεγάλη "δίψα" για άζωτο και άλλα δομικά στοιχεία που συμβάλλουν καθοριστικά στην ταχεία ανάπτυξή τους.

Με τον τρόπο αυτό, τα φυτά θα γίνουν επίσης κάπως μεγαλύτερα, δεδομένου ότι η τροφή άνθισης διεγείρει τα φυτά να αλλάξουν την προσοχή (και την κατανομή των πόρων τους) και να προσανατολιστούν περισσότερο στο σχηματισμό των μπουμπουκιών παρά στην αύξηση του μεγέθους τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παροχή θρεπτικών συστατικών για να πειραματιστείτε λίγο με το τελικό μέγεθος του φυτού. Αν τα φυτά σας είναι ήδη σε καλό μέγεθος και θα προτιμούσατε να παραμείνουν σχετικά συμπαγή λόγω περιορισμών στο χώρο που έχετε στη διάθεσή σας, δώστε τους αμέσως θρεπτικά στοιχεία για ανθοφορία. Αν τα φυτά σας είναι μικρά, δεν ανησυχείτε για το αν θα καλύψουν το χώρο σας και θέλετε να αυξήσετε το μέγεθός τους όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε μπορείτε να τα τονώσετε συνεχίζοντας να τους δίνετε θρεπτικά συστατικά ανάπτυξης για λίγο περισσότερο χρόνο.

Φυσικά, αυτές οι διαφορές δεν είναι τεράστιες, αλλά όσο μικρές και αν είναι βοηθούν, ενώ ακόμα και μερικά εκατοστά παραπάνω εδώ και εκεί μπορεί να κάνουν σημαντική διαφορά. Μετά από άνθιση τριών εβδομάδων θα παρατηρήσετε ότι τα φυτά έχουν φτάσει στο μέγιστο μέγεθος τους. Τα φυτά έχουν σταματήσει να μεγαλώνουν σε ύψος ή πλάτος και πλέον κάνουν την πραγματική δουλειά: σχηματίζουν τα άνθη τους. Σε αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να τους δώσετε την τροφή άνθισης, καθώς τα φυτά τώρα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για φώσφορο και κάλιο. Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία για την καλή ανάπτυξη των ανθών.

Αυτό σημαίνει ότι είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το μπουκάλι PK 13-14. Το PK 13-14 (χρησιμοποιήσαμε το PK Plus της Plagron) είναι μια ξεχωριστή τροφή άνθισης που χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα της κανονικής τροφής άνθισης. Όπως ίσως έχετε υποθέσει από το όνομα, περιέχει επιπλέον φώσφορο και κάλιο που το φυτό σας πραγματικά χρειάζεται για να σας ανταμείψει με μεγάλα, ογκώδη άνθη. Υπάρχουν δύο τρόποι χορήγησης του PK 13-14. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρές δόσεις από την πρώτη εβδομάδα και στη συνέχεια να αυξήσετε αργά τη δόση με την πάροδο κάθε εβδομάδας. Έτσι ξεκινήστε με 0,25 ml ανά λίτρο νερού την πρώτη εβδομάδα και από την τρίτη εβδομάδα μπορείτε να χορηγήσετε 0,75 ml ανά λίτρο.

Η δοσολογία που πρέπει να χορηγήσετε αναγράφεται συνήθως και στο πλάι της φιάλης. Ο δεύτερος τρόπος είναι να περιμένετε έως ότου ξεκινήσει η τέταρτη εβδομάδα άνθισης, επειδή αυτή είναι η στιγμή κατά την οποία αρχίζει η μεγαλύτερη ανάπτυξη των ανθών και να τους δώσετε αμέσως 1,5 ml ανά λίτρο νερού και να συνεχίσετε έτσι μέχρι το τέλος της ανθοφορίας. Εν ολίγοις, η χρήση του PK 13-14 καθιστά τα άνθη σκληρότερα και πυκνότερα παρέχοντας στα φυτά πλούσια δομικά υλικά.

Μην ξεχνάτε επίσης ότι σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να προσαρμόσετε τα θρεπτικά συστατικά που παρέχετε στις ανάγκες του φυτού. Το φυτό έχει πλέον αναπτύξει πολύ διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες που χρειαζόταν πολλή τροφή για την ισχυρή ανάπτυξή του. Εάν συνεχίσετε να δίνετε στο φυτό τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά όπως κάνατε μέχρι τώρα, διατρέχετε τον κίνδυνο υπερβολικής δόσης από λίπασμα. Εάν δίνατε στα φυτά σας θρεπτικά συστατικά καθημερινά κατά τις πρώτες εβδομάδες, τότε ίσως πλέον να τα χρειάζονται μόνο κάθε δεύτερη μέρα τώρα. Η διαδικασία αυτή είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε.

Κάθε φυτό ανθίζει με τον δικό του τρόπο, έτσι ορισμένες ποικιλίες έχουν μια πολύ γρήγορη αύξηση στο μέγεθος των ανθών μεταξύ της τρίτης και της πέμπτης εβδομάδας ανθοφορίας, ενώ άλλες ποικιλίες δείχνουν το πραγματικό τους βάρος κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι απλά πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά τα φυτά σας (και να τα ακούσετε) για να μάθετε ποιες είναι οι διατροφικές τους ανάγκες σε κάθε συγκεκριμένη στιγμή. Το αναφέρουμε αυτό επειδή πολλοί αρχάριοι καλλιεργητές ξεκινούν καλά και νομίζουν ότι όλα προχωρούν ομαλά, ενώ μετά από λίγες εβδομάδες οι ανάγκες του φυτού αλλάζουν και ο καλλιεργητής παραμένει στο παλιό του πρότυπο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια αδύναμη και μικρή συγκομιδή.

ΜΕΡΟΣ 3 / ΘΡΕΨΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

κάμπιες κάμψης φυτά κάνναβης

Τα φυτά ανθίζουν με ενθουσιασμό και τροφοδοτούνται με Algal Bloom (ειδικά φύκια που υποβοηθούν την άνθιση). Κάθε εβδομάδα ψεκάζονται με Phytamin Leaf Feed και ως διεγέρτης άνθισης εφαρμόζεται το Repro Forte της Plagron, το οποίο χρησιμεύει για να εξασφαλιστεί πως μεταφέρονται περισσότερα σάκχαρα από τα φύλλα στα άνθη.

Κάθε δύο εβδομάδες παρέχονται επίσης ένζυμα. Αυτά τα ένζυμα καθαρίζουν το μέσο σας αφαιρώντας τις νεκρές ρίζες και μειώνοντας τη συσσώρευση αλάτων που έχει προκύψει από τη χορήγηση θρεπτικών ουσιών.

Τα φυτά που προέρχονται από σπόρους έχουν την τάση να μεγαλώνουν νωρίτερα σε ύψος από τους κλώνους (μοσχεύματα). Έτσι, μέχρι τώρα θα είναι πολύ μεγαλύτερα και γι' αυτό το λόγο συνιστούμε ανεπιφύλακτα αν έχετε περιορισμένο ύψος στο χώρο ανάπτυξης σας να λυγίσετε τα φυτά σας. Λυγίζετε ένα φυτό τραβώντας την κορυφή του με έναν σπάγκο που σφίγγει το άνθος με ελαφριά ένταση. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με την απομάκρυνση της κορυφής του φυτού αλλά με το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να κρατήσετε το άνθος στη κορυφή.

Τα κατώτερα κλαδιά θα αναπτυχθούν καλύτερα και το φυτό θα αναπτύξει περισσότερα άνθη, σε μεγαλύτερη περίμετρο. Σε χώρους ανάπτυξης με ύψος μικρότερο από 1,5 μέτρα θα χρειαστεί να απομακρυνθούν νωρίτερα οι κορυφές των φυτών ή να λυγιστούν, διαφορετικά θα έχουν πολύ μικρότερη περίοδο ανάπτυξης. Καλύτερα ελάχιστο φαγητό παρά υπερβολικό, αλλά αν αντιμετωπίσετε μια έντονη ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών την οποία δεν μπορείτε να επιλύσετε επαναλαμβάνοντας τη χορήγηση τροφής άνθισης (bloom feed), τότε ο γρηγορότερος τρόπος για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι η χορήγηση τροφής φύλλων (leaf feed).

Αναμιγνύετε μερικά θρεπτικά συστατικά όπως κάνετε συνήθως και ψεκάζετε τα φυτά σας με το διάλυμα. Τα φυτά μπορούν επίσης να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά μέσω των φύλλων τους και το πλεονέκτημα που προσφέρει η χρήση αυτού του τρόπου είναι πως έτσι δεν αλλάζετε το pH του μέσου σας. Ο ψεκασμός των φυτών σας είναι καλύτερο να γίνεται πριν απενεργοποιήσετε τους λαμπτήρες και / ή ακριβώς πριν τους ανάψετε. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται όταν αντιμετωπίζετε μεγάλη έλλειψη θρεπτικών συστατικών είναι πως όταν δίνετε στα φυτά ένα θρεπτικό διάλυμα (μέσω του μέσου-χώματος) πρέπει να περιμένετε έως ότου τα φυτά "διψάσουν" ξανά. Δεν έχει νόημα να τους προσφέρουμε διάλυμα θρεπτικών συστατικών κάθε μέρα, εάν τα φυτά δεν μπορούν πραγματικά να πάρουν αυτό που χρειάζονται. Είστε αναγκασμένοι να περιμένετε λίγο, σίγουρα περισσότερο από ό,τι θα επιθυμούσατε, προτού μπορέσετε να αντιμετωπίσετε σωστά την ανεπάρκεια.

Συνδυάζοντας το πότισμα με την εφαρμογή θρεπτικών συστατικών στα φύλλα, το φυτό παίρνει αυτό που χρειάζεται αμέσως μέσω των φύλλων του. Γενικά, θα παρατηρήσετε τη βελτίωση αμέσως, από την επόμενη κιόλας ημέρα. Θα παρατηρήσετε ότι τα φύλλα που είχαν κίτρινες κηλίδες θα έχουν ανακτήσει και πάλι κάποιο από το χρώμα τους. Συνεχίζοντας να τροφοδοτούμε με νερό και θρεπτικά συστατικά τα φύλλα, τα φυτά σύντομα θα έχουν για άλλη μια φορά μια θαυμάσια απόχρωση πράσινου. Ένα άλλο πλεονέκτημα της τροφοδοσίας (ή θρέψης) των φύλλων είναι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με ασφάλεια για να μάθετε τι είδους ανεπάρκεια έχουν τα φυτά σας. Πολλοί καλλιεργητές ταλαιπωρούνται από αμφιβολίες ως προς το αν πρόκειται για υπερβολική ή ελάχιστη χρήση λιπάσματος.

Με έναν απλό ψεκασμό στα φύλλα του φυτού με ένα διάλυμα θρέψης μπορείτε να παρατηρήσετε πολύ γρήγορα εάν υπάρχει θετική ή αρνητική αντίδραση από το φυτό και από την έκβαση μπορείτε έπειτα να καταλάβετε ποιο είναι το πρόβλημα. Κάτι που είναι πάντα χρήσιμο να έχετε γύρω σας είναι μερικά μπουκάλια γεμάτα με μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά όπως το άζωτο, ο φώσφορος και το κάλιο. Με αυτά θα είστε σε θέση να πειραματιστείτε με ευκολία με το πρόβλημα των φυτών σας. Εάν υποθέσουμε ότι έχετε ανεπάρκεια αζώτου και είστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσετε ένα γενικό θρεπτικό διάλυμα για να το διορθώσετε, με αυτόν τον τρόπο δίνετε επίσης στο φυτό και στοιχεία που δεν του χρειάζονται.

Υιοθετήστε αυτό το απλό τέχνασμα της διατήρησης μιας ξεχωριστής φιάλης γεμάτη μόνο με άζωτο. Η προσθήκη αυτή θα αυξήσει τα επίπεδα αζώτου των φυτών σας χωρίς να επηρεάσει τα υπόλοιπα συστατικά των λιπασμάτων. Αυτό το σύστημα με τις φιάλες είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους υπαίθριους καλλιεργητές που βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης μεγάλων φυτών σε γλάστρες και χρειάζεται να χορηγήσουν μεγάλες ποσότητες αζώτου. Συγκεκριμένα σε υψηλές θερμοκρασίες είναι καλό να ψεκάζετε τα φυτά σας με διάλυμα αζώτου ή απλώς να αυξήσετε το ποσοστό αζώτου στο νερό τροφοδοσίας. Προφανώς, η ίδια διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανεπάρκειες φωσφόρου και ασβεστίου.

ΜΕΡΟΣ 4 / ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ

Περιστροφικός ανεμιστήρας σε έναν αναπτυσσόμενο χώρο κάνναβης

Για να επιτευχθεί μια καλή άνθιση πρέπει να υπάρχει επαρκές διοξείδιο του άνθρακα για τα φυτά. Χρειάζονται διοξείδιο του άνθρακα (CO2) για μια έντονη ανάπτυξη και άνθιση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για να επιτευχθεί μια ικανοποιητική άνθιση πρέπει να υπάρχει επαρκές διοξείδιο του άνθρακα για τα φυτά. Χρειάζονται διοξείδιο του άνθρακα (CO2) για μια έντονη ανάπτυξη και άνθιση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσο περισσότερο το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, τόσο ταχύτερα θα αναπτυχθούν τα φυτά σας και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αντοχή τους σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο τρόπος με τον οποίο έχετε στήσει τον χώρο ανάπτυξης σας είναι επίσης πολύ σημαντικός.

Ένας βέλτιστος χώρος είναι αυτός στον οποίο ολόκληρη η μία πλευρά, στο κάτω μέρος της, έχει τρυπηθεί για να επιτρέπει την είσοδο του αέρα, ενώ από την άλλη υπάρχει μια αντλία εξαγωγής - τοποθετημένη όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτή η ρύθμιση προσφέρει μια βέλτιστη κυκλοφορία αέρα από τη μία πλευρά του χώρου στην άλλη. Ο πλούσιος σε διοξείδιο του άνθρακα αέρας που εισέρχεται στον χώρο ρέει πάνω από τα φυτά, χρησιμοποιείται από αυτά, και στη συνέχεια όταν εξαντληθεί το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα αυτός εξάγεται, αντλώντας φρέσκο αέρα από τις τρύπες. Αν καλλιεργείτε σε μεγαλύτερους χώρους και χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα, κάποιου είδους φυσητήρα ή αγωγό υφάσματος, τότε αυτός μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή του χώρου.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί με ακριβώς αντίθετο τρόπο από μια αντλία εξαγωγής: αντί να απορροφά τον αέρα έξω, φυσά τον αέρα μέσα. Αυτό είναι περιττό όταν κάποιος καλλιεργεί σε μικρούς χώρους, οι οποίοι έχουν επαρκή ανανέωση αέρα με την χρήση μιας αντλίας. Ο αγωγός υφάσματος είναι μια μακριά κάλτσα κατασκευασμένη από υφαντουργικά προϊόντα, μήκους 3-5 μέτρων. Εάν απλώς χρησιμοποιείτε έναν ανεμιστήρα τότε συνήθως ο αέρας που αντλείται στη μία πλευρά του χώρου σας είναι κρύος, πράγμα που σημαίνει ότι το κλίμα σε αυτή την πλευρά δεν είναι στη βέλτιστη θερμοκρασία αλλά και το διοξείδιο του άνθρακα δεν κατανέμεται ομοιόμορφα στα φυτά. Η κάλτσα λειτουργεί ως εξής: τη στερεώνετε στην κορυφή του ανεμιστήρα και έπειτα στερεώνετε τον ανεμιστήρα στην οροφή.

Μόλις ενεργοποιηθεί ο ανεμιστήρας, τότε η κάλτσα γεμίζει με τον εισερχόμενο αέρα, ο οποίος στη συνέχεια εισέρχεται 3 με 5 μέτρα στον χώρο σας. Μετά από αυτό, ο πλούσιος σε διοξείδιο του άνθρακα αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το χώρο και το αποτέλεσμα είναι ότι όλα τα φυτά σας μπορούν να απολαύσουν καλύτερα τον καθαρό αέρα, ενώ ο κρύος εξωτερικός αέρας έχει χρόνο να ζεσταθεί, οπότε το κλίμα παραμένει κοντά στο βέλτιστο. Είναι απλό αλλά αποτελεσματικό. Έχοντας ελάχιστο εξαερισμό προκαλείται ασθενέστερη ανάπτυξη και ανθοφορία, τα φυτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν καλά και μπορεί να εμφανιστεί κιτρίνισμα των φύλλων.

Ο περιστρεφόμενος ανεμιστήρας είναι ένα άλλο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού ανάπτυξης. Αυτό δεν εξασφαλίζει μόνο ότι έχετε καλή κυκλοφορία αέρα στον χώρο σας που αναμιγνύει τα ζεστά και δροσερά στρώματα, αλλά πως τα φυτά σας επίσης απολαμβάνουν ένα ωραίο αεράκι. Χάρη στο αεράκι, τα φυτά σας θα αναπτύξουν ωραία παχιά κλαδιά και θα ωριμάσουν σε ελαφρώς μικρότερους και πιο συμπαγείς ενήλικες, ενώ όπως γνωρίζετε μέχρι τώρα, ένα παχύ κλαδί καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την τελική απόδοση που θα είναι σε θέση να παράγει το φυτό. Σε γενικές γραμμές, τα φυτά με τα παχύτερα κλαδιά θα είναι επίσης και τα μεγαλύτερα σε απόδοση.

ΜΕΡΟΣ 5 / ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΩΝ

Κάνναβη Bud

Οι σημαντικότερες εβδομάδες της περιόδου άνθισης για την πλειοψηφία των φυτών είναι από την τρίτη έως την πέμπτη εβδομάδα ανθοφορίας.

Τα καλύτερα άνθη μαριχουάνας στον κόσμο Οι σημαντικότερες εβδομάδες της περιόδου άνθισης για την πλειοψηφία των φυτών είναι από την τρίτη έως την πέμπτη εβδομάδα ανθοφορίας. Δεδομένου ότι τώρα τα περισσότερα φυτά θα αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας τους για την ανάπτυξη των ανθών τους, κατά τις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθούν πολύ γρήγορα σε μέγεθος. Έτσι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όσο πιο ομαλά γίνεται.

Η αρχή της τρίτης εβδομάδας είναι επίσης η τελευταία σας ευκαιρία να ψεκάσετε τα φυτά σας με κάποιο οργανικό παρασιτοκτόνο. Τα άνθη δεν είναι ακόμα σκληρά και συμπαγή. Θα ήταν καλή ιδέα να τα ψεκάσετε τώρα προληπτικά, αντί να περιμένετε μέχρι την πέμπτη εβδομάδα και να διαπιστώσετε ότι τα άνθη σας τώρα είναι γεμάτα ζιζάνια και πλέον είναι αργά να δράσετε. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτό το στάδιο πέρα από την απλή παροχή θρεπτικών συστατικών, εκτός φυσικά από το να απολαμβάνετε τη θέα αυτών των πανέμορφων ανθών που σταδιακά εμφανίζονται. Όλο και περισσότερες λευκές τρίχες παράγονται και σιγά-σιγά αλλά σταθερά και ξεχωριστά μικρά άνθη συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν άλλα μεγαλύτερα.


Μέρος. 1: βλαστήσειο. Πλήρης οδηγός για τη βλάστηση των σπόρων κάνναβης.

Μέρος. 2: το σταδιο της αναπτυξης. Καλλιεργωντας κανναβη - το σταδιο της αναπτυξης-βλαστησης.

Μέρος. 4: Οι τελευταιες εβδομαδες της ανθισης. Μετά από εβδομάδες ενθουσιασμού, η πολύ-αναμενόμενη στιγμή της συγκομιδής έχει φτάσει.

Μέρος. 5: συλλεξτε την κανναβη σας. Μάθετε κάθε βήμα της συγκομιδής της κάνναβης και της μετέπειτα διαδικασίας.

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.