ΣΥΛΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΑΣ

ΣΥΛΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΑΣ

Μάθετε κάθε βήμα της συγκομιδής της κάνναβης και της μετέπειτα διαδικασίας.


Ο χρόνος συγκομιδής μπορεί να σας φανεί σαν το τέλος ενός μακρινού ταξιδιού. Οι βλαστοί σας έχουν ωριμάσει και τώρα είναι καιρός να τους καπνίσετε, έτσι δεν είναι; Δυστυχώς, θα πρέπει κάνετε λίγη ακόμα υπομονή. Υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει. Θα χρειαστεί να κόψετε, να αποξηράνετε και να επεξεργαστείτε τα μπουμπούκια για να εξασφαλίσετε μια μεταξένια εμπειρία καπνίσματος. Όλη η δουλειά που κάνετε τώρα θα σας επιτρέψει να εξαλείψετε τις σκληρές γεύσεις και να αποθηκεύσετε τη συγκομιδή σας για μεγάλες περιόδους.

Ο χρόνος συγκομιδής δεν περιορίζεται στο κόψιμο των μπουμπουκιών και στην τοποθέτηση τους σε ένα ράφι ξήρανσης. Υπάρχουν διαφορετικές λεπτομέρειες και όσο πιο ακριβής είστε με τον χρόνο, τόσο το καλύτερο. Η συγκομιδή των μπουμπουκιών σας σε διαφορετικές στιγμές θα οδηγήσει σε διαφορετικά επίπεδα THC, ενώ η φροντίδα τους στη σωστή υγρασία θα έχει μεγάλη επίδραση στην αντοχή τους στη μούχλα.

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει σε κάθε βήμα της διαδικασίας συγκομιδής για να εξασφαλίσετε ένα υγιές και δυνατό απόθεμα.

Video id: 540076385

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ;

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία συγκομιδής περιλαμβάνει την αφαίρεση των λουλουδιών και των κλαδιών από τα φυτά σας. Αλλά πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει αυτό; Λοιπόν, εξαρτάται. Η συγκομιδή σε διαφορετικούς χρόνους θα αλλάξει δραματικά τα χαρακτηριστικά των λουλουδιών σας. Τα πάντα, από τη γεύση μέχρι το ψυχοδραστικό αποτέλεσμα, μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με το πόσο νωρίς ή αργά επιλέγετε να κάνετε τη συγκομιδή.

Γενικά, κάθε ποικιλία έχει το δικό της εκτιμώμενο χρόνο ανθοφορίας. Αυτό το στατιστικό στοιχείο μπορεί να είναι χρήσιμο στην προετοιμασία για τη συγκομιδή, αλλά δεν είναι πάντα ακριβές. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επεκτείνουν ή να συντομεύσουν τη φάση ανθοφορίας. Τα στελέχη Indica ωριμάζουν γρηγορότερα και θα ανθοφορήσουν σε 6-8 εβδομάδες, ενώ τα Sativa συνήθως χρειάζονται 8-12 εβδομάδες.

Υπάρχει ένας ακόμη τρόπος για καταλάβετε πότε πλησιάζει η εποχή της συγκομιδής. Μερικές βασικές γνώσεις σχετικά με την ανατομία των φυτών μπορούν να βοηθήσουν τους καλλιεργητές να εντοπίσουν αυτές τις εποχές. Ορισμένα τμήματα του φυτού της κάνναβης αρχίζουν να αλλάζουν σε εμφάνιση καθώς ωριμάζουν. Αντί να βασίζεστε αποκλειστικά σε εικασίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις βοτανικές ενδείξεις ως δείκτες. Πρώτον, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με ορισμένους ιστούς, αδένες και όργανα, ώστε να ξέρετε τι να προσέξετε.

ΤΟ ΦΥΛΛΩΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ

Τα κίτρινα φύλλα συνήθως αποτελούν ένδειξη ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών ή την παρουσία κάποιου παθογόνου. Ωστόσο, το κιτρίνισμα των φύλλων είναι απολύτως φυσιολογικό όταν συμβαίνει κατά το τέλος της ανθοφορίας. Τα φύλλα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της βλαστικής φάσης είναι μεγάλα και πλατιά. Αυτοί οι οργανικοί ηλιακοί συλλέκτες εργάζονται για να μετατρέψουν το φως σε σάκχαρα που απαιτούνται για ενέργεια. Αυτές οι δομές θα αρχίσουν να κιτρινίζουν και μπορεί ακόμη και να πέσουν όταν πλησιάζει ο χρόνος συγκομιδής. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά αγνοούν αυτούς τους ιστούς για να εκτρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια προς τα λουλούδια.

ΤΟ ΦΥΛΛΩΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ

ΤΑ ΤΡΙΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Τα τριχίδια του φυτού είναι μικροσκοπικοί αδένες, σε σχήμα μανιταριού, που μπορούν να παρατηρηθούν σε σακχαρώδη φύλλα και λουλούδια. Αυτά τα μικρά χημικά εργοστάσια παράγουν κανναβινοειδή και τερπένια με τη μορφή ιξώδους ρητίνης. Στη φύση, αυτές οι ουσίες προστατεύουν τα φυτά από τη θερμότητα, τους θηρευτές και τα παράσιτα. Αλλά για τους καλλιεργητές, αυτή η ρητίνη είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο καλλιεργούν την κάνναβη.

Η παρακολούθηση των τριχιδίων είναι ένας ακριβής τρόπος για να εντοπίσετε πόσο κοντά στην πλήρη ωρίμανση είναι τα λουλούδια σας. Με τον τρόπο αυτό, οι καλλιεργητές θα έχουν την ελευθερία να συλλέξουν τα λουλούδια σε μια εποχή που ταιριάζει με την προσωπική τους προτίμηση.

Τα τριχίδια είναι εμφανή με γυμνό μάτι, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μεγεθυντική συσκευή για να τα αναλύσετε σωστά. Ένας φτηνός μεγεθυντικός φακός αρκεί και είναι το ιδανικό εργαλείο για πολλούς καλλιεργητές με χαμηλό προϋπολογισμό. Οι καλλιεργητές με φωτογραφικό ταλέντο μπορούν να βγάλουν και φωτογραφίες με φακούς macro. Αυτό θα τους επιτρέψει επίσης να παρακολουθήσουν την αλλαγή του χρώματος, όπως αυτή επέρχεται με την πάροδο του χρόνου. Οι εμπορικοί καλλιεργητές και όσοι έχουν περισσότερη οικονομική ευχέρεια μπορούν να επιλέξουν τη χρήση μικροσκοπίου. Αυτές οι συσκευές εργαστηριακής ποιότητας προσφέρουν μια εξαιρετικά λεπτομερή εικόνα της δομής και του χρώματος των τριχιδίων.

Τα τριχίδια είναι καθαρά και διαφανή κατά τη διάρκεια του πρώιμου σταδίου της ανθοφορίας. Αυτό δείχνει ότι είναι ακόμη νέα και παράγουν μόνο χαμηλά επίπεδα κανναβινοειδών. Τα λουλούδια θα είναι επίσης μικρότερα, ένα προφανές σημάδι ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της συγκομιδής.

Αργότερα, αυτοί οι αδένες αρχίζουν να γίνονται πιο "θολοί" ή να έχουν γαλακτώδες χρώμα. Αυτή η αλλαγή σημαίνει αυξημένη παραγωγή κανναβινοειδών. Να είστε προσεκτικοί με τις προαναφερθείσες δομές, καθώς αυτό το γαλακτώδες χρώμα αρχίζει να κυριαρχεί. Τα τριχίδια θα φτάσουν στη μέγιστη παραγωγή THC όταν πάνω από το ήμισυ τους έχουν γίνει "θολά". Τα μπουμπούκια που συλλέγονται κατά αυτήν τη περίοδο, θα προσφέρουν ένα δυναμικό ανέβασμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από ευφορία και αυξημένη ενέργεια.

Αν προτιμάτε μια πιο ώριμη και καταπραϋντική εμπειρία όταν καπνίζετε, περιμένετε να εμφανίσουν τα τριχίδια ένα κεχριμπαρένιο χρώμα. Αυτό δείχνει μειωμένα επίπεδα THC και αυξημένες ποσότητες CBN, ένα κανναβινοειδές που παράγεται όταν το THC αποδομείται.

ΤΑ ΤΡΙΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΟΙ ΚΑΛΥΚΕΣ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ

Ο κάλυκας είναι το πρώτο μέρος ενός λουλουδιού κάνναβης που αναδύεται από τον κόμβο. Αυτή η δομή ξεκινά ως δέσμη μικρών φύλλων και τελικά καταλήγει σε πλήρως διαμορφωμένα λουλούδια. Παραμένουν στη βάση κάθε μπουμπουκιού και στεγάζουν τα αναπαραγωγικά όργανα. Οι κάλυκες είναι το πιο πλούσιο σε ρητίνη μέρος ενός λουλουδιού της κάνναβης και ο ρόλος τους είναι να παρέχουν δομική στήριξη, εξασφαλίζοντας ότι τα μπουμπούκια δεν αποκόπτονται κατά τη διάρκεια των ισχυρών ανέμων ή δεν καταστρέφονται από τους φτερωτούς θηρευτές.

Οι κάλυκες αρχίζουν να διογκώνονται καθώς μπουμπούκια φτάνουν στην ωρίμανση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προετοιμάζονται για την υποστήριξη των σπόρων, εάν έχουν γονιμοποιηθεί επιτυχώς από ένα αρσενικό φυτό. Τοποθετήστε τον μεγεθυντικό σας φακό για να παρακολουθήσετε το μέγεθός τους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΟΙ ΚΑΛΥΚΕΣ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ

ΟΙ ΥΠΕΡΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΩΜΑ

Οι ύπεροι ή στίγματα είναι τα αναπαραγωγικά όργανα, σε σχήμα κεραίας, που προεξέχουν από τους κάλυκες. Αυτές οι δομές είναι επιφορτισμένες με τη σύλληψη της γύρης που απελευθερώνεται από τα αρσενικά φυτά. Είναι η πύλη για τη γονιμοποίηση, καθώς τα θηλυκά θα αρχίσουν να παράγουν σπόρους όταν η αποστολή τους έχει ολοκληρωθεί.

Οι περισσότεροι καλλιεργητές προσπαθούν να αποφύγουν τη γονιμοποίηση, προκειμένου να παράγουν λουλούδια υψηλής ποιότητας. Έτσι, οι ύπεροι εξακολουθούν να είναι χρήσιμοι ως δείκτες ωριμότητας. Τα νεαρά λουλούδια διαθέτουν φωτεινούς, λευκούς ύπερους, οι οποίοι σιγά-σιγά σκουραίνουν με τον χρόνο, μέχρι να αποκτήσουν ένα πορτοκαλί-καφέ χρώμα. Η παραγωγή THC είναι συνήθως στην αιχμή της, όταν περίπου το 70% των υπέρων έχουν αλλάξει χρώμα. Όταν περίπου το 90% έχει αλλάξει χρώμα, τα επίπεδα THC θα μειωθούν και τα επίπεδα CBN θα αυξηθούν. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι τα στοιχεία αυτά είναι μόνο εκτιμήσεις.

ΟΙ ΥΠΕΡΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΩΜΑ

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΝΘΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΦΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ

Εάν τα άνθη της ανώτερης επιφάνειας του φυτού έχουν ένα σημαντικό αριθμό θολών και κεχριμπαρένιων τριχιδίων, τότε αυτό σημαίνει ότι είναι ώριμα και έτοιμα για συγκομιδή. Ωστόσο, ενδέχεται τα άνθη που βρίσκονται χαμηλότερα στο φυτό να έχουν διαυγείς κρυστάλλους, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν είναι ακόμη ώριμα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τεχνική που ονομάζεται "προοδευτική συγκομιδή", για να εξασφαλίσετε ότι θα λαμβάνετε μόνο τα απολύτως ώριμα μπουμπούκια.

Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης "μερική συγκομιδή" ή "κλιμακωτή συγκομιδή". Αυτή η μέθοδος είναι τόσο απλή που θα εκπλαγείτε που δεν την σκεφτήκατε από μόνοι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τα μπουμπούκια που είναι έτοιμα και στη συνέχεια να κοντύνετε τα κλαδιά και τα φύλλα τους, δίνοντας την ευκαιρία στα λιγότερο ώριμα άνθη να εκτεθούν σε περισσότερο φως. Έπειτα, φυσικά, θα πρέπει να τα ελέγχετε τακτικά για σημάδια ωρίμανσης.

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται μόνο δύο κύκλους προοδευτικής συγκομιδής με ένα μεσοδιάστημα περίπου δύο εβδομάδων, αλλά τα μεγαλύτερα φυτά μπορεί να χρειάζονται περισσότερο.

Σημειώστε ότι τα περισσότερα φυτά έχουν πορεία ωρίμανσης από την κορυφή προς τα κάτω, επειδή η κορυφή δέχεται περισσότερο φως και συνήθως φως και ωρίμανση πάνε πακέτο. Ωστόσο, κάθε φυτό είναι μοναδικό και μπορεί να βρείτε έναν ιδιότυπο φαινότυπο που ωριμάζει με αντίστροφη πορεία. Επιπλέον, υπάρχουν φυτά που ωριμάζουν στο σύνολό τους συγχρονισμένα, επομένως δεν είναι υποψήφια για προοδευτική συγκομιδή.

XΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΝΘΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΦΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΛΑΔΕΨΕΤΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΑΣ

Το κλάδεμα είναι το επόμενο βήμα. Είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να καθαρίσετε τα μπουμπούκια, ώστε να αποτραπεί η υπερφόρτωση των βάζων του αποθέματος σας με σακχαρώδη φύλλα. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το έργο είναι ένας πάγκος, ένας δίσκος, γάντια από λάτεξ και ένα ψαλίδι. Υπάρχουν δύο τρόποι για να κλαδέψετε τη συγκομιδή σας: υγρό κλάδεμα και στεγνό κλάδεμα.

Το υγρό κλάδεμα των λουλουδιών σας λαμβάνει χώρα αμέσως μετά τη συγκομιδή, όταν η περιεκτικότητα σε υγρασία παραμένει υψηλή. Αυτό μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού μούχλας επειδή όλα τα σακχαρώδη φύλλα αφαιρούνται πριν από την αποξήρανση, αποτρέποντας την παγίδευση της υγρασίας. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι μια πολύ κολλώδης διαδικασία. Τα γάντια είναι απαραίτητα. Αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού: μπορείτε να παράγετε hash (σοκολάτα) από τη ρητίνη που κολλάει στο εργαλείο κοπής.

Τα στεγνό κλάδεμα αναφέρεται στη φροντίδα των λουλουδιών σας αφού αποξηρανθούν. Αυτή η μέθοδος είναι καλύτερη για όταν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα περιβάλλον με χαμηλή υγρασία και λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης μούχλας. Το στεγνό κλάδεμα επίσης έχει ως αποτέλεσμα μπουμπούκια που είναι πιο σφιχτά και συμπαγή, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για πολλούς καλλιεργητές.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που επιλέγετε, η εργασία είναι πάντα η ίδια. Έχετε την επιλογή να κόψετε τα σακχαρώδη φύλλα ενώ τα μπουμπούκια είναι ακόμα συνδεδεμένα με τα κλαδιά ή μπορείτε να αφαιρέσετε μεμονωμένα μπουμπούκια και να τα καθαρίσετε ξεχωριστά. Βεβαιωθείτε ότι κρατήσατε τα σακχαρώδη φύλλα, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή hash/σοκολάτας και άλλων εκχυλισμάτων.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΛΑΔΕΨΕΤΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΑΣ

ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΩΝ

Το επόμενο βήμα είναι να πάτε τη συγκομιδή σας στο δωμάτιο όπου θα γίνει η αποξήρανση. Η αποξήρανση της κάνναβης είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση της υγρασίας από το εξωτερικό των μπουμπουκιών και για την πρόληψη του σχηματισμού μούχλας. Επιπλέον, το κάπνισμα υγρής κάνναβης δεν είναι ευχάριστο. Πριν ξεκινήσετε την αποξήρανση, καθορίστε τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί. Αυτό μπορεί να είναι ένα επιπλέον δωμάτιο ή ακόμα και η σκηνή που χρησιμοποιήσατε για την καλλιέργεια. Εάν έχετε αφήσει τα λουλούδια σας στα κλαδιά, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε μια γραμμή απλώματος για να τα κρεμάσετε. Διαφορετικά, απλά τοποθετήστε τα μπουμπούκια σας σε ένα ράφι ξήρανσης.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, η κάνναβη θα πρέπει να αποξηραίνεται αργά. Μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο να βάλετε τους βλαστούς σας στο φούρνο, αλλά το μόνο που θα επιτύχετε είναι μείωση της γεύσης. Τα τερπένια, τα χημικά που δίνουν γεύση στην κάνναβη, είναι πτητικά και υποβαθμίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Για να ξεκινήσετε την αποξήρανση, θα πρέπει να επιτευχθεί θερμοκρασία δωματίου περίπου 21°C και σχετική υγρασία 50%. Τοποθετήστε ένα υγρόμετρο στον χώρο αποξήρανσης για να μετρήσετε και τους δύο αυτούς παράγοντες. Αν οι αναγνώσεις σας είναι πολύ υψηλές, χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες, κλιματισμό και αφύγρανση. Αν είναι πολύ χαμηλές, εγκαταστήστε μια πηγή θέρμανσης και κάποιον υγραντήρα.

Η αποξήρανση διαρκεί συνήθως 2-7 ημέρες. Παρακολουθήστε τα λουλούδια σας κάθε μέρα και αγγίξτε τα για να αξιολογήσετε τα επίπεδα υγρασίας. Τελικά, οι μίσχοι και τα λουλούδια πρέπει να σπάνε αν τους ασκηθεί δύναμη και όχι να λυγίζουν. Όταν συμβεί αυτό, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

Video id: 484380359

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΠΑΛΗ"

Έχετε καπνίσει ποτέ κάνναβη που να δείχνει υπερβολικά υγρή, μόνο και μόνο για να καταλάβετε ότι είναι ανυπόφορη για τον λαιμό σας; Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μη επεξεργασμένης κάνναβης. Η επεξεργασία προσθέτει σημαντικό χρόνο στο τέλος της διαδικασίας της καλλιέργειας, αλλά προσθέτει επίσης πολλή αξία σε μια συγκομιδή. Είναι μια παρατεταμένη διαδικασία αποξήρανσης, κατά την οποία αφαιρείται υγρασία από το εσωτερικό των λουλουδιών, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την ξήρανση.

Η επεξεργασία θα ενισχύσει τη γεύση της συγκομιδής σας και θα την κάνει ευχάριστη και απαλή κατά το κάπνισμα. Αυτό το πετυχαίνει με τη διάσπαση μορίων όπως η χλωροφύλλη, τα οποία ερεθίζουν την αναπνευστική οδό.

Η επεξεργασία θα αυξήσει επίσης την ισχύ της συγκομιδής σας. Πριν θερμανθούν τα μπουμπούκια κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, της άτμισης και του μαγειρέματος, το THC υπάρχει ως THCA. Αυτό το κανναβινοειδές οξύ διασπάται (όταν έχει γίνει αποκαρβοξυλίωση) σε THC υπό υψηλές θερμοκρασίες ή με το χρόνο. Η επεξεργασία ενισχύει αυτή τη διαδικασία και αυξάνει αργά τα επίπεδα THC.

Είναι σχεδόν μια διαδικασία με την οποία θα χρειαστεί να ασχοληθείτε περιοδικά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά δοχεία για οικιακή κονσερβοποίηση, αρκετά για να περιλάβετε ολόκληρη τη συγκομιδή σας.

Video id: 509743497

Γεμίστε κάθε δοχείο μέχρι περίπου το 75%, σφραγίστε το και αποθηκεύστε το σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Στην αρχή, η υπόλοιπη υγρασία θα μετακινηθεί από το εσωτερικό των μπουμπουκιών, καθιστώντας ενυδατωμένο το απόθεμα σας. Με το άνοιγμα των βάζων για μερικά λεπτά πολλές φορές την ημέρα, θα απελευθερώσετε αυτή την υγρασία και θα επιτρέψετε την είσοδο φρέσκου αέρα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τρίτης εβδομάδας, θα πρέπει να ανοίξετε τα βάζα σας μόνο μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά καθώς το περιεχόμενο υγρασίας μειώνεται. Μετά από τρεις εβδομάδες, τα λουλούδια σας θα έχουν επεξεργαστεί επαρκώς και θα παρέχουν μια ομαλή εμπειρία καπνίσματος. Μερικοί καλλιεργητές, με μεγάλη υπομονή, επιλέγουν να αυξήσουν την περίοδο επεξεργασίας για έως και οκτώ εβδομάδες, ώστε να μεγιστοποιήσουν τη γεύση και την ισχύ. Αν η συγκομιδή των μπουμπουκιών γίνει σε διαφορετικές περιόδους θα έχετε διαφορετικά επίπεδα σε THC. Αν σχεδιάζετε μακροπρόθεσμη αποθήκευση, καλό είναι να γνωρίζετε ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε την κάνναβη σας για πάνω από έξι μήνες, χωρίς να βλάψετε το απόθεμα σας.


Μέρος. 1: βλαστήσειο. Πλήρης οδηγός για τη βλάστηση των σπόρων κάνναβης.

Μέρος. 2: το σταδιο της αναπτυξης. Καλλιεργωντας κανναβη - το σταδιο της αναπτυξης-βλαστησης.

Μέρος. 3: οι τελευταιες εβδομαδες της ανθισης. Οι τελευταιες εβδομαδες της ανθισης μαριχουάνα.

Μέρος. 4: Οι τελευταιες εβδομαδες της ανθισης. Μετά από εβδομάδες ενθουσιασμού, η πολύ-αναμενόμενη στιγμή της συγκομιδής έχει φτάσει.

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 20794 αξιολογήσεις