The RQS Blog

.


By Ryan Najjar

Αν μεγαλώσατε κάπου με συντηρητικές απόψεις για τα ναρκωτικά, πιθανόν να σας μίλησαν για τους υποτιθέμενους κινδύνους της μαριχουάνας. Κατά τη διάρκεια αυτών των προειδοποιήσεων είναι πιθανό οι δάσκαλοι ή οι γονείς σας να αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο υπερβολικής δόσης. Τη στιγμή που θα αναφερθεί η κάνναβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει πλήθος αλληλοσυγκρουόμενων επιχειρημάτων.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Υπάρχουν σαφείς απαντήσεις, αλλά πρέπει να έχουμε επίγνωση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε τον όρο "υπερβολική δόση". Αφού το ξεκαθαρίσουμε αυτό, πρέπει απλώς να γνωρίζουμε τα όριά μας.


Υπαρχει Υπερβολικη Δοση Στην Κανναβη;

Ενώ συχνά συνδέουμε την υπερβολική δόση με τα ναρκωτικά, στην πραγματικότητα ισχύει για πλήθος άλλων πραγμάτων. Ήπιατε πάρα πολύ καφέ; Καταναλώσατε υπερβολική δόση. Πάρα πολύ νερό; Η υπερυδάτωση είναι μια πολύ πραγματική απειλή. Το να μπορείτε να πάρετε υπερβολική δόση από κάτι, ωστόσο, δε σημαίνει ότι η υπερβολική δόση είναι θανατηφόρα. Για να το εξηγήσουμε απλά, όπως συμβαίνει με κάθε ουσία, υπάρχει και η υπερβολική ποσότητα κάνναβης. Υπό αυτήν την έννοια, μια υπερβολική δόση είναι δυνατή, αλλά μια θανατηφόρα δόση είναι πολύ δύσκολο —αν όχι αδύνατον— να επιτευχθεί.

Ποια Ειναι Η Θανατηφορα Δοση Κανναβης;

Πόσο δύσκολα μπορείτε να φτάσετε εκεί; Λοιπόν, για να φτάσετε στις πύλες του παραδείσου, θα πρέπει να καπνίσετε περίπου 680 κιλά[1] κάνναβης μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Αν προσπαθείτε να κάνετε τους υπολογισμούς για να βρείτε πόσα τσιγάρα με κάνναβη απαιτούνται, μην μπαίνετε στον κόπο. Οι συνέπειες του ίδιου του καπνού και του καπνίσματος σε αυτόν τον επιθετικό βαθμό θα σας σκότωναν πολύ πριν από το THC.

Μπορείτε να προσλάβετε περισσότερο THC με τα βρώσιμα, αφού δεν υπάρχει καπνός, αλλά υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Θα πρέπει να καταναλώσετε 50 γραμμάρια καθαρού THC[2] για να έχετε 50% πιθανότητα να πεθάνετε, όντας ενήλικας άνδρας. Ακόμη και με τα πιο ισχυρά βρώσιμα, είναι πιο πιθανό να πεθάνετε από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης κι αλατιού.

Cannabis Buds

Πως Να Καταλαβετε Οτι Εχετε Καταναλωσει Υπερβολικη Ποσοτητα

Επομένως, όχι, δε θα πεθάνετε. Ωστόσο, δεν είστε απολύτως ασφαλής. Όπως θα σας πουν πολλοί πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίου, άσχημα πράγματα μπορούν σίγουρα να συμβούν όταν καπνίζετε πάρα πολύ κάνναβη. Για να παίξουμε λίγο με την παλιά έκφραση, αυτό που δεν σε σκοτώνει σε κάνει να νιώθεις πραγματικά άβολα. Υπάρχουν και συγκεκριμένες ενοχλήσεις που πρέπει να προσέξετε, με κάποιες να είναι πιο εμφανείς από άλλες.

  • 😟 Άγχος
  • 🤢 Ναυτία
  • 😵 Ζάλη
  • 😨 Πανικός
  • 😧 Παράνοια
  • 😕 Μπέρδεμα
  • 🥵 Υπερβολική εφίδρωση

Αν είστε εξοικειωμένοι με τις επιδράσεις της κάνναβης, η κόπωση είναι πιθανότατα ένα από τα πρώτα συμπτώματα που θα αντιμετωπίσετε. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να καθηλώνεται κανείς στον καναπέ και να τον παίρνει ο ύπνος εκεί που κάθεται. Αν αισθάνεστε πιο κοντά στο τελευταίο, ίσως χρειαστεί να ενδώσετε στον πειρασμό και να κοιμηθείτε. Ευτυχώς, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ καπνίζετε, οι επιδράσεις θα παραμείνουν μόνο για λίγες ώρες το πολύ. Σε ποιον δεν αρέσει, άλλωστε, ένας καλός υπνάκος διάρκειας 4–12 ωρών που και που;

Μιλώντας για συμπτώματα που θα μπορούσατε να προβλέψετε, η μειωμένη κινητικότητα είναι καλό να αναφερθεί. Παρόλο που δεν είναι συγκρίσιμη με αυτό που προκαλούν άλλες ουσίες, θα εξακολουθείτε να γέρνετε και να παραπατάτε. Ξεχάστε την οδήγηση, ακόμη και το περπάτημα θα είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Θα νιώσετε επίσης τους χτύπους της καρδιάς σας να γίνονται όλο και πιο γρήγοροι, με την αρτηριακή σας πίεση να πέφτει.

Τέλος, ίσως τα λιγότερο ευχάριστα από τα συμπτώματα είναι το άγχος και η παράνοια και είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν, αν υπάρχει ισχυρή επίδραση. Ο εγκέφαλος του καθενός λειτουργεί διαφορετικά, φυσικά, αλλά το THC[3] έχει αποδειχθεί ότι βάζει ορισμένους ανθρώπους σ' αυτήν την κατάσταση κι αυτό γίνεται πιο πιθανό όταν καταναλώνετε μεγαλύτερη ποσότητα.

Πως Να Ξεπερασετε Την Υπερβολικη Ευφορια

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, αυτές οι επιδράσεις δεν έχουν μακρά διάρκεια και μπορείτε να τις καταπολεμήσετε εύκολα. Αν έχετε τον χρόνο και τη δυνατότητα, ένας υπνάκος σίγουρα θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτήν την ευφορική επίδραση. Αν όχι, έχετε ακόμα κάποιες στρατηγικές στη διάθεσή σας. Το να καταναλώσετε λίγο φαγητό, μαζί με την ενυδάτωση, θα σας βοηθήσει επίσης να χαλαρώσετε την ένταση και να κάνετε την κατάσταση λίγο πιο υποφερτή.

Τι να κάνετε αν δεν έχετε ούτε φαγητό ούτε νερό; Δυστυχώς, η μόνη επιλογή είναι να το υπομείνετε. Αν αισθάνεστε πολύ παρανοϊκοί κι αγχωμένοι για να αλληλεπιδράσετε, απλά απομακρυνθείτε από το πλήθος και χαλαρώστε. Από εκεί και πέρα, βρείτε τον δρόμο για το σπίτι σας, αν δεν είστε ήδη εκεί (ΜΗΝ οδηγήσετε μόνοι σας), μπείτε κάτω από τις κουβέρτες και πάρτε μερικές βαθιές ανάσες. Ακούστε κάποια χαλαρωτική μουσική, αν μπορείτε, κι αφήστε τη να σας οδηγήσει στον ύπνο.

Και πάνω απ' όλα, να θυμάστε ότι είναι προσωρινό. Σίγουρα θα είναι δυσάρεστο, αλλά δεν θα διαρκέσει για πάντα και θα είστε μια χαρά την επόμενη μέρα.

How Long Does a Cannabis High Last?
How Long Does a Cannabis High Last?

Η Υπερβολικη Καταναλωση Κανναβης Δεν Ειναι Θανατηφορα, Αλλα Υπαρχουν Παρενεργειες

Όπως συμβαίνει με όλα τα καλά πράγματα, πάντα μπορεί να το παρακάνουμε. Το γεγονός ότι η υπερβολική ποσότητα κάνναβης δε θα σας σκοτώσει, δε σημαίνει ότι δε θα περάσετε άσχημα. Δε θέλουμε να νιώθουμε υπερκόπωση και παράνοια και είμαστε σίγουροι ότι ούτε κι εσείς το θέλετε. Με αυτό κατά νου, απλά φροντίστε να απολαμβάνετε την κάνναβη, όπως όλα τα άλλα, με μέτρο.

Μερικές τελικές συμβουλές: Αν ζείτε κάπου όπου υπάρχει νόμιμη κάνναβη, μιλήστε με τους πωλητές στο σημείο πώλησης ή στο coffeeshop. Έχουν ακούσει κάθε έπαινο και κάθε παράπονο για τα προϊόντα τους. Αν θέλετε να μάθετε αν μερικές ρουφηξιές από μια ποικιλία θα σας κάνουν να κουλουριαστείτε στη γωνία, απλά ρωτήστε! Με βάση τις καπνιστικές σας συνήθειες, μπορούν να σας προτείνουν κάτι με την ιδανική περιεκτικότητα σε THC. Αν όμως δεν αγοράζετε από εξουσιοδοτημένο σημείο πώλησης και δε γνωρίζετε την περιεκτικότητα σε THC, ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα. Αν όλα πάνε καλά, μπορείτε ν' αυξάνετε σταδιακά την κατανάλωσή σας. Είναι τόσο απλό. Εμπιστευτείτε το σώμα σας, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και δε θα αποτύχετε ποτέ.

External Resources:
  1. Here's how much marijuana it would take to kill you | The Independent | The Independent https://www.independent.co.uk
  2. Can You Overdose on Weed? https://gizmodo.com
  3. Cannabinoid-related agents in the treatment of anxiety disorders: current knowledge and future perspectives - PMC https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Δήλωση αποποίησης ευθύνης:
Αυτό το περιεχόμενο προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι παρεχόμενες πληροφορίες προέρχονται από έρευνες που συλλέγονται από εξωτερικές πηγές

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.