The RQS Blog

.By Luke Sumpter

Λίγες ποικιλίες Indica, ίσως με εξαίρεση τη θρυλική G-13, έχουν γίνει τόσο γνωστές όσο η Northern Lights. Θεωρείται ένα βασικό είδος από τους καλλιεργητές κάνναβης εσωτερικού χώρου και έχει αφήσει το στίγμα της στα γενετικά χαρακτηριστικά πολλών σύγχρονων ποικιλιών. Η Northern Lights εξακολουθεί να είναι μια αρκετά δημοφιλής ποικιλία για τους καλλιεργητές και τους καπνιστές. Αν σας αρέσει η κάνναβη, πιθανότατα έχετε δοκιμάσει τη Northern Lights ή μία από τις παραλλαγές της.

Από τότε που η Northern Lights ήρθε στη προσκήνιο, γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '80, έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία κάνναβης σε όλο τον κόσμο. Οι εξαιρετικές της ιδιότητες την έχουν κάνει μια από τις πιο φημισμένες ποικιλίες κάνναβης όλων των εποχών. Τα γενετικά χαρακτηριστικά της έχουν αποτελέσει τη βάση για πολλές από τις σύγχρονες δημοφιλείς ποικιλίες, όπως η White Widow, η Chronic, η Haze, η Special Kush και πολλές άλλες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτή τη φημισμένη κλασική Indica. Πρόκειται σίγουρα για μια πραγματικά θρυλική ποικιλία τους είδους της.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ NORTHERN LIGHTS

Όπως συμβαίνει συχνά όταν εξετάζουμε την ιστορία θρυλικών ποικιλιών όπως η Northern Lights, η ακριβής προέλευση της είναι τυλιγμένη σε ένα πέπλο μυστηρίου. Λέγεται ότι το είδος αυτό καλλιεργήθηκε αρχικά από ένα άτομο γνωστό ως "The Indian", κάπου σε ένα νησί κοντά στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μερικοί λένε ότι το φυτό έφτασε στα χέρια του μυστηριώδη "Ινδού" από τη Δυτική Ακτή, ίσως από την Καλιφόρνια ή το Όρεγκον.

Ο "Ιndian" λέγεται ότι είχε καλλιεργήσει 11 φυτά, πιθανώς με αφγανική καταγωγή, τα οποία ονόμασε Northern Lights #1–11. Σύγκρινε προσεκτικά τις αποδόσεις, τα αποτελέσματα και άλλες ιδιότητές τους. Φαίνεται να ξεχώρισε δύο φυτά, λόγω των μεγάλων ανθών, των υψηλών αποδόσεων και της εξαιρετικής παραγωγής ρητίνης: τα Northern Lights #5 και #1.

Είναι πιθανό να μη μάθαινε ποτέ κανείς για τη Northern Lights αν δεν την ανακάλυπτε ο "Βασιλιάς της Κάνναβης" και ιδρυτής της πρώτης τράπεζας σπόρων στην Ολλανδία, ο Nevil Schoenmakers.

Σύμφωνα με μερικούς, αυτός ήταν που ανακάλυψε την ποικιλία σε ένα από τα ταξίδια του στις ΗΠΑ, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Λέγεται πως έφερε πίσω θηλυκούς κλώνους του φυτού στην Ολλανδία, όπου πειραματιζόταν με γενετικά χαρακτηριστικά κάνναβης από όλο τον κόσμο.

Το 1985, εισήγαγε την πρώτη ποικιλία αυτού του πρόσφατα ανακαλυφθέντος είδους στη δική του Τράπεζα Σπόρων που ονομαζόταν "The Seed Bank of Holland". Η ποικιλία Northern Lights #1, την οποία και διαφήμιζε ως μια καθαρή αφγανική Indica, έφυγε κατευθείαν από τα ράφια και γρήγορα έγινε το απόλυτο bestseller. Ο Nevil διασταύρωσε μερικές από τις άλλες ποικιλίες της Northern Lights με μια ποικιλία Sativa από την Ταϊλάνδη και κάπως έτσι, καθιερώθηκε η πώληση των ποικιλιών Nothern Lights ως διασταύρωση των ειδών Afghani Indica x Thai Sativa.

Από τότε που η Northern Lights ήρθε στο προσκήνιο, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να κερδίσει αμέτρητα βραβεία σε όλο τον κόσμο.

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Τέλη Σεπτέμβρη
22_Effect_1 Διαύγεια, Ισορροπημένη, Καθήλωση

Αγορά Northern Light

ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΘΡΥΛΟ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗ NORTHERN LIGHTS

Η Northern Lights θεωρείται ότι είναι ένα ιδανικό φυτό Indica για καλλιέργεια εσωτερικού χώρου για πολλούς λόγους. Πολλοί τη λατρεύουν γιατί καλλιεργείται εύκολα και ολοκληρώνει την άνθισή της μέσα σε 8 εβδομάδες. Εάν καλλιεργηθεί υδροπονικά, μπορεί να ολοκληρώσει την άνθισή της ακόμη πιο γρήγορα, σε περίπου έξι εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο οι καλλιεργητές μπορούν να είναι σίγουροι για την απόδοσή της.

Η Northern Lights αναπτύσσεται ως ένα βολικό, συμπαγές και θαμνώδες φυτό με άνθη, τα οποία είναι σφιχτά και εύκολα στο κλάδεμα, χάρη στον άπλετο χώρο μεταξύ των κόμβων της. Μερικοί φαινότυποι της ποικιλίας, όπως ο αυθεντικός NL #1, μπορεί να αναπτύξουν μόνο ένα κεντρικό άνθος, κάνοντας το φυτό ψηλό και αδύνατο. Συνήθως, όμως, το δέντρο θα έχει την εμφάνιση ενός μικρού, αειθαλούς φυτού με ένα μεγάλο κεντρικό άνθος, το οποίο περιστοιχίζεται από άλλα τέσσερα ή πέντε κλαδιά, όπως η αυθεντική Northern Lights #2.

Παρά το γεγονός πως τα άνθη της ποικιλίας έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος και είναι συμπαγή, δεν είναι υπερβολικά πυκνά κι έτσι η μούχλα δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα. Αυτό καθιστά τη Northern Lights μια εξαιρετική ποικιλία για υγρά κλίματα. Καθώς το φυτό ωριμάζει, τα σκούρα πράσινα άνθη του θα καλυφθούν με ένα παχύ στρώμα λαμπερών τριχιδιών.

Οι σπόροι Northern Lights της Royal Queen Seeds είναι θηλυκοποιημένοι. Έτσι, ξέρετε πως καλλιεργείτε μόνο θηλυκά φυτά, κάνοντας τη ζωή σας αρκετά πιο εύκολη.

Μπορείτε να υπολογίζετε ότι η άνθιση της Northern Lights θα διαρκέσει περίπου 7–8 εβδομάδες κι έπειτα θα είναι έτοιμη για συγκομιδή. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο, ανάλογα με τη θερμοκρασία, το φως και τα θρεπτικά συστατικά που δέχεται.

Λόγω της αφγανικής καταγωγής της, δεν πρέπει να σας εκπλήσσει το γεγονός πως το φυτό λατρεύει το άπλετο ηλιακό φως. Έχει καλή αντοχή στα ζεστά κλίματα και την ξηρασία και επίσης είναι ένα εξαιρετικά καλό υπαίθριο φυτό με υψηλή αντοχή σε σκληρές συνθήκες. Με φύτευση σε καλό χώμα, απλή παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών και νερό, μπορεί να φτάσει σε ένα αξιοσέβαστο ύψος. Σε σύγκριση με ορισμένες άλλες ποικιλίες, η Northern Lights είναι μια πολύ ανθεκτική και εύρωστη ποικιλία, γεγονός που την καθιστά ιδανική για καλλιέργεια σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα.

Αν και μπορείτε να βρείτε πολλές παραλλαγές της σήμερα, συνήθως φτάνει σε ύψος τα 100–160cm σε μια τυπική εσωτερική καλλιέργεια. Με αυτό το βολικό ύψος, μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε το φυτό και αυτό θα σας ανταμείψει με εξαιρετικές αποδόσεις. Κατά μέσο όρο, μπορείτε να λάβετε έως και 550g/m². Φυτέψτε τον σπόρο σας σε εξωτερικό χώρο και το φυτό θα φτάσει σε ύψος τα 180–220cm με απόδοση έως 625 g/φυτό. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορείτε να προχωρήσετε στη συγκομιδή στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Northern Light Indica

NORTHERN LIGHTS: ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ

Η Northern Lights δεν θα είχε τη θρυλική της φήμη αν δεν προσέφερε την απίστευτη νοητική και σωματική ευφορία που προκαλεί χάρη στις αφγανικές της ρίζες. Με 18% THC, δεν είναι υπερβολικά δυνατή, αλλά είναι αρκετά ισχυρή ώστε να σας χαλαρώσει από την κορυφή ως τα νύχια. Η επίδρασή της δεν είναι μόνο βαθιά χαλαρωτική, αλλά θα σας δώσει επίσης μια ωραία αίσθηση ευφορίας, η οποία την καθιστά ένα εξαιρετικό είδος για ανακούφιση από το άγχος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο αγαπητές ποικιλίες Indica!

Επιπλέον, η ισορροπημένη επίδρασή της μπορεί επίσης να προσφέρει σημαντικές θεραπευτικές δυνατότητες στους φαρμακευτικούς χρήστες. Η Northern Lights μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, στην καταπράυνση των πιασμένων μυών και στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Με τα χαλαρωτικά και ευχάριστα αποτελέσματά της είναι μια εξαιρετική ποικιλία για κάπνισμα, που μπορεί να βοηθήσει με το άγχος και με άλλες διαταραχές της διάθεσης.

Το κάπνισμα της Northern Lights δεν είναι απλώς μια υπέροχη εμπειρία Indica. Η γεύση της είναι εξίσου κορυφαία και δεν θα απογοητεύσει ακόμη και τους πιο έμπειρους χρήστες κάνναβης. Συνδυάζει γήινες γεύσεις με νότες πεύκου και μια νόστιμη γλυκύτητα, παράγοντας μια εκπληκτική, old-school γεύση που συναντάται σπάνια στις μέρες μας.

NORTHERN LIGHTS: ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Υπάρχουν αρκετά διάσημα είδη κάνναβης, αλλά απαιτείται κάτι παραπάνω για να γίνεις θρύλος, όπως η Northern Ligths. Αυτό που καθιστά μια ποικιλία κάνναβης πραγματικά κλασική είναι η ικανότητά της να είναι εξίσου εντυπωσιακή σήμερα, όσο κι όταν έκανε το ντεμπούτο της. Η Northern Lights έχει ήδη πίσω της περισσότερες από τρεις δεκαετίες επιτυχίας, αλλά εξακολουθεί να είναι τόσο διασκεδαστική και ικανοποιητική όσο ποτέ.

Η ΕΚΔΟΧΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΘΙΣΗΣ ΤΗΣ NORTHERN LIGHTS

Οι καλλιεργητές μας ζευγάρωσαν με επιτυχία τη Northern Lights με μια ισχυρή ποικιλία Ruderalis για να δημιουργήσουν τη Northern Light Automatic—ένα μικρό φυτό που καλλιεργείται με ευκολία. Παρέχει ακόμα φανταστικές αποδόσεις και διαθέτει πολλά από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των παγκοσμίου φήμης προγόνων του.

Επιπλέον, η NLA διαθέτει μερικά μοναδικά πλεονεκτήματα. Έχει αυτοφυή γενετικά χαρακτηριστικά, που σημαίνει πως ανθίζει χωρίς καμία αλλαγή στον κύκλο φωτός. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά ανθεκτική σε κυμαινόμενες θερμοκρασίες, παράσιτα και μυκητιασικά παθογόνα—ιδανική για αρχάριους που αναζητούν τη γεύση της Northern Lights ή έμπειρους καλλιεργητές που θέλουν μια εύκολη συγκομιδή.

Οι περισσότερες ποικιλίες αυτόματης άνθισης δεν ανταγωνίζονται πραγματικά τις αντίστοιχες ποικιλίες φωτοπεριόδου, όταν πρόκειται για την απόδοση τους. Η Northern Light Automatic ήρθε για να το αλλάξει αυτό. Για το μέγεθος της, προσφέρει αρκετά μεγάλες αποδόσεις.

Northern Lights Auto

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.