ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ: LEGENDARY OG PUNCH

Video id: 484358439

Η παρακάτω έκθεση αναφέρεται στην προσωπική μου εμπειρία καλλιέργειας της ποικιλίας Legendary OG Punch. Επιχείρησα να χρησιμοποιήσω μια σχετικά απλή και φθηνή εγκατάσταση για να εξετάσω την απόδοση που θα μπορούσα να πετύχω. Εν τέλει, διαπίστωσα ότι η ποικιλία αυτή έχει ισχυρά γονίδια, ένα υπέροχο γήινο και φρουτώδες προφίλ τερπενίων και ένα ισορροπημένο ψυχοδραστικό αποτέλεσμα.

Προτού εμβαθύνουμε στη διαδικασία που ακολούθησα, καλό θα ήταν να αναφερθώ στο γενετικό προφίλ της συγκεκριμένης ποικιλίας, καθώς και στους λόγους που την επέλεξα.

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΟΥ LEGENDARY OG PUNCH

Έχοντας ως γονικές ποικιλίες την Legend OG και την Purple Punch, η Legendary OG Punch διαθέτει μια σχεδόν τέλεια γενετική ισορροπία μεταξύ Indica (60%) και Sativa (40%) γενετικών χαρακτηριστικών. Από τη μια, η Legend OG χαρακτηρίζεται από μια έντονη επίδραση Indica και χαλαρωτικά τερπένια και από την άλλη, η Purple Punch από πλούσια παραγωγή τριχιδίων και φρουτώδη γεύση.

X

Legendary OG Punch
Legend Og x Purple Punch
350 - 400 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 9 Εβδομάδες
THC: 19%
Sativa 40% Indica 60%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Αρχές Οκτώβρη
Διαύγεια, Ηρεμία

Αγορά Legendary OG Punch

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Επέλεξα να χρησιμοποιήσω μια απλή και οικονομική εγκατάσταση για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας. Όλοι οι καλλιεργητές μπορούν εύκολα να στήσουν αυτήν την εγκατάσταση είτε μέσα σε μια ντουλάπα, είτε σε ένα αναξιοποίητο μικρό δωμάτιο, είτε ακόμα και στο υπνοδωμάτιο.

  • Κουτί 120 x 60cm
  • 200 m³/h ανεμιστήρας εξαγωγής αέρα + σωλήνες
  • 2x 100W φως LED λευκού φάσματος
  • 200W φως LED μοβ φάσματος
  • Συσκευή παραγωγής ομίχλης
  • Χρονόμετρο
  • Αισθητήρας υγρασίας
  • Ψηφιακό θερμόμετρο-υγρόμετρο

ΒΛΑΣΤΗΣΗ

Αποφάσισα να μουσκέψω τους σπόρους για να ξεκινήσει η βλάστηση. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μέθοδος αυτή συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας και σε ένα δυναμικότερο ξεκίνημα για τον σπόρο, σε σύγκριση με την τοποθέτηση των σπόρων απευθείας στη γλάστρα. Έβαλα, λοιπόν, τον σπόρο μέσα σε ένα ποτήρι με νερό αντίστροφης όσμωσης, προσφέροντας του ένα καθαρό και φιλόξενο περιβάλλον για την αναδυόμενη ρίζα του. Πρόσθεσα επίσης μερικές σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου για την απομάκρυνση τυχόν βακτηρίων ή μυκήτων.

Περιμένοντας τη βλάστηση, αποφάσισα να προετοιμάσω το υπόστρωμα που θα χρησιμοποιούσα για το υπόλοιπο της διαδικασίας καλλιέργειας. Αξιοποίησα μια αεριζόμενη γλάστρα περιεκτικότητας 3 λίτρων, την οποία γέμισα μέχρι τη μέση με οργανικό φυτόχωμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσα Easy Roots - Μείγμα Μυκόρριζας. Οι μύκητες σε αυτό το μείγμα συνεργάζονται με τις ρίζες της κάνναβης, ενισχύοντας την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από το υπόστρωμα. Πρόσθεσα ακόμη σκόνη δολομίτη για να μην χρειαστεί να συμπληρώσω ασβέστιο και μαγνήσιο στη συνέχεια. Ανακάτεψα καλά το υπόστρωμα, πρόσθεσα επιπλέον υπόστρωμα ώστε να γεμίσει η γλάστρα, και ανακάτεψα πάλι καλά.

Μετά από 48 ώρες, παρατήρησα ότι η ρίζα άρχισε να εμφανίζεται. Αφού πότισα τη γλάστρα, έσκαψα μια μικρή τρύπα 2 εκατοστών στο κέντρο. Έπειτα, τοποθέτησα μέσα τον σπόρο και τον κάλυψα με λίγο χώμα. Μετά από μόλις 2 ημέρες το σπορόφυτο έκανε την εμφάνισή του.

Legendary OG Punch Grow Report

ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Χρησιμοποίησα μόνο τα φώτα LED λευκού φάσματος κατά το στάδιο αυτό. Τοποθέτησα τη γλάστρα στη μέση του κουτιού ανάπτυξης και κρέμασα τα φώτα σε απόσταση ενός μέτρου πάνω του. Έβαλα στην πρίζα τα δύο φώτα με χρονοδιακόπτη που είχε ρυθμιστεί σε πρόγραμμα φωτός 18/6.

Αφού φρόντισα για τον φωτισμό, ξεκίνησα να ρυθμίζω και τις υπόλοιπες περιβαλλοντικές συνθήκες. Ήθελα να διατηρηθεί μια θερμοκρασία 22°C καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας. Για καλή μου τύχη, δεν χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ για να πετύχω αυτή τη θερμοκρασία στο δωμάτιό καλλιέργειας που είχα επιλέξει. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να ανάβω τη θέρμανση όταν έπεφτε ελαφρώς η θερμοκρασία.

Ήθελα επίσης να διατηρήσω τα επίπεδα υγρασίας περίπου στο 65% κατά τη διάρκεια του σταδίου ανάπτυξης—διατηρώντας έτσι το φυτό υγιές και μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο σχηματισμού μούχλας. Τοποθέτησα για τον λόγο αυτό μια συσκευή παραγωγής ομίχλης σε έναν από τους εσωτερικούς τοίχους του κουτιού. Στη συνέχεια συνέδεσα τη συσκευή σε έναν αισθητήρα υγρασίας, για να την θέτει σε λειτουργία κάθε φορά τα επίπεδα υγρασίας ήταν χαμηλότερα από τα επιθυμητά. Επίσης, τοποθέτησα ένα απλό ψηφιακό θερμόμετρο-υγρόμετρο στον πίσω τοίχο του κουτιού για να παρακολουθώ τα επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας συγκεντρωτικά, σε μια οθόνη.

Πότιζα το υπόστρωμα με 0.25 λίτρα νερό ανά ημέρα—ποσότητα αρκετή για να το κρατήσει ενυδατωμένο, χωρίς να πνίξει τις ρίζες αυξάνοντας τον κίνδυνο σήψης.

Πρόσθεσα μόνο οργανικά θρεπτικά συστατικά στο υπόστρωμα, το οποίο είχε ήδη αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, οπότε αραίωσα τη μισή συνιστώμενη δόση σε νερό αντίστροφης όσμωσης και στη συνέχεια ακολούθησα το πρόγραμμα τροφοδοσίας που αναγράφονταν στο προϊόν που είχα επιλέξει.

Μετά από 3 εβδομάδες, το φυτό είχε σημειώσει σημαντική ανάπτυξη, φτάνοντας σε ύψος τα 15cm και έχοντας αρκετούς κόμβους φύλλων. Αποφάσισα να εφαρμόσω τη μέθοδο LST, έτσι ώστε να αυξήσω τον αριθμό των μελλοντικών μπουμπουκιών που θα είχαν πρόσβαση στο φως. Λύγισα, λοιπόν, ελαφρώς τον κεντρικό μίσχο προς τη μία πλευρά, παράλληλα προς το έδαφος. Έδεσα με ένα μαλακό σχοινί τη μέση του μίσχου και προσάρμοσα την άλλη άκρη του σχοινιού στο χείλος της γλάστρας, ώστε να μείνει το φυτό σε αυτή τη θέση. Έπειτα, ρύθμισα τα φώτα ώστε να κρέμονται σε απόσταση 95cm από το λυγισμένο πλέον φυτό.

Αν και σε γενικές γραμμές αυτή η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, προκάλεσα και σοβαρή ζημιά στο φυτό κατά τη διάρκεια αυτής της μεθόδου εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ένα από τα παρακλάδια σκίστηκε και μόνο λίγες ίνες το κρατούσαν συνδεδεμένο με το κοτσάνι. Τύλιξα λοιπόν τον κόμβο με ειδική ταινία, ελπίζοντας ότι θα δέσει το παρακλάδι. Έκπληκτος, διαπίστωσα πως δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για την αυτό-θεραπεία του φυτού!

Διατήρησα το φυτό σε αυτή τη μορφή για περίπου μια βδομάδα. Στη συνέχεια, κατά την τέταρτη εβδομάδα, λύγισα ξανά το κοτσάνι ακριβώς πάνω από τον τέταρτο κόμβο. Η εκπαίδευση LST συνεχίστηκε για τις επόμενες 4 εβδομάδες στα νέα παρακλάδια, διατηρώντας έτσι μεγάλη οριζόντια επιφάνεια με μπουμπούκια, τα οποία φυσικά βρίσκονταν περίπου στο ίδιο ύψος μεταξύ τους.

Κατά την έκτη εβδομάδα, μετέφερα το φυτό σε μεγαλύτερη αεριζόμενη γλάστρα, χωρητικότητας 15 λίτρων. Έτσι δόθηκε χώρος στο ριζικό σύστημα να επεκταθεί και στο φυτό να ψηλώσει.

Legendary OG Punch Grow Report

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑΣ

Την όγδοη εβδομάδα, αποφάσισα να λήξω το στάδιο ανάπτυξης και να προχωρήσω στο στάδιο της ανθοφορίας. Τοποθέτησα λοιπόν τα μοβ φώτα LED ανάμεσα στα λευκά και ρύθμισα τον χρονοδιακόπτη σε κύκλο φωτός 12/12. Σε αυτό το στάδιο, το φυτό είχε ύψος περίπου 40cm. Συνέχισα με τον ίδιο διατροφικό κύκλο και βασίστηκα στον δολομίτη για την παροχή επαρκούς ποσότητας μαγνησίου και ασβεστίου. Επίσης, τοποθέτησα το φως σε απόσταση 40 εκατοστών από την επιφάνεια του φυτού, αυξάνοντας έτσι την έντασή του.

ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια του σταδίου ανθοφορίας, προσάρμοσα τον ρυθμιστή υγρασίας για να διατηρήσω τα επίπεδα υγρασίας στο 40%. Ο στόχος μου ήταν να μειώσω τις πιθανότητες ανάπτυξης μούχλας κατά τον σχηματισμό των μπουμπουκιών. Επιπλέον, αύξησα την ποσότητα νερού στα 0,7 λίτρα την ημέρα για να ικανοποιήσω τις απαιτήσεις της μεγαλύτερης πλέον γλάστρας και της μεταβολικής δραστηριότητας του φυτού σε αυτό το στάδιο.

Χάρη στην εκπαίδευση LST που πραγματοποίησα, τα μικρά μπουμπούκια αναπτύχθηκαν στο ίδιο επίπεδο, σχηματίζοντας συστοιχίες ίδιου μεγέθους. Για να αυξήσω την έκθεση των μπουμπουκιών στο φως, αποφάσισα να προχωρήσω στην αφαίρεση μερικών φύλλων. Αφαίρεσα πολλά από τα μεγάλα φύλλα που εμπόδιζαν το πέρασμα του φωτός, αφήνοντας όμως αρκετά για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της φωτοσύνθεσης.

Το ύψος του φυτού αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του σταδίου ανθοφορίας, φτάνοντας στα 120cm, κατά την δέκατη έκτη εβδομάδα. Σε αυτό το στάδιο, οι συστοιχίες ανθών έγιναν πιο πλούσιες, εμφανίζοντας μια παχιά επίστρωση τριχιδίων, με ύπερους χρώματος σκούρου πορτοκαλί. Στο σημείο αυτό, περιόρισα την τροφοδοσία θρεπτικών συστατικών και παρείχα στο φυτό σκέτο νερό για δύο εβδομάδες, πριν από τη συγκομιδή.

Δυστυχώς, λίγο πριν τη συγκομιδή ήμουν πολύ απασχολημένος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν για άλλες δύο εβδομάδες τα μπουμπούκια πάνω στο φυτό. Παρόλ' αυτά, η αντίδραση του φυτού ήταν εξαιρετικά καλή. Μπορεί τα μεγάλα φύλλα να μαράθηκαν και να έπεσαν, αλλά τα μπουμπούκια παρέμειναν σε καλή κατάσταση.

Έπειτα, έκοψα τον κεντρικό κορμό από τη βάση του και κρέμασα ολόκληρο το φυτό ανάποδα για να στεγνώσει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Προχώρησα σε αφαίρεση των αποξηραμένων ανθών, τα οποία στη συνέχεια τοποθέτησα μέσα σε βάζα ωρίμανσης για διάστημα μερικών εβδομάδων. Επιτέλους, ήρθε η ώρα για την ανταμοιβή των κόπων μου—ήρθε ή ώρα για το πολυπόθητο κάπνισμα της σοδειάς μου!

ΕΠΙΔΡΑΣΗ, ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ LEGENDARY OG PUNCH

Το Legendary OG Punch προσφέρει μια πολύ ισορροπημένη επίδραση. Μετά από μια τζούρα από το bong ή από το τσιγάρο, η εγκεφαλική του επίδραση γίνεται αμέσως αντιληπτή, λόγω των υψηλών επιπέδων THC. Οι δημιουργικές σκέψεις και η επιθυμία κοινωνικής αλληλεπίδρασης ολοκληρώνουν αυτήν την εμπειρία.

Το σώμα μπαίνει στο παιχνίδι περίπου μια ώρα αργότερα. Καθώς αρχίζει να μειώνεται η εγκεφαλική επίδραση, το σώμα κυριεύεται από μια αίσθηση ηρεμίας. Θα νιώσετε σαν να ξεσφίγγονται οι μύες σας και θα απολαύσετε μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης. Α, και μην ξεχάσω να αναφέρω ότι δεν θα αργήσει να έρθει και η "γνωστή" λιγούρα. Αυτή η ποικιλία παρόλο που έχει χαλαρωτική επίδραση, δεν είναι καθηλωτική. Μπορείτε άνετα να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, νιώθοντας όμως πιο ανάλαφροι. Ενδείκνυται τόσο κατά το πρωινό ξύπνημα, όσο και κατά τη βραδινή αποφόρτιση.

Τα άνθη του Legendary OG Punch δεν έχουν μόνο ελκυστική εμφάνιση, αλλά και άρωμα! Τα τριχίδια παράγουν μια τεράστια ποσότητα νόστιμων τερπενίων κατά τη διάρκεια του σταδίου ανθοφορίας. Το μυρσένιο και το καρυοφυλλένιο συμβάλλουν έντονα στο γευστικό αποτέλεσμα και στο άρωμα, που χαρακτηρίζεται από μπαχαρικά, πιπέρι και γήινες νότες. Το λιμονένιο και το πινένιο επίσης προσφέρουν αναζωογονητικές γλυκές γεύσεις και μυρωδιές πεύκου και εσπεριδοειδών.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.