The RQS Blog

.By Luke Sumpter


Έχετε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσετε την καλλιέργεια της κάνναβής σας κρυφή. Ωστόσο, συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του σταδίου της ανθοφορίας: έντονο και προφανές άρωμα κάνναβης. Μην ανησυχείτε, έχουμε τη λύση.

Οι ποικιλίες με διακριτική οσμή συμβάλλουν στη διατήρηση της μυρωδιάς της κάνναβης στο ελάχιστο. Σε συνδυασμό με άλλες πρακτικές, θα διασφαλίσουν ότι η καλλιέργειά σας θα παραμείνει εξαιρετικά διακριτική. Αυτές οι ποικιλίες δεν υστερούν καθόλου, αντιθέτως περιέχουν μερικά πραγματικά νόστιμα τερπένια και μικρότερη ποσότητα άλλων χημικών ουσιών που είναι υπεύθυνες για την παραγωγή της χαρακτηριστικής μυρωδιάς της κάνναβης.

Γνωστές ως πτητικές ενώσεις του θείου, αυτά τα μόρια έχουν ένα χαρακτηριστικό, έντονο άρωμα που θυμίζει κρεμμύδι. Πολλές ποικιλίες κάνναβης είναι γεμάτες με αυτές τις φυτοχημικές ουσίες, γεγονός που τις κάνει να μυρίζουν—και πιθανώς να μην τις επιλέγετε. Χάρη στους ιδιοφυείς καλλιεργητές μας, έχετε πλέον πρόσβαση σε ποικιλίες που δεν έχουν αυτές τις ενώσεις και επομένως παράγουν ελάχιστη έως καθόλου οσμή. Δείτε μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες διακριτικής οσμής παρακάτω, καθώς και μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε την καλλιέργειά σας όσο το δυνατόν πιο διακριτική.

1. Northern Light

Η καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο αυτής της ποικιλίας είναι εύκολη για τον αρχάριο καλλιεργητή. Το πικάντικο, γήινο άρωμα της Northern Lights έχει μερικές φορές φρουτώδεις τόνους, όταν καπνίζεται. Καθώς μεγαλώνει, ωστόσο, η μυρωδιά της είναι λιγότερο αναγνωρίσιμη. Καλλιεργείστε την διακριτικά, χωρίς να στερηθείτε τα κολλώδη, ρητινώδη μπουμπούκια. Το περιεκτικότητα της σε THC συχνά ξεπερνά το 20%, προσφέροντας ισχυρές επιδράσεις Indica που χαλαρώνουν το σώμα. Εκτός από την παραγωγή μιας ικανοποιητικής συγκομιδής σε 7–9 εβδομάδες, αποτελεί κι ένα εξαιρετικό μητρικό φυτό, βοηθώντας στη συνέχιση της καλλιέργειας χαμηλής οσμής.

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Τέλη Σεπτέμβρη
22_Effect_1 Διαύγεια, Ισορροπημένη, Καθήλωση

Αγορά Northern Light

2. Υβριδικοί Σπόροι Epsilon F1

Δε χρειάζεται να θυσιάσετε την ποιότητα στο όνομα της άοσμης κάνναβης. Στην πραγματικότητα, ανοίγετε ένα νέο κεφάλαιο στην καλλιέργεια ποικιλιών με τις πιο υψηλές επιδόσεις που είναι διαθέσιμες. Ως ένα από τα πρώτα αληθινά υβρίδια κάνναβης F1, το Epsilon F1 εντυπωσιάζει τους καλλιεργητές με το εξαιρετικό σθένος, τις μεγάλες αποδόσεις και την εξαιρετική ομοιομορφία του. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ποικιλίες στην αγορά, τα υβρίδια F1 δεν είναι στην πραγματικότητα «ποικιλίες». Μάλλον είναι περισσότερο άμεσοι απόγονοι δύο αμιγών μητρικών σειρών που προκύπτουν μέσω ενδογαμίας. Τα ίδια τα υβρίδια F1 δεν αναπαράγονται περαιτέρω. Οι μητρικές τους σειρές διατηρούνται προκειμένου να δημιουργούν συνεχώς νέες γενιές απογόνων F1.
Παρόλο που το Epsilon F1 περιέχει άφθονα τερπένια—περιλαμβάνοντας μυρσένιο, φαρνεσένιο, λιμονένιο, καρυοφυλλένιο και οκιμένιο—έχει μικρή περιεκτικότητα σε πτητικές ενώσεις του θείου που πραγματικά γεμίζουν με πολύ έντονη μυρωδιά τον χώρο καλλιέργειας ή τον κήπο σας.

Πέρα από το άρωμα, το Epsilon F1 αποδίδει εξαιρετικά σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον. Ως υβρίδιο F1, διαθέτει υβριδικό σθένος που κάνει τα φυτά πιο ανθεκτικά σε ορισμένες ασθένειες και αντίξοες καιρικές συνθήκες. Αν ψάχνετε για μια ποικιλία που δε μυρίζει, επιλέξτε αυτό το υβρίδιο για να έχετε μια μεγάλη ποσότητα ισχυρών μπουμπουκιών μετά από έναν γρήγορο κύκλο ανάπτυξης μόλις 60 ημερών. Το περίπλοκο προφίλ τερπενίων του όχι μόνο θα γεμίσει τη γλώσσα σας με γεύσεις από βατόμουρο και λεβάντα, αλλά θα συμβάλει επίσης σε μια έντονη αλλά δημιουργική εμπειρία.

Epsilon F1

3. Royal Jack Auto

Με αυτήν την ποικιλία θα λάβετε σοδειά εντός 70 ημερών και θα απολαύσετε μια πολύ ευχάριστη επίδραση. Είναι μια ποικιλία αυτόματης άνθισης, η οποία προέκυψε από τη διάσημη ποικιλία Jack Herer, που πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο, πασίγνωστο ακτιβιστή της κάνναβης. Οι επίμονες προσπάθειες του για τη νομιμοποίηση της κάνναβης αντικατοπτρίζονται στην αναζωογονητική επίδραση αυτής της ποικιλίας Sativa. Η γενετική Ruderalis διευκολύνει περαιτέρω την ανάπτυξη αυτής της ποικιλίας. Όσο αφορά στη μυρωδιά της, αυτή δεν είναι τόσο έντονη συγκριτικά με άλλες ποικιλίες. Θα παράγει ένα πιο γλυκό, φρουτώδες άρωμα που θυμίζει διακριτικά καραμέλα. Αυτή η ποικιλία φέρει επίσης την κληρονομιά της White Widow, μιας εκπληκτικής ποικιλίας Sativa, εξασφαλίζοντας ισχυρή ευφορία μόλις καταναλωθεί.

Royal Jack Automatic

Royal Jack Auto
23_genetic background_1 Jack Herer x Ruderalis
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 80 cm
25_flowering time_1 7 - 8 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 70 - 120 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 80 cm
27_harvest period_1 11 - 12 weeks after sprouting
22_Effect_1 Δημιουργικότητα, Παρακίνηση

Αγορά Royal Jack Auto

4. Υβριδικοί Σπόροι Apollo F1

Το Apollo F1 είναι ένα από τα πρώτα στη βιομηχανία αληθινά υβρίδιά κάνναβης F1. Η Royal Queen Seeds δημιούργησε αυτό το υβρίδιο αξιοποιώντας τη γενετική των Lemon Black Domina και Sugar Magnolia. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους προγόνους, οι ειδικοί μας διεξήγαγαν ένα εντατικό πρόγραμμα για τη δημιουργία εξαιρετικά σταθερών και καθαρών σειρών μέσω ενδογαμίας. Αφού πέτυχαν τις ιδανικές γονικές σειρές, τις διασταυρώσαν και δημιούργησαν αυτόν τον δυναμικό απόγονο. Όπως και το Epsilon F1, έτσι και αυτό το υβρίδιο δεν ανήκει στην κατηγορία της τυπικής «ποικιλίας» κάνναβης. Πρόκειται για ένα υβρίδιο αυτόματης άνθισης που παράγει μερικά από τα πιο παχιά και ρητινώδη μπουμπούκια που έχετε δει ποτέ. Ωστόσο, δε μυρίζουν τόσο έντονα.

Καθώς έχουν μικρή περιεκτικότητα σε πτητικές ενώσεις του θείου, τα άνθη του Apollo F1 είναι πιο διακριτικά στην οσμή, εξακολουθώντας να είναι πολύ αρωματικά. Τα υψηλά επίπεδα των τερπενίων καρυοφυλλένιο, φαρνεσένιο, μυρσένιο και τερπινολένιο εξασφαλίζουν περίπλοκες γεύσεις που δε θα σας αφήσουν απογοητευμένους. Τοποθετήστε αυτά τα μπουμπούκια σε ένα ατμοποιητή για να βιώσετε νότες βανίλιας και πεύκου στην πιο ισχυρή τους μορφή. Όσον αφορά στο πώς θα σας κάνει να νιώθετε, το Apollo F1 θα σας αφήσει να νιώθετε δραστήριοι και δημιουργικοί. Τα υψηλά επίπεδα THC γίνονται ιδιαίτερα αισθητά και γρήγορα, οπότε ξεκινήστε αργά και λογικά εάν έχετε χαμηλή ανοχή και κρατήστε αυτά τα μπουμπούκια για τα βράδια και τα ρεπό σας ώστε να αποφύγετε να εμπλακείτε σε καταστάσεις που μπορεί να κολλήσετε.

Διαθέτοντας εντυπωσιακό σθένος, αυτό το υβρίδιο διακριτικής οσμής ευδοκιμεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Φροντίστε αυτήν την ποικιλία αυτόματης άνθισης προσφέροντάς της βιολογικά θρεπτικά συστατικά υψηλής ποιότητας και επαρκές φως και θα σας ανταμείψει με τεράστιες αποδόσεις 75–80 ημέρες μετά τη βλάστηση. Αποξηράνετε σωστά αυτά τα μπουμπούκια και αφήστε τα ωριμάσουν αρκετές εβδομάδες για να ξεκλειδώσετε τις αληθινές γεύσεις τους.

Apollo F1

Apollo F1
23_genetic background_1 Lemon x Black Domina x Sugar Magnolia
25_flowering time_1 45 - 50 ημέρες
29_THC_1 THC: Μεγάλη ποσότητα
22_Effect_1 Δημιουργικότητα, Ηρεμία, Παρακίνηση, Σωματική Χαλάρωση
110_harvest 75 - 80 ημέρες μετά τη βλάστηση

Αγορά Apollo F1

5. Quick One

Η Quick One είναι μια παραλλαγή της Lowryder, η οποία φημίζεται για τον πολύ γρήγορο χρόνο άνθισης και την υποτονική της μυρωδιά. Τα γονίδια Ruderalis αυτού του φυτού το καθιστούν διακριτικό και διαχειρίσιμο. Σπάνια μεγαλώνει περισσότερο από 75cm, άρα παραμένει αρκετά μικρό. Η Quick One φτάνει στη γραμμή τερματισμού πολύ γρήγορα, καθώς θα είναι έτοιμη για συγκομιδή στον εντυπωσιακό χρόνο των 6–7 εβδομάδων και είναι τόσο ανθεκτική που μπορεί να καλλιεργηθεί και σε ψυχρότερα κλίματα. Έχει επίσης μια από τις πιο ήπιες οσμές που προέρχονται από φυτά κάνναβης. Το διακριτικό, φρουτώδες άρωμα της δεν θα σας προδώσει. Καλλιεργήστε την για μια χαλαρωτική επίδραση Indica.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 6 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100 - 150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 εβδομάδες μετά την άνθιση
22_Effect_1 Σωματική Χαλάρωση

Αγορά Quick One

Συμβουλές για την Καλλιέργεια Ποικιλιών Κάνναβης με Διακριτική Οσμή

Να θυμάστε ότι αυτές οι ποικιλίες έχουν διακριτική οσμή και δεν είναι εντελώς άοσμες. Αν και μυρίζουν πολύ λιγότερο από άλλες ποικιλίες κάνναβης, εξακολουθούν να αναδίδουν λίγο άρωμα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε τον χώρο της καλλιέργειάς σας σχεδόν εξ ολοκλήρου «άοσμο». Συνδυάστε τις παρακάτω συμβουλές με τις ποικιλίες διακριτικής οσμής για να φέρετε τη διακριτικότητα σε άλλο επίπεδο.

Συνδυάστε Φίλτρα Άνθρακα με Ποικιλίες Διακριτικής Οσμής

Τα φίλτρα άνθρακα είναι απαραίτητα σε κάθε εσωτερικό χώρο καλλιέργειας. Αυτό το κομμάτι του εξοπλισμού λειτουργεί παράλληλα με έναν ανεμιστήρα εξαερισμού για να απομακρύνει ύποπτες αρωματικές χημικές ουσίες από τον αέρα. Ουσιαστικά, ο ανεμιστήρας ωθεί τα τερπένια και άλλες πτητικές ενώσεις να περάσουν μέσω του φίλτρου. Χάρη στη μεγάλη επιφάνεια των μορίων του ενεργού άνθρακα στο εσωτερικό του, αυτές οι χημικές ουσίες παγιδεύονται και δεν εισέρχονται στον εξωτερικό αέρα.

Διατηρήστε τον Χώρο Καλλιέργειας Σφραγισμένο

Οι ανεμιστήρες εξαερισμού λειτουργούν καλά, αλλά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους εάν έχετε τρύπες ή ανοίγματα στον χώρο καλλιέργειας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία για να σφραγίσετε τυχόν σκισίματα και ανοίγματα για να αποτρέψετε την είσοδο τερπενίων και πτητικών ενώσεων του θείου στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επενδύστε σε έναν Ιονιστή Αέρα

Οι ιονιστές αέρα λειτουργούν σχετικά καλά στο να καθαρίζουν τον αέρα από τα δύσοσμα μόρια που μπορεί να σας βάλουν σε μπελάδες. Τείνουν να διαθέτουν πολλά φίλτρα σε επίπεδα, τα οποία καθαρίζουν τον αέρα από σωματίδια καθώς περνά από μέσα τους. Είναι αποτελεσματικοί στη μείωση της μυρωδιάς σε έναν κλειστό καλλιεργητικό χώρο, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να σας εγγυηθούν ότι θα εξαλείψουν τις οσμές στο 100%. Ωστόσο, συνδυάστε έναν ιονιστή με λίγους σπόρους κάνναβης με διακριτική οσμή και σίγουρα θα έχετε το διακριτικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Εκμεταλλευτείτε τη Δύναμη των Συντροφικών Φυτών

Εάν καλλιεργείτε σε εξωτερικό χώρο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα αρωματικά φυτά για να καλύψετε τη μυρωδιά των ποικιλιών διακριτικής οσμής της επιλογής σας. Φυτά όπως ο βασιλικός, η μέντα, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο του ανανά είναι γεμάτα με τερπένια και άλλα έντονα αρωματικά μόρια που βοηθούν στην κάλυψη της μυρωδιάς της κάνναβης.

Χρησιμοποιήστε Κάνναβη με Διακριτική Οσμή για μια Άκρως Διακριτική Καλλιέργεια

Έχετε κάνει όλα τα βήματα για να διατηρήσετε τον χώρο σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερο, αλλά η πολύ έντονη μυρωδιά της κάνναβης κατά τη φάση της ανθοφορίας σας βάζει πάντα σε σκέψεις. Μην ανησυχείτε. Συνδυάστε τις προηγούμενες πρακτικές με ποικιλίες κάνναβης διακριτικής οσμής και με τις συμβουλές που περιγράφονται παραπάνω και θα έχετε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σας για να διατηρήσετε την καλλιεργητική σας δραστηριότητα κρυφή.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.