By Adam Parsons Reviewed by: Mr José

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ: CRITICAL ΑΠΟ ΤΗΝ ROYAL QUEEN SEEDS

Critical-Seeds-by-Royal-Queen-Seeds

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά στα οποία μπορούν να εστιάσουν οι καλλιεργητές όταν θέλουν να αποφασίσουν ποια ποικιλία κάνναβης θα καλλιεργήσουν: η ευκολία καλλιέργειας, η σοδειά, η δραστικότητα, η γεύση και οι επιδράσεις είναι παράγοντες που μπορούν να διαφέρουν σημαντικά από ποικιλία σε ποικιλία. Η Critical είναι μια ποικιλία κάνναβης, η οποία βελτιστοποιεί αυτά τα χαρακτηριστικά, πετυχαίνοντας το μέγιστο που έχει να προσφέρει το καθένα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως έχει καθιερωθεί ως μια από τις καλύτερες ποικιλίες στη διεθνή κοινότητα της κάνναβης. Σε αυτήν την έκθεση θα ακολουθήσουμε τον κύκλο ζωής της θηλυκοποιημένης Critical της RQS, από σπόρο και κλώνο μέχρι τη συγκομιδή! Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε πως μπορείτε να καλλιεργήσετε κι εσείς αυτήν την φανταστική ποικιλία.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις παραλάβαμε ταχυδρομικώς τους σπόρους μας, τους τοποθετήσαμε σε κύβους "Root Riot" για κλώνους και σπόρους, τους οποίους τοποθετήσαμε στο κάτω μέρος ενός διασπορέα με ενδοδαπέδια θέρμανση. Για τον φωτισμό τους χρησιμοποιήσαμε μια λάμπα MH 400W, την οποία ρυθμίσαμε σε 18/6 κύκλο φωτός σε απόσταση 60 εκατοστών. Για να διατηρήσουμε τον χώρο διαστάσεων 1 x 1 x 2,1 μέτρων δροσερό, εγκαταστήσαμε έναν ανεμιστήρα 45 εκατοστών με ιονιστή, σε συνδυασμό με δύο απλούς ανεμιστήρες 15 εκατοστών.

Ως βάση για ολόκληρη για την καλλιέργεια (και των κλώνων) χρησιμοποιήσαμε το χώμα B'Cuzz Kilomix της Atami, στο οποίο προσθέσαμε και 10–15% έξτρα περλίτη. Κάναμε την τελευταία επιλογή σκεπτόμενοι πως ο έξτρα αέρας στο χώμα θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την έντονη ανάπτυξη των ριζών της Critical.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ CRITICAL ΑΠΟ ΣΠΟΡΟ

Ας επικεντρωθούμε πρώτα στη διαδικασία καλλιέργειας της θηλυκοποιημένης ποικιλίας Critical από σπόρο. Μετά από αυτό θα μιλήσουμε και για το τι συμβαίνει με τους κλώνους.

ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Όπως συμβαίνει συνήθως με τους σπόρους της Royal Queen Seeds, βλάστησαν γρήγορα. Μετά από 3 μέρες είχαν όλοι βλαστήσει και έτσι ανοίξαμε τις οπές εξαερισμού του διασπορέα. Σβήσαμε την ενδοδαπέδια θέρμανση την επομένη ημέρα και την πέμπτη ημέρα μεταφυτέψαμε τα βλαστάρια σε γλάστρες 8,5 εκατοστών, τοποθετώντας τα αυτή τη φορά λίγο πιο κοντά στη λάμπα, σε απόσταση 45 εκατοστών. Μέσα στις επόμενες ημέρες τα τοποθετήσαμε σταδιακά ακόμη πιο κοντά μέχρι την όγδοη μέρα, οπότε και τα τοποθετήσαμε ακριβώς κάτω από τη λάμπα σε απόσταση 22–25 εκατοστών.

Η ανάπτυξη συνεχίστηκε ομαλά. Τη δέκατη πέμπτη μέρα μεταφυτέψαμε τα βλαστάρια σε γλάστρες 15 εκατοστών. Μια σημείωση για το μέγεθος της γλάστρας: αν θέλετε να καλλιεργήσετε όσα περισσότερα φυτά γίνεται σε έναν περιορισμένο χώρο, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε γλαστράκια μικρότερου μεγέθους, μεταβαίνοντας σε πιο μεγάλα μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Γι' αυτήν την καλλιέργεια δεν εφαρμόσαμε κάποια τεχνική εκπαίδευσης, κλάδεμα ή ξεκόρφισμα, αφήνοντας τα φυτά να αναπτυχθούν κανονικά. Δεν τα επηρεάσαμε καθόλου και μεγάλωσαν εξαιρετικά γρήγορα σε αυτό το στάδιο. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος μέχρις ότου να κριθεί απαραίτητη μία ακόμη μεταφύτευση. Την 25η μέρα τα τοποθετήσαμε στις γλάστρες όπου και θα παρέμεναν μέχρι την άνθιση τους. Τέσσερα από τα έξι φυτά τοποθετήθηκαν σε γλάστρες 25 εκατοστών, οι οποίες είναι λίγο πιο βαθιές από τις κλασικές γλάστρες άνθισης.

ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΘΙΣΗΣ

Για την περίοδο ανάπτυξης χρησιμοποιήσαμε συμπλήρωμα Canna Terra Vega (από την όγδοη μέρα: μισή δόση, από την εικοστή μέρα: κανονική δόση, ή 10ml ανά λίτρο). Δεν παρατηρήσαμε καμία επιβράδυνση στην ανάπτυξη των φυτών από την μεταφύτευση που τους κάναμε—πιθανόν εξαιτίας της εξαιρετικά εύρωστης ανάπτυξης που παρουσιάζει αυτή η ποικιλία. Την εικοστή όγδοη μέρα μεταφέραμε τις γλάστρες στο δωμάτιο άνθισης, έναν χώρο διαστάσεων 2 x 1 x 2 μέτρων, όπου και εγκαταστήσαμε δύο λαμπτήρες HPS 400W, μαζί με δύο μεγάλους ανεμιστήρες 45 εκατοστών.

Τα φυτά μας δεν έχασαν καθόλου χρόνο. Μόλις έξι μέρες αφότου αλλάξαμε τον κύκλο φωτισμού σε 12/12, τα τέσσερα φυτά ξεκίνησαν να ανθίζουν. Τα δύο από αυτά ξεκίνησαν επίσης να επιμηκύνονται αρκετά έντονα. Από αυτό το σημείο και έπειτα, ξεκινήσαμε να τους δίνουμε μια πλήρη δόση Canna Terra Flores με κάθε πότισμα. Τότε ήταν που επιλέξαμε να πάρουμε και τέσσερα μοσχεύματα από τα 2 πιο εύρωστα φυτά.

Μέχρι την εικοστή δεύτερη μέρα, τα φυτά είχαν αρχίσει να ανθίζουν σαν τρελά και παρήγαγαν αρκετή ρητίνη. Αυξήσαμε την ποσότητα συμπληρώματος, διπλασιάζοντας την στα 20ml ανά λίτρο σε κάθε πότισμα, ενώ παράλληλα τα ξεπλέναμε με σκέτο νερό σε κάθε πέμπτο πότισμα. Ίσως να ήταν λίγο νωρίς, αλλά καθώς άνθιζαν τόσο έντονα τους δώσαμε και τέσσερις δόσεις PK 13/14 μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Μέχρι την τριακοστή πρώτη ημέρα, ήταν προφανές πως τα δύο από τα τέσσερα φυτά θα παρείχαν εξαιρετικές σοδειές. Ευτυχώς ήταν και τα δύο φυτά από τα οποία πήραμε τους κλώνους.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Για τις επόμενες δέκα ημέρες, όλα τα φυτά πήραν αρκετό βάρος. Την τριακοστή όγδοη ημέρα μειώσαμε τα θρεπτικά συστατικά, επιστρέφοντας στη χορήγηση κανονικής ποσότητας, ενώ την τεσσαρακοστή δεύτερη ημέρα σταματήσαμε τη χορήγηση τους εντελώς και συνεχίσαμε να τα ξεπλένουμε με νερό.

Την τεσσαρακοστή έβδομη ημέρα είδαμε πως οι ύπεροι μερικών ανθών άρχισαν να γίνονται καφέ και την πεντηκοστή πρώτη ημέρα μια λεπτομερής επιθεώρηση με μεγεθυντικό φακό 8x έδειξε πως οι αδένες που παράγουν τη ρητίνη σε δύο από τα φυτά (τα πιο κοντά) είχαν αρχίσει να γίνονται γαλακτώδεις. Τα δύο άλλα φυτά δεν απείχαν και πολύ από αυτό το στάδιο.

Royal Critical Flowering Stage

ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Εκείνο το απόγευμα κλαδέψαμε τα φυτά, συλλέξαμε τα άνθη και τα κρεμάσαμε ώστε να αποξηρανθούν. Παρατηρήσαμε πως υπήρχε διαφορά στα φυτά όσον αφορά στη δομή τους και στα άνθη τους: Τα δύο πιο ψηλά φυτά είχαν σκληρά μπουμπούκια με μεγαλύτερο κενό ανάμεσα σε κάθε κόμβο. Τα δύο πιο κοντά φυτά είχαν πιο μαλακά, αλλά ταυτόχρονα πιο συμπαγή άνθη, με το μεσοδιάστημα μεταξύ των κόμβων να είναι ωραίο και στενό.

Δεν παρατηρήσαμε καμία διαφορά στο άρωμα των φυτών, καθώς όλα ανέβλυζαν γήινες και πικάντικες νότες καθ' όλη τη διάρκεια της άνθισης. Ίσως τα δύο ψηλότερα φυτά να είχαν λίγο πιο έντονα αρώματα skunk και hash, αλλά είναι δύσκολο να το επιβεβαιώσουμε αυτό, καθώς όλα είχαν πολύ έντονη μυρωδιά.

Τα άνθη έμειναν κρεμασμένα για περίπου δέκα μέρες σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, ώστε να αποξηρανθούν πλήρως, ενώ έπειτα τα αποθηκεύσαμε σε γυάλινα βάζα για 20 με 30 ημέρες, ώστε να ωριμάσουν και να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Όσο για τη σοδειά και το κάπνισμα, θα αναφερθούμε και σε αυτά μετά την ανάλυση της τέχνης της κλωνοποίησης της ποικιλίας Critical.

ΚΛΩΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ CRITICAL: ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΝΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ

Δεν είναι όλες οι ποικιλίες ιδανικές για κλωνοποίηση. H Critical, όμως, είναι από τις αγαπημένες ποικιλίες των καλλιεργητών εσωτερικού χώρου γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Σε συνδυασμό με το πόσο εύκολα καλλιεργείται από σπόρο, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός πως το ίδιο ισχύει και για τους κλώνους της, καθώς συγχωρά αρκετά λάθη, όντας έτσι μια ιδανική επιλογή για να ακονίσετε τις δεξιότητες σας.

Αν δεν έχετε κλωνοποιήσει ξανά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η κλωνοποίηση δεν είναι πυρηνική φυσική, ειδικά με ένα εύκολο φυτό όπως η Critical. Βάσει της εμπειρίας μας. μια χαλαρή, άνετη στάση απέναντι στην όλη διαδικασία θα σας προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πάρτε μια καινούργια, κοφτερή λεπίδα, λίγο διάλυμα κλωνοποίησης και μερικά κυβάκια για σπόρους, όπως τα Root Riot, ή κάτι παραπλήσιο, καθώς και έναν μικρό θερμαινόμενο διασπορέα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και έναν ενισχυτή βιολογικής ανάπτυξης Nitrozyme, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Περιμέναμε μέχρις ότου τα φυτά να αρχίσουν να ανθίζουν για πάρουμε τα μοσχεύματα. Αν είστε, όμως, εντελώς καινούργιος στην τέχνη της κλωνοποίησης (ή δοκιμάσετε στο παρελθόν και δεν πέτυχε) είναι μάλλον προτιμότερο να πάρετε τα μοσχεύματα κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης (18/6), καθώς η έντονη ανάπτυξη της Critical εκείνο το διάστημα θα οδηγήσει στην ταχύτερη ανάπτυξη ριζών από τους κλώνους.

Καθαρίσαμε έναν πάγκο στην κουζίνα και ετοιμάσαμε τα κυβάκια για τους κλώνους, τους οποίους είχαμε βουτήξει πρώτα σε χλιαρό νερό. Καθώς οι τρύπες στα κυβάκια δεν είναι πάντα καλές, μπορεί να χρειαστεί να τις διευρύνετε ελαφρώς με μια οδοντογλυφίδα ή ένα κατσαβίδι. Μην πιέσετε με δύναμη μια βουλωμένη τρύπα, καθώς μπορεί να τραυματίσετε το προϊόν. Θα χρειαστείτε επίσης και ένα ποτήρι με χλιαρό νερό, όπου θα μπορείτε να τοποθετείτε τα φρέσκα μοσχεύματα.

Να ξέρετε πως ο κύριος λόγος που μπορεί να αποτύχει η κλωνοποίηση κάνναβης είναι επειδή τα εργαλεία σας και ο χώρος όπου πραγματοποιείται η διαδικασία δεν είναι καθαρός. Για να καθαρίσετε σχολαστικά τις επιφάνειες στις οποίες θα δουλέψετε, χρησιμοποιήστε βραστό νερό και απολυμαντικό, ενώ βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε μαχαίρια τα οποία έχουν απολυμανθεί με οινόπνευμα. Επιπροσθέτως, θερμάνετε τον διασπορέα για μερικές ώρες πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της κλωνοποίησης!

Ελέγξτε το ανώτερο εν τρίτο του φυτό που θέλετε να κλωνοποιήσετε και ψάξτε για σημεία όπου μπορεί να γίνει μια καλή τομή. Με τη ραγδαία ανάπτυξη της Critical, δεν χρειάζεται να ψάξετε και πολύ, καθώς μάλλον θα υπάρχουν πολλές περιοχές από τις οποίες μπορείτε να λάβετε μόσχευμα. Πάρτε το μαχαίρι και τοποθετήστε το 10 εκατοστά κάτω από το σημείο που εντοπίσατε (3–4 κόμβους πιο κάτω). Αφαιρέστε όλα τα φύλλα από την περιοχή, εκτός από αυτά που βρίσκονται πάνω στο κλαδί που επιλέξατε και την αμέσως επόμενη συστάδα. Κόψτε τα φύλλα κοντά στον μίσχο και προσπαθήστε να μην τον τραυματίσετε.

sharp utility blade, some cloning solution, some clone, and a heated propagator

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΜΗ

Τώρα, κάντε μια καθαρή τομή 3–5 εκατοστά κάτω από τον επιλεγμένο κόμβο και τοποθετείστε κατευθείαν όλο το στέλεχος με την τομή να κοιτάει προς τα κάτω στο ποτήρι με το χλιαρό νερό.

Με το κλαδί να βρίσκεται το μισό μέσα στο νερό, κάνουμε μια ακόμη τομή 45° κάτω από τον χαμηλότερο κόμβο (μην αφαιρέσετε το στέλεχος από το νερό ενώ το κάνετε!). Το πιο επικίνδυνο κομμάτι της διαδικασίας μόλις πέρασε! Αφήσαμε τα μοσχεύματα μέσα στο νερό για δύο λεπτά, ώστε να ρουφήξουν νερό και όχι αέρα μετά από το σοκ που υπέστησαν λόγω της τομής, προστατεύοντας τα.

Τώρα πια με το διάλυμα να είναι έτοιμο και τα κυβάκια μας να περιμένουν με μια ωραία μικρή τρύπα, αφαιρέσαμε το μόσχευμα από το ποτήρι με το νερό και το βουτήξαμε στο διάλυμα για κλώνους (συνήθως βουτάμε τουλάχιστον τα δύο τρίτα του μοσχεύματος για 20 δευτερόλεπτα.) Έπειτα, το τοποθετήσαμε σε ένα κυβάκι, πιέζοντας ελαφρώς περιμετρικά ώστε να το ασφαλίσουμε στη θέση του. Δεν το αναφέραμε, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν με τη μέγιστη προσοχή και απαλότητα. Μην πιέσετε ή λυγίσετε το μόσχευμα, καθώς αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες που έχει να ριζώσει.

Preparing-Clones

ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΠΟΡΕΑ

Βάλαμε τα κυβάκια με τα μοσχεύματα σε έναν δίσκο και τα τοποθετήσαμε στον διασπορέα κλείνοντας το καπάκι. Αφού τα τοποθετήσαμε όλα μέσα στον διασπορέα, τα ψεκάσαμε με λίγο ενισχυτικό ανάπτυξης Nitrozyme. Έτσι, τα μικρά φυτά μπορούν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, λαμβάνοντας ένα ενισχυτικό ενζύμων για το φύλλωμα τους. Ο διασπορέας χρειάζεται καλό φως, αλλά—αυτό είναι σημαντικό—όχι υπερβολική θερμότητα. Στην περίπτωση του Critical, αφήσαμε τον διασπορέα περίπου 45 εκατοστά μακριά από τον λαμπτήρα 400W και τοποθετήσαμε έναν ανεμιστήρα ο οποίος φυσούσε προς το πάνω μέρος της μονάδας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η θερμοκρασία θα διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα. Μετά από τέσσερις ημέρες, ψεκάσαμε τα μοσχεύματα με λίγο ακόμη Nitrozyme.

Propagator-Clones

ΤΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΡΙΖΩΝΟΥΝ

Μετά από επτά ημέρες, ανοίξαμε τις οπές εξαερισμού του διασπορέα. Μετά από εννιά ημέρες και τα τέσσερα μοσχεύματα είχαν αναπτύξει υγιείς ρίζες, οι οποίες φαίνονταν μέσα από τα κυβάκια, οπότε τα μεταφυτεύσαμε σε γλάστρες 8,5 εκατοστών, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση 45 εκατοστών από τη λάμπα. Χρησιμοποιήσαμε το ίδιο μείγμα χώματος με αυτό που είχαμε χρησιμοποιήσει και στους σπόρους. Για τις επόμενες 24 ώρες, προσέχαμε αρκετά τα φυτά, ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης τους τεχνητής νύχτας τους δώσαμε μία ακόμη δόση Nitrozyme. Την επόμενη μέρα, ξεκορφίσαμε τα φυτά και τα τοποθετήσαμε λίγο πιο κοντά στη λάμπα (30-35 εκατοστά).

Roots-Clone

ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ

Μετά από 14 ημέρες μέσα στις μικρές γλάστρες (ημέρα 23 από την τομή), μεταφυτεύσαμε τους κλώνους σε γλάστρες 25 εκατοστών και τους δώσαμε κατευθείαν μισή δόση Canna Terra Vega. Την ίδια νύχτα, τα ψεκάσαμε με μία ακόμη δόση ενισχυτικού ανάπτυξης, μαζί με 2ml Canna Terra Vega σε ένα λίτρο νερό.

ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ

Μέσα στις επόμενες επτά ημέρες, τα μοσχεύματα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται σαν τρελά. Την εικοστή πρώτη μέρα πήραμε δύο από τα φυτά και τα τοποθετήσαμε στο καλύτερο σημείο του χώρου άνθισης, δίνοντας τους μια πλήρη δόση Canna Terra Flores, ενώ και τα δύο μοσχεύματα ξεκίνησαν να ανθίζουν κατά την έβδομη μέρα έκθεσης τους σε κύκλο φωτός 12/12. Μέχρι την δέκατη πέμπτη ημέρα είχαν αρχίσει να ανθίζουν σαν τρελά, παράγοντας μεγάλες ποσότητες ρητίνης. Μαζί με την διπλή δόση θρεπτικών συστατικών (Terra Flores) σε κάθε πότισμα, αποφασίσαμε να τους δώσουμε και μια πλήρη δόση μίγματος PK 13/14 (5ml ανά λίτρο) από την δέκατη έβδομη μέχρι την εικοστή ημέρα.

Μέχρι την τριακοστή μέρα και τα δύο φυτά φαίνονταν εξαιρετικά υγιή και εύρωστα. Το ένα ήταν λίγο πιο κοντό από το άλλο, ενώ συμπεριφέρονταν ακριβώς όπως και ο γονέας τους: άνθιζαν με μικρά μεσοδιαστήματα μεταξύ των κόμβων κατά μήκος και των τεσσάρων μίσχων με μια πυκνή και όμορφη ανθίζουσα δομή. Το ψηλότερο φυτό είχε πολύ πιο συμπαγή και βαριά άνθη, τόσο που κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση ράβδων στήριξης. Από αυτό το σημείο μειώσαμε τη χορήγηση θρεπτικών συστατικών σε μία μονή δόση σε κάθε πότισμα.

ΤΑ ΑΝΘΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ

Μέχρι την τεσσαρακοστή δεύτερη ημέρα, η έκρηξη άνθισης και των δύο φυτών είχε τελειώσει και τώρα πια συμπλήρωναν τα λιγότερα πυκνά σημεία και πρόσθεταν επιπλέον βάρος. Από το σημείο αυτό και μέχρι τη συγκομιδή ξεκινήσαμε να δίνουμε στα φυτά σκέτο νερό. Φτάσαμε στην τεσσαρακοστή έκτη μέρα και τα φυτά ήταν φορτωμένα με γυαλιστερά, ογκώδη άνθη. Το πιο κοντό είχε ήδη μερικούς ύπερους, οι οποίοι είχαν αρχίσει να γίνονται καφέ. Είναι καλό να σημειώσουμε στο αυτό το σημείο πως όταν τα φυτά μεταφυτεύτηκαν σε γλάστρες 25 εκατοστών, θα ήταν μάλλον καλύτερη επιλογή να είχαμε διαλέξει μεγαλύτερες, όπως αυτές των 35 ή 40 εκατοστών, καθώς η Critical έχει τεράστια ανάπτυξη και το ριζικό σύστημα που αναπτύσσει είναι αρκετά μεγάλο. Γι΄αυτό, λοιπόν, μην πάρετε μικρές γλάστρες για αυτήν την ποικιλία!

ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Την τεσσαρακοστή όγδοη μέρα και τα δύο φυτά είχαν αρχίσει να γίνονται "καφέ", αλλά οι αδένες ρητίνης ήταν ακόμη διαυγείς. Δύο ημέρες αργότερα οι ύπεροι είχαν σκουρύνει αρκετά, ενώ παρατηρήσαμε και μια ελαφριά λεύκανση στα τριχίδια του κοντύτερου φυτού, αφού το επιθεωρήσαμε υπό το πρίσμα μεγεθυντικού φακού 8x. Ώρα για συγκομιδή, λοιπον!

ΚΟΒΟΝΤΑΣ, ΤΡΙΜΑΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ CRITICAL

Μετά το κόψιμο και το τριμάρισμα, κρεμάσαμε τα άνθη ώστε να αποξηρανθούν, αλλά ένα πράγμα φαινόταν πλέον ξεκάθαρα: αυτές οι δύο πράσινες κυρίες είχαν μεγαλύτερη απόδοση ανά φυτό.

Συγκρίνοντας τα, τα τέσσερα φυτά που αναπτύχθηκαν από σπόρο παρήγαγαν 37, 43, 47 και 49 γραμμάρια, οδηγώντας σε ένα σύνολο 176 γραμμαρίων, μέσα σε 79 ημέρες. Με τους κλώνους, η σοδειά που προσέφερε το κάθε φυτό μετά το τριμάρισμα ήταν 63 γραμμάρια (για το ψηλό φυτό) και 75 γραμμάρια (για το κοντό), καταλήγοντας σε 138 γραμμάρια από ΔΥΟ μόνο κλώνους, μέσα σε 71 ημέρες από τη στιγμή της βλάστησης (80 ημέρες από την στιγμή που πήραμε τα μοσχεύματα)!

Δείξτε προσοχή: Τα άνθη της Critical είναι αρκετά ευαίσθητα στη μούχλα, εξαιτίας της πυκνότητας τους. Βεβαιωθείτε πως τους παρέχετε τον κατάλληλο εξαερισμό και υγρασία, ειδικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες της άνθισης.

ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ CRITICAL: ΑΡΩΜΑ, ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα άνθος Critical, το οποίο είναι αποξηραμένο και συμπαγές, δεν μυρίζει ιδιαίτερα. Μόλις το σπάσετε, όμως, θα καταλάβετε αμέσως πως αναβλύζει γήινα αρώματα που μοιάζουν με καμένο αμύγδαλο, σε συνδυασμό με πικάντικες νότες diesel. Αυτά τα αρώματα μετριάζονται ελαφρώς με την ωρίμανση των ανθών, χωρίς φυσικά να επηρεαστεί η υπέροχη γεύση που αφήνει το κάπνισμα τους. Αν μπορούμε να πούμε πώς υπάρχει μια "πρόκληση" στην καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας, τότε αυτή δεν είναι η ίδια η καλλιέργεια, αλλά ο χειρισμός των εξαιρετικά κολλωδών ανθών της, οι οποίοι είναι γεμάτοι ρητίνη.

Τέλος, όσον αφορά στο κάπνισμα της Critical και οι 2 εκδοχές προσέφεραν παρόμοια εμπειρία: Η γεύση ήταν εκπληκτικά πλούσια, με τα πιο πυκνά άνθη να έχουν λίγο πιο έντονη γεύση skunk. Η επίδρασή της είναι εξαιρετικά ευχάριστη, καθώς παρέχει μια δυνατή (αλλά όχι υπερβολικά δυνατή) σωματική χαλάρωση, η οποία συνοδεύεται από μια δόση ενεργητικής ευφορίας. Μπορεί να αναρωτιέστε αν θα καθηλωθείτε στον καναπέ μετά από μερικές τζούρες, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Στην πραγματικότητα, θα καταλάβετε πως μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα αφότου την έχετε καπνίσει—έχοντας φυσικά ένα ελαφρύ μειδίαμα στο πρόσωπο σας. Ανακαλύψαμε, επίσης, πως η επίδρασή της αργεί να γίνει αντιληπτή πολλές φορές, οπότε μπορεί να καπνίσετε 2 με 3 πιπάκια και πριν να νιώσετε την πλήρη επίδρασή της. Τα αποτελέσματά της δεν έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να περάσετε το απόγευμα σας καπνίζοντας όσο θέλετε και παρόλ' αυτά να σηκωθείτε το επόμενο πρωί με καθαρό κεφάλι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η CRITICAL ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Καταλήγοντας, πιστεύουμε πως η Critical ικανοποιεί όλων των ειδών τις απαιτήσεις. Η καλλιέργεια κλώνου δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη και να προσφέρει πιο πλούσιες αποδόσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το κάπνισμα της είναι κορυφαίας ποιότητας. Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα μιας εξαιρετικής ποικιλίας από την Royal Queen Seeds, η οποία πάντα συνδυάζει γενετικά χαρακτηριστικά κάνναβης κορυφαίας ποιότητας, τα οποία κάνουν τόσο τους καλλιεργητές, όσο και τους χρήστες χαρούμενους. Επιπλέον, αν θέλατε πάντα δοκιμάσετε την κλωνοποίηση, η Critical είναι μια ιδανική ποικιλία για να ξεκινήσετε!

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.