ΔΥΟ ΣΟΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

ΜΕΡΟΣ 1 / ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τώρα, λοιπόν, μετά από δύο μήνες ανθοφορίας και μια περίοδο προ-ανάπτυξης έχετε στα χέρια σας μερικά άνθη κάνναβης. Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εδώ. Εκτός από την κάνναβη μπορούμε επίσης να εξαγουμε skuff ή hash (σοκολάτα) με τη μέθοδο εκχύλισης νερού. Και οι δύο επιλογές είναι πολύ εύκολες στη πράξη και εξαιρετικά αποτελεσματικές. Εν ολίγοις, η συγκομιδή δεν έχει τελειώσει ακόμα...

Όλα τα άνθη των φυτών θα πρέπει μέχρι τώρα να έχουν αποθηκευτεί για αποξήρανση και τα μικρότερα άνθη θα πρέπει να είναι αρκετά ξηρά για δοκιμαστικό κάπνισμα. Δύο εβδομάδες αργότερα όλα τα άνθη σας θα έχουν ξηρή υφή όταν τα πιάνετε ή θα φαίνονται ξηρά στο εξωτερικό, αλλά στο εσωτερικό τους ως επί το πλείστων δεν θα είναι ακόμη εντελώς στεγνά.

Τα μεγαλύτερα άνθη θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο. Αφήστε τα όλα να στεγνώσουν αργά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που είναι αρκετά μεγάλο ή εξοπλισμένο με εξαερισμό, έτσι ώστε η υγρασία που απελευθερώνεται από τα άνθη να μπορεί να φύγει από τον χώρο ξήρανσης. Μόλις τα μικρά κλαδιά των μπουμπουκιών σπάνε εύκολα buds , συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των μεγαλύτερων ανθών, μπορούμε να τα συλλέξουμε όλα για να ωριμάσουν, ώστε η γεύση και η οσμή της κάνναβης να αναπτυχθεί στο μέγιστο. Μην ανησυχείτε αν η κάνναβη κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο εβδομάδων εξακολουθεί να έχει λίγο "πράσινη" οσμή, ορισμένες ποικιλίες χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά της κάνναβης

ΜΕΡΟΣ 2 / SKUFF

Εν τω μεταξύ, έχουμε αφήσει παράλληλα να στεγνώσει ένα μεγάλο μέρος των άχρηστων φύλλων και αποκομμάτων. Ανάλογα με την ποικιλία που έχετε μόλις μεγαλώσει και τον αριθμό των φύλλων που αναπτύσσει αυτή η ποικιλία θα πρέπει να καταλήξετε με περίπου την ίδια ποσότητα ξηρών φύλλων με το βάρος των ανθών που παράγονται. Περίπου 500 γραμμάρια ξηρής κάνναβης από τα φυτά σας θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα περίπου 500 γραμμάρια ξηρών φύλλων. Φυσικά, αυτή η ποσότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη στις πιο φυλλώδεις ποικιλίες, και με την ίδια λογική αν καλλιεργείτε μια ποικιλία που παράγει λιγότερο φύλλωμα γύρω από τα άνθη, θα έχετε μικρότερη ποσότητα.

Συγκεντρώνουμε προφανώς μόνο τα φύλλα που έχουν THC πάνω τους, γενικότερα τα φύλλα που περιβάλλουν τα πλούσια σε THC άνθη του φυτού, ενώ χρησιμοποιούμε επίσης και τα μεγάλα φύλλα που έχουν THC. THC  Όλα τα υπόλοιπα φύλλα που δεν έχουν THC πάνω τους μπορούν να διαχωριστούν. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τον καθαρισμό των ανθών, όταν αφαιρούμε πρώτα τα μεγάλα φύλλα και στη συνέχεια κόβουμε τα μικρότερα που βρίσκονται γύρω από τους ανθούς. Με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να παράγετε δύο σωρούς φύλλων κατά τη διάρκεια του κλαδέματος.

 

Σε ένα σωρό τοποθετείτε τα μεγάλα φύλλα χωρίς THC, ενώ ο άλλος ο σωρός αποτελείται από τα πλούσια σε THC φύλλα. Δεν έχει νόημα να αναμειγνύονται οι δύο τύποι φύλλων μαζί, διότι με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε την ποιότητα του hash σας. Θα υπάρξει πολύ περισσότερη περιττή μόλυνση στο hash σας από τα φύλλα χωρίς THC. Είναι πολύ σημαντικό σε κάθε περίπτωση να αφήσετε τα κομμένα φύλλα να στεγνώσουν πλήρως. Συνήθως αυτό διαρκεί περισσότερο από όσο κάνουν τα άνθη να στεγνώσουν. Το απλώς «στεγνό» δεν είναι αρκετά καλό. Τα φύλλα πρέπει να είναι τόσο στεγνά ώστε όταν τα παίρνετε ανάμεσα στα δάχτυλα σας και τα τρίβετε, αυτά να θρυμματίζονται.

Όσο πιο στεγνά, λοιπόν, τόσο το καλύτερο και έτσι τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η απόδοση του hash που μπορείτε να περιμένετε από τα φύλλα σας. Οι κρύσταλλοι THC απομακρύνονται πιο εύκολα από τα καλά ξεραμένα φύλλα από ότι όταν τα φύλλα έχουν στεγνώσει ελαφρώς. Αυτή η ελαφριά ξήρανση συμβαίνει όταν τα φύλλα φαίνονται αρκετά στεγνά, αλλά δεν θρυμματίζονται όταν τα τρίβουμε στα δάχτυλα μας. Σε αυτή την κατάσταση, τα φύλλα δίνουν ελάχιστους έως και καθόλου κρυστάλλους THC. Στόχος μας είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κρυστάλλους THC και να τους συγκεντρώσουμε για να φτιάξουμε ένα ωραίο κομμάτι χασίς. Η χρυσοκίτρινη σκόνη που υπάρχει στα άνθη έχει πολύ διαφορετική επίδραση όταν την καπνίζετε καθαρή και κάποιοι καπνιστές προτιμούν το γλυκό ανέβασμα και τα αποτελέσματα του χασίς από την πιο βαριά επίδραση των ανθών της κάνναβης.

Ο καθένας έχει τα δικά του γούστα. Όταν στρίβετε ένα τσιγάρο με καλά στεγνωμένα άνθη κάνναβης θα παρατηρήσετε συχνά ότι τα δάχτυλά σας γίνονται κολλώδη με ένα είδος χρυσοκίτρινης σκόνης. Αυτοί είναι οι κρύσταλλοι για τους οποίους αναφερόμαστε. Το ωραίο πράγμα όταν φτιάχνουμε hash είναι ότι εκτός από την κανονική συγκομιδή των ανθών κάνναβης, μπορείτε επίσης να πάρετε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα hash από την ίδια την σοδειά. Υποθέτοντας ότι έχετε μια συγκομιδή σε άνθη κοντά στα 500 γραμμάρια και έχετε περίπου 600 γραμμάρια ξηρών φύλλων, μπορείτε να υπολογίζετε πως θα παράγετε περίπου 60 γραμμάρια hash από αυτό.

Αυτή η απόδοση της τάξης του 10% είναι μια καλή ποσότητα για να έχετε στο νου σας όταν χρησιμοποιείτε σωστά αποξηραμένα φύλλα που στην ουσία είναι άχρηστα. Φυσικά, ισχύει και εδώ ότι όσο καλύτερη είναι η ποιότητα των φύλλων σας, τόσο πιο πολλούς κρυστάλλους θα βρείτε πάνω σε αυτά, και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απόδοσή σας. Έτσι εάν έχετε αναπτύξει μια πραγματική λευκή ποικιλία ή μια άλλη ποικιλία με πολύ υψηλή παραγωγή THC, τότε λογικά θα έχετε μεγαλύτερη απόδοση σε χασίς. Κανονικά θα επιτύχετε απόδοση άνω του 10% όταν καλλιεργείτε κάνναβη σε εσωτερικό χώρο καθώς ορισμένοι καλλιεργητές είναι γνωστό ότι επιτυγχάνουν αποδόσεις έως και 16% ή περισσότερο όταν χρησιμοποιούν καλά φύλλα.

 

Όταν καλλιεργείτε σε εξωτερικούς χώρους, θα υπάρξει πολύ λιγότερη ποσότητα χασίς από ότι δύναται να βγάλει το φυτό, ειδικά το φθινόπωρο που οι κακές καιρικές συνθήκες, μειώνουν το επίπεδο THC που αναπτύσσουν τα φύλλα σας και έτσι μειώνεται η απόδοση αρκετά κάτω από το 10%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να μην πιεστείτε πολύ, αφού δεν υπάρχει λόγος να αναμειγνύετε 400 γραμμάρια πλούσιων σε THC φύλλων με 200 γραμμάρια μεγάλων φύλλων με την μάταιη ελπίδα ότι θα προκύψουν 600 γραμμάρια καλού υλικού φύλλων. Κρατήστε μόνο τα 400 γραμμάρια καλών φύλλων.

Με την ανάμιξη εννοούμε ότι αντί να χρησιμοποιείτε απλώς τα πλούσια σε THC φύλλα προσθέτετε και τα μεγάλα φύλλα με χαμηλή περιεκτικότητα σε THC. Φυσικά είναι υπέροχο ότι αν είτε έχετε μια καλή ή κακή συγκομιδή ανθών μπορείτε ακόμα να φτιάξετε ένα ωραίο κομμάτι hash. Αυτό είναι πάντα βολικό όταν έχετε μια κακή συγκομιδή ανθών γιατί η προσπάθεια σας δεν πάει χαμένη, όπως μπορεί να συμβεί με την υπαίθρια καλλιέργεια καθώς μπορείτε να κάν

ΜΕΡΟΣ 3 / ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ

Η αρχή της παρασκευής hash είναι αρκετά εύκολη και λειτουργεί χάρη στον διαχωρισμό των κρυστάλλων THC από τα μέρη του φυτού. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Μπορείτε να πάρετε ένα κόσκινο και να απλώσετε τα φύλλα σας πάνω σε αυτό και στη συνέχεια να τα τινάξετε ή να αφήσετε το κόσκινο να δονείται. Το κόσκινο που θα χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι αρκετά λεπτό για να κρατήσει πίσω όλα τα φύλλα και να αφήσει μόνο τους κρυστάλλους να το διαπεράσουν. Υπάρχουν επίσης εξειδικευμένες συσκευές παραγωγής hash, στις οποίες τοποθετείτε μια μικρή ποσότητα φύλλων και στη συνέχεια τις ανακινείτε με το χέρι.

Τα νεότερα grinders λειτουργούν σύμφωνα με την ίδια αρχή της δημιουργίας χασίς. Πολλά έχουν πλέον ενσωματωμένο ένα μικρό κόσκινο το οποίο σας επιτρέπει να συλλέγετε τους κρυστάλλους THC σε ένα ξεχωριστό χώρο, ενώ η ίδια η κάνναβη χάνει ελάχιστα από την ισχύ της. Θα εκπλαγείτε με την ποσότητα της σκόνης χασίς που συλλέγετε ή χάνετε όταν χρησιμοποιείτε κανονικό μύλο ή θρυμματίζετε τα άνθη σας με το χέρι. Αν θέλετε όμως να επεξεργαστείτε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα φυλλώματος τότε θα χρειαστείτε έναν επικονιαστή. Ο επικονιαστής είναι ένα μηχάνημα που χρησιμοποιεί την περιστροφή ενός τυμπάνου με ένα κόσκινο γύρω του για να αποσπάσει τους κρυστάλλους.

Βάζετε τα φύλλα στο τύμπανο και ένα μοτέρ το περιστρέφει. Τα φύλλα τινάζονται πάνω κάτω και στριφογυρίζονται, αυτή η διαδικασία διαχωρίζει τους κρυστάλλους THC από το φύλλωμα. Μετά από λίγο χρόνο - συνήθως 30-40 λεπτά - μπορούμε να σταματήσουμε τον επικονιαστή και να μαζέψουμε την σκόνη σε μια σωρό ενώ έπειτα συμπιέζουμε αυτή τη σκόνη και το hash μας είναι σχεδόν έτοιμο (αφού αποθηκευτεί για τουλάχιστον ένα χρόνο για ωρίμανση).

 

Αυτή η συμπιεσμένη σκόνη ονομάζεται skuff. Ο λόγος για τον οποίο πιέζουμε τη σκόνη είναι επειδή βελτιώνει τη γεύση και τη μυρωδιά. Είναι επίσης ευκολότερο στο στρίψιμο και στη μετακίνηση. Ένα συμπιεσμένο κομμάτι hash είναι ευκολότερο να μοιραστεί παρά από μια σωρό με κολλώδη σκόνη. Σε κάθε περίπτωση, όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του, τόσο λιγότερη συμπίεση χρειάζεται. Με κακή ποιότητα hash χρειάζεστε μια πρέσα που μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση, επειδή οι κρύσταλλοι δεν μπορούν να κολλήσουν ο ένας στον άλλο λόγω του ότι έχουν πάρα πολύ "μολυσματική" φυτική ύλη αναμιγμένη μεταξύ τους.

Εκτός του ότι το υλικό που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι πολύ στεγνό, είναι επίσης χρήσιμο να αφήσετε τα φύλλα σας μια νύχτα στην κατάψυξη, ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον επικονιαστή. Το ακραίο κρύο κάνει τους κρυστάλλους THC να διαχωρίζονται πιο εύκολα. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να φτιάξετε το hash σας μέσα σε ένα δωμάτιο-καταψύκτη ή σε κάποιον άλλο χώρο που θα σας επιτρέψει να κρατάτε μια σταθερή, κρύα θερμοκρασία. Αυτό θα σας δώσει το καλύτερο προϊόν, αλλά φυσικά πολλοί από εμάς δεν έχουμε τέτοιες εγκαταστάσεις. Ωστόσο, αν γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να σας παραχωρήσει αυτές τις εγκαταστάσεις, τότε αξίζει τον κόπο να τις χρησιμοποιήσετε.

Είναι πάντα θαυμάσιο να παρακολουθείτε πόση σκόνη hash μπορεί να εξαχθεί ακόμη και από μια μικρή ποσότητα φυλλώματος. Δεν είναι απαραίτητο να επικονιάσετε τα άνθη σας, δεδομένης της καλής ποιότητας του φυλλώματος, αλλά βεβαίως αν είστε πραγματικός λάτρης του hash και δεν σας αρέσει ιδιαίτερα να καπνίζετε τα άνθη σας, τότε προχωρήστε και επικονιάστε ολόκληρη την καλλιέργειά σας. Σιγουρευτείτε πρώτα πως έχετε θρυμματίσει τα άνθη, έτσι ώστε οι κρύσταλλοι να μπορούν να διαχωριστούν από κάθε σημείο του άνθους.

Αυτό θα αυξήσει δραματικά την απόδοση του χασίς σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν υπάρχουν κλαδιά (ή υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα) στα άνθη σας, επειδή αυτά μπορεί να κάνουν ζημιά στο κόσκινο. Ένα κόσκινο κοστίζει αρκετά χρήματα, γι' αυτό και είναι μεγάλος μπελάς αν καταστραφεί. Παρόλο που ένας επικονιαστής ή κάτι παρόμοιο κοστίζει περίπου 300-500 ευρώ, πρόκειται για μια επένδυση που θα κάνει αμέσως απόσβεση κατά την πρώτη συγκομιδή και την παραγωγή hash. Θα λειτουργήσει καλά για πολλά χρόνια χωρίς πρόβλημα.

Η μόνη προϋπόθεση που θα πρέπει να σκεφτείτε αν εξοπλιστείτε με έναν επικονιαστή είναι ότι χρειάζεστε μια καλή ποσότητα φυλλώματος κάθε λίγους μήνες για να τον εκμεταλλευτείτε πλήρως. Δεν υπάρχει νόημα να αποκτήσετε τον δικό σας επικονιαστή εάν έχετε μόνο μια μικρή ποσότητα άχρηστου φυλλώματος καθώς η συσκευή θα ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο ντουλάπι παρά σε λειτουργία.

ΜΕΡΟΣ 4 / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HASH ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Η πιο πρόσφατη μέθοδος της δημιουργίας hash (σοκολάτας) τα τελευταία χρόνια είναι η δημιουργία hash με τη χρήση νερού. Η μέθοδος λειτουργεί σύμφωνα με τις ίδιες αρχές της επικονίασης, αλλά σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιείται παγωμένο νερό και ανάδευση για να διαχωρίσει τους κρυστάλλους από το φύλλωμα. Η δημιουργία hash με την μέθοδο εκχύλισης νερού είναι κάπως πιο κοπιαστική από την απλή δημιουργία hash, αλλά η ποιότητα που παίρνετε με τη μέθοδο αυτή είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αρχικά, δεν μπορείτε απλά να το ρίξετε σε ένα τύμπανο, και έτσι θα χρειαστείτε λίγο περισσότερο υλικό φύλλων για να εργαστείτε.

Χρειαζόμαστε έναν κάδο χωρητικότητας περίπου 20 λίτρων στον οποίο θα τοποθετήσουμε τον ειδικό σάκο για το κοσκίνισμα. Η δημιουργία χασίς με την μέθοδο εκχύλισης νερού αποτελείται από δύο ή περισσότερους σάκους στους οποίους είναι ραμμένο ένα κόσκινο. Κάθε κόσκινο έχει διαφορετικές διαστάσεις, έτσι ώστε ένα κόσκινο να αφήνει τους κρυστάλλους να το διαπερνάνε και το άλλο κόσκινο να τους κρατάει. Με πολλούς σάκους με κόσκινα οι κρύσταλλοι διαφορετικών μεγεθών κρατούνται ξεχωριστά και έτσι με αυτόν τον τρόπο καταλήγετε με διαφορετικές ποιότητες σε κάθε σάκο.

Επειδή οι κρύσταλλοι σε κάθε σάκο διαφέρουν μεταξύ τους, τα αποτελέσματα και η γεύση του τελικού χασίς διαφέρουν. Οι σάκοι τοποθετούνται στον κάδο, ο χαμηλότερος σάκος θα κρατήσει τους κρυστάλλους και θα αφήσει μόνο το νερό να περάσει από μέσα του. Πάνω από αυτόν τον σάκο όλοι οι υπόλοιποι σάκοι θα κρατήσουν ένα μέρος από το περιεχόμενο των φύλλων και μια ορισμένη ποσότητα κρυστάλλων. Αρχικά γεμίζουμε τον κάδο με παγωμένο νερό (περίπου 3 βαθμούς Κελσίου). Όσο πιο ψυχρό τόσο το καλύτερο γιατί οι κρύσταλλοι θα διαχωριστούν πιο εύκολα.

 

Τοποθετώντας ένα μίξερ (τροφίμων) στον κάδο, τα φύλλα ανακατεύονται και αυτή η ενέργεια διαχωρίζει τους κρυστάλλους. Μην χρησιμοποιείτε το μίξερ σε πλήρη ταχύτητα επειδή ο σκοπός μας δεν είναι να μετατρέψουμε τα φύλλα σε πολτό. Αυτό θα καταφέρει μόνο να δημιουργήσει ένα τελικό προϊόν χαμηλότερης ποιότητας. Σας συμβουλεύουμε για άλλη μια φορά να αφήσετε το φύλλωμα σας μια νύχτα στον καταψύκτη πριν ξεκινήσετε. Αν η θερμοκρασία δεν είναι αρκετά χαμηλή στον κάδο μπορείτε να προσθέσετε παγάκια. Εκτός και αν έχετε έναν συνδεμένο ψύκτη νερού στις βρύσες σας, που γενικά θα σας δώσει νερό που είναι αρκετά κρύο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον πάγο.

Αυτό που μπορείτε επίσης να κάνετε είναι μια ώρα πριν αρχίσετε να κάνετε το hash σας, να τοποθετήσετε μερικά μπουκάλια νερού 1-2 λίτρων στο καταψύκτη σας. Αυτό το νερό θα είναι τέλεια παγωμένο μέχρι να το χρειαστείτε και θα είναι τέλειο για την πραγματοποίηση ενός ποιοτικού hash νερού. Προσέξτε να μην αφήσετε τα μπουκάλια στην κατάψυξη πάρα πολύ ώρα, διαφορετικά το περιεχόμενό τους θα παγώσει, κάτι που δεν είναι καλό. Διαφορετικά μπορείτε να κόψετε τα μπουκάλια και να τα χρησιμοποιήσετε ως μεγάλα παγάκια. Ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε το hash νερού χωρίς πολύ ταλαιπωρία είναι να ρυθμίσετε το μίξερ σας σε ένα χρονοδιακόπτη έτσι ώστε να λειτουργήσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το για 5 λεπτά πριν κάνετε έναν ακόμη κύκλο 20 λεπτών. Κάντε το αυτό για περίπου μιάμιση ώρα.

 

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μίξερ σας είναι σταθερά τοποθετημένο στη θέση του, έτσι ώστε να μη μπορεί να φύγει και να καταστρέψει ολόκληρη τη δουλειά σας (και τις σακούλες). Εάν είστε βέβαιοι ότι είναι καλά σταθεροποιημένο, τότε δεν χρειάζεται να στέκεστε και να παρακολουθήσετε το μίξερ, ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας το. Σίγουρα μην χρησιμοποιείτε ένα κοπτικό εξάρτημα με αιχμηρές άκρες - το επαναλαμβάνουμε: η ιδέα δεν είναι να φτιάξετε smoothie με φύλλα μαριχουάνας. Η απλή λειτουργία της ήπιας ανάδευσης σε συνδυασμό με το παγωμένο νερό θα είναι αρκετή για να διαχωρίσει τους κρυστάλλους THC από τα φύλλα. Είναι αρκετά εύκολο να διαπιστώσετε εάν το υλικό των φύλλων σας αποδίδει ή όχι.

Όταν το νερό αποκτήσει ένα χρυσαφένιο-κίτρινο-καφέ χρώμα τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι περιέχει μέσα του μια αξιοπρεπή ποσότητα κρυστάλλων. Δεδομένου ότι όταν χρησιμοποιείτε την εκχύλιση με νερό για να κάνετε hash υπάρχει πολύ λιγότερη μόλυνση στο τελικό προϊόν σας, αυξάνεται η ποιότητα και η καθαρότητά του. Το hash νερού είναι επίσης πολύ διαφορετικό ως προς την επίδραση και την ισχύ του από τον συνηθισμένο hash.

Είναι ακριβώς κάτι που πρέπει να το δοκιμάσετε οι ίδιοι για να το εκτιμήσετε. Το hash νερού μπορεί και να είναι πολύ ισχυρό για τους άπειρους καπνιστές. Επίσης, δεν είναι όλες οι ποικιλίες κάνναβης εξίσου κατάλληλες για να φτιάξετε hash νερού, καθώς ορισμένες ποικιλίες χάνουν λίγο από την γεύση τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να ενεργείτε με τον ίδιο τρόπο όπως ένας γνώστης του κρασιού και να χρησιμοποιείτε και τις δύο μεθόδους όταν δοκιμάζετε μια νέα ποικιλία, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να κάνετε το hash με αυτή τη συγκεκριμένη ποικιλία. Η δημιουργία hash με τη μέθοδο εκχύλισης νερού είναι μια εμπειρία από μόνη της και η στιγμή που τραβάτε τον τελευταίο σάκο έξω από τον κάδο παραμένει μαγική, καθώς τινάζετε τον σάκο εμπρός και πίσω προτού τον ανοίξετε και βρείτε τους κίτρινους κρυστάλλους να βρίσκονται εκεί σε μια σωρό.

Είναι επίσης αλήθεια, πως όταν κάνετε hash νερού, όσο πιο στεγνό το φύλλωμα τόσο καλύτερη η συγκομιδή των κρυστάλλων που μπορείτε να περιμένετε. Από την άλλη, η ποιότητα θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη. Το πλεονέκτημα όταν φτιάχνουμε hash με νερό είναι ότι μπορείτε να κάνετε την εργασία ακόμα και με φρέσκο, μη αποξηραμένο υλικό φύλλων. Η απόδοση όταν χρησιμοποιείτε φρέσκα αποκομμένα φύλλα είναι αρκετά χαμηλότερη, αλλά αυτό που παίρνετε είναι πολύ καλής ποιότητας hash επειδή έχετε λιγότερη "μόλυνση" από τα φύλλα από ότι αν τα χρησιμοποιούσατε αποξηραμένα.

ΜΕΡΟΣ 5 / BUBBLEATOR

Ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα που του αρέσει η άνεση και ένα από τα μειονεκτήματα ολόκληρης της ρουτίνας της "εργασίας με πάγο", αν μπορούμε να το ονομάσουμε έτσι, είναι η δυσκολία διασφάλισης της σταθερότητας του μίξερ. Έτσι δεν μπορείτε απλά να αποφασίσετε ξαφνικά "μμμ, νομίζω ότι σήμερα θα φτιάξω hash νερού", καθώς πρέπει να βρείτε πρώτα ένα κατάλληλο μίξερ που θα λειτουργήσει με ασφάλεια γι' αυτή τη δουλειά. Αυτό μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένους καλλιεργητές από το να προσπαθήσουν να φτιάξουν αυτή την εξαιρετική ποικιλία hash.

Η εταιρεία που κατασκευάζει τον επικονιαστή έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα το Bubbleator στην αγορά, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να φτιάχνει γρήγορα hash με τη μέθοδο εκχύλισης νερού. Το Bubbleator είναι στην πραγματικότητα ένα μίξερ που μοιάζει με ένα μικρό πλυντήριο ρούχων. Απλώς τοποθετείτε τα άχρηστα φύλλα σας σε ένα τεράστιο σάκο με κόσκινο και στη συνέχεια τα βάζετε μέσα στο Bubbleator, το οποίο γεμίζετε με παγωμένο νερό και στρέφοντας απλώς μια λαβή το αφήνετε να ανακατέψει το μείγμα για 15 λεπτά.

Το πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι δεν χρειάζεται να ψάξετε για ένα κατάλληλο οικιακό μίξερ και όλα γίνονται με πολύ λιγότερη αναστάτωση και χάος. Απλώς αφήστε το Bubbleator να αδειάσει το περιεχόμενο του στους σάκους σας και μείνετε με την επιθυμητή κρυστάλλινη σωρό. Νομίζω ότι το Bubbleator θα πείσει πολλούς νέους καλλιεργητές να χρησιμοποιούν την μέθοδο εκχύλισης με νερό γιατί δεν θα υπάρχει πλέον η ανησυχία για τον αν το μίξερ θα φύγει από την θέση του ή όχι.

Μπορείτε να αγοράσετε το Bubbleator ξεχωριστά ή σε προσφορά που περιλαμβάνει και τους σάκους ice-o-lator. Οι πραγματικοί λάτρεις του hash το αφήνουν τουλάχιστον ένα χρόνο ώστε να ωριμάσει πριν καν σκεφτούν να το καταναλώσουν. Σίγουρα αξίζει τον κόπο να αποθηκεύσετε τουλάχιστον ένα μέρος της συγκομιδής σας. Εάν το κάνετε αυτό κάθε χρόνο τότε σύντομα πρόκειται να δημιουργήσετε προμήθειες hash φανταστικής ποιότητας.

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.