The RQS Blog

.By Luke Sholl

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί στα άνθη κάνναβής σας είναι να ξεραθούν υπερβολικά. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, μην ανησυχείτε! Με μερικά κόλπα μπορείτε να ενυδατώσετε ξανά τα μπουμπούκια σας,

Μερικά από αυτά τα κόλπα μπορούν ακόμη και να χαρίσουν νέες γεύσεις στα άνθη, ενώ άλλα μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρο το απόθεμα σας, αν δεν προσέξετε. Τα άνθη σας δεν πρόκειται να επανέλθουν πλήρως στην αρχική τους κατάσταση, αλλά μπορείτε να φτάσετε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.


Η Καλυτερη Μεθοδος - Προληψη

Οι δύο πιο συνήθεις λόγοι που προκαλούν την πλήρη ξήρανση των ανθών είναι η υπερβολική αποξήρανση μετά τη συγκομιδή και η ανεπαρκής αποθήκευση.

Η κάνναβη στεγνώνει από έξω προς τα μέσα. Τα εξωτερικά φύλλα μπορεί να φαίνονται ξερά, αλλά το εσωτερικό τους πιθανώς να έχει ακόμη μεγάλες ποσότητες νερού. Επομένως, ένα συχνό κόλπο που χρησιμοποιούν οι καλλιεργητές για να αξιολογήσουν την ξηρότητα των ανθών είναι με ένα μικρό σπάσιμο στον μίσχο.

Αφότου κόψετε την κάνναβη και την απλώσετε για αποξήρανση, οι μίσχοι του φυτού αρχίζουν να χάνουν την ακαμψία και τη σκληρότητά τους. Εάν λυγίσετε έναν μίσχο, αυτός δε θα σπάσει. Έτσι, ένας γενικός κανόνας είναι πως αν μπορείτε να σπάσετε τον μίσχο ενός άνθους, τότε η κάνναβή σας έχει στεγνώσει επαρκώς. Αν ο μίσχος λυγίζει, τότε χρειάζεται κι άλλο στέγνωμα. Αυτό το κόλπο δουλεύει αρκετά καλά για τους έμπειρους καλλιεργητές, αλλά δεν είναι φυσικά και η πιο επιστημονική μέθοδος.

Σε ήπια κλίματα με μεσαία επίπεδα υγρασίας, μπορείτε να αναμένετε μια αργή και ομοιόμορφη αποξήρανση. Σε ξηρά κλίματα, όμως, είναι σημαντικό να έχετε έναν υγραντήρα στον χώρο σας.

Humidity Control

Χρησιμοποιηστε Πακετα Διατηρησης Υγρασιας Για Τελεια Αποξηρανση Και Ωριμανση

Μετά από το τελικό τριμάρισμα, τα άνθη θα πρέπει να τοποθετηθούν σε αεροστεγές δοχείο για αποθήκευση. Δυστυχώς, η κάνναβη θα συνεχίσει να ανταλλάσσει υγρασία με τον περιβάλλοντα αέρα κι έτσι, αν δεν προσέξετε, τα πολύτιμα άνθη σας θα στεγνώσουν εντελώς. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσετε το ιδανικό περιβάλλον για την κάνναβή σας είναι με ένα πακέτο υγρασίας.

Αυτά τα χρήσιμα μικρά πακέτα δεν είναι απλώς ιδανικά για μικρές και μεγάλες καλλιέργειες, αλλά διαθέτουν και γέλη σιλικόνης, η οποία θα αναλάβει να διατηρήσει τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας ανάμεσα στα άνθη σας. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποσοστό υγρασίας γύρω στο 58–65%—ιδανικό για την ωρίμανση των ανθών.

Η Κανναβη Μου Εχει Ηδη Ξεραθει - Τι Κανω Τωρα;

Ευτυχώς, έτσι όπως η κάνναβη εξάγει υγρασία προς το περιβάλλον γύρω της, μπορεί και να την απορροφήσει.

Η λύση είναι αρκετά απλή. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα αεροστεγές σκεύος (πάλι!) ή κάτι που να μοιάζει με αυτό. Η αεροστεγανότητα δεν είναι απαραίτητη για την επιτυχία της επανενυδάτωσης, αλλά χρειάζεται για τη σωστή αποθήκευση των ανθών μακροπρόθεσμα.

Η γενική ιδέα εδώ είναι να αυξήσετε τη σχετική υγρασία στο σκεύος αποθήκευσης, δημιουργώντας ένα μικρόκλιμα. Τα μόρια του νερού θα μεταφέρονται από τις περιοχές υψηλής υγρασίας σε αυτές με χαμηλή υγρασία, μέχρι επέλθει μια ισορροπία.

Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με πολλούς τρόπους. Μερικούς μπορείτε να τους εφαρμόσετε ανεξάρτητα από το αν έχουν ξεραθεί τελείως τα άνθη σας, ενώ όλοι τους (με εξαίρεση αυτόν που παραθέτουμε παρακάτω) έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους, διαθέτοντας φυσικά και μερικές μοναδικές διαφορές.

Drying Buds

3 Τροποι Για Να Επανενυδατωσετε Την Κανναβη Σας

1. Με Μια Φετα Φωμι, Ενα Φυλλο Μαρουλιου Ή Μια Υγρη Χαρτοπετσετα

Method 1

Αυτή είναι μια τεχνική η οποία δεν προσθέτει καμία επιπλέον γεύση στα άνθη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια νωπή φέτα ψωμί (όχι μουλιασμένη), φύλλα μαρουλιού ή μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα. Προσέξτε καλά να μην είναι υπερβολικά βρεγμένη η χαρτοπετσέτα.

Τοποθετήστε μια από τις παραπάνω επιλογές πάνω από την κάνναβη σε μια σκληρή πλαστική σακούλα ή σε ένα σακουλάκι Ziploc. Κλείστε καλά τη σακούλα και αφήστε την έτσι για μια-δυο ώρες. Έπειτα, ελέγξετε την κάνναβη και ανακατέψτε τη λίγο. Δείτε πόσο πιο στεγνό είναι το μαρούλι, το ψωμί ή η χαρτοπετσέτα. Αυτό είμαι μια ένδειξη πως τα άνθη πήραν ένα μέρος της υγρασίας τους.

Ανάλογα με τον όγκο του αποθέματός σας, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές. Το κόλπο είναι να μη βιαστείτε. Για παράδειγμα, μη μουσκέψετε υπερβολικά το ψωμί ή μην αφήσετε τα φύλλα μαρουλιού μέσα στο σκεύος για πολλή ώρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μούχλας, η οποία μπορεί να καταστρέψει τα άνθη σας.

Επιθεωρήστε την κάνναβη με προσοχή κι όταν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, μετακινήστε τη σε ένα αεροστεγές σκεύος για μακροχρόνια αποθήκευση.

2. Μεθοδος Φλουδας Φρουτων

Method 2

Αυτό το κόλπο προσθέτει και λίγη διασκέδαση στη διαδικασία, ενώ είναι ιδανικό για πειραματισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους φλουδών φρούτων και βότανα για την ενυδάτωση της κάνναβής σας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως περιγράψαμε παραπάνω. Η διαφορά είναι πως σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει και μια μεταβίβαση γεύσης και μυρωδιάς.

Τα πιο συχνά φρούτα που χρησιμοποιούνται είναι τα πορτοκάλια και τα λάιμ, καθώς είναι πολύ χρήσιμα για την ενυδάτωση των ανθών σας, αλλά προσθέτουν και μια ευχάριστη γεύση εσπεριδοειδών. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για μακροχρόνια αποθήκευση και ωρίμανση, καθώς μπορούν να προκαλέσουν μούχλα. Απαιτείται καθημερινή επιθεώρηση για να αποφευχθεί κάθε είδους μυκητίαση. Η απλή αντικατάσταση της φλούδας ανά δύο μέρες θα εξασφαλίσει τη διατήρηση της προστιθέμενης γεύσης.

Οι φλούδες μπανάνας είναι επίσης αρκετά δημοφιλείς. Είναι ταχύτερες σε δράση, αλλά σαπίζουν και πιο γρήγορα. Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται πως αυτό κάνει την κάνναβη πιο ισχυρή, αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που να το υποστηρίζουν. Οι φλούδες του μήλου δεν μεταφέρουν τη γεύση τους εξίσου αποτελεσματικά, αλλά απελευθερώνουν την υγρασία αργά και με σταθερότητα, κάτι που είναι ιδανικό για ομοιόμορφη επανενυδάτωση.

Ανεξάρτητα από τα φρούτα που θα επιλέξετε, το κόλπο είναι να αφήσετε τις φλούδες με τα μπουμπούκια σας για αρκετές ώρες. Μπορείτε να τα αφήσετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, από λίγες ώρες, έως μια μέρα ή έως ότου τα μπουμπούκια σας να είναι σε καλή κατάσταση για κάπνισμα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βότανα, όπως η μέντα, ο κόλιανδρος, το δεντρολίβανο, το θυμάρι ή οποιοδήποτε άλλο μαγειρικό βότανο με πλούσιο άρωμα. Όχι μόνο θα λειτουργήσουν ενυδατικά, αλλά θα προσθέσουν και μια αρωματική πινελιά στον καπνό σας.

3. Μεθοδος Καυτου Ατμου

Method 3

Εάν βιάζεστε και δεν μπορείτε να περιμένετε τόσο πολύ, υπάρχει τρόπος να επιταχύνετε τη διαδικασία. Αλλά μια μεγάλη προειδοποίηση: διατρέχετε τον κίνδυνο να κάψετε την κάνναβή σας ή να την κάνετε υπερβολικά νωπή για κάπνισμα!

Πιάστε ένα μεγάλο δοχείο, γεμίστε το με νερό και βράστε το. Μόλις βράσει το νερό, βγάλτε το δοχείο από τη φωτιά και τοποθετήστε το σε ασφαλές σημείο. Στη συνέχεια, καλύψτε το δοχείο με ένα σταθερό ύφασμα ή ένα κομμάτι υφάσματος και ασφαλίστε το γύρω από το χείλος του δοχείου, φροντίζοντας να μην κάψετε τον εαυτό σας (χρησιμοποιήστε γάντια φούρνου!).

Τώρα, τοποθετήστε την κάνναβη πάνω από το πανί και αφήστε την εξάτμιση να κάνει τα υπόλοιπα. Ο καυτός ατμός θα περάσει μέσα από το ύφασμα και τα μπουμπούκια, παρέχοντας τη μέγιστη ενυδάτωση σε χρόνο ρεκόρ.

Φροντίστε να γυρίζετε τα μπουμπούκια τακτικά για να κατανείμετε ομοιόμορφα τους υδρατμούς. Μετά από 30 λεπτά έως μια ώρα, τα άνθη σας θα πρέπει να είναι έτοιμα για χρήση!

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.