Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Ο χρόνος συγκομιδής μπορεί να φαίνεται σαν το τελικό στάδιο της καλλιεργητικής διαδικασίας, αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αφού μαζέψετε τους καρπούς των κόπων σας, έρχεται η ώρα για τα πιο ζωτικά βήματα: την ξήρανση και την ωρίμανση.

Η ξήρανση είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε, δηλαδή πρόκειται για τη διαδικασία αφαίρεσης της περίσσειας νερού από τα μπουμπούκια σας. Αυτή η διαδικασία θα καταστήσει πιο εύκολο τον χειρισμό τους, θα τα κάνει πιο ανθεκτικά έναντι του σχηματισμού μούχλας και πολύ πιο ευχάριστα στο κάπνισμα. Ορισμένοι καλλιεργητές είναι ικανοποιημένοι μετά την ξήρανση των μπουμπουκιών, αλλά αν θέλετε να πάτε τη γεύση και την ισχύ της συγκομιδής σας στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει να περάσατε στο στάδιο της ωρίμανσης.


Γιατι Να Ωριμαστε Τα Ανθη Κανναβης;

Η υπομονή είναι μια αρετή σε όλους τους τομείς της ζωής και σίγουρα αποδίδει και στην περίπτωση της κάνναβης. Η ωρίμανση είναι μια παρατεταμένη διαδικασία που μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η ωρίμανση θα προσφέρει μπουμπούκια με απαλό και γευστικό καπνό. Αυτό συμβαίνει επειδή η παρατεταμένη ωρίμαση οδηγεί στην αποδόμηση των υποπροϊόντων που παράγονται από τη διαδικασία ξήρανσης, όπως τα σάκχαρα. Αυτά τα μόρια αφήνουν μια ιδιαίτερα έντονη και δυσάρεστη γεύση στο στόμα. Η ωρίμαση εξαλείφει αυτές τις ενώσεις, με αποτέλεσμα έναν απαλό καπνό.

Η ωρίμανση διατηρεί επίσης τις επιθυμητές γεύσεις. Τα μόρια που δίνουν στις ποικιλίες κάνναβης τις έντονες και μοναδικές γεύσεις τους είναι γνωστά ως τερπένια. Αυτές οι πτητικές ενώσεις μπορούν να καταστραφούν εύκολα εάν εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες, οπότε η ήπια ξήρανση που ακολουθείται από μια παρατεταμένη περίοδο ωρίμανσης είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε νόστιμα μπουμπούκια.

Η γεύση δεν είναι το μόνο που θα επιτευχθεί με την ωρίμανση. Η διαδικασία μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την ίδια την επίδραση της ποικιλίας. Το THC, το ενεργό ψυχοτρόπο συστατικό της κάνναβης, διασπάται με την πάροδο του χρόνου και μετατρέπεται σε ένα κανναβινοειδές γνωστό ως CBN. Το CBN πιστεύεται ότι είναι ελαφρώς ψυχοδραστικό, αλλά έχει άλλες επιδράσεις, σε σύγκριση με το THC.

Η ωρίμαση θα ενισχύσει, επίσης, σημαντικά τη διάρκεια ζωής της συγκομιδής σας και θα ελαχιστοποιήσει περαιτέρω την πιθανότητα εμφάνισης μούχλας. Εάν ωριμάσουν και αποθηκευτούν σωστά, τα άνθη μπορούν να διατηρηθούν για έναν χρόνο ή και περισσότερο χωρίς εκπτώσεις στη γεύση ή την ισχύ των αποτελεσμάτων.

Παραγοντες Που Επηρεαζουν Τη Διαδικασια Ωριμανσης

Πριν μάθουμε πώς να ωριμάσουμε τα άνθη της κάνναβης, ας συζητήσουμε μερικούς από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό θα κατανοήσετε τι πρέπει να στοχεύετε και τι πρέπει να αποφύγετε.

Video id: 592093995

💡 Αποφυγετε Την Εκθεση Στο Φως

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ωρίμανσης, θα πρέπει να διατηρήσετε τα άνθη σας σε ένα σκοτεινό μέρος. Το φως είναι ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στην αποδόμηση πολύτιμων μορίων, όπως το THC και τα τερπένια. Για να αποφύγετε να χαλάσει η γεύση και η ισχύ των ανθών σας από το φως, φυλάξτε τα βάζα σας σε ένα σκοτεινό ντουλάπι ή κουτί. Εναλλακτικά, η αποθήκευση των μπουμπουκιών σας μπορεί να γίνει σε βάζα miron glass (βάζα από σκούρο γυαλί), τα οποία κατασκευάζονται από έναν τύπο γυαλιού που φιλτράρει όλο το ορατό φως εκτός από το ιώδες, προσφέροντας έτσι επιπλέον προστασία.

🌡️  Προστατευστε Τα Ανθη Σας Απο Τη Ζεστη

Η ζέστη είναι ένα σημαντικό ζήτημα, μόνο αν κατοικείτε σε μια περιοχή με εξαιρετικά θερμό κλίμα. Η θερμότητα είναι ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στην αποδόμηση των κανναβινοειδών, μειώνοντας ενδεχομένως την ισχύ των ανθών σας. Φροντίστε να διατηρείτε τα βάζα σας σε δροσερή τοποθεσία για να ελαχιστοποιήσετε τις καταστροφές και τον σχηματισμό μούχλας. Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου για ωρίμανση είναι περίπου 21°C.

🌫️ Βρειτε Το Ιδανικο Επιπεδο Υγρασιας

Η ωρίμανση είναι μια απλή διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι ξεκινάτε με σωστά αποξηραμένα άνθη. Εάν η συγκομιδή σας είναι πολύ υγρή πριν από την ωρίμανση, τα άνθη θα πακτωθούν και υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί και να κυριαρχήσει η μούχλα. Η αυξημένη υγρασία θα οδηγήσει, επίσης, στη διάσπαση των τερπενίων και των κανναβινοειδών, ενθαρρύνοντας τη δράση των αναερόβιων βακτηρίων. Μια ένδειξη είναι η μυρωδιά αμμωνίας που βγαίνει από τα βάζα σας κάθε φορά που τα ανοίγετε.

Από την άλλη πλευρά, η ωρίμανση ενός υπερβολικά αποξηραμένου μπουμπουκιού θα οδηγήσει σε έναν μη ισορροπημένο και δυσάρεστο καπνό. Ιδανικά, τα άνθη κάνναβης πρέπει να αποξηραίνονται σε ένα δωμάτιο με υγρασία μεταξύ 45–55%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα στεγνό και ελαφρώς εύθρυπτο εξωτερικό και πιο υγρό εσωτερικό. Μόλις έρθει η ώρα για την ωρίμανση, η υγρασία πρέπει να αυξάνεται ελαφρώς, ιδανικά στο 62%.

Ο Καλυτερος Τροπος Για Την Ωριμανση Των Ανθων Της Κανναβης

Τώρα, αφού αναλύσαμε τους βασικούς παράγοντες, θα πρέπει να τους εφαρμόσετε κατά την ωρίμανση των ανθών σας. Στην πραγματικότητα, η ωρίμανση είναι απλά η διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος των βάζων τη σωστή στιγμή. Τοποθετώντας τα αποξηραμένα άνθη κάνναβης σε αεροστεγή, γυάλινα βάζα σκούρου χρώματος, θα δημιουργήσετε ένα βέλτιστα ελεγχόμενο περιβάλλον. Αυτά τα κλειστά δοχεία επιτρέπουν στην υγρασία από το εσωτερικό των ανθών να ενυδατώσει ξανά το εξωτερικό, χωρίς να υπάρξει υπερβολική υγρασία. Ο τελικός στόχος είναι η απόκτηση ενός απαλού καπνού που προσφέρει ανώτερες γεύσεις.

Video id: 509743497

Βημα 1: Κλαδεμα Των Μπουμπουκιων

Trimming

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα άνθη σας ανάλογα. Εάν προχωρήσατε σε μεμονωμένη αποξήρανση των ανθών, τότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Εάν επιλέξατε να τα αποξηράνετε ανά κλαδί, τότε θα πρέπει να τα κλαδέψετε. Διαχωρίστε κάθε μπουμπούκι και απαλλαγείτε από τα ζαχαρώδη φύλλα.

Βημα 2: Αποθηκευση Των Ανθων

Stashing

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τη συγκομιδή σας σε αεροστεγή δοχεία. Τα γυάλινα είναι μια μια ανθεκτική επιλογή και επιτρέπουν στους καλλιεργητές να παρακολουθούν εύκολα τα μπουμπούκια τους καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τοποθετήστε τα μπουμπούκια και γεμίστε έως το 75% του δοχείου. Είναι σημαντικό να αφήσετε χώρο για τον αέρα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ελέγξετε εάν τα άνθη σας είναι αρκετά στεγνά για ωρίμανση. Ανακινήστε ελαφρώς τα βάζα. Εάν τα άνθη κινούνται ελεύθερα μέσα στο δοχείο, συνεχίστε με τα επόμενα βήματα. Εάν αρχίσουν να συσσωρεύονται, σημαίνει ότι το εξωτερικό είναι ακόμα πολύ υγρό και απαιτείται περαιτέρω ξήρανση.

Βημα 3: Ωριμανση Της Κανναβης Με Βελτιστη Υγρασια

Jars

Εφαρμόστε τα καπάκια στα βάζα σας και τοποθετήστε τα σε μια δροσερή και σκοτεινή τοποθεσία για να τα προστατεύσετε από τις απειλές που αναφέρονται παραπάνω. Ιδανικά, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε ένα ντουλάπι ή σε άλλο χώρο αποθήκευσης, ώστε να διατηρηθεί εντός των βάζων μια θερμοκρασία 21°C και σχετική υγρασία 60–65%. Ο μόνος τρόπος για να έχετε ακριβείς μετρήσεις, είναι να προσθέσετε ένα μικρό υγρόμετρο (μια συσκευή που μετρά την υγρασία) σε κάθε βάζο.

Βημα 4: Ρυθμιση Των Επιπεδων Υγρασιας

Regulating Humidity

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο ημερών, θα πρέπει να ελέγχετε τα μπουμπούκια σας περίπου δύο φορές την ημέρα. Επιθεωρήστε τα μέσα από το γυαλί και ελέγξτε προσεκτικά για τυχόν σχηματισμό μούχλας. Θα πρέπει, επίσης, να ανοίγετε τα καπάκια για μερικά λεπτά κάθε φορά που κάνετε έλεγχο για να επιτρέψετε την ανανέωση του αέρα. Παρακολουθήστε τα υγρόμετρα σας. Εάν η ένδειξη εμφανίζει υγρασία 60–65%, συνεχίστε όπως συνήθως. Εάν η υγρασία είναι αυξημένη, αφήστε ανοιχτά τα βάζα για περίπου 3 ώρες ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια υγρασίας. Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή, αφήστε τα βάζα ανοιχτά για μεγαλύτερες περιόδους, χωρίς να ανοιγοκλείνετε τα καπάκια. Εάν εξακολουθείτε να μην παρατηρείτε αύξηση της υγρασίας, τοποθετήστε ένα μικρό φακελάκι υγρασίας μέσα στα βάζα που επηρεάζονται.

Βημα 5: Ειστε Σχεδον Ετοιμοι

Almost There

Συνεχίστε να ανοίγετε τα βάζα μία φορά την ημέρα για τις επόμενες 2 εβδομάδες, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας. Μετά από 3 εβδομάδες, τα άνθη σας θα έχουν ωριμάσει και θα είναι έτοιμα για κάπνισμα. Ωστόσο, όσο οι πιο υπομονετικοί είστε, τόσο περισσότερο θα τα απολαύσετε. Η ποιότητα των ανθών θα συνεχίσει να βελτιώνεται για έως και 6 μήνες ωρίμανσης.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37827 αξιολογήσεις