Περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ προϊόντα
Ευρετήριο Θεμάτων Οδηγού Καλλιέργειας
- Καλλιεργώντας κάνναβη βήμα προς βήμα
- Τα βασικά της καλλιέργειας κάνναβης
- Επιλέγοντας τους σπόρους σας
- Πώς να βλαστήσετε τους σπόρους
- Το βλαστικό στάδιο της κάνναβης
- Το στάδιο ανθοφορίας της κάνναβης
- Συγκομιδή κάνναβης
- Τριμμάρισμα, αποξήρανση και ωρίμαση
- Επιλέγοντας γλάστρες και χώμα
-
Καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο
- Μια Πλήρης Επισκόπηση Της Καλλιέργειας Κάνναβης Σε Εσωτερικό Χώρο
- Συμβουλές Καλλιέργειας Κάνναβης: Φωτισμός Για Εσωτερική Καλλιέργεια
- Πόσα Φυτά Κάνναβης Μπορείτε να Καλλιεργήσετε Ανά Τετραγωνικό Μέτρο?
- Καλλιέργεια Κάνναβης σε Εσωτερικό Χώρο: Σχετική Υγρασία και Θερμοκρασίες
- Οδηγός Υδροπονικής Καλλιέργειας Κάνναβης
- Μικροκαλλιέργεια Κάνναβης: Καλλιέργεια Ποιοτικής Κάνναβης σε Μικροσκοπικούς Χώρους
- Καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο
-
Πώς να καλλιεργήσετε κάνναβη αυτόματης άνθισης
- Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός
- Πώς Να Πετύχετε Μέγιστες Σοδειές Με Κάνναβη Αυτόματης Άνθισης
- Το Καλύτερο Χώμα για Καλλιέργεια Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης
- Το Τέλειο Πρόγραμμα Φωτισμού Για Κάνναβη Αυτόματης Άνθισης
- Συμβουλές για την Καλλιέργεια Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης σε Εσωτερικό Χώρο
- Συμβουλές για την Καλλιέργεια Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης σε Εξωτερικό Χώρο
-
Θρεπτικά συστατικά για κάνναβη και pH
- Κατανόηση του pH Και Πώς Επηρεάζει τα Φυτά της Κάνναβης
- Θρεπτικά Συστατικά Κάνναβης: Γιατί, Πώς Και Πότε Να Τα Χορηγείτε Στα Φυτά Σας
- Θρεπτικά Συστατικά RQS: Τα Καλύτερα Λιπάσματα για Κάνναβη
- Κάνναβη & Ποιότητα Νερού Μέρος 2: PPM & EC
- Μελάσα: Ένα Eξαιρετικό Συμπλήρωμα για τα Φυτά Κάνναβης
- Πώς Και Πότε να Ξεπλύνετε Τα Φυτά Μαριχουάνας
- Αντιμετώπιση προβλημάτων κάνναβης: Θρεπτικά Συστατικά
-
Αντιμετώπιση προβλημάτων κάνναβης: Καλλιέργεια
- vlastisi-sporwn-kannavis-odigos-antimetopisis-provlimaton
- Αργή Ανάπτυξη των Φυτών Κάνναβης και τι Μπορείτε να Κάνετε
- Αργή Ανάπτυξη των Φυτών Κάνναβης και τι Μπορείτε να Κάνετε
- Αποτρέψτε και Διορθώστε το Τέντωμα στα Σπορόφυτα της Κάνναβης
- Πότισμα Κάνναβης: Πώς να Διορθώσετε το Υπερβολικό και το Ανεπαρκές Πότισμα
- Διακρίνετε τα Αρσενικά, Θηλυκά και Ερμαφρόδιτα Φυτά Κάνναβης
- Αναγνώριση και Θεραπεία Κοινών Ασθενειών της Κάνναβης
- Πώς να Σώσετε ένα Άρρωστο Φυτό Κάνναβης
- Πώς Να Αποφύγετε τη Μούχλα στην Κάνναβη κατά την Αποξήρανση και την Ωρίμαση
- Πώς να Αποφύγετε και να Αντιμετωπίσετε τα Ξηρά και Εύθραυστα Φύλλα Κάνναβης
- ti-mporoun-na-sas-poun-ta-fylla-tis-kannavis
- Κίτρινα Φύλλα Κάνναβης
-
Αναφορές Καλλιέργειας Ποικιλιών Κάνναβης
- Αναφορά Καλλιέργειας HulkBerry Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Blue Cheese Auto
- Αναφορά Καλλιέργειας Purple Punch Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Triple G Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Do-Si-Dos Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Green Gelato Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Haze Berry Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Purple Queen Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Cookies Gelato Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Sherbet Queen Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Sweet Skunk Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Medusa F1
-
Εκπαίδευση φυτών κάνναβης
- Καλλιεργώντας κάνναβη με τη μέθοδο SCROG (Screen of Green)
- Πώς να Εφαρμόσετε Τεχνικές Χαμηλού Στρες στα Φυτά Κάνναβης για Καλύτερες Σοδειές
- Κλάδεμα Μαριχουάνας: Topping Vs Fimming
- Αποφύλλωση – Ένας Υψηλού Κινδύνου Τρόπος να Αυξήσετε τη Σοδειά σας
- Πώς να Αυξήσετε Κατά Πολύ τη Σοδειά σας με τη Μέθοδο Lollipopping
-
Tips για την καλλιέργεια κάνναβης
- Η Ανατομία του Φυτού Κάνναβης
- Πώς να διατηρείτε τους σπόρους της RQS
- Πόσο Ηλιακό Φως Χρειάζονται τα Φυτά της Κάνναβης Εξωτερικού Χώρου για να Μεγαλώσουν?
- Πώς να Διαχειριστείτε και να Αποφύγετε το Τέντωμα των Φυτών Κάνναβης
- Πώς Και Πότε Να Μεταφυτεύσετε Τα Φυτά Της Κάνναβης
- Τα Φυτά της Κάνναβης μου Γίνονται Πολύ Ψηλά: Τι Πρέπει να Κάνω?
- Είναι Ανησυχητικοί οι Μοβ ή Κόκκινοι Μίσχοι στην Κάνναβη?
- Τι να Κάνετε Όταν Δεν Ανθίζει η Κάνναβή Εσωτερικού Χώρου
- Πώς να Προστατέψετε τα Φυτά της Κάνναβής σας από το Θερμικό Στρες
- Πώς να Καταλάβετε Εάν το Θηλυκό Φυτό σας έχει Επικονιαστεί
- Καλλιέργεια Ιατρικής Μαριχουάνας
- Ξέπλυμα Ανθών: Πώς να Καθαρίσετε την Κάνναβή σας
Ωρίμανση Των Ανθών Κάνναβης
Ο χρόνος συγκομιδής μπορεί να φαίνεται σαν το τελικό στάδιο της καλλιεργητικής διαδικασίας, αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αφού μαζέψετε τους καρπούς των κόπων σας, έρχεται η ώρα για τα πιο ζωτικά βήματα: την ξήρανση και την ωρίμανση.
Η ξήρανση είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε, δηλαδή πρόκειται για τη διαδικασία αφαίρεσης της περίσσειας νερού από τα μπουμπούκια σας. Αυτή η διαδικασία θα καταστήσει πιο εύκολο τον χειρισμό τους, θα τα κάνει πιο ανθεκτικά έναντι του σχηματισμού μούχλας και πολύ πιο ευχάριστα στο κάπνισμα. Ορισμένοι καλλιεργητές είναι ικανοποιημένοι μετά την ξήρανση των μπουμπουκιών, αλλά αν θέλετε να πάτε τη γεύση και την ισχύ της συγκομιδής σας στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει να περάσατε στο στάδιο της ωρίμανσης.
Περιεχόμενα:
Γιατι Να Ωριμαστε Τα Ανθη Κανναβης;
Η υπομονή είναι μια αρετή σε όλους τους τομείς της ζωής και σίγουρα αποδίδει και στην περίπτωση της κάνναβης. Η ωρίμανση είναι μια παρατεταμένη διαδικασία που μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η ωρίμανση θα προσφέρει μπουμπούκια με απαλό και γευστικό καπνό. Αυτό συμβαίνει επειδή η παρατεταμένη ωρίμαση οδηγεί στην αποδόμηση των υποπροϊόντων που παράγονται από τη διαδικασία ξήρανσης, όπως τα σάκχαρα. Αυτά τα μόρια αφήνουν μια ιδιαίτερα έντονη και δυσάρεστη γεύση στο στόμα. Η ωρίμαση εξαλείφει αυτές τις ενώσεις, με αποτέλεσμα έναν απαλό καπνό.
Η ωρίμανση διατηρεί επίσης τις επιθυμητές γεύσεις. Τα μόρια που δίνουν στις ποικιλίες κάνναβης τις έντονες και μοναδικές γεύσεις τους είναι γνωστά ως τερπένια. Αυτές οι πτητικές ενώσεις μπορούν να καταστραφούν εύκολα εάν εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες, οπότε η ήπια ξήρανση που ακολουθείται από μια παρατεταμένη περίοδο ωρίμανσης είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε νόστιμα μπουμπούκια.
Η γεύση δεν είναι το μόνο που θα επιτευχθεί με την ωρίμανση. Η διαδικασία μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την ίδια την επίδραση της ποικιλίας. Το THC, το ενεργό ψυχοτρόπο συστατικό της κάνναβης, διασπάται με την πάροδο του χρόνου και μετατρέπεται σε ένα κανναβινοειδές γνωστό ως CBN. Το CBN πιστεύεται ότι είναι ελαφρώς ψυχοδραστικό, αλλά έχει άλλες επιδράσεις, σε σύγκριση με το THC.
Η ωρίμαση θα ενισχύσει, επίσης, σημαντικά τη διάρκεια ζωής της συγκομιδής σας και θα ελαχιστοποιήσει περαιτέρω την πιθανότητα εμφάνισης μούχλας. Εάν ωριμάσουν και αποθηκευτούν σωστά, τα άνθη μπορούν να διατηρηθούν για έναν χρόνο ή και περισσότερο χωρίς εκπτώσεις στη γεύση ή την ισχύ των αποτελεσμάτων.
Παραγοντες Που Επηρεαζουν Τη Διαδικασια Ωριμανσης
Πριν μάθουμε πώς να ωριμάσουμε τα άνθη της κάνναβης, ας συζητήσουμε μερικούς από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό θα κατανοήσετε τι πρέπει να στοχεύετε και τι πρέπει να αποφύγετε.
💡 Αποφυγετε Την Εκθεση Στο Φως
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ωρίμανσης, θα πρέπει να διατηρήσετε τα άνθη σας σε ένα σκοτεινό μέρος. Το φως είναι ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στην αποδόμηση πολύτιμων μορίων, όπως το THC και τα τερπένια. Για να αποφύγετε να χαλάσει η γεύση και η ισχύ των ανθών σας από το φως, φυλάξτε τα βάζα σας σε ένα σκοτεινό ντουλάπι ή κουτί. Εναλλακτικά, η αποθήκευση των μπουμπουκιών σας μπορεί να γίνει σε βάζα miron glass (βάζα από σκούρο γυαλί), τα οποία κατασκευάζονται από έναν τύπο γυαλιού που φιλτράρει όλο το ορατό φως εκτός από το ιώδες, προσφέροντας έτσι επιπλέον προστασία.
🌡️ Προστατευστε Τα Ανθη Σας Απο Τη Ζεστη
Η ζέστη είναι ένα σημαντικό ζήτημα, μόνο αν κατοικείτε σε μια περιοχή με εξαιρετικά θερμό κλίμα. Η θερμότητα είναι ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στην αποδόμηση των κανναβινοειδών, μειώνοντας ενδεχομένως την ισχύ των ανθών σας. Φροντίστε να διατηρείτε τα βάζα σας σε δροσερή τοποθεσία για να ελαχιστοποιήσετε τις καταστροφές και τον σχηματισμό μούχλας. Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου για ωρίμανση είναι περίπου 21°C.
🌫️ Βρειτε Το Ιδανικο Επιπεδο Υγρασιας
Η ωρίμανση είναι μια απλή διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι ξεκινάτε με σωστά αποξηραμένα άνθη. Εάν η συγκομιδή σας είναι πολύ υγρή πριν από την ωρίμανση, τα άνθη θα πακτωθούν και υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί και να κυριαρχήσει η μούχλα. Η αυξημένη υγρασία θα οδηγήσει, επίσης, στη διάσπαση των τερπενίων και των κανναβινοειδών, ενθαρρύνοντας τη δράση των αναερόβιων βακτηρίων. Μια ένδειξη είναι η μυρωδιά αμμωνίας που βγαίνει από τα βάζα σας κάθε φορά που τα ανοίγετε.
Από την άλλη πλευρά, η ωρίμανση ενός υπερβολικά αποξηραμένου μπουμπουκιού θα οδηγήσει σε έναν μη ισορροπημένο και δυσάρεστο καπνό. Ιδανικά, τα άνθη κάνναβης πρέπει να αποξηραίνονται σε ένα δωμάτιο με υγρασία μεταξύ 45–55%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα στεγνό και ελαφρώς εύθρυπτο εξωτερικό και πιο υγρό εσωτερικό. Μόλις έρθει η ώρα για την ωρίμανση, η υγρασία πρέπει να αυξάνεται ελαφρώς, ιδανικά στο 62%.
Ο Καλυτερος Τροπος Για Την Ωριμανση Των Ανθων Της Κανναβης
Τώρα, αφού αναλύσαμε τους βασικούς παράγοντες, θα πρέπει να τους εφαρμόσετε κατά την ωρίμανση των ανθών σας. Στην πραγματικότητα, η ωρίμανση είναι απλά η διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος των βάζων τη σωστή στιγμή. Τοποθετώντας τα αποξηραμένα άνθη κάνναβης σε αεροστεγή, γυάλινα βάζα σκούρου χρώματος, θα δημιουργήσετε ένα βέλτιστα ελεγχόμενο περιβάλλον. Αυτά τα κλειστά δοχεία επιτρέπουν στην υγρασία από το εσωτερικό των ανθών να ενυδατώσει ξανά το εξωτερικό, χωρίς να υπάρξει υπερβολική υγρασία. Ο τελικός στόχος είναι η απόκτηση ενός απαλού καπνού που προσφέρει ανώτερες γεύσεις.
Βημα 1: Κλαδεμα Των Μπουμπουκιων
Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα άνθη σας ανάλογα. Εάν προχωρήσατε σε μεμονωμένη αποξήρανση των ανθών, τότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Εάν επιλέξατε να τα αποξηράνετε ανά κλαδί, τότε θα πρέπει να τα κλαδέψετε. Διαχωρίστε κάθε μπουμπούκι και απαλλαγείτε από τα ζαχαρώδη φύλλα.
Βημα 2: Αποθηκευση Των Ανθων
Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τη συγκομιδή σας σε αεροστεγή δοχεία. Τα γυάλινα είναι μια μια ανθεκτική επιλογή και επιτρέπουν στους καλλιεργητές να παρακολουθούν εύκολα τα μπουμπούκια τους καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
Τοποθετήστε τα μπουμπούκια και γεμίστε έως το 75% του δοχείου. Είναι σημαντικό να αφήσετε χώρο για τον αέρα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ελέγξετε εάν τα άνθη σας είναι αρκετά στεγνά για ωρίμανση. Ανακινήστε ελαφρώς τα βάζα. Εάν τα άνθη κινούνται ελεύθερα μέσα στο δοχείο, συνεχίστε με τα επόμενα βήματα. Εάν αρχίσουν να συσσωρεύονται, σημαίνει ότι το εξωτερικό είναι ακόμα πολύ υγρό και απαιτείται περαιτέρω ξήρανση.
Βημα 3: Ωριμανση Της Κανναβης Με Βελτιστη Υγρασια
Εφαρμόστε τα καπάκια στα βάζα σας και τοποθετήστε τα σε μια δροσερή και σκοτεινή τοποθεσία για να τα προστατεύσετε από τις απειλές που αναφέρονται παραπάνω. Ιδανικά, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε ένα ντουλάπι ή σε άλλο χώρο αποθήκευσης, ώστε να διατηρηθεί εντός των βάζων μια θερμοκρασία 21°C και σχετική υγρασία 60–65%. Ο μόνος τρόπος για να έχετε ακριβείς μετρήσεις, είναι να προσθέσετε ένα μικρό υγρόμετρο (μια συσκευή που μετρά την υγρασία) σε κάθε βάζο.
Βημα 4: Ρυθμιση Των Επιπεδων Υγρασιας
Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο ημερών, θα πρέπει να ελέγχετε τα μπουμπούκια σας περίπου δύο φορές την ημέρα. Επιθεωρήστε τα μέσα από το γυαλί και ελέγξτε προσεκτικά για τυχόν σχηματισμό μούχλας. Θα πρέπει, επίσης, να ανοίγετε τα καπάκια για μερικά λεπτά κάθε φορά που κάνετε έλεγχο για να επιτρέψετε την ανανέωση του αέρα. Παρακολουθήστε τα υγρόμετρα σας. Εάν η ένδειξη εμφανίζει υγρασία 60–65%, συνεχίστε όπως συνήθως. Εάν η υγρασία είναι αυξημένη, αφήστε ανοιχτά τα βάζα για περίπου 3 ώρες ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια υγρασίας. Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή, αφήστε τα βάζα ανοιχτά για μεγαλύτερες περιόδους, χωρίς να ανοιγοκλείνετε τα καπάκια. Εάν εξακολουθείτε να μην παρατηρείτε αύξηση της υγρασίας, τοποθετήστε ένα μικρό φακελάκι υγρασίας μέσα στα βάζα που επηρεάζονται.
Βημα 5: Ειστε Σχεδον Ετοιμοι
Συνεχίστε να ανοίγετε τα βάζα μία φορά την ημέρα για τις επόμενες 2 εβδομάδες, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας. Μετά από 3 εβδομάδες, τα άνθη σας θα έχουν ωριμάσει και θα είναι έτοιμα για κάπνισμα. Ωστόσο, όσο οι πιο υπομονετικοί είστε, τόσο περισσότερο θα τα απολαύσετε. Η ποιότητα των ανθών θα συνεχίσει να βελτιώνεται για έως και 6 μήνες ωρίμανσης.