By Luke Sumpter

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Αποφασίσατε λοιπόν να καλλιεργήσετε κάνναβη στο σπίτι. Εξαιρετικά! Η καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι όχι μόνο θα διασφαλίσει μια συνεχή, σταθερή προμήθεια εξαιρετικών ανθών, αλλά θα σας κάνει να εκτιμήσετε αυτό το υπέροχο βότανο πολύ περισσότερο. Είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ο χρόνος στον κήπο λειτουργεί ευεργετικά για τον άνθρωπο, όπως και ο διαλογισμός, αυξάνοντας τα αισθήματα χαράς και καταπολεμώντας το άγχος και την κατάθλιψη.

Η καλλιέργεια της κάνναβης στο σπίτι προϋποθέτει την ύπαρξη ενός χώρου τον οποίο μπορείτε να αφιερώσετε γι' αυτό τον σκοπό. Για να παράγετε αρκετά άνθη ώστε να έχετε απόθεμα ανάμεσα σε κάθε σοδειά χρειάζεται τουλάχιστον 1m². Εκεί μπορείτε να καλλιεργήσετε μια πληθώρα μικρότερων φυτών, ένα-δύο κλαδεμένα μεγάλα φυτά ή ακόμα και φυτά που θα καλλιεργήσετε με τη μέθοδο ScrOG. Εξαρτάται από εσάς, καθώς οι τελικές σοδειές θα είναι πάνω-κάτω ίδιες. Η επιλογή έχει να κάνει με το αν θέλετε μια μεγαλύτερη ποικιλία και αριθμό φυτών, αλλά μικρότερη απόδοση από το κάθε φυτό ή μικρότερη ποικιλία και αριθμό φυτών, αλλά μεγαλύτερες αποδόσεις από το κάθε φυτό. Είναι μια καθαρά υποκειμενική επιλογή.

Το ύψος του καλλιεργητικού χώρου θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο χώρο και από τους λαμπτήρες που θα χρησιμοποιήσετε. Ένα τετραγωνικό μέτρο καλλιεργητικού χώρου καλύπτεται επαρκώς από τα περισσότερα είδη φωτισμού. Αν χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες φθορισμού θα χρειαστείτε λιγότερο ύψος, αφού αυτού του είδους οι λάμπες μπορούν να τοποθετηθούν πιο κοντά στα φυτά χωρίς να τους προκαλέσουν ζημιές. Αν από την άλλη επιλέξετε λαμπτήρες HID, τότε χρειάζεται περισσότερο ύψος καθώς αυτά τα φωτά θα πρέπει να τοποθετούνται πιο μακριά από τα φυτά, ώστε να μην τα βλάψουν από την υπερβολική θερμότητα. Εσείς μπορεί να θέλετε να δίνετε άπλετο φως στα φυτά σας, λούζοντας τα συνεχώς με το φως ενός λαμπτήρα HID 1000W, αλλά χωρίς την απαραίτητη απόσταση θα τους προκαλέσετε ζημιά.


ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΡΟ

Οποιοσδήποτε μπορεί να βρει έναν προσβάσιμο χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου στο διαμέρισμα ή στο σπίτι που διαμένει. Τα κενά δωμάτια, οι σοφίτες, τα υπόγεια, τα ράφια και οι ντουλάπες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καλλιεργητικοί χώροι. Η διακριτικότητα είναι πολύ σημαντική, γι' αυτό λάβετε υπόψιν σας παράγοντες όπως ο θόρυβος του ανεμιστήρα, των λαμπτήρων και η μυρωδιά των φυτών, πριν επιλέξετε τον χώρο. Ένας θορυβώδης ανεμιστήρας τοποθετημένος κοντά σε έναν τοίχο που διαχωρίζει 2 σπίτια ή δωμάτια μπορεί να τρελάνει τους γείτονες ή τους συγκάτοικους με τον θόρυβο και τη δόνηση του.

Άλλοι σημαντικοί παράγοντες που θα αναφέρουμε παρακάτω:

ΦΩΤΟ-ΜΟΝΩΣΗ

Είναι άκρως απαραίτητο να φωτομονώσετε τον χώρο στον οποίο θα καλλιεργήσετε. Αρχικά, η διαρροή φωτός στον χώρο σας μπορεί να είναι εξαιρετικά εκνευριστική καθώς οι λαμπτήρες καλλιέργειας είναι πολύ φωτεινοί. Αυτό μπορεί να σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας, ειδικά αν ο καλλιεργητικός χώρος βρίσκεται σε δωμάτιο που κατοικείται. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί γίνει γνωστό σε όλη σας τη γειτονιά ότι καλλιεργείτε κάνναβη.

Συνεχίζοντας, η εισροή φωτός στον καλλιεργητικό χώρο μπορεί να επηρεάσει τις επιδόσεις των φυτών σας. Μόλις τα φυτά σας αρχίσουν να εκτίθενται σε έναν 12/12 κύκλο φωτός ώστε να προκληθεί η άνθιση, η εισροή φωτός μπορεί να μπερδέψει τα φυτά και να οδηγήσει έτσι σε μικρές σοδειές, ερμαφροδιτισμό ή και εντελώς αποτυχημένη καλλιέργεια. Όλοι οι καλλιεργητές πρέπει να έχουν τον νου τους για αρσενικά φυτά, αφού ακόμα και μερικά κρυμμένα φυτά μπορούν να καταστήσουν μία ολόκληρη καλλιέργεια άχρηστη γεμίζοντας την με σπόρους.

Μόλις ετοιμαστεί ο καλλιεργητικός σας χώρος κάντε μια δοκιμή και ανάψτε τα φώτα, ψάχνοντας για τυχόν διαρροές. Οποιαδήποτε τρύπα ή ρωγμή μπορεί να επιτρέψει στο φως να βγει ή να εισχωρήσει στον καλλιεργητικό χώρο. Αν ανακαλύψτε κάποιο προβληματικό σημείο μπαλώστε το με φωτομονωτική ταινία, την οποία μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με εργαλεία ή ακόμη και με απλή ηλεκτρολογική ταινία—βεβαιωθείτε όμως πως τοποθετείτε τουλάχιστον δύο στρώσεις, καθώς ακόμα και η μαύρου χρώματος ταινία είναι ημιδιαφανής.

Οι περισσότερες συσκευές που χρησιμοποιείτε στον καλλιεργητικό χώρο σας, όπως ένας αφυγραντήρας, έχουν φωτεινά LED λαμπάκια τα οποία μπορούν να κάνουν την ίδια ζημιά στα φυτά. Τοποθετήστε ένα κομμάτι ταινίας πάνω στα λαμπάκια αυτών των συσκευών ώστε να διασφαλίσετε πως τα φυτά σας θα έχουν πραγματικά σκοτεινές νύχτες. Σε εξωτερική καλλιέργεια το απαλό φως του φεγγαριού μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στα φυτά, παρόλ' αυτά, καθώς το τεχνητό φως διαφέρει σημαντικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή.

φωτο-μονωση

ΑΕΡΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ

Καθώς τα φυτά ωριμάζουν και αναπτύσσουν πλούσια, μεγάλα ρητινώδη άνθη, θα ξεκινήσουν να μυρίζουν. Μερικές ποικιλίες μυρίζουν απίστευτα έντονα και το άρωμα τους μπορεί να γίνει αντιληπτό σε όλο το δωμάτιο, το διαμέρισμα, ή ακόμα και τον δρόμο που μένετε. Είναι εύκολο να συνηθίσετε το άρωμα τους, καθώς τα επισκέπτεσθε συχνά και να πιστέψετε πως η μυρωδιά τους είναι αντιληπτή μόνο στον χώρο σας—η αλήθεια όμως απέχει πολύ από αυτό. Ένας καλά αεροστεγής χώρος θα αποτρέψει τα έντονα αρώματα των φυτών να ενοχλήσουν τους γείτονες ή τους συγκατοίκους σας.

Η αεροστεγανότητα θα καταστήσει επίσης τη διαχείριση του κλίματος του χώρου πολύ πιο εύκολη. Ο έλεγχος της θερμοκρασίας και η αφύγρανση/ύγρανση του αέρα εξαρτώνται από το αν το περιβάλλον είναι αεροστεγές ή όχι. Ένα σταθερό περιβάλλον είναι εξαιρετικά σημαντικό ώστε να λάβετε το μέγιστο δυνατό από τα φυτά σας και παράλληλα λειτουργεί ως καραντίνα αποτρέποντας τυχόν ζωύφια, ζιζάνια και αερομεταφερόμενα παθογόνα στοιχεία να εισχωρήσουν στον χώρο. Ένα και μόνο ποντίκι μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά στην καλλιέργεια σας μέσα σε μία μόλις νύχτα, καθώς έχει ακόρεστη όρεξη για κοτυληδόνες και νεαρούς μίσχους.

Είναι καλό να σημειωθεί εδώ πως η αεροστέγαση του χώρου είναι μια φθηνή επιλογή. Αν επιθυμείτε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα και να τοποθετήσετε έναν μηχανισμό εξαερισμού, τότε τα φυτά σας θα μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη γκάμα οφελών, κάτι που θα σας το ανταποδώσουν αργότερα. Παρόλ' αυτά, τα αεροστεγή δωμάτια είναι ιδανικά για να πειραματιστείτε με τον εμπλουτισμό με CO₂, ώστε να πετύχετε καλύτερη απόδοση από τα φυτά σας.

αεροστεγανοτητα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΕΡΑ

Η καλλιέργεια υγιούς κάνναβης προϋποθέτει τη σωστή κυκλοφορία αέρα μέσα στον χώρο. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να έχετε τουλάχιστον έναν συνεχώς κινούμενο ανεμιστήρα ώστε να διασφαλίσετε πως υπάρχει συνεχής κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο. Αυτό θα ωφελήσει τα φυτά σας με πολλούς τρόπους.

Το πρώτο πλεονέκτημα που προσφέρει η κυκλοφορία αέρα είναι πως κουνάει τα φύλλα των φυτών και διασφαλίζει πως τα στόματα που βρίσκονται πάνω τους έχουν πρόσβαση σε φρέσκο οξυγόνο. Σε περιβάλλοντα με στάσιμο αέρα, τα στόματα πάνω στα φύλλα δεν μπορούν να αναπνεύσουν σωστά οδηγώντας στην απορρόφηση διαφόρων αερίων, γεγονός που οδηγεί με τη σειρά του στη μείωση της ανάπτυξης των φυτών. Κατά συνέπεια, οι μίσχοι τους γίνονται πιο αδύναμοι, τα φύλλα μπορεί να πέσουν και η συνολική απόδοση του φυτού θα είναι απογοητευτική.

Ο κινούμενος αέρας ενδυναμώνει τα φυτά καθώς αναγκάζει τους μίσχους, τα κλαδιά και τα φύλλα να γίνουν πιο δυνατά και εύρωστα οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερες σοδειές.

Ο κινούμενος αέρας επίσης βοηθά στην επίτευξη ενός κύκλου υγρασίας-ξηρασίας από το καλλιεργητικό μέσο υποστηρίζοντας την εξάτμιση. Επιπλέον, αποτρέπει τα παθογόνα βακτήρια που δημιουργούνται από την υγρασία να συσσωρευτούν πάνω στα φύλλα καθώς αυτά διαπνέουν. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τη μούχλα από ένα υγρό, ζεστό περιβάλλον.

κυκλοφορια αερα

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΕΡΑ - ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ

Με ένα υψηλότερο budget μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού ώστε να βοηθήσετε τα φυτά να αναπτυχθούν ακόμα καλύτερα. Ο εξαερισμός, με απλά λόγια, εισάγει φρέσκο αέρα στον χώρο και εξάγει τον αέρα που έχει ήδη "χρησιμοποιηθεί". Με μερικά ακόμη χρήματα μπορείτε να προσθέσετε και ένα φίλτρο άνθρακα στο σύστημα εξαερισμού, το οποίο θα μειώσει σημαντικά τις οσμές που παράγονται από τα φυτά.

Τα συστήματα εισαγωγής αέρα μπορούν να έχουν πολλές μορφές αλλά πάντα προστίθενται στα χαμηλότερα σημεία του καλλιεργητικού χώρου, κοντά στο πάτωμα ή λίγο πιο πάνω από αυτό. Το κύριο πρόβλημα στην εγκατάσταση τους είναι πως μπορούν να επιτρέψουν στο φως να μπει στον χώρο. Μια μικρή οπή ή δίοδος μπορεί να παρέχει άπλετο αέρα, αλλά μπορεί και να κάνει ανεπιθύμητο φως να βγει από τον χώρο. Γι΄ αυτό θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε μονωτική ταινία λυγίζοντας την ή διπλό τοίχωμα ώστε να αποτρέψετε κάτι τέτοιο. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να θυμάστε είναι πως το φως δεν μπορεί περάσει γύρω από γωνίες, γι' αυτό αν μπορείτε να οργανώσετε τον χώρο ώστε να έχει μια καμπυλότητα τότε μπορείτε να λύσετε εύκολα το πρόβλημα. Επίσης είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε κάποιου είδους φράχτη ώστε να εμποδίσετε τα ζωύφια να μπουν στον χώρο σας και να τραφούν με την πολύτιμη κάνναβη σας.

Ένα σύστημα εισαγωγής αέρα σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει και ένα σύστημα εξαγωγής, το οποίο ιδανικά θα διαθέτει και ένα φίλτρο άνθρακα. Τα συστήματα εξαερισμού απομακρύνουν τον χρησιμοποιημένο αέρα και την περιττή ζέστη από το δωμάτιο, επιτρέποντας έτσι στον φρέσκο αέρα να εισέλθει. Όπου είναι δυνατό, είναι καλό να υπάρχει σύστημα εξαερισμού ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση περιττής ζέστης και να υπάρχει σωστή κυκλοφορία αέρα στον καλλιεργητικό χώρο. Αυτό πολλές φορές μπορεί να αποτελεί πρόκληση, αλλά οι αγωγοί είναι εξαιρετικά χρήσιμοι όταν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα.

Η χωρητικότητα ενός συστήματος εξαερισμού θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του καλλιεργητικού σας χώρου. Αν πολλαπλασιάσετε το ύψος x πλάτος x μήκος, τότε το αποτέλεσμα θα σας δώσει τον όγκο του χώρου που χρησιμοποιείτε και έτσι ο κατασκευαστής θα μπορεί να σας προτείνει τον ανάλογο ανεμιστήρα. Συνιστούμε να πάρετε ένα μέγεθος μεγαλύτερο για να διασφαλίσετε τη σωστή κυκλοφορία αέρα και να είστε καλυμμένοι αν θέλετε να επεκτείνετε την καλλιέργεια σας.

ανταλλαγη αερα - εξαερισμος

ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η κάνναβη διαπρέπει όταν υπάρχει ελεγχόμενο κλίμα και συγκεκριμένα ελεγχόμενη υγρασία και θερμοκρασία με συγκεκριμένες παραμέτρους να είναι ιδανικές για το στάδιο της ανάπτυξης και άλλες για το στάδιο της άνθισης.

Η υγρασία μπορεί να ρυθμιστεί με ευκολία με ένα αφυγραντήρα, ενώ υπάρχουν και ειδικά μηχανήματα τα οποία προσθαφαιρούν υγρασία όταν χρειάζεται. Κατά τη διάρκεια της βλάστησης, ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον είναι ιδανικό για την προώθηση της ανάπτυξης, ενώ η χαμηλή υγρασία και θερμοκρασία θα αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξης των ανθών μετέπειτα κατά το στάδιο της άνθισης.

Η θερμοκρασία μπορεί να ελεγχθεί μέσω μικρών, φορητών κλιματιστικών reverse cycle. Πολλές συσκευές που ρυθμίζουν την υγρασία ή τη θερμότητα έχουν ενσωματωμένους θερμοστάτες και υγρόμετρα, οπότε ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται αυτόματα, ανάλογα με τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Απλώς ρυθμίστε τους και μείνετε ήσυχος πως η κάνναβη σας αναπτύσσεται επαρκώς σε κάθε στάδιο, αυτοματοποιώντας όλη τη διαδικασία και κάνοντας τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

κλιματικος ελεγχος

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Παρόλο που οι περισσότεροι καλλιεργητές καταφέρνουν να αποκτήσουν τη συγκομιδή τους εγκαίρως και χωρίς ατυχήματα, δεν λείπουν και οι ιστορίες τρόμου για το πόσο άσχημα μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα σε περίπτωση ατυχήματος.

  • ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Αν και πολλοί καλλιεργητές κάνναβης επιθυμούν να διατηρήσουν τη λειτουργία τους όσο το δυνατόν πιο απλή, άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν περισσότερα gadgets. Έτσι, ακόμη και ένας μικρός αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών στον χώρο της καλλιέργειας ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το νερό παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους στον χώρο της καλλιέργειας, όσον αφορά στις ηλεκτρονικές συσκευές. Το νερό, εάν έρθει σε επαφή με το ηλεκτρικό ρεύμα, μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία. Προσπαθήστε όσο το δυνατόν περισσότερο να τοποθετείτε τις ηλεκτρονικές συσκευές πάνω από το έδαφος σε περίπτωση διαρροής νερού.

Τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα στο χώρο της καλλιέργειας για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία. Παρόλο που αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές, ο ανεμιστήρας θα δημιουργήσει ένα ρεύμα δροσερού αέρα και θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερθέρμανσης των συσκευών.

Η χρήση ενός διακόπτη κυκλώματος βλάβης γείωσης (GFCI) θα σας βοηθήσει να σταματήσετε τις ηλεκτρικές διαρροές όταν προκύψουν. Αυτό το κομμάτι του κιτ ανιχνεύει πότε κυκλοφορεί ηλεκτρική ενέργεια εκεί που δεν πρέπει, δηλαδή σε μια δεξαμενή νερού ή στο ανθρώπινο σώμα, και διακόπτει το κύκλωμα.

  • ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ

Διατηρήστε το δωμάτιο της καλλιέργειας όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένο. Δημιουργήστε έναν ειδικό χώρο για κάθε κομμάτι του εξοπλισμού και διατηρήστε τα καλώδια σε καλή κατάσταση και οργανωμένα χρησιμοποιώντας πλαστικά δεματικά. Εάν παρατηρήσετε φθαρμένα ή εκτεθειμένα καλώδια, επισκευάστε τα αμέσως.

Βάλτε στη θέση τους όλα τα εργαλεία αφού τα χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα. Αποθηκεύστε τα ψαλίδια κλαδέματος, τα δοχεία ποτίσματος και τα μπουκάλια ψεκασμού σε μια εργαλειοθήκη, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Έτσι, θα αποφύγετε τραυματισμούς και ατυχήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη ρίψη των εργαλείων, είτε πάνω σας, είτε πάνω στα φυτά.

  • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ

Αν και είναι σπάνιο να συμβεί, θα πρέπει να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για την πιθανότητα ύπαρξης φωτιάς. Οι πυρκαγιές στο δωμάτιο της καλλιέργειας μπορούν να καταστρέψουν την περιουσία σας, να θέσουν τη ζωή σας σε κίνδυνο και να γνωστοποιήσουν το χόμπι σας στις αρχές. Να έχετε πάντα κοντά σας έναν πυροσβεστήρα σε περίπτωση που εμφανιστούν φλόγες στο δωμάτιο.

Εγκαταστήστε έναν συναγερμό πυρκαγιάς στον χώρο σας για να σας ειδοποιήσει εάν ξεσπάσει πυρκαγιά. Αγοράστε έναν φορητό πυροσβεστήρα και φυλάξτε τον στην είσοδο του δωματίου ή της σκηνής σας. Αγοράστε ένα μοντέλο που περιέχει ξηρό χημικό αφρό ή CO₂ κατάλληλο για την αντιμετώπιση ηλεκτρικών πυρκαγιών. Εναλλακτικά, αγοράστε μια σφαίρα πυροσβεστήρα και τοποθετήστε την πάνω από τον χώρο της καλλιέργειας. Εάν εκτεθούν σε υπερβολική θερμότητα, αυτές οι συσκευές εκρήγνυνται και απελευθερώνουν επιβραδυντική σκόνη.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Τώρα που έχετε επιλέξει έναν χώρο ο οποίος ικανοποιεί τις ανάγκες σας, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το μέρος όπου θα καλλιεργήσετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε αυτό. Εμείς εδώ θα χρησιμοποιήσουμε γραμμικά κομμάτια ξύλου καλυμμένα με πλαστικό ώστε να σχηματίσουμε τους τοίχους, το ταβάνι, τη βάση και την πόρτα. Όταν θα φτιάχνετε το ταβάνι θα πρέπει να ενσωματώσετε και βάσεις για τους λαμπτήρες. Αν φτιάξετε τον χώρο σας σε ήδη υπάρχοντες τοίχους και οροφές, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ. Επίσης, όσοι νοικιάζουν είναι καλό να σκεφτούν τη μελλοντική επισκευή των επιφανειών που πιθανόν να χρειαστεί λόγω της κατασκευής του καλλιεργητικού χώρου.

Τι θα χρειαστείτε:

• Ένα πριόνι
• Ένα συρραπτικό ξύλου
• Πλαστικά φύλλα διπλής όψεως: με τη μια πλευρά να είναι μαύρη και την άλλη να είναι λευκή ή αντανακλαστική όπως το υλικό Mylar
• Βίδες
• 4 μικρούς μεντεσέδες
• Ένα τρυπάνι με μία μύτη για τρύπες και μία μύτη για βίδες
• Ψαλίδι
• 26 μεταλλικές πλάκες τύπου γωνία
• Πλαστικά προστατευτικά για τις γωνίες (προαιρετικό)
• Ξυλεία ώστε να φτάσει για τη δημιουργία επιφάνειας 4x4cm: πεύκο ή κάποιο άλλο μαλακό ξύλο που να είναι εύκολο στη χρήση, δυνατό και φτηνό. Ένα συνοικιακό κατάστημα θα έχει σίγουρα κάτι τέτοιο διαθέσιμο σε μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών.

κατασκευη του χωρου

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Για να δημιουργήσετε το πάνω και το κάτω μέρος του πλαισίου θα χρειαστείτε 4 σανίδες 1 μέτρου και 5 σανίδες 92 εκατοστών.

- Για να φτιάξετε τις πλευρές του πλαισίου θα χρειαστείτε 7 σανίδες 192 εκατοστών.

- Για να φτιάξετε την πόρτα, θα χρειαστείτε 2 σανίδες 1 μέτρου και 2 σανίδες 192 εκατοστών.

2. Για το πάνω μέρος: Για να στερεώσετε τις σανίδες κάντε τρύπες που να απέχουν 2 εκατοστά από το τέλος της κάθε πλευράς και μία στη μέση. Κάντε το ίδιο για το κάτω μέρος.

Για την πόρτα: Κάντε τρύπες που να έχουν απέχουν πάλι 2 εκατοστά από το τέλος της κάθε πλευράς, στις σανίδες 1 μέτρου. Ενώστε τες με τις κάθετες σανίδες.

3. Εφόσον έχετε φτιάξει το κάτω μέρος του πλαισίου, πάρτε μία από τις σανίδες των 192 εκατοστών, τοποθετήστε την σε μία από τις γωνίες και κολλήστε τις με δύο μεταλλικές γωνίες. Επαναλάβετε το ίδιο για κάθε γωνία.

4. Τώρα που τοποθετήθηκαν και οι 4, τοποθετήστε το πάνω μέρος και κολλήστε το με τις κάθετες σανίδες χρησιμοποιώντας πάλι μεταλλικές γωνίες.

5. Βρείτε το μέσο μεταξύ των κάθετων σανίδων και ενώστε τις σταθεροποιητικές σανίδες με 2 μεταλλικές γωνίες (3 εφόσον ακουμπούν την υποστηρικτική σανίδα στην κορυφή του πλαισίου).

6. Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι κόψτε ένα κομμάτι πλαστικού/Mylar και επικαλύψτε κάθε άκρη του πλαισίου. Συρράψτε το πλαστικό στην επικαλυμμένη άκρη χρησιμοποιώντας πλαστικά προστατευτικά για γωνίες.

7. Τοποθετήστε την πόρτα και βιδώστε τους 4 μεντεσέδες.

8. Voila! Ο καλλιεργητικός σας χώρος είναι τώρα έτοιμος.

ΡΑΦΙ ΠΕΡΙΥΣΥΛΛΟΓΗΣ

Ένα ράφι περισυλλογής στο πάτωμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον χώρο σας καθαρό και τακτοποιημένο. Τα φυτά με τις γλάστρες τους θα τοποθετηθούν σε αυτό το ράφι ώστε το χώμα, τα νεκρά φύλλα και το νερό που χύνεται να μπορούν να συλλεχθούν και να απομακρυνθούν με ευκολία. Όταν τελειώσει η καλλιέργεια, το ράφι καθαρίζεται και απολυμαίνεται ώστε να χρησιμοποιηθεί για την επόμενη καλλιέργεια.

Για να το κάνετε αυτό θα φτιάξετε ένα πλαίσιο το οποίο θα τοποθετηθεί σε βάθος 15 εκατοστών μέσα στον καλλιεργητικό σας χώρο και είναι επικαλυμμένο με το ίδιο πλαστικό που χρησιμοποιήσατε για τους τοίχους. Η κίνηση αυτή θα διατηρήσει το πάτωμα καθαρό, χωρίς κινδύνους από παθογόνους μικροοργανισμούς που συγκεντρώνονται σε ένα βρώμικο πάτωμα.

Είναι καλό να ξεπλένετε τα φυτά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, ώστε να απομακρύνετε υπολείμματα λιπάσματος και αλάτων και να διατηρείτε το μέσο σε καλή κατάσταση. Αν και δεν υπάρχει συσσώρευση θρεπτικών συστατικών στην οργανική καλλιέργεια, υπάρχουν πάντα διαρροές. Κατά το τέλος της περιόδου άνθισης, ακριβώς πριν από τη συγκομιδή, όλα τα καλλιεργητικά μέσα χρειάζονται ένα καλό ξέπλυμα ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα των ανθών. Το ράφι περισυλλογής θα συλλέξει όλο αυτό το πλεονάζον νερό ώστε να μπορείτε να το απομακρύνετε με ευκολία από τον χώρο σας.

Το ράφι περισυλλογής μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα παθητικό σύστημα ύδρευσης αν σκοπεύετε να αφήσετε τα φυτά σας απότιστα για μερικές ημέρες. Προσθέτοντας φρέσκο νερό στο ράφι, αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν ντεπόζιτο από το οποίο τα φυτά απορροφούν σιγά-σιγά το νερό ώστε να μην αφυδατωθούν.

ραφι περιυσυλλογης

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ

Έχετε τώρα έναν χώρο ο οποίος σας επιτρέπει να καλλιεργήσετε κάνναβη στο σπίτι. Εισάγει φρέσκο αέρα και ανταλλάσσει διοξείδιο του άνθρακα, οξυγόνο και θερμότητα. Έχει φωτό-μόνωση ώστε να υπάρχει διακριτικότητα και να επιτευχθεί η βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών, ενώ παράλληλα είναι τακτοποιημένος, καθαρός και εύκολος στη συντήρηση. Το μόνο που μένει τώρα είναι να αποφασίσετε ποιες φανταστικές ποικιλίες θα επιλέξετε και αν θέλετε να καλλιεργήσετε βιολογικά ή να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα θρεπτικά συστατικά.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις