ΚΑΝΝΑΒΗ - ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ

ΜΕΡΟΣ 1 / ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Θέλετε να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας αλλά δεν ξέρετε πως να ξεκινήσετε; Ξεκινήστε άμεσα διαβάζοντας παρακάτω!

 Αν ξεκινάτε τώρα με την καλλιέργεια κάνναβης, έχετε ήδη κάνει το πρώτο βήμα με την εύρεση αυτής της εφαρμογής με οδηγίες ακόμα και αν δεν είστε ακόμα σε θέση να καταλαβαίνετε πλήρως όλα όσα γράφονται στον οδηγό και ειδικά μερικούς τεχνικούς όρους που χρησιμοποιούνται. Όπως και με οτιδήποτε άλλο, πρέπει πρώτα να αποκτήσετέ μερικές θεωρητικές βάσεις. Γι' αυτό βρείτε μερικά βιβλία για καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο, δείτε βίντεο για την κάνναβη, διαβάστε άρθρα, και μιλήστε με άλλους καλλιεργητές στα πολλά διαθέσιμα Forum που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Τα Forum είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας αν είστε αρχάριος.

Θα βρείτε καλλιεργητές όλων των ειδών και επιπέδων να έχουν τη διάθεση να μοιραστούν τη γνώση τους μαζί σας, Θα το κάνουν με χαρά και θα δείτε πως θα απαντούν στις ερωτήσεις σας με ευκολία και ταχύτητα. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα ενός Forum σε σύγκριση με ένα βιβλίο το οποίο πολλές φορές μπορεί να σας αφήσει με άλυτες απορίες. Αυτές μπορείτε να τις ρωτήσετε απευθείας όταν είστε online συντομεύοντας έτσι τη διαδικασία της μάθησης. Παρόλ' αυτά, όμως, πρέπει να έχετε διαβάσει και ένα βασικό βιβλίο για τη διαδικασία της εσωτερικής καλλιέργειας. Αυτό θα απαντήσει το 80% των αποριών σας για την καλλιέργεια κάνναβης. Πρέπει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο όσες περισσότερες φορές γίνεται, τουλάχιστον 3 φορές από από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ μπορείτε παράλληλα να σημειώνετε ό,τι δεν καταλαβαίνετε και να το ρωτάτε στα Forum.

Μπορείτε επίσης να ανατρέχετε εδώ για επιπλέον πληροφορίες. Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των Forum, κοιτώντας τις υπέροχες φωτογραφίες των ανθών, διαβάζοντας τις εμπειρίες των άλλων και λύνοντας το υπόλοιπο 20% των αποριών σας θα είστε πλέον σε θέση να θεωρείτε τον εαυτό σας (θεωρητικά τουλάχιστον) έναν εκκολαπτόμενο καλλιεργητή. Όπως όλοι γνωρίζουμε, όμως, το να εφαρμόσεις στη πράξη τη θεωρία δεν είναι κάτι εύκολο.

ΜΕΡΟΣ 2 / ΓΗ

Το επόμενο βήμα είναι να μαζέψετε όλα τα πράγματα που θα χρειαστείτε. Τι είναι το μόνο σίγουρο πως θα χρειαστείτε για να καλλιεργήσετε κάνναβη; Γλάστρες για να βάλετε το χώμα φυσικά! Με τον όρο χώμα εννοούμε ένα μίγμα χώματος και σε αυτήν την κατηγορία θα έχετε πολύ μεγάλη ποικιλία για να διαλέξετε. Φθηνές σακούλες με χώμα σαν αυτές που πωλούνται σε πολλά καταστήματα με είδη κηπουρικής θα κάνουν τη δουλειά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε έναν αρχάριο καλλιεργητή. Αυτό του είδους το έδαφος περιέχει λίγα θρεπτικά συστατικά δεν είναι αρκετά αραιό ούτε αρκετά αφράτο.Το να μπορεί να περνά αρκετός αέρας μέσα από το χώμα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την υγιή ανάπτυξη του φυτού και των ριζών του. Έτσι, το φυτό θα μπορέσει να μεγαλώσει σωστά και να γίνει δυνατό και υγιές. Μπορείτε να το καταφέρετε αυτό προσθέτοντας μικρές λευκές ελαφρόπέτρες από περλίτη στο χώμα σας κάνοντας το πιο αφράτο, βοηθώντας τον αέρα να το διαπεράσει ευκολότερα. Γιατί όμως να το κάνετε πιο δύσκολο; Λόγω της πληθώρας καταστημάτων με είδη καλλιέργειας, μπορείτε να προμηθευτείτε απευθείας χώμα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για καλλιέργεια κάνναβης.

cannabis soil mix

Αυτά τα μίγματα χώματος υψηλής ποιότητας περιέχουν αρκετά από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξη του φυτού μετά από μια σύντομη προ-καλλιέργεια 2 εβδομάδων. Το χώμα αυτό είναι αφράτο, καθώς συνήθως του έχει προστεθεί περλίτης. Κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά τα πλεονέκτηματα που θα σας προσφέρει αυτού του είδους το χώμα είναι πολλά. Το χώμα που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ σημαντικό. Οι ρίζες του φυτού σας θα είναι βυθισμένες σε αυτό έτσι και αλλιώς, όποτε γιατί να μην τους προσφέρετε το καλύτερο δυνατό; Αν θέλετε να γλιτώσετε μερικά χρήματα μπορείτε να κάνετε περικοπές οπουδήποτε αλλού εκτός από το χώμα σας. Ένα σημαντικό μειονέκτημα που έχει το φθηνό χώμα είναι πως ξεραίνεται γρήγορα πράγμα που μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην καλλιέργεια σας. Αν παρολ΄αυτά δεν έχετε να διαθέσετε με τίποτα μερικά παραπάνω χρήματα ώστε να πάρετε ένα ποιοτικό χώμα, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε κομποστοποιημένο χώμα. Αυτό είναι το καλύτερης ποιότητας χώμα που μπορείτε να βρείτε χωρίς την υψηλή τιμή της προηγούμενης επιλογής. Να θυμάστε όμως, μην αγοράσετε χώμα που προορίζεται για χρήση σε λουλούδια ή άλλα παρόμοια είδη φυτών. Αυτά τα είδη χώματος προορίζονται για την καλλιέργεια συγκεκριμένων ειδών και είναι συνήθως αρκετά όξινα γιατί αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη των παραπάνω φυτών. Στα φυτά κάνναβης όμως δεν αρέσει καθόλου αυτού του είδους το χώμα.

'Όπως και να έχει πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως τα φυτά κάνναβης θα μεγαλώσουν λίγο ή πολύ σχεδόν παντού καθώς είναι άλλωστε ένα είδος χόρτου. Αν τα περιποιηθείτε όμως όσο περισσότερο γίνεται, τότε θα σας ανταμείψουν με πλούσιες σοδειές. Γι' αυτό πηγαίνετε σε ένα κοντινό κατάστημα με είδη κηπουρικής. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που θα επιφέρει η χρήση ενός ποιοτικού χώματος είναι το γεγονός πως θα έχετε πολύ λίγες υποχρεώσεις. Δε χρειάζεται για παράδειγμα να προσθέσετε επιπλέον θρεπτικά στοιχεία, θα δίνονται όλα από το χώμα που έχετε επιλέξει.

ΜΕΡΟΣ 3 / ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΣΑΣ

Τώρα που έχουμε γεμίσει τις γλάστρες μας με χώμα τι μένει να κάνουμε; Προφανώς το να αποκτήσουμε μαριχουάνα χωρίς τα φυτά δεν γίνεται. Γι' αυτό λοιπόν ήρθε η ώρα να βρούμε μερικούς σπόρους. Μπορείτε να τους αγοράσετε στις περισσότερες χώρες του κόσμου ή να τους παραγγείλετε πολύ εύκολα μέσω ίντερνετ. Ακόμα και αυτή η εφαρμογή έχει ενσωματωμένο ένα κατάστημα σπόρων. Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο με τους σπόρους της RQS.

Τώρα που ξέρετε που μπορείτε να βρείτε σπόρους, μπορούμε ήδη να φανταστούμε την επόμενη ερώτηση που θα κάνετε: τι είδους σπόρους να διαλέξω; Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα επιλογών και για να είμαστε ειλικρινείς η κάθε ποικιλία έχει τις δικές της ξεχωριστές ιδιότητες και παραξενιές στη καλλιέργεια. Οπότε η αλήθεια είναι πως δεν μπορείτε να κάνετε λάθος επιλογή. Για να σας διευκολύνουμε, όμως, θα σας προτείναμε να διαλέγατε μια Indica ποικιλία. Γιατί; Υπάρχουν δύο βασικά είδη ποικιλιών στη κάνναβη: οι Indica και οι Sativa.

Οι ποικιλίες Indica δεν γίνονται πολύ μεγάλες και έχουν σύντομη περίοδο άνθισης με δυνατούς μεγάλους μίσχους και φαρδιά φύλλα. Οι Sativa είναι το αντίθετο. Έχουν ισχυρή ανάπτυξη πράγμα που οδηγεί σε μεγάλα φυτά με λεπτά φύλλα και ειδικά κατά την περίοδο άνθισης γίνονται πολύ μεγαλύτερα από τα Indica φυτά. Υπάρχουν επίσης και υβρίδια τα οποία είναι μια μίξη των δύο, ενώ συνήθως το ένα είδος υπερτερεί έναντι του άλλου σε ποσοστά που διαφέρουν ανάλογα με την ποικιλία. Όλες οι ποικιλίες είναι εξαιρετικές αλλά για έναν αρχάριο η καλλιέργεια μιας ποικιλίας Indica είναι πιο εύκολη.

 

 • Indica leaf INDICA /χαρακτηριστικά
 • Καθήλωση στον καναπέ
 • Χαλάρωση
 • Όρεξη για φαγητό
 • Σωματικό ανέβασμα
 • Βαθιά χαλάρωση
 • Ενίσχυση ύπνου
 • Καταπράυνση πόνων + ναυτίας
 • Μείωση άγχους + στρες
 • Μερικά από τα πιο διάσημα Indica είδη μας
  ICE, Northern Light, Blue Mystic, O.G. Kush
 • Sativa leaf SATIVA /χαρακτηριστικά
 • Αύξηση επιπέδων ενέργειας
 • διεγερτικός
 • Πνευματική Ευφορία
 • Ανεβαστικό
 • Δημιουργικότητα
 • Μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης
 • Μερικές από τις διασημότερες Sativa ποικιλίες μας
  Power Flower, Amnesia Haze, Haze Berry, Royal Moby
 

Δε θέλουμε να σας δώσουμε την εντύπωση πως η καλλιέργεια μιας ποικιλίας Sativa είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας σε μια πρώτη καλλιέργεια είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια ποικιλία Indica. Θα καταλάβετε πως υπάρχουν πολλές για να διαλέξετε. Όλοι έχουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις όσον αφορά στο ποια είναι τα προτιμότερα χαρακτηριστικά, γι' αυτό επιλέξτε και εσείς βάσει των δικών σας προσωπικών προτιμήσεων. Λογικά, λοιπόν, μετά από πολλές ώρες σκέψης και περισυλλογής κάνατε την επιλογή σας! Εξαιρετικά!

ΜΕΡΟΣ 4 / ΦΩΣ

Τα φυτά μας δεν πρόκειται να μεγαλώσουν χωρίς φως οπότε πρέπει να προμηθευτείτε μια λάμπα καλλιέργειας-άνθισης (λάμπα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα 2 στάδια της ανάπτυξης των ανθών). Η λάμπα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της τελικής σας σοδειάς: όσο περισσότερο το φως τόσο περισσότερο το βάρος. Άρα παραπάνω φως σημαίνει μεγαλύτερη συγκομιδή. Μπορείτε να καλλιεργήσετε κάνναβη και με μια μικρή λάμπα αλλά είναι σίγουρα προτιμότερο να το κάνετε με λάμπες γνωστές και ως "TL-lamps" ή αλλιώς φθορίζουσες λάμπες.

Για να έχετε μια αξιοπρεπή συγκομιδή κορυφαίας ποιότητας θα χρειαστείτε μια λάμπα νατρίου 400-600 Watt. Αυτές οι λάμπες είναι μεσαίας έντασης καθώς υπάρχουν και άλλες που είναι 1000 ή 2000 Watt,  αλλά και 150 ή 250 Watt. Οι λάμπες 400-600 Watt είναι τέλειες για την περίπτωση μας, αφού χρησιμοποιούν σχετικά λίγη ενέργεια σε σχέση με την ποσότητα της κάνναβης που παράγεται. Αποδίδουν σίγουρα πολύ καλύτερα από μια απλή λάμπα. Υπάρχουν πολλά είδη φωτισμού, αλλά μην επηρεαστείτε και αγοράσετε κάτι άλλο εκτός από λάμπα νατρίου. Αγοράστε τη φθηνότερη και πιο απλή για αρχή. Αυτές με αερόψυξη ή υδρόψυξη είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν αργότερα σε μελλοντικές σοδειές.

Μια λάμπα 200 Watt μπορεί να αποδώσει 200 γραμμάρια ανθών, ενώ μια λάμπα 600 Watt έως και 300 γραμμάρια. Τα νούμερα είναι μια εκτίμηση λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός πως είστε αρχάριος. Αν τελικώς έχετε μεγαλύτερες σοδειές τότε είστε τυχερός. Μετά από λίγο καιρό καθώς θα βελτιώνεστε και θα γίνεστε πιο έμπειρος καλλιεργητής μπορείτε να περιμένετε 300 γραμμάρια από μια λάμπα 400 Watt και 400 γραμμάρια από μια λάμπα 600 Watt. Οι δύο αυτές λάμπες μπορούν να φωτίσουν εξίσου καλά ένα τετραγωνικό μέτρο και εκπέμπουν ένα αξιοπρεπές ποσό θερμότητας. Να το έχετε αυτό στο νου σας. Έχοντας αυτό λοιπόν αυτό υπόψιν προχωράμε στην επόμενη αγορά που πρέπει να κάνουμε: μια αντλία αναρρόφησης με φίλτρο ενεργού άνθρακα. Τα φυτά κάνναβης χρειάζονται διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ώστε να αναπτυχθούν, το οποίο απορροφoύν από τον αέρα γύρω τους.

indoor marijuana growing

cannabis grow tent

Αν παρολ' αυτά μπορείτε να επιβιώσετε με το γεγονός πως μπορεί κάποιος να καταλάβει πως καλλιεργείτε αν δε χρησιμοποιείτε φίλτρο και εξαεριστήρα, πρέπει να σκεφτείτε πως οι σοδειές θα είναι πολύ μικρές εξαιτίας της χαμηλής περιεκτικότητας CO2 στον αέρα. Για να διασφαλίσουμε πως ο φρέσκος αέρας που εισάγεται διανέμεται ισόποσα στο χώρο θα χρειαστούμε έναν ή περισσότερους εξαεριστήρες ώστε να υπάρχει η κατάλληλη κυκλοφορία. Με τη σωστή κυκλοφορία και συνεχή ανάμειξη του αέρα, ο εξαεριστήρας θα εξασφαλίσει πως η θερμοκρασία, η υγρασία και το CO2 διανέμονται ομοιόμορφα στο χώρο.

Χωρίς εξαεριστήρα, η μία πλευρά του χώρου σας μπορεί να έχει θερμοκρασία 25 βαθμούς ενώ μια άλλη 20. Η θερμότητα που παράγεται από τις λάμπες θα διανέμεται σε όλο το χώρο δημιουργώντας ένα ιδανικό κλίμα λόγω του εξαεριστήρα, ενώ το ρεύμα αέρα που προκαλεί θα κάνει τα φυτά σας να αναπτύξουν δυνατότερα κλαδιά πράγμα που θα οδηγήσει αργότερα και σε καλύτερες σοδειές.

ΜΕΡΟΣ 5 / ΘΡΕΨΗ

Τα φυτά μας δεν πρόκειται να μεγαλώσουν από μόνα τους, πρέπει να φροντίσουμε για τη σωστή τους θρέψη. Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι τα υγρά, οργανικά θρεπτικά στοιχεία. Όπως προαναφέρθηκε, ένα καλό χώμα θα έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για όλη την καλλιέργεια. Μόνο κατά τις τελευταίες εβδομάδες μπορεί να χρειαστεί να δώσετε κάποιο συμπλήρωμα θρέψης στα φυτά σας και αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με τη χορήγηση υγρών θρεπτικών στοιχείων.

Για καλλιέργειες σε εσωτερικό χώρο χρειαζόμαστε μόνο θρεπτικά στοιχεία για την άνθιση γιατί ακόμα και το πιο φθηνό χώμα περιέχει αρκετά θρεπτικά στοιχεία για όλη την περίοδο ανάπτυξης, αρκεί να μη μείνουν τα φυτά μας για πολύ μεγάλο διάστημα στην περίοδο βλάστησης. Όλα τα θρεπτικά στοιχεία για φυτά είναι διαφορετικά, όμως όλα έχουν την ίδια βάση: το άζωτο, τον φώσφορο και το κάλλιο. Το πρώτο και το τρίτο είναι τα πιο χρήσιμα στοιχεία για την ανάπτυξη, ενώ ο συνδυασμός του φωσφόρου και του του καλίου είναι ευεργετικός για την άνθιση. Ένα καλό μίγμα θρεπτικών στοιχείων για την άνθιση, λοιπόν, περιέχει μπόλικο φώσφορο και κάλλιο, ενώ έχει μικρή περιεκτικότητα σε άζωτο. Όπως και με το χώμα είναι καλό να διαλέξετε εκείνο το μίγμα θρεπτικών στοιχείων που προορίζεται αποκλείστηκα και μόνο για φυτά κάνναβης καθώς κάθε μίγμα είναι διαφορετικό και ειδικά στην αρχή είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μόνο ένα είδος για περισσότερη ευκολία.

Δουλεύοντας απευθείας με το μίγμα θρεπτικών στοιχείων για κάνναβη θα έχετε καλύτερες σοδειές από αυτές που θα είχατε αν χρησιμοποιούσατε θρεπτικά στοιχεία για άλλα φυτά στην αρχή και μετά το γυρνούσατε σε αυτά που προορίζονται για κάνναβη. Με αυτά έχουμε πλέον καλύψει τα πιο σημαντικά στοιχεία: καλό χώμα, φως, σπόροι, εξαερισμός και κυκλοφορία αέρα. Αυτά είναι όλα όσα χρειαζόμαστε ή όλα όσα πρέπει να έχουμε υπόψιν για να καλλιεργήσουμε κάνναβη. 

best marijuana seeds

Δεν είναι πολλά και δεν είναι πολύ δύσκολα. Το μόνο κακό είναι το κεφάλαιο που θα χρειαστεί να επενδύσετε για τον εξοπλισμό το οποίο ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ. Δεν πρόκειται για τεράστιο ποσό αλλά όχι και αμελητέο. Ο λαμπτήρας και η συσκευή αναρρόφησης του αέρα είναι αυτά που ευθύνονται κυρίως για το υψηλό κόστος. Θέλετε ακόμη να καλλιεργήσετε τα δικά σας φυτά κάνναβης; Μείνετε συντονισμένοι!

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.