Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τεχνική Screen Of Green (ScrOG).


Το κλάδεμα της κάνναβης επιτρέπει στους καλλιεργητές να αυξήσουν τις σοδειές τους, να μειώσουν το ρίσκο από παθογόνα στοιχεία και να βελτιώσουν την ευρωστία του κήπου τους. Η μέθοδος ScrOG ή αλλιώς Screen Of Green, είναι μια τεχνική κλαδέματος, η οποία σχηματίζει έναν ομοιόμορφο, οριζόντιο θόλο. Αυτή η βοτανική δομή μπορεί να σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ SCROG;

Αν αφεθούν στην τύχη τους, τα φυτά της κάνναβης ψηλώνουν περισσότερο απ΄ όσο φαρδαίνουν. Η τεχνική ScrOG, λοιπόν, έχει ως στόχο να φέρει πάνω τα κλαδιά που βρίσκονται κάτω και να κατεβάσει αυτά που βρίσκονται στην κορυφή, δημιουργώντας έτσι έναν ομοιόμορφο, οριζόντιο θόλο. Τοποθετώντας ένα ειδικό πλέγμα πάνω από το καλλιεργητικό μέσο, οι καλλιεργητές μπορούν να πλέξουν τα κλαδιά και να τα κατευθύνουν, καθώς αυτά μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Ανακατευθύνοντας μεμονωμένα κλαδιά και τοποθετώντας τα σε οριζόντια θέση πάνω στο πλέγμα, ο καλλιεργητής μπορεί να πετύχει μια ομοιόμορφη, οριζόντια ανάπτυξη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ SCROG;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ SCROG;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ SCROG;

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ SCROG

Γιατί να χρησιμοποιήσει κάποιος, όμως, την τεχνική ScrOG; Τα πλεονεκτήματα είναι πολυάριθμα:

 • Έκθεση στο φως: Ένας θόλος ScrOG δέχεται ίση ποσότητα φωτός σε όλη του την επιφάνεια. Τα απεριποίητα φυτά κάνναβης αναπτύσσουν μια κεντρική συστοιχία ανθών, η οποία υψώνεται πάνω από το υπόλοιπο φυτό, πράγμα που σημαίνει πως ο φωτισμός πρέπει να είναι πάνω από αυτό το σημείο. Αντιθέτως, στις καλλιέργειες ScrOG, το φως μπορεί να είναι πάνω απ' όλα τα άνθη.
 • Σοδειά: Καθώς όλα τα άνθη δέχονται ίση ποσότητα φωτός, μεγιστοποιούν τις φωτοσυνθετικές τους δυνατότητες, αυξάνουν το μέγεθος τους και παράγουν περισσότερη ρητίνη. Επιπλέον, αυτού του είδους η καλλιέργεια μεταμορφώνει τον κύριο μίσχο και την κεντρική συστοιχία ανθών σε ένα συνδυασμό και των δυο δομών, οδηγώντας έτσι σε μια ομοιόμορφη κατανομή του βάρους του φυτού.
 • Αερισμός: Το οριζόντιο πλέγμα επιτρέπει στα φυτά να απολαμβάνουν ίσες ποσότητες αέρα πάνω και κάτω από τον θόλο. Η προσθήκη ενός ανεμιστήρα μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο αυτό το πλεονέκτημα της τεχνικής ScrOG, μειώνοντας κατά πολύ τον κίνδυνο προσβολής από μύκητες.
 • Μεγιστοποίηση του χώρου: Πολλοί καλλιεργητές καταφέρνουν πλέον να λαμβάνουν μεγαλύτερη συγκομιδή από ένα φυτό, το οποίο καλλιεργείται με τη μέθοδο ScrOG σε μικρό χώρο, παρά με πολλά απεριποίητα φυτά. Όσοι έχουν περιορισμένο χώρο, λοιπόν, μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από αυτήν την τεχνική. Οι καλλιεργητές μπορούν επίσης να διαμορφώσουν κατάλληλα πολλά μεμονωμένα φυτά και να τα ενώσουν σε μια μεγάλη καλλιέργεια ScrOG.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ SCROG

Θα ξεκινήσετε να καθοδηγείτε τα φυτά μέσα από το πλέγμα μόλις έρθουν σε επαφή μαζί του. Προτείνουμε να κρεμάσετε το πλέγμα περίπου 20cm πάνω από τη βάση των φυτών σας, ώστε ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνουν να είναι και αυτός που θα ορίσει το πότε θα ξεκινήσετε την τεχνική ScrOG.

Ξεκινήστε να κατευθύνετε τα φυτά σας μόλις το ανώτερο σημείο τους ξεκινήσει να περνάει μέσα από το πλέγμα. Περιμένετε μέχρι η κάθε κορυφή να φτάσει 5 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του πλέγματος και συνεχίστε οδηγώντας τες κάτω από το πλέγμα και ανάμεσα από το επόμενο τετράγωνο. Αυτή η ανακατεύθυνση του φυτού είναι η βάση της τεχνικής ScrOG, γι' αυτό δώστε μεγάλη προσοχή στην πορεία που θέλετε να κατευθυνθεί το κάθε κλαδί.

Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης και γυρίστε τον κύκλο φωτός σε 12/12 για να κάνετε τα φυτά να ανθίσουν, όταν δείτε πως η επιφάνεια του πλέγματος έχει καλυφθεί.

Συνεχίστε να κατευθύνετε τα κλαδιά μέσα από το πλέγμα για τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες, καθώς τα φυτά σας αρχίζουν να διογκώνονται. Αυτή η αύξηση στο μέγεθος τους θα σας επιτρέψει να γεμίσετε την επιφάνεια, πριν τα φυτά σας μπουν στην πραγματική περίοδο άνθισης και επιβραδυνθεί η ανάπτυξη τους.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ SCROG

Αποφύγετε να ξεκινήσετε τη διαδικασία που αναφέραμε παραπάνω από πολύ νωρίς. Μπορεί να σας φαίνεται δελεαστικό να βιαστείτε, αλλά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα φυτά να μεγαλώσουν υπερβολικά, ξεπερνώντας το πλέγμα. Έτσι, θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Γι' αυτό, λοιπόν, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την τεχνική ScrOG μετά τα πρώτα στάδια της περιόδου ανάπτυξης.

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ SCROG: ΚΥΡΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ

Αν και οι καλλιέργειες ScrOG φαίνονται περίπλοκες, η τεχνική απαιτεί ελάχιστη δουλειά. Ακόμα και αν έχετε λίγη ή μηδαμινή εμπειρία πάνω στην καλλιέργεια μπορείτε να ξεκινήσετε με την τεχνική αυτή και να έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Απλώς βεβαιωθείτε πως ακολουθείτε τις οδηγίες που αναφέρονται παρακάτω και θα έχετε μια χαρούμενη συγκομιδή.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Με ή χωρίς την τεχνική ScrOG, οι καλλιεργητές πρέπει πάντα να επιλέγουν, αλλά και να διαμορφώνουν τις ποικιλίες τους ανάλογα με τις προτιμήσεις, τους περιορισμούς του χώρου τους, και το κλίμα της περιοχής στην οποία βρίσκονται. Μερικά γενετικά χαρακτηριστικά είναι πολύ πιο συμβατά με την τεχνική ScrOG από άλλα. Δείτε τα καλύτερα γενετικά χαρακτηριστικά γι' αυτή τη δουλειά παρακάτω.

 • Ευλύγιστες Sativa: Οι ποικιλίες που έχουν κυρίως Sativa γενετικά χαρακτηριστικά είναι λεπτές, ψηλές και αρκετά ευλύγιστες. Οι καλλιεργητές μπορούν πολύ εύκολα να πλέξουν τα κλαδιά τους μέσα από το πλέγμα, ώστε να αξιοποιήσουν την τεχνική ScrOG. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρότερες, πιο συμπαγείς ποικιλίες, όπως οι Indica—απλώς θα χρειαστεί να φυτέψετε περισσότερα φυτά για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τον χώρο σας.
 • Συνδυασμός ποικιλιών: Οι καλλιεργητές μπορούν να καλλιεργούν πολλές διαφορετικές ποικιλίες στην ίδια εγκατάσταση ScrOG, για μια ωραία ποικιλία ανθών. Δοκιμάστε να επιλέξετε ποικιλίες που φτάνουν σε παρόμοιο ύψος, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον όγκο της δουλειάς σας.
HOW TO SCROG: MAJOR CONSIDERATIONS

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕ

Θα χρειαστεί να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος γλάστρας για να βελτιστοποιήσετε την καλλιέργεια σας. Το μέγεθος της γλάστρας εξαρτάται από το πόσα φυτά θέλετε να συμπεριλάβετε στην εγκατάσταση ScrOG σας. Λάβετε υπόψιν σας τους παρακάτω παράγοντες.

 • Πολλαπλά φυτά: Αν θέλετε να καλλιεργήσετε πολλά φυτά σε μικρό χώρο, πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τη γλάστρα στην οποία θα μπουν (περισσότερα γι' αυτό παρακάτω). Γι' αυτόν τον λόγο, είναι καλό το κάθε φυτό να βρίσκεται σε μικρή γλάστρα. Μια γλάστρα 11 λίτρων θα αξιοποιήσει πλήρως τον χώρο σας ενώ θα βελτιστοποιήσει και την ανάπτυξη των φυτών σας.
 • Μεμονωμένα φυτά: Μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος της γλάστρας, όταν έχετε ένα μόνο φυτό στην τεχνική ScrOG. Μια γλάστρα 25 λίτρων θα δώσει αρκετό χώρο στο φυτό σας, ώστε να αναπτύξει ένα υγιές σύστημα ριζών και πλούσιο φύλλωμα.
 • Υφασμάτινες γλάστρες: Η τεχνική ScrOG ενισχύει σημαντικά τον αέρα που δέχεται ο φυτικός θόλος, ενώ χρησιμοποιώντας μια υφασμάτινη γλάστρα θα ενισχύσετε και τον εξαερισμό του καλλιεργητικού μέσου. Οι υφασμάτινες γλάστρες της RQS διαθέτουν ειδική στρώση Αqua Breathe αυξάνοντας τα επίπεδα οξυγόνου και βελτιώνοντας τη διατήρηση της υγρασίας.

ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ

Η καλλιέργεια πολλών φυτών με τη μέθοδο ScrOG σημαίνει πως μπορείτε να έχετε συγκομιδή από πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Μπορείτε να καλλιεργήσετε ποικιλίες με υψηλό THC και υψηλό CBD πλάι πλάι ή ακόμη και να ταιριάξετε διαφορετικά φυτά ανάλογα με το τερπενικό τους προφίλ.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες όταν καλλιεργείτε πολλά φυτά είναι η σωστή απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα τα βοηθήσει να αποφύγουν κινδύνους όπως η μούχλα και θα συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της συγκομιδής. Ο στόχος: Να χωρέσετε όσα περισσότερα φυτά γίνεται για να λάβετε τα καλύτερα αποτελέσματα, κρατώντας τα παράλληλα όσο πιο μακριά γίνεται για να μεγιστοποιήσετε τη βέλτιστή έκθεση τους στο φως και τον σωστό αερισμό.

Μπορείτε να βάλετε μέχρι και τα 4 μικρά/μεσαία φυτά ανά m² σε μια γλάστρα 11 λίτρων.

ΠΛΕΓΜΑ: ΥΨΟΣ, ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ

Η κατασκευή ενός πλέγματος ScrOG είναι εύκολη. Εάν έχετε συναρμολογήσει έπιπλα ή εάν έχετε κρεμάσει έναν πίνακα στον τοίχο, τότε είστε κάτι περισσότερο από εξειδικευμένοι. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τους ακόλουθους πόρους και εξοπλισμό και είστε έτοιμοι.

 • Μέγεθος: Αυτό εξαρτάται από το πόσα φυτά θέλετε να καλλιεργήσετε και από το μέγεθός τους. Ο θόλος σας πρέπει να είναι τελείως επίπεδος, οπότε συνίσταται η χρήση ενός μεγαλύτερου πλέγματος. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις διαστάσεις, καλύτερα να επιλέξετε ένα πιο μεγάλο πλέγμα. Εάν έχετε πραγματικά πολύ περιορισμένο χώρο, δημιουργήστε το μεγαλύτερο πλέγμα που χωρά στον χώρο καλλιέργειας.
 • Πλέγμα: Ένα απλό σχοινί ή ένα σχοινί από κάνναβη είναι ιδανικά. Τα κλαδιά κάνναβης σχεδόν κολλάνε στην τραχιά υφή των σχοινιών και μετά μπορείτε εύκολα να απορρίψετε το υλικό.
 • Πλαίσιο: Δημιουργήστε ένα τετράγωνο (ή ορθογώνιο) πλαίσιο χρησιμοποιώντας τέσσερα κομμάτια ξύλου που να είναι ελαφρώς μικρότερα από τον χώρο της καλλιέργειας. Κόψτε τέσσερα πόδια ίδιου μεγέθους και καρφώστε τα στην κορυφή του πλαισίου. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το ίδιο σχέδιο χρησιμοποιώντας σωλήνες PVC. Βιδώστε τους γάντζους στην κορυφή του πλαισίου με 6cm απόσταση μεταξύ τους. Προσθέστε το σχοινί.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ SCROG: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μετά από μερικές εβδομάδες στο στάδιο των δενδρυλλίων, τα φυτά σας θα εισέλθουν στη φάση βλάστησης. Θα πρέπει να ελέγξετε τα ακόλουθα για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας είναι πλήρως συμβατά με τη μέθοδο ScrOG.

 • Κορφολόγημα: Αφού κάθε φυτό αναπτύξει 5 κόμβους (το σημείο στο οποίο ένα κλαδί συναντά τον κορμό) θα πρέπει να κλαδέψετε τις κορυφές τους, κόβοντας στον υψηλότερο κόμβο. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ψαλίδι και κόψετε το κύριο στέλεχος ακριβώς πάνω από τη διακλάδωση. Το κορφολόγημα αναγκάζει τα φυτά να εκτρέψουν την ανάπτυξή τους οριζόντια, δημιουργώντας διάφορα κύρια στελέχη σε αντίθεση με την ανάπτυξη μιας κεντρικής συστοιχίας. Αυτό ενθαρρύνει την πλευρική ανάπτυξη, η οποία είναι καταλληλότερη για τη μέθοδο ScrOG.
 • Εγκατάσταση: Τοποθετήστε το πλέγμα περίπου 20–40cm (ανάλογα με τον τύπο του φυτού που καλλιεργείτε) πάνω από το μέσο καλλιέργειας. Τοποθετήστε τα φώτα σας με τρόπο που να εξυπηρετεί μια ομοιόμορφη έκθεση στο φως πάνω από το πλέγμα.
 • Πλέξιμο: Σε αντίθεση με τα φασόλια και τον λυκίσκο, τα κλαδιά της κάνναβης δεν λειτουργούν όπως τα αμπέλια. Θα πρέπει να τα πλέξετε με το χέρι μέσα στο πλέγμα. Στόχος σας θα πρέπει να είναι να γεμίσετε κάθε τετράγωνο με ένα ξεχωριστό κλαδί για να αποφύγετε τον συνωστισμό. Θα πρέπει να μην είστε σκληροί με τα φυτά, αλλά να παραμείνετε αποτελεσματικοί. Εάν ένα κλαδί δεν πηγαίνει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, μην διακινδυνεύσετε να το σπάσετε. Οδηγήστε τα κλαδιά σε διαφορετικές κατευθύνσεις για να γεμίσετε το πλέγμα και να αποφύγετε την επισκίαση και τον συνωστισμό.
HOW TO SCROG: PROCEDURE

Συνεχίστε το πλέξιμο καθ' όλη τη διάρκεια της πρώιμης φάσης ανθοφορίας, έως ότου γεμίσει το πλέγμα. Στερεώστε τα κλαδιά στη θέση τους χρησιμοποιώντας μαλακά δεματικά κήπου.

 • Κλάδεμα: Αφαιρέστε τα κλαδιά που βρίσκονται κάτω από το σημείο όπου εφαρμόσατε κορφολόγημα στο φυτό σας. Αυτό θα το αναγκάσει να κατευθύνει όλη τη διαθέσιμη ενέργειά του στον θόλο. Αυτά τα κλαδιά απαιτούν τη δική τους παροχή θρεπτικών ουσιών και νερού. Αφαιρέστε τα από το φυτό για να απελευθερώσετε πόρους.
 • Συντήρηση: Τα φυτά κάνναβης συχνά αισθάνονται στρες καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ScrOG. Φροντίστε να τα ποτίζετε αμέσως μετά από κάθε πλέξιμο των κλαδιών. Έπειτα, να ποτίζετε το χώμα μόνο όταν τα άνω 3–4cm είναι εντελώς στεγνά. Διατηρήστε τα φυτά σας υγιή με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά για να αποφύγετε τυχόν ελλείψεις.

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ SCROG ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΦΥΤΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Η μέθοδος ScrOG από μόνη της παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα. Συνδυάζοντας την, όμως, με άλλες τεχνικές τα οφέλη πραγματικά εκτοξεύονται. Αυτές είναι μερικές από τις τεχνικές που δουλεύουν εξαιρετικά σε συνδυασμό με τη μέθοδο ScrOG.

LST

Στη μέθοδο low-stress training λυγίζουμε και δένουμε τα κλαδιά του φυτού για να επηρεάσουμε το σχήμα του. Με αυτήν την ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο, τα φυτά δεν στρεσάρονται και δεν επιβραδύνεται η ανάπτυξη τους.

Η τεχνική LST μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους κατά τη διάρκεια μιας καλλιέργειας ScrOG. Δένοντας την κορυφή του φυτού και τοποθετώντας τον κύριο μίσχο του παράλληλα με το χώμα, ο καλλιεργητής αναγκάζει τα πλευρικά κλαδιά να κατευθυνθούν προς τα πάνω, ώστε να γίνουν πολύ πιο παραγωγικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική LST για να δέσετε τα 4 κύρια κλαδιά, μετά το κορφολόγημα, σχηματίζοντας ένα "X". Αυτό θα αναγκάσει τα φυτά σας να αναπτυχθεί πλευρικά γεμίζοντας έτσι όλο το πλέγμα.

Video id: 569373769

LOLLIPOPPING

Το Lollipopping είναι μια τεχνική αποφύλλωσης που περιλαμβάνει την απομάκρυνση του κατώτερου φυλλώματος και των σημείων που έχουν άνθη από τα κλαδιά. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας που απολαμβάνει το φυτό ενισχύεται και η ενέργεια κατευθύνεται προς τα μεγαλύτερα και πιο παραγωγικά άνθη του φυτού.

Η τεχνική είναι ιδανική για χρήση μαζί με τη μέθοδο ScrOG καθώς ωφελεί τα άνθη που μεγαλώνουν πάνω στην επιφάνεια, μειώνοντας παράλληλα και την παρουσία μικρότερων, ανθών που μοιάζουν με popcorn στα χαμηλότερα σημεία των κλαδιών. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό, καθαρό ψαλίδι για να κόψετε τα άνθη στο τέλος της ανάπτυξης τους, ενώ η μέθοδος lollipopping συνδυάζεται τέλεια και με την τεχνική LST, καθώς και με τη Main-lining.

MAIN-LINING

Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει διαδοχικό κορφολόγημα και δέσιμο των κορυφών των φυτών για να δημιουργηθεί ένας θόλος από ίσου μεγέθους άνθη. Το main-lining ταιριάζει εξαιρετικά με την τεχνική ScrOG γιατί δημιουργεί ένα ανοιχτό και σωστά κατανεμημένο φύλλωμα, με τα κλαδιά να μπορούν να περαστούν με ευκολία κάτω από το πλέγμα.

Για να ολοκληρώστε τη διαδικασία:

Κόψτε την κορυφή του φυτού πάνω από τον τρίτο κόμβο, δημιουργώντας έτσι δύο κύριους μίσχους. Απομακρύνετε όλα τα κλαδιά και το φύλλωμα κάτω από αυτό το σημείο, ώστε να κατευθύνετε τις ορμόνες και την ενέργεια του φυτού προς τους υπόλοιπους μίσχους.

 1. Χρησιμοποιώντας μαλακά δεματικά κήπου, στερεώστε τους δύο μίσχους με τέτοιον τρόπο, ώστε να σχηματίζουν ορθή γωνία με το χώμα.
 2. Αφού αφήσετε τα φυτά σας να αναπτύξουν νέα κλαδιά και φύλλωμα, κόψτε την κορυφή από όλους τους κύριους μίσχους μια ακόμη μια φορά, ώστε να διπλασιάσετε τον αριθμό των κυρίων μίσχων.
 3. Δέστε τους νέους μίσχους προς τα κάτω και αφαιρέστε τα νέα κλαδιά που αναπτύχθηκαν. Θα παρατηρήσετε πως πλέον το φυτό έχει αρχίσει να σχηματίζει ένα τέλεια συμμετρικό φύλλωμα και στις δύο πλευρές του.
 4. Συνεχίστε, αφαιρώντας τις κορυφές 5 φορές στην κάθε πλευρά του φυτού ώστε σχηματίσετε 32 κύριους μίσχους, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στην τεχνική ScrOG.
ENHANCE SCROG WITH OTHER CANNABIS TRAINING TECHNIQUES

SUPER CROPPING

Κάντε τα κλαδιά πιο ευλύγιστα, ώστε να μπορείτε να τα πλέκετε ευκολότερα με τη τεχνική super cropping. Σε αυτή τη high-stress μέθοδο πιέζουμε και τσιμπάμε τους μίσχους, ώστε να τους κατευθύνουμε προς τα κάτω, σε σημείο που σχεδόν σπάνε. Αυτό όχι απλά αυξάνει την έκθεση στο φως, αλλά κάνει και τα φυτά πολύ πιο συμβατά με την τεχνική ScrOG.

Με την τεχνική supper cropping τραυματίζουμε τον εσωτερικό φυτικό ιστό, κάνοντας τους μίσχους πιο εύπλαστους. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία γίνεται με στόχο να μην δημιουργηθεί κάποια εξωτερική φθορά στο φυτό. Φυσικά, αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει και έναν βαθμό ρίσκου. Πραγματοποιήστε την τεχνική κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, πριν τα φυτά σας μπουν στο πλέγμα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Επιλέξτε τα κλαδιά που θέλετε να διαμορφώσετε. Διαλέξτε μια περιοχή από τα παλιότερα σημεία του φυτού, όπου ο μίσχος είναι σκληρός, αλλά εύκαμπτος.
 2. Πιάστε τον μίσχο με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας και πιέστε ελαφρώς. Γυρίστε τον βλαστό ανάμεσα στα δάχτυλα σας για περίπου 10 δευτερόλεπτα, καθώς αισθάνεστε το εσωτερικό μέρος του κλαδιού να μαλακώνει.
 3. Λυγίστε το κλαδί προς την κατεύθυνση που θέλετε να αναπτυχθεί. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας τραυματίσατε κατά λάθος το εξωτερικό περίβλημα του βλαστού, καλύψτε το τραύμα με κολλητική ταινία.

Η τεχνική super cropping, λοιπόν, θα σας επιτρέψει να δώσετε σχήμα στο φυτό σας και να το προετοιμάσετε για να μπει στο πλέγμα ScrOG.

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ SCROG

GREEN GELATO

Η Green Gelato είναι από εκείνες τις ποικιλίες που συζητιέται πολύ ανάμεσα σε καλλιεργητές και λάτρεις της κάνναβης. Οι καλλιεργητές την λατρεύουν γιατί χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και παράγει υπέροχα, πυκνά άνθη. Οι έντονες μωβ αποχρώσεις συνδυάζονται υπέροχα με αρώματα tell-tale Kush, μπισκότου μέντας και γλυκών φρούτων. Η Green Gelato είναι σίγουρα μια από τις πιο γευστικές μας ποικιλίες, ενώ διαθέτει περισσότερο από 25% THC, μια τεράστια περιεκτικότητα που είναι ιδανική για έμπειρους χρήστες. Σε συνδυασμό με το προφίλ τερπενίων της, αυτή η ποικιλία θα στείλει τη σκέψη σας σε άλλες διαστάσεις και θα χαλαρώσει τους μύες σας.

Τα Indica γονίδια της είναι ελαφρώς πιο έντονα, δίνοντας της χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδανική για την τεχνική ScrOG. Μια μεγάλη αναλογία ανθών προς φύλλα σημαίνει πως περισσότερο φως φτάνει στους καρπούς της, καθώς υπάρχουν ελάχιστα κλαδιά και φύλλα που εμποδίζουν το φως. Η μικρή παραγωγή φύλλων επίσης σημαίνει και ελάχιστη συντήρηση. Τα σφιχτά της άνθη σχηματίζονται γύρω από κάθε κόμβο και δεν δημιουργεί κεντρικές συστοιχίες ανθών. Έτσι, αναπτύσσει ένα ομοιόμορφο φύλλωμα και ίδια σε μέγεθος άνθη. Επομένως, ακόμα και τα άνθη που βρίσκονται χαμηλότερα, τα οποία θα ήταν μικρά υπό άλλες συνθήκες, δέχονται την ίδια ποσότητα φωτός και μπορούν να αναπτυχθούν στο μέγιστο.

Green Gelato

Green Gelato
23_genetic background_1 Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
33_Yield indoors_1 500 - 700 gr/m²
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 45% Indica 55%
34_yield outdoor_1 800 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Αρχές Οκτώβρη
22_Effect_1 Διαύγεια, Σωματική Χαλάρωση

Αγορά Green Gelato

OG KUSH

Με το που ήρθε στην Αμερική, η OG Kush έγινε γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες της χώρας, ενώ δεν άργησε πολύ να αποκτήσει την ίδια θέση και στην παγκόσμια σκηνή. Το άρωμα, η εμφάνιση, και η δραστικότητα της συνεχίζουν να εξιτάρουν τους λάτρεις της κάνναβης σε όλο τον κόσμο. Έντονες νότες από εσπεριδοειδή συνδυάζονται με ξινούς και γλυκούς τόνους, ενώ μια απολαυστική επίγευση συνεχίζει να κάνει κάθε τζούρα απολαυστική μέχρι το τέλος. Είναι γνωστό, εξάλλου ότι προσφέρει μια πραγματική γευστική και αρωματική ευφορία. Η διαύγεια και η βαθιά σωματική χαλάρωση που επιφέρει την κάνουν ιδανική για ψυχαγωγική, αλλά και για θεραπευτική χρήση.

Η μεγάλη απόσταση μεταξύ των κόμβων της OG Kush την καθιστούν ιδανική για την τεχνική ScrOG. Το κορφολόγημα θα επιτρέψει στα διάφορα άνθη του φυτού να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να δημιουργήσουν ένα χαλί από Kush με αρκετή απόσταση μεταξύ των μπουμπουκιών, ώστε να περνά το φως και ο αέρας. Η κάνναβη γενικότερα ανταποκρίνεται καλά στις τεχνικές διαμόρφωσης και η OG Kush δεν διαφέρει, αφού παράγει πυκνά άνθη με ίδιο μέγεθος σε όλο το μήκος του φυτού. Η OG Kush προσφέρει, λοιπόν, εξαιρετική απόδοση, ειδικά για ένα φυτό που καλλιεργείται τόσο εύκολα.

OG Kush

OG Kush
23_genetic background_1 Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
33_Yield indoors_1 425 - 475 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Οκτώβριος
22_Effect_1 Ηρεμία, Χαρά

Αγορά OG Kush

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις