Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

Καλλιέργεια Κάνναβης: Κατανοώντας τα Βασικά

Growing Cannabis: Understanding the Basics

Εάν η καλλιέργεια των δικών σας μπουμπουκιών κάνναβης είναι ένας τομέας που σας ενδιαφέρει, διαβάστε αυτό το ενημερωτικό άρθρο για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε. Αλλά, ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν πρόκειται για έναν οδηγό καλλιέργειας. Αντίθετα, είναι περισσότερο μια επισκόπηση των βασικών στοιχείων και αποσκοπεί στο να απαντήσει συχνές ερωτήσεις σχετικά με την οικιακή καλλιέργεια.


Γιατί οι άνθρωποι καλλιεργούν κάνναβη;

Μερικοί άνθρωποι καλλιεργούν κάνναβη για να μπορέσουν να χαλαρώσουν μετά από μια δύσκολη μέρα. Μερικοί θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και επιθυμούν εύκολη πρόσβαση στο φυτό.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, η καλλιέργεια κάνναβης μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική προσπάθεια επειδή δεν χρειάζεστε πολλά για να ξεκινήσετε το εγχείρημα. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε βασικές πληροφορίες, όπως οι ποικιλίες και οι μέθοδοι ανάπτυξης, για τις οποίες θα μάθετε περισσότερα στις επόμενες ενότητες.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι πρέπει να το αντιμετωπίζετε όπως οποιοδήποτε άλλο φυτό. Αυτό σημαίνει ότι απαιτεί προσοχή και φροντίδα.

Είναι όλα τα φυτά της κάνναβης ίδια;

Όπως και κάθε άλλο ζωντανό φυτό σε αυτήν την πράσινη Γη, δεν είναι όλες οι ποικιλίες της κάνναβης ίδιες. Διαφέρουν στην ταχύτητα της ανάπτυξης, στη μυρωδιά, στην απόδοση, στο μέγεθος, στην ανθεκτικότητα και στην περιεκτικότητα σε κανναβινοειδή/τερπένια.

Επιπλέον, μια σημαντική διαφορά εντοπίζεται στο φύλο των φυτών της κάνναβης. Για να μη μακρηγορούμε, πιθανότατα θα πρέπει να καλλιεργήσετε θηλυκά φυτά, καθώς αυτά παράγουν ρητινώδη μπουμπούκια. Και, για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να προμηθευτείτε θηλυκοποιημένους σπόρους, δηλαδή σπόρους που έχουν σχεδιαστεί για να εξελιχθούν αποκλειστικά σε θηλυκά φυτά. Οι κανονικοί σπόροι, από την άλλη πλευρά, έχουν 50% πιθανότητα να εξελιχθούν σε αρσενικά ή θηλυκά φυτά.

Ένας άλλος παράγοντας που θα θέλατε να λάβετε υπόψη είναι η διαφορά μεταξύ ποικιλιών αυτο-άνθισης και φωτοπεριόδου. Ο όρος "αυτο-άνθιση" ή "αυτόματη άνθιση" σημαίνει ότι τα φυτά θα αρχίσουν να ανθίζουν από μόνα τους μετά από 2–4 εβδομάδες μετά τη βλάστηση.

Οι ποικιλίες φωτοπεριόδου, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται 12 ώρες σκοτάδι ημερησίως για να διατηρήσουν την ανθοφορία σε εσωτερικούς χώρους. Χρειάζονται επίσης περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν γενικά, καθώς δεν υπάρχει καθορισμένη περίοδος βλάστησης.

Είναι όλα τα φυτά της κάνναβης ίδια;

Τι χρειάζονται τα φυτά της κάνναβης κατά την ανάπτυξη;

Η καλλιέργεια ενός φυτού κάνναβης είναι στην πραγματικότητα η δημιουργία ενός ζωντανού οργανισμού. Πρέπει να του δώσετε την πλήρη προσοχή σας και να μην είστε φειδωλοί στην παροχή φροντίδας και θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται για να γίνει ένα υγιές, ακμάζον φυτό.

Όπως και κάθε άλλο φυτό, τα φυτά της κάνναβης χρειάζονται τέσσερα βασικά στοιχεία:

1. Καθαρός αέρας

Ας δούμε τα επιστημονικά στοιχεία. Τα φυτά χρειάζονται τόσο οξυγόνο, όσο και διοξείδιο του άνθρακα για την αναπνοή και για την παραγωγή τροφής και σακχάρων, αντίστοιχα.

Εάν επιλέξετε να καλλιεργήσετε σε εξωτερικό χώρο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς ο καθαρός αέρας είναι άφθονος. Όμως, εάν καλλιεργείτε σε εσωτερικό χώρο, θα χρειαστείτε σωστή κυκλοφορία αέρα για να μπορούν τα φυτά να αναπνέουν φυσικά.

Αυτό διορθώνεται εύκολα με ένα κατάλληλο σύστημα αερισμού. Εάν τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα, μπορείτε να επενδύσετε σε μερικούς απλούς ανεμιστήρες, τοποθετημένους σε στρατηγικές θέσεις. Εάν μπορείτε να διαθέσετε ένα μεγαλύτερο ποσό, θα ήταν καλύτερο να επενδύσετε σε ένα πιο περίπλοκο σύστημα εξαερισμού.

2. Φως

Τα φυτά εξαρτώνται από το φως για να έχουν μια υγιή ανάπτυξη μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης. Στην περίπτωση των φυτών κάνναβης, όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση τους στο φως, τόσο περισσότερα μπουμπούκια θα αναπτύξουν.

Όπως συμβαίνει με τον καθαρό αέρα, τα φυτά κάνναβης μπορούν να λάβουν όλο το φως που χρειάζονται όταν καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, για μια καλλιέργεια εσωτερικού χώρου, θα πρέπει να παρέχετε 400–600 watt (ή περισσότερα) ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να προσέχετε όταν καλλιεργείτε σε εσωτερικούς χώρους είναι οι υψηλές θερμοκρασίες. Μερικοί τύποι λαμπών, ειδικά οι HID, έχουν θερμό φως και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα μπουμπούκια σας αν είναι πολύ κοντά στο φύλλωμα ή αν έχουν μεγάλη ισχύ.

3. Νερό

Το νερό είναι η ψυχή κάθε ζωντανού οργανισμού στη Γη. Τα φυτά της κάνναβης είναι μια πολύ σπάνια εξαίρεση, επειδή μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και εάν μειώσετε την παροχή νερού. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να καταστραφούν αν τους βάλετε πολύ νερό.

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δίνετε στα φυτά σας τη σωστή ποσότητα νερού είναι να περιμένετε έως ότου στεγνώσει το υπόστρωμα. Αν σηκώσετε το δοχείο του φυτού σας και είναι ελαφρύ, τότε πιθανότατα θα έχει έρθει η ώρα για πότισμα. Σε κάθε περίπτωση, μην το ποτίσετε ξανά έως ότου στεγνώσει τελείως το άνω μέρος.

Όσον αφορά στην προτιμώμενη μέθοδο ποτίσματος, το πότισμα στις ρίζες είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο για τα φυτά κάνναβης. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση των γλαστρών σε δίσκους νερού για να επιτρέψετε στις ρίζες να απορροφήσουν τη σωστή ποσότητα νερού/θρεπτικού διαλύματος.

Αυτή η διαδικασία επιτρέπει επίσης στις ρίζες να αναπτυχθούν περαιτέρω προς τα κάτω, πράγμα που θα ωφελήσει τα φυτά μακροπρόθεσμα. Με αρκετό καθαρό αέρα, νερό και ηλιακό φως, τα φυτά σας μπορούν να κάνουν φωτοσύνθεση για να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους.

4. Θρεπτικά συστατικά

Η παροχή θρεπτικών συστατικών στα φυτά της κάνναβης είναι ουσιαστικά η σίτισή τους. Αυτά τα βασικά θρεπτικά συστατικά συνήθως ενσωματώνονται στο έδαφος από την αρχή ή αναμιγνύονται σε ένα διάλυμα και χορηγούνται με το πότισμα.

Υπάρχει πολλή επιστήμη που εμπλέκεται στη διαδικασία χορήγησης θρεπτικών συστατικών, αλλά αυτό θα το αφήσουμε για μια άλλη φορά. Μια εξαιρετική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε πλήρεις λύσεις σίτισης, όπως το Easy Boost από τη Royal Queen Seeds. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια εφάπαξ δόση για να παρέχετε στο φυτό σας τροφή για έως και 12 εβδομάδες. Είναι η απλούστερη και η ευκολότερη λύση. Ποιος δεν το θέλει αυτό;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την καλλιέργεια της κάνναβης;

Αναφερθήκαμε συνοπτικά στην αυξημένη ταχύτητα ανάπτυξης των φυτών αυτο-άνθισης, αλλά όσον αφορά στον χρόνο που απαιτείται πριν από τη συγκομιδή, οι περισσότερες ποικιλίες χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες.

Τώρα, αν θέλετε να μάθετε πόσο καιρό θα χρειαστείτε έως ότου μπορέσετε να καπνίσετε τα μπουμπούκια σας, προσθέστε άλλες τρεις εβδομάδες για να καλύψετε την αποξήρανση (μια εβδομάδα) και την ωρίμανση (τουλάχιστον δύο εβδομάδες).

Για να σας δώσουμε μια καλύτερη εικόνα της καλλιεργητικής διαδικασίας, θα πρέπει να κατανοήσετε τα δύο κύρια στάδια του κύκλου ζωής των φυτών της κάνναβης: τα στάδια βλάστησης και ανθοφορίας. Ιδού μια σύντομη εξήγηση:

 • Στάδιο βλάστησης: Η περίοδος κατά την οποία τα φύλλα και οι μίσχοι του φυτού αρχίζουν να εμφανίζονται. Τελειώνει όταν βλέπετε το φυτό να αναπτύσσει είτε αρσενικά, είτε θηλυκά χαρακτηριστικά, γεγονός που μας φέρνει στο επόμενο στάδιο.
Στάδιο βλάστησης
 • Στάδιο ανθοφορίας: Αυτό το στάδιο ξεκινά όταν τα θηλυκά φυτά αρχίζουν να βγάζουν άσπρες "τρίχες", γνωστές ως ύπεροι, και όταν τα αρσενικά φυτά ξεκινήσουν να αναπτύσσουν σάκους γύρης.
Στάδιο ανθοφορίας

Τι εξοπλισμό χρειάζεστε για να καλλιεργήσετε κάνναβη;

Όταν οργανώνετε την καλλιέργεια της κάνναβης, συνήθως έχετε δύο επιλογές: καλλιέργεια εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

Έχουμε ήδη αναφέρει μερικές από τις διαφορές μεταξύ των δύο σε μια προηγούμενη ενότητα, αλλά εδώ θα τις βρείτε εν συντομία: με τεχνητό φωτισμό, σκηνή καλλιέργειας, χώμα, θρεπτικά συστατικά, εργαλεία κηπουρικής και—ενδεχομένως—εξοπλισμό υδροπονίας, η εσωτερική καλλιέργεια είναι συνήθως πολύ πιο ακριβή.

Ωστόσο, ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά στον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για κάθε περιβάλλον.

Καλλιέργεια σε Εσωτερικό Χώρο

 • Σκηνή καλλιέργειας: Πρόκειται για έναν μικρό, κλειστό χώρο που θα στεγάσει όλα τα φυτά σας. Εφόσον μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα άλλα εργαλεία και να παρέχει αρκετό φως, είστε έτοιμοι.
 • Φώτα: Τα φώτα HID οδηγούν σε μεγαλύτερες αποδόσεις, αλλά μπορεί να ζεσταθούν περισσότερο από ό,τι πρέπει και να καταστρέψουν τα φυτά σας. Τα φώτα LED είναι πιο κρύα σε θερμοκρασία, αλλά οι αποδόσεις τους συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλες. Εσείς θα αποφασίσετε πού πρέπει να δώσετε προτεραιότητα.
 • Έδαφος και δοχεία: Αυτά θα λειτουργήσουν ως "σπίτι", αλλά και ως υποστηρικτικό σύστημα για τα φυτά σας. Πιθανότατα θα πρέπει προμηθευτείτε χώμα που περιέχει ήδη θρεπτικά συστατικά. Όσον αφορά στα δοχεία, μπορείτε να επιλέξετε είτε υφασμάτινες, είτε τυποποιημένες πλαστικές γλάστρες.
 • Υδροπονικός εξοπλισμός: Αν θέλετε να αποφύγετε το χώμα, θα πρέπει να αποκτήσετε υδροπονικό εξοπλισμό. Με λίγα λόγια, αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση συμπυκνωμένων διαλυμάτων ορυκτών λιπασμάτων που θα λαμβάνονται από τις ρίζες.
 • Παροχή νερού: Το νερό της βρύσης συνήθως περιέχει υψηλά επίπεδα χλωρίου. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο νερό για τα αγαπημένα σας φυτά.
 • Ανεμιστήρες απαγωγής: Τα φυτά χρειάζονται επαρκή παροχή διοξειδίου του άνθρακα για να ευδοκιμήσουν. Για να το επιτύχετε αυτό, θα χρειαστείτε μια σταθερή, συνεχή ροή αέρα από έναν ανεμιστήρα απαγωγής για να διασφαλίσετε τη ροή του αέρα.
 • Εργαλεία παρακολούθησης κλίματος: Αυτές οι συσκευές παρακολουθούν ή/και ρυθμίζουν τα φώτα, το CO₂, την υγρασία και τη θερμοκρασία και πρέπει να λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας για τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης των φυτών σας.
Καλλιέργεια σε Εσωτερικό Χώρο

Καλλιέργεια σε Εξωτερικό Χώρο

 • Ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες εξοπλισμός: Η φύση μπορεί να είναι κάπως σκληρή κατά καιρούς, οπότε θα χρειαστείτε επιπρόσθετη προστασία για τα φυτά σας. Τα προστατευτικά καλύμματα, όπως τα ζεστά καπάκια και τα κρύα πλαίσια, είναι αρκετά.
 • Σύστημα αποστράγγισης: Δεν θέλετε οι ρίζες του φυτού σας να πλημμυρίζουν με υπερβολικό νερό. Η κατασκευή ενός απλού συστήματος αποστράγγισης από χαλίκια θα βοηθήσει πολύ.
 • Χώμα: Είτε φυτεύετε απευθείας στο έδαφος, είτε χρησιμοποιείτε γλάστρα, χρειάζεστε χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
 • Θρεπτικά συστατικά: Όπως και οι άνθρωποι, τα φυτά χρειάζονται τις βιταμίνες τους. Τα βασικά θρεπτικά συστατικά αποτελούν την απαραίτητη τροφή των φυτών.
 • Κιτ δοκιμής εδάφους: Για την αξιολόγηση της ποιότητας του εδάφους, όπου αναπτύσσεται το φυτό σας, θα χρειαστείτε έναν ελεγκτή εδάφους. Επιπροσθέτως, η συσκευή θα σας ενημερώνει για το πότε πρέπει να ποτίσετε περισσότερο το φυτό σας.
 • Δοχεία: Πολλές φορές, τα Air-Pots (αεριζόμενες γλάστρες) είναι η καλύτερη επιλογή για την καλλιέργεια της κάνναβης σε εξωτερικούς χώρους. Επιτρέπουν το φυσικό κλάδεμα των ριζών, που σημαίνει καλύτερη ανάπτυξη για τα φυτά σας.
Καλλιέργεια σε Εξωτερικό Χώρο

Ποιο τμήμα του φυτού καπνίζεται;

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές σε ορισμένους, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα λογικό ερώτημα.

Ιδού η απλή απάντηση: τα μπουμπούκια είναι το μόνο μέρος που μπορείτε να καπνίσετε. Ωστόσο, αυτά τα μπουμπούκια πρέπει να υποβληθούν σε μια διαδικασία αποξήρανσης και ωρίμανσης, ώστε να σας προσφέρουν ισχυρές επιδράσεις.

Και, όπως αναφέραμε σε μια προηγούμενη ενότητα αυτού του άρθρου, μόνο τα θηλυκά φυτά προσφέρουν μπουμπούκια για κάπνισμα, οπότε είναι πραγματικά απαραίτητο να προμηθευτείτε θηλυκοποιημένους σπόρους, εάν αυτός είναι ο στόχος σας.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις: Καλλιέργεια Κάνναβης

🚰 Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε τα φυτά της κάνναβης;
Συνήθως, μια φορά κάθε δεύτερη μέρα είναι υπεραρκετό για τα περισσότερα φυτά κάνναβης. Δώστε τους λίγο χρόνο για να στεγνώσουν ελαφρώς, αλλά όχι σε σημείο να μαραθούν, φυσικά.

Ιδού είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε εάν το φυτό σας διψά: βυθίστε ένα δάχτυλο στο χώμα μέχρι το σημείο όπου καλύπτεται η δεύτερη σας άρθρωση. Είναι περίπου 5 εκατοστά. Εάν το χώμα είναι στεγνό, αυτό σημαίνει ότι το φυτό σας χρειάζεται πότισμα. Από την άλλη, εάν το χώμα είναι υγρό, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το αφήσετε για μια άλλη μέρα.
🤫 Πόσο διακριτική είναι η καλλιέργεια κάνναβης όσο αφορά στο φως και τη μυρωδιά;
Όλα εξαρτώνται από τη μέθοδο καλλιέργειας που ακολουθείτε. Είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολο να διατηρηθεί η μυστικότητα, αν μεγαλώνετε τα φυτά σας σε εσωτερικούς χώρους. Εάν καλλιεργείτε σε μια σκηνή, απλώς κρατήστε τις πόρτες κλειστές και πάρτε ένα φίλτρο άνθρακα για να μειώσετε τη μυρωδιά. Εάν έχετε ένα εφεδρικό δωμάτιο στο σπίτι σας, όπως ένα υπόγειο, η απόκρυψη της καλλιέργειάς σας θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Θα υπάρξει ορισμένος θόρυβος/φως και μυρωδιά, αλλά αυτά αποτελούν κομμάτι της διαδικασίας. Θα πρέπει απλώς να τα "μεταμφιέσετε".

Μιλώντας για μεταμφίεση, αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο. Το άρωμα της κάνναβης μπορεί να προκαλέσει υποψίες στους γείτονες, οπότε θα ήταν συνετό να τοποθετήσετε τα φυτά κάνναβης δίπλα σε συνήθη φυτά, όπως η μέντα, για να καλύψετε αυτήν την ξεχωριστή μυρωδιά.
🤹 Χωρίς μεγάλη εμπειρία, πόσο εύκολη είναι η ενσωμάτωση της καλλιέργειας κάνναβης στην καθημερινή ρουτίνα;
Εάν έχετε αποφασίσει να ασχοληθείτε με την καλλιέργεια της κάνναβης, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο, προσπάθεια και να δείξετε αφοσίωση. Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε τις εργασίες που πρέπει να εκτελέσετε. Αυτές περιλαμβάνουν τον τακτικό έλεγχο των φυτών σας, την παροχή των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών και τη συγκομιδή, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Μπορείτε να διαμορφώσετε τη ρουτίνα της καλλιέργειας, ανάλογα με το πρόγραμμά σας, αλλά ορισμένες πτυχές της διαδικασίας μπορούν να γίνουν απλούστερες αν ακολουθήσετε ορισμένες προτεινόμενες οδηγίες. Το πότισμα, για παράδειγμα, γίνεται καλύτερα το πρωί. Έτσι, αν ποτίζετε την ώρα που πίνετε τον πρωινό σας καφέ, θα ενσωματώσετε αυτή τη διαδικασία στην καθημερινή σας ζωή σε χρόνο μηδέν.
🌡️ Πρέπει να διατηρείτε τα φυτά κάνναβης σε σταθερή θερμοκρασία;
Τα φυτά κάνναβης μπορούν να αντιμετωπίσουν μικρές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία. Αλλά για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, η συνέπεια είναι βασικό στοιχείο.

Εάν καλλιεργείτε σε εξωτερικό χώρο, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούσαν να είναι πιο απρόβλεπτες, λόγω της θερμότητας και της υγρασίας, οπότε θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί. Οι νυχτερινές θερμοκρασίες τείνουν να είναι πιο δροσερές και πιο προβλέψιμες, οπότε δεν θα πρέπει να σας απασχολούν ιδιαιτέρως.

Η καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη, επειδή οι συσκευές ελέγχου και ρύθμισης της θερμοκρασίας θα σας προσφέρουν τη συνέπεια που χρειάζεστε.
🌚 Γιατί πρέπει να υπάρχει σκοτάδι για να αναπτυχθεί σωστά η κάνναβη;
Εκτός από τη φωτοσύνθεση, η οποία απαιτεί φως, τα φυτά της κάνναβης πρέπει επίσης να περάσουν από τη διαδικασία της αναπνοής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αναδημιουργούν τις χημικές ενώσεις που προηγουμένως διασπάστηκαν, χρησιμοποιώντας τον άνθρακα που αποθήκευσαν κατά τη φωτοσύνθεση. Θα μεταβολίσουν την ενέργεια που έχουν δημιουργήσει, πριν αρχίσουν να την παράγουν ξανά την επόμενη μέρα.

Η αναπνοή συμβαίνει ως επί το πλείστον χωρίς την παρουσία φωτός, είτε το φυτό βρίσκεται μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, είτε έξω κατά τη διάρκεια της νύχτας.
💰 Ποιο είναι το αρχικό κόστος για την έναρξη της καλλιέργειας της κάνναβης;
Έχουμε διαπιστώσει ότι η καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο θα είναι πιο ακριβή από ότι σε εξωτερικό χώρο. Αλλά αν θέλετε μια ιδέα, είναι περίπου 150–250€ (περίπου $180–300 για τους Αμερικανούς φίλους μας εκεί έξω).

Και, με τη νομιμοποίηση να γίνεται πραγματικότητα σε πολλά μέρη του κόσμου, μπορείτε να βρείτε πολλά από αυτά τα εργαλεία στο διαδίκτυο. Δεν χρειάζονται ώρες αναζήτησης, καθώς η Amazon θα σας προσφέρει πλήθος επιλογών.

Όσον αφορά στους σπόρους, εξειδικευμένοι πωλητές, όπως η Royal Queen Seeds, παρέχουν μια λίστα με επιλογές υψηλής ποιότητας για να διαλέξετε. Μην ανησυχείτε, είστε καλυμμένοι.

Ξεκινώντας την Καλλιέργεια Κάνναβης—Συμπεράσματα

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο σας παρείχε επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τα βασικά στοιχεία της καλλιέργειας κάνναβης. Εάν αυτό είναι κάτι που θέλετε να κάνετε στο κοντινό μέλλον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το άρθρο ως μια λίστα ελέγχου για όλα τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Ωστόσο, εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε και να προχωρήσετε στα επόμενα βήματα, καλή σας επιτυχία!

Σας ευχόμαστε να έχετε μια εξαιρετική καλλιεργητική εμπειρία!

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις