Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Μάθετε να καλλιεργείτε κάνναβη αυτόματης άνθισης

Τα φυτά κάνναβης αυτόματης άνθισης είναι ανθεκτικά, μεγαλώνουν γρήγορα και εύκολα και καλλιεργούνται σε περιορισμένους χώρους. Γίνεται να μην τα λατρέψεις; Μάθετε πώς να τα καλλιεργείτε ανά εβδομάδα παρακάτω.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΥΤΟ-ΑΝΘΙΣΗΣ ΓΙΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ;

Οι ποικιλίες αυτο-άνθισης χρειάζονται, συνήθως, 8-10 εβδομάδες για να φτάσουν από τον σπόρο στη συγκομιδή. Ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες μπορεί να χρειαστούν έως και 12 εβδομάδες για να ωριμάσουν πλήρως. Ποικιλίες όπως η Bubble Kush Automatic και η Quick One βρίσκονται στο γρηγορότερο άκρο του φάσματος, ενώ ποικιλίες όπως η Royal Creamatic και η Royal Haze Automatic χρειάζονται μερικές επιπλέον εβδομάδες για να προετοιμάσουν τα άνθη τους για τη συγκομιδή.

Πολλοί καλλιεργητές επιλέγουν τα φυτά αυτο-άνθισης λόγω του ταχύτατου ρυθμού ανάπτυξής τους. Η ανθεκτική τους γενετική, το γεγονός ότι συγχωρούν τα λάθη, καθώς και η ευκολία της καλλιέργειας τους, τα καθιστούν φιλικά προς τους αρχάριους καλλιεργητές.

Η εντυπωσιακή αντοχή τους στους παθογόνους μικροοργανισμούς και στα παράσιτα τους επιτρέπει να ανταπεξέρχονται στις προκλήσεις της υπαίθριας καλλιέργειας.

Ωστόσο, οι αποδόσεις αυτών των ποικιλιών δεν είναι τόσο θεαματικές, όσο αυτές που παρατηρούνται στις ποικιλίες φωτοπεριόδου, αλλά ο σύντομος χρόνος που χρειάζονται για να φτάσουν στην ανθοφορία αποτελεί ένα σοβαρό αντιστάθμισμα για την πλειονότητα των καλλιεργητών.

Video id: 527684146

ΕΛΑΦΡΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΥΤΟ-ΑΝΘΙΣΗΣ

Όπως υποδηλώνει και το όνομα τους, οι ποικιλίες αυτο-άνθισης δεν απαιτούν αλλαγή στον κύκλο φωτός για να μπουν στο στάδιο της ανθοφορίας. Πολλοί καλλιεργητές επιλέγουν να διατηρούν τις ποικιλίες αυτο-άνθισης σε ένα ελαφρύ πρόγραμμα 18 ωρών φωτός και 6 ωρών σκότους, καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης τους. Άλλοι καλλιεργητές επιλέγουν να κρατήσουν τα φώτα τους ανοιχτά όλο το 24ωρο, με την ελπίδα να μεγιστοποιήσουν τη φωτοσύνθεση και τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών, ωστόσο αυτή η πρακτική μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ακριβή.

Λόγω αυτού του μοναδικού χαρακτηριστικού, οι υπαίθριοι καλλιεργητές μπορούν να λάβουν πολλαπλές σοδειές κατά τη διάρκεια μιας και μόνο καλλιεργητικής περιόδου. Με τη σταδιακή βλάστηση των σπόρων εβδομαδιαίως στις αρχές της άνοιξης, μπορείτε θεωρητικά να αποκτήσετε την πρώτη σας συγκομιδή μετά από περίπου 8 εβδομάδες. Έπειτα, θα λαμβάνετε σε εβδομαδιαία βάση σοδειές, όταν καλλιεργείτε σπόρους που ανθίζουν γρήγορα.

ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ PH

Η τιμή του pH του χώματος θα καθορίσει τον βαθμό σύμφωνα με τον οποίο τα φυτά θα έχουν πρόσβαση στα θρεπτικά συστατικά. Εάν το pH γίνει πολύ υψηλό (αλκαλικό) ή πολύ χαμηλό (όξινο), θα υπάρξει μείωση της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών και θα εμφανιστούν ελλείψεις. Τα φυτά της κάνναβης ευδοκιμούν σε έδαφος με pH μεταξύ 6,0 και 6,5. Χρησιμοποιήστε ένα πεχάμετρο για να παρακολουθείτε το pH καθ' όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΥΤΟ-ΑΝΘΙΣΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΒΔΟΜΑΔΑ-ΒΔΟΜΑΔΑ

Ακολουθήστε τον παρακάτω εβδομαδιαίο οδηγό ανάπτυξης, για μια γρήγορη και εύκολη διαδρομή προς τη συγκομιδή. Καλύπτουμε όλες τις παραμέτρους και τις μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη, καθώς και τον σωστό χρονοπρογραμματισμό, για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας θα παραμείνουν υγιή, ζωηρά και παραγωγικά.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1: ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΙΜΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΝΤΑΝΙΩΝ

Η βλάστηση διαρκεί συνήθως 1–3 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι σπόροι θα ενεργοποιηθούν και θα στείλουν μια ρίζα στο έδαφος και έναν βλαστό πάνω από την επιφάνεια. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία βλάστησης, θα πρέπει να προετοιμάσετε ένα κατάλληλο μείγμα χώματος. Τα φυτά αυτο-άνθισης δεν χρειάζονται τόσα θρεπτικά συστατικά, όσα τα φυτά φωτοπεριόδου και προτιμούν ένα ελαφρύ και ευάερο χώμα.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χώμα χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμουλα:

 • 3 μέρη σφάγνο
 • 3 μέρη φυτικού λιπάσματος (κομπόστ)
 • 2 μέρη περλίτη που έχει ενυδατωθεί
 • 1 μέρος βερμικροκαλλιέργεια που έχει ενυδατωθεί

Αφού ετοιμάσετε το μείγμα, προσθέστε λίγο Easy Boost Organic Nutrition. Αυτά τα σφαιρίδια θα απελευθερώσουν αργά επαρκή επίπεδα θρεπτικών συστατικών στο έδαφος, παρέχοντας τα απαραίτητα στοιχεία και μέταλλα για ολόκληρο τον κύκλο ανάπτυξης. Προσθέστε λίγη μυκόρριζα στο έδαφος για να βοηθήσετε τα φυτά σας να ανθίσουν σε βάθος χρόνου. Αυτοί οι συμβιωτικοί μύκητες θα προσδεθούν στο ριζικό σύστημα και θα βοηθήσουν τα φυτά σας να προσλαμβάνουν θρεπτικά συστατικά πιο αποτελεσματικά.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια τρύπα 10–15mm σε μια γλάστρα που περιέχει το μείγμα σας. Σπείρετε τους σπόρους απευθείας στο τελικό τους δοχείο για να αποφύγετε τη μεταφύτευση αργότερα. Η μεταφύτευση προκαλεί σοκ στα φυτά και τα φυτά αυτο-άνθισης αναπτύσσονται τόσο γρήγορα που θα δυσκολευτούν να ανακάμψουν. Τοποθετήστε έναν σπόρο στην οπή και καλύψτε ελαφρά με χώμα. Θα δείτε το φιντάνι σας να αναδύεται τις επόμενες ημέρες.

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν βασικό ρόλο στη βέλτιστη βλάστηση. Επικεντρωθείτε στα ακόλουθα για να αυξήσετε το ποσοστό επιτυχίας:

 • 70–90% σχετική υγρασία (RH)
 • 22–25°C θερμοκρασία αέρα

ΕΔΒΟΜΑΔΑ 2: ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΙΝΤΑΝΙΩΝ

Το φιντάνι σας έχει πλέον εμφανιστεί και η διαδικασία της φωτοσύνθεσης έχει ξεκινήσει. Μια λάμπα LED 250W θα παρέχει αρκετή ισχύ για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη σε εσωτερικό χώρο. Με αυτήν την εγκατάσταση, θα μπορείτε να καλλιεργείτε ένα μεγάλο φυτό ανά τετραγωνικό μέτρο. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε low-stress training, θα μπορείτε να καλλιεργείτε τέσσερα φυτά υπό το ίδιο φως.

Οι λάμπες LED είναι ενεργειακά αποδοτικές, παράγουν λιγότερη θερμότητα και επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν εναλλαγές μεταξύ των φασμάτων του φωτός. Βάλτε το φως σας στην μπλε ρύθμιση κατά τη διάρκεια του βλαστικού σταδίου και ρυθμίστε τον χρονοδιακόπτη ώστε να ανταποκρίνεται στο επιλεγμένο πρόγραμμα φωτός.

Τώρα θα πρέπει να αρχίσετε να εφαρμόζετε διατροφικές φόρμουλες, ειδικά σχεδιασμένες για το βλαστικό στάδιο του φυτού. Οι ταμπλέτες Easy Grow Booster παρέχουν όλα όσα χρειάζονται τα φυτά για τη βελτιστοποίηση της βλαστικής ανάπτυξης και συμπληρώνουν τέλεια το Easy Boost Organic Nutrition. Επειδή τα φυτά αυτο-άνθισης δεν χρειάζονται τόσα θρεπτικά συστατικά, όσα τα φυτά φωτοπεριόδου, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μόνο το ¼ – ½ της κανονικής δόσης. Απλά προσθέστε μισή ταμπλέτα σε 3–5 λίτρα νερό και χορηγήστε το διάλυμα δύο φορές την εβδομάδα.

Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3: Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η τρίτη εβδομάδα περιλαμβάνει low-stress training και διατήρηση των βέλτιστων συνθηκών. Σε αυτό το σημείο, το φυτό αυτο-άνθισης σας πλέον βρίσκεται για τα καλά στο βλαστικό στάδιο. Θα παρατηρήσετε ότι σχηματίζονται νέα φύλλα, τα οποία θα αυξήσουν τη φωτοσύνθεση. Εστιάστε στους ακόλουθους περιβαλλοντικούς παράγοντες κατά την τρίτη εβδομάδα:

 • 50% σχετική υγρασία (RH)
 • 20°C θερμοκρασία αέρα
 • Χορήγηση 2x Easy Grow (μισό δισκίο ανά 3–5 λίτρα νερού)

Το φυτό σας θα έχει ύψος περίπου 15cm σε αυτό το σημείο. Προσαρμόστε το φως σας, έτσι ώστε να κρέμεται περίπου 1m πάνω από το φύλλωμα. Αυτό θα επιτρέψει τη βέλτιστη φωτοσύνθεση, χωρίς να στρεσάρει το φυτό. Πλέον το φυτό σας θα είναι αρκετά διψασμένο και θα χρειάζεται περίπου 0.5L νερού κάθε μέρα. Ωστόσο, θα πρέπει να το ποτίζετε μόνο όταν έχει στεγνώσει το ανώτερο στρώμα του χώματος.

Όταν καλλιεργείτε σε εσωτερικούς χώρους, εφαρμόστε low-stress training κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας για να αυξήσετε την παραγωγικότητα κατά τη φάση της ανθοφορίας. Απλώς δέστε ένα μαλακό κομμάτι σύρματος κήπου στα μισά του κύριου βλαστού και, στη συνέχεια, λυγίστε απαλά τον βλαστό παράλληλα με το έδαφος και ασφαλίστε τον στη θέση του συνδέοντας το άλλο άκρο του σύρματος με το χείλος της γλάστρας. Αυτό θα επιπεδώσει τη φυλλωσιά και θα εκθέσει περισσότερες θέσεις μπουμπουκιών στο φως.

Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4: ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια της τέταρτης εβδομάδας, το φυτό σας θα πλησιάζει στην αρχή του σταδίου ανθοφορίας. Αυτή η εβδομάδα αποτελείται από κάποιες μικρές προσαρμογές στο low-stress training και προετοιμασία για άνθιση. Εστιάστε στους ακόλουθους περιβαλλοντικούς παράγοντες για βέλτιστη ανάπτυξη:

 • 45% σχετική υγρασία (RH)
 • 20°C θερμοκρασία αέρα
 • 70cm απόσταση φωτός από τη φυλλωσιά
 • 0.5L νερού ανά 24 ώρες
 • Χορήγηση 2x Easy Grow (μισή ταμπλέτα ανά 3–5 λίτρα νερού)

Ίσως αρχίσετε να παρατηρείτε κάποια προ-άνθη που σχηματίζονται στις διακλαδώσεις του φυτού σας. Με τη φάση ανθοφορίας να πλησιάζει, θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε οποιουδήποτε είδους εκπαίδευση για να αποφύγετε να στρεσάρετε το φυτό κατά την άνθιση. Χρησιμοποιήστε δεματικά κήπου, για να επιπεδώσετε τη φυλλωσιά και να διατηρήσετε όλες τις θέσεις των μελλοντικών μπουμπουκιών στο ίδιο επίπεδο.

Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5: ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ

Η ανθοφορία έχει ξεκινήσει! Κατά τη διάρκεια της πέμπτης εβδομάδας, θα αρχίσετε να βλέπετε μικρούς σάκους με τρίχες να αναδύονται στους διακλαδώσεις. Αυτοί, σταδιακά, θα μετατραπούν σε κολλώδη και ρητινώδη μπουμπούκια. Αυτήν την εβδομάδα, πρέπει να συνεχίσετε να ασχολείστε με τις περιβαλλοντικές συνθήκες και να προσαρμόζετε τον φωτισμό. Το φυτό σας θα έχει ύψος περίπου 30cm σε αυτό το σημείο. Επικεντρωθείτε στις ακόλουθες παραμέτρους, αν καλλιεργείτε σε εσωτερικό χώρο:

 • 45% σχετική υγρασία (RH)
 • 23°C θερμοκρασία αέρα
 • 65cm απόσταση φωτός από τη φυλλωσιά
 • 1L νερού ανά 24 ώρες
 • Χορήγηση 2x Easy Bloom (μισή ταμπλέτα ανά 3–5 λίτρα νερού)

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις της λυχνίας LED από μπλε σε κόκκινο. Αυτό το φάσμα φωτός ενθαρρύνει τη διαδικασία δημιουργίας μπουμπουκιών και βοηθά τα φυτά να αναπτυχθούν και να επεκταθούν κατά τη διάρκεια της πρώιμης φάσης της ανθοφορίας.

Τα φυτά σας θα απαιτήσουν τροποποιήσεις στη διατροφή τους κατά τη φάση της ανθοφορίας. Οι υψηλότερες απαιτήσεις σε φωσφόρο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο και η μικρότερη ανάγκη για άζωτο, μπορούν να καλυφθούν από τις ταμπλέτες Easy Bloom Booster. Απλώς διαλύστε ½ ταμπλέτα σε 3–5 λίτρα νερού και χορηγήστε το μείγμα όταν ποτίζετε τα φυτά σας.

Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 6: ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ

Τα άνθη θα πολλαπλασιάζονται τώρα σε κάθε μπουμπούκι. Θα παρατηρήσετε ότι η εκπαίδευση που εφαρμόσατε αρχίζει να αποδίδει, καθώς η ομοιόμορφη φυλλωσιά οδηγεί στην ανάπτυξη ομοιόμορφων μπουμπουκιών. Κατά τη διάρκεια της έκτης εβδομάδας, μειώστε ελαφρώς την υγρασία για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μούχλας. Στοχεύστε αυτές τις παραμέτρους:

 • 40% σχετική υγρασία (RH)
 • 24°C θερμοκρασία αέρα
 • 45cm απόσταση φωτός από τη φυλλωσιά
 • 1.5L νερού ανά 24 ώρες
 • Χορήγηση 2x Easy Bloom (μισή ταμπλέτα ανά 3–5 λίτρα νερού)

Προσέξτε για τυχόν περίεργες δομές που μοιάζουν με μπανάνες και προεξέχουν από τα μπουμπούκια. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό σας είναι ερμαφρόδιτο και ότι προσπαθεί να επικονιαστεί. Αφαιρέστε αυτά τα φυτά από τον χώρο της καλλιέργειας για να μην επικονιάσουν τα υπόλοιπα φυτά. Ευτυχώς, τα ερμαφρόδιτα φυτά είναι σπάνια, αλλά αξίζει τον κόπο να είστε σε εγρήγορση.

Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 7: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ

Ο στόχος της έβδομης εβδομάδας: συντήρηση. Αφιερώστε τον χρόνο και την ενέργειά σας για να διατηρήσετε το δωμάτιο ανάπτυξης σε ισορροπία. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε η υγρασία να μην είναι πολύ υψηλή, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μούχλας. Πραγματοποιήστε τακτικούς ελέγχους με μεγεθυντικό φακό για να αναζητήσετε παράσιτα όπως θυσανόπτερα και ακάρεα αράχνης. Συνεχίστε να ελέγχετε τα φύλλα για σημάδια ανεπάρκειας θρεπτικών ουσιών (που πιθανότατα οφείλονται σε προβλήματα με το pH). Στόχος είναι να διατηρήσετε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • 40% σχετική υγρασία (RH)
 • 24°C θερμοκρασία αέρα
 • 45cm απόσταση φωτός από τη φυλλωσιά
 • 1.5L νερού ανά 24 ώρες
 • Χορήγηση 3x Easy Bloom (μισή ταμπλέτα ανά 3–5 λίτρα νερού)
Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός

ΕΒΔΟΜΑΔΑΑ 8: ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΛΩΣΗ

Τα μπουμπούκια σας θα φαίνονται παχιά και ρητινώδη σε αυτό το σημείο. Τα περισσότερα φυτά αυτο-άνθισης θα είναι έτοιμα για συγκομιδή σύντομα. Εάν το φυτό σας φαίνεται να υστερεί, μην ανησυχείτε! Απλώς αντιμετωπίστε το σαν να είναι ακόμα στην εβδομάδα 7 και συνεχίστε αφού τα μπουμπούκια αποκτήσουν μεγαλύτερο μέγεθος.

Περιβαλλοντικές συνθήκες για την όγδοη εβδομάδα:

 • 40% σχετική υγρασία (RH)
 • 25°C θερμοκρασία αέρα
 • 45cm απόσταση φωτός από τη φυλλωσιά
 • 1.5L νερού ανά 24 ώρες

Στην αρχή της όγδοης εβδομάδας, θα πρέπει να ξεκινήσετε να ξεπλένετε το φυτό σας. Αρχικά, σταματήστε να παρέχετε στα φυτά σας Easy Bloom σε αυτό το στάδιο. Στη συνέχεια, απλώς γεμίστε το χώμα με όσο περισσότερο νερό μπορεί να συγκρατήσει και περιμένετε να αδειάσει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Το ξέπλυμα απομακρύνει τα πλεονάζοντα θρεπτικά συστατικά και δίνει στα μπουμπούκια σας μια απαλή γεύση.

Έπειτα, θα πρέπει να πιάσετε το κλαδευτήρι σας και να ξεκινήσετε την αποφύλλωση. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί πολύ καλά παράλληλα με το low-stress training για την περαιτέρω βελτίωση των αποδόσεων. Κόψτε τα μικρά φύλλα από τις κατώτερες διακλαδώσεις και τα χαλασμένα φύλλα από την κορυφή της φυλλωσιάς. Αυτό θα αυξήσει την έκθεση στο φως και θα μειώσει περαιτέρω τον κίνδυνο μούχλας.

Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9: ΦΤΑΝΕΤΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Είναι σχεδόν έτοιμο! Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή σας θα αποδώσουν σύντομα καρπούς, δηλαδή πλούσια και ρητινώδη μπουμπούκια. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη μερικές εργασίες που πρέπει να γίνουν πριν από αυτή την επική στιγμή. Πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε αυτούς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες σε ισορροπία για να αποφύγετε τυχόν τελικές προσβολές παθογόνων ή άλλα ζητήματα:

 • 40% σχετική υγρασία (RH)
 • 25°C θερμοκρασία αέρα
 • 45cm απόσταση φωτός από τη φυλλωσιά
 • 1.5L νερού ανά 24 ώρες

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι τα φύλλα αρχίζουν να αποχρωματίζονται και να πέφτουν. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Αυτό σημαίνει ότι έχετε ξεπλύνει με επιτυχία τα φυτά σας και πλησιάζετε στη στιγμή της συγκομιδής.

Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 10: ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ!

Είστε έτοιμοι να μαζέψετε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς σας; Πολλά φυτά αυτο-άνθισης θα είναι έτοιμα για συγκομιδή κατά τη διάρκεια της δέκατης εβδομάδας! Θα γνωρίζετε ότι τα μπουμπούκια σας είναι έτοιμα, όταν τα τριχίδια πάρουν ένα γαλακτώδες χρώμα και οι ύπεροι έχουν μια κοκκινωπή/καφέ απόχρωση.

Εάν παρατηρήσετε ότι ορισμένα από τα μπουμπούκια σας είναι ώριμα, ενώ άλλα δεν είναι, δοκιμάστε να εφαρμόσετε προοδευτική συγκομιδή. Πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι τα μπουμπούκια που βρίσκονται στην κορυφή της φυλλωσιάς είναι έτοιμα πριν από τα υπόλοιπα. Ακόμα κι αν εκπαιδεύσατε το φυτό σας, μερικά μπουμπούκια θα βρίσκονται φυσικά πιο κοντά στο φως.

Επίσης, μην ανησυχείτε αν το φυτό σας φαίνεται να είναι πίσω ή μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Ορισμένα φυτά αυτο-άνθισης μεγαλώνουν γρηγορότερα από άλλα. Οι πιο αργά αναπτυσσόμενες ποικιλίες, όπως η Amnesia Haze Automatic, μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να ωριμάσουν, ενώ άλλες μπορεί να έχουν ήδη τελειώσει.

Μετά τη συγκομιδή των μπουμπουκιών σας, ξεκινήστε τη διαδικασία αποξήρανσης και ωρίμανσης για να εξασφαλίσετε μια νόστιμη και εξαιρετικής ποιότητας συγκομιδή.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις