Αναφορά Καλλιέργειας Titan F1

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε την καλλιέργεια του Titan F1; Τότε γιατί να μη ρίξετε μια ματιά στην αναφορά μου παρακάτω για να πάρετε μια γεύση του τι να περιμένετε; Χάρη στην εβδομαδιαία αναφορά που δημιούργησα για την καλλιέργειά μου, θα ανακαλύψετε όλα όσα έκανα για να επιτύχω μεγάλη απόδοση, από τη βλάστηση μέχρι τη συγκομιδή.

Video id: 916657137

Αναφορά Καλλιέργειας Titan F1: Λίστα Εξοπλισμού

 • Κουτί: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Φώτα: MIGRO 200+
 • Εξαερισμός: TT Silent-M 100
 • Φίλτρο: Primaklima filter PK 100/125
 • Ανεμιστήρας: Oscillating Koala Fan × 2
 • Υγραντήρας: Beurer LB 45
 • Xώμα: Biobizz Light Mix
 • Γλάστρα: 11l Air-Pot
 • Θρεπτικά Συστατικά: RQS Organic Nutrition

Αναφορά Καλλιέργειας Titan F1: Στάδιο Σπορόφυτου (Εβδομάδα 1)

Πριν ξεκινήσω αυτόν τον οδηγό, είχα ήδη καλλιεργήσει μερικά υβρίδια F1 της Royal Queen Seeds. Με βάση την ταχύτητά τους, την ομοιομορφία και την υψηλή αντοχή τους σε παράσιτα και ασθένειες, ήξερα από την αρχή ότι ήμουν σε καλό δρόμο. Ας ξεκινήσουμε!

Week 1

 • Μέσο Καλλιέργειας: Προτού μπορέσω να βλαστήσω τον σπόρο μου Titan F1, έπρεπε να φτιάξω ένα κατάλληλο καλλιεργητικό μέσο που θα βοηθούσε το φυτό μου να ευδοκιμήσει κατά τα πρώτα στάδια του κύκλου ανάπτυξης. Πήρα ένα Air-Pot 11 λίτρων και ξεκίνησα γεμίζοντάς το με 5 λίτρα Biobizz Light Mix. Αποφάσισα όχι μόνο να προσθέσω ορισμένα οργανικά θρεπτικά συστατικά για να τρέφεται το φυτό μου, αλλά και να προχωρήσω στον εμβολιασμό του εδάφους με βιολογικούς παράγοντες που βοηθούν τα θρεπτικά συστατικά να είναι πιο διαθέσιμα και να αποτρέπουν τα παθογόνα των ριζών. Πρόσθεσα 50g RQS Easy Boost Organic Nutrition στη γλάστρα και έπειτα 10g RQS Rhizobacter και 5g Mycorrhiza Mix. Ανακάτεψα καλά αυτά τα συστατικά, πρόσθεσα άλλα 5 λίτρα του μείγματος Biobizz στη γλάστρα και ανακάτεψα ξανά. Τέλος, πότισα τη γλάστρα μου αρκετά ώστε να κορεστεί το καλλιεργητικό μέσο.
 • Βλάστηση: Τοποθέτησα τον σπόρο μου σε ένα ποτήρι με μη χλωριωμένο νερό και τον άφησα να μουλιάσει για 12 ώρες. Εν τω μεταξύ, έκανα μια τρύπα βάθους 2cm στη μέση της επιφάνειας του καλλιεργητικού μέσου και έριξα τον σπόρο μου. Πρόσθεσα άλλη μια δόση Rhizobacter και Mycorrhiza Mix πάνω από τον σπόρο για να διασφαλίσω ότι η ρίζα θα έρθει σε επαφή με αυτά τα στοιχεία μόλις αναδυθεί από το περίβλημα του σπόρου. Κάλυψα ελαφρά τους σπόρους με το μέσο καλλιέργειας και έβρεξα καλά την περιοχή.
 • Φωτισμός: Στη συνέχεια, έπρεπε να ρυθμίσω τον φωτισμό μου. Το σύστημα φωτισμού MIGRO 200+ αποτελείται από δύο ξεχωριστούς λαμπτήρες. Για να επιτύχω ομοιόμορφη κατανομή του φωτός μέσα στο κουτί καλλιέργειας Secret Jardin, κρέμασα κάθε λάμπα 35cm από το μέσον του— μία και στις δύο πλευρές. Ρύθμισα τους ιμάντες στήριξης και τους έβαλα σε ύψος 35cm από το χείλος της γλάστρας. Τους έβαλα σε λειτουργία για 18 ώρες την ημέρα, μόλις ο βλαστός του φυτού μου Titan F1 αναδύθηκε από το έδαφος.
 • Κατάσταση φυτού: Ο σπόρος μου φύτρωσε γρήγορα και έφτασε σε ύψος περίπου τα 4cm στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, με το πρώτο μικρό σετ αληθινών φύλλων να ξεπετάγεται ανάμεσα στους δύο κοτυληδόνες. Τοποθέτησα επίσης ένα υγρασιόμετρο στην ντουλάπα μου για να παρακολουθώ τη θερμοκρασία και την υγρασία στο μέλλον.
Week 1.2

Αναφορά Καλλιέργειας Titan F1: Βλαστική Φάση (Εβδομάδα 2–4)

Καλώς ήρθατε στην έναρξη της βλαστικής φάσης του εβδομαδιαίου ημερολογίου μου για την καλλιέργεια του Titan F1! Η ταχέως αναπτυσσόμενη φύση αυτού του υβριδίου σήμαινε ότι αυτή η φάση θα περνούσε πολύ γρήγορα. Δείτε πώς έκανα το φυτό μου να τρέφεται και να ποτίζεται με βέλτιστο τρόπο παρακάτω.

Εβδομάδα 2

Το φυτό μου Titan F1 ξεκίνησε πολύ καλά. Έβγαλε πολλά νέα σετ αληθινών φύλλων και πήρε μια υγιή σκούρα πράσινη όψη.

 • Φωτισμός: Επανατοποθέτησα τα φώτα μου ώστε να κρέμονται 35cm πάνω από την κορυφή του φυτού μου και τα κράτησα σε λειτουργία για 18 ώρες την ημέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Απέφυγα τη χορήγηση πρόσθετων θρεπτικών συστατικών κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, καθώς το φυτό μου είχε πρόσβαση στη δόση του RQS Easy Boost Organic Nutrition που συμπεριέλαβα στο αρχικό μέσο καλλιέργειας. Πότισα με 1.5 λίτρο νερό με ρυθμισμένο pH 6.0, τις ημέρες 1 και 5 της εβδομάδας.
 • Περιβάλλον: Μέτρησα μέση θερμοκρασία 25°C και σχετική υγρασία 50%.
 • Κατάσταση φυτού: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας 2, το φυτό μου είχε φτάσει σε ύψος τα 6.5cm. Φαινόταν υγιές συνολικά με έναν στιβαρό κορμό, λαχταριστά φύλλα και χωρίς σημάδια τεντώματος.
Week 2

Εβδομάδα 3

Το φυτό μου Titan F1 άρχισε πραγματικά να παίρνει σχήμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 3. Ανέπτυξε μια γεμάτη και συμπαγή δομή, εκπληκτική συμμετρία και πιο φαρδιά και σκούρα φύλλα βεντάλιας.

 • Φωτισμός: Ρύθμισα ξανά και τις δύο λάμπες ώστε να κρέμονται 35cm από την κορυφή του φυτού μου και διατήρησα έναν κύκλο 18 ωρών φωτισμού και 6 ωρών συσκότισης.
 • Θρεπτικά συστατικά: Άρχισα να χορηγώ ξανά θρεπτικά συστατικά στο φυτό μου για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του καθώς άρχισε να μεγαλώνει. Επέλεξα να χρησιμοποιήσω τη φόρμουλα Bigger Flowers από τη συσκευασία Bio Flowering Booster, η οποία περιέχει μια σειρά από βιταμίνες, διεγερτικά ανάπτυξης, φουλβικό και χουμικό οξύ. Πρόσθεσα 1ml σε 2 λίτρα νερού με ρυθμισμένο pH και το χορήγησα την 1η ημέρα της εβδομάδας. Έδωσα στο φυτό μου άλλα 2 λίτρα νερό χωρίς θρεπτικά συστατικά την 5η ημέρα.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 25°C και σχετική υγρασία 50%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου είχε φτάσει σε ύψος τα 24cm στο τέλος της τρίτης εβδομάδας. Όλα φαίνονταν καλά, εκτός από κάποιο ελαφρύ κιτρίνισμα και τσαλάκωμα στις άκρες των φύλλων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το φυτό μου είχε λάβει μια καλή ποσότητα θρεπτικών συστατικών μέχρι αυτό το σημείο, θεώρησα ότι ήταν ένα ελαφρύ κάψιμο. Ωστόσο, η γενική υγεία του φυτού μου φαινόταν καλή, οπότε δεν με ανησύχησε ιδιαίτερα.
Week 3

Εβδομάδα 4

Και κάπως έτσι, ήρθε το τέλος της βλαστικής φάσης και η έναρξη της φάσης της ανθοφορίας. Μάθετε πώς διατήρησα το φυτό μου υγιές καθώς άρχισε να ανθίζει.

 • Φωτισμός: Χωρίς να αποθαρρύνομαι από το ελαφρύ κάψιμο στο φυτό μου, ρύθμισα ξανά τις λάμπες ώστε να κρέμονται 35cm από την κορυφή του φυτού. Συνέχισα να τις λειτουργώ για 18 ώρες κάθε μέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Χορήγησα στο φυτό μου την 1η ημέρα της εβδομάδας το Easy Grow Booster Tablet για να του δώσω μια τελική μεγάλη δόση αζώτου πριν αρχίσει να ανθίζει. Έσπασα ένα δισκίο στη μέση, το τοποθέτησα σε 2 λίτρα νερού με ρυθμισμένο pH και χορήγησα το διάλυμα στο φυτό μου.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 26°C και σχετική υγρασία 50%.
 • Κατάσταση φυτού: Παρατήρησα πως τα πρώτα προ-άνθη αρχίσαν να σχηματίζονται στις διακλαδώσεις—την περιοχή όπου τα κλαδιά τέμνονται με το κύριο κορμό του φυτού. Το φυτό μου ήταν 36cm σε ύψος και προχώρησα σε ελαφριά αποφύλλωση για να αυξήσω τη ροή του αέρα και τη διείσδυση του φωτός σε όλο το φυτό.
Week 4

Αναφορά Καλλιέργειας Titan F1: Στάδιο Ανθοφορίας (Εβδομάδα 5–10)

Και κάπως έτσι, το φυτό μου Titan F1 είχε ήδη αρχίσει να ανθίζει. Δείτε πώς εκτυλίχθηκαν τα πράγματα κατά τη φάση της ανθοφορίας παρακάτω.

Εβδομάδα 5

Τα άνθη του φυτού μου Titan F1 άρχισαν να αναπτύσσονται γρήγορα κατά την πρώτη εβδομάδα της ανθοφορίας. Δείτε πώς το κράτησα ευτυχισμένο και υγιές.

 • Φωτισμός: Διατήρησα το ίδιο πρόγραμμα ρυθμίζοντας τα φώτα μου ώστε να κρέμονται 35cm πάνω από την κορυφή του φυτού μου και τα κράτησα σε λειτουργία για 18 ώρες την ημέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Πρόσθεσα 1.6 ml Thicker Flowers και 2ml Bigger Flowers από το πακέτο Bio Flowering Booster σε 2 λίτρα νερό για να τα χορηγήσω στο φυτό μου την 1η ημέρα της εβδομάδας. Αυτές οι φόρμουλες περιέχουν υψηλά επίπεδα φωσφόρου και καλίου—δύο μακροθρεπτικά συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό των ανθών. Στη συνέχεια πότισα με 2 λίτρα νερό με ρυθμισμένο pH την 5η ημέρα της εβδομάδας.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C και σχετική υγρασία 50%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου έφτασε σε ύψος τα 48cm μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας ανθοφορίας. Σε διάστημα μιας εβδομάδας, τα μικρά και μοναχικά άνθη του εξελίχθηκαν γρήγορα σε μεγάλες μάζες από στίγματα και βράκτια. Το ελαφρύ έγκαυμα που παρατήρησα κατά τη διάρκεια της βλαστικής φάσης δεν επιδεινώθηκε και το φυτό μου φαινόταν πραγματικά ζωντανό.
Week 5

Εβδομάδα 6

Τα άνθη του Titan F1 άρχισαν να φουσκώνουν απίστευτα γρήγορα και μια στρώση από τριχίδια άρχισε να εμφανίζεται πάνω τους και στα μικρά φύλλα ζάχαρης.

 • Φωτισμός: Διατήρησα την απόσταση 35cm από την κορυφή του φυτού μέχρι τα φώτα μου και τα άφησα να λειτουργούν για 18 ώρες κάθε μέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Αύξησα την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που χορηγώ στο φυτό μου κατά τη διάρκεια της 6ης εβδομάδας για να βεβαιωθώ ότι έλαβε όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη ανάπτυξη των ανθών. Την 1η ημέρα της εβδομάδας, πρόσθεσα μισό Easy Bloom Booster Tablet σε 2.5 λίτρα νερού και το χορήγησα στο φυτό μου. Την 5η ημέρα της εβδομάδας, πότισα το φυτό μου προσθέτοντας 2ml Thicker Flowers, 1ml Bigger Flowers και 1.4ml Sweeter Flowers σε 2 λίτρα νερό.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C και σχετική υγρασία 50%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου είχε φτάσει στο ελαφρώς ψηλότερο ύψος των 52cm. Τα άνθη του ήταν πυκνά και γεμάτα με τριχίδια και μια απαλή αλλά αισθητή μυρωδιά με υποδεχόταν κάθε φορά που έμπαινα στη ντουλάπα καλλιέργειας.
Week 6

Εβδομάδα 7

Το φυτό μου Titan F1 άρχισε να ωριμάζει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 7. Δείτε τι θρεπτικά συστατικά χορηγούσα στο φυτό μου καθώς πλησίαζε η ώρα της συγκομιδής.

 • Φωτισμός: Και πάλι, ρύθμισα τα φώτα μου ώστε να κρέμονται σε απόσταση 35cm από την κορυφή του φυτού και τα άφησα να λειτουργούν για 18 ώρες κάθε μέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, πρόσθεσα 3ml Thicker Flowers, 2.5ml Bigger Flowers και 2ml Sweeter Flowers σε 2.5 λίτρα νερό και πότισα το φυτό μου. Την 5η ημέρα της εβδομάδας, πρόσθεσα μισό Easy Bloom Booster Tablet στην ίδια ποσότητα νερού.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C και σχετική υγρασία 45%.
 • Κατάσταση φυτού: Τα άνθη του φυτού μου έγιναν πιο πυκνά και παρατήρησα ότι άρχισε να παράγεται μια πιο έντονη μυρωδιά. Περισσότερα τριχίδια άρχισαν να εμφανίζονται πάνω στα άνθη και τα φύλλα ζάχαρης και μερικοί από τους ύπερους του άρχισαν να μετατρέπονται από λευκοί σε πορτοκαλί.
Week 7

Εβδομάδα 8

Καλώς ήρθατε στην τελευταία εβδομάδα χορήγησης θρεπτικών συστατικών πριν από το ξέπλυμα! Μάθετε με τι πότισα το φυτό μου πριν σταματήσω όλα τα θρεπτικά συστατικά καθώς πλησιάζουμε στη συγκομιδή.

 • Φωτισμός: Ακολούθησα την ίδια στρατηγική φωτισμού που είχα εφαρμόσει μέχρι αυτό το σημείο στον κύκλο ανάπτυξης.
 • Θρεπτικά συστατικά: Την 1η ημέρα, πρόσθεσα 2.5ml Thicker Flowers, 2ml Bigger Flowers και 2ml Sweeter Flowers σε 2.5 λίτρα νερό και πότισα το φυτό μου. Την 5η ημέρα, πρόσθεσα μισό δισκίο Easy Bloom Booster σε 2.5 λίτρα νερού.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C και σχετική υγρασία 45%.
 • Κατάσταση φυτού: Σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι ύπεροι στα άνθη του φυτού μου είχαν μετατραπεί από λευκοί σε πορτοκαλί. Η μυρωδιά του έγινε πολύ πιο πικάντικη, αλλά τα φύλλα βεντάλιας διατήρησαν τη λαχταριστή, πράσινη εμφάνισή τους.
Week 8

Εβδομάδα 9 & 10

Σταμάτησα τα θρεπτικά συστατικά από την αρχή της 9ης εβδομάδας μέχρι τη συγκομιδή για να ξεπλύνω το φυτό μου. Η ιδέα εδώ είναι ότι τα φυτά αρχίζουν να μεταβολίζουν τα θρεπτικά συστατικά που αποθηκεύονται στους ιστούς τους, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η γεύση και η γλυκύτητα. Μάθετε πώς το έκανα.

 • Φωτισμός: Επειδή το φυτό μου δεν ξεπερνούσε τα 52cm, άφησα και τις δύο λάμπες στη θέση τους και τις κράτησα σε λειτουργία για 18 ώρες κάθε μέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Σταμάτησα όλα τα θρεπτικά συστατικά και αντ' αυτού χορήγησα 2 λίτρα νερό με ρυθμισμένο pH τις ημέρες 1 και 5 και των δύο εβδομάδων.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 29°C και σχετική υγρασία 45%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου είχε φτάσει σε πλήρη ωριμότητα στο τέλος της 10ης εβδομάδας. Τα τριχίδιά του έγιναν πιο γαλακτώδη και όλοι οι ύπεροί του είχαν σκούρο πορτοκαλί χρώμα.
Week 9-10

Ημερολόγιο Καλλιέργειας Titan F1: Συγκομιδή

Είχε έρθει η ώρα να μαζέψω τους καρπούς των κόπων μου! Έκοψα το φυτό μου από τη βάση του και το κρέμασα ανάποδα από την κορυφή της ντουλάπας μου, στο σκοτάδι με τους ανεμιστήρες να λειτουργούν, μέχρι να στεγνώσει. Δυστυχώς, μερικά από τα άνθη μούχλιασαν μετά τη συγκομιδή γιατί δεν κατάφερα να διατηρήσω την υγρασία σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Μετά το στέγνωμα, συγκέντρωσα συνολικά 65g, αν και πέταξα 17g λόγω μούχλας. Συνολικά, το φυτό μου Titan F1 έδωσε ένα καλό αποτέλεσμα και το βρήκα απίστευτα εύκολο στην καλλιέργεια.

Harvest

Γενετικά Χαρακτηριστικά της Ποικιλίας Titan F1

Η ποικιλία Titan F1 είναι μέρος του πρώτου κύματος αληθινών υβριδίων F1. Αυτές οι ποικιλίες είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαδικασίας αναπαραγωγής που καταλήγει στη διασταύρωση δύο εξαιρετικά καθαρών ενδογαμικών σειρών. Αυτή η στρατηγική δίνει στους απογόνους υβριδικό σφρίγος, που τους καθιστά πιο ομοιόμορφους, αρωματικούς, ισχυρούς και ανθεκτικούς στις ασθένειες. Η Titan F1 έλαβε τη γενετική της από τις ποικιλίες Blue Dream, Sugar Magnolia και Amnesia.

Χαρακτηριστικά Καλλιέργειας της Titan F1

Η Titan F1 μεγαλώνει γρήγορα και διατηρεί ικανοποιητικό μέγεθος και δομή. Τα φυτά φτάνουν σε ύψος τα 75cm, αλλά μπορείτε να τα κρατήσετε στα 50cm εάν τα καλλιεργήσετε κατάλληλα. Συνολικά, αυτή η ποικιλία μεταβαίνει από τη βλαστική φάση στη συγκομιδή σε μόλις 70 ημέρες, καθιστώντας την ιδανική για καλλιεργητές που θέλουν να λάβουν μια γρήγορη σοδειά και να είναι διακριτικοί κατά τη διαδικασία.

Επιδράσεις, Άρωμα και Γεύση της Titan F1

Η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε THC της Titan F1 σημαίνει ότι προσφέρει επίδραση μακράς διαρκείας που ανυψώνει το μυαλό, αλλά χαλαρώνει το σώμα. Κατατάσσεται ως μία από τις ισχυρότερες ποικιλίες αυτόματης άνθισης που υπάρχουν και τα υψηλά επίπεδα καρυοφυλλενίου, φαρνεσενίου, μυρσενίου και οκιμενίου συμβάλλουν επίσης στην επίδρασή της. Μπορείτε να αναμένετε έντονες νότες από καραμέλα, ντίζελ, βότανα, πεύκο και βανίλια σε κάθε χρήση.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.