The RQS Blog

.


By Steven Voser

Μάθετε πώς να ορίζετε το πότε θα ξεκινήσει η ανθοφορία στα φυτά σας σε εξωτερική καλλιέργεια.

Σε εξωτερικό χώρο, κάτω από τον ήλιο είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καλλιεργήσετε τη δική σας κάνναβη. Δυστυχώς, η καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο μπορεί να είναι δύσκολη αν ζείτε πολύ βόρεια, νότια ή κατά μήκος του ισημερινού. Ευτυχώς, μπορείτε να ξεπεράσετε μερικές από τις προκλήσεις της καλλιέργειας σε αυτές τις περιοχές με το να ορίζετε εσείς το πότε θα ανθίζουν τα φυτά σας σε εξωτερικό χώρο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία, ώστε να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο στην εξωτερική σας καλλιέργεια.


Πότε Ανθίζει Η Κάνναβη Σε Εξωτερικό Χώρο;

Τα φωτοπεριοδικά φυτά κάνναβης αρχίζουν να ανθίζουν στο τέλος του καλοκαιριού (μετά το θερινό ηλιοστάσιο), όταν οι μέρες μικραίνουν και οι νύχτες μεγαλώνουν. Το γεωγραφικό πλάτος έχει προφανώς μεγάλο αντίκτυπο στο πότε ανθίζει η κάνναβη, καθώς σχετίζεται με τον αριθμό των ωρών που διαρκεί η ημέρα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Γενικά, πάντως, τα φυτά κάνναβης θα αρχίσουν να ανθίζουν μετά το ηλιοστάσιο του Ιουνίου (20 ή 21 Ιουνίου, ανάλογα με το έτος) στο βόρειο ημισφαίριο και μετά το ηλιοστάσιο Δεκεμβρίου (20 ή 21 Δεκεμβρίου) στο νότιο ημισφαίριο. Λάβετε υπόψη ότι η μετάβαση στην άνθιση γίνεται σταδιακά σε εξωτερικό χώρο, καθώς οι ώρες της ημέρας μειώνονται κατά λίγα λεπτά κάθε μέρα.

Πόσο Διαρκεί Το Στάδιο Της Ανθοφορίας;

Ο χρόνος που χρειάζεται ένα φυτό για να ανθίσει σε εξωτερικό χώρο ποικίλλει ανάλογα με τη γενετική του και το περιβάλλον του. Ωστόσο, γενικά, τα φυτά κάνναβης μπορούν να είναι έτοιμα για συγκομιδή μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου στο βόρειο ημισφαίριο και κατά την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου στο νότιο ημισφαίριο.

Γιατί Να Θέλετε Να Ορίσετε Το Ποτέ Θα Αρχίσει Η Ανθοφορία Της Κάνναβης;

Όταν σκεφτόμαστε την καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο, τείνουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε σχεδόν κανένα έλεγχο στον κύκλο φωτός της κάνναβής μας. Αλλά αυτό δε χρειάζεται να ισχύει. Αν και υπάρχει κάποια ομορφιά στο να αφήνεις τη φύση να κάνει αυτό που ξέρει, μερικές φορές λίγη ανθρώπινη παρέμβαση μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας μέτριας σοδειάς και μιας εξαιρετικής σοδειάς.

Οφέλη Του Ορισμού Της Άνθισης Σε Φυτά Κάνναβης Εξωτερικής Καλλιέργειας

Να γιατί μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναγκάσετε τα φυτά εξωτερικού χώρου σας να ανθίσουν:

1. Αποφύγετε τον Παγετό

Περιοχές πολύ βόρεια ή νότια του ισημερινού τείνουν να έχουν μακρύ, βαρύ χειμώνα που ξεκινά πολύ νωρίτερα σε σύγκριση με άλλες περιοχές του πλανήτη. Εάν καλλιεργείτε σε εξωτερικό χώρο στη βόρεια Ευρώπη ή τη νότια Αργεντινή, για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να αναγκάσετε τα φυτά σας να ανθίσουν νωρίτερα για να αποφύγετε τους παγετούς του χειμώνα ή τη βροχή που θα καταστρέψουν τη συγκομιδή σας.

2. Περιορισμός Μεγέθους

Από την άλλη μεριά, εάν ζείτε κατά μήκος του ισημερινού, μπορεί να θέλετε να κάνετε τα φυτά σας να ανθίσουν για να μη μεγαλώσουν πολύ. Λόγω των πολλών και σταθερών ωρών ηλιακού φωτός σε αυτές τις περιοχές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, οι φωτοπεριοδικές ποικιλίες που αναπτύσσονται κοντά στον ισημερινό μπορεί να αργήσουν να αρχίσουν να ανθίζουν και, δεδομένου ότι υπάρχει αρκετός χώρος, μπορεί να γίνουν τεράστιες.

3. Πολλαπλές Συγκομιδές

Δε χρειάζεται να ζείτε στη Γη του Πυρός ή στο Όσλο για να σας ιντριγκάρει η ιδέα της αναγκαστικής ανθοφορίας των φυτών σας εξωτερικής καλλιέργειας. Στην πραγματικότητα, πολλοί καλλιεργητές εξωτερικής καλλιέργειας επιλέγουν να αναγκάσουν τα φυτά τους να ανθίσουν νωρίτερα, για να παράγουν πολλαπλές σοδειές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ορισμένοι έμπειροι καλλιεργητές προτιμούν ακόμη και τις συνεχείς συγκομιδές περίπου κάθε δύο εβδομάδες καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

How to Force Cannabis Flowering Outdoors

Πότε Μπορείτε Να Αναγκάσετε Να Ανθίσουν Τα Φυτά Κάνναβης Σε Εξωτερικό Χώρο;

Εάν ζείτε σε μια δροσερή, εύκρατη κλιματική ζώνη (όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η βόρεια Ευρώπη ή πολύ νότια στη Νότια Αμερική), μπορεί να αντιμετωπίσετε κρύα, υγρά φθινόπωρα και πρώιμους χειμώνες που σημαίνουν το τέλος της φάσης άνθισης των φυτών σας. Για να αποτρέψετε αυτές τις συνθήκες από το να θέσουν σε κίνδυνο την ποιότητα και το μέγεθος της συγκομιδής σας, συνιστούμε να αναγκάσετε τα φυτά σας να ανθίσουν πρόωρα στα μέσα Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου στο βόρειο ημισφαίριο και στα μέσα Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου στο νότιο ημισφαίριο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, τα φυτά κάνναβης εξωτερικής καλλιέργειας φυσικά δε θα αρχίσουν να ανθίζουν μέχρι τον Σεπτέμβριο (περίπου). Για να αποφύγετε τις σφοδρές βροχές και τους ανέμους του φθινοπώρου, συνιστούμε στους υπαίθριους καλλιεργητές του Ηνωμένου Βασίλειου να αναγκάσουν τα φυτά τους να ανθίσουν ήδη από τα μέσα Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου. Δεδομένης της κρύας άνοιξης στην περιοχή, πιθανότατα να πρέπει να ξεκινήσετε τα φυτά σας σε εσωτερικό χώρο.

Αν πάλι ζείτε κοντά στον ισημερινό ή στις τροπικές περιοχές, μπορεί να είστε σε θέση να καλλιεργήσετε σε εξωτερικό χώρο όλο τον χρόνο. Δεδομένων αυτών των συνθηκών, μπορείτε ουσιαστικά να αναγκάσετε τα φυτά σας να ανθίσουν όποτε θέλετε (φυσικά θα πρέπει να το επιτρέπει κι ο τοπικός καιρός).

Πώς να Εξαναγκάσετε την Ανθοφορία της Κάνναβης σε Εξωτερική Καλλιέργεια

Η αρχή πίσω από την εξαναγκαστική άνθιση των φυτών εξωτερικού χώρου είναι απλή, απλά μειώστε την ποσότητα φωτός που λαμβάνουν τα φυτά σας. Το πώς θα επιλέξετε να το κάνετε αυτό, ωστόσο, εξαρτάται από τον αριθμό των φυτών που καλλιεργείτε και τον καιρό στην περιοχή σας.

Εάν καλλιεργείτε λίγα φυτά σε μπαλκόνι ή βεράντα και δεν έχετε ακραίες θερμοκρασίες κι έντονες βροχοπτώσεις για να ανησυχείτε, ένα απλό ξύλινο πλαίσιο ή ένα πλαίσιο από PVC εξοπλισμένο με αδιάβροχο μουσαμά μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε. Απλώς βάλτε τα φυτά σας κάτω από τον μουσαμά τη νύχτα και δώστε τους 12 ώρες αδιάκοπου σκοταδιού για να τα αναγκάσετε να ανθίσουν.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να μετακινείτε τα φυτά σας σε κάποιο γκαράζ, κελάρι ή υπόστεγο τη νύχτα, απλώς να θυμάστε ότι θα πρέπει να υπάρχει 100% σκοτάδι στο μέρος όπου θα τα φυλάσσετε για να αρχίσουν να ανθίζουν σωστά τα φυτά.

Εάν καλλιεργείτε πολλά φυτά, πιθανότατα δε θέλετε να τα επισκέπτεστε κάθε μέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως να πρέπει να τοποθετήσετε έναν μουσαμά ή μια στέγη που θα ανοιγοκλείνει αυτόματα πάνω από αυτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας θα βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι την ίδια ώρα κάθε μέρα, χωρίς να χρειάζεται να τα μετακινείτε ένα ένα.

Εάν ο καιρός στην περιοχή σας δεν είναι τόσο ευνοϊκός στις αρχές του φθινοπώρου, ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε μια μικρή ντουλάπα εσωτερικής καλλιέργειας με φως κι ανεμιστήρα. Μόλις είστε ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη των φυτών σας στον εξωτερικό χώρο, φέρτε τα στη ντουλάπα ώστε να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους χωρίς να ανησυχείτε για το κρύο, τη βροχή ή τον άνεμο.

Αναγκαστική Άνθιση: Παράγοντες Που Πρέπει Να Λάβετε Υπόψη Όταν Καλύπτετε Τα Φυτά Σας

Ενώ η αναγκαστική άνθιση είναι αρκετά απλή, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας για να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία κυλάει ομαλά.

🌬️ Κυκλοφορία αέρα

Όταν μετακινείτε τα φυτά σας κρυφά, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα θέλετε να σκεφτείτε είναι η κυκλοφορία του αέρα. Ο μη φρέσκος, στάσιμος αέρας μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία και τη σχετική υγρασία γύρω από τα φυτά σας, δημιουργώντας ένα κατάλληλο έδαφος αναπαραγωγής για παράσιτα, μύκητες και βακτηριακά παθογόνα. Είτε τα κρατάτε κάτω από ένα πλαίσιο DIY με μουσαμά είτε σε μια ντουλάπα εσωτερικής καλλιέργειας, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρό, φρέσκο αέρα που κυκλοφορεί γύρω από τον χώρο για να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή.

📅 Πρόγραμμα

Στη συνέχεια, θα πρέπει να τηρήσετε ένα ακριβές πρόγραμμα. Οι φωτοπεριοδικές ποικιλίες είναι πολύ ευαίσθητες στις αλλαγές του κύκλου φωτός και μια μικρή ολίσθηση όταν προσπαθείτε να τις αναγκάσετε να ανθίσουν μπορεί να επαναφέρει τα φυτά σε φάση ανάπτυξης ή να προκαλέσει ερμαφροδιτισμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, δημιουργήστε ένα σταθερό πρόγραμμα ανθοφορίας με πολλές υπενθυμίσεις για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας μπαίνουν και βγαίνουν από την κάλυψη τις ίδιες ώρες κάθε μέρα.

🕶️ Προστατέψτε Τα Φυτά Σας Από Το Φως!

Τέλος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η δομή που στεγάζει τα φυτά σας κατά τη φάση της ανθοφορίας τους είναι 100% αδιαπέραστη από φως. Οι διαρροές φωτός κατά τη διάρκεια του κύκλου ανθοφορίας μπορούν να προκαλέσουν στα φυτά σας πολύ στρες και να διακόψουν τον κύκλο ανθοφορίας τους. Όπου κι αν έχετε τα φυτά σας, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως έκθεση στο φως κατά τις νυχτερινές ώρες.


Δε Θέλετε Να Εξαναγκάσετε Την Άνθιση; Δοκιμάστε Ποικιλίες Ταχείας Ανθοφορίας ή Αυτόματης Άνθισης

Αντί να εξαναγκάζετε το ξεκίνημα της ανθοφορίας στα φυτά σας εξωτερικής καλλιέργειας κάθε εποχή, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά σε ποικιλίες με χρόνους ανθοφορίας που ταιριάζουν στο τοπικό σας κλίμα.

Οι ποικιλίες μας ταχείας ανθοφορίας, για παράδειγμα, έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να ανθίζουν σε μόλις 40 ημέρες. Οι έμπειροι καλλιεργητές μας έχουν δημιουργήσει αυτές τις ποικιλίες ειδικά για καλλιεργητές που θέλουν να κάνουν νωρίτερα τη συγκομιδή ή να έχουν πολλαπλές σοδειές ανά έτος.

Εναλλακτικά, οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή, ειδικά αν ζείτε σε κάποια τροπική περιοχή ή κοντά στον ισημερινό. Σε αντίθεση με τις θηλυκοποιημένες ή τις κανονικές ποικιλίες, οι ποικιλίες κάνναβης αυτόματης άνθισης διασταυρώνονται ειδικά με τη γενετική Ruderalis και ανθίζουν αυτόματα με βάση την ηλικία τους κι όχι με βάση τις αλλαγές στον κύκλο φωτός τους. Αν θέλετε να απολαύσετε πολλαπλές σοδειές ετησίως, οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης είναι ο καλύτερος τρόπος.

Παρακάτω είναι μερικές από τις αγαπημένες μας ποικιλίες ταχείας άνθισης κι αυτόματης ανθοφορίας:

Candy Kush Express

Μια διασταύρωση της Sweet Special και της Royal Kush, η Candy Kush Expressείναι ένα καλά ισορροπημένο υβρίδιο με μεγάλη ισχύ και υπέροχα γλυκά αρώματα εσπεριδοειδών. Καθώς είναι άμεσος απόγονος ενός Αφγανικού Kush, η Candy Kush Express μπορεί να υπερηφανεύεται για μια πολύ ισχυρή επίδραση, που θα σας αφήσει κολλημένους στον καναπέ για ώρες. Τέλος, με χρόνο ανθοφορίας μόλις 7–9 εβδομάδων, είναι λίγες οι θηλυκοποιημένες ποικιλίες φωτοπεριόδου που φτάνουν τόσο γρήγορα στη συγκομιδή.

Candy Kush

Candy Kush Express (Fast Flowering)
23_genetic background_1 Sweet Special x O.G. Kush
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 170 cm
27_harvest period_1 Αρχές Σεπτέμβρη
22_Effect_1 Καθήλωση, Σωματική Χαλάρωση

Αγορά Candy Kush Express (Fast Flowering)

Honey Cream

Η ποικιλία Honey Creamείναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής τριπλής διασταύρωσης μεταξύ BlueBlack, Maple Leaf Indica και White Rhino. Αυτό το όμορφο θηλυκό φυτό αναπτύσσεται δυναμικά κατευθείαν μετά τη βλάστηση και αναπτύσσει γρήγορα ένα γλυκό, σχεδόν σαν καραμέλα, άρωμα. Τα άνθη της μεγαλώνουν πολύ και παράγουν μια χαλαρωτική επίδραση που είναι ιδανική για το τέλος της ημέρας. Χάρη στην Indica γενετική της, η Honey Cream μπορεί να είναι έτοιμη για συγκομιδή μετά από μόλις 6–7 εβδομάδες άνθισης.

Honey Cream

Honey Cream (Fast Flowering)
23_genetic background_1 BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 8 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 65%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 250 cm
27_harvest period_1 Αρχές Οκτώβρη
22_Effect_1 Ψυχεδέλεια

Αγορά Honey Cream (Fast Flowering)

Royal Dwarf

Η Royal Dwarfείναι μια από τις πολυτιμότερες ποικιλίες μας αυτόματης άνθισης. Κοντό και θαμνώδες, αυτό το φυτό φτάνει σε ύψος μόλις τα 40–60 εκατοστά, καθιστώντας το ιδανικό για κρυφή καλλιέργεια. Αλλά μην αφήσετε το μέγεθός του να σας ξεγελάσει. Η Royal Dwarf παράγει χοντρά, πυκνά άνθη μέτριας ισχύος με έντονους, γλυκούς τόνους εσπεριδοειδών. Το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορεί να μεταβεί από τον σπόρο στη συγκομιδή σε μόλις 8–9 εβδομάδες και παράγει έως και 80g/φυτό.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 εβδομάδες μετά την άνθιση
22_Effect_1 Δημιουργικότητα, Παρακίνηση

Αγορά Royal Dwarf

Sweet ZZ Auto

Με έως και 18% THC, η Sweet ZZ Autoπροσφέρει όλη την ισχύ μιας ποικιλίας φωτοπεριόδου σε μια μικρή, διακριτική κι εξαιρετικά γρήγορη έκδοση. Προσφέρει άρωμα εσπεριδοειδών κι επιδράσεις διαρκείας. Θα είναι έτοιμη για συγκομιδή σε περίπου 10–11 εβδομάδες και είναι ικανή να παράγει έως και 160g/φυτό. Η Sweet ZZ Auto βάζει οριστικά ένα τέλος στο κακό όνομα που περιβάλλει τις ποικιλίες αυτόματης άνθισης.

Sweet ZZ Auto

Sweet ZZ Auto
23_genetic background_1 Sweet ZZ x Diesel Auto
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70 - 120 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 60% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 90 - 175g/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 120 cm
27_harvest period_1 9 - 11 εβδομάδες μετά την άνθιση
22_Effect_1 Καθήλωση

Αγορά Sweet ZZ Auto

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.