Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Steven Voser

Όταν ο κύκλος φωτός που έχετε επιλέξει ξεκινήσει να παρέχει στα φυτά σας λιγότερες ώρες φωτισμού, αυτά θα εισέλθουν στην περίοδο άνθισης. Τα φυτά σας θα σταματήσουν να αναπτύσσονται και αντ' αυτού θα διαθέσουν όλη τους την ενέργεια στην παραγωγή ανθών. Σε εξωτερικό χώρο αυτό συνήθως θα συμβεί καθώς οι μέρες γίνονται μικρότερες, κατά το τέλος του καλοκαιριού. Για τις εσωτερικές καλλιέργειες, η άνθιση θα ξεκινήσει μόλις αλλάξετε τον κύκλο φωτισμού σε 10-12 ώρες σκοταδιού.

Στις περισσότερες ποικιλίες κάνναβης η περίοδος άνθισης θα διαρκέσει περίπου 7 με 9 εβδομάδες, αν και μερικές ποικιλίες Sativa χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ωριμάσουν τα άνθη τους.

Το τι ακριβώς θα συμβεί κατά τη διάρκεια της και πότε αυτή θα ξεκινήσει μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία που καλλιεργείτε. Γι' αυτό μην περιμένετε τα φυτά σας να ακολουθήσουν κάποιο ακριβές πρόγραμμα. Πρόκειται απλώς για γενικές οδηγίες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να έχετε μια ιδέα για το πότε θα ξεκινήσει η άνθιση, πόσο θα διαρκέσει και τι θα συμβεί μέχρι να τελειώσει. Ας δούμε λοιπόν την περίοδο άνθισης της κάνναβης εβδομάδα προς εβδομάδα.

Video id: 484384420

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΙΣΗΣ (ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 1, 2 ΚΑΙ 3)

Δεν πρόκειται για μια απότομη αλλαγή στην ανάπτυξη των φυτών σας. Η κάνναβη δε θα σταματήσει να αναπτύσσεται και στη συνέχεια θα μεταβεί αμέσως στην ανθοφορία. Σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες της άνθισης, πολλά είδη κάνναβης μπορεί να παρουσιάσουν σημαντική ανάπτυξη. Είναι σημαντικό να το γνωρίζετε αυτό, καθώς σχετίζεται με τη σωστή διατροφή των φυτών σας, αλλά και για να τους παρέχετε επαρκή χώρο για να αναπτυχθούν.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1 (ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΝΤΩΜΑ)

Κατά τις πρώτες εβδομάδες της ανθοφορίας, τα φυτά κάνναβης βρίσκονται σ' ένα μεταβατικό στάδιο. Νομίζοντας πως ο χειμώνας πλησιάζει και πως σύντομα θα πρέπει να κουβαλήσει ένα μεγάλο βάρος σε άνθη, το φυτό σας πιθανότατα θα αναπτυχθεί ταχύτατα κατά το στάδιο αυτό. Ορισμένα είδη μπορούν ακόμη και να διπλασιαστούν σε ύψος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Λόγω της γρήγορης ανάπτυξης που υφίσταται το φυτό σας, αυτή η πρώιμη φάση ανθοφορίας είναι επίσης γνωστή ως φάση τεντώματος.

Ενώ το φυτό σας δουλεύει υπερωρίες για να κερδίσει μέγεθος και ύψος, θα αναπτύξει και μια σειρά από νέα φύλλα κυρίως στην κορυφή των κεντρικών ανθών. Το φυτό σας είναι απασχολημένο με την παραγωγή "πράσινου υλικού", όπως τα φύλλα και οι μίσχοι, ώστε να μπορεί να γίνει ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το πρώιμο στάδιο της ανθοφορίας.

Αν και το φυτό σας έχει εισέλθει επίσημα στη φάση της ανθοφορίας, θα έχει αυξημένη ανάγκη για θρεπτικές ουσίες. Δεν πρέπει να αλλάξετε απότομα το πρόγραμμα θρεπτικών συστατικών που του παρέχετε και να χρησιμοποιήσετε θρεπτικά συστατικά άνθισης από τη μια μέρα στην άλλη. Συνήθως προτείνεται να συνεχίσετε να δίνετε θρεπτικά συστατικά ανάπτυξης για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα, αφότου ξεκινήσει η ανθοφορία.

Με το τέντωμα της κάνναβης στην πρώιμη ανθοφορία, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές όπως η εκπαίδευση χαμηλού στρες (LST). Σύμφωνα με αυτή θα πρέπει λυγίσετε τους μίσχους προς τα κάτω και μaκριά από τον κεντρικό άξονα του φυτού, ώστε να φτιάξετε έναν ομοιόμορφο θόλο για μια πιο αποτελεσματική αξιοποίηση του φωτισμού καλλιέργειας. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερες αποδόσεις αργότερα.


(ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1)

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2

Στη δεύτερη εβδομάδα της ανθοφορίας μπορεί να εντοπίσετε τους πρώτους λευκούς ύπερους που αναπτύσσονται στα θηλυκά φυτά κάνναβης. Αυτές οι λεπτές, λευκές τρίχες θα αναπτυχθούν στις θέσεις όπου τα μεγάλα φύλλα συναντούν τον κύριο μίσχο. Αυτές οι λεπτές τρίχες είναι που αργότερα θα γίνουν μπουμπούκια.

Εάν το φυτό κάνναβης που έχετε είναι αρσενικό, δε θα αναπτύξει αυτές τις "τρίχες", αλλά θα αναπτύξει αντ' αυτού μικρούς σάκους γύρης. Εάν καλλιεργείτε τακτικά μη-θηλυκοποιημένα φυτά που δε γνωρίζετε το φύλο τους, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να αναγνωρίσετε το φύλο των φυτών σας, ώστε να μπορείτε να διαχωρίσετε τα αρσενικά από τα θηλυκά. Τα αρσενικά δε θα αναπτύξουν μπουμπούκια και θα επικονιάσουν επίσης τα θηλυκά σας, κάνοντας τα να αναπτύξουν σπόρους. Αυτό είναι κάτι που δε θέλετε να συμβεί.

Για να τροφοδοτήσετε σωστά τα φυτά σας μόλις αρχίσουν να ανθίζουν και να ξεκινήσουν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης μπουμπουκιών, θα πρέπει να ελέγξετε το πρόγραμμα θρεπτικών ουσιών που προτείνει ο κατασκευαστής του σκευάσματος. Συνήθως κοντά στη δεύτερη εβδομάδα πρέπει να αυξήσετε τα θρεπτικά συστατικά ανθοφορίας για να βοηθήσετε τα φυτά σας να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.


(ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2)

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3

Τα φυτά σας δεν έχουν σταματήσει ακόμη να αναπτύσσονται και είναι μάλλον ήδη 50% μεγαλύτερα απ' όσο ήταν μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Αν και ακόμη τεντώνονται, αυτό θα σταματήσει σιγά σιγά μέχρι να πάψει τελείως.

Στα σημεία όπου το φυτό είχε εμφανίσει προηγουμένως τριχίδια τώρα θα μπορείτε να διακρίνετε τα πρώτα πραγματικά μπουμπούκια. Δε θα υπάρχουν ακόμη αρκετοί αδένες ρητίνης και τριχίδια στα φυτά σας, πράγμα που σημαίνει πως και η μυρωδιά τους ακόμη δε θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Αυτή η φάση άνθισης όπου το φυτό σας αρχίζει να ξοδεύει όλο και περισσότερη ενέργεια στην ανάπτυξη ανθών είναι εξαιρετικά σημαντική. Βεβαιωθείτε πως τους δίνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ελέγχοντας τις ετικέτες των προϊόντων για τις προτεινόμενες δοσολογίες.

Καθώς τα φυτά σας γίνονται όλο και πιο απαιτητικά, είναι καλό να ελέγχετε αν αντιμετωπίζουν τυχόν ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. Οι ελλείψεις συνήθως εμφανίζονται ως κιτρινισμένα φύλλα ή ακόμη και με την ολική απώλειά τους. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ελέγχετε τα φυτά σας και για σημάδια "υπερτροφίας". Η υπερβολική παροχή θρεπτικών συστατικών συνήθως εμφανίζεται ως απώλεια χρώματος στις άκρες των φύλλων. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο μειώστε την παροχή θρεπτικών συστατικών.


(ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3)

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4

Την τέταρτη εβδομάδα της περιόδου άνθισης τα φυτά κάνναβης πιθανότατα θα έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται εντελώς, καθώς πλέον θα ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια για την ανάπτυξη ανθών. Θα εξακολουθούν να υπάρχουν λευκές τρίχες που κολλάνε έξω από τα μπουμπούκια, αλλά αυτά θα γίνονται μεγαλύτερα και πιο παχιά μέρα με τη μέρα. Με μεγαλύτερα και περισσότερα άνθη, τα φυτά σας θα παράγουν τώρα περισσότερα τριχίδια, κάνοντας την οσμή τους πολύ πιο αισθητή.

Δεδομένου ότι το φυτό σας θα έχει σταματήσει να αναπτύσσεται, δε θα χρειαστεί να δίνετε άλλο προσοχή σε τεχνικές εκπαίδευσης, όπως η LST. Όπου λυγίσατε τα κλαδιά προηγουμένως, μπορείτε τώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τα κρατήσετε σε όρθια στάση σε περίπτωση που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη.


(ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4)

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5

Την πέμπτη εβδομάδα ανθοφορίας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα μπουμπούκια σε όλο το φυτό σας γίνονται ακόμα πιο παχιά. Μπορεί επίσης να εντοπίσετε νέα μπουμπούκια που αναπτύσσονται σε νέα μέρη, όπως κατά μήκος του κύριου άνθους. Με τα μπουμπούκια πια να αφθονούν, τα φυτά σας θα γίνονται πιο παχιά κάθε μέρα. Αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι πως βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορική λειτουργία. Σε αυτό το σημείο, το φυτό σας θα έχει πολύ έντονη οσμή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό σύστημα εξαερισμού, εάν καλλιεργείτε σε εσωτερικούς χώρους ή σε μια περιοχή όπου δεν είναι νόμιμη η καλλιέργεια.

Ορισμένες από τις προηγουμένως λευκές τρίχες στους ύπερους των φυτών κάνναβης μπορεί τώρα να έχουν πιο σκούρο καφέ ή πορτοκαλί χρώμα. Επιπλέον, όταν ελέγχετε τα τριχίδια του φυτού σας, θα μπορείτε να δείτε πως μερικά από αυτά έχουν αρχίσει να γίνονται αδιαφανή. Τα τριχίδια που παίρνουν ένα γαλακτώδες λευκό χρώμα και οι τρίχες που γίνονται πιο σκούρες είναι σημάδια πως τα φυτά σας δεν είναι απέχουν πολύ από τη συγκομιδή.


(ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5)

ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 6, 7 ΚΑΙ 8 (ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ)

Όλα τα είδη κάνναβης δεν απαιτούν το ίδιο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουν την άνθισή τους, αλλά πολλές ποικιλίες θα είναι έτοιμες για συγκομιδή τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλές ποικιλίες που θα είναι έτοιμες πριν από την 8η εβδομάδα.

Ξεπλύνετε Τα Φυτά Κάνναβης

Ανάλογα με τον χρόνο άνθισης της συγκεκριμένης ποικιλίας, το σημείο που πρέπει να ξεκινήσετε να ξεπλένετε τα φυτά σας είναι συνήθως δύο εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή. Όταν "ξεπλένετε", σταματάτε να χορηγείτε θρεπτικά συστατικά και δίνετε στα φυτά μόνο σκέτο νερό με ισορροπημένο pH. Αυτό θα απαλλάξει από άλατα και μέταλλα το έδαφος και θα βοηθήσει τα φυτά να παράγουν μια καλύτερη και πιο καθαρή γεύση. Διαφορετικά, ο καπνός θα είναι αρκετά σκληρός και μπορεί να έχει μια δυσάρεστη, χημική γεύση.


(ΕΒΔΟΜΑΔΑ 6)

Ελέγξτε Τα Φυτά Σας Για Τον Σωστό Χρόνο Συγκομιδής

Για να μάθετε πότε το φυτό σας είναι έτοιμο για συγκομιδή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μεγεθυντικό φακό κοσμηματοπωλείου ή ένα μικρό μικροσκόπιο για να ελέγχετε τακτικά τα τριχίδια. Μπορείτε να παρατηρήσετε αν το χρώμα τους αλλάζει από διαυγές σε γαλακτώδες λευκό χρώμα. Εάν πολλά από τα τριχίδια που βλέπετε είναι ακόμη διάφανα, αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για συγκομιδή. Αλλά όταν τα περισσότερα από τα τριχίδια έχουν κεχριμπαρένιο χρώμα και πάψουν να είναι διαυγή, αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο THC των μπουμπουκιών είναι στο μέγιστο και το φυτό είναι έτοιμο για συγκομιδή.


(ΕΒΔΟΜΑΔΑ 7)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΔΕΙΑ

Η καθοδήγηση των φυτών κάνναβης κατά τη διάρκεια της φάσης ανθοφορίας τους μπορεί να είναι τρομακτική, ειδικά για τους αρχάριους καλλιεργητές. Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να εξασφαλίσετε ότι θα καταλήξετε με μια μεγάλη σοδειά:


(ΕΒΔΟΜΑΔΑ 8)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΑΣ

Οι περισσότεροι καλλιεργητές προσδιορίζουν το φύλο των φυτών τους την τελευταία εβδομάδα της περιόδου ανάπτυξης ή κατά τις πρώτες εβδομάδες της ανθοφορίας. Θυμηθείτε πως τα αρσενικά αναπτύσσουν σάκους γύρης που μοιάζουν με μικρές σφαίρες και πρέπει να θανατωθούν ή να διαχωριστούν από τα θηλυκά σας, εάν θέλετε να αποφύγετε την επικονίαση.

Επίσης, παρατηρήστε τα θηλυκά φυτά σας καθώς ανθίζουν για να βρείτε τυχόν ερμαφρόδιτα. Αν και δεν είναι συνηθισμένο, ορισμένα φυτά κάνναβης μπορεί να αναπτύξουν τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά λουλούδια, ενώ άλλα μπορεί να αναπτύξουν στήμονες (κοινώς γνωστές ως "μπανάνες") ως μια τελική προσπάθεια δημιουργίας σπόρων σαν απάντηση στο έντονο στρες.

ΛΥΣΤΕ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΘΙΣΗ

Αν καλλιεργείτε σε εσωτερικό χώρο, έχετε το πλεονέκτημα πως μπορείτε να ελέγξετε το πότε θα κάνετε τα φυτά σας να ανθίσουν. Βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε αυτό το πλεονέκτημα και ξεκινάτε την άνθιση όταν τα φυτά σας είναι 100% υγιή. Δε θέλετε να βρεθείτε σε θέση να πολεμάτε ζιζάνια ασθένειες ή ελλείψεις θρεπτικών συστατικών ενώ τα φυτά σας ανθίζουν.

Αν καλλιεργείτε σε εξωτερικό χώρο έχετε λιγότερο έλεγχο σχετικά με το πότε θα ανθίσουν τα φυτά σας. Γι' αυτό, λοιπόν, πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά το ημερολόγιο ώστε να διορθώσετε τυχόν προβλήματα πριν το τέλος του καλοκαιριού.

ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΙΣΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΟΜΑΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Τα φυτά που ανθοφορούν χρειάζονται διαφορετικά επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίες από τα φυτά που βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης. Αντί να αλλάξετε τη θερμοκρασία, την υγρασία και τον κύκλο φωτός την ίδια στιγμή, προτείνουμε να αλλάξετε τη θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας σταδιακά σε διάρκεια δύο ημερών, ώστε να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο στα φυτά να προσαρμοστούν στις αλλαγές αφήνοντας τα στο στάδιο ανάπτυξης για μερικές ακόμα εβδομάδες πριν αλλάξετε τον κύκλο φωτισμού.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ

Στα φυτά κάνναβης αρέσει το κόκκινο και πορτοκαλί φως κατά την περίοδο άνθισης (μεταξύ 580–700nm) και βοηθά στην ωρίμανση των ανθών τους. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε καλλιεργητικό λαμπτήρα με αυτό το φάσμα φωτός.

ΜΗ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΑΝΘΙΣΗ

Η μεταφύτευση στρεσάρει έντονα τα φυτά σας. Αποφύγετε τη μεταφύτευση πριν ή κατά τη διάρκεια της άνθισης ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά στη σοδειά σας.

ΚΛΑΔΕΨΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΤΤΟ ΦΥΛΛΩΜΑ

Πριν την άνθιση βεβαιωθείτε πως έχετε κλαδέψει έστω και λίγο τα φυτά σας ώστε να επιτρέψετε στο φως να φτάσει σε όλα τα σημεία όπου υπάρχουν άνθη. Ο κάθε καλλιεργητής έχει φυσικά τη δική του προσέγγιση στο κλάδεμα, αλλά ο Kyle Kyshman προτείνει: "Αν η άκρη του κλαδιού δε φτάνει το 50% του ύψους του φυτού τότε φεύγει". Η ιδέα πίσω από αυτό είναι πως πρέπει να βοηθήσετε το φυτό σας να διοχετεύσει όλη του την ενέργεια στα σημεία όπου βρίσκονται τα περισσότερα άνθη.

Επίσης, να θυμάστε να κλαδεύετε πάντα τα κίτρινα ή νεκρά φύλλα κατά τη διάρκεια της άνθισης. Ενώ τα φυτά σας θα είναι πράσινα και ζωντανά μέχρι την τέταρτη εβδομάδα, κάποια από τα φύλλα τους θα χάσουν το χρώμα τους, καθώς αυτά ξεκινούν να δίνουν περισσότερη ενέργεια στην παραγωγή ανθών. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό κι έτσι μπορείτε να απομακρύνετε τα κίτρινα ή ξερά φύλλα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Video id: 484384984

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟ 45%

Το σάπισμα των μπουμπουκιών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη σοδειά σας. Για να προστατεύσετε τα φυτά σας και να βελτιστοποιήσετε την ανάπτυξή τους, διατηρείστε τα επίπεδα υγρασίας στο δωμάτιο κοντά στο 45%.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΣΤΕΝΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Τα φυτά κάνναβης που βρίσκονται στο στάδιο άνθισης προτιμούν θερμοκρασίες γύρω στους 20–23°C κατά τη διάρκεια της ημέρας και 15–18°C το βράδυ. Βεβαιωθείτε πως παρακολουθείτε στενά τυχόν πτώσεις ή αυξήσεις της θερμοκρασίας καθώς ανοίγετε ή κλείνετε τα φώτα. Οι απότομες πτώσεις της θερμοκρασίας μπορούν να σοκάρουν τα φυτά σας ενώ οι απότομες αυξήσεις μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση υγρασίας στην επιφάνεια των ανθών σας και να δημιουργηθεί έτσι μούχλα στα μπουμπούκια.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

Η συμπλήρωση CO₂ κατά τη διάρκεια της άνθισης μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και τη συγκομιδή. Αν μπορείτε, διατηρήστε τα επίπεδα CO₂ γύρω στα 1000–1200ppm κατά την περίοδο άνθισης.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Δεν μπορείτε να διορθώσετε την υπερτροφία των φυτών κατά την άνθιση. Βεβαιωθείτε πως ακολουθείτε αυστηρώς το ημερολόγιο παροχής θρεπτικών συστατικών και θυμηθείτε να σταματήσετε τη χορήγησή τους δύο εβδομάδες πριν τη συγκομιδή.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΑΝΘΗ

Δεν είναι ασυνήθιστο τα ανθοφόρα φυτά να λυγίζουν κάτω από το βάρος των μπουμπουκιών τους. Χρησιμοποιήστε πασσάλους μπαμπού και σπάγκο για να υποστηρίξετε τα βαριά, φορτωμένα κλαδιά και βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο φως.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

Όπως και με το "κάψιμο" των φυτών από υπερβολική ποσότητα θρεπτικών ουσιών, δεν μπορείτε να διορθώσετε κάψιμο από το φως κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Θυμηθείτε να κρατήσετε τα φώτα σας σε καλή απόσταση από την κορυφή του θόλου σας. Τα εγκαύματα όχι μόνο βλάπτουν το υγιές φύλλωμα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν και ανεπάρκεια ασβεστίου στην πρώιμη φάση της ανθοφορίας. Εάν οι κορυφές των φυτών σας αρχίσουν να λευκαίνουν κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, είναι πιθανό να χρειαστεί να σηκώσετε πιο πάνω τα φώτα σας!

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΦΟΥΛΒΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΘΙΣΗΣ

Η χρήση φουλβικού οξέος στην τελευταία φάση της ανάπτυξης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεγέθους των μπουμπουκιών σας. Επίσης, θυμηθείτε να δώσετε στα φυτά σας περισσότερο ασβέστιο κατά τη διάρκεια της άνθισης τόσο σε υδροπονικές όσο και σε καλλιέργειες σε χώμα.

ΚΑΛΗ ΑΝΘΙΣΗ!

Η καλλιέργεια κάνναβης μπορεί να φαίνεται περίπλοκη και δύσκολη. Τα φυτά κάνναβης, εξάλλου, είναι ευαίσθητα κι ένα και μόνο λάθος κατά τη διάρκεια της άνθισης μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το μέγεθος και την ποιότητα της σοδειάς σας. Για να εξασφαλίσετε μια μεγάλη σοδειά κάθε φορά που καλλιεργείτε, θυμηθείτε να αποθηκεύσετε με σελιδοδείκτη αυτόν τον οδηγό για τη φάση της ανθοφορίας και διαβάστε τον πριν ανοίξετε τα φώτα στην επόμενη καλλιέργειά σας!

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις