ΗΜΕΡΕΣ ΗΠΑ — Έκπτωση έως και 50% στις ποικιλίες USA Μεγάλη Εξοικονόμηση

By Luke Sumpter

Περίπου 15 στα 100 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρουν από ημικρανίες τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα. Μέχρι πρόσφατα, οι μόνες διαθέσιμες επιλογές θεραπείας για τις ημικρανίες ήταν μια ποικιλία φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, καθώς και των συνταγογραφούμενων παυσίπονων. Ωστόσο, τυπικά, όλα αυτά τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των κοινών μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, όπως η ιβουπροφαίνη, έχουν ήπιες έως σοβαρές παρενέργειες. Υπάρχουν πλέον αποδείξεις ότι η κάνναβη μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ημικρανίας με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και χωρίς παρενέργειες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ;

Τα άτομα που πάσχουν από ημικρανίες αντιμετωπίζουν πονοκεφάλους που μερικές φορές μπορεί να είναι εξουθενωτικά επώδυνοι. Μαζί με τους πονοκεφάλους παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία στο φως και στον ήχο, καθώς και ναυτία ή/και εμετό. Οι ημικρανίες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αποπροσανατολισμό και προβλήματα συντονισμού. Σε πολύ σοβαρές, αν και σπάνιες, περιπτώσεις, μια ημικρανία μπορεί επίσης να προκαλέσει προσωρινή παράλυση ή απώλεια συνείδησης. Τις περισσότερες φορές, τα συμπτώματα διαρκούν αρκετές ώρες, αν και μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και ημέρες σε ορισμένες περιπτώσεις. Για όσους πάσχουν από ημικρανίες, η κατάσταση μπορεί συχνά να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα της ζωής τους.

Παρόλο που οι ημικρανίες είναι αρκετά συχνές, η επιστήμη γνωρίζει ελάχιστα για τις ακριβείς αιτίες αυτής της πάθησης. Σήμερα, είναι κοινή πεποίθηση ότι οι ημικρανίες προκαλούνται από μια ποικιλία φυσιολογικών και περιβαλλοντικών γεγονότων που λειτουργούν ως ενεργοποιητές.

Επομένως, θεωρείται ότι οι ημικρανίες πιθανότατα εμφανίζονται κάπου στο εγκεφαλικό στέλεχος και στο νευρικό σύστημα, το οποίο αλληλεπιδρά με το τρίδυμο νεύρο, το μεγαλύτερο κρανιακό νεύρο που ελέγχει την αίσθηση του πόνου, τις κινήσεις και τη σηματοδότηση του πόνου στο πρόσωπο. Η ημικρανία ενδέχεται να ενεργοποιεί νευρώνες στο τρίδυμο νεύρο, επηρεάζοντας έτσι τη διαστολή των εγκεφαλικών αιμοφόρων αγγείων, η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί τους υποδοχείς που ελέγχουν τον πόνο και τη φλεγμονή. Ορισμένοι ιατροί πιστεύουν ότι οι ημικρανίες μπορεί επίσης να προέρχονται από αυξομειώσεις των επιπέδων σεροτονίνης. Αυτή η χημική ουσία που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα επηρεάζει τη σηματοδότηση του πόνου. Επιπλέον, είναι πιθανό ορισμένα άτομα να έχουν γενετική προδιάθεση για την πάθηση.

Migraine Cannabis

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ;

Σε όλο το ανθρώπινο σώμα βρίσκεται το ενδοκανναβινοειδές σύστημα (ΕΚΣ). Το ΕΚΣ είναι ένα βιολογικό σύστημα που αποτελείται από ενδοκανναβινοειδή (κανναβινοειδή που παράγονται από τον οργανισμό και συνδέονται με υποδοχείς κανναβινοειδών), καθώς και πρωτεΐνες υποδοχέων κανναβινοειδών που βρίσκονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στον εγκέφαλο. Το σύστημα ενδοκανναβινοειδών παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση πολλών σωματικών λειτουργιών, όπως ο πόνος, η πέψη, η όρεξη και η διάθεση.

Όσον αφορά στην κάνναβη, η έρευνα δείχνει ότι τα φυτοκανναβινοειδή που βρίσκονται στα φυτά, όπως το THC και το CBD, συνδέονται με (ή αλλιώς επηρεάζουν) αυτούς τους υποδοχείς στο σώμα μας—όπως και τα ενδοκανναβινοειδή. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ενώσεις στην κάνναβη επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το ΕΚΣ ρυθμίζει τις σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του πόνου. Παρακάτω, θα παραθέσουμε έρευνες που εμβαθύνουν στο θέμα της κάνναβης και των ημικρανιών.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Ο τομέας της έρευνας για τις ιατρικές χρήσεις της κάνναβης είναι ακόμη αρκετά καινούριος. Ωστόσο, καθώς οι νόμοι γίνονται όλο και πιο προοδευτικοί σχετικά με τη χρήση ιατρικής κάνναβης, παρατηρούμε τελευταία μια σημαντική αύξηση των μελετών σχετικά με την ιατρική κάνναβη και τις επιδράσεις της, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει στις ημικρανίες.

Μια αναδρομική ανάλυση των επιδράσεων της κάνναβης στους πάσχοντες από ημικρανία δημοσιεύθηκε το 2016. Οι ερευνητές εξέτασαν 121 ενήλικες που έπασχαν από ημικρανία και στους οποίους ο θεράπων ιατρός συνέστησε φάρμακα για την ημικρανία ή φαρμακευτική κάνναβη.

Τα αποτελέσματα των ερευνητών έδειξαν ότι η φαρμακευτική κάνναβη μπόρεσε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των κρίσεων ημικρανίας από 10.4 σε 4.6 ανά μήνα. Ωστόσο, αναγνώρισαν ότι θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες για να διερευνηθεί η ακριβής σχέση αιτίας-αποτελέσματος μεταξύ των ημικρανιών και της φαρμακευτικής κάνναβης. Προτείνουν τη μελέτη διαφορετικών ποικιλιών, σκευασμάτων και δόσεων μαριχουάνας για να γίνουν πλήρως κατανοητές οι επιδράσεις της στη θεραπεία και την πρόληψη της ημικρανίας.

Σε μια άλλη μελέτη που παρουσιάστηκε στο _Congress of the European Academy of Neurology_ το 2017, Ιταλοί ερευνητές ανέφεραν τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης ως μια πιθανή λύση για τη μελλοντική θεραπεία και πρόληψη των ημικρανιών.

Εξετάζοντας μια ομάδα 48 ατόμων με χρόνιες ημικρανίες, οι ερευνητές χορήγησαν διάφορες δόσεις ενός διαλύματος που περιείχε THC και CBD. Αυτές οι δύο χημικές ενώσεις είναι τα δύο κύρια ενεργά κανναβινοειδή που εντοπίζονται στην κάνναβη. Διαπίστωσαν ότι με μία από του στόματος δόση 200mg, ο οξύς πόνος της ημικρανίας μειώθηκε κατά 55%, αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό της μελέτης που αναφέρθηκε παραπάνω. Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς ανέφεραν μείωση κατά 40% στις μηνιαίες κρίσεις ημικρανίας και περίπου 43% μείωση της έντασης του πόνου. Εκτός από τη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών, πολλοί ασθενείς ανέφεραν επίσης κι άλλες ευεργετικές επιδράσεις, όπως μείωση του μυϊκού πόνου και του πόνου στο στομάχι.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

ΔΡΟΝΑΜΠΙΝΟΛΗ (MARINOL) ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η δροναμπινόλη είναι μια συνθετική μορφή του THC που κυκλοφόρησε στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τα εμπορικά σήματα Marinol και Syndros. Είναι ένα νόμιμο συνταγογραφούμενο φάρμακο στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, το οποίο αρχικά συνταγογραφήθηκε για τα συμπτώματα του AIDS, αλλά και για άλλες παθήσεις που περιλαμβάνουν χρόνιο πόνο, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Καλωσορίστηκε ως ένα από τα πρώτα νόμιμα φάρμακα με βάση τα κανναβινοειδή, αλλά εν τέλει δεν είναι η θαυματουργή θεραπεία που πολλοί ήλπιζαν.

Μερικοί ασθενείς λένε ότι η δροναμπινόλη δεν είναι αποτελεσματική ή ότι οι επιδράσεις είναι πολύ έντονες και δεν τους αρέσει που δεν μπορούν να ελέγξουν τις ανεπιθύμητες επιδράσεις, όπως το "ανέβασμα" από το THC. Πολλοί ασθενείς ανέφεραν επίσης ότι η λήψη δροναμπινόλης τους προκαλεί ναυτία, ζάλη και υπνηλία. Εκτός από τον μάλλον μακρύ κατάλογο ανεπιθύμητων παρενεργειών, η δροναμπινόλη έχει άλλα, πιο σημαντικά μειονεκτήματα ειδικά για όσους υποφέρουν από ημικρανία: μπορεί να χρειαστούν έως και δύο ώρες για να επιδράσει το φάρμακο. Δεδομένου ότι, μερικές φορές, η ημικρανία μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, η αναμονή για ώρες είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Επιπλέον, το γεγονός ότι η δροναμπινόλη επιδεινώνει συχνά τη ναυτία, επιφέρει επιπρόσθετα προβλήματα για τους πάσχοντες. Τέλος, η δροναμπινόλη είναι πολύ ακριβή.

ΑΤΜΙΣΜΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ;

Σε σύγκριση με την αμφισβητήσιμη αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες της δροναμπινόλης και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων για την ημικρανία, το άτμισμα (ή ακόμη και το κάπνισμα) μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Το άτμισμα κάνναβης όχι μόνο βοηθά στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, αλλά μπορεί επίσης να ανακουφίσει τη ναυτία και άλλα σχετικά συμπτώματα της ημικρανίας. Το χαλαρωτικό αποτέλεσμα της κάνναβης είναι επίσης ευεργετικό, καθώς το άγχος θεωρείται ότι παίζει ρόλο στην εμφάνιση ημικρανιών.

ΠΟΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ;

Πλέον, οι χρήστες κάνναβης για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς έχουν πλήθος επιλογών. Οι ποικιλίες διαφέρουν ως προς τη γεύση και τη μορφολογία του φυτού και διαθέτουν επίσης διαφορετικές συγκεντρώσεις κανναβινοειδών και τερπενίων. Ακολουθεί μια λίστα με ποικιλίες κάνναβης που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της ημικρανίας.

WHITE WIDOW 

Η White Widow, που πήρε το όνομά της από το πανέμορφο πέπλο γυαλιστερών τριχοειδών, είναι μια από τις πλέον θρυλικές ποικιλίες παγκοσμίως. Πολλοί θεωρούν αυτό το ισορροπημένο υβρίδιο 50/50 indica/sativa ως μια από τις καλύτερες και πιο συνεπείς ποικιλίες για καλλιέργεια και κατανάλωση. Προσφέρει μια ιδιαίτερα ισχυρή, σχεδόν ψυχεδελική εμπειρία που είναι εγκεφαλική, αλλά και απίστευτα χαλαρωτική. Η γεύση της είναι φρέσκια και καθαρή, με νότες πεύκου και εσπεριδοειδών. Με 19% THC, η White Widow μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για να καταπραΰνει μια επερχόμενη ημικρανία.

White Widow

White Widow
White Widow S1
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 Εβδομάδες
THC: 19%
Sativa 50% Indica 50%
550 - 600 gr/plant
150 - 190 cm
Αρχές Οκτώβρη
Ισχυρά Αποτελέσματα, Καθήλωση

Αγορά White Widow

OG KUSH 

Το OG Kush είναι μια κλασική ποικιλία που εξακολουθεί να είναι η αγαπημένη πολλών χρηστών κάνναβης. Αυτή η ποικιλία έχει φανατικούς οπαδούς για τον πολύ έντονο καπνό, τη βαριά χαλαρωτική επίδραση και το άρωμα εσπεριδοειδών. Αυτή η ποικιλία είναι τόσο αγαπητή επειδή είναι κατά 75% Indica και έχει απίστευτα ισχυρές επιδράσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά χαλαρωτική εμπειρία για το σώμα και το μυαλό. Αυτό καθιστά αυτήν την εμβληματική ποικιλία της Δυτικής Ακτής μια κλασική αγαπημένη των ιατρικών χρηστών που θέλουν να εξαφανίσουν τα διάφορα συμπτώματα των ημικρανιών.

OG Kush

O.G. Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 Εβδομάδες
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Οκτώβριος
Ηρεμία, Χαρά

Αγορά O.G. Kush

CHOCOLATE HAZE

Το δημοφιλές Chocolate Haze είναι μια ποικιλία σχεδόν αμιγώς (95%) Sativa, που σημαίνει ότι είναι ιδανική για όλους όσους πάσχουν από νόσους, όπως η αρθρίτιδα, οι μυϊκοί πόνοι, το άγχος και οι ημικρανίες. Η επίδρασή της είναι εξαιρετικά ισχυρή, αλλά είναι ευχάριστα αναζωογονητική και εγκεφαλική. Η ευχάριστη επίδραση της Chocolate Haze την καθιστά μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να ενισχύσουν τη διάθεσή τους. Θα λατρέψετε την έντονη γεύση σοκολάτας που συνδυάζεται με γλυκές και γήινες νότες.

Chocolate Haze

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 Εβδομάδες
THC: 20%
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Τέλη Οκτώβρη
Βαρύ

Αγορά Chocolate Haze

SOUR DIESEL 

Η Sour Diesel είναι μια πολύ δημοφιλής ποικιλία με μια μοναδική γεύση που λατρεύουν πολλοί. Με προέλευση από την ηλιόλουστη Καλιφόρνια, αυτή η κυρίως Sativa ποικιλία προσφέρει έναν εξαιρετικά ισχυρό και πολύ αρωματικό καπνό που συνδυάζει μια μυρωδιά που μοιάζει με ντίζελ με αρώματα βοτάνων. Με 19% THC, προσφέρει μια ισχυρή σωματική επίδραση που είναι εξαιρετική για την ανακούφιση του πονοκεφάλου και τη μείωση του στρες.

Sour Diesel

Sour Diesel
Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
10 - 11 Εβδομάδες
THC: 19%
Sativa 70% Indica 30%
550 - 600 gr/plant
150 - 200 cm
Τέλη Οκτώβρη
Διαύγεια, Σωματική Χαλάρωση

Αγορά Sour Diesel

GREEN CRACK PUNCH 

Η Green Crack Punch είναι μια πραγματικά ξεχωριστή ποικιλία. Πρόκειται για μια διασταύρωση της Green Crack, μιας ποικιλίας που είναι γνωστή για το αναζωογονητικό και ενεργητικό της αποτέλεσμα και της Purple Punch, που είναι πολύ ισχυρή από μόνη της. Έτσι δημιουργήθηκε η Green Crack Punch, μια πολύ χαλαρωτική ποικιλία Indica. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ποικιλιών δημιούργησε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Θα έχετε όρεξη κι ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα θα νιώσετε μια βαθιά χαλάρωση στο σώμα και στο μυαλό. Με τα ισχυρά της αποτελέσματα (διαθέτει έως και 20% THC), αυτή η ποικιλία είναι κατά 60% Indica και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους χρήστες χρησιμοποιούν την κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς και αναζητούν μια ευέλικτη ποικιλία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Green Crack Punch

Green Crack Punch
Green Crack x Purple Punch
450 - 500 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 9 Εβδομάδες
THC: 18%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
180 - 220 cm
Τέλη Σεπτέμβρη
Ευφορία, Ηρεμία

Αγορά Green Crack Punch

Αποποίηση Ιατρικής ΕυθύνηςΟι πληροφορίες που παρατίθενται, αναφέρονται ή συνδέονται με αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται μόνο για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν παρέχουν επαγγελματικές ιατρικές ή νομικές συμβουλές.

Η Royal Queen Seeds δεν επιδοκιμάζει, υποστηρίζει ή προωθεί τη νόμιμη ή παράνομη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η Royal Queen Seeds δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για το υλικό από αναφορές στις σελίδες μας ή σε σελίδες στις οποίες παρέχουμε συνδέσμους, οι οποίες επιδοκιμάζουν, υποστηρίζουν ή προωθούν τη νόμιμη ή παράνομη χρήση ναρκωτικών ή άλλες παράνομες δραστηριότητες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν/μέθοδο που παρατίθεται, αναφέρεται ή συνδέεται με αυτόν τον ιστότοπο.

External Resources:
 1. European headache federation consensus on the definition of resistant and refractory migraine | The Journal of Headache and Pain | Full Text https://thejournalofheadacheandpain.biomedcentral.com
 2. Migraine diagnosis: Screening items, instruments, and scales https://www.sciencedirect.com
 3. Personality features and reactions of subjects with migraine | Archives of Neurology & Psychiatry | JAMA Network https://jamanetwork.com
 4. Migraine pathogenesis: the neural hypothesis reexamined. https://jnnp.bmj.com
 5. Pathogenesis of Migraine: Role of Neuromodulators https://headachejournal.onlinelibrary.wiley.com
 6. Periaqueductal Gray Matter Dysfunction in Migraine: Cause or the Burden of Illness? https://headachejournal.onlinelibrary.wiley.com
 7. OBM Neurobiology | Psychological Considerations in the Etiology and Pathophysiology of Migraines https://www.lidsen.com
 8. (PDF) Endocannabinoid System and Migraine Pain: An Update https://www.researchgate.net
 9. Clinical Endocannabinoid Deficiency Reconsidered: Current Research Supports the Theory in Migraine, Fibromyalgia, Irritable Bowel, and Other Treatment-Resistant Syndromes https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 10. Short- and Long-Term Effects of Cannabis on Headache and Migraine https://www.jpain.org
 11. Experience of migraine, its severity, and perceived efficacy of treatments among cannabis users https://www.sciencedirect.com
 12. Efficacy of Inhaled Cannabis for Acute Migraine Treatment - Full Text View - ClinicalTrials.gov https://clinicaltrials.gov
 13. FAAH inhibition as a preventive treatment for migraine: A pre-clinical study - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 14. The Use of Cannabis for Headache Disorders https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 15. MARINOL (dronabinol) capsules, for oral use, CIII Initial U.S. Approval: 1985 https://www.accessdata.fda.gov
 16. Medication Overuse Headache in Chronic Migraine Patients Using Cannabis: A Case-Referent Study | Research Square https://www.researchsquare.com
Δήλωση αποποίησης ευθύνης:
Αυτό το περιεχόμενο προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι παρεχόμενες πληροφορίες προέρχονται από έρευνες που συλλέγονται από εξωτερικές πηγές

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.