Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Steven Voser

Μην επαναπαύεστε μετά τη συγκομιδή—μάθετε πώς να προστατεύετε τα άνθη σας από τη μούχλα κατά τα τελευταία στάδια της καλλιέργειας.


Τι Δημιουργεί τη Μούχλα στα Άνθη της Κάνναβης;

Η μούχλα που μπορεί να αναπτυχθεί στα άνθη της κάνναβης, η οποία αποκαλείται και ως «σήψη των ανθών» από τους καλλιεργητές, προκαλείται από τον Botrytis cinerea, έναν νεκροτροφικό μύκητα που αναπτύσσεται επίσης στα σταφύλια, τις φράουλες, τις ντομάτες και άλλα φρούτα και λαχανικά.

Ο βοτρύτης ευδοκιμεί σε ζεστά, υγρά κλίματα και επιτίθεται στα ζωντανά κύτταρα των φυτών ή των φρούτων, ενώ τρέφεται με τη νεκρή ύλη. Αναπτύσσεται στους μίσχους των ζωντανών φυτών κάνναβης ή των συλλεγμένων ανθών και αναπτύσσεται αργά προς τα έξω, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό του. Συνήθως, από τη στιγμή που θα εντοπίσετε τον βοτρύτη στην επιφάνεια ενός άνθους, θα έχει σχεδόν καταστρέψει εντελώς το εσωτερικό του, αφήνοντάς το υγρό, γλοιώδη και δύσοσμο.

How to Avoid Mouldy Weed During Drying and Curing

Πώς να Αποτρέψετε τη Μούχλα μετά τη Συγκομιδή

Στο δωμάτιο καλλιέργειας, οι αρχές πρόληψης της μούχλας είναι η διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας, καθώς και η σωστή κυκλοφορία του αέρα. Μετά τη συγκομιδή, θα θελήσετε να ακολουθήσετε τις ίδιες ακριβώς αρχές για να αποφύγετε να χάσετε τα άνθη που έχετε κερδίσει με κόπο λόγω της μούχλας.

Αποξήρανση

Τα άνθη της κάνναβης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό κατά τη συγκομιδή τους. Επομένως, προτού ξεκινήσετε τη χρήση των ανθών σας, πρέπει να είστε υπομονετικοί και να τα αφήσετε να αποξηρανθούν μέχρι να περιέχουν μόνο περίπου 10–15% νερό.

Η αποξήρανση των ανθών σας είναι τόσο απλή, που αρκεί να τα κρεμάσετε ανάποδα από ένα κομμάτι σπάγκου ή σχοινιού απλώματος ρούχων. Το πού θα τα κρεμάσετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, απλώς βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε ξηρό, σκοτεινό μέρος όπου ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα. Οι καλλιεργητές συνήθως αποξηραίνουν τα άνθη τους σε ένα καθορισμένο δωμάτιο ή ένα ντουλάπι. Εάν δεν έχετε χώρο, μπορείτε ακόμη και να κρεμάσετε τα άνθη σας μέσα σε ένα κουτί από χαρτόνι. απλά φροντίστε να ανοίξετε μερικές τρύπες στο κουτί για να κυκλοφορεί ο αέρας.

Δημιουργώντας το Τέλειο Περιβάλλον Αποξήρανσης

Στην ιδανική περίπτωση, ο χώρος που θα αποξηράνετε την κάνναβή σας θα θέλετε να έχει 18–20°C και 50–60% σχετική υγρασία. Σε ορισμένους καλλιεργητές αρέσει να διατηρούν τη θερμοκρασία στο υψηλότερο άκρο του φάσματος κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 ημερών για να αποξηρανθούν τα άνθη τους λίγο πιο γρήγορα, πριν χαμηλώσουν τη θερμοκρασία για να επιβραδύνουν τη διαδικασία. Να ξέρετε ότι τα άνθη σας θα είναι έτοιμα για ωρίμαση μόλις τα κοτσάνια τους σπάνε εύκολα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες, αλλά θα ποικίλλει ανάλογα με τις θερμοκρασίες και τα επίπεδα υγρασίας στα οποία αποξηραίνετε τα άνθη σας.

Εάν κάνει ζέστη, συνιστούμε να αποξηράνετε τα άνθη σας σε ένα ελαφρώς κλιματιζόμενο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κλιματισμό για να μειώσετε την υγρασία εάν ζείτε σε περιοχή με πολλή υγρασία. Τέλος, θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες για να ευνοήσετε την κυκλοφορία του αέρα γύρω από τα άνθη σας για να αποξηρανθούν ομοιόμορφα και να αποτρέψετε περαιτέρω τη δημιουργία μούχλας.

Ωρίμαση

Μόλις τα άνθη σας είναι ωραία και αποξηραμένα, θα θελήσετε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγή βάζα για τουλάχιστον 2–3 εβδομάδες (ή περισσότερες, αν έχετε την υπομονή).

Καθώς τα άνθη σας ωριμάζουν, συνεχίζουν να χάνουν την υγρασία τους, αλλά με πολύ πιο αργό ρυθμό. Αυτή η αργή απελευθέρωση υγρασίας βοηθά στην ανάδειξη των αρωμάτων και των γεύσεων στα άνθη σας και επίσης καθαρίζει τυχόν ακαθαρσίες. Δυστυχώς, η συσσώρευση υγρασίας μέσα στα βάζα ωρίμασης μπορεί επίσης να δημιουργήσει τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη των σπόρων του βοτρύτη.

Drying and Curing Cannabis

Τριμάρετε τα Άνθη σαν Επαγγελματίας και Κρατήστε τα Πάντα Καθαρά

Πριν φτάσετε στο στάδιο της ωρίμασης των ανθών σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα άνθη σας έχουν τριμαριστεί στην εντέλεια. Το παλιό φύλλωμα όπως τα φύλλα και οι μίσχοι μπορούν να παγιδεύσουν την υγρασία και να δημιουργήσουν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Είτε προτιμάτε υγρό είτε στεγνό τριμάρισμα, βεβαιωθείτε ότι τα άνθη σας δεν έχουν περιττή φυτική ύλη προτού τα τοποθετήσετε στα βάζα που θα ωριμάσουν.

Ένα άλλο βασικό βήμα για την πρόληψη της μούχλας κατά την ωρίμαση της κάνναβης είναι η καθαριότητα. Βεβαιωθείτε ότι τα βάζα σας είναι αποστειρωμένα και στεγνά πριν αρχίσετε να τα γεμίζετε με τα άνθη σας. Επίσης, γεμίστε τα βάζα σας μόνο στα 3/4 της χωρητικότητάς τους. Διατηρήστε τα βάζα σας σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος (το φως υποβαθμίζει το THC και μπορεί να μειώσει την ισχύ της κάνναβής σας).

Η Τέχνη του Ανοίγματος

Για να αποτρέψετε περαιτέρω την ανάπτυξη μούχλας κατά την ωρίμαση της κάνναβης, σας συνιστούμε να ανοίγετε τα βάζα σας 2–4 φορές την ημέρα για να αφαιρέσετε και να αντικαταστήσετε τον παλιό, υγρό αέρα. Μετά από περίπου 1 εβδομάδα, μπορείτε να αρχίσετε να ανοίγετε τα βάζα σας λιγότερο συχνά (1–2 φορές την ημέρα), καθώς τα άνθη θα στεγνώνουν και θα απελευθερώνουν λιγότερη υγρασία.

Αν ανησυχείτε ότι θα ξεχάσετε να ανοίξετε τα βάζα σας (ή είστε αρκετά τυχεροί που έχετε μια τεράστια συγκομιδή στα χέρια σας), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πακέτα υγρασίας για να ελέγξετε τα επίπεδα υγρασίας μέσα στα βάζα σας. Για την ωρίμαση της κάνναβης, συνιστούμε τη χρήση πακέτων που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας στο 62%.

Να Είστε σε Εγρήγορση

Τέλος, η καλύτερη προστασία από τη μούχλα είναι τα ίδια σας τα μάτια. Φροντίστε να επιθεωρείτε τακτικά τα άνθη σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ωρίμασης. Εάν υποψιάζεστε ότι κάποια από τα άνθη σας αναπτύσσουν μούχλα, διαχωρίστε τα από τα υπόλοιπα όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αποφύγετε την περαιτέρω εξάπλωση του μύκητα.

Αποθήκευση

Μόλις περάσει το στάδιο της ωρίμασης της κάνναβής σας για τουλάχιστον 2–3 εβδομάδες, είναι επίσημα έτοιμη για χρήση. Μπορείτε να συνεχίσετε να αποθηκεύετε τα άνθη σας στα βάζα ωρίμασης, χρησιμοποιώντας πακέτα υγρασίας για να αποφύγετε το να στεγνώσουν πολύ με την πάροδο του χρόνου και για να διατηρήσετε την υγρασία μέσα στα βάζα στο βέλτιστο επίπεδο. Θυμηθείτε ότι τα άνθη σας θα συνεχίσουν να ωριμάζουν και οι γεύσεις τους θα πρέπει να εντείνονται καθώς ωριμάζουν, γι' αυτό μην τα χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα!

Cannabis Storage

Διατηρώντας τη Μούχλα στο Ελάχιστο—Συμπέρασμα

Είναι ζωτικής σημασίας να μη βιαστείτε να περάσετε τα τελικά στάδια της διαδικασίας της καλλιέργειας. Παρόλ' αυτά, γνωρίζουμε ότι θα ανυπομονείτε να δοκιμάσετε τα άνθη που μόνοι σας καλλιεργήσατε στο σπίτι σας, αφιερώνοντας χρόνο για να κόψετε, να τα αποξηράνετε και να τα αφήσετε να ωριμάσουν σωστά. Αν όλα αυτά έχουν γίνει σωστά τότε να είστε σίγουροι ότι θα ανέβουν στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά στη γεύση, το άρωμα και την ισχύ, διατηρώντας τα ασφαλή από τη μούχλα.

Και αν βρείτε άνθη που επηρεάζονται από τον επίφοβο μύκητα, φροντίστε να τα αφαιρέσετε και να επιθεωρήσετε προσεκτικά τα υπόλοιπα, καθώς το κάπνισμα μουχλιασμένης κάνναβης είναι επικίνδυνο για το σώμα σας!

Τα Πακέτα Υγρασίας Προστατεύουν από τη Μούχλα

Τα πακέτα υγρασίας είναι μικρά και απλά εργαλεία που τραβούν την υγρασία από το περιβάλλον. Όταν το επίπεδο της υγρασίας αρχίσει να ανεβαίνει, θα απορροφούν σωματίδια νερού που διαφορετικά θα χρησίμευαν ως κατάλληλο έδαφος για αναπαραγωγή της μούχλας.

Τα Moisture Fighters Προσφέρουν Αμφίδρομο Έλεγχο

Στη Royal Queen Seeds, δημιουργήσαμε τα δικά μας πακέτα υγρασίας ειδικά για την ωρίμαση των ανθών κάνναβης. Τα Moisture Fighters μας διαθέτουν μηχανισμό αμφίδρομου ελέγχου που τους επιτρέπει να παγιδεύουν και να απελευθερώνουν την υγρασία. Αυτό τους επιτρέπει να προσλαμβάνουν την υπερβολική υγρασία, ενώ επίσης εμποδίζει τα άνθη σας να στεγνώσουν πολύ και να χάσουν τη γεύση τους.

Ένα Φυτικό Προϊόν Χωρίς Συντηρητικά

Τα Moisture Fighters μας είναι κατασκευασμένα με γνώμονα την υγεία του περιβάλλοντος και των ανθών σας. Κάθε πακέτο προέρχεται εξ ολοκλήρου από φυτικά υλικά και δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν ανεπιθύμητες χημικές ουσίες που αλλοιώνουν και μολύνουν τα βιολογικά άνθη σας.

Οι Δείκτες Υγρασίας σας Κρατούν Ενήμερους

Τα Moisture Fighters αφαιρούν την αβεβαιότητα από τη διαδικασία της ωρίμασης. Κάθε συσκευασία διαθέτει μια κάρτα που φιλοξενεί έναν δείκτη υγρασίας. Αυτό το επαναχρησιμοποιούμενο κιτ θα σας ενημερώσει πότε πρέπει να αλλάξετε τα Moisture Fighters σας. Γνωρίζοντας ακριβώς πότε πρέπει να το κάνετε αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσετε το περιβάλλον ωρίμασης τέλειο καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Moisture Fighters

Τα Moisture Fighters είναι εξαιρετικά εύχρηστα. Διατηρήστε τα άνθη σας ζουμερά και πλούσια σε τερπένια ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Αφαιρέστε τα Moisture Fighters από τη συσκευασία τους, φροντίζοντας να μην ανοίξετε το ίδιο το πακέτο.
  2. Τοποθετήστε ένα Moisture Fighter και τον δείκτη υγρασίας δίπλα στα άνθη σας στο βάζο ωρίμασης.
  3. Αφήστε το να κάνει τη δουλειά του. Όταν η κουκκίδα στην κάρτα υγρασίας αλλάξει χρώμα από ροζ σε μπλε, αλλάξτε το πακέτο με ένα νέο.
  4. Επαναφέρετε την επαναχρησιμοποιήσιμη ένδειξη στη ροζ ρύθμιση για να παρακολουθείτε το νέο πακέτο.

Video id: 510269030

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις