Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Max Sargent

Ωραία, έχετε φυτά κάνναβης που βρίσκονται κοντά στη συγκομιδή και τα αποθέματα μαριχουάνας δεν φτάνουν για να περάσετε την τυπική περίοδο 30+ ημερών μεταξύ της συγκομιδής και του ωριμασμένου τελικού προϊόντος. Ίσως δεν έχετε απόθεμα κάνναβης ούτε για να τα βγάλετε πέρα για 1–2 εβδομάδες που χρειάζονται για να στεγνώσουν τα άνθη σας με συμβατικό τρόπο. Ή ίσως είστε απλώς περίεργοι αν τα άνθη της κάνναβής σας είναι έτοιμα για συγκομιδή. Ανεξάρτητα από τα προσωπικά σας κίνητρα, έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά στη γρήγορη αποξήρανση της κάνναβης. Το πρόβλημα είναι ότι οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι γρήγορης ξήρανσης θα υποβαθμίσουν τόσο πολύ τα άνθη της κάνναβης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, που δεν αξίζουν την προσπάθεια.


Οι αναγνώστες μας αξίζουν τα καλύτερα. Όχι μόνο θα αναλύσουμε απλούς τρόπους για να αποξηράνετε γρήγορα τη θηλυκή σας κάνναβη, χωρίς να καταστρέψετε τη σοδειά σας. Έχουμε συμπεριλάβει επίσης μια έκπληξη στο κείμενο για τους λάτρεις των συμπυκνωμάτων της κάνναβης που αναζητούν περισσότερα γευστικά εκχυλίσματα χρησιμοποιώντας το φρέσκο μη αποξηραμένο υλικό.

Video id: 484380359

1. Χάρτινες Καφέ Σακούλες και Ανεμιστήρες Υπολογιστή

Οι απλές καφέ χάρτινες σακούλες, όπως αυτές που παίρνετε από το αρτοποιείο, είναι ιδανικές για την αποξήρανση των ανθών. Ειδικά για τα λεγόμενα άνθη ποπ-κορν. Εάν τοποθετήσετε μια χούφτα ή δύο από φρεσκοκομμένα και καλλωπισμένα άνθη σε μια χάρτινη σακούλα και τα αφήσετε να στεγνώσουν για 2–3 ημέρες, θα έχετε ήδη μειώσει κατά το ήμισυ τη διαδικασία. Ιδανικά, θα πρέπει να τα αφήσετε άλλες 3 μέρες για να στεγνώσουν εντελώς. Αλλά, αν βιάζεστε, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Στη συνέχεια, ανοίξτε τον φορητό υπολογιστή σας και δείτε πού βρίσκεται ο ανεμιστήρας. Όλοι οι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν ανεμιστήρες που αποβάλλουν ζεστό αέρα για να διατηρούν την εσωτερική λειτουργία της συσκευής δροσερή. Τοποθετήστε τα μικρά, μισο-στεγνωμένα άνθη σε μια χαρτοπετσέτα στο πληκτρολόγιο. Ή σε μια χαρτοπετσέτα ακριβώς μπροστά από τα ανοίγματα του ανεμιστήρα, εάν έχετε ένα μοντέλο που λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Θα πρέπει να γυρίζετε τα άνθη κάθε 10 λεπτά περίπου, μέχρι να τα αισθανθείτε στεγνά στην αφή. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μία ώρα ή περισσότερο, αλλά τα άνθη θα εξακολουθήσουν να έχουν περιεκτικότητα. Μην περιμένετε το απόλυτο άρωμα ή την τέλεια, λαχταριστή γεύση, αφού μάλλον θα είναι απλά σε ένα αποδεκτό επίπεδο με λίγο σκληρό καπνό κατά τη χρήση.

Brown Bags And Computer Fans

2. Μετατρέψτε το Λεβητοστάσιο σε Κουτί Αποξήρανσης

Οι περισσότερες μονοκατοικίες διαθέτουν λεβητοστάσιο. Ο θερμοσίφωνας στο εσωτερικό διατηρεί τη θερμοκρασία του λεβητοστασίου σε ικανοποιητικά επίπεδα και η σχετική υγρασία είναι ελάχιστη. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποξηράνετε γρήγορα την κάνναβη. Είναι καλύτερο να τοποθετείτε όλα τα μικρά άνθη σε καφέ χάρτινες σακούλες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχοινί για να κρεμάσετε τα μεγαλύτερα άνθη ανάποδα, όπως συνήθως, όταν τα αποξηραίνετε. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι θα ανεβάσετε τη θερμότητα ενεργοποιώντας τον θερμοσίφωνα. Μπορείτε να αποξηράνετε τέλεια, τεράστιες σοδειές σε 3 ημέρες εάν αφήσετε το ζεστό νερό ανοιχτό για τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Αυτό σίγουρα θα αυξήσει τους λογαριασμούς του ρεύματός σας. Με κανονική χρήση, περιμένετε τα μικρά άνθη να είναι αρκετά στεγνά για να μπορούν να καπνιστούν σε μόλις 3–4 ημέρες, ενώ τα πιο μεγάλα άνθη απαιτούν 6–7 ημέρες. Αυτή η μέθοδος έχει μικρότερο αντίκτυπο στην ποιότητα από τις περισσότερες, αλλά τα άνθη εξακολουθούν να μην έχουν φανταστική γεύση.

The Boiler Room

Εναλλακτικός Τρόπος: Go Live

Η τάση του 2023 είναι τα ζωντανά συμπυκνώματα ρητίνης (live resin concentrates). Ακόμα και τα πιο ισχυρά εκχυλίσματα, όπως το wax και το shatter, έχουν κάποιο περιθώριο βελτίωσης. Η χρήση φρέσκων κατεψυγμένων και όχι προσεκτικά αποξηραμένων και ωριμασμένων ανθών είναι η ανακάλυψη που έχουν κάνει οι καλλιτέχνες των εκχυλισμάτων των ΗΠΑ για την παραγωγή γκουρμέ συμπυκνωμάτων με πολύ περισσότερα τερπένια. Κάτι χάνεται σίγουρα στη μετάβαση με τις τυπικές μεθόδους εξαγωγής BHO. Η ζωντανή ρητίνη μπορεί να υπερηφανεύεται για την ίδια ισχυρή περιεκτικότητα με ένα εξαιρετικά βελτιωμένο προφίλ γεύσης. Δυστυχώς, αυτό είναι μάλλον απρόσιτο για τον μέσο οικιακό καλλιεργητή. Η κάνναβη πρέπει να διατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για όλη τη διαδικασία εξαγωγής και χρειάζεστε πραγματικά εργαστηριακές συνθήκες και εξοπλισμό για να το πετύχετε. Ωστόσο, είναι μια απόλαυση που θα βρείτε σε όλα τα καλά κλαμπ κάνναβης, coffeeshops και σημεία πώλησης κάνναβης από το 2018. Να είστε σε επιφυλακή για ονόματα όπως "sauce", "sap" και "syrup" που εμφανίζονται στο μενού.

Αποξηραμένα Άνθη Κάνναβης με τη Βοήθεια του Ήλιου

Οι καλλιεργητές εξωτερικού χώρου αποξηραίνουν την κάνναβη τοποθετώντας τη σε βράχους που είναι εκτεθειμένοι στο άμεσο ηλιακό φως εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σίγουρα δεν είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αποξήρανση της κάνναβης, αλλά λειτουργεί. Τόσο η θερμότητα όσο και το ηλιακό φως θα υποβαθμίσουν την ποιότητα. Ωστόσο, αν θέλετε να αποξηράνετε γρήγορα κάποια μικρά άνθη και έξω έχει ζέστη και ήλιο, θα μπορούσατε να ρίξετε μια χούφτα σε μια καφέ, χάρτινη σακούλα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε καλύτερα μια πέτρα για να συγκρατήσετε τη σακούλα με τα άνθη στο άμεσο ηλιακό φως - δεν θέλετε μια ριπή ανέμου να σκορπίσει την κάνναβή σας. Μετά ξεκινάει το παιχνίδι της αναμονής. Μετά από μία ή δύο μέρες ζεστού, ηλιόλουστου καιρού, θα πρέπει να έχετε μερικά αποξηραμένα άνθη, έτοιμα για χρήση. Και πάλι η γεύση και η ισχύς θα έχουν εξασθενήσει, επομένως να γνωρίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν εκμεταλλεύεστε την κάνναβή σας στο έπακρο.

Τρόποι για Στιγμές Απελπισίας

Το στέγνωμα των ανθών στον φούρνο είναι μια φρικτή ιδέα. Απλά μην το κάνετε. Είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε στην κάνναβή σας. Οι θερμοκρασίες του φούρνου είναι πάρα πολύ υψηλές για την κάνναβη. Ακόμα και σε χαμηλή ρύθμιση οι συνθήκες θα είναι πολύ ζεστές. Σίγουρα τα άνθη θα στεγνώσουν μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά θα έχετε κάψει και τα περισσότερα από τα κανναβινοειδή. Αυτά τα άνθη θα έχουν γεύση σαν καμένο φυτικό υλικό και δεν θα ευχαριστηθείτε τις επιδράσεις.

Το στέγνωμα της κάνναβης στον φούρνο μικροκυμάτων είναι μια άλλη εγγυημένη απογοήτευση. Το να στεγνώσετε τα άνθη σας στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα είναι ένας καταστροφικός τρόπος για να στεγνώσετε την κάνναβή σας. Αυτές οι μέθοδοι έχουν προέλευση από "το μεγάλο βιβλίο των κακών ιδεών" και πρέπει να αποφεύγονται.

Μπορείτε Να Στεγνώσετε τα Άνθη σε Αφυγραντήρα Τροφίμων;

Οι αφυγραντήρες τροφίμων χρησιμοποιούν θερμότητα για να στεγνώσουν το κρέας, τα φρούτα ή άλλα τρόφιμα προκειμένου να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Δεν συνιστούμε τη χρήση αφυγραντήρα τροφίμων για να στεγνώσετε την κάνναβή σας, καθώς η θερμότητα από τον αφυγραντήρα θα υποβαθμίσει τα κανναβινοειδή και τα τερπένια με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένας φούρνος, δημιουργώντας έναν άοσμο, λιγότερο ισχυρό καπνό.

Step 1

Αποξήρανση Κάνναβης— Η Υπομονή Είναι το Κλειδί

Όταν πρόκειται για την αποξήρανση των ανθών της κάνναβης, η υπομονή είναι το κλειδί. Η διαδικασία ξήρανσης έχει να κάνει με την ενεργοποίηση των κανναβινοειδών και τη μείωση της υγρασίας στο φυτό σας, δημιουργώντας έναν πιο ισχυρό καπνό με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι εξπρές για να στεγνώσετε τα άνθη σας, δεν συνιστούμε κανέναν από αυτούς. Αν και είναι πιο γρήγορες, όλες αυτές οι τεχνικές βασίζονται στη θερμότητα, η οποία διασπά τα κανναβινοειδή και τα τερπένια που δίνουν στην κάνναβη τις επιδράσεις και τις γεύσεις που αγαπάτε.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37823 αξιολογήσεις