Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Πότε και πώς τριμάρουμε την κάνναβη.


Οι περισσότεροι καλλιεργητές συμφωνούν ότι η ώρα της συγκομιδής είναι το πιο ικανοποιητικό κομμάτι του κύκλου καλλιέργειας. Μετά από μήνες που χρειάζονται για να μεταβούν από σπορόφυτα σε ώριμα, γεμάτα άνθη φυτά, μπορείτε επιτέλους να δοκιμάσετε τους καρπούς των κόπων σας!

Ωστόσο, έχετε ακόμα δουλειά να κάνετε, αφού θα χρειαστεί να προετοιμάσετε σωστά τα άνθη σας για αποξήρανση, ωρίμαση και αποθήκευση. Κάντε το σωστά και θα έχετε άνθη που φαίνονται, μυρίζουν και καταναλώνονται καλύτερα. Εμπιστευθείτε μας, αξίζει τον κόπο και τον χρόνο σας.

Ένα βασικό βήμα, φυσικά, είναι να κόψετε τα μικρά φύλλα από τα άνθη σας, αφού κόψετε τα κλαδιά από το φυτό. Έχετε παρατηρήσει πώς φαίνονται όμορφα και περιποιημένα τα άνθη στο τοπικό ιατρείο ή στα coffeeshop; Αυτό είναι το αποτέλεσμα του καλλωπισμού των ανθών—μια άλλη λέξη για το τριμάρισμα. Πέρα από την αισθητική πλευρά, αυτά τα άνθη θα μυρίζουν καλύτερα, θα είναι καλύτερα κατά το κάπνισμα και θα παραμείνουν πιο φρέσκα μετά από ένα καλό τριμάρισμα.

Ας δούμε εις βάθος το γιατί πρέπει να τριμάρετε τη συγκομιδή σας και ας εξετάσουμε διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Video id: 265566827

Γιατί Πρέπει να Τριμάρετε τα Άνθη της Κάνναβης;

Το κόψιμο των μικρών φύλλων που ξεπροβάλλουν ανάμεσα στα άνθη και είναι καλυμμένα με ρητίνη θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα άνθη σας είναι απαλλαγμένα από μούχλα και υπερβολικό φυτικό υλικό. Εάν χρειάζεστε περισσότερα πειστήρια, ας αναλύσουμε τους κύριους λόγους του καλλωπισμού.

🏵️Αισθητική

Η γεύση, το άρωμα και η επίδραση είναι οι πιο σημαντικές πτυχές της κάνναβης. Ωστόσο, και η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο. Σε τελική ανάλυση, τίποτα δεν έχει τόσο καλή αίσθηση όσο το να βγάζεις φρέσκα, περιποιημένα άνθη από ένα βάζο αποθήκευσης. Το τριμάρισμα των ανθών σας θα τα μετατρέψει από απλά καλά σε εκείνα που αξίζουν μια θέση στο επάνω ράφι.

👃Άρωμα

Κάθε ποικιλία προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα τερπενίων που καθορίζει το άρωμά της. Με τα μικρά φύλλα να έχουν κοπεί, τα τερπένια θα γίνονται πιο εύκολα αντιληπτά. Κόψτε τη σωστή στιγμή για να αποφύγετε την απομάκρυνση πολλών τριχιδίων—των αδένων που παράγουν αυτά τα αρωματικά μόρια.

💨Απαλός Καπνός

Τα μικρά φύλλα είναι σκληρά για τους πνεύμονες όταν καπνίζονται και έχουν πολύ λιγότερο THC, επομένως είναι καλύτερο να τα κόψετε. Μόλις τριμάρετε τα άνθη σας, αυτά θα προσφέρουν έναν απαλό καπνό, όπως εκείνα που θα βρείτε διαθέσιμα στην αγορά για ιατρική χρήση.

🦠Περιεχόμενο σε Κανναβινοειδή

Τα περισσότερα από τα τριχίδια που παράγουν κανναβινοειδή και τερπένια βρίσκονται στα άνθη. Τα μικρά φύλλα παράγουν τριχίδια, αλλά πολύ λιγότερα. Αφού κόψετε τα άνθη σας, η αναλογία φυτικού υλικού προς κανναβινοειδή θα λειτουργήσει προς όφελός σας.

X

Πότε να Τριμάρετε την Κάνναβη

Τώρα που ξέρετε γιατί πρέπει να το κάνετε, πρέπει να μάθετε πώς να το κάνετε σωστά. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η στιγμή που θα επιλέξετε για να προχωρήσετε είναι το κλειδί όταν πρόκειται για το τριμάρισμα των ανθών της κάνναβης. Αυτό θα πρέπει να είναι το αμέσως επόμενο βήμα μετά τη συγκομιδή.

Ωστόσο, πριν ακόμα από τη συγκομιδή, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη από το τριμάρισμα. Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν το ξέπλυμα, το οποίο, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, περιλαμβάνει τη διακοπή της χορήγησης θρεπτικών συστατικών και τη χορήγηση καθαρού νερού στο καλλιεργητικό μέσο του φυτού σας πριν από τη συγκομιδή. Αυτή η πρακτική ενθαρρύνει τα φυτά να χρησιμοποιούν τα θρεπτικά συστατικά που έχουν αποθηκεύσει πριν από την ώρα της συγκομιδής, με αποτέλεσμα πιο εύγευστα και πιο αρωματικά άνθη.

Οι περισσότεροι καλλιεργητές επιλέγουν να ξεπλύνουν την καλλιέργεια τους για περίπου δύο εβδομάδες πριν το τέλος του σταδίου της ανθοφορίας. Το να προχωρήσετε σε σωστό τριμάρισμα, αποξήρανση και ωρίμαση των ανθών σας θα ενισχύσει την απαλότητα και τις αρωματικές ιδιότητες του τελικού προϊόντος.

Μερικοί καλλιεργητές προτιμούν να τριμάρουν τα άνθη τους αμέσως μετά τη συγκομιδή, ενώ σε άλλους αρέσει να στεγνώνουν τα άνθη τους πρώτα. Και οι δύο αυτές τεχνικές έχουν τα δικά τους οφέλη και μειονεκτήματα.

Τριμάρισμα: Τα Καλύτερα Εργαλεία για τη Δουλειά

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε εργασία που σχετίζεται με την καλλιέργεια της κάνναβης, θα χρειαστείτε τα κατάλληλα εργαλεία για να το κάνετε. Αν και μπορεί να φαίνονται απλά, και από πολλές απόψεις είναι, ωστόσο είναι σημαντικά.

1. Καμπυλωτό Ψαλίδι Τριμαρίσματος

Για να ξεκινήσετε, οποιοσδήποτε καλλιεργητής θα σας πει ότι το καμπυλωτό ψαλίδι τριμαρίσματος διευκολύνει τόσο τη συγκομιδή όσο και το τριμάρισμα. Οι στρογγυλεμένες λεπίδες εφαρμόζουν τέλεια γύρω από τη βάση των ανθών, επιτρέποντάς σας να τα κόψετε με ασφάλεια από τα κλαδιά.

Επίσης, κόβουν πάνω στη φυσική καμπύλη των ανθών της κάνναβης, επιτρέποντας στους καλλιεργητές να αφαιρούν τα μικρά φύλλα χωρίς να καταστρέφουν τα άνθη. Το τριμάρισμα των φυτών μπορεί να φθείρει τα χέρια σας, ωστόσο, και οι κάλοι είναι συνηθισμένοι. Ευτυχώς, αυτά τα ψαλίδια διαθέτουν άνετη λαβή από PVC και αντίσταση ελατηρίου για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

2. Δίσκος Στριψίματος / Δίσκος Συλλογής

Θα θελήσετε επίσης να τριμάρετε τα άνθη σας πάνω από έναν δίσκο συλλογής, ώστε να μπορείτε να συλλέξετε τα μικρά φύλλα για αργότερα. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε να ψάχνετε, η σειρά των δίσκων μας για στρίψιμο διαθέτει ζωηρά σχέδια και υπερυψωμένες άκρες που θα αποτρέψουν τις διαρροές και το χάος. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε τα αγαπημένα σας χρώματα και μεγέθη.

3. Κατάλληλα Βάζα Αποθήκευσης

Πού σκοπεύετε να τοποθετήσετε όλα αυτά τα επεξεργασμένο άνθη; Δεν μπορείτε να τα αφήσετε πάνω στο τραπεζάκι σας! Θα χρειαστείτε κάτι αεροστεγές, ευρύχωρο και βολικό. Στην RQS, παρεμπιπτόντως, έχουμε την τέλεια λύση και λέγεται Re:stash Jar.

Αυτά τα αεροστεγή βάζα διαθέτουν επώνυμο μανίκι σιλικόνης που διατηρεί μονωμένο το εσωτερικό του βάζου. Το καπάκι—χωρίς BPA και κατασκευασμένο από ανανεώσιμες ίνες κάνναβης—βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας και βελτιστοποιεί την περιεκτικότητα σε τερπένια.

X

Τρόποι Τριμαρίσματος

Υπάρχουν δύο τρόποι για να τριμάρετε την κάνναβη με το χέρι: ο υγρός και ο στεγνός. Εναλλακτικά, τα άνθη μπορούν να υποστούν μαζική επεξεργασία μέσω μηχανής. Διαφορετικοί καλλιεργητές έχουν τις δικές τους προτιμήσεις, αλλά όλοι καταλήγουν στο ίδιο τελικό αποτέλεσμα (αν όλα πάνε καλά). Ας καλύψουμε τη διαδικασία και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου παρακάτω, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε ποια προτιμάτε.

Video id: 753816362

Υγρό Τριμάρισμα

Το υγρό τριμάρισμα αναφέρεται στο κόψιμο των μικρών φύλλων αμέσως μετά τη συγκομιδή των ανθών σας. Επειδή κρατούν ακόμα πολύ νερό, τα άνθη παραμένουν υγρά και εξαιρετικά κολλώδη.

1. Κόψτε τα άνθη σας

Step 1

Κόψτε κάθε κλαδί κοντά στον κόμβο χρησιμοποιώντας το κυρτό ψαλίδι τριμαρίσματος. Κάθε κλαδί θα έχει πάνω του πολλά άνθη. Κρατήστε τα προσκολλημένα στο κλαδί κατά το τριμάρισμα για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Τοποθετήστε τα γεμάτα με άνθη κλαδιά σας σε ένα μεγάλο βάζο ή κουβά μέχρι να απογυμνώσετε ολόκληρο το φυτό.

2. Μαζέψτε τα εργαλεία σας και ετοιμαστείτε

Step 2

Πάρτε το ψαλίδι και τον δίσκο σας, βάλτε ένα podcast και πιείτε λίγο καφέ για να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την εργασία που έχετε μπροστά σας. Πλύντε τα χέρια σας και στεγνώστε τα καλά. Στη συνέχεια, βάλτε ένα ζευγάρι γάντια από λάτεξ για να μη γεμίσουν τα χέρια σας ρητίνη.

3. Τριμάρισμα

Step 3

Σηκώστε κάθε κλαδί, ένα προς ένα, και χρησιμοποιήστε το κυρτό ψαλίδι σας για να κόψετε προσεκτικά όλα τα μικρά φύλλα από κάθε άνθος. Σε πολλούς καλλιεργητές αρέσει να ξεκινούν από τη βάση και να προχωρούν προς τα πάνω με κυκλικό τρόπο για να εξασφαλίσουν ομοιόμορφες, στρογγυλεμένες άκρες. Μερικά από τα μικρά φύλλα θα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κρυμμένα μέσα στο άνθος. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να καταστρέψετε το άνθος. Θα υπάρχουν πάντα ίχνη από τα φυλλαράκια—μην ανησυχείτε!

4. Αποξήρανση και Ωρίμαση

Step 4

Φυσικά, θα χρειαστεί να αποξηράνετε και να ωριμάσετε τα τριμαρισμένα άνθη σας, πριν τα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετήστε τα σε μια σχάρα αποξήρανσης σε ένα ελαφρά θερμαινόμενο δωμάτιο με ανεμιστήρα. Μόλις στεγνώσουν, αφαιρέστε τα μεμονωμένα άνθη από τα κλαδιά τους πριν τα τοποθετήσετε σε βάζα για ωρίμαση.


Στεγνό Τριμάρισμα

Το στεγνό τριμάρισμα, αντίθετα, λαμβάνει χώρα μεταξύ αποξήρανσης και ωρίμασης. Τα ξηρά άνθη είναι πολύ λιγότερο κολλώδη, αλλά λίγο πιο δύσκολα στο τριμάρισμα. Δείτε πώς να το κάνετε.

1. Συγκομιδή και αποξήρανση

Step 1

Κόψτε το φυτό σας από τη βάση και κρεμάστε το ανάποδα σε ένα ζεστό δωμάτιο με ανεμιστήρα.

2. Επεξεργασία

Step 2

Μόλις στεγνώσει τελείως, κόψτε κάθε μεμονωμένο κλαδί και αφήστε τα στην άκρη για τριμάρισμα.

3. Συλλέξτε τα εργαλεία σας

Step 3

Νιώστε άνετα, βάλτε ένα podcast να παίζει και πιάστε το ψαλίδι σας. Πλύντε τα χέρια σας και βάλτε και σε αυτήν την περίπτωση ένα ζευγάρι γάντια.

4. Τριμάρισμα

Step 4

Μόλις τακτοποιηθείτε, κόψτε όλα τα μικρά φύλλα από κάθε άνθος. Χρησιμοποιήστε το ψαλίδι σας για να κόψετε κάθε άνθος από το κλαδί, ένα τη φορά. Αυτό θα διευκολύνει την ωρίμαση και την αποθήκευσή τους.

5. Ξεκινήστε τη διαδικασία ωρίμασης

Step 5

Τοποθετήστε τα άνθη σας στα βάζα τους για πιο απαλό καπνό και καλύτερη γεύση.


Τριμάρισμα με Μηχανή

Το τριμάρισμα με το χέρι επιτρέπει στους καλλιεργητές να δώσουν μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια κατά την επεξεργασία των ανθών τους. Ωστόσο, οι οικιακοί καλλιεργητές δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τεράστιους όγκους ανθών. Οι εμπορικοί καλλιεργητές, παρόλ' αυτά, θεωρούν το τριμάρισμα στο χέρι κάπως απαρχαιωμένο, έτσι χρησιμοποιούν μηχανές για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Οι μηχανές τριμαρίσματος διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και σχήματα και σε διαφορετικές τιμές. Οι μηχανές επαγγελματικής ποιότητας, αν και είναι απρόσιτες για τον μέσο καλλιεργητή, μπορούν να τριμάρουν σοδειές που γεμίζουν μια ολόκληρη αποθήκη σε χρόνο μηδέν. Υπάρχουν επίσης μικρότερες συσκευές και για τους μικρότερης κλίμακας καλλιεργητές.

Ακούγεται σαν ένα υπέροχο κόλπο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα μειονέκτημα. Τα μηχανήματα, δυστυχώς, έχουν τη φήμη ότι καταστρέφουν τα - κατά τα άλλα- αψεγάδιαστα άνθη κάνναβης. Μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, αλλά πρέπει να αποφασίσετε αν μπορείτε να ανεχτείτε το τι θυσιάζετε.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Κάθε Μεθόδου Τριμαρίσματος της Κάνναβης

Όπως προαναφέραμε, καθεμία από τις παρακάτω μεθόδους προσφέρει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΟΥ ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΟΥ ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Είναι χρήσιμο για την πρόληψη της μούχλας σε κλίματα με υψηλή υγρασία

Είναι μια πιο κολλώδης διαδικασία, που την κάνει πιο κουραστική

Είναι περισσότερο μια γραμμική διαδικασία μετά τη συγκομιδή (χωρίς να κάνετε τίποτα μεταξύ αποξήρανσης και ωρίμασης)

Τα άνθη μπορεί να στεγνώσουν πολύ γρήγορα, οδηγώντας σε μείωση της γεύσης

Τα άνθη στεγνώνουν πιο γρήγορα χωρίς τα μικρά φύλλα

Οι καλλιεργητές μπορούν να χωρέσουν περισσότερα άνθη στη σχάρα αποξήρανσής τους

Τα άνθη θα είναι λιγότερο πυκνά και συμπαγή, κάτι που δεν αρέσει σε ορισμένους καλλιεργητές

-

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΓΝΟΥ ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΓΝΟΥ ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Είναι ιδανικό σε μέρη με χαμηλά επίπεδα υγρασίας

Τα μικρά φύλλα μπορούν να αποθηκεύσουν θύλακες υγρασίας, οδηγώντας στη δημιουργία μούχλας

Τα άνθη γίνονται ωραία, συμπαγή και στρογγυλά

Τα άνθη που τριμάρονται με τον στεγνό τρόπο χάνουν το αρχικό τους χρώμα αρκετά γρήγορα

Τα άνθη στεγνώνουν με πιο αργό ρυθμό και διατηρούν την πλήρη γεύση τους

Τα αποξηραμένα μικρά φύλλα γίνονται ακόμα μικρότερα και είναι πιο δύσκολο να κοπούν σωστά

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ

Εξοικονομεί χρόνο σε σύγκριση με οποιαδήποτε μέθοδο τριμαρίσματος με το χέρι

Υπάρχει κίνδυνος το μηχάνημα να καταστρέψει τα άνθη

Τα μικρότερα μηχανήματα βοηθούν τους οικιακούς καλλιεργητές να επεξεργάζονται μεγαλύτερες σοδειές

Όλος αυτός ο θόρυβος και ο εξοπλισμός δεν είναι ιδανικός για κρυφούς καλλιεργητές

Καταργούν ένα από τα πολλά καθήκοντα που έχουν οι καλλιεργητές -

Τι να Κάνετε με τα Περισσεύματα του Τριμαρίσματος

Αφού τριμάρετε ολόκληρη τη σοδειά σας, ο δίσκος συλλογής σας θα γεμίσει —ή θα ξεχειλίσει— με μίσχους, κλαδιά, μεγάλα και μικρά φύλλα. Αν και αυτά τα μέρη μπορεί να φαίνονται σαν αχρείαστο υλικό, μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχει περισσέψει.

Όχι, δεν θα θέλετε να τα καπνίσετε, αλλά όλα αυτά τα μέρη περιέχουν αποθέματα κανναβινοειδών και τερπενίων. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε πολλά σπιτικά προϊόντα που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα.

Οι καλλιεργητές μπορούν να πειραματιστούν πολύ με τα μικρά φύλλα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για να καπνίσετε, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε κάποιο ποιοτικό βούτυρο κάνναβης, λίγο τσάι από φύλλα ή ακόμα και κάποιο νόστιμο kief για να προσθέσετε στα άνθη σας.

Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους μίσχους για να φτιάξετε μια ποικιλία από εκχυλίσματα και συμπυκνώματα. Πιστεύουμε ότι οι καλύτερες χρήσεις για τα κλαδιά της κάνναβης περιλαμβάνουν:

  • Charas
  • Kief
  • Bubble hash
  • Τσάι και chai
  • Βούτυρο THC
  • Αλοιφές

Αποξήρανση και Ωρίμαση της Κάνναβης: το Επόμενο Βήμα

Για το τριμάρισμα, θα χρειαστεί να ξηράνετε (εκτός κι αν κάνετε στεγνό τριμάρισμα) και να ωριμάσετε τα άνθη σας. Η ξήρανση αφαιρεί τυχόν υπερβολική υγρασία από τα άνθη σας, ελαχιστοποιεί τον σχηματισμό μούχλας και τα καθιστά βιώσιμα για μακροχρόνια αποθήκευση.

Η ωρίμαση των ανθών σας θα ενισχύσει σημαντικά τη γεύση τους και θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ανώτερου τελικού προϊόντος. Η διαδικασία αναγκάζει τα άνθη να διατηρήσουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα υγρασίας για να τα κάνει ευχάριστα στο κάπνισμα και ιδανικά για αποθήκευση.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με το πώς να αποξηράνετε και να ωριμάσετε σωστά τη σοδειά σας για περισσότερες πληροφορίες!

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37823 αξιολογήσεις