Νέο Seedfinder κάνναβης—βρείτε αυτό που σας ταιριάζει!

Blueberry - Η Καταγωγή Της Πιο Γλυκιάς Ποικιλίας Κάνναβης Της RQS

Bleberry

Η Blueberry ήταν η αρχή μιας πολύ ενδιαφέρουσας τάσης στον υβριδισμό της κάνναβης. Όλα ξεκίνησαν στην πολιτεία της Καλιφόρνια, τη δεκαετία του '70 με τη διασταύρωση διαφορετικών τοπικών ποικιλιών. Χρειάστηκαν τρεις ποικιλίες με διαφορετική γενετική και ολόκληρες δεκαετίες εξαιρετικά επιλεκτικής αναπαραγωγής για να δημιουργηθεί η Blueberry που όλοι γνωρίζουμε κι αγαπάμε σήμερα. Τα γενετικά χαρακτηριστικά της Thailand Highland, της Purple Thai και της Afghani δεν είχαν συνδυαστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Αυτή δεν ήταν μόνο η γένεση της οικογένειας Blue, αλλά κι ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για όλους τους καλλιεργητές εσωτερικού χώρου. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '80 και του '90, τα φυτά sativa διασταυρώνονταν συνεχώς με ποικιλίες indica. Δυστυχώς, το τίμημα της ταχείας προόδου της καλλιέργειας εσωτερικού χώρου ήταν η απώλεια καθαρών στελεχών sativa. Η επιτυχία όμως των υβριδίων indica-sativa άλλαξε οριστικά την κουλτούρα της κάνναβης.

Το γλυκό, φρουτώδες άρωμα και η γεύση βατόμουρου έχει κάνει την Blueberry εικονομάχο της κάνναβης. Με βάση τα χαρακτηριστικά ανάπτυξής της, εμπίπτει στην κατηγορία "stretch indica". Τα μπουμπούκια της δηλαδή είναι πυκνά και γεμάτα κρυστάλλους, αλλά η απόσταση μεταξύ των κόμβων μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Παράγει μια αφθονία σφιχτών συστάδων με άνθη, αντί για πιο αραιές κι επιμήκεις κεντρικές συστοιχίες ανθών.

Χωρίς αμφιβολία, το μοναδικό προφίλ τερπενίων της είναι αυτό που της έχει δώσει τόση φήμη. Άλλα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν την τάση να αναπτύσσει μοβ/μπλε χρωματικούς τόνους σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, καθώς και τη νόστιμη, χαλαρωτική, μακράς διαρκείας, αλλά όχι καθηλωτική επίδραση που προσφέρει. Έτσι, η Blueberry είναι μια απαραίτητη ποικιλία κάνναβης για επαγγελματίες καλλιεργητές, καθώς και για τον μέσο οικιακό καλλιεργητή. Ας δούμε τώρα μερικές ποικιλίες που έχουμε δημιουργήσει στην RQS βασιζόμενοι στη μαγεία της Blueberry.

HAZE BERRY

HAZE BERRY

Η Haze Berry φέρνει αυτή τη χαρακτηριστική γλυκιά, φρουτώδη γεύση προς τη μεριά των ποικιλιών sativa. Υβριδιοποιώντας επιτυχώς τη γεμάτη ρητίνη Shining Silver Haze με την αυθεντική Blueberry, η RQS κατάφερε να δημιουργήσει την πιο νόστιμή ποικιλία sativa που υπήρξε ποτέ.

Τα φυτά γίνονται μακριά και λεπτά, ενώ τείνουν να αναπτύσσουν μεγάλα κεντρικά άνθη γεμάτα ρητίνη και πυκνά μπουμπούκια. Σε εσωτερικό χώρο μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 1,5 μέτρο. Σε εξωτερικούς χώρους και νότια κλίματα μπορούν να φτάσουν σε ύψος έως και τα 2 μέτρα. Συνιστάται εκπαίδευση των φυτών νωρίς ή/και κατάλληλη περιποίηση. Αυτά τα γλυκά δέντρα μπορεί να είναι εξαιρετικά παραγωγικά και τα κλαδιά μπορεί να σπάσουν, λόγω του βάρους των μπουμπουκιών τους. Με τεχνητό φωτισμό, μπορούν να επιτευχθούν σοδειές έως και 675g/m². Αν μπορείτε να χωρέσετε αυτά τα φυτά στο καλλιεργητικό σας δωμάτιο, θα σας εντυπωσιάσουν με αυτά που προσφέρουν.

ROYAL BLUEMATIC

ROYAL BLUEMATIC

Η Royal Bluematic είναι η Blueberry έκδοση της RQS. Συνδυάσαμε τα πιο εκλεκτά χαρακτηριστικά κάνναβης με γενετική ruderalis κι έτσι καταλήξαμε σε ένα αυτοφυές υβρίδιο νέας γενιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε μικροκαλλιεργητές και καλλιεργητές εσωτερικών χώρων να αποκτήσουν μια ποικιλία της οικογένειας Blue.

Τα υπέροχα άνθη της Blueberry θα είναι έτοιμα για συγκομιδή μέσα σε 8-9 εβδομάδες μετά τη βλάστηση. Είναι διακριτική και δεν χρειάζεται πολύ φροντίδα, καθιστώντας την ιδανική για καλλιεργητές όλων των επιπέδων. Μπορείτε να αναμένετε 50-150g από κάθε φυτό, ενώ τα φυτά φτάνουν περίπου το 1 μέτρο σε εσωτερικό χώρο ή σε εξωτερικό αν βρίσκεστε σε χώρα με ζεστό κλίμα. Αυτή η ποικιλία πραγματικά παραείναι καλή για να της αντισταθείτε.

BLUE CHEESE

BLUE CHEESE

H Blue Cheese είναι μια γκουρμέ υβριδική ποικιλία κάνναβης που προέρχεται από τα δύο πιο γευστικά είδη στον πλανήτη. Μόνο η περιβόητη UK Cheese και η αυθεντική Blueberry θα μπορούσαν να παράγουν ένα τόσο μοναδικό υβρίδιο. Είναι πραγματικά υπέροχη. Ένα πλούσιο μείγμα αρωμάτων από μούρα και γήινα τερπένια τυριών γεμίζουν τον αέρα κι αφήνουν μια ευχάριστη γεύση με κάθε εκπνοή, ενώ προσφέρει κι έντονες επιδράσεις από τις πρώτες εισπνοές.

Η άνθιση δεν διαρκεί περισσότερο από 8 εβδομάδες και θα προσφέρει 500-600g/m² με τη μέθοδο SOG. Σε εσωτερικό χώρο φτάνει τα 1-1.2m, ενώ σε εξωτερικό χώρο θα φτάσει τα 2 μέτρα. Σε θερμό κλίμα τα φυτά μπορούν να παράγουν έως και 500g το καθένα. Θα χρειαστεί λίγο πιο προσεκτικό τριμάρισμα και κλάδεμα από το μέσο υβρίδιο και μην ξεχνάτε πως τα μικρά φύλλα γύρω από τα μπουμπούκια μπορούν να παράγουν εξαιρετικό χασίς.

BLUE MYSTIC

BLUE MYSTIC

Το Blue Mystic είναι ένα μυστηριώδες υβρίδιο Blueberry. Η RQS ανέπτυξε μια σειρά Blueberry που εμφανίζει πιο έντονα χαρακτηριστικά indica ώστε να δημιουργήσει τη Blue Mystic. Αυτό το μέλος της οικογένειας Blue είναι διάσημο για τη χυμώδη του γεύση και τις ηρεμιστικές επιδράσεις που προσφέρει στο σώμα, δύο χαρακτηριστικά των ποικιλιών indica.

Η δομή του φυτού είναι κοντή και συμπαγής. Συνήθως δεν ξεπερνάει το 1 μέτρο σε ύψος και είναι ιδανικό για SOG εσωτερικού χώρου. Ακόμα και οι αρχάριοι καλλιεργητές μπορούν να αναμένουν περίπου 400g/m² μετά από 8 εβδομάδες άνθισης. Σε εξωτερικούς χώρους, η Blue Mystic μπορεί να ξεφύγει και να φτάσει μέχρι και τα 2 μέτρα, παράγοντας έως και 450 γραμμάρια ανά φυτό.

FRUIT SPIRIT

FRUIT SPIRIT

Λάτρεις των ποικιλιών White και Blue ετοιμαστείτε να χαμογελάσετε. Το Fruit Spirit είναι το κοκτέιλ κάνναβης των ονείρων σας. Αυτό το υβρίδιο προσφέρει τη λαχταριστή γεύση Blueberry και την άφθονη παραγωγή ρητίνης του αγαπημένου White Widow των Ολλανδικών Coffeeshop - κι όλα αυτά σε μια πολύ κρυστάλλινη και συμπαγή έκδοση! Μην ξεγελιέστε από την εμφάνισή της όμως. Είναι μεταμφιεσμένη sativa. Η Fruit Spirit μπορεί επίσης να σας εκπλήξει με τοις νοητικές επιδράσεις που επιφέρει, οι οποίες είναι ευχάριστες κι ευφορικές. Ετοιμαστείτε για μια τόνωση της διάθεσής σας!

Σε εξωτερική καλλιέργεια έχει την εμφάνιση της κλασικής, βαριάς, γεμάτης κλαδιά, indica μαριχουάνας. Σε εσωτερικό χώρο σπάνια ξεπερνά το 1 μέτρο. Ωστόσο, έχει τεράστιες δυνατότητες σε SOG και σε μικρούς καλλιεργητικούς χώρους. Για να καλλιεργηθεί αποτελεσματικά σε εξωτερικό χώρο, απαιτεί ζεστό κλίμα ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της και να αναπτυχθεί σε έναν θάμνο με αξιοπρεπές μέγεθος, ύψους περίπου 1.5m.