Sea Of Green (SOG) & Screen Of Green (SCROG) - Τεχνικές Καλλιέργειας Κάνναβης Για Υψηλότερες Αποδόσεις

Η Sea of green είναι μια τεχνική χειρισμού της

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του χώρου κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών, καθώς και για την αύξηση των σοδειών. Δύο δημοφιλείς μέθοδοι είναι το sea of green (SOG) και το screen of green (ScrOG). Και οι δύο τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων σε μια δεδομένη περιοχή καλλιέργειας. Η λειτουργία autocorrect μπορεί να τα μισεί, αλλά τα φυτά της κάνναβης αγαπούν το SOG και το ScrOG.

Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Ανεξάρτητα από το ποια μέθοδο θα επιλέξετε, είναι σημαντικό τα φυτά σας να είναι υγιή και γεμάτα ζωή από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη της κάνναβης. Θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέσο καλλιέργειας και μέγεθος γλάστρας, ενώ θα πρέπει να λάβετε υπόψη, μεταξύ άλλων μεταβλητών, τον φωτισμό, το pH του νερού, τα θρεπτικά συστατικά, τη θερμοκρασία και την υγρασία.

Για παράδειγμα, τόσο το μητρικό φυτό από το οποίο παίρνετε κλώνους, όσο και το κόψιμό σας πρέπει να είναι προσεγμένα. Εφόσον έχετε φροντίσει τους παραπάνω παράγοντες, μπορείτε να συνεχίσετε την καλλιέργεια των φυτών σας όπως επιθυμείτε.

  • SOG

Το sea of green είναι μια τεχνική καλλιέργειας της κάνναβης που επιτρέπει σε πολλά μικρά φυτά να καλλιεργούνται σε κοντινή απόσταση ανά τετραγωνικό μέτρο. Το πλεονέκτημα της καλλιέργειας με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι τα φυτά περνούν λιγότερο χρόνο στη φάση της βλάστησης, ενώ παράγουν τον ίδιο αριθμό μπουμπουκιών ανά όγκο χώρου. Με την τεχνική SOG, τα άνθη είναι έτοιμα νωρίτερα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον συγκομιδές ετησίως.

Το SOG πραγματοποιείται συνήθως χρησιμοποιώντας κλώνους. Αυτό διασφαλίζει ότι όλα τα φυτά παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά (ταχύτητα ανάπτυξης, ύψος κλπ.), έτσι ώστε το SOG να σας προσφέρει έναν ωραίο και ομοιόμορφο θόλο. Μπορείτε, επίσης, να ξεκινήσετε την καλλιέργεια σας από σπόρους, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε σπόρους από την ίδια ποικιλία. Ιδανικά, θα πρέπει να αποφύγετε τις ψιλόλιγνες ποικιλίες Sativa. Θα πρέπει να διατηρήσετε τα φυτά σας στο ίδιο επίπεδο κάτω από τα φώτα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη ανάπτυξη.

  • SCROG

Το screen of green είναι μια μέθοδος εκπαίδευσης των φυτών με τους ίδιους στόχους με το SOG, εστιάζοντας στην αύξηση της απόδοσης ανά τετραγωνικό μέτρο κατά τη συγκομιδή. Ωστόσο, με αυτή τη μέθοδο καλλιεργούνται πολύ λιγότερα φυτά και χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες γλάστρες για να φιλοξενήσουν μεγαλύτερες ρίζες για μεγαλύτερα φυτά. Ακόμη και η κατανομή του φωτός στο screen of green βοηθά στην ανάπτυξη πλήθος ανθών ίδιου μεγέθους από λίγα μόνο φυτά.

SCROG & LST

Οι καλλιεργητές συχνά συνδυάζουν την τεχνική ScrOG με το low-stress training (LST)—μια μέθοδο που δεν στρεσάρει το φυτό και μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τις αποδόσεις. Πράγματι, το ScrOG είναι μια ανώτερη μορφή LST, καθώς περιλαμβάνει ένα σταθερό πλέγμα ή δίχτυ σε αντίθεση με το χειροκίνητο δέσιμο των βλαστών.

Το LST είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο όταν καλλιεργείτε σε έναν περιορισμένο εσωτερικό χώρο. Το τεχνητό φως έχει χαμηλή διείσδυση σε σύγκριση με τον ήλιο και η ισχύς του μειώνεται αντιστρόφως ανάλογα με το τετράγωνο της απόστασης από το φύλλωμα. Το LST μεγιστοποιεί την απόδοση ανά τετραγωνικό μέτρο κάνοντας αποτελεσματική χρήση του φωτισμού. Όταν συνδυάζεται με το ScrOG, οι μέγιστες αποδόσεις είναι εγγυημένες!

SOG SCROG

SCROG ή SOG;

SOG: Τα φυτά με λιγότερα πλευρικά κλαδιά ενθαρρύνονται στο να αναπτύξουν ένα μεγάλο κεντρικό άνθος. Τα φυτά δε χρειάζονται κλάδεμα, ενώ χρειάζονται ελάχιστη προσοχή εκτός από τα απαραίτητα. Χρειάζεται λοιπόν λιγότερος χρόνος για κλάδεμα ανά εβδομάδα - όπως θα κάνατε και με μεγαλύτερα φυτά - για να οδηγηθείτε στα ίδια αποτελέσματα.

ScrOG: Σε αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιείται ένα πλέγμα με αρκετά μεγάλα κενά, ώστε να μην παρεμποδίζεται η ανάπτυξη των κλαδιών και των φύλλων. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα απλό σύρμα, με πλαστικό δίχτυ, με καλώδια ή και κλωστές τα οποία έχουν στερεωθεί σε ένα πλαίσιο. Ο σκοπός αυτού του πλέγματος είναι να καθοδηγεί συνεχώς την ανάπτυξη των φυτών σε οριζόντια θέση. Αυτά που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν υπανάπτυκτα πλευρικά κλαδιά ή ελαφρώς ανεπτυγμένα κλαδιά, γίνονται τώρα ένα υγιές, εύρωστο σύστημα κλαδιών με αρκετή έκθεση στο φως και πυκνά λουλούδια.

ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Οι τεχνικές SOG και ScrOG είναι ιδανικές για καλλιεργητές με περιορισμένο χώρο, καθώς χρειάζονται ελάχιστο ύψος και κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επιφάνειας χρησιμοποιείται αποδοτικά. Δεν υπάρχει ανάγκη για πολύ χώρο όπως θα χρειαζόταν κανονικά ένα ακλάδευτο φυτό για να παράγει μια μεγάλη συγκομιδή. Οι παραγωγοί SOG παράγουν μεγάλα, συμπαγή άνθη, αποφεύγοντας τα κακής ποιότητας άνθη που παράγονται πολλές φορές λόγω της έλλειψης σωστού φωτισμού.

Συνήθως, η τεχνική SOG ενθαρρύνει την ανάπτυξη της κορυφής ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κεντρικό σύμπλεγμα ανθών. Η μέθοδος ScrOG όμως κάνει το αντίθετο. Αποθαρρύνει την ανάπτυξη του κεντρικού άνθους ώστε το φυτό να μπορέσει να αναπτύξει πολλά ομοιογενή άνθη.

Scrog cannabis

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ

Η επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας παίζει και αυτή σημαντικό ρόλο στην αποδοτική χρήση του χώρου.

SOG: Προτιμώνται συνήθως ποικιλίες και υβρίδια τα οποία τείνουν να παράγουν έναν μεγάλο κεντρικό άνθος με μικρότερα πλευρικά άνθη. Ποικιλίες Indica και κυρίως Indica υβρίδια έχουν αυτό το μορφολογικό χαρακτηριστικό. Μόλις τα φυτά φτάσουν ένα συγκεκριμένο ύψος, συνήθως κοντά στα 20 με 30 εκατοστά ξεκινά η αλλαγή στον κύκλο φωτός 12 προς 12, ώστε να αρχίσει η άνθιση. Τα φυτά αναπτύσσουν σχεδόν εξ' ολοκλήρου ένα μεγάλο, κεντρικό άνθος, ενώ τα πλευρικά κλαδιά απαρτίζονται από μεμονωμένα άνθη. Μερικοί προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτόν τον κύκλο φωτός και καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, ώστε να αναπτυχθούν μόνο μικρά φυτά.

ScrOG: Για αυτήν την τεχνική προτιμώνται ποικιλίες που από τη φύση τους παράγουν πολλά και διάσπαρτα άνθη. Ποικιλίες Sativa και κυρίως Sativa υβρίδια έχουν αυτό το μορφολογικό χαρακτηριστικό. Αυτά τα ψηλά και γεμάτα κλαδιά φυτά, των οποίων τα χαμηλότερα άνθη μπορεί να μην αναπτυχθούν πλήρως αν το φυτό αφεθεί ακλάδευτο, δέχονται φως σε όλα τους τα μέρη, πράγμα που ενθαρρύνει την πιο έντονη και πυκνή παραγωγή ανθών. Δεν είναι απαραίτητο να καλλιεργήσετε με αυτόν τον τρόπο μόνο τις Sativa ποικιλίες, καθώς και οι ποικιλίες Ιndica ανταποκρίνονται εξίσου καλά.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

Η αξιοποίηση των κατάλληλων γλαστρών για τον SOG ή ScrOG κήπο σας είναι καθοριστικός παράγοντας για την εξασφάλιση της υγείας των φυτών σας και για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποδόσεων. Σε γενικές γραμμές, οι γλάστρες θα πρέπει έχουν χωρητικότητα τουλάχιστον 3-4 λίτρα. Παρακάτω θα δοθεί μια πιο λεπτομερής περιγραφή των γλαστρών που ενδείκνυνται για τις μεθόδους καλλιέργειας SOG και SCROG.

SOG: Να θυμάστε ότι όταν αξιοποιείτε την μέθοδο SOG, θα μπορείτε να καλλιεργείτε 9-12 φυτά ανά τ.μ. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάθε ένα από αυτά τα φυτά έχει αρκετό εδαφικό υπόστρωμα για να αναπτύξει ένα υγιές ριζικό σύστημα, έτσι ώστε να μην λυγίσει κατά την ανάπτυξή του.

Όταν καλλιεργείτε 9-12 φυτά ανά τ.μ, θα περιοριστείτε στη χρήση γλαστρών με διάμετρο μεταξύ 20-30 εκ, οι οποίες συνήθως έχουν χωρητικότητα 7-11 λίτρα. Η χρήση γλαστρών αυτού του μεγέθους είναι μια χαρά, αλλά να έχετε κατά νου ότι μέσα σε μια περίοδο ανάπτυξης μόλις 8 εβδομάδων οι ρίζες συμπιέζονται υπερβολικά και στρεσάρονται από την έλλειψη χώρου. Εάν θέλετε η ανάπτυξη των φυτών σας να διαρκέσει περισσότερο, θα χρειαστεί να επενδύσετε σε μεγαλύτερες γλάστρες.

Ορισμένοι καλλιεργητές καλλιεργούν έως και 25 φυτά ανά τ.μ χρησιμοποιώντας τη μέθοδο SOG. Για να το καταφέρουν αυτό, μειώνουν τον χρόνο ανάπτυξης των φυτών, πράγμα που σημαίνει ότι η συγκομιδή πραγματοποιείται σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Για μια τέτοια υψηλή πυκνότητα φυτών, ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μικρότερες γλάστρες- περίπου 5 λίτρων.

SCROG: Όταν καλλιεργείτε με τη μέθοδο ScrOG, υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα όσον αφορά στον αριθμό των φυτών που θα επιλέξετε να καλλιεργήσετε. Αν σκοπεύετε να φυτέψετε ένα φυτό ανά τ.μ, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια γλάστρα τουλάχιστον 20 λίτρων. Εάν θέλετε να μειώσετε τον χρόνο που χρειάζεται για τη συγκομιδή, θα μπορούσατε να φυτέψετε 4 φυτά ανά τ.μ, με κάθε φυτό να αναπτύσσεται σε μια γλάστρα 10 λίτρων.

Με την μέθοδο ScrOG, δεν υπάρχει κανένας σταθερός κανόνας για το πόσα φυτά μπορείτε να καλλιεργήσετε ανά τ.μ. Εξαρτάται πραγματικά από τους στόχους σας, τον προϋπολογισμό σας και τον χρόνο που είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε για κάθε συγκομιδή. Να θυμάστε ότι, ανεξάρτητα από την μέθοδο καλλιέργειας, ιδανικά θα πρέπει να δίνετε στα φυτά σας όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο για να αναπτυχθούν.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗ ΓΛΑΣΤΡΑ

ΚΛΑΔΕΜΑ & ΤΡΙΜΜΑΡΙΣΜΑ

SOG: Σε πιο δραστήριες αναπτυξιακά ποικιλίες ή σε αυτές που έχουν πολλά πλευρικά κλαδιά που μπορεί να γεμίσουν τον χώρο, όπως οι ποικιλίες Sativa και τα υβρίδια τους, αφαιρούνται τα κατώτερα στρώματα ώστε να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου κεντρικού άνθους και να αυξηθεί η διείσδυση του φωτός σε ολόκληρο το φυτό. Η παραπάνω διαδικασία βοηθά επίσης στην επίτευξη μιας υγιούς κυκλοφορίας αέρα σε ολόκληρο το φυτό αλλά και πάνω από το καλλιεργητικό μέσο.

ScrOG: Τα φυτά κλαδεύονται από νωρίς ώστε να βοηθηθεί η ανάπτυξη των κλαδιών του φυτού, ενώ μπορεί να χρειαστεί επιπλέον τριμάρισμα σε αρκετά σημεία για να γεμίσει η επιφάνεια. Στην τεχνική Sea of Green θέλουμε η ανάπτυξη να γίνεται μόνο πάνω στην ανώτερη επιφάνεια και οποιαδήποτε άλλη βλάστηση κάτω από αυτήν κόβεται, καθώς δεν πρόκειται να λαμβάνει επαρκές φως. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας χώρος κάτω από την επιφάνεια, ώστε να διασφαλίζεται η κυκλοφορία του αέρα σε ολόκληρο το φυτό και στην καλλιεργητική επιφάνεια.

Και στις δύο περιπτώσεις, η διαπνοή από την επιφάνεια των φύλλων και η εξάτμιση από το καλλιεργητικό μέσο παίζουν και αυτές σημαντικό ρόλο στην υγεία του φυτού.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΠΩΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

Οι Low-Stress τεχνικές καλλιέργειας έχουν αποδειχθεί πως είναι εξαιρετικά επιτυχημένες, για τους οικιακούς και εμπορικούς καλλιεργητές κάνναβης. Η κάθε μία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα, ενώ και οι δύο αξιοποιούν πλήρως τον χώρο που τους δίνεται. Κάνοντας πειραματισμούς και με τις δύο τεχνικές θα καταφέρετε να αποφασίσετε ποια από τις δύο σας ταιριάζει περισσότερο.

Royal Queen Seeds Genetics

Η Royal Queen Seeds παραγει μερικους απο τους καλυτερους σπορους κανναβης στην ευρωπη, εξασφαλιζοντας πως οι ερασιτεχνες καλλιεργητες σε ολο τον κοσμο θα εχουν προσβαση στις καλυτερες ποικιλιες μαριχουανας.

Buy at RQS

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις