The RQS Blog

.


By Luke Sumpter


Οι σύγχρονοι καλλιεργητές κάνναβης λατρεύουν τις επιλογές. Υπάρχουν περισσότερες ποικιλίες στην αγορά από ποτέ πριν και πολλοί καλλιεργητές προτιμούν τη νέα και βελτιωμένη επιλογή των φυτών αυτόματης άνθισης.

Η γενετική αυτο-άνθισης έχει πολλά να προσφέρει. Υπάρχουν ποικιλίες με υψηλή περιεκτικότητα σε CBD ή THC κι άλλες με καλή ισορροπία ανάμεσα και στα δύο. Κι ας μην ξεχνάμε και την απίστευτη ποικιλομορφία στα τερπενικά προφίλ.

Αλλά δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Οι ποικιλίες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά έχουν επίσης και μειονεκτήματα που δεν αρέσουν σε ορισμένους καλλιεργητές.

Video id: 527684146

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΘΙΣΗΣ;-

Τι κάνει την κάνναβη αυτο-άνθισης διαφορετική από τους άλλους τύπους; Λοιπόν, η βασική διαφορά υποδηλώνεται κι από το όνομά τους. Με απλά λόγια, αυτές οι ποικιλίες ανθίζουν αυτόματα.

Υπάρχουν δύο κύριες φάσεις του κύκλου καλλιέργειας της κάνναβης: η φάση ανάπτυξης και η φάση ανθοφορίας. Ένας άλλος τύπος κάνναβης—γνωστή ως κάνναβη φωτοπεριόδου—απαιτεί μια αλλαγή στον κύκλο φωτός για να ξεκινήσει η ανθοφορία. Οι ποικιλίες αυτο-άνθισης σας γλιτώνουν από την ταλαιπωρία. Δεν βασίζονται σε εξωτερικούς παράγοντες για να αρχίσουν να παράγουν ρητινώδη μπουμπούκια. Αντ' αυτού, ανθίζουν μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Το χαρακτηριστικό της αυτο-άνθισης δεν εμφανίστηκε τυχαία. Συνέβη ως προσαρμογή στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Ίσως έχετε ακούσει για την κάνναβη Indica και Sativa. Ωστόσο, το γονίδιο της αυτόματης άνθισης προέκυψε από την κάνναβη Ruderalis.

Τα υποείδη Ruderalis προσαρμόστηκαν στα κρύα και συχνά σκληρά περιβάλλοντα της Κεντρικής Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας. Αυτές οι περιοχές παρουσιάζουν σημαντικά μικρότερη περίοδο καλλιέργειας και χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Γι' αυτόν τον λόγο, η κάνναβη Ruderalis εγκατέλειψε τη στρατηγική αναμονής για την αλλαγή των εποχών και την έλευση της ανθοφορίας. Αντ' αυτού, το υποείδος ανέπτυξε ένα γονίδιο αυτο-άνθiσης για να εξασφαλίσει την αναπαραγωγή του πριν από τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Χάρη σε αυτήν την προσαρμογή, οι καλλιεργητές απολαμβάνουν τώρα την ταχεία ανάπτυξη της γενετικής αυτόματης άνθισης!

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Των Ποικιλιών Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης

ΣΠΟΡΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΘΙΣΗΣ VS ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Πιθανότατα έχετε δει τον όρο "θηλυκόποιημένοι" όταν περιηγείστε σε ιστοσελίδες με σπόρους κάνναβης. Τόσο οι ποικιλίες αυτο-άνθισης, όσο και οι επιλογές φωτοπεριόδου μπορούν να θηλυκοποιηθούν. Αυτό σημαίνει ότι ένας καλλιεργητής τροποποίησε τη συγκεκριμένη ποικιλία για να παράγει μόνο θηλυκά φυτά. Από τεχνικής απόψεως, οι πιθανότητες να υπάρξει θηλυκό φυτό ανέρχονται σε 99.9%, δηλαδή σε ένα αρκετά εντυπωσιακό ποσοστό!

Οι καλλιεργητές παράγουν θηλυκούς σπόρους μέσω διαφόρων τεχνικών που θα δούμε λεπτομερώς στο παρόν άρθρο. Απλώς κρατήστε στο μυαλό σας αυτή τη συμβουλή: αγοράστε ένα πακέτο θηλυκοποιημένων σπόρων, αν δεν θέλετε τίποτα άλλο πέρα από μπουμπούκια!

Πλεονεκτηματα

Οι ποικιλίες αυτο-άνθισης έχουν έναν μακρύ κατάλογο πλεονεκτημάτων έναντι των ποικιλιών φωτοπεριόδου. Ο σύντομος κύκλος ζωής τους προσελκύει τους καλλιεργητές που αναζητούν άμεση ικανοποίηση και η ανθεκτική τους φύση τις καθιστά ιδανική επιλογή τόσο για αρχάριους, όσο και για έμπειρους καλλιεργητές.

 • ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ

Οι ποικιλίες κάνναβης αυτο-άνθισης είναι οι βασίλισσες της ταχύτητας. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της προσαρμοστικής τους ικανότητας. Οι περισσότερες ποικιλίες αυτόματης άνθισης ολοκληρώνουν τον κύκλο της καλλιέργειάς τους στον ίδιο χρόνο που χρειάζονται οι ποικιλίες φωτοπεριόδου μόνο για να ολοκληρώσουν το στάδιο της ανθοφορίας, δηλαδή σε περίπου 7–10 εβδομάδες. Ο γρήγορος κύκλος ζωής τους προκύπτει από μια σύντομη φάση ανάπτυξης κι ένα γρήγορο στάδιο ανθοφορίας.

Οι καλλιεργητές σπάνια επιλέγουν καθαρές ποικιλίες Ruderalis εκτός από τις περιπτώσεις διασταύρωσης, καθώς αυτές οι ποικιλίες έχουν χαμηλές αποδόσεις. Ωστόσο, με τη διασταύρωση επιτυχημένων ποικιλιών φωτοπεριόδου με τη γενετική Ruderalis, οι καλλιεργητές μπορούν να δημιουργήσουν εκδόσεις αυτόματης άνθισης κι επομένως ταχύτερες εκδόσεις των θρυλικών ποικιλιών.

Για παράδειγμα, οι ποικιλίες Haze είναι γνωστές για τις μοναδικές Sativa επιδράσεις τους, αλλά οι μεγάλοι χρόνοι ανθοφορίας τους μπορεί να αποτελέσουν μειονέκτημα. Η συγχώνευση της γενετικής Haze και με τη γενετική Ruderalis σημαίνει ότι οι καλλιεργητές έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτές τις επιδράσεις σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Η ταχύτητα των φυτών αυτο-άνθισης ελκύει καλλιεργητές που είναι ανυπόμονοι και θέλουν άμεσα αποτελέσματα. Η αναμονή για τη συγκομιδή μπορεί να είναι από ενοχλητική, στην καλύτερη περίπτωση, έως και βασανιστική στη χειρότερη. Εάν είστε ανυπόμονοι, οι ποικιλίες αυτο-άνθισης είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Η γρήγορη ανάπτυξη των φυτών αυτόματης άνθισης ταιριάζει επίσης σε όσους καλλιεργούν υπό πίεση χρόνου. Μπορούν να υποστηρίξουν γρηγορότερο κύκλο εργασιών για εμπορικές δραστηριότητες, επιτρέποντας πολλαπλές συγκομιδές σε εσωτερικούς χώρους.

Και πάλι, οι περισσότερες ποικιλίες αυτο-άνθισης θα φτάσουν από τον σπόρο στη συγκομιδή σε 7–10 εβδομάδες, επιτρέποντας στους καλλιεργητές να υπολογίσουν τον χρόνο της επόμενης συγκομιδής, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη.

Οι καλλιεργητές μπορούν επίσης να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις χρησιμοποιώντας την τεχνική sea of green (SOG). Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη φύτευση πολλών φυτών αυτο-άνθισης σε κοντινή απόσταση και τη διαχείρισή τους, ώστε να συγκλίνουν σε έναν μεγάλο, παραγωγικό θόλο.

Ακολουθούν μερικά από τα ταχύτερα φυτά αυτόματης άνθισης:

QUICK ONE

Κύκλος Ζωής: 8–9 εβδομάδες
Χρόνος Άνθισης: 
5–6 εβδομάδες

EASY BUD

Κύκλος Ζωής: 8–9 εβδομάδες
Χρόνος Άνθισης: 5–7 εβδομάδες

ROYAL COOKIES AUTO

Κύκλος Ζωής: 8–10 εβδομάδες
Χρόνος Άνθισης: 5–7 εβδομάδες

 • ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης συνήθως φτάνουν σε ύψος 60-100cm. Το μικρό τους μέγεθος και η εντυπωσιακή τους ταχύτητα επιτρέπουν στους παράνομους καλλιεργητές να οργανώσουν και να αποσυναρμολογήσουν τον χώρο της καλλιέργειας σε χρόνο μηδέν.

Μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε φυτά αυτο-άνθισης σε μπαλκόνια και σε κρυφές τοποθεσίες στον κήπο σας. Είναι επίσης δημοφιλή στους καλλιεργητές που είναι "αντάρτες", δηλαδή σε αυτούς που καλλιεργούν κάνναβη σε κρυφές δημόσιες ή άγριες περιοχές. Αυτή η μέθοδος κρατά τις καλλιέργειες μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και κρυμμένες από τους κλέφτες.

Αν ψάχνετε για τον απόλυτο διακριτικό τρόπο καλλιέργειας, δοκιμάστε τη μικροκαλλιέργεια. Ο στόχος εδώ είναι να διατηρήσουμε τα φυτά όσο το δυνατόν μικρότερα, ενώ ταυτόχρονα να έχουμε και μια λογική απόδοση. Είναι αυτονόητο ότι οι ποικιλίες αυτο-άνθισης ταιριάζουν απόλυτα με αυτή τη μέθοδο.

Τα πιο ακραία παραδείγματα μικροκαλλιέργειας περιλαμβάνουν την καλλιέργεια μικροσκοπικών φυτών σε τροποποιημένους πύργους υπολογιστών, κουβάδες και κουτιά. Οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν συχνά εκπαίδευση χαμηλού στρες για να διατηρούν τα φυτά μικρά και υπό έλεγχο.

Ιδού μερικές από τις πλέον διακριτικές ποικιλίες αυτόματης άνθισης:

ROYAL DWARF

Σε εσωτερικό χώρο: 40–70cm
Σε εξωτερικό χώρο: 50–90cm

ROYAL BLUEMATIC

Σε εσωτερικό χώρο: 60–75cm
Σε εξωτερικό χώρο: 70–100cm 

ROYAL CREAMATIC

Σε εσωτερικό χώρο: 60–80cm
Σε εξωτερικό χώρο: 80–100cm

 • ΑΠΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Οι καλλιεργητές ποικιλιών αυτο-άνθισης συνήθως επιλέγουν να εφαρμόζουν ένα απλό πρόγραμμα 18 ωρών φωτισμού κι 6 ωρών σκότους για όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των φυτών. Ένα τέτοιο πρόγραμμα παρέχει στα φυτά επαρκή ποσότητα φωτός, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια.

Οι απλές απαιτήσεις φωτισμού των ποικιλιών αυτο-άνθισης αποτελούν ένα άλλο πλεονέκτημα. Όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν απαιτούν αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για να αρχίσουν να ανθίζουν. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους καλλιεργητές να είναι εξαιρετικά ευέλικτοι με τον φωτισμό.

Οι καλλιεργητές που δεν τους πειράζει να ξοδέψουν πολλά χρήματα στο ρεύμα, μπορεί να επιλέξουν να έχουν αναμμένα τα φώτα τους για 24 ώρες. Ορισμένοι αναφέρουν μια πιο εκρηκτική ανάπτυξη και βελτιωμένες αποδόσεις με τη χρήση αυτής της μεθόδου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ένα 24ωρο πρόγραμμα μπορεί να στερήσει από φυτά τη φυσική τους περίοδο ανάπαυσης. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει φωτισμό 12 ωρών και 12 ώρες ανάπαυσης καταλαμβάνει το άλλο άκρο του φάσματος. Είναι η καλύτερη επιλογή για τους καλλιεργητές που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά οι αποδόσεις δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακές.

Ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα, οι απαιτήσεις φωτισμού των ποικιλιών αυτο-άνθισης καλύπτονται πολύ πιο εύκολα σε σύγκριση με όσα ισχύουν για τις ποικιλίες φωτοπεριόδου.

 • ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Τα φυτά αυτο-άνθισης διαθέτουν ισχυρή, σταθερή κι ανθεκτική γενετική. Η κάνναβη Ruderalis δεν επέζησε τυχαία στο πιο βόρεια τμήματα της γης. Αυτό το υποείδος είναι καλά εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση ακραίων θερμοκρασιών και σκληρών καιρικών συνθηκών.

Το ίδιο το όνομα "Ruderalis" προέρχεται από τη λατινική λέξη "rudus", που σημαίνει ερείπια. Το υποείδος εμφανίζεται σε αστικές περιοχές που ευδοκιμούν σε σπασμένα εδάφη, κοντά σε κατεδαφισμένα κτίρια και σε χαντάκια. Η πλειονότητα των φυτών αυτο-άνθiσης έχει μια εξαιρετική ικανότητα να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε επιθέσεις από παράσιτα, αλλά και έναντι της μούχλας που καταστρέφει τη συγκομιδή.

Η εντυπωσιακή ανθεκτικότητα αυτών των ποικιλιών τις καθιστά ιδανικές για αρχάριους καλλιεργητές, καθώς συγχωρούν εύκολα τα λάθη των πρωτάρηδων.

 • ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ

Η καλλιέργεια φυτών αυτο-άνθισης σημαίνει ότι μπορείτε να είστε πολύ πιο χαλαροί σχετικά με τη φωτορύπανση. Στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί καν πρόβλημα.

Η φωτορύπανση έχει τη δυνατότητα να μειώνει πλήρως την ανάπτυξη των ποικιλιών φωτοπεριόδου. Τα έντονα φώτα του δρόμου μπορούν να αποτρέψουν την άνθιση των υπαίθριων φυτών.

Οι καλλιεργητές εσωτερικού χώρου γνωρίζουν επίσης αυτή τη δυσκολία. Πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα φυτά φωτοπεριόδου αναπτύσσονται εν απουσία περιττού φωτός. Μια διαρροή στη σκηνή της καλλιέργειας είναι το μόνο που χρειάζεται για να χαλάσει το πρόγραμμα φωτισμού.

Ευτυχώς, τα φυτά αυτόματης άνθισης δεν πέφτουν θύματα αυτού του ενοχλητικού προβλήματος. Δεν υπακούν στην εντολή των εξωτερικών φωτεινών ενδείξεων, καθώς λειτουργούν από μόνα τους.

 • ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Οι ποικιλίες αυτο-άνθισης ευδοκιμούν σε λιγότερο θρεπτικά εδάφη. Η ταχεία ανάπτυξή τους και το μικρό τους ανάστημα δείχνουν ότι δεν χρειάζονται πολύ λίπασμα.

Οι ποικιλίες αυτο-άνθισης δεν έχουν τόσες απαιτήσεις, όσες οι ποικιλίες φωτοπεριόδου, κι αυτό είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της ανθεκτικής τους φύσης. Ενώ οι ποικιλίες φωτοπεριόδου χρειάζονται μια σύνθετη διατροφική στρατηγική που αλλάζει καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης, οι ποικιλίες αυτο-άνθισης επιβιώνουν με τα στοιχειώδη.

Ακολουθεί μια βασική συνταγή για ένα καλό μείγμα χώματος για φυτά αυτόματης άνθισης:

3 μέρη σφάγνο 3 μέρη φυτικό λίπασμα (κομπόστ)
2 μέρη περλίτη, ενυδατωμένο 1 μέρος βερμικουλίτη, ενυδατωμένο

 • ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ CBD

Οι ποικιλίες αυτο-άνθισης τείνουν να προσφέρουν υψηλότερα επίπεδα CBD. Ενώ ορισμένοι χρήστες κάνναβης εκτιμούν μόνο το THC, πολλοί άλλοι προτιμούν ίσες ή υψηλότερες συγκεντρώσεις CBD.

Αυτό το μη ψυχοτρόπο κανναβινοειδές παρέχει μια ευχάριστη ψυχαγωγική επίδραση που χαρακτηρίζεται από καθαρό μυαλό και μια αίσθηση διαύγειας.

Πολλοί χρήστες που καταναλώνουν κάνναβη για ιατρικούς λόγους επωφελούνται επίσης από υψηλότερα επίπεδα CBD. Το κανναβινοειδές παρέχει επιδράσεις που βοηθούν στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.

Οι καλλιεργητές κατάφεραν να αυξήσουν τα επίπεδα CBD πολλών διάσημων υβριδίων διασταυρώνοντάς τα με τη γενετική της κάνναβης Ruderalis.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις ποικιλίες αυτόματης άνθισης με υψηλά επίπεδα CBD:

SOLOMATIC CBD

CBD: 21%
THC: 1%

FAST EDDY

CBD: High
THC: 9%

STRESS KILLER AUTO

CBD: High
THC: 11%

Μειονεκτηματα

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν είναι τέλειο. Παρά τις εντυπωσιακές της ιδιότητες, η αυτόματη γενετική δεν ξεφεύγει από αυτόν τον νόμο της ζωής.

 • ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΟΔΕΙΑ

Το μικρό μέγεθος και ο σύντομος κύκλος ζωής των ποικιλιών αυτο-άνθισης συνοδεύονται από ένα μειονέκτημα: μικρότερες σοδειές. Το συμπαγές ανάστημά τους σημαίνει ότι δεν μπορούν να παράγουν τόσα πολλά μπουμπούκια όσο ένα ψηλότερο φυτό φωτοπεριόδου. Οι αποδόσεις τους σε εξωτερικούς χώρους συνήθως κυμαίνονται στα 80–180g/φυτό.

Μερικοί Sativa γίγαντες φωτοπεριόδου μοιάζουν με δέντρα, ενώ τα φυτά Indica έχουν απίστευτα πυκνούς και παραγωγικούς θόλους. Τα περισσότερα φυτά αυτο-άνθισης δεν ξεπερνούν το 1m σε ύψος και παράγουν λιγότερα μπουμπούκια.

Επιπλέον, ο αριθμός των μπουμπουκιών που μπορεί να παραγάγει ένα φυτό αυτο-άνθισης είναι περιορισμένος. Οι ποικιλίες φωτοπεριόδου έχουν αρκετό χρόνο για να ωριμάσουν και να γίνουν εξαιρετικά παραγωγικά φυτά. Από την άλλη πλευρά, οι ποικιλίες φωτοπεριόδου πρέπει να κάνουν ό,τι προλάβουν πριν τελειώσει η σύντομη διάρκεια ζωής τους.

 • ΚΟΣΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Θα εξοικονομήσετε χρήματα σε θρεπτικά συστατικά, αλλά πιθανότατα θα καταλήξετε να δαπανάτε περισσότερα για τον φωτισμό. Αυτό το γεγονός δεν ενοχλεί ορισμένους καλλιεργητές, οι οποίοι παρέχουν στα φυτά αυτο-άνθισης έναν μόνιμο κύκλο φωτός 24 ωρών.

Άλλοι καλλιεργητές στοχεύουν να ξοδέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα στον φωτισμό. Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης απαιτούν τουλάχιστον 12 ώρες φωτισμού και 12 σκοταδιού. Ενώ οι καλλιεργητές μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα επιλέγοντας αυτή τη μέθοδο, θα πληρώσουν το τίμημα με τη μορφή μικρότερων σοδειών.

Αντιθέτως, οι πολύ παραγωγικές ποικιλίες φωτοπεριόδου απαιτούν 12 ώρες φωτός και 12 σκοταδιού για να αρχίσει η άνθιση. Οι καλλιεργητές πρέπει να τηρήσουν αυτό το πρόγραμμα καθ' όλη τη διάρκεια της φάσης ανθοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα και θα παραγάγουν μεγαλύτερες αποδόσεις.

 • ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ THC

Μερικοί καλλιεργητές αποφεύγουν τις ποικιλίες αυτο-άνθισης, καθώς θεωρούν ότι παράγουν μικρότερες ποσότητες THC. Είναι αλήθεια: οι ποικιλίες αυτο-άνθισης παλαιάς κοπής δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τις ψυχοτρόπες επιδράσεις των ποικιλιών φωτοπεριόδου.

Ωστόσο, η Royal Queen Seeds απελευθέρωσε μια νέα γενιά γενετικής αυτόματης άνθισης. Αυτές οι νεότερες ποικιλίες παράγουν THC σε τέτοια επίπεδα που συναγωνίζονται πολλές αντίστοιχες ποικιλίες φωτοπεριόδου.

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ποικιλίες αυτόματης άνθισης με υψηλή περιεκτικότητα σε THC:

HULKBERRY AUTO

THC: 21%

GREEN GELATO AUTO

THC: 24%

FAT BANANA AUTO

THC: 22%

 • ΚΛΩΝΟΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Δυστυχώς, οι ποικιλίες αυτο-άνθισης δεν παράγουν κλώνους καλής ποιότητας. Επειδή οι κλώνοι είναι ένα ακριβές αντίγραφο του μητρικού φυτού από το οποίο προέρχονται, κληρονομούν ακόμη και την ηλικία!

Ας πούμε ότι ένας καλλιεργητής συνέλεξε ένα μόσχευμα από ένα μητρικό φυτό δύο εβδομάδων. Αυτό σημαίνει ότι ο κλώνος θα πρέπει να φυτευτεί, να ανθίσει και να ωριμάσει σε διάστημα περίπου 5–6 εβδομάδων.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα μερικώς ανεπτυγμένο φυτό που δεν έχει φτάσει καν στο τέλος της φάσης ανθοφορίας και δεν έχει επιτύχει καλό μέγεθος ή απόδοση πριν τελειώσει ο κύκλος ζωής του.

 • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Οι ποικιλίες αυτο-άνθισης αναπτύσσονται με γρήγορο, γραμμικό τρόπο. Τα γρήγορα χαρακτηριστικά αυτών των φυτών τα καθιστούν εξαιρετικά βολικά, αλλά και επικίνδυνα όταν πρόκειται για πειραματισμούς. Ο σύντομος χρόνος ζωής τους αφήνει πολύ λίγο χρόνο για ανάκαμψη από μεγάλα λάθη.

Οι καλλιεργητές φυτών φωτοπεριόδου μπορούν να κλαδέψουν, να εκπαιδεύσουν και να αποφυλλώσουν με άνεση το φυτό τους. Εάν κάνουν μεγάλα λάθη, μπορούν απλώς να κρατήσουν το φυτό λίγο παραπάνω στην ίδια φάση και να περιμένουν να ανακάμψει.

Ωστόσο, οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης δεν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Παρόλο που μπορείτε να τις εκπαιδεύσετε, πρόκειται για ένα επικίνδυνο εγχείρημα. Εάν κόψετε πάρα πολύ βαθιά ή καταστρέψετε κατά λάθος ένα μεγάλο κλαδί ή μια περιοχή μπουμπουκιών, το φυτό δεν θα έχει σχεδόν καθόλου χρόνο για να ανακάμψει. Θα σταματήσει να αναπτύσσεται όποτε αυτό το κρίνει ότι πρέπει.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν εκπαιδεύετε και διαχειρίζεστε φυτά αυτο-άνθισης. Κόψτε με προσοχή γιατί δεν υπάρχει περιθώριο για διορθώσεις.

 • ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΘΙΣΗΣ;

Οι ποικιλίες αυτο-άνθισης παρέχουν σίγουρα μια ευκολότερη καλλιεργητική εμπειρία. Ως αρχάριος, η αποφυγή των επιπλοκών και η απόλυτη απόλαυση της καλλιέργειας θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε εμπειρία πιο γρήγορα. Οι ποικιλίες αυτο-άνθισης δεν είναι μόνο πιο δυνατές και ανθεκτικές, αλλά θα σας δώσουν επίσης τη συγκομιδή πολύ πιο γρήγορα.

Το μειονέκτημα; Λιγότερα μπουμπούκια και λιγότερο THC. Επιπλέον, οι καλλιεργητές μπορούν να επιλέξουν να διατηρήσουν τις ποικιλίες φωτοπεριόδου στη φάση ανάπτυξης για όσο χρονικό διάστημα θέλουν. Αυτό τους επιτρέπει να αναπτύξουν μεγάλα και παραγωγικά φυτά. Παρόλο που είναι εφικτό για τους αρχάριους να καλλιεργήσουν πανύψηλα φυτά Sativa, υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάνε στραβά στην πορεία.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε τα βήματα πολλών αρχαρίων που είναι τώρα πετυχημένοι καλλιεργητές, προμηθευτείτε μερικούς σπόρους και διαβάστε τον οδηγό καλλιέργειας που έχουμε δημιουργήσει για τις ποικιλίες αυτο-άνθισης.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.