Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Steven Voser

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΘΙΣΗΣ;

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης ανθίζουν με βάση την ηλικία κι όχι με βάση την αλλαγή του κύκλου φωτισμού. Παρ' όλα αυτά, η παροχή της σωστής ποσότητας φωτός στα φυτά αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής σοδειάς. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον φωτισμό για τις ποικιλίες κάνναβης αυτόματης άνθισης.

Video id: 527684146

ΚΥΚΛΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ 18/6

Η κάνναβη είναι φυτό C3, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να απορροφήσει διοξείδιο του άνθρακα (CO₂) για τη φωτοσύνθεση, ακόμη και κατά τη διάρκεια των ωρών φωτισμού. Και δεδομένου ότι τα φυτά αυτο-άνθισης έχουν σύντομες φάσεις βλάστησης και συχνά αναπτύσσονται λιγότερο από τις ποικιλίες φωτοπεριόδου, συνήθως θα πρέπει να παρέχετε στα φυτά σας τουλάχιστον 18 ώρες φωτός. Αυτό επιτρέπει την ισχυρή ανάπτυξη, χωρίς υπερβολικές δαπάνες σε ενέργεια. Τα φυτά αυτόματης άνθισης αγαπούν το φως εξίσου με τις παραδοσιακές ποικιλίες φωτοπεριόδου, απλώς δε βασίζονται σε αυτό για να ξεκινήσει η άνθιση.

18/6 LIGHT CYCLE

24ΩΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ορισμένοι καλλιεργητές προσφέρουν στις ποικιλίες αυτο-άνθισης ακόμη και 24 ώρες φωτός, υποστηρίζοντας ότι αυτό βοηθά στη μεγιστοποίηση της βλαστικής ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά, οι καλλιεργητές που επιμένουν σε 18ωρους κύκλους φωτισμού, υποστηρίζουν ότι αυτό δίνει στα φυτά τους μια σύντομη περίοδο "ανάκαμψης" που είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη.

Δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με το αν οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης αναπτύσσονται καλύτερα με 18 ή 24 ώρες φωτισμού κι έχουμε δει καλλιεργητές να επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα και με τις δύο μεθόδους. Για να αποφασίσετε, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε και τις δύο παραλλαγές και να επιμείνετε σε αυτή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

24HR LIGHT CYCLE

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟΥ 12/12;

Ορισμένοι καλλιεργητές επιμένουν να παρέχουν στα φυτά αυτο-άνθισης έναν κύκλο φωτισμού 12/12 κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες τα φυτά προσφέρουν μια ικανοποιητική συγκομιδή. Απλά να θυμάστε ότι τα μπουμπούκια με έναν κύκλο φωτισμού 12 ωρών θα είναι αισθητά μικρότερα από αυτά που θα λαμβάνατε με έναν κύκλο 18–24 ωρών. Μερικοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διατηρήσετε τα φυτά αυτο-άνθησης σας σε συνθήκες φωτισμού 12/12 περιλαμβάνουν:

  • Ανησυχία σχετικά με τη θερμοκρασία: Εάν ζείτε σε ένα πολύ ζεστό κλίμα, ίσως θα πρέπει να σβήνετε τα φώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε την υπερθέρμανση του δωματίου της καλλιέργειας. Σε αυτήν την περίπτωση, η καλλιέργεια των φυτών αυτόματης άνθισης με κύκλο φωτισμού 12/12 —με τα φώτα αναμμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας— μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για να αποφύγετε την πρόκληση θερμικού στρες στα φυτά σας.
  • Καλλιέργεια φυτών αυτο-άνθισης μαζί με ποικιλίες φωτοπεριόδου: Εάν καλλιεργείτε φυτά αυτόματης άνθισης μαζί με θηλυκοποιημένες ποικιλίες φωτοπεριόδου, πιθανότατα θα πρέπει να τοποθετήσετε τα φυτά αυτο-άνθισης στο ίδιο δωμάτιο με τα ανθισμένα θηλυκοποιημένα φυτά, γεγονός που σημαίνει ότι τα πρώτα θα έχουν μόνο 12 ώρες φωτός την ημέρα.
  • Για να εξοικονομήσετε χρήματα: Η λειτουργία των φώτων καλλιέργειας για 18–24 ώρες για μερικούς μήνες μπορεί να αποδειχθεί πολύ ακριβή. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε φυτά αυτο-άνθισης, ενώ ο οικονομικός σας προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν κύκλο φωτισμού 12 ωρών.
WHAT ABOUT A 12/12 LIGHT CYCLE?

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ SOG ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΘΙΣΗΣ

Το SOG ή sea of green, είναι μια τεχνική εκπαίδευσης κάνναβης που μπορεί να αποφέρει μεγάλες σοδειές. Αντί να βάζετε τα φυτά σας να μεγαλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, η τεχνική SOG περιλαμβάνει την καλλιέργεια πολλών μικρότερων φυτών σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους για να σχηματίσουν έναν ομοιόμορφο θόλο που μεγιστοποιεί την έκθεση στο φως και τον χώρο.

Η εκπαίδευση SOG είναι μια πολύ καλή τεχνική για τις ποικιλίες αυτο-άνθισης, επειδή εκμεταλλεύεται το φυσικά μικρότερο ανάστημα αυτών των ποικιλιών.

Αν και κάθε καλλιεργητής έχει τη δική του τεχνική για το SOG, οι περισσότεροι καλλιεργούν μεταξύ 4–16 φυτών ανά m², ανάλογα με το πόσο αναπτύσσεται κάθε φυτό.

Ανάλογα με το μέγεθος της συγκεκριμένης ποικιλίας που καλλιεργείτε, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε γλάστρες των 7–10 λίτρων και να καλλιεργείτε μεταξύ 4–6 φυτών ανά m². Θα πρέπει να αξιοποιείται στο έπακρο ο χώρος και ο φωτισμός σας, ενώ παράλληλα θα παρέχει στα φυτά σας αρκετή ροή αέρα για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα μούχλας. Εάν αποφασίσετε να καλλιεργήσετε περισσότερα φυτά ανά m², θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερες γλάστρες για να ελέγξετε το μέγεθός τους και να αποφύγετε τον υπερπληθυσμό στο δωμάτιο της καλλιέργειας.

ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Η χρήση του σωστού φάσματος φωτός είναι εξαιρετικά σημαντική κατά την καλλιέργεια οποιουδήποτε τύπου κάνναβης, συμπεριλαμβανομένων των φυτών αυτο-άνθισης. Επειδή τα φυτά αυτόματης άνθισης έχουν πολύ σύντομο κύκλο ζωής, θα πρέπει να μεγιστοποιήσετε την ποιότητα του φωτός, των θρεπτικών στοιχείων και του χώματος που τους παρέχετε.

Όπως ίσως θυμάστε από το μάθημα της φυσικής, όταν περνά ένα φως μέσα από ένα πρίσμα, αυτό διασπάται σε διαφορετικά χρωματικά φάσματα. Τα φυτά, τα οποία εξαρτώνται από το φως για τη φωτοσύνθεση, ανταποκρίνονται διαφορετικά σε αυτά τα διαφορετικά φάσματα. Όπως και με κάθε ποικιλία φωτοπεριόδου, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τα ακόλουθα φάσματα φωτός:

  • Μπλε φως 6500K κατά τη διάρκεια της βλάστησης: Τα φάσματα μπλε φωτός έχει αποδειχθεί ότι ενθαρρύνουν τη βλαστική ανάπτυξη, βοηθώντας τα φυτά της κάνναβης να γίνουν κοντά και συμπαγή, ενώ ελαχιστοποιούν το τέντωμα.
6500K blue light during veg
  • Κόκκινο φως 2700K κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας: Ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μπουμπουκιών και λίγο το τέντωμα, επιτρέποντας στα φυτά σας να παράγουν μεγάλα, πυκνά άνθη.
2700K red light during flowering

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΘΙΣΗΣ

Αν είστε νέοι στον κόσμο των φυτών αυτο-άνθισης, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για καλύτερη σοδειά:

  • Διαλέξτε ένα φυτό υψηλής απόδοσης: Δεν είναι ίδιες όλες οι ποικιλίες αυτο-άνθισης, οπότε φροντίστε να διαλέξετε ένα φυτό με υψηλές αποδόσεις, αν το μέγεθος της συγκομιδής είναι σημαντικό για εσάς.
  • Φυτέψτε στο τελικό σας δοχείο: Η μεταφορά από τη μία γλάστρα στην άλλη προκαλεί πάντα στρες. Δεδομένου ότι οι ποικιλίες αυτο-άνθισης μπορούν να φτάσουν από τον σπόρο στη συγκομιδή σε μόλις 8 εβδομάδες, είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτό το είδος στρες και να φυτεύετε πάντα τους σπόρους σας κατευθείαν στις τελικές γλάστρες τους.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ευάερο μέσο καλλιέργειας: Αυτό βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης των ριζών και του φυλλώματος.
  • Χρησιμοποιήστε LST: Εάν θέλετε να εκπαιδεύσετε τα φυτά αυτο-άνθισης, χρησιμοποιήστε μόνο τεχνικές χαμηλού στρες. Οι τεχνικές υψηλού στρες, όπως το κλάδεμα και το κούρεμα των κορυφών θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις