Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Οι ποικιλίες κάνναβης αυτόματης άνθισης είναι γνωστές ως η εύκολη επιλογή όταν πρόκειται για την καλλιέργεια του βοτάνου. Η ανθεκτική φύση τους, η γρήγορη ανάπτυξη και η ικανότητά τους να ανθίζουν χωρίς αλλαγή στο πρόγραμμα φωτός τις καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους καλλιεργητές. Αυτές οι μεγάλης αντοχής ποικιλίες απαιτούν συχνά λίγη προσοχή και αφήνουν αρκετό χώρο για λάθη που πιθανόν να γίνουν στην καλλιέργειά τους. Ωστόσο, όταν στοχεύετε στη βέλτιστη απόδοση και ποιότητα των ανθών, πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Μία τέτοια είναι το κατάλληλο χώμα.

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης περιέχουν γενετική από το στέλεχος Cannabis Ruderalis, ένα υποείδος που εξελίχθηκε και προσαρμόστηκε σε ακραίες καιρικές συνθήκες και κύκλους φωτός στο βόρειο ημισφαίριο. Τέτοιες προσαρμογές και η υπάρχουσα ανθεκτική φύση των ποικιλιών αυτόματης άνθισης σημαίνει ότι δεν είναι πολύ απαιτητικές όσον αφορά στο χώμα. Ωστόσο, για να καταφέρουν να δείξουν τις πραγματικές δυνατότητές τους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ καλής ποιότητας μείγμα χώματος.

Ελαφρύ και Ευάερο Χώμα

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης ευνοούνται από το ελαφρύ και ευάερο χώμα με λιγότερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που θα προτιμούσαν οι ποικιλίες φωτοπεριόδου. Είναι καλύτερα να αγοράσετε ειδικό ελαφρύ χώμα για κάνναβη (π.χ. Lightmix) ή να φτιάξετε το δικό σας μείγμα χώματος, σε αντίθεση με την αγορά ενός έτοιμου μείγματος από κάποιο ανθοπωλείο, καθώς μπορεί να έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά όπως το άζωτο.

Το συμπαγές χώμα που προτιμάται σε γλάστρες θα στρεσάρει τις ποικιλίες αυτόματης άνθισης, εμποδίζοντας τις ρίζες τους να έχουν πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες αέρα. Οι ρίζες μπορεί επίσης να δυσκολεύονται να διεισδύσουν και να αναπτυχθούν μέσα σε ένα συμπαγές μέσο.

Αυτή η βασική συνταγή προσφέρει ένα μείγμα χώματος που περιέχει επαρκή θρεπτικά συστατικά, καθώς και υλικά που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του αερισμού του εδάφους.

  • 3 μέρη τύρφη
  • 3 μέρη κομπόστ
The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis
  • 2 μέρη περλίτη, προβρεγμένο
  • 1 μέρος βερμικουλίτη, προβρεγμένο
The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis

Περιορίστε τα Λιπάσματα

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης είναι συνήθως μικρές και συμπαγείς, ένα γενετικό χαρακτηριστικό που προέρχεται από το υποείδος Ruderalis. Αυτό το χαρακτηριστικό, μαζί με τους σύντομους χρόνους ανάπτυξής τους, σημαίνει ότι οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης δεν χρειάζονται στην πραγματικότητα τόσα πολλά πρόσθετα θρεπτικά συστατικά.

Τα περισσότερα φυτά αυτόματης άνθισης θα παραμείνουν στη βλαστική φάση μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα απαιτούν τεράστια ποσότητα φυτικών θρεπτικών συστατικών, όπως το άζωτο. Η προσθήκη υπερβολικής ποσότητας μπορεί στην πραγματικότητα να κάψει τις ποικιλίες αυτόματης άνθισης, οπότε εμπλουτίστε το χώμα σας συντηρητικά, ελέγχοντας αν τα φυτά το χρειάζονται.

Κατά την πρώιμη φάση της καλλιέργειας, τα νεαρά φυτά σας αυτόματης άνθισης δεν θα χρειάζονται θρεπτικά συστατικά. Οι καλλιεργητές μπορούν να ξεκινήσουν την παροχή συμπληρωμάτων με θρεπτικά συστατικά περίπου 2 εβδομάδες μετά τη βλάστηση, αλλά θα πρέπει να το κάνουν με φειδώ για να αποφύγουν την καταστροφή της καλλιέργειας.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της φάσης της ανθοφορίας, οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης δεν χρειάζονται τεράστια ποσότητα επιπλέον θρεπτικών συστατικών. Τα θρεπτικά συστατικά και τα ενισχυτικά άνθισης μπορούν ακόμα να εφαρμοστούν, αλλά με μια συντηρητική προσέγγιση. Δώστε μεγάλη προσοχή στην καλλιέργειά σας και χορηγήστε θρεπτικά συστατικά μόνο όταν το κρίνετε απαραίτητο.

PH Χώματος

Η κλίμακα pH είναι μια μέτρηση του πόσο όξινη ή αλκαλική είναι μια ουσία. Η κλίμακα διαθέτει 14 τιμές, με την τιμή 7 να θεωρείται ουδέτερη, ενώ οι τιμές κάτω από το 7 αντιπροσωπεύουν όξινες ουσίες και οι τιμές πάνω από το 7 αλκαλικές. Το pH του χώματος μπορεί να ποικίλλει, με διαφορετικά φυτά να ευδοκιμούν σε διαφορετικά επίπεδα. Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης είναι παρόμοιες με τις ποικιλίες φωτοπεριόδου, αφού προτιμούν ένα ελαφρώς όξινο χώμα ως μέσο καλλιέργειας.

Οι καλλιεργητές θα πρέπει να προσπαθήσουν να διατηρήσουν το χώμα τους σε ένα βέλτιστο εύρος pH 6.0–6.5. Εάν αγοράζετε χώμα, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι κατάλληλο όσον αφορά στην οξύτητα. Εάν χρειάζεται να ρυθμίσετε εσείς το pH του χώματός σας, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα για να το πετύχετε.

PH Soil Cannabis

Μικροοργανισμοί

Το χώμα στο οποίο καλλιεργούνται τα φυτά σας αυτόματης άνθισης δεν είναι απλώς ένα μέσο στο οποίο οι ρίζες κάθονται ενώ το φυτό μεγαλώνει—είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Το χώμα είναι ένας ποικιλόμορφος και ακμάζων ιστός ζωής που περιλαμβάνει συμβιωτικούς οργανισμούς και παράσιτα.

Είτε καλλιεργείτε τα φυτά σας σε εσωτερικούς χώρους μέσα σε ένα δωμάτιο καλλιέργειας ή σε κάποιο ντουλάπι είτε σε εξωτερικούς χώρους σε θερμοκήπια ή σε παρτέρια στον κήπο σας, το χώμα σας μπορεί να εμπλουτιστεί με ωφέλιμους μικροοργανισμούς.

Όπως όλοι οι καλλιεργητές θα γνωρίζουν, ειδικά εκείνοι που καλλιεργούν τη σοδειά τους στην ύπαιθρο, υπάρχουν πολλά παράσιτα εκεί έξω με όρεξη για φρέσκα φύλλα, ρίζες, μίσχους και άνθη κάνναβης. Αυτά τα πλάσματα παίρνουν πολλές μορφές και πολλά από αυτά βρίσκονται μέσα στο χώμα. Οι παρασιτικοί νηματώδεις μπορεί να είναι πρόβλημα, τρώγοντας τις ρίζες κάνναβης τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Οι καλλιεργητές μπορούν να προσθέσουν στο χώμα τους θηρευτές νηματώδεις που τρέφονται με αυτούς τους εισβολείς και μειώνουν τον αριθμό τους μέσα στο ρίζωμα.

Ένας άλλος μικροοργανισμός που θα ωφελήσει το έδαφος των φυτών σας αυτόματης άνθισης είναι οι μυκορριζικοί μύκητες. Αυτοί οι τύποι μυκήτων σχηματίζουν μια συμβιωτική σχέση με τις ρίζες των φυτών σας. Οι ρίζες των φυτών της κάνναβης παράγουν εκκρίματα, μερικά από τα οποία συμπεριλαμβάνουν σάκχαρα. Οι ωφέλιμοι μύκητες προσκολλώνται στις ρίζες και τρέφονται με αυτά τα σάκχαρα. Σε αντάλλαγμα, λειτουργούν ως προέκταση του ριζικού συστήματος, φτάνοντας σε μια μεγαλύτερη επιφάνεια από αυτή που θα μπορούσε να πετύχει το φυτό μόνο του, μεταφέροντας θρεπτικά συστατικά από μακριά.

Εκτός από το να βοηθούν τα φυτά να λάβουν θρεπτικά συστατικά από το χώμα, οι μυκορριζικοί μύκητες μπορούν να βοηθήσουν στην παγίδευση και τη θανάτωση παρασίτων, όπως οι παρασιτικοί νηματώδεις.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Ευρετήριο Θεμάτων Οδηγού Καλλιέργειας

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37794 αξιολογήσεις