The RQS Blog

.By Luke Sumpter

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε τα καλά από τα κακά άνθη κάνναβης.


Πιθανότατα δεν σας πήρε πολύ χρόνο από όταν ξεκινήσατε να κάνετε χρήση κάνναβης, ώστε να είστε σε θέση να ξεχωρίζετε τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των ανθών της. Παρά το γεγονός ότι όλοι ισχυρίζονται ότι η κάνναβη τους είναι κορυφαία, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα άνθη δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Αντίθετα, όταν δείτε κάποια ποιοτική κάνναβη, το ξέρετε αμέσως.

Για να διασφαλίσετε ότι αγοράζετε μόνο τα καλύτερα άνθη, είναι σημαντικό να μάθετε τις διαφορές μεταξύ αυτών που είναι υψηλής ποιότητας και αυτών που δεν είναι. Δεν χρειάζεται να είστε γνώστης, καθώς τα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά μπορείτε να τα παρτηρήσετε και να τα μυρίσετε χωρίς βοήθεια. Η εκμάθηση των διαφορών σίγουρα θα σας βοηθήσει όταν επιλέγετε κάνναβη προς αγορά, αλλά θα σας δώσει και μια καλύτερη εικόνα για τα φυτά στον δικό σας κήπο. Αυτό, με τη σειρά του, θα σας βοηθήσει να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές.

Τύποι Ανθών Κάνναβης

Τα άνθη της κάνναβης μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε διάφορα φάσματα ποιότητας. Θα μπορούσατε να μιλήσετε για το πόσο κολλώδη είναι, το προφίλ τερπενίων, τη γεύση, την υφή ή μια πληθώρα άλλων παραγόντων. Για να είμαστε κατανοητοί, περιορίσαμε τα πράγματα σε τρεις βασικές κατηγορίες: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής ποιότητας άνθη.

Χαμηλής Ποιότητας

Η κάνναβη χαμηλής ποιότητας έχει μια λυπημένη ό, κυρίως επειδή διανύει μεγάλες αποστάσεις μετά την τοποθέτησή της σε μικρές συσκευασίες. Γνωστά και ως "τούβλα κάνναβης", αυτά τα άνθη συχνά φτάνουν στον προορισμό τους ως συμπιεσμένοι κύβοι.

Σπάνια καλλιεργούνται με στόχο την ποιότητα ή με πολλή αγάπη, καθώς οι καλλιεργητές που σχετίζονται με αυτήν την ποιότητα κάνναβης ενεργούν μόνο με βάση το κέρδος. Συχνά πρόκειται για ένα προϊόν που βρίσκεται στη μαύρη αγορά και προέρχεται συνήθως από τα νότια, τόσο των αμερικανικών συνόρων, όσο και της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Φυσικά, ορισμένοι που καλλιεργούν στο σπίτι με την πρόθεση να πουλήσουν μπορεί επίσης να παράγουν κατά λάθος κάνναβη παρόμοιας ποιότητας. Οι αρχάριοι καλλιεργητές συχνά μπερδεύονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και καταλήγουν με ξηρούς, χαμηλής ποιότητας ανθούς.

Τα βασικά σημάδια της κάνναβης χαμηλής ποιότητας περιλαμβάνουν:


 • Εμφάνιση: Οι ανθοί είναι λιγότερο πολύχρωμοι σε σύγκριση με όσους είναι υψηλότερης ποιότητας, ενώ έχουν συχνά πιο σκούρο χρώμα με αποχρώσεις του καφέ.
 • Αφή: Ένα άνθος χαμηλής ποιότητας είναι πιο αεράτο, μικρό και μη ομοιόμορφα αποξηραμένο. Δεν είναι τόσο κολλώδες, πράγμα που σημαίνει μικρό αριθμό τριχιδίων.
 • Άρωμα: Η έλλειψη τερπενίων, μαζί με τη σταδιακή τους αποδόμηση, οδηγεί σε μια σαφή έλλειψη αρώματος, εκτός από την υγρασία και τη μούχλα.
 • Γεύση: Αυτά τα άνθη θα είναι σκληρά στο λαιμό και θα έχουν πικρή, γήινη και πικάντικη γεύση.
 • Επιδράσεις: Ακόμα και η κάνναβη σε μορφή τούβλου θα σας προσφέρει ψυχοτρόπα αποτελέσματα, αλλά είναι πιθανό να έχει χαμηλότερα επίπεδα THC.

Μεσαίας Ποιότητας

Οι οικιακοί καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο παράγουν κυρίως άνθη που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Αυτά τα άνθη ξεχωρίζουν από την κάνναβη κακής ποιότητας χάρη στον βελτιωμένο χρωματισμό τους, τα έντονα αρώματα και τις έντονες γεύσεις τους.

Οι περισσότεροι καλλιεργητές καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στη σωστή χρήση των θρεπτικών συστατικών και στο πρόγραμμα ποτίσματος, ενώ παράλληλα παρακολουθούν και ρυθμίζουν τις περιβαλλοντικές μεταβλητές, ώστε να παραγάγουν κάνναβη αυτής της ποιότητας. Ο πιο σημαντικός παράγοντας, όμως, είναι να δώσουν αγάπη και να καταβάλλουν προσπάθεια για την καλλιέργειά τους.

Αν ψάχνετε για μεσαίας ποιότητας άνθη ή απλά προσπαθείτε να αποφύγετε τα χαμηλής ποιότητας, αναζητήστε αυτά τα χαρακτηριστικά:


 • Εμφάνιση: Πιο ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου, ένα λαμπερό στρώμα τριχιδίων, μια συμμετρική και όμορφη όψη και πορτοκαλί τριχίδια που προεξέχουν. Μπορεί να εμφανίζει περίσσεια από σακχαρώδη φύλλα που ξεπροβάλλουν μέσα από τα μπουμπούκια.
 • Αφή: Πρόκειται για συμπαγή και κολλώδη άνθη που επανέρχονται στην αρχική τους μορφή μετά από ήπια πίεση.
 • Άρωμα: Το άρωμα θα είναι ευχάριστο και αισθητό, αλλά όχι υπερβολικά έντονο.
 • Γεύση: Θα πρέπει να μπορείτε αισθανθείτε τα τερπένια σε κάθε εισπνοή.
 • Επιδράσεις: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση τριχιδίων και κανναβινοειδών θα προσφέρουν πιο ισχυρές επιδράσεις από ένα τούβλο κάνναβης.

Ανώτερη Ποιότητα

Υψηλής ποιότητας άνθη, που συχνά αναφέρονται και ως "fire".

Τα άνθη εξαιρετικής ποιότητας αναφέρονται με πολλά ονόματα, αλλά όλοι μιλούν για την απίστευτη γεύση τους και την επίδρασή τους που θα σας πάρει το μυαλό. Αυτά τα άνθη είναι δύσκολο να είναι προϊόν εξωτερικής καλλιέργειας, ακόμα και από περιοχές που φημίζονται για την ποιότητα της καλλιέργειας τους. Γενικά, είναι προϊόν εξειδικευμένων καλλιεργητών που βρίσκονται σε σημεία-κλειδιά όπως η Βόρεια Καλιφόρνια, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Θα βρείτε αυτά τα άνθη μέσα σε βάζα στα ράφια αξιόπιστων καταστημάτων και σε coffeshops με υψηλή βαθμολογία. Αν ψάχνετε για τα καλύτερα άνθη που μπορείτε να αγοράσετε, προσέξτε τα εξής:


 • Εμφάνιση: Τέλεια περιποιημένα, με όψη σαν καρύδι, πολύχρωμα, με βαθύ πορτοκαλί τριχίδια και μια κρυσταλλική επίστρωση τριχιδίων.
 • Αφή: Αυτά τα άνθη θα πρέπει να είναι συμπαγή, εξαιρετικά κολλώδη και να έχουν το τέλειο επίπεδο υγρασίας.
 • Άρωμα: Έχουν ένα πικάντικο, έντονο και περίπλοκο προφίλ τερπενίων—κλείστε τα παράθυρά σας όταν καπνίζετε αυτά τα άνθη.
 • Γεύση: Τέλεια διατηρημένα, με πλούσια τερπενικά προφίλ που διεγείρουν τους γευστικούς κάλυκες.
 • Επιδράσεις: Τα προσεκτικά προσαρμοσμένα προφίλ κανναβινοειδών παρέχουν μια σειρά από εμπειρίες, από ισχυρές ψυχοδραστικές επιδράσεις, έως εμπειρίες υψηλής διαύγειας που παράγονται από το CBD.

Πώς να Ξεχωρίσετε τα Καλά Άνθη από τα Κακά: Ένας οδηγός

Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω γενικεύσεις θα διευκολύνουν τον διαχωρισμό της ποιότητας ενός ανθού, αλλά αυτό μπορεί να γίνει λίγο πιο περίπλοκο. Παρακάτω, θα μπούμε στα ενδότερα και θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα άνθη κάνναβης.

Άρωμα

Όπως συζητήσαμε προηγουμένως, τα αρωματικά μόρια, γνωστά ως τερπένια, είναι υπεύθυνα για κάποια διακριτά αρώματα που κάνουν τις συγκεκριμένες ποικιλίες να ξεχωρίζουν.

Παρά τη βασική ομοιότητα, οι περισσότερες ποικιλίες προσφέρουν μοναδικές νότες γεύσεων χάρη στις διαφορετικές συγκεντρώσεις τερπενίων.

Μάλλον είστε εξοικειωμένοι με τις μικρές, λαμπερές κρυσταλλικές δομές στην επιφάνεια των ανθών της κάνναβης και των σακχαρώδων φύλλων. Αυτοί οι αδένες σε σχήμα μανιταριού—τα τριχίδια—εκλύουν τερπένια κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Θα καταλάβετε ότι κατέχετε κάνναβη υψηλής ποιότητας όταν το οσφρητικό κύμα τερπενίων γίνει αντιληπτό αμέσως μετά το άνοιγμα του βάζου σας. Ενώ το ευχάριστο άρωμα με την κάνναβη υψηλής ποιότητας δεν συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους, παρ' όλα αυτά το πρώτο είναι μια πιθανή ένδειξη του δεύτερου. Οι νότες λουλουδιών, ντίζελ, τα γήινα αρώματα, καθώς και οι μυρωδιές μπαχαρικών, ζάχαρης, φρούτων, εσπεριδοειδών και μούρων είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα αρώματα.

Η ποιότητα του τερπενικού προφίλ μιας ποικιλίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:

 • Γενετική: Ορισμένες ποικιλίες είναι γενετικά προγραμματισμένες ώστε να αναδύουν περισσότερα αρωματικά τερπένια από άλλες, κυρίως χάρη σε πρακτικές επιλεκτικής αναπαραγωγής και διασταύρωσης.
 • Αποξήρανση και ωρίμανση: Η γενετική είναι υπεύθυνη ως ένα σημείο για το άρωμα. Η σωστή αποξήρανση, ωρίμανση και αποθήκευση της κάνναβης θα διατηρήσει το προφίλ τερπενίων και θα δημιουργήσει άνθη ανώτερης γεύσης.
 • Τα σωστά θρεπτικά συστατικά: Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, τα φυτά κάνναβης χρειάζονται περισσότερο κάλιο και φώσφορο και λιγότερο άζωτο. Στοχεύστε σε αυτήν την ισορροπία και θα παράγετε άνθη με φανταστική μυρωδιά.
 • Ζωντανό έδαφος: Ένας ισχυρός μικροβιακός πληθυσμός θα βοηθήσει τα φυτά να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτύξουν ένα βέλτιστο προφίλ τερπενίων.
 • Συντροφικά φυτά: Πολλοί καλλιεργητές ισχυρίζονται ότι η φύτευση βασιλικού σε κοντινή απόσταση από την κάνναβη βοηθά στη βελτίωση της μυρωδιάς της.

Γρήγορη Συμβουλή Καλλιέργειας: Η ενίσχυση των τερπενίων θα βελτιώσει το συνολικό άρωμα και τη γεύση των φυτών σας. Επιλέξτε ποικιλίες όπως η Lemon Shining Silver Haze και η Haze Berry για να ξεκινήσετε τη διαδικασία με ένα γενετικό πλεονέκτημα.

How to Differentiate Good Buds From the Bad: A Guide

Χρώμα

Αν και δεν μπορείτε να κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, μπορείτε σίγουρα να κρίνετε τα άνθη της κάνναβης από την εμφάνισή τους. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δείχνουν την ποιότητα σε ένα εκπαιδευμένο μάτι και το χρώμα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς.

Φυσικά, τα άνθη κάνναβης μπορεί να έχουν διαφορετικές αποχρώσεις του μοβ, του πορτοκαλί, του πράσινου και του κόκκινου. Δεν είναι τόσο το χρώμα που προσδίδει ποιότητα, αλλά περισσότερο η ζωντάνια.

Τα υγιή και καλά αναπτυγμένα άνθη κάνναβης έχουν μια λαμπερή και ζωηρή εμφάνιση.

Τέτοια ζωντάνια υποδηλώνει καλή γενετική, σωστές τεχνικές καλλιέργειας και επαρκή ωρίμανση, καθώς και αποθήκευση. Αντίθετα, η κάνναβη κακής ποιότητας φαίνεται ματ, θαμπή και ωχρή. Αυτά τα άνθη είναι συχνά σκούρα πράσινα έως καφέ, ωχρά και τελικά μη ελκυστικά.

Γρήγορη Συμβουλή Καλλιέργειας: Το ξέπλυμα των φυτών τη σωστή στιγμή θα αποτρέψει τη συσσώρευση περιττών θρεπτικών συστατικών στα άνθη και θα εξαλείψει τον κίνδυνο "καψίματος" από περίσσεια θρεπτικών συστατικών.

Πρόσθετη Συμβουλή Καλλιέργειας: Παίξτε με τη γενετική και τη θερμοκρασία για να καλλιεργήσετε κάνναβη με μοβ χρώμα! Ξεκινήστε με γενετική, επιλέγοντας ποικιλίες όπως η Purple Queen, για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας.

Πορτοκαλί/Καφέ Τριχίδια

Κοιτάζοντας προσεκτικά την επιφάνεια των ανθών κάνναβης, θα συναντήσετε ένα τοπίο σε μικρογραφία—κοιλάδες, κορυφές κι άλλα—που αποτελούνται από διαφορετικούς αδένες, όργανα και δομές. Ανάμεσα στα τοπία, τα τριχίδια προεξέχουν περισσότερο.

Αυτές οι ίνες που μοιάζουν με τρίχες είναι το σεξουαλικό όργανο του θηλυκού άνθους κάνναβης, χρησιμεύοντας ως δέκτης της αντρικής γύρης. Μόλις αυτή η γενετική σκόνη έρθει σε επαφή με το τριχίδιο, ο ανθός γίνεται γόνιμος και προχωρά γρήγορα στην παραγωγή σπόρων.

Εκτός από τον βιολογικό τους ρόλο, τα τριχίδια χρησιμεύουν και ως χρήσιμοι δείκτες προόδου. Κατά την πρώιμη ανθοφορία, αυτά τα αναπαραγωγικά μέρη είναι λαμπερά και λευκά. Όσο περνούν οι εβδομάδες, το χρώμα τους μετατρέπεται σε σκούρο πορτοκαλί.

Θα πρέπει πάντα να ψάχνετε για βαθύ πορτοκαλί τριχίδια, όταν επιλέγετε άνθη. Η συγκομιδή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ιδανικά όταν τουλάχιστον το 70% των τριχιδίων έχουν αυτό το χρώμα. Αυτό υποδηλώνει ότι τα άνθη είναι ώριμα κι έτοιμα για συγκομιδή. Άνθη που έχουν κυρίως λευκά τριχίδια υποδηλώνουν πρώιμη κάνναβη. Εάν η συγκομιδή γινόταν λίγο αργότερα, αυτά τα άνθη θα είχαν ωριμάσει και θα είχαν ένα πλήρες προφίλ κανναβινοειδών και τερπενίων.

Γρήγορη Συμβουλή Καλλιέργειας: Πραγματοποιώντας τη συγκομιδή τη σωστή στιγμή, διασφαλίζετε ότι τα τριχίδια θα έχουν το σωστό χρώμα τη σωστή στιγμή. Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί όταν καλλιεργείτε ποικιλίες όπως η Amnesia Haze, καθώς έχουν λίγο μεγαλύτερο χρόνο ανθοφορίας.

Orange/Brown Pistils

Κρύσταλλοι/Ρητίνη

Τα τριχίδια είναι το πιο άφθονο χαρακτηριστικό στην επιφάνεια των ανθών υψηλής ποιότητας. Με γυμνό μάτι, εμφανίζονται ως ένα λεπτό στρώμα κρυστάλλων που λαμπυρίζουν υπό το φως μιας λάμπας ή της φλόγας ενός αναπτήρα.

Αυτές οι δομές σε σχήμα μανιταριού διαθέτουν ένα βολβώδες κεφάλι πάνω από έναν στενό κορμό. Σε αυτό το κεφάλι, εξειδικευμένα κύτταρα που έχουν επιφορτιστεί με την παραγωγή ρητίνης λειτουργούν ακούραστα κατά τη φάση της ανθοφορίας. Η ρητίνη κατευθύνεται προς τα κάτω και σταδιακά καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του ανθού. Αυτή η ρητίνη—και τα ενεργά φυτοχημικά της—βοηθούν στην προστασία των ανθών από επιθέσεις εντόμων και από ακραίες θερμοκρασίες.

Η ουσία περιέχει πολλά σύνθετα μόρια. Αυτά που μας ενδιαφέρουν περιλαμβάνουν τα κανναβινοειδή, όπως το THC και το CBD και τα τερπένια, όπως το μυρσένιο, το πινένιο και το λιμονένιο. Όσο περισσότερα τριχίδια έχει ένα άνθος, τόσο περισσότερη ρητίνη θα παράγει. Όσο περισσότερη ρητίνη καλύπτει την επιφάνεια ενός ανθού, τόσο περισσότερα κανναβινοειδή και τερπένια θα είναι έτοιμα για κατανάλωση μέσω της καύσης, της άτμισης ή με το μάσημα και την κατάποση.

Θα μπορέσετε να καταλάβετε την περιεκτικότητα σε τριχίδια και ρητίνη ενός άνθους απλά κοιτάζοντάς το και κρατώντας το. Παρατηρήστε πώς λάμπει, πόσο κολλώδες είναι κι έχετε υπόψη την αντίσταση που δημιουργείται καθώς αποκολλάτε τις άκρες των δαχτύλων σας από την επιφάνειά του.

Γρήγορη Συμβουλή Καλλιέργειας: Χρησιμοποιήστε περιβαλλοντικούς παράγοντες για να ενισχύσετε την παραγωγή τριχιδίων. Ποικιλίες όπως η ICE έχουν γενετική προδιάθεση να αναπτύσσουν μεγάλη ποσότητα τριχιδίων.

Συμπαγές/Αεράτο

Το πώς αισθάνεστε τα άνθη στην αφή λέει πολλά για την ποιότητά τους. Κάθε καλλιεργητής ελπίζει για συμπαγή και μεγάλα άνθη στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου. Αυτά τα άνθη πολύ απλά έχουν περισσότερη μάζα, φαίνονται πολύ πιο υγιή και καπνίζονται με μεγαλύτερη ευκολία.

Όταν αλέθετε πυκνά άνθη κάνναβης φαίνεται σαν να διπλασιάζονται σε ποσότητα. Ακόμα κι ένα μικρό κομμάτι από έναν συμπαγή ανθό μπορεί με την άλεση σε grinder να γεμίσει ένα τσιγάρο καλού μεγέθους. Αντίθετα, τα αεράτα άνθη έχουν απογοητευτική απόδοση και περιέχουν λιγότερη φυτική ύλη. Αυτά τα αεράτα άνθη είναι συχνά αποτέλεσμα λανθασμένων συνθηκών καλλιέργειας, έλλειψης φωτός ή ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών.

Τα αεράτα άνθη δεν φαίνονται μόνο λιγότερο ελκυστικά, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερη ποσότητα από τη σοδειά σας κάθε φορά που ετοιμάζετε ένα τσιγάρο ή κάνετε χρήση του bong. Τα συμπαγή άνθη φέρουν κάποια αντίσταση και θα επανέλθουν στο αρχικό τους σχήμα. Τα αεράτα άνθη σχεδόν θα διαλυθούν και θα τα αισθάνεστε πολύ ελαφριά στο άγγιγμα.

Γρήγορη Συμβουλή: Τα άνθη των ποικιλιών Sativa και Indica τείνουν να φαίνονται διαφορετικά. Φροντίστε να γνωρίζετε τι πρέπει να παρατηρήσετε όταν διαλέγετε.

Συμβουλή Καλλιέργειας: Χρησιμοποιήστε ισχυρά φώτα για να καλλιεργήσετε πυκνά και συμπαγή άνθη.

Dense/Fluffy

Σπόροι

Η παρουσία σπόρων δεν είναι ποτέ ένδειξη ποιοτικών ανθών. Η ίδια η λέξη sinsemilla—ένα όνομα που αναφέρεται στην κάνναβη εξαιρετικής ποιότητας—σημαίνει άνθη χωρίς σπόρους.

Θυμάστε εκείνα τα τριχίδια που προεξείχαν, στα οποία αναφερθήκαμε νωρίτερα; Όταν η γύρη από ένα αρσενικό φυτό προσγειώνεται στα τριχίδια, ξεκινά μια διαδικασία αλλαγής της βιοχημικής δραστηριότητας του ανθού της κάνναβης. Το φυτό εκτρέπει την ενέργεια και την προσπάθεια που κατέβαλλε για την παραγωγή κολλώδους ρητίνης και στρέφεται προς τη παραγωγή σπόρων αντ' αυτού.

Τα άνθη που περιέχουν σπόρους δεν φτάνουν στο μέγιστο της ισχύος και της ωριμότητας, επειδή οι πόροι χρησιμοποιούνται για τις αναπαραγωγικές διεργασίες. Οι σπόροι κάνναβης κάνουν επίσης τα άνθη βαρύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι καταλήγετε να πληρώνετε περισσότερα για λιγότερα άνθη. Αν αγοράσετε ένα γραμμάριο κάνναβης και βρείτε 200mg σπόρων να έχουν φωλιάσει μέσα, τότε θα έχετε χάσει χρήματα. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά σκεφτείτε πόσο θα χάσετε έπειτα από 50–100 αγορές και, πιστέψτε μας, πρόκειται για μεγάλη ποσότητα χαμένων ανθών.

Οι σπόροι μπορούν επίσης να καταστρέψουν μια συνεδρία καπνίσματος. Σκάνε με τη θερμότητα της καύτρας του τσιγάρου, διαταράσσοντας την ηρεμία σας και στέλνοντας "σκληρό" καπνό στους πνεύμονές σας.

Γρήγορη Συμβουλή Καλλιέργειας: Μάθετε πώς να αποφύγετε την επικονίαση για να κρατήσετε τους σπόρους μακριά από την κάνναβή σας.

Κλαδιά

Το κάπνισμα των κλαδιών μπορεί να προκύψει είτε από ατύχημα, είτε ως μια πράξη απελπισίας. Τα κλαδιά περιέχουν ελάχιστα επίπεδα κανναβινοειδών και παράγουν έναν σκληρό καπνό. Ωστόσο, η παρουσία κλαδιών στην κάνναβή σας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακής ποιότητας.

Μάλλον, δείχνει μια βιαστική διαδικασία προετοιμασίας. Επιπροσθέτως, θυμηθείτε ότι πληρώσατε γι' αυτό το επιπλέον βάρος! Όταν περιηγείστε στο τοπικό κατάστημα πώλησης ή στο κοντινό σας coffeeshop, αποφύγετε τα άνθη με πλεόνασμα κλαδιών. Εναλλακτικά, απλά ζητήστε από τον πωλητή να τα κόψει, πριν τα αγοράσετε.

Γρήγορη Συμβουλή: Δεν είναι τόσο πολύτιμα όσο τα άνθη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίσχους για να φτιάξετε μια ποικιλία από σπιτικά προϊόντα, από σοκολάτα έως αλοιφές τοπικής χρήσης.

Καλά Τριμμαρισμένο vs Φυλλώδες

Το τριμμάρισμα της κάνναβης αναφέρεται στην αφαίρεση των σακχαρώδων φύλλων—των μικρών φύλλων που αναπτύσσονται έξω και γύρω από τα άνθη της κάνναβης. Η παρουσία σακχαρώδων φύλλων δεν καθιστά αυτόματα την κάνναβη κακής ποιότητας, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Tα καλά περιποιημένα άνθη φαίνονται απλά υπέροχα. Το τριμμάρισμα δίνει στον ανθό μια ωραία εμφάνιση και ομορφιά είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των ανθών υψηλής ποιότητας.

Δεύτερον, η περίσσεια σακχαρώδων φύλλων θα επηρεάσει το βάρος του ανθού. Θέλετε να πληρώνετε για άνθη, όχι για φύλλα. Τέλος, η παρουσία σακχαρώδων φύλλων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη διαδικασία ωρίμανσης. Μικροί θύλακες υγρασίας μπορούν να συσσωρευτούν, δημιουργώντας ένα έδαφος αναπαραγωγής για παθογόνους παράγοντες και επηρεάζοντας τη γεύση της κάνναβης.

Γρήγορη Συμβουλή Καλλιέργειας: Μπορείτε να τριμμάρετε την κάνναβή σας πριν ή μετά την αποξήρανση.

Μούχλα

Η μούχλα όχι μόνο καταστρέφει τη γεύση της κάνναβης, αλλά πιθανώς προκαλεί και προβλήματα υγείας. Η εισπνοή σπόρων από μύκητες μπορεί να οδηγήσει σε οτιδήποτε, από άσχημη γεύση έως πλήρη πνευμονική λοίμωξη.

Η μουχλιασμένη κάνναβη αντανακλά κακές πρακτικές αποξήρανσης, ωρίμανσης και αποθήκευσης. Οι μύκητες απαιτούν υψηλά επίπεδα υγρασίας κι εμφανίζονται κυρίως σε χλωρά άνθη, καθώς και σε αυτά που ωριμάζουν σε κακές συνθήκες.

Τα πολύ φημισμένα καταστήματα πώλησης, οι καταξιωμένοι καλλιεργητές και τα coffeeshops δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύουν μουχλιασμένη κάνναβη. Ορισμένες εταιρείες τοποθετούν ακόμη και μεγεθυντικά εργαλεία στους πάγκους τους για να επιτρέψουν στους πελάτες να δουν μόνοι τους. Δείτε τα μουχλιασμένα άνθη ως μη κατάλληλα για χρήση εάν θέλετε να είστε ασφαλείς, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλής ποιότητας φαίνονται κατά τα άλλα.

Γρήγορη Συμβουλή Καλλιέργειας: Μάθετε πώς να αποφεύγετε τη μούχλα όταν καλλιεργείτε και ωριμάζετε την κάνναβή σας. Οι ποικιλίες που είναι ανθεκτικές στους μύκητες όπως η Royal Moby είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποκύψουν στη μούχλα.

Παράσιτα

Οι πιθανότητες να δείτε ένα παράσιτο φωλιασμένο στα άνθη που μόλις αγοράσατε είναι πολύ χαμηλές. Εάν τα παράσιτα είχαν διεισδύσει στο φυτό από το οποίο προέρχονταν, ο καλλιεργητής πιθανότατα θα τα είχε απομακρύνει πριν από την αποστολή τους προς πώληση. Ανεξάρτητα από αυτό, παραμένει μια πιθανότητα.

Τι σας λέει όμως η εύρεση παρασίτων σε έναν ανθό κάνναβης; Θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι καλλιεργητές αμέλησαν να προστατεύσουν τη σοδειά τους από την προσβολή. Εάν αυτά τα πλασματάκια προκάλεσαν αρκετή ζημιά, τα άνθη μπορεί να προέρχονται από ένα στρεσαρισμένο και υπανάπτυκτο φυτό. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική τους ποιότητα μπορεί να μην είναι η βέλτιστη.

Αντίθετα, η παρουσία εντόμου υποδεικνύει επίσης μια φυσική και οργανική πρακτική καλλιέργειας. Αν και δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις ένα έντομο στα άνθη σου, οι περισσότεροι καπνιστές θα προτιμούσαν να αφαιρούν ζωύφια παρά να εισπνέουν φυτοφάρμακα.

Γρήγορη Συμβουλή Καλλιέργειας: Κρατήστε τα έντομα μακριά με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας βιολογικές μεθόδους ελέγχου παρασίτων.

Κολλώδες

Όσο πιο κολλώδες είναι ένα άνθος κάνναβης, τόσο πιο πιθανό είναι να είναι ισχυρό. Μια υψηλότερη περιεκτικότητα σε ρητίνη σημαίνει υψηλά επίπεδα κανναβινοειδών. Τα άνθη εξαιρετικής ποιότητας θα πρέπει να είναι κολλώδη στα χέρια σας και μερικά θα αφήσουν ακόμη και κομμάτια ρητίνης στην παλάμη σας. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να τα χειριστείτε φυσικά, αλλά η επίδραση που προσφέρουν σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Γρήγορη Συμβουλή Καλλιέργειας: Η καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων εγγυάται την καλύτερη ποιότητα και την καθαρότερη κάνναβη.

Sticky

Γεύση

Αφού ελέγξετε όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του ανθού σας, η δοκιμή της γεύσης ολοκληρώνει τη διαδικασία. Η γεύση των ανθών σας—και η αίσθηση των επιδράσεών τους στη συνέχεια—είναι ο μόνος πραγματικός τρόπος να γνωρίζετε με ποια ποιότητα κάνναβης έχετε να κάνετε.

Υπάρχουν δύο κύριοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε αυτές τις πρώτες εισπνοές: γεύση και απαλότητα. Σε συνδυασμό, και οι δύο αυτές μεταβλητές επιτρέπουν στους λάτρεις της κάνναβης να κάνουν μια προφανή διάκριση μεταξύ χαμηλής, μεσαίας και υψηλής ποιότητας κάνναβης.

Εάν μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά άνθη που σκέφτεστε να αγοράσετε, αφήστε κάθε εισπνοή να καθίσει στη γλώσσα σας για μια στιγμή. Τα μεσαία και υψηλής ποιότητας άνθη θα αφήσουν πίσω τους προφανείς γεύσεις φρούτων, λουλουδιών, ντίζελ, μούρων ή γλυκές νότες. Αντίθετα, τα άνθη χαμηλής ποιότητας θα είναι σχετικά άγευστα και θα μοιάζουν σαν σανός σε γεύση.

Η απαλότητα του καπνού μαρτυρά πόσο καλή ωρίμανση έχουν υποστεί τα άνθη. Τα άνθη υψηλής ποιότητας, που ωριμάζουν για το τέλειο χρονικό διάστημα, θα παράγουν έναν απαλό καπνό σαν βελούδινο. Η κάνναβη χαμηλής ποιότητας θα αφήσει ένα έντονο κάψιμο στον λαιμό και θα προκαλέσει βήχα.

Γρήγορη Συμβουλή Καλλιέργειας: Διατηρήστε τα μόρια που προσδίδουν γεύση στα άνθη της κάνναβης σας με ξέπλυμα, τριμμάρισμα και ωρίμανση.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.