Σύνταξη Luke Sumpter Επιμέλεια: Silvia Maroto

Αρσενικά και ερμαφρόδιτα φυτά κάνναβης


Γενικά, εάν χρησιμοποιήσετε απλούς σπόρους, θα προκύψουν τα μισά φυτά αρσενικά και τα άλλα μισά θηλυκά. Αυτό οδηγεί στην ανάγκη για περισσότερα τετραγωνικά μέτρα, δημιουργώντας προβλήματα ειδικά σε όσους καλλιεργούν στο σπίτι σε περιορισμένο χώρο. Τη λύση για αυτό το πρόβλημα προσφέρουν οι θηλυκοποιημένοι σπόροι, οι οποίοι εγγυώνται κατά 99,99% θηλυκά φυτά. Παρόλα αυτά και πάλι υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο το φυτό να εξελιχθεί σε ερμαφρόδιτο. Πρόκειται για ένα θηλυκό φυτό, το οποίο παράγει αρσενικά λουλούδια, προκαλώντας τα ίδια προβλήματα που θα προέκυπταν και στην περίπτωση ενός αρσενικού φυτού.

Οι περισσότεροι θηλυκοποιημένοι σπόροι δε μετατρέπονται σε ερμαφρόδιτα και υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη αυτή. Σε γενικές γραμμές, έχουμε παρατηρήσει πως οι καλλιέργεια σε μικρούς χώρους αυξάνει την πιθανότητα δημιουργίας ερμαφρόδιτων φυτών. Οι υψηλές θερμοκρασίες επίσης παίζουν ρόλο , καθώς δυσαρεστούν το φυτό. Υπάρχουν κι άλλοι αρνητικοί παράγοντες αλλά μπορούν όλοι να ελεγχθούν. Η θερμοκρασία στον χώρο καλλιέργειας θα πρέπει να είναι κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου. Η ιδανική θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 20 - 25 βαθμών Κελσίου, κυρίως κατά την διάρκεια των πρώτων εβδομάδων.

Η ισχύς, η ποσότητα και το είδος του φωτισμού είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες. Γενικά, δεν συνιστούμε πάνω από 40.000 Lumen ανά
τετραγωνικό μέτρο. Αυτό σημαίνει 400 Watt ανά μέτρο, σε απόσταση περίπου 60 εκατοστά από το φυτό. Όταν ξεκινήσει η ανθοφορία των φυτών, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του φωτός για να βοηθήσετε τα μπουμπούκια να αναπτυχθούν.

Επίσης διαπιστώσαμε πως το υπερβολικό κόκκινο φως μπορεί να οδηγήσει στην μετατροπή του φυτού σε ερμαφρόδιτο. Εμείς συνιστούμε Son-T Agro ή Green Power, τα οποία ευνοούν την ανάπτυξη και ανθοφορία, καθώς και λιγότερο κόκκινο και περισσότερο μπλε φως. Δεν συνιστούμε την χρήση λάμπας Son-T Plus, καθώς έχει υπερβολικά πολύ κόκκινο φως. Βοηθά στην ανθοφορία αλλά όχι στην καλλιέργεια θηλυκοποιημένων φυτών.

Η ποιότητα του χώματος ή του υποστρώματος είναι επίσης σημαντική. Η ιδανική περιεκτικότητα του χώματος σε άζωτο, φώσφορο και κάλιο για την καλλιέργεια θηλυκών φυτών είναι 12-14-24.

Εν συντομία, στην καλλιέργεια θηλυκοποιημένων σπόρων πρέπει να αποφεύγεται το υπερβολικό φως - ειδικά το κόκκινο φως - οι υψηλές θερμοκρασίες και τα στεγνά υποστρώματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο ή υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο.

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.