Περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ προϊόντα
Amount exceeded
Περιεχόμενα:
Τα τελικά αποτελέσματα μιας καλλιέργειας εσωτερικού χώρου επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που οι καλλιεργητές διατηρούν τον έλεγχο των παραμέτρων που επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών τους. Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που μπορούν εύκολα να ξεχαστούν, όταν είμαστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα, όπως το πώς να αυξήσουμε τις αποδόσεις, το μέγεθος και τη συνολική υγεία των φυτών μας – η θερμοκρασία και η σχετική υγρασία. Αυτό το άρθρο συνοψίζει τους καλύτερους τρόπους διατήρησης και των δύο αυτών παραγόντων εντός του βέλτιστου εύρους και παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποιες συνθήκες πρέπει να διατηρηθούν για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα επίπεδα της υγρασίας και η θερμοκρασία συνδέονται στενά μεταξύ τους. Όταν μιλάμε για υγρασία, συνήθως εννοούμε τη σχετική υγρασία (RH), που είναι ο λόγος της μερικής πίεσης των υδρατμών προς τη μέγιστη τάση των υδρατμών στην ίδια θερμοκρασία. Καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται όταν γνωρίζετε τη βασική αρχή ότι ο ζεστός αέρας συγκρατεί περισσότερους υδρατμούς από τον κρύο αέρα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο να εξάγουμε πολύ ζεστό αέρα από τον χώρο της καλλιέργειάς μας και ιδανικά να επιτρέπουμε να εισέρχεται σε αυτόν ψυχρός αέρας – ο ζεστός αέρας απλώς συγκρατεί πάρα πολλούς υδρατμούς μέσα του.
Πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει στην πραγματικότητα ο έλεγχος της υγρασίας και της θερμοκρασίας κατά την καλλιέργεια της κάνναβης. Είναι λογικό να χωρίζουμε τη ζωή των φυτών της κάνναβης σε 4 διαφορετικά στάδια στα οποία τα επίπεδα υγρασίας και οι θερμοκρασίες θα πρέπει να προσαρμοστούν για να διασφαλιστεί η υγιής ανάπτυξη. Μη νομίζετε ότι ο έλεγχος της υγρασίας και της θερμοκρασίας είναι περίπλοκος και δεν αξίζει τον κόπο! Είναι γενικά πολύ εύκολος, και σχετίζεται περισσότερο με τη διατήρηση των παραμέτρων σε ένα συγκεκριμένο εύρος, διατηρώντας τες όσο το δυνατόν πιο σταθερές.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα υγρόμετρο και ένα θερμόμετρο, κατά προτίμηση ψηφιακό με λειτουργία μνήμης, που να αποθηκεύονται επίσης οι μέγιστες και οι ελάχιστες τιμές του παρελθόντος. Ορισμένα υγρόμετρα δεν έχουν καλή ακρίβεια, γι' αυτό μην μπείτε στον κόπο να έχετε πολλές συσκευές στον χώρο της καλλιέργειάς σας για να συγκρίνετε τις τιμές. Τώρα που είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε στενά τις συνθήκες της καλλιέργειάς μας, μπορούμε να φτάσουμε στην ουσία του ελέγχου της υγρασίας και της θερμοκρασίας – τα πραγματικά επίπεδα της υγρασίας και τις θερμοκρασίες που στοχεύουμε.
Έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για τα επίπεδα υγρασίας και τις θερμοκρασίες που στοχεύουμε να επιτύχουμε. Τώρα ήρθε η ώρα να φτάσετε στο πρακτικό μέρος και να βρείτε τρόπους να επαναφέρετε τα πράγματα σε ισορροπία όταν δεν είναι. Οι περισσότεροι καλλιεργητές θα δυσκολευτούν να διατηρήσουν τη σχετική υγρασία και τις θερμοκρασίες χαμηλά, κάτι που είναι πρωταρχικής σημασίας στην περίοδο της ανθοφορίας – το καταλάβαμε. Σε ορισμένες ψυχρότερες περιοχές, και ανάλογα με τον φωτισμό που χρησιμοποιείτε, μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο σενάριο και οι θερμοκρασίες ή τα επίπεδα υγρασίας να πρέπει να αυξηθούν.
Να θυμάστε τη βασική αρχή ότι ο ζεστός αέρας κρατά περισσότερο νερό από τον κρύο αέρα! Λάβετε αυτό υπόψη σας και έχετε επίγνωση του γεγονότος ότι η σχετική υγρασία και οι θερμοκρασίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.