By Luke Sumpter

Εβδομαδιαίος Οδηγός Καλλιέργειας της Epsilon F1

Σκέφτεστε να καλλιεργήσετε την ποικιλία Epsilon F1; Εξερευνήστε τον εβδομαδιαίο οδηγό καλλιέργειάς μου για να μάθετε πώς πέτυχα εξαιρετικά αποτελέσματα! Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τις στρατηγικές φωτισμού, θρεπτικών συστατικών και ποτίσματος για αυτήν την ποικιλία.


Epsilon F1 grow report week 0

Αναφορά Καλλιέργειας Epsilon F1 : Λίστα Εξοπλισμού

 • Ντουλάπα: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Φώτα: MIGRO 200+
 • Εξαερισμός: TT Silent-M 100
 • Φίλτρο: Primaklima Filter PK 100/125
 • Ανεμιστήρας: Oscillating Koala Fan × 2
 • Υγραντήρας: Beurer LB 45
 • Χώμα: BioBizz Light Mix
 • Γλάστρα:11l Air-Pot
 • Σπόρος: Royal Queen Seeds
 • Θρεπτικά Συστατικά: RQS Organic Nutrition

Αναφορά Καλλιέργειας Epsilon F1: Στάδιο Σπορόφυτου (Εβδομάδα 1)

Αρχικά πρέπει να καλύψουμε τη φάση του σπορόφυτου! Αν και φαίνεται ασήμαντη σε ορισμένους καλλιεργητές, αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να θέσει τις βάσεις για τον υπόλοιπο κύκλο καλλιέργειας. Έχοντας αυτό κατά νου, φρόντισα να συνθέσω ένα μείγμα καλλιεργητικού μέσου υψηλής ποιότητας και να ρυθμίσω σωστά τον φωτισμό. Δείτε τι έκανα για να δημιουργήσω ένα ιδανικό περιβάλλον καλλιέργειας για το φυτό μου Epsilon F1.

 • Καλλιεργητικό μέσο: Ξεκίνησα να φτιάχνω ένα καλλιεργητικό μέσο που θα παρείχε αρκετά θρεπτικά συστατικά για το πρώτο στάδιο ανάπτυξης, αλλά και ωφέλιμους μικροοργανισμούς για την τόνωση της ανάπτυξης των ριζών, την υποβοήθηση της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών και την προστασία από ασθένειες. Ξεκίνησα προσθέτοντας 5 λίτρα BioBizz Light Mix στο Air-Pot 11 λίτρων μου. Στη συνέχεια, πρόσθεσα τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά και βελτιωτικά εδάφους:

- RQS Easy Boost Organic Nutrition: 50g
- RQS Rhizobacter
- RQS Mycorrhiza Mix: 5g
- Seaweed: 10g
- Bat Guano: 70g

Φρόντισα να αναμίξω καλά όλα αυτά τα συστατικά πριν προσθέσω άλλα 5 λίτρα BioBizz Light Mix στη γλάστρα και ανακατέψω ξανά για τελευταία φορά. Ολοκλήρωσα τη διαδικασία ποτίζοντας το καλλιεργητικό μέσο μέχρι να εμφανιστεί απορροή στον πάτο της γλάστρας.

 • Βλάστηση: Έχοντας προετοιμάσει το καλλιεργητικό μου μέσο, προχώρησα στην τοποθέτηση του σπόρου μου στο νέο του σπίτι. Έκανα μια μικρή τρύπα στο κέντρο της επιφάνειας του καλλιεργητικού μέσου με βάθος περίπου 2cm. Τοποθέτησα τον σπόρο μου στην τρύπα, πρόσθεσα άλλο 1 γραμμάριο Mycorrhiza Mix για να διασφαλίσω τη γρήγορη βλάστηση και κάλυψα ελαφρά την τρύπα με καλλιεργητικό μέσο προτού υγράνω καλά το σημείο.
 • Φωτισμός: Επέλεξα να χρησιμοποιήσω τα φώτα MIGRO 200+ για να τροφοδοτήσω την ανάπτυξη του φυτού μου Epsilon F1. Καθώς είναι μια λύση χαμηλού κόστους, ενεργειακά αποδοτική και εύκολη στην εγκατάσταση, δεν ήταν δύσκολο το να επιλέξω αυτό το προϊόν. Για να επιτύχω ομοιόμορφη κατανομή του φωτός στην ντουλάπα μου, ξεκίνησα κρεμώντας και τις δύο λάμπες 35cm οριζόντια από τη μέση του χώρου καλλιέργειας. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα τους ιμάντες για να τις κρεμάσω 35cm πάνω από το χείλος του Air-Pot μου. Χρησιμοποιώντας έναν χρονοδιακόπτη πρίζας, άρχισα να έχω σε λειτουργία τις λάμπες μου για 18 ώρες κάθε μέρα μόλις ο βλαστός αναδύθηκε από το χώμα.
 • Κατάσταση φυτού: Μια εβδομάδα μετά τη σπορά, το νεαρό φυτό μου είχε ύψος περίπου 4cm. Διέθετε το πρώτο μικρό σετ αληθινών φύλλων και έναν παχύ και στιβαρό κορμό χωρίς σημάδια επιμήκυνσης.
Epsilon F1 grow report week 1

Αναφορά Καλλιέργειας Epsilon F1: Βλαστική Φάση (Εβδομάδα 2–4)

Καλώς ήρθατε στη βλαστική φάση του εβδομαδιαίου οδηγού καλλιέργειας της Epsilon F1! Με τη βλάστηση και τη φάση του σπορόφυτου να έχουν παρέλθει, το φυτό μου άρχισε να μεγαλώνει γρήγορα σε μέγεθος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ανακαλύψτε πώς το διατήρησα σε κορυφαία κατάσταση καθώς πλησίαζε στην ανθοφορία.

Εβδομάδα 2

 • Φωτισμός: Συνέχισα να έχω σε λειτουργία τις λάμπες μου για 18 ώρες την ημέρα και τις επανατοποθετούσα ώστε να κρέμονται 35cm από την κορυφή του φυτού μου.
 • Θρεπτικά συστατικά: Σταμάτησα να χορηγώ συμπληρώματα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, καθώς το φυτό μου είχε πρόσβαση σε άφθονα θρεπτικά συστατικά στο καλλιεργητικό μέσο που δημιούργησα. Αντίθετα, χορήγησα 1 λίτρο νερού με ρυθμισμένο pH 6.0 τη 2η ημέρα και την 6η ημέρα της εβδομάδας.
 • Περιβάλλον: Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C και υγρασία 55%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου φαινόταν υγιές και δυνατό στο τέλος της εβδομάδας. Είχε αναπτύξει πολλά νέα σετ αληθινών φύλλων και δεν παρουσίαζε σημάδια ασθένειας ή ανεπάρκειας. Στεκόταν σε ύψος 8cm και είχε ένα λαχταριστό σκούρο πράσινο χρώμα.
Epsilon F1 grow report week 2

Εβδομάδα 3

 • Φωτισμός: Συνέχισα να έχω σε λειτουργία τα φώτα για 18 ώρες την ημέρα, φροντίζοντας να κρέμονται 35cm από την κορυφή του φυτού μου.
 • Θρεπτικά συστατικά: Το φυτό μου φαινόταν υγιές και συνέχισε να αναπτύσσεται ταχύτατα χάρη στα θρεπτικά συστατικά που είχα προσθέσει στο καλλιεργητικό μέσο. Για να αποφύγω τη χορήγηση υπερβολικών θρεπτικών συστατικών στο καλλιεργητικό μέσο, αποφάσισα να μην προσθέσω κι άλλα σε αυτή τη φάση. Πότισα με 1.5 λίτρο σκέτο νερό τη 2η και την 6η μέρα της εβδομάδας.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 29°C και υγρασία 55%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου έφτασε τα 25cm σε ύψος μέχρι το τέλος της εβδομάδας 3. Η κορυφή του συνέχισε να γίνεται πιο θαμνώδης μέρα με τη μέρα και είχε πολλά ώριμα και στιβαρά αληθινά φύλλα. Από τη στιγμή που δεν εμφανίστηκε κανένα σημάδι παρασίτων, ασθένειας ή ανεπάρκειας, σιγουρεύτηκα για την ανθεκτικότητα της υβριδικής γενετικής F1.
Epsilon F1 grow report week 3

Εβδομάδα 4

 • Φωτισμός: Συνεχίζοντας όπως πριν, κράτησα τα φώτα σε λειτουργία για 18 ώρες την ημέρα. Στην αρχή της εβδομάδας, προσάρμοσα ξανά τις λάμπες ώστε να κρέμονται 35cm από την κορυφή του φυτού.
 • Θρεπτικά συστατικά: Το φυτό μου συνέχισε να ευδοκιμεί χάρη στην αφθονία των θρεπτικών συστατικών που περιλαμβάνονταν στο καλλιεργητικό μέσο. Ωστόσο, αποφάσισα να χορηγήσω το SuperVit κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας ανάπτυξης για να παρέχω ζωτικής σημασίας βιταμίνες και αμινοξέα και να προετοιμάσω το έδαφος για τη βέλτιστη παραγωγή ανθών. Πρόσθεσα 1 σταγόνα SuperVit σε 1.5 λίτρο νερό και το χορήγησα τη 2η και 6η ημέρα της εβδομάδας.
 • Περιβάλλον: Σημείωσα μέση θερμοκρασία 28°C και υγρασία 55% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 4.
 • Κατάσταση φυτού: Και κάπως έτσι, το φυτό μου είχε ήδη ολοκληρώσει την τελευταία εβδομάδα της βλαστικής φάσης, φτάνοντας σε ύψος τα 53cm! Η ταχύτατη ανάπτυξη και η γενική ευρωστία του φυτού μου με εξέπληξαν. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το φυτό μου Epsilon F1 είχε αρχίσει να ανθίζει. Τα προ-άνθη του είχαν ήδη μεταμορφωθεί σε νεαρά άνθη στολισμένα με ύπερους και μικρά φύλλα ζάχαρης.
Epsilon F1 grow report week 4

Αναφορά Καλλιέργειας Epsilon F1: Στάδιο Ανθοφορίας (Εβδομάδα 5–8)

Καλώς ήρθατε στη φάση ανθοφορίας του εβδομαδιαίου οδηγού μου για την καλλιέργεια της ποικιλίας Epsilon F1! Το φυτό μου ολοκλήρωσε τη βλαστική φάση χωρίς καθόλου προβλήματα και τα πράγματα συνέχισαν να πηγαίνουν τέλεια μέχρι την άνθιση.

Εβδομάδα 5

 • Φωτισμός: Για άλλη μια φορά, κράτησα τις λάμπες μου σε λειτουργία για 18 ώρες κάθε μέρα και τις επανατοποθετούσα ώστε να κρέμονται 35cm πάνω από την κορυφή του φυτού μου.
 • Θρεπτικά συστατικά: Με τα άνθη να αρχίζουν να σχηματίζονται σε ολόκληρη την κορυφή, αποφάσισα να ξεκινήσω τη χορήγηση θρεπτικών συστατικών ειδικά για την ανθοφορία δίνοντας στο φυτό μου μια γενναιόδωρη δόση καλίου και φωσφόρου. Διέλυσα ένα Easy Bloom Booster Tablet σε 5 λίτρα νερό και χορήγησα 2 λίτρα στο φυτό μου τη 2η ημέρα της εβδομάδας. Χορήγησα άλλα 2 λίτρα αυτού του διαλύματος την 6η ημέρα.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C. Χρησιμοποιώντας τους ανεμιστήρες μου, κατάφερα να μειώσω τη μέση υγρασία στο 45%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου ανταποκρίθηκε καλά στην πρώτη χορήγηση θρεπτικών συστατικών για το στάδιο της ανθοφορίας. Ήταν 60cm, φαινόταν απόλυτα υγιές και άρχισε να αναδίδει μια διακριτική μυρωδιά. Μέχρι το τέλος της 5ης εβδομάδας, οι ύπεροι στα άνθη είχαν ήδη γίνει πορτοκαλί!
Epsilon F1 grow report week 5

Εβδομάδα 6

 • Φωτισμός: Τα φώτα μου παρέμειναν σε λειτουργία για 18 ώρες την ημέρα σε απόσταση 35cm από την κορυφή του φυτού μου.
 • Θρεπτικά συστατικά: Άρχισα να χορηγώ στο φυτό μου τις τρεις φόρμουλες που περιλαμβάνονται στο Bio Flowering Booster Pack. Πρόσθεσα τα εξής σε 2.5 λίτρα νερού τη 2η ημέρα και την 6η ημέρα της εβδομάδας:

- 1 σταγόνα SuperVit
- 1.2ml Thicker Flowers
- 1.6ml Bigger Flowers
- 0.8ml Sweet Flowers

 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 27°C και υγρασία 45%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου άρχισε να βγάζει μια έντονη μυρωδιά και τα άνθη του άρχισαν να διογκώνονται, αναπτύσσοντας ένα παχύ στρώμα τριχιδίων. Στο τέλος της έκτης εβδομάδας, το φυτό μου έφτασε στο τελικό ύψος των 62cm.
Epsilon F1 grow report week 6

Εβδομάδα 7 & 8

 • Φωτισμός: Διατηρώντας τον ίδιο κύκλο φωτισμού, όπως μέχρι τώρα, κράτησα τις λάμπες μου σε λειτουργία για 18 ώρες κάθε μέρα. Δεν χρειάστηκε να αναπροσαρμόσω το ύψος των λαμπτήρων, καθώς το φυτό μου είχε σταματήσει να ψηλώνει.
 • Θρεπτικά συστατικά: Σταμάτησα όλα τα θρεπτικά συστατικά για να αναγκάσω το φυτό μου Epsilon F1 να χρησιμοποιήσει τα αποθηκευμένα θρεπτικά συστατικά του. Απλώς πότισα με 2.5 λίτρα σκέτου νερού τη 2η ημέρα και την 6η ημέρα και των δύο εβδομάδων.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 27°C και υγρασία 40%.
 • Κατάσταση φυτού: Μετά το ξέπλυμα με σκέτο νερό, η κορυφή του φυτού μου ήταν γεμάτη με λευκά και αστραφτερά άνθη. Το κίτρινο φύλλωμα, τα γαλακτώδη τριχίδια και οι κεχριμπαρένιοι ύπεροι έκαναν σαφές ότι η ώρα της συγκομιδής είχε φτάσει.
Epsilon F1 grow report week 7-8

Ημερολόγιο Καλλιέργειας της Epsilon F1: Συγκομιδή

Στο τέλος της 8ης εβδομάδας, έκοψα το φυτό μου από τη βάση του και το κρέμασα ανάποδα από την κορυφή της ντουλάπας μου. Έσβησα τα φώτα, αλλά κράτησα τους ανεμιστήρες και το σύστημα εξαερισμού μου σε λειτουργία. Τα άνθη αποξηράνθηκαν σωστά μετά από 15 ημέρες. Αφαίρεσα τα άνθη και προχώρησα σε στεγνό τριμάρισμα πριν ζυγίσω μια σοδειά 62 γραμμαρίων. Έπειτα, τα έβαλα σε βάζα ωρίμασης για να τελειοποιήσω τη γεύση τους.

Epsilon F1 grow report harvest

Γενετικά Χαρακτηριστικά της Epsilon F1

Η ποικιλία Epsilon F1 ανήκει στο πρώτο κύμα αληθινών υβριδίων κάνναβης F1. Οι ειδικοί της Royal Queen Seeds δημιούργησαν αυτήν την ομορφιά αξιοποιώντας εξαιρετικά καθαρές γενετικές σειρές των ποικιλιών Blue Dream, Blueberry, Amnesia Lemon Haze και Black Domina. Αφού διασταύρωσαν αυτές τις ποικιλίες, δημιούργησαν ένα δυναμικό υβρίδιο που διέθετε ταχύτατη ανάπτυξη, μεγάλη παραγωγικότητα και τεράστια επίπεδα THC.

Χαρακτηριστικά Καλλιέργειας της Epsilon F1

Ένα φυτό Epsilon F1 φτάνει από το στάδιο του σπορόφυτου στη συγκομιδή σε μόλις 60 ημέρες, καθιστώντας το ιδανικό για καλλιεργητές που αναζητούν απόδοση το συντομότερο δυνατό. Εξοπλισμένη με ανθεκτική υβριδική γενετική, αυτή η ποικιλία μπορεί να χειριστεί μια σειρά από διαφορετικές συνθήκες καλλιέργειας και ευδοκιμεί σε περιοχές με σύντομες εποχές για καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο. Φτάνοντας σε ύψος μόλις 50–70cm, αποτελεί επίσης μια καλή επιλογή για καλλιεργητές που διαθέτουν περιορισμένο χώρο.

Επιδράσεις, Άρωμα και Γεύση της Epsilon F1

Η Epsilon F1 παρέχει υψηλή συγκέντρωση THC και καταπραϋντικά τερπένια, προσφέροντας μια μακράς διαρκείας, χαλαρωτική επίδραση που καταπραΰνει το σώμα, ενώ διατηρεί το μυαλό καθαρό. Τα υψηλά επίπεδα των τερπενίων καρυοφυλλένιο, φαρνεζένιο, μυρσένιο και πινένιο προσφέρουν γεύσεις βατόμουρου, εσπεριδοειδών, βοτάνων, λεβάντας και λάιμ.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.