Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Κανείς καλλιεργητής δεν θέλει να δει κίτρινα φύλλα. Τα μαραμένα φυτά σε μια καλλιέργεια είναι ένα θλιβερό θέαμα. Δυστυχώς όμως είναι κάτι που συμβαίνει, καθώς μπορεί να προκληθεί για πάρα πολλούς λόγους. Μπορεί να συμβεί από λάθη του καλλιεργητή ή λόγω επίθεσης από μικροοργανισμούς. Φυσικά, δεν μπορούμε να σας παρέχουμε κάποια καθολική λύση για κάθε ασθένεια των φυτών κάνναβης. Είμαστε συγγραφείς που γράφουμε για την κάνναβη, όχι μάντεις.

Μπορούμε όμως να σας βοηθήσουμε. Συγκεκριμένα, είμαστε εδώ για να εντοπίσετε τους περισσότερους λόγους για τους οποίους προκαλούνται τα κίτρινα φύλλα. Έχουμε προσθέσει και αρκετές ακόμη χρήσιμες συμβουλές για τη θεραπεία των φυτών, αλλά και διάφορα κόλπα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Οποιοσδήποτε καλλιεργεί στο σπίτι μπορεί να εφαρμόσει τις συμβουλές μας ώστε να αποφύγει το κιτρίνισμα των φύλλων στα φυτά του. Ας αρχίσουμε λοιπόν, να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι.


Video id: 265566793

ΑΚΡΙΒΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Το πρώτο βήμα είναι η σωστή διάγνωση. Ποιος είναι ο λόγος που τα φύλλα έγιναν κίτρινα; Η χλώρωση σε απλά ελληνικά σημαίνει απώλεια χλωροφύλλης. Για να εφαρμόσετε αποτελεσματικά κάποια θεραπεία πρέπει να ξέρετε πρώτα τι αντιμετωπίζετε. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα και κυρίως μην πανικοβληθείτε. Τα φύλλα στα φυτά σας λειτουργούν σαν ηλιακά πάνελ. Είναι απαραίτητα για τη φωτοσύνθεση.

Η αφαίρεση όλων των κίτρινων φύλλων δεν είναι προτεινόμενη λύση, ειδικά για τα νεαρά φυτά.

Η σωστή αναγνώριση του λόγου για τον οποίο προκαλείται το πρόβλημα και η θεραπευτική δράση είναι η καλύτερη λύση για να επαναφέρετε την κάνναβή σας στην προηγούμενη της κατάσταση.

Η μαράζωση είναι η φυσική κατάσταση κατά την οποία το φυτό κιτρινίζει και πεθαίνει. Κατά τις πρώτες εβδομάδες της άνθισης συνήθως παρατηρείται μια αύξηση στο κιτρίνισμα των φύλλων, αλλά δεν πρέπει να σας ανησυχήσει. Το ξέπλυμα των φυτών με νερό ή διάλυμα πλύσης στο τέλος της άνθισης θα απομακρύνει τα απομεινάρια των θρεπτικών συστατικών που μπορεί να βρίσκονται στο χώμα, κάνοντας τα φύλλα να κιτρινίσουν.

ΣΥΧΝΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

Τα παρακάτω δεν είναι όλες οι αιτίες που προκαλούν τη χλώρωση. Είναι ένα τόσο κοινό σύμπτωμα, που προκαλείται σχεδόν από κάθε είδους ασθένεια. Θα εστιάσουμε λοιπόν στους κύριους λόγους που κιτρινίζουν τα φύλλα βάσει των εμπειριών βετεράνων καλλιεργητών. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη χλώρωση, τότε διαβάστε το παρακάτω με κείμενο με προσοχή. Μπορεί να σώσει την καλλιέργειά σας.

ΤΑ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ/ΕΛΛΙΠΕΣ ΠΟΤΙΣΜΑ

Τα φυτά κάνναβης θα ευδοκιμήσουν μόνο αν απολαμβάνουν έναν αποτελεσματικό κύκλο νερού-ξηρασίας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας ακριβώς όσο πρέπει και την κατάλληλη στιγμή. Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε αν τα φυτά σας διψάνε; Σηκώστε τις γλάστρες τους όταν είναι στεγνές. Κάντε το ίδιο αφού τα ποτίσετε. Έτσι θα μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά.

Ίσως να μην είναι εύκολο να σηκώσετε τις γλάστρες γιατί είναι βαριές. Μπορείτε λοιπόν να αγοράσετε έναν μετρητή υγρασίας και να τον βάλετε στη γλάστρα. ΟΙ καλλιεργητές που αξιοποιούν την υδροπονία θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ελαφρόπετρες, τα ρεζερβουάρ, τα χρονόμετρα και οι αντλίες έχουν τοποθετηθεί σωστά από την αρχή της καλλιέργειας. Ελέγξτε αρκετές φορές ώστε να είστε σίγουροι.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ/ΕΛΛΙΠΕΣ ΠΟΤΙΣΜΑ
Watering Can

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Μελετήστε τη συμπεριφορά θρέψης του φυτού με προσοχή. Χρησιμοποιήστε μια από τις παραπάνω μεθόδους για να διασφαλίσετε πως δεν παρέχετε υπερβολικά πολύ νερό στο φυτό σας, καθώς μπορεί έτσι να σαπίσουν οι ρίζες του. Από την άλλη, το πολύ λίγο νερό θα εμποδίσει την υγιή ανάπτυξη του. Κρατήστε ένα ημερολόγιο καλλιέργειας και προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα καθώς το φυτό σας μεγαλώνει.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ PH KAI ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Αυτοί που καλλιεργούν σε χώμα έχουν το πλεονέκτημα πως το καλλιεργητικό μέσο λειτουργεί και ως φίλτρο για τις ρίζες του φυτού. Οι υδροπονικές καλλιέργειες και οι καλλιέργειες σε κοκοφοίνικα δεν είναι τόσο επιεικείς σε ανισορροπίες του pH. Ακόμα και όσοι καλλιεργούν σε χώμα πρέπει να προσέχουν ώστε να διατηρούν τα ιδανικά επίπεδα pH, γύρω στο 6.0-7.0, αλλιώς τα φυτά θα ξεκινήσουν να έχουν προβλήματα. Το pH από 5.5 έως 6.5 είναι συνήθως ιδανικό για υδροπονικές καλλιέργειες και καλλιέργειες σε κοκοφοίνικα. Τα κίτρινα φύλλα μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που να δηλώνει πως, ενώ δίνετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά, το pH του καλλιεργητικού μέσου είναι λάθος.

Όταν το pH πέφτει υπερβολικά ή ανεβαίνει πάνω από το ιδανικό επίπεδο αποτρέπει τη σωστή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το φυτό. Έτσι οι ρίζες δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

pH
pH tester

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα στυλό pH ή σε λιπάσματα κάνναβης με τέλειο pΗ, τα οποία αυτο-προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες. Ξεπλύνετε τα φυτά με σκέτο νερό και μετά συνεχίστε με ένα ελαφρύ διάλυμα λιπάσματος, το οποίο ταιριάζει στο καλλιεργητικό σας μέσο. Επίσης, βεβαιωθείτε πως τα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιείτε περιέχουν όλα τα απαραίτητά μικροστοιχεία, αλλιώς θα χρειαστείτε να προσθέσετε επιπλέον προϊόντα ως συμπλήρωμα.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ/ΕΛΛΙΠΗΣ ΧΡΗΣΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ

Η έλλειψη σημαντικών θρεπτικών συστατικών θα κάνει τα φύλλα των φυτών κάνναβης να κιτρινίσουν και να μαραθούν. Οι ελλείψεις θρεπτικών συστατικών μπορούν να διακόψουν την ανάπτυξη του φυτού και να εμποδίσουν ζωτικές λειτουργίες του. Από την άλλη, η υπερβολική χορήγηση θρεπτικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα, το οποίο επίσης θα κάνει τα φύλλα να κιτρινίσουν. Η έλλειψη θα κάνει τα φύλλα να γίνουν κίτρινα και μετά να πέσουν ενώ η υπερβολική θρέψη θα τα κάνει να στεγνώσουν και να λυγίσουν, αποκτώντας ένα έντονο κίτρινο χρώμα.

Ως ένα σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό για τα φυτά κάνναβης, η έλλειψη αζώτου ή κάποιο έγκαυμα προκαλεί τα παραπάνω συμπτώματα. Η έλλειψη αζώτου ξεκινάει με κιτρίνισμα στις άκρες των φύλλων κι επεκτείνεται σταδιακά προς τα πάνω. Οι κεντρικές φλέβες του φυτού παραμένουν σκούρες πράσινες κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Το έγκαυμα αζώτου από την άλλη οδηγεί σε τοξικότητα η οποία εμφανίζεται καθώς τα φύλλα ξεκινούν να γυαλίζουν με πιο έντονες σκούρες πράσινες αποχρώσεις από το κανονικό.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ/ΕΛΛΙΠΗΣ ΧΡΗΣΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ
Cannabis Fertilisers

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Όταν αντιμετωπίζετε διατροφικές ελλείψεις θα πρέπει να ενισχύσετε το πρόγραμμα θρέψης που ακολουθείτε. Αυξήστε με προσοχή την ποσότητα που δίνετε στα φυτά σας μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα. Το βιολογικό λίπασμα από φύλλα παρέχει ένα ευρύ φάσμα σημαντικών συστατικών, τα οποία θα σας βοηθήσουν να σώσετε την κατάσταση. Ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας που αναγράφονται στη φιάλη.

Στην περίπτωση που τα φυτά σας έχουν λάβει υπερβολικές ποσότητες λιπάσματος, σταματήστε τη θρέψη και ξεπλύνετε το καλλιεργητικό μέσο με σκέτο νερό. Συνεχίστε τη θρέψη των φυτών σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο προϊόν.

ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Στις εσωτερικές καλλιέργειες θα πρέπει τα φυτά να είναι τοποθετημένα στη σωστή θέση κάτω από τα φώτα, ενώ τα ανώτερα κλαδιά τους θα πρέπει να απέχουν όση απόσταση χρειάζεται για να λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όταν οι λάμπες ή οι ανακλαστήρες είναι υπερβολικά κοντά στην κορυφή των ανθών, τα μπουμπούκια και τα φύλλα θα κιτρινίσουν ή θα γίνουν καφέ, καθώς το φως που δέχονται είναι παραπάνω απ' όσο αντέχουν. Είναι λοιπόν ένα πρόβλημα που φαίνεται κυρίως από πάνω προς τα κάτω.

Αντιθέτως, το ελάχιστο φως είναι συνήθως ένα πρόβλημα που φαίνεται από κάτω προς τα πάνω. Η έλλειψη φωτός κάνει τα φύλλα που βρίσκονται στη σκιά ή αυτά που βρίσκονται πολύ χαμηλά να κιτρινίσουν και να πέσουν.

ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Tape Measure

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Βεβαιωθείτε πως κρεμάτε τα φώτα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προσαρμόστε τα αναλόγως καθώς τα φυτά αναπτύσσονται και χρησιμοποιήστε ταινία για να κάνετε ακριβείς μετρήσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνολογίες και μέθοδοι φωτισμού πλέον, οπότε είναι σημαντικό να μείνετε πιστοί στις οδηγίες του κατασκευαστή και να τοποθετήσετε τα φώτα στην ιδανική θέση.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΚΡΥΟ

Οι θερμοκρασίες κάτω από 10°C θα κάνουν τα φύλλα στα περισσότερα φυτά κάνναβης να γίνουν κίτρινα. Μερικά ίσως εμφανίσουν και μωβ ή μπλε αποχρώσεις. Σίγουρα αυτό είναι ένα φανταστικό θέαμα σε μερικές ποικιλίες, στα τελευταία στάδια της άνθισης, αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται στις αρχές της καλλιέργειας.

ΚΡΥΟ
Thermometer

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Σε εσωτερικό χώρο μπορείτε απλώς να ανεβάσετε τη θερμοκρασία ή να προσθέσετε περισσότερα φώτα στην καλλιέργεια. Στις εξωτερικές καλλιέργειες μπορεί να χρειαστεί να βάζετε τα φυτά σε εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τουλάχιστον να επενδύσετε σε ένα βασικό DIY θερμοκήπιο.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Ένας καύσωνας μπορεί επίσης να κάνει τα φυτά σας να κιτρινίσουν και να μαραθούν είτε βρίσκονται σε εσωτερικό, είτε σε εξωτερικό χώρο. Οι θερμοκρασίες άνω των 28°C αποτρέπουν τα φυτά κάνναβης από το να φωτοσυνθέσουν αποδοτικά κι έτσι κάνουν τα άνθη να αναπτυχθούν πιο αραιά και με μικρότερη πυκνότητα.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ
Fan

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Οι καλλιεργητές εσωτερικού χώρου πρέπει να ανοίξουν τον κλιματισμό και να διασφαλίσουν ότι οι ανεμιστήρες είναι αρκετά ισχυροί για το μέγεθος του χώρου καλλιέργειας. Σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του ανεμιστήρα για τις προδιαγραφές απόδοσης. Σε εξωτερικούς χώρους, οι καλύτεροι καλλιεργητές μπορούν να δημιουργήσουν μια απλή σκιά και να ελπίζουν ότι το κύμα καύσωνα δεν θα διαρκέσει πολύ.

ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Οι άνθρωποι δεν είναι η μόνη μορφή ζωής που αγαπά την κάνναβη. Πολλά άλλα πλάσματα—μεγάλα και μικρά—λατρεύουν να καταναλώνουν το βότανο. Οι παθογόνοι μύκητες και τα νηματώδη προσβάλλουν συχνά τις ρίζες, ενώ οι θρίπες έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τα χυμώδη φύλλα του φυτού. Τα μεγαλύτερα ζώα ενδιαφέρονται επίσης για τις γήινες γεύσεις του βοτάνου, από τα ελάφια, έως τα κατοικίδια ζώα.

ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Pests

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Οι καλλιεργητές πρέπει να βεβαιωθούν πως κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τη σοδειά τους από παράσιτα και ασθένειες. Επειδή πολλά διαφορετικά είδη απειλούν το φυτό, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια πολύπλευρη προσέγγιση. Πρώτα απ' όλα, προσθέστε μυκορριζικούς μύκητες στο χώμα σας για να προστατέψετε τα φυτά ενάντια σε μυκητιασικές ασθένειες κι άλλους μικροοργανισμούς που προσβάλλουν τις ρίζες.

Για να απωθήσετε τα έντομα που βρίσκονται πάνω από το έδαφος, εισαγάγετε αρπακτικά είδη στον κήπο σας και καλλιεργήστε συντροφικά φυτά που απωθούν τα παράσιτα. Φτιάξτε φράκτες και πλέγματα για να σταματήσετε τα ελάφια, τα πουλιά και τα κατοικίδια ζώα. Εάν το πρόβλημα των εντόμων ξεφύγει εκτός ελέγχου και αρχίσετε να συναντάτε αυγά, εφαρμόστε ένα σπρέι φυλλώματος από έλαιο neem για να καθαρίσετε τη σοδειά σας.

ΣΕΠΤΟΡΙΑ ΦΥΛΛΩΝ

Ως μια πολλαπλασιαστική μυκητιακή νόσος, η σεπτόρια των φύλλων οδηγεί συχνά στο κιτρίνισμα των φύλλων κάνναβης. Αυτό το παθογόνο χτυπά τα φύλλα πολλών ειδών φυτών—κάνναβη, ντομάτα, μαϊντανό—όπου παρουσιάζεται αρχικά ως μαύρες κηλίδες. Καθώς η ασθένεια υποτροπιάζει, αυτά τα σημεία εξαπλώνονται γρήγορα από φύλλο σε φύλλο και προκαλούν καφέ κηλίδες, κιτρίνισμα και μαρασμό.

Η σεπτόρια στα φύλλα συνήθως αυξάνεται κατά τη διάρκεια της πρώιμης φάσης ανθοφορίας. Αν δεν αντιμετωπιστεί, το παθογόνο μπορεί να καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του φυλλώματος. Επειδή τα φυτά κάνναβης εξαρτώνται από τα μεγάλα φύλλα για να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξή τους και να δημιουργήσουν ενέργεια, η υπερβολική ζημιά σε αυτά μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή της ανάπτυξης και μειωμένες σοδειές.

ΣΕΠΤΟΡΙΑ ΦΥΛΛΩΝ
Pruning Scissors

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Αρχικά, θα πρέπει να αφαιρέσετε το μολυσμένο φύλλωμα. Καθαρίστε το ψαλίδι κλαδέματος και κόψτε προσεκτικά τυχόν φύλλα που εμφανίζουν σημάδια σεπτόριας φύλλων. Η αφαίρεση μολυσμένων φύλλων θα βοηθήσει στην αποτροπή της εξάπλωσης, αλλά η ολοκλήρωση της θεραπείας με μια δόση σπρέι φυλλώματος με έλαιο neem θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν μη ορατά ίχνη του παθογόνου.

Αφού θεραπεύσετε τα φυτά σας, θα πρέπει να τροποποιήσετε μερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες για να αποτρέψετε την επιστροφή της σεπτόριας των φύλλων. Ξεκινήστε βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αέρα γύρω από μολυσμένα φυτά. Προσθέστε ανεμιστήρες στο δωμάτιο καλλιέργειας και εγκαταστήστε έναν αφυγραντήρα, εάν ο χώρος της καλλιέργειας τείνει να γίνεται εξαιρετικά υγρός. Σε εξωτερικούς χώρους, μετακινήστε τα δοχεία σας σε ελαφρώς υψηλότερο έδαφος για να εκθέσετε τα φυτά στον άνεμο.

Καθαρίστε τη βάση των φυτών σας. Αφαιρέστε τυχόν νεκρό φύλλωμα που μπορεί να μεταφέρει σπόρια και προσθέστε ένα νέο στρώμα λιπάσματος για να αποτρέψετε την είσοδο των σπόρων στο έδαφος.

ΣΑΠΙΣΜΑ ΡΙΖΩΝ

Τα κίτρινα φύλλα είναι ένα βασικό σημάδι της σήψης των ριζών, μιας μικροβιακής πάθησης που προσβάλλει το ριζικό σύστημα των φυτών. Όταν το μέσο καλλιέργειας γίνεται πολύ υγρό από την υπερβολική υγρασία και το υπερβολικό πότισμα, γίνεται σημείο αναπαραγωγής για μύκητες, βακτήρια και άλγες. Οποιοσδήποτε από αυτούς τους οργανισμούς μπορεί να αρχίσει να επιτίθεται στις ρίζες και να τους προκαλέσει ζημιά, κάνοντας τες να αρχίσουν να σαπίζουν. Αυτό οδηγεί σε κιτρινισμένα φύλλα, καφέ και γλοιώδεις ρίζες, πέσιμο φύλλων και μια συνολικά μαραμένη εμφάνιση.

ΣΑΠΙΣΜΑ ΡΙΖΩΝ
Shovel

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την καταπολέμηση της σήψης των ριζών. Ξεκινήστε εισάγοντας ευεργετικά μικρόβια, όπως μυκορριζικοί μύκητες, στο έδαφος για να καταπολεμήσετε τα βλαβερούς οργανισμούς. Στη συνέχεια, θα θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο πρόγραμμα ποτίσματος. Μην ποτίσετε για μερικές ημέρες και κάντε το μόνο όταν τα πρώτα 2-3 εκατοστά του εδάφους έχουν στεγνώσει εντελώς.

Σκεφτείτε να μεταφυτεύσετε τα επηρεαζόμενα δείγματα σε υφασμάτινες γλάστρες ή air-pots για να αυξήσετε τον αερισμό τους και να ενισχύσετε την αποστράγγιση. Προσθέστε αρκετή σκόνη μυκορριζικών μυκήτων στο αναπτυσσόμενο μέσο στα μισά της μεταφύτευσης για καλύτερα αποτελέσματα.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ

Μερικές φορές, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα κίτρινα φύλλα καθώς μπορεί να είναι απλώς ένα φυσικό μέρος του κύκλου ανάπτυξης. Τα φυτά κάνναβης ρίχνουν συχνά τα παλιά τους φύλλα (ειδικά στο τέλος της ζωής τους), τα οποία γίνονται κίτρινα πριν πέσουν στο έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της φάσης ανθοφορίας, τα φυτά εκτρέπουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους προς τα άνθη, γεγονός που τείνει επίσης να προκαλεί ένα ελαφρύ κιτρίνισμα των φύλλων.

Το ξέπλυμα προς το τέλος της φάσης ανθοφορίας επίσης μπορεί να κάνει τα φύλλα να γίνουν κίτρινα και να πέσουν από τα κλαδιά τους. Αυτός ο σκόπιμος περιορισμός των θρεπτικών συστατικών κάνει τα άνθη κάνναβης να έχουν πολύ καλύτερη γεύση.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις