The RQS Blog

.


By Miguel Ordoñez


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορείτε να φτιάξετε hash (σοκολάτα); Είναι ένα από τα πιο δραστικά προϊόντα κάνναβης που υπάρχουν και η διαδικασία παραγωγής του είναι αρκετά απαιτητική—όχι όμως αδύνατη! Οποιοσδήποτε μπορεί λοιπόν να φτιάξει hash στο σπίτι του, εφόσον διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία.

Σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον; Σας περιμένουν πολλά ακόμα. Σε αυτό άρθρο θα μάθετε περισσότερα για το hash κι έπειτα θα συνεχίσουμε εξηγώντας τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το παρασκευάσετε Έτσι, θα μπορέσετε να επιλέξετε και τη μέθοδο που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς.

Τι είναι το hash (σοκολάτα);

Περιληπτικά, πρόκειται για τα τριχίδια του φυτού της κάνναβης, όταν αυτά διαχωριστούν από τα άνθη. Τι είναι τα τριχίδια, λοιπόν; Είναι μικρές δομές που μοιάζουν με τρίχες και βρίσκονται στην επιφάνεια των ανθών.

Αν δεν έχετε δει τριχίδια από κοντά, πάρτε έναν μεγεθυντικό φακό και παρατηρήστε ένα άνθος κάνναβης. Τα τριχίδια είναι επίσης ο λόγος που υπάρχει αυτή η κολλώδης αίσθηση στα χέρια μας, αφού πιάσουμε ένα φυτό κάνναβης, ενώ περιέχουν τα τερπένια και μόρια όπως το THC και το CBD.

Αν και τα περισσότερα τριχίδια συναντώνται σε ώριμα άνθη κάνναβης, μπορείτε να τα συλλέξετε από όλο το φυτό σε μικρότερες ποσότητες. Πολλοί καλλιεργητές κρατάνε τα κλαδεμένα κομμάτια (τους μίσχους, τα φύλλα κ.λπ.) γιατί μπορούν να εξάγουν τριχίδια και να τα χρησιμοποιήσουν για να παρασκευάσουν βρώσιμα είδη, ή όπως θα δούμε σύντομα, hash.

What Is Hash?

Hash Vs Kief

Μέχρι πρότινος, τα τριχίδια αναφέρονταν απλώς ως kief, το οποίο είναι μια ψιλή σκόνη που μοιάζει αρκετά με άμμο.

Το hash είναι υποπροϊόν του kief που έχει εξαχθεί από το φυτό της κάνναβης και έχει περάσει από κάποιες συγκεκριμένες διεργασίες. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να παράγουμε hash, τις οποίες θα εξετάσουμε στο επόμενο μέρος του άρθρου. Γενικά, περιλαμβάνουν διαδικασίες θέρμανσης και πίεσης, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι μια ευλύγιστη μπάλα ή μπάρα.

Όσοι λατρεύουν τα συμπυκνώματα, αλλά προτιμούν έναν εύκολο και φθηνό τρόπο εξαγωγής, χρησιμοποιούν το kief ως σημείο έναρξης. Είναι εξαιρετικά ψυχοτρόπο και αρκετά εύκολο να παραχθεί.

Από ποια μέρη του φυτού μπορεί να παραχθεί το hash (σοκολάτα);

Η κάνναβη είναι πιο περίπλοκη απ' όσο νομίζετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά κομμάτια του φυτού για να εξάγετε τριχίδια.

 • Αρσενικά φυτά: Οι καλλιεργητές συνήθως πετάνε τα αρσενικά φυτά, ώστε να αποφύγουν τη γονιμοποίηση των θηλυκών. Στην περίπτωσή μας, όμως, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε hash. Αν και τα επίπεδα περιεκτικότητας κανναβινοειδών είναι μικρότερα από εκείνα των θηλυκών, τα τριχίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά.
 • Μεγάλα φύλλα: Συνήθως είναι τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα φύλλα στο φυτό της κάνναβης. Δεν περιέχουν την ίδια ποσότητα kief που έχουν τα μικρότερα φύλλα, αλλά και πάλι είναι πολύτιμα στην παραγωγή hash.
 • Μικρά φύλλα: Είναι μικρά, μυτερά φύλλα που αναπτύσσονται μέσα στα άνθη. Αναφέρονται συχνά και ως ζαχαρώδη φύλλα, καθώς περιέχουν μια πυκνή στρώση τριχιδίων στην επιφάνειά τους που μοιάζει με ζάχαρη.
 • Αποξηραμένα άνθη: Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Τα αποξηραμένα άνθη συνήθως χρησιμοποιούνται στο κοσκίνισμα, μια από τις πιο εύκολες μεθόδους για να παράγουμε hash.

Πώς παράγεται το hash;

H γενική ιδέα για την παραγωγή hash είναι αρκετά απλή. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, περιλαμβάνει τη συλλογή kief και τη συμπύκνωση του σε κύβο ή μπάλα χρησιμοποιώντας μια σειρά μεθόδων. Ας εξερευνήσουμε τις σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιούν διαλύτη και σε εκείνες που δεν χρησιμοποιούν, πριν προχωρήσουμε βαθύτερα στις τεχνικές παραγωγής.

Μέθοδοι χωρίς διαλύτη

Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο παράγεται το hash, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τη χρήση διαλυτών. Αντ' αυτού χρησιμοποιούνται μηχανικά μέσα—τα οποία μπορεί να είναι τόσο απλά που να χρειάζεστε μόνο τα χέρια σας, όπως το να φτιάξετε μια σήτα, στην οποία θα τρίψετε τα αποξηραμένα άνθη για να διαχωρίσετε τα τριχίδια.

Αφού έχετε συγκεντρώσει τα τριχίδια σε έναν σωρό από kief, τα βάζετε σε καλούπια, τα θερμαίνετε, και τα συμπιέζετε σε κύβους, σφαίρες ή μπαστουνάκια.

Μέθοδοι με διαλύτη

Η παραγωγή hash με τη χρήση κάποιου διαλύτη είναι η πιο σύγχρονη και περιλαμβάνει τη χρήση βουτανίου, προπανίου ή CO₂ για την εξαγωγή κανναβινοειδών και τερπενίων από τα τριχίδια.

Πριν να καταστεί ασφαλές προς κατανάλωση το hash, τα κατάλοιπα του διαλύτη πρέπει να απομακρυνθούν. Στην περίπτωση του βουτανίου, BHO (butane hash oil) θα χρειαστεί να το μετατρέψετε σε κερί χρησιμοποιώντας ένα ζεστό πιάτο ή περνώντας το από έναν θάλαμο αποξήρανσης. Είναι πολύ εύφλεκτο και γι' αυτό αυτή η μέθοδος είναι αρκετά επικίνδυνη. Έτσι, δεν συνιστάται αυτή η μέθοδος για παραγωγή hash στο σπίτι.

Πώς να φτιάξετε hash (σοκολάτα) στο σπίτι: Διαφορετικές Μέθοδοι

Ευτυχώς για εσάς, σε αυτήν την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ασφαλέστερες μεθόδους παρασκευής hash. Παρακάτω θα βρείτε μερικές τεχνικές παρασκευής που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση διαλυτών.

Ρολάρισμα με το χέρι

Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά αυτονόητη. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, περιλαμβάνει τον χειρισμό μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης. Συνήθως, η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε αποξηραμένα και ωριμασμένα άνθη.

Κυλώντας τα μπουμπούκια ανάμεσα στις παλάμες σας, θα δείτε να σχηματίζεται ένα μαύρο στρώμα κολλώδους ρητίνης. Θα καταλάβετε ότι έχετε συγκεντρώσει αρκετό υλικό μόλις μπορέσετε να σχηματίσετε μικρές σφαίρες hash.

Εδώ είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να γνωρίζετε: δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε τα χέρια σας, θα συλλέξετε επίσης κάποια από τα έλαια και τη βρωμιά του δέρματος. Επομένως, πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια σας.

Μέθοδος παπουτσιού

Η μέθοδος του παπουτσιού συμπιέζει μια μικρή ποσότητα kief και είναι ένας χαμηλής δυσκολίας τρόπος παρασκευής hash. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, περιλαμβάνει τη χρήση του παπουτσιού σας.

Εξοπλισμός

 • Πέντε γραμμάρια kief
 • Μικρό κομμάτι κολλητικής ταινίας
 • Λαδόκολλα ή σελοφάν
 • Καρφίτσα
Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

Οδηγίες

1. Τυλίξτε το υλικό σας σφιχτά σε λαδόκολλα ή σελοφάν. Χρησιμοποιήστε την ταινία για να μην ξεδιπλώνεται συνεχώς. Αποφύγετε τη χρήση πλαστικών σακουλών, γιατί το hash έχει την τάση να κολλάει πάνω τους.

2. Χρησιμοποιώντας μια καρφίτσα, ανοίξτε μια μικρή τρύπα μέσα από τη συσκευασία για να μπορέσει να διαρρεύσει ο παγιδευμένος αέρας. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε σφραγίσει με ασφάλεια.

Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

3. Μόλις το πακέτο σφραγιστεί καλά, τοποθετήστε το μέσα στη φτέρνα του παπουτσιού σας. Χρησιμοποιήστε μπότες ή οποιοδήποτε κλειστό υπόδημα με σκληρή σόλα, επειδή αυτά τα είδη παπουτσιού είναι πολύ καλύτερα για το πρεσάρισμα.

Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

4. Το βάρος που θα διοχετεύσετε καθώς περπατάτε, μαζί με τη θερμότητα του σώματός σας, θα βοηθήσουν να πιέσετε το υλικό σε μια πλάκα. Αυτή η μέθοδος χρειάζεται τουλάχιστον 15 λεπτά έως ή και μία ώρα για να ολοκληρωθεί.

Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

Μετατροπή του Kief σε Hash

Ακριβώς όπως και η πρώτη μέθοδος σε αυτή τη λίστα, η συμπίεση του kief σε hash είναι κυρίως χειρωνακτική εργασία. Είναι η πιο βολική μέθοδος, επειδή δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό—αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι για έντονη άσκηση. Αν δεν έχετε συνηθίσει σε αυτού του είδους τις μεθόδους, ετοιμαστείτε για πιάσιμο των μυών την επόμενη ημέρα.

Για τη διαδικασία αυτή, χρησιμοποιήστε λίγο kief μέτριας έως υψηλής ποιότητας. Βεβαιωθείτε ότι είναι φρεσκοκοσκινισμένο και απαλλαγμένο από οποιοδήποτε φυτικό υλικό για ευκολότερη μορφοποίηση.

Οδηγίες

1. Μετρήστε μια μικρή ποσότητα kief. Θα ξέρετε ότι έχετε τη σωστή ποσότητα αν το καλούπι χωράει τέλεια στην παλάμη του χεριού σας (συνήθως χρειάζονται μερικά γραμμάρια).

Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

2. Δουλέψτε αυτόν τον μικρό σωρό κυλώντας τον, μέχρι να γίνει ένα συμπαγές κομμάτι. Συνεχίστε να τρίβετε το υλικό ανάμεσα στις παλάμες σας για περίπου δέκα λεπτά ακόμη μέχρι να παρατηρήσετε μια αλλαγή στην πυκνότητα.

Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

3. Τυλίξτε το υλικό σε σελοφάν και βεβαιωθείτε ότι είναι καλά κλεισμένο, χωρίς να έχει αέρα στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια, τυλίξτε τη συσκευασία σε μερικές στρώσεις από υγρό πανί, εφημερίδα ή χαρτοπετσέτες.

Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

4. Τοποθετήστε το πάνω σε ένα ζεσταμένο τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Φροντίστε να το γυρίζετε συχνά. Δεν χρειάζεται να το ζεστάνετε για πολλή ώρα. Αυτό που πρέπει να επιδιώκετε είναι να κολλήσει το υλικό και να ομογενοποιηθεί.

Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

Κοσκίνισμα

Το κοσκίνισμα είναι μια εύκολη και απλή μέθοδος κατά την οποία το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αποξηραμένα άνθη και μια σήτα.

Σημειώστε πως όσο μικρότερες είναι οι τρύπες με τις οποίες θα εργαστείτε τόσο καλύτερης ποιότητας θα είναι το hash που θα λάβετε. Η ποσότητα και η ποιότητα που θα πάρετε θα εξαρτηθεί από τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε.

Ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να θυμάστε είναι να παγώσετε την κάνναβη για μερικές ώρες πριν ξεκινήσετε. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να διαχωριστούν τα τριχίδια από το φυτό.

Οδηγίες

1. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, τοποθετήστε τη σήτα πάνω σε μια επίπεδη και καθαρή επιφάνεια. Προσθέστε τα μπουμπούκια/κομμάτια πάνω από τη σήτα.

Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

2. Τρίψτε απαλά το υλικό πάνω στη σήτα με κυκλικές κινήσεις. Θα δείτε τα τριχίδια να πέφτουν στην επιφάνεια κάτω από το κόσκινο.

Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

3. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Θα ξέρετε ότι έχετε αρκετό υλικό όταν έχετε περίπου το 10% του συνολικού βάρους του τρίμματός σας σε τριχίδια.

Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

Μέθοδος μπλέντερ

Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ για αυτή τη μέθοδο. Αλλά, όπως και με το κοσκίνισμα, θα χρειαστείτε πάλι μια σήτα.

Οδηγίες

1. Τοποθετήστε τα τριχίδιά σας στο μπλέντερ και προσθέστε νερό μέχρι να καλύψει το υλικό. Προσθέστε μια χούφτα πάγο και χτυπήστε το μείγμα για έως και ένα λεπτό.

2. Μετά από αυτό το σύντομο ανακάτεμα, αδειάστε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο χρησιμοποιώντας τη σήτα ως κόσκινο. Αφήστε το βάζο να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, θα δείτε τα τριχίδια να κατακάθονται στον πυθμένα του βάζου. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο.

3. Αδειάστε περίπου τα ⅔ του νερού, αλλά φροντίστε να μην αφήσετε τα τριχίδια να χυθούν έξω. Ξαναγεμίστε το βάζο με παγωμένο νερό και αφήστε το και πάλι να κατασταλάξει για έως και πέντε λεπτά. Στραγγίξτε εκ νέου τα ⅔ του νερού και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τέσσερις έως πέντε φορές.

How to Make Hash at Home

4. Μόλις αδειάσετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε, πάρτε ένα φίλτρο καφέ και ρίξτε μέσα το διάλυμα για να διαχωρίσετε το νερό από τα τριχίδια. Πιέστε το νερό που περισσεύει και αφήστε το να στεγνώσει.

Είναι μια αρκετά κουραστική διαδικασία, αλλά το αποξηραμένο kief που έχει μείνει είναι το τελικό σας προϊόν. Δεν απαιτείται επιπλέον θέρμανση ή συμπίεση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως είναι σε bong ή τσιγάρο.

How to Make Hash at Home

Hash Ξηρού Πάγου ή Bubble Hash

Η μέθοδος bubble hash θεωρείται η πιο καθαρή διαδικασία παρασκευής hash. Χωρίς διαλύτη (ο ξηρός πάγος δεν θεωρείται "πραγματικός" διαλύτης), καθώς το τελικό προϊόν περιέχει πρακτικά μηδενική φυτική ύλη.

Εξοπλισμός

 • Ξηρός πάγος
 • Μεγάλος κουβάς
 • Σταδιακά λεπτότερες σακούλες από mesh (73μm για το καθαρότερο αποτέλεσμα ρητίνης)
 • Πιστωτική κάρτα
 • Πρέσα γύρης (προαιρετικά)
Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

Οδηγίες

1. Τοποθετήστε το τρίμμα ή τα άνθη ή σε έναν μεγάλο κουβά με τον ξηρό πάγο. Ανακατέψτε και ανακινήστε ελαφρά για λίγα λεπτά για να βοηθήσετε τους αδένες ρητίνης να διαχωριστούν από το φυτικό υλικό.

How to Make Hash at Home

2. Τυλίξτε τις σακούλες γύρω από την άνω πλευρά του κάδου. Γυρίστε τον κουβά ανάποδα για να μεταφέρετε όλο το υλικό στις σακούλες και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη, επίπεδη και καθαρή επιφάνεια.

3. Ανακινήστε τον κάδο για λίγα λεπτά μέχρι να δείτε την επιφάνεια να γεμίζει με σκόνη που μοιάζει με κεχριμπαρένιο χρώμα.

4. Πάρτε μια κάρτα ή οποιοδήποτε επίπεδο και σκληρό υλικό και χρησιμοποιήστε το για να ξύσετε το προϊόν (τώρα ρητίνη).

5. Για να μετατρέψετε τη ρητίνη σε hash, τοποθετήστε το υλικό που συλλέξατε σε μια πρέσα γύρης για ωραία, μικρά κομμάτια kief που μοιάζουν με κέρματα.

How to Make Hash at Home

Μέθοδος Καυτού Νερού

Η μέθοδος με το ζεστό μπουκάλι νερού μοιάζει αρκετά με την παραγωγή hash με το χέρι. Η διαφορά όμως είναι πως σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται περισσότερη θερμότητα για να λιώσει το κέρινο κομμάτι στην κορυφή κάθε τριχιδίου.

Εξοπλισμός

 • Σελοφάν ή λαδόκολλα
 • Μπουκάλι κρασιού
Πώς να Φτιάξετε Hash (Σοκολάτα) στο Σπίτι

Οδηγίες

1. Τοποθετήστε τη ρητίνη στο σελοφάν ή τη λαδόκολλα και έπειτα διπλώστε το στη μέση. Βράστε λίγο νερό και γεμίστε με αυτό το μπουκάλι κρασιού. Αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά. Τοποθετήστε το μπουκάλι κρασιού πάνω στο χαρτί με τη ρητίνη και αφήστε το εκεί για 30 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να δείτε τη ρητίνη να αλλάζει χρώμα και να γίνεται σκούρη. Χρησιμοποιώντας ελάχιστή πίεση, ρολάρετε το μπουκάλι πάνω στο χαρτί. Με την πίεση του χεριού σας και τη θερμότητα από το μπουκάλι η ρητίνη θα λιώσει.

How to Make Hash at Home

2. Γυρίστε το χαρτί από την άλλη μεριά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

How to Make Hash at Home

3. Αφού τελειώσετε, η ρητίνη θα πρέπει να είναι επίπεδη και κολλώδης σαν ένα γυαλιστερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Διπλώστε ξανά το χαρτί και συνεχίστε τη διαδικασία πίεσης μία ακόμη φορά πριν βγάλετε το υλικό.

How to Make Hash at Home

Charas

Αυτή η μέθοδος μοιάζει πολύ με το ρολάρισμα με το χέρι, έχοντας τη διαφορά πως εδώ χρησιμοποιούνται μη ωριμασμένα άνθη. Οι περισσότεροι καλλιεργητές αφαιρούν μερικά κομμάτια από το φυτό 2–3 εβδομάδες πριν την πλήρη ωρίμαση. Άλλοι, ωστόσο, περιμένουν μέχρι την περίοδο συγκομιδής.

Όπως με το ρολάρισμα με το χέρι, η μέθοδος charas περιλαμβάνει το τρίψιμο των ανθών και του τρίμματος με το χέρι, μέχρι να εμφανιστεί μια πυκνή στρώση ρητίνης. Μαζέψτε και είστε έτοιμοι! Μπορείτε τώρα να το προσθέσετε στα αγαπημένα σας τσιγάρα και bong.

Mεθόδος Μηχανικού Τυμπάνου

Για όσους έχουν τα χρήματα και θέλουν ένα μηχάνημα να κάνει τη δουλειά γι' αυτούς, η μέθοδος του μηχανικού τυμπάνου είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μέθοδο ψιλοκοσκινίσματος, αλλά χρησιμοποιεί μια πολύπλοκη και αποτελεσματική συσκευή.

Πώς λειτουργεί: Τοποθετείτε το τρίμμα σας σε ένα δοχείο που καλύπτεται από μια μεγάλη σήτα. Στη συνέχεια, το μηχάνημα ανακινεί το δοχείο για να απελευθερώσει όλα τα τριχίδια. Έχετε υπόψιν όμως ότι αυτή η μέθοδος είναι μόνο για την εξαγωγή του kief. Θα χρειαστείτε πάλι μια πρέσα γύρης για να μετατρέψετε το προϊόν σας σε κομμάτια hash που μοιάζουν με κέρματα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, καταψύξτε την κάνναβή σας για περίπου τρεις ώρες πριν την τοποθετήσετε στο μηχάνημα.

Πώς να αποξηράνετε το hash σας

Η αποξήρανση και η ωρίμαση του hash είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητάς του. Η αποθήκευσή του σε υγρή κατάσταση θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης μυκήτων ή μούχλας.

Το bubble hash, ειδικότερα, απαιτεί επαρκή αποξήρανση και ωρίμαση για καλύτερα αποτελέσματα. Για να απαλλάξετε το hash από την υγρασία, είναι προτιμότερο να το απλώσετε σε ένα κομμάτι χαρτόνι με επένδυση από λαδόκολλα. Το άπλωμά του θα αυξήσει την επιφάνεια και θα επιταχύνει τη διαδικασία, ενώ το χαρτόνι θα τραβήξει την υγρασία από το kief. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι στεγνώνετε το bubble hash σας σε δροσερό, σκοτεινό περιβάλλον.

Μετά την αποξήρανση, μπορείτε να αφήσετε το hash να ωριμάσει σε όποια μορφή θεωρείτε κατάλληλη (όπως τα κέρματα hash). Η αποθήκευσή του σε λαδόκολλα σε γυάλινα βάζα με ελεγχόμενη υγρασία είναι μια καλή επιλογή και θα βοηθήσει στην ωρίμαση της γεύσης και του αρώματός του.

Επιλέξτε tην κατάλληλη μέθοδο παρασκευής hash

Η μέθοδος παρασκευής hash που θα επιλέξετε εξαρτάται από τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας και τις προτιμήσεις σας. Έχετε τα χρήματα για να αγοράσετε περίπλοκα μηχανήματα, και αν τα έχετε, είστε πρόθυμοι να τα ξοδέψετε γι' αυτό;

Θα χρειαστεί να ξοδέψετε λίγα χρήματα για τη σήτα, τις σακούλες mesh και τον ξηρό πάγο, αλλά το όφελος είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε hash στην άνεση του σπιτιού σας. Το καλύτερο είναι πως πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει με επιτυχία στο εγχείρημά σας για την παρασκευή hash. Καλή σας τύχη!

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ HASH

ROYAL GORILLA

Αν σκέφτεστε να φτιάξετε μια φρέσκια παρτίδα hash, τότε σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε την ποικιλία Royal Gorilla, αλλά μόνο αν μπορείτε να χειριστείτε τεράστια επίπεδα THC! Αυτό το τέρας είναι το αποτέλεσμα ενός φιλόδοξου σχεδίου καλλιέργειας που περιλαμβάνει τις μητρικές ποικιλίες Sour Dubb, Chem Sis και Chocolate Diesel. Αυτή η ποικιλία δε δείχνει κανένα έλεος και προσφέρει άμεσες και μακράς διάρκειας επιδράσεις που τροφοδοτούνται από το THC που φτάνει πάνω από το 25%. Επιπλέον, έχει μια γενετική σύνθεση που αποτελείται από 50% γονίδια Sativa και 50% γονίδια Indica, προσφέροντας μια ισχυρή επίδραση που γίνεται αισθητή εξίσου στο σώμα και το μυαλό. Τα γονίδια Sativa ξυπνούν τον εγκέφαλο και ανοίγουν τις πύλες για βαθιά δημιουργική σκέψη και επίλυση προβλημάτων, ενώ τα γονίδια Indica στέλνουν ένα ζεστό και ανακουφιστικό αίσθημα στους μυς.

Αυτή η βραβευμένη ποικιλία παράγει μεγάλες ποσότητες ρητίνης κατά τη φάση της ανθοφορίας, καθιστώντας την ένα όνειρο για τους καλλιεργητές που θέλουν να τρίβουν με το χέρι το hash κατευθείαν από τα λουλούδια. Αυτό το εξαιρετικά ψυχοδραστικό hash μπορεί να διαμορφωθεί σε μπάλες και μπλοκ και αποπνέει ευχάριστα, γήινα αρώματα πεύκου. Η Royal Gorilla προτιμά το θερμό κλίμα και θα παράγει περισσότερη ρητίνη για παραγωγή hash αν καλλιεργηθεί σε τέτοιες συνθήκες. Τα φυτά εσωτερικού χώρου που μεγαλώνουν μέσα σε καλλιεργητικά δωμάτια ή σκηνές έχουν την ικανότητα να φτάνουν σε ύψος τα 160cm και να παράγουν μεγάλες σοδειές, γύρω στα 550g/m², λαμβάνοντας υπόψη ότι παρέχεται επαρκής φωτισμός και θρεπτικά συστατικά. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε μεγαλύτερους εξωτερικούς χώρους θα φτάσουν σε ελαφρώς ψηλότερο ύψος, 170cm, και θα παράγουν έως και 600g/φυτό. Οι καλλιεργητές θα πρέπει να αναμένουν τη συγκομιδή και το τριμμάρισμα των ανθών στα μέσα Οκτωβρίου. Η Royal Gorilla έχει χρόνο ανθοφορίας 8–9 εβδομάδες.

Royal Gorilla

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Μέσα Οκτώβρη
22_Effect_1 Διαύγεια, Ηρεμία

Αγορά Royal Gorilla

SOUR DIESEL

Το hash είναι γνωστό για την πρόκληση μιας ευφορικής μέθης, οπότε είναι λογικό να επιλέγετε γενετικά χαρακτηριστικά που τονίζουν αυτές τις επιδράσεις. Η Sour Diesel θα επιτύχει σίγουρα αυτό το έργο. Αυτή η βαριά, Sativa ποικιλία αποτελείται από 70% γονίδια Sativa και 30% γονίδια Indica, δίνοντάς της ένα φλογερό και ενεργητικό λάκτισμα που συμβαδίζει με τις ευφορικές επίδρασες του hash καλής ποιότητας. Είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιόμορφης σειράς ποικιλιών, συμπεριλαμβανομένων των Original Diesel, Northern Light, Shiva και Hawaiian. Το κάπνισμα ενός τσιγάρου από τα άνθη της θα προκαλέσει μια καθαρή και διαυγή επίδραση που ενισχύει την εγρήγορση και την κριτική σκέψη. Το hash που παρασκευάζεται με τη χρήση αυτών των ανθών εξαπολύει ξινές γεύσεις βοτάνων που συναρπάζουν τους γευστικούς κάλυκες.

Η Sour Diesel παράγει μικρά και συμπαγή, πράσινα άνθη που σχηματίζουν κομψά διαμορφωμένα μπουμπούκια. Με μια πιο προσεκτική ματιά, οι καλλιεργητές θα αντικρίσουν ένα μεγάλο πλήθος τριχιδίων που παράγουν μεγάλες ποσότητες ψυχοδραστικής ρητίνης. Αυτό το χαρακτηριστικό την καθιστά ένα υψηλής απόδοσης φυτό για hash. Απλά ξεκινήστε να τρίβετε για να συλλέξετε το υλικό. Η Sour Diesel ευδοκιμεί σε ήπιο έως θερμό κλίμα και αποδίδει καλά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα φυτά εσωτερικού χώρου προσφέρουν γενναιόδωρες σοδειές της τάξης των 475–525g/m² και φτάνουν σε ύψος μεταξύ 90–160cm. Τα φυτά εξωτερικού χώρου παράγουν 600g/φυτό και φτάνουν σε ύψος τα 200cm. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε εξωτερικό χώρο θα είναι έτοιμα για συγκομιδή και επεξεργασία στα τέλη Οκτωβρίου. Η Sour Diesel έχει περίοδο ανθοφορίας 10–11 εβδομάδες, αλλά η αναμονή αξίζει τον κόπο.

Sour Diesel

Sour Diesel
23_genetic background_1 Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Τέλη Οκτώβρη
22_Effect_1 Διαύγεια, Σωματική Χαλάρωση

Αγορά Sour Diesel

ICE

Η ICE (ή όπως είναι αλλιώς γνωστή η Indica Crystal Extreme), πήρε το όνομά της από την τεράστια παραγωγή τριχιδίων. Τα μεγάλα και βολβοειδή άνθη αυτής της ποικιλίας μοιάζουν σαν να έχουν πάνω τους χιόνι, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για τεράστιες ποσότητες ρητίνης! Είναι σαν αυτή η ποικιλία να σχεδιάστηκε ειδικά για την παραγωγή hash. Κάθε τρίψιμο θα αφήσει στρώματα παχύρρευστης ρητίνης κολλημένα στις παλάμες του χεριού σας. Τα κορυφαία γενετικά χαρακτηριστικά της προέρχονται από τις γονικές ποικιλίες Afghan, Northern Light και Skunk. Αυτός ο συνδυασμός δημιούργησε μια ποικιλία με έντονα χαρακτηριστικά Indica, η οποία προσφέρει άμεση σωματική ευφορία όταν εισπνέεται. Τα αποτελέσματα είναι χαλαρωτικά, διαλογιστικά και θεραπευτικά. Το κάπνισμα αυτού του hash σε ένα δωμάτιο υπό το φως των κεριών το βράδυ είναι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μια ηρεμιστική ευφορία. Με κάθε εισπνοή θα απολαύσετε γεύσεις μπαχαρικών, βοτάνων και μέντας. Το 18% THC εξασφαλίζει ικανοποιητικές ευφορικές επιδράσεις που δεν είναι υπερβολικά έντονες.

Η ICE αναπτύσσεται καλά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, παρέχοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποδίδουν έως και 450g/m² και φτάνουν σε ύψος τα 120cm. Τα αντίστοιχα φυτά εξωτερικού χώρου επιτυγχάνουν παραγωγή μεταξύ 500–550g/φυτό και φτάνουν σε μεγαλύτερο ύψος, γύρω στα 200cm. Μπορείτε να αναμένετε τη συγκομιδή μιας υπαίθριας καλλιέργειας κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ενώ αυτή η ποικιλία έχει χρόνο ανθοφορίας 8–10 εβδομάδες.

ICE

ICE
23_genetic background_1 Afghan x Northern Light x Skunk
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Σεπτέμβριος
22_Effect_1 Καθήλωση, Σωματική Χαλάρωση

Αγορά ICE

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.