Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter Reviewed by: Micaela Landeira


Υπάρχει σοβαρός λόγος που οι περισσότεροι καλλιεργητές κρατούν τα αρσενικά φυτά μακριά από τα θηλυκά: Η επικονίαση από τα αρσενικά κάνει τα θηλυκά να παράγουν σπόρους. Ως αποτέλεσμα, τα θηλυκά διοχετεύουν την ενέργειά τους στην παραγωγή σπόρων, αντί να επικεντρωθούν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ανθών. Αυτό το ατυχές τελικό προϊόν που είναι γεμάτο σπόρους μπορεί να αποφευχθεί εάν εφαρμόσετε μερικές βασικές τεχνικές.

Προφανώς, κανείς δεν θέλει να καπνίσει κάνναβη με σπόρους. Όταν καλλιεργείτε κάνναβη και μαθαίνετε πώς να αναγνωρίζετε τα αρσενικά φυτά, μπορείτε να τα αφαιρέσετε για να σώσετε τα εναπομείναντα θηλυκά. Παρομοίως, η αναγνώριση ενός επικονιασμένου θηλυκού σας επιτρέπει να ξεκινήσετε ξανά, πριν να είναι πολύ αργά, παρά να συνεχίσετε την καλλιέργεια με αποτέλεσμα μια κακής ποιότητας σοδειά.

Ποτέ μην υποτιμάτε πόσο μακριά μπορεί να ταξιδέψει η γύρη της κάνναβης. Αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι γενετικού υλικού μπορεί να διασκορπιστεί σε μια ακτίνα περίπου 4.8–12.1 χιλιομέτρων. Παρόλ' αυτά, όταν υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες, μπορεί να φτάσει και σε απόσταση 48 χιλιομέτρων. Όταν καλλιεργείτε σε εξωτερικό χώρο, έχετε περισσότερα να σκεφτείτε από την ύπαρξη αρσενικών φυτών. Έστω ότι οι καλλιεργητές στη διπλανή πόλη δεν προσέχουν το φύλο των φυτών τους, τότε τα φυτά σας μπορεί να είναι σε κίνδυνο, εάν δε λάβετε τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα.

How To Tell That A Female Plant Has Been Pollinated

Πώς να Καταλάβετε Εάν το Θηλυκό Φυτό σας Έχει Επικονιαστεί

Μερικά από τα πρώτα σημάδια που υποδεικνύουν ότι το θηλυκό φυτό σας έχει επικονιαστεί είναι ότι τα βράκτια διογκώνονται. Τα βράκτια είναι μικρές δομές που μοιάζουν με φύλλα και προστατεύουν τα αναπαραγωγικά όργανα του θηλυκού φυτού. Από αυτά τα σημεία ξεκινούν και εμφανίζονται τα άνθη. Μην μπερδέψετε τα βράκτια με τους κάλυκες.

Ένα καλό τεστ για να δείτε εάν τα βράκτια έχουν διογκωθεί είναι να πάρετε ένα τσιμπιδάκι, να αφαιρέσετε ένα βράκτιο και να το ανοίξετε. Εάν μέσα βρείτε έναν σπόρο, τότε έχετε ένα επικονιασμένο φυτό.

Μια άλλη ένδειξη επικονίασης μπορεί να είναι το χρώμα των τριχών των ύπερων. Όταν ένα θηλυκό φυτό έχει επικονιαστεί, αυτές οι τριχούλες, που πριν ήταν λευκές, μαραζώνουν και γίνονται πιο σκούρες.

Μπορείτε επίσης να καταλάβετε εάν η γύρη έχει επικονιάσει ένα θηλυκό φυτό ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στους ύπερους—στα αναπαραγωγικά όργανα του άνθους. Αυτές οι δομές, που μοιάζουν με τρίχες, αλλάζουν χρώμα κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας και γίνονται από λευκές, σκούρες πορτοκαλί ή κόκκινες. Στα μη επικονιασμένα άνθη, ολόκληρος ο ύπερος θα υποστεί αυτήν την αλλαγή. Αντίθετα, εάν εκτεθεί σε γύρη, μόνο οι κορυφές των ύπερων θα γίνουν πιο σκούρες, ενώ η υπόλοιπη δομή παραμένει λευκή.

How To Tell That A Female Plant Has Been Pollinated

Πώς να Αποφύγετε την Επικονίαση των Θηλυκών Φυτών Σας

Η επικονίαση προϋποθέτει την ύπαρξη αρσενικών η ερμαφρόδιτων φυτών, που είναι επίσης θηλυκά φυτά, αλλά παράγουν γύρη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τον κίνδυνο επικονίασης σε χαμηλά επίπεδα είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα αρσενικά ή ερμαφρόδιτα φυτά. Ειδικά κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων της άνθισης, είναι σημαντικό να ελέγχετε συχνά για την ύπαρξη αρσενικών φυτών στον κήπο σας.

Ένας τυπικός καλλιεργητής κάνναβης συνήθως δεν έχει κάποιον λόγο για να διατηρήσει αρσενικά φυτά και θα θέλει να τα ξεφορτωθεί με το που τα εντοπίσει. Από την άλλη, όσοι ασχολούνται με την αναπαραγωγή της κάνναβης μπορεί να θέλουν να διατηρήσουν τα αρσενικά φυτά μαζί με την καλλιέργεια των θηλυκών φυτών τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο καλλιεργητής που ασχολείται με την αναπαραγωγή της κάνναβης θα ξεχωρίσει τα αρσενικά από τα θηλυκά για να αποφύγει την επικονίαση κατά λάθος. Αυτοί οι καλλιεργητές μπορεί να διατηρούν τα θηλυκά φυτά τους σε μία σκηνή και τα αρσενικά σε άλλη. Όταν καλλιεργούνται σε εξωτερικό χώρο, όπως σε έναν κήπο, τα αρσενικά συνήθως τοποθετούνται στην πιο απομακρυσμένη γωνία του κήπου, όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα θηλυκά. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, λόγω του ανέμου που παρασύρει τη γύρη, υπάρχει πάντα κίνδυνος τα θηλυκά να επικονιαστούν κατά λάθος.

How To Tell That A Female Plant Has Been Pollinated

Πώς να Αναγνωρίσετε τα Αρσενικά Φυτά Κάνναβης

Για να αναγνωρίσετε το φύλο των φυτών κάνναβης, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το στάδιο που τα φυτά θα ξεκινήσουν να παράγουν προ-άνθη και να διοχετεύουν την ενέργειά τους στην αναπαραγωγή. Τα θηλυκά φυτά κάνναβης δείχνουν το φύλο τους πιο μετά, συγκριτικά με τα αρσενικά φυτά. Στα σημεία που φαίνεται ότι θα αναπτύξουν άνθη (δηλαδή στους κόμβους μεταξύ του μίσχου και του κεντρικού κορμού), τα θηλυκά θα εμφανίσουν πολύ λεπτές λευκές τριχούλες.

Τα αρσενικά φυτά δεν εμφανίζουν τέτοιες τριχούλες στους κόμβους, αλλά αναπτύσσουν σάκους γύρης, που μοιάζουν με μικρές μπαλίτσες. Αυτές οι μπάλες μπορεί να εμφανίζονται μόνες τους ή σε ομάδες, γεγονός που εξαρτάται από το πόσο έχουμε προχωρήσει στο στάδιο της προ-άνθισης. Προς το τέλος του σταδίου ανάπτυξης. οι σάκοι γύρης θα ανοίξουν διασκορπίζοντας τη γύρη και πολύ πιθανόν να επικονιάσουν τα θηλυκά φυτά σας.

How To Spot Male Cannabis Plants

Πώς Επικονιάστηκαν τα Φυτά Κάνναβης σε Εσωτερικό Χώρο;

Καλλιεργείτε κάνναβη στην απομόνωση μιας καλλιεργητικής σκηνής εσωτερικού χώρου. Ήσασταν προσεκτικοί και ελέγχατε τα φυτά σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για σημάδια σάκων γύρης. Ωστόσο, με κάποιον τρόπο, τα θηλυκά φυτά σας επικονιάστηκαν και άρχισαν να παράγουν σπόρους. Πώς στο καλό συνέβη αυτό;

Υπάρχουν πολλές αιτίες που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Πρώτον, μπορεί εσείς οι ίδιοι να έχετε λειτουργήσει ως οι μεταφορείς της γύρης μέσα στον χώρο καλλιέργειας. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν να μπλεχτούν στις ίνες των ρούχων ή ακόμα και μέσα στα μαλλιά σας. Εάν χειρίζεστε αρσενικά φυτά σε ξεχωριστό χώρο καλλιέργειας, μπορεί να φέρατε γύρη μέσα στον χώρο όπου καλλιεργείτε τα θηλυκά φυτά.

Δεύτερον, τα φυτά σας μπορεί να υποφέρουν από στρες! Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν στρες και να αναγκάσουν τα θηλυκά φυτά να αναπτύξουν αναπαραγωγικά όργανα που είναι γνωστά ως "μπανάνες". Πρόκειται ουσιαστικά για σάκους γύρης σε θηλυκά φυτά. Είναι κυρίως αποτέλεσμα εισροής φωτός στον καλλιεργητικό χώρο κατά τη διάρκεια των σκοτεινών φάσεων, γεγονός που μπορεί να θέσει τα φυτά σε λειτουργία επιβίωσης και να τα κάνει να επικονιάσουν τον εαυτό τους.

Αυτές οι δομές με γύρη είναι δύσκολο να εντοπιστούν και οι καλλιεργητές πολλές φορές δεν καταφέρνουν να τις εντοπίσουν. Σε αντίθεση με τα "πραγματικά" ερμαφρόδιτα φυτά, τα οποία αναπτύσσουν και θηλυκά και αρσενικά αναπαραγωγικά όργανα ξεχωριστά, οι μπανάνες συνήθως εμφανίζονται σε θηλυκά άνθη. Επιπλέον, οι μπανάνες δεν είναι μόνο σάκοι γύρης. Είναι μόνο το εσωτερικό μέρος, δηλαδή ο ανθήρας. Από απόσταση, οι καλλιεργητές μπορεί εύκολα να μπερδέψουν το σχήμα και το χρώμα των ύπερων. Επειδή δεν έχουν εξωτερικό σάκο, οι μπανάνες αμέσως ξεκινούν να διασκορπίζουν τη γύρη στο άνθος αι το γονιμοποιούν πολύ γρήγορα.

Τι να Κάνετε Όταν τα Θηλυκά Φυτά Επικονιαστούν;

Ο εντοπισμός των αρσενικών φυτών κάνναβης και των επικονιασμένων θηλυκών νωρίς μπορεί να σας γλιτώσει χρόνο και προσπάθεια. Τις περισσότερες φορές, η καλύτερη στρατηγική είναι να αφαιρέσετε τόσο τα αρσενικά όσο και τα επικονιασμένα θηλυκά φυτά και να ξεκινήσετε έναν νέο κύκλο καλλιέργειας.

Μπορείτε να Καπνίσετε Επικονιασμένα Θηλυκά Άνθη;

Φυσικά! Παρόλο που δεν θα θέλατε να αγοράσετε άνθη με σπόρους, αυτά τα άνθη μπορούν να καπνιστούν. Παρόλο που για πολλούς αποτελεί την τελευταία επιλογή, δεν χρειάζεται να πετάξετε τα άνθη σας που ανέπτυξαν σπόρους. Θα μπορέσετε να γευτείτε νόστιμα τερπένια και ψυτρόπα κανναβινοειδή. Απλώς, θα χρειαστεί λίγη περισσότερη δουλειά.

Αφού συλλέξετε τα άνθη που έχουν σπόρους, θα χρειαστεί να τους αφαιρέσετε από τα λουλούδια. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το χέρι ή με ένα τσιμπιδάκι, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν αφήσατε κανέναν. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε λίγο τα άνθη σας, ώστε να διαχωριστούν από τους σπόρους χωρίς όμως να σπάσουν οι σπόροι. Έπειτα, αφαιρέστε τους σπόρους.

Μπορείτε επίσης να κόψετε τα άνθη σας σε μικρότερα τμήματα για να αφαιρέσετε τους σπόρους. Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι τριμαρίσματος για να τεμαχίσετε τα άνθη σας σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρώντας τους σπόρους που βρίσκετε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Μπορείτε να καπνίσετε αυτό το φυτικό υλικό ή να το συνδυάσετε με όσα τμήματα έχετε τριμάρει και να φτιάξετε hash ξηρού πάγου.

Ωστόσο, κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στη γύρη της κάνναβης, όπως πολλοί αντιδρούν στη γύρη άλλων φυτών. Εάν υποφέρετε από αλλεργία στη γύρη, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε τα επικονιασμένα άνθη.

Φυσικά, πάντα θα πρέπει να στοχεύετε στην προστασία των ανθών σας από τη γύρη για να παράγετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα κάνναβης. Τα άνθη με σπόρους δεν μπορούν να συγκριθούν με τα μη γονιμοποιημένα άνθη. Δείτε παρακάτω τους βασικούς λόγους για τους οποίους υστερούν.

Κακή γεύση Τα γονιμοποιημένα άνθη δεν εστιάζουν στο να παράγουν κολλώδη ρητίνη, αλλά επικεντρώνονται στην παραγωγή σπόρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή λιγότερων τερπενίων, τα οποία δίνουν τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα σε κάθε ποικιλία.
Χαμηλότερα Επίπεδα THC Μια μείωση της ρητίνης σημαίνει επίσης χαμηλότερες ποσότητες κανναβινοειδών, όπως το THC. Τα άνθη με σπόρους είναι λιγότερο δραστικά σε σύγκριση με τα άνθη που παράγουν ρητίνη καθ' όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας.
Μπορεί να Προκαλέσουν Δυσφορία Οι σπόροι μπορούν πραγματικά να χαλάσουν την όλη εμπειρία καπνίσματος. Αρχικά, κάνουν τον καπνό πολύ σκληρό στον λαιμό και μπορεί να τον ερεθίσουν όταν καίγονται. Οι σπόροι επίσης τείνουν να σκάνε όταν εκτεθούν σε θερμότητα, γεγονός που μπορεί να χαλάσει το τσιγάρο σας..

Πώς να Αποφύγετε το Πρόβλημα της Επικονίασης

Υπάρχει, φυσικά, ένας τρόπος για να αποφύγετε τελείως το πρόβλημα της επικονίασης ως οικιακός καλλιεργητής. Ως αποτέλεσμα της καινοτομίας στη σύγχρονη βιομηχανία της κάνναβης, οι θηλυκοποιημένοι σπόροι είναι τώρα διαθέσιμοι σε μια μεγάλη ποικιλία νέων και θρυλικών ποικιλιών. Σε αντίθεση με τους συνηθισμένους σπόρους, δεν θα χρειαστεί καν να ανησυχήσετε για την ύπαρξη αρσενικών φυτών στην καλλιέργειά σας. Όσο προμηθεύεστε σπόρους από έναν αξιόπιστο πωλητή, όλοι οι σπόροι θα εξελιχθούν σε φυτά που μπορείτε να καπνίσετε. Με αυτή τη γνώση, είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποιοι σπόροι ταιριάζουν καλύτερα στις καλλιεργητικές σας συνθήκες και στους προσωπικούς σας στόχους.

Μπορείτε να Φυτέψετε τους Σπόρους που Παρήχθησαν;

Εάν τα άνθη σας ανέπτυξαν σπόρους, γιατί να μην εκμεταλλευτείτε αυτήν την ατυχία φυτεύοντάς τους για να παράγετε περισσότερα φυτά; Μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά μπορεί να μην έχει καλή κατάληξη. Οι καλές ποικιλίες κάνναβης προκύπτουν από συνειδητή αναπαραγωγή. Αυτό επιτρέπει στους καλλιεργητές να "κλειδώσουν" τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν και να αποφύγουν κακά χαρακτηριστικά. Οι σπόροι που προέκυψαν από μια οργανωμένη διαδικασία είναι γενετικά σταθεροί και συνεπείς.

Εάν τα φυτά σας επικονιαστούν κατά λάθος, παρόλ' αυτά, η φύτευση αυτών των σπόρων θα ήταν τζόγος. Πιθανόν να καταλήξετε με μια αναξιόπιστη ποικιλία με φτωχή παραγωγή, κατώτερες γεύσεις και μη επιθυμητές επιδράσεις. Ωστόσο, εάν έχετε χρόνο και πόρους να διαθέσετε, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε. Μπορεί να προκύψει κάτι ιδιαίτερο!

Καλό θα ήταν, όμως να αποφύγετε την καλλιέργεια σπόρων από φυτά που έχουν επικονιάσει τον εαυτό τους. Τα φυτά που αναπτύσσουν ερμαφρόδιτα χαρακτηριστικά θα κληρονομήσουν αυτά τα γονίδια στους απογόνους, οπότε θα έχετε να αντιμετωπίσετε και πάλι την ίδια κατάσταση.

Γιατί θα Πρέπει να Αποφεύγετε να Αγοράσετε Κάνναβη με Σπόρους

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, θα πρέπει να αποφεύγετε να αγοράζετε άνθη κάνναβης με σπόρους, επειδή είναι κατώτερα σε γεύση και επίδραση, ενώ παράλληλα παράγουν σκληρό καπνό. Το συμπέρασμα είναι ότι εάν ξοδεύετε χρήματα για άνθη με σπόρους, πιθανότατα σας κλέβουν. Έτσι όπως δεν θα ήσασταν χαρούμενοι αν λαμβάνατε ένα σακουλάκι γεμάτο με κλαδάκια, οι σπόροι προσθέτουν βάρος, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά αγοράζετε λιγότερη κάνναβη από εκείνη που θα έπρεπε.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις