Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Steven Voser


Η νέα τάση της μικροκαλλιέργειας κάνναβης αμφισβητεί τους κανόνες σχετικά με το πόσος χώρος χρειάζεται για να καλλιεργηθεί εξαιρετική κάνναβη στο σπίτι.

Χάρη στον νέο και βελτιωμένο εξοπλισμό καλλιέργειας (ειδικά τα φώτα καλλιέργειας) και την αύξηση της γνώσης σχετικά με το φυτό της κάνναβης, οι μικροκαλλιεργητές είναι σε θέση να παράγουν μεγάλες σοδειές σε εξαιρετικά μικρούς χώρους.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μικροκαλλιέργεια και θα σας προετοιμάσουμε να καλλιεργήσετε υπέροχη κάνναβη σε (σχεδόν) οποιονδήποτε χώρο.

Κατανόηση των Βασικών Αρχών της Μικροκαλλιέργειας

Η μικροκαλλιέργεια είναι κατά βάση καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο, αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Έχει να κάνει με την παραγωγή κορυφαίας ποιότητας ανθών με όλη τη γεύση, το άρωμα και την ισχύ που επιθυμείτε, αλλά σε περιορισμένο χώρο (όπως μικρές ντουλάπες DIY, ντουλάπια, ψυγεία ή ακόμα και πύργους επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών). Εναλλακτικά, ορισμένοι καλλιεργητές επιλέγουν να αγοράσουν έτοιμα κουτιά διακριτικής καλλιέργειας.

Ο ελάχιστος χώρος που θα χρειαστείτε για την καλλιέργεια κάνναβης σε μια μικρό-εγκατάσταση είναι 35 × 35 × 75cm. Για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη χώρου σε μια μικροκαλλιέργεια, θα πρέπει να κάνετε μικρές προσαρμογές στον φωτισμό και τον αερισμό σας, στις ποικιλίες που επιλέγετε να καλλιεργήσετε, στο μέσο της καλλιέργειάς σας και στο πρόγραμμα ποτίσματος και παροχής των θρεπτικών συστατικών.

Χρήση Της Σωστής Ποσότητας Χώματος

Η μικροκαλλιέργεια γίνεται συνήθως με τη χρήση χώματος, καθώς η εγκατάσταση ενός συστήματος χωρίς χώμα ή ενός υδροπονικού συστήματος σε έναν χώρο τόσο μικρό όσο ένα μίνι ψυγείο μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Έτσι, για να αντιμετωπίσετε την έλλειψη χώρου που πληροί τις προϋποθέσεις για μια μικροκαλλιέργεια, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο χώμα για να μην αφήσετε τα φυτά σας να ξεπεράσουν τον μικρό τους χώρο ή την ντουλάπα τους.

Το ριζικό σύστημα είναι ένα κρίσιμο μέρος του φυτού και το μέγεθός του επηρεάζει πολύ το ύψος του φυτού. Τα περισσότερα φυτά τείνουν να καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο κάτω, όσο και πάνω από το έδαφος. Σε μια μικροκαλλιέργεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη συσχέτιση μεταξύ του μεγέθους του ριζικού συστήματος (άρα, και της ποσότητας του μέσου καλλιέργειας) και του μεγέθους του φυτού για να ελέγξουμε την ανάπτυξη των φυτών μας και να την προσαρμόσουμε στους περιορισμούς του χώρου μας.

Παρακάτω θα δείτε πώς τα διαφορετικά μεγέθη γλάστρας θα επηρεάσουν το ύψος των φυτών της κάνναβής σας:

  • Γλάστρες 12 λίτρων: ~1–1.5m
  • Γλάστρες 5 λίτρων: ~60cm
  • Γλάστρες 2–3 λίτρων: ~24cm
  • Γλάστρες 500ml: ~13cm

Σημειώστε ότι αυτά τα στοιχεία είναι απλώς εκτιμήσεις και το ακριβές μέγεθος των φυτών σας θα ποικίλλει ανάλογα με τη γενετική τους. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι τα φυτά που καλλιεργούνται σε μικρά δοχεία θα πρέπει να εμπλουτίζονται και να ποτίζονται πιο τακτικά από τα φυτά που καλλιεργούνται σε μεγαλύτερα δοχεία με πρόσβαση σε περισσότερο χώμα.

Για μικροκαλλιέργεια γενικά συνιστούμε να χρησιμοποιείτε γλάστρες των 3 λίτρων. Ωστόσο, έχουμε δει ορισμένους καλλιεργητές που έχουν ελαφρώς μεγαλύτερους χώρους να χρησιμοποιούν γλάστρες έως και 9 λίτρων. Το πόσο μεγάλο ή μικρό θα επιλέγετε να είναι το μέγεθος των γλαστρών σας εξαρτάται από εσάς. Απλώς να έχετε κατά νου ότι η χρήση μεγαλύτερων γλαστρών πιθανότατα θα περιορίσει τον αριθμό των φυτών που μπορείτε να καλλιεργήσετε (αλλά περισσότερα φυτά δεν θα μεταφραστούν απαραίτητα σε μεγαλύτερη απόδοση της μικροκαλλιέργειας).

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Εύρεση Του Σωστού Φωτισμού Καλλιέργειας

Πρώτα και κύρια, θα θελήσετε να στραφείτε σε LED φώτα για μικροκαλλιέργειες. Τα φώτα HPS και HPI απλά δεν είναι κατάλληλα για αυτές τις μικρές καλλιέργειες, καθώς παράγουν υπερβολικά πολλή θερμότητα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε τη χρήση πάνελ LED. Ένα πάνελ 15W είναι ικανό να παράγει έως 3000 lumen ενώ δεν παράγει σχεδόν καθόλου θερμότητα και δεν καταλαμβάνει σχεδόν καθόλου χώρο (το πάνελ έχει διαστάσεις μόλις 130 × 110mm).

Εναλλακτικά, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μικρό πάνελ LED 60W για τη μικροκαλλιέργειά σας. Ανάλογα με το πόσο μικρός είναι ο χώρος στον οποίο καλλιεργείτε, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ποτέ να διατηρήσετε αυτό το πάνελ σε λειτουργία στο 100%. Συνιστούμε να το διατηρήσετε στο 25–50% για να βοηθήσετε στον έλεγχο του τεντώματος του φυτού σας κατά τη διάρκεια της βλάστησης και στη συνέχεια να το αυξήσετε στο 50–75% κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, ανάλογα με το τέντωμα του φυτού. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το πρόγραμμα φωτισμού του LED πάνελ χρησιμοποιώντας έναν ρυθμιστή, ο οποίος λειτουργεί μέσω εφαρμογής για κινητές συσκευές.

Σωστή Τοποθέτηση των Λαμπών της Καλλιέργειάς Σας

Ένα συχνό ερώτημα που αντιμετωπίζουν οι μικροκαλλιεργητές είναι το εξής: Πού να τοποθετήσω τα φώτα μου;

Οι παραδοσιακές εγκαταστάσεις καλλιέργειας εσωτερικού χώρου τοποθετούν το κύριο φως της καλλιέργειας ακριβώς πάνω από την κορυφή του φυτού. Όμως, δεδομένου ότι οι μικροκαλλιεργητές συχνά έχουν εξαιρετικά μικρούς χώρους, αυτή η ρύθμιση μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Σε μικρούς κατακόρυφους χώρους (όπως ένα κουτί καλλιέργειας, ένα μικρό ντουλάπι ή έπιπλο ή ένας πύργος υπολογιστή), συνήθως θα είναι καλύτερα να τοποθετείτε τα κύρια φώτα της καλλιέργειας κατά μήκος μιας ή πολλαπλών πλευρών του φυτού σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μεγαλύτερη επιφάνεια στην κορυφή, να βελτιώσετε τη διείσδυση του φωτός μέσα στο φυτό και να αποτρέψετε τα φυτά από το να τεντωθούν προς τα πάνω στον χώρο που καλλιεργείτε.

Για ακόμα περισσότερο έλεγχο, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να δημιουργήσετε δύο ξεχωριστά κουτιά καλλιέργειας. ένα για την ανάπτυξη και άλλο για την ανθοφορία. Στο κουτί ανάπτυξης, ενδέχεται να μπορέσετε να τοποθετήσετε το φως καλλιέργειας ακριβώς πάνω από το φυτό σας, καθώς η διείσδυση του φωτός δεν θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης όσο κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Θυμηθείτε να έχετε κατά νου την ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται τα φυτά σας και προσπαθήστε να βρείτε ποικιλίες που αναπτύσσονται με ταχύτητα που ταιριάζει στο μέγεθος του χώρου σας.

Εάν επιλέξετε να εγκαταστήσετε το φως καλλιέργειας πάνω από τα φυτά σας, θυμηθείτε να το κρατάτε στη σωστή απόσταση και ένταση. Εάν το φως σας είναι πολύ κοντά ή το φως είναι πολύ δυνατό, τα φυτά είναι πιθανό να αναπτύξουν πολύ μικρές αποστάσεις μεταξύ των κόμβων τους και μπορεί να εμφανίσουν σημάδια που υποδηλώνουν ελαφρύ στρες. Εάν, από την άλλη πλευρά, το φως σας είναι πολύ μακριά ή πολύ αδύναμο για τα φυτά σας, αυτά θα τεντωθούν και θα έχουν πιο μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των κόμβων τους.

Στο κουτί ανθοφορίας σας, ωστόσο, σας συνιστούμε να τοποθετήσετε τα φώτα σας κατά μήκος των πλευρών των φυτών σας. Αυτό θα παρέχει την καλύτερη διείσδυση του φωτός και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη επιφάνεια στην κορυφή γεμάτη από άνθη. Συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιείτε ένα κάθετο δίχτυ για να κρατάτε τα φυτά σας στο κέντρο του χώρου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το δίχτυ για να εκπαιδεύσετε απαλά τα φυτά σας και να ελέγξετε την ανάπτυξή τους όπως σας ταιριάζει, δεδομένου του χώρου σας.

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Πώς να Διαχειριστείτε τον Εξαερισμό και τη Μυρωδιά σε μια Μικροκαλλιέργεια Κάνναβης

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια ασήμαντη λεπτομέρεια, ο σωστός εξαερισμός της μικροκαλλιέργειας κάνναβης είναι απαραίτητος. Όταν εργάζεστε σε έναν τόσο μικρό χώρο, ο αέρας μπορεί γρήγορα να μείνει στάσιμος και να αρχίσει να δημιουργεί πολλά προβλήματα στα φυτά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά καταναλώνουν το CO₂ από το περιβάλλον τους για να κάνουν φωτοσύνθεση. Όταν καλλιεργείτε σε τόσο μικρούς χώρους, τα φυτά σας έχουν πολύ περιορισμένη πρόσβαση σε φρέσκο, πλούσιο σε CO₂ αέρα, καθιστώντας τον σωστό αερισμό απαραίτητο για υγιή φυτά.

Ευτυχώς, ο εξαερισμός ενός χώρου μικροκαλλιέργειας κάνναβης είναι εύκολος.

Εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε τη δική σας εγκατάσταση μικροκαλλιέργειας, το μόνο που θα χρειαστείτε για να διασφαλίσετε τον εξαερισμό του χώρου σας είναι ένας μικρός ανεμιστήρας, όπως ο ανεμιστήρας 24V Brushless Centrifugal Blower. Αν και μπορεί να μην του φαίνεται, αυτός ο μικροσκοπικός ανεμιστήρας θα κάνει τέλεια δουλειά στο να απομακρύνει τον παλιό, στάσιμο αέρα από τον χώρο σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να τον εγκαταστήσετε ακριβώς πάνω από τα φυτά σας.

Εάν έχετε αρκετό χώρο, ίσως θα ήταν χρήσιμο να έχετε και έναν μικρό ανεμιστήρα χειρός μέσα στο χώρο σας για να επιτρέπετε στον αέρα να κυκλοφορεί σωστά γύρω από τα φυτά σας.

Για ακόμα καλύτερο εξαερισμό και κυκλοφορία του αέρα, συνιστούμε να εγκαταστήσετε έναν μικρό ανεμιστήρα εισαγωγής αέρα στο κάτω μέρος της εγκατάστασης της μικροκαλλιέργειας. Ένας ανεμιστήρας ψύξης υψηλής ταχύτητας, για παράδειγμα, θα επιτρέπει μια συνεχή εισροή φρέσκου αέρα στον χώρο της μικροκαλλιέργειάς σας.

Επειδή η μικροκαλλιέργεια συνήθως σας επιτρέπει να καλλιεργήσετε ένα μικρό φυτό κάνναβης (ή δύο) στον χώρο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε φίλτρα άνθρακα για να διαχειριστείτε τη μυρωδιά. Ωστόσο, εάν θέλετε να είστε εξαιρετικά ασφαλείς, η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα στον ανεμιστήρα εξόδου που αναφέραμε παραπάνω είναι απλή. Το φίλτρο πρέπει να εγκατασταθεί μπροστά από τον ανεμιστήρα εξόδου σας και έτσι μπορεί να σας "κλέψει" λίγο χώρο μέσα στο μίνι δωμάτιο/κουτί καλλιέργειας.

Πώς να Ποτίζετε τα Φυτά Κάνναβης σε μια Μικροκαλλιέργεια

Το πότισμα των φυτών της κάνναβής σας σε μια μικρή εσωτερική εγκατάσταση μπορεί να είναι δύσκολο λόγω της έλλειψης χώρου. Εάν φτιάχνετε τη δική σας εγκατάσταση, λάβετε αυτό υπόψη και προσπαθήστε να αφήσετε αρκετό χώρο γύρω από τη βάση των φυτών σας, ώστε να μπορείτε να τα ποτίζετε άνετα. Θυμηθείτε ότι το νερό που πέφτει πάνω στο φύλλωμα και τα άνθη των φυτών σας μπορεί να προκαλέσει μυκητιακά προβλήματα, επομένως θα θέλετε να το αποφύγετε με κάθε κόστος.

Εάν καλλιεργείτε σε έναν πραγματικά μικροσκοπικό χώρο—έναν χώρο όπου δεν μπορείτε να περπατήσετε ή να πάρετε μια καλή θέση πάνω από τα φυτά σας—βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αφαιρέσετε τα φυτά σας για πότισμα, ώστε να μην καταλήξετε να δημιουργήσετε χάος στον χώρο σας.

Δεδομένης της μικρής κλίμακας μιας μικροκαλλιέργειας, γενικά δεν πιστεύουμε ότι δικαιολογείται η εγκατάσταση κάποιου αυτόματου συστήματος ποτίσματος. Απλώς οπλιστείτε με υπομονή ώστε να ποτίζετε χειροκίνητα τα φυτά σας χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποτιστήρι ή μπουκάλι.

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τις Τεχνικές Καλλιέργειας σε μια Εγκατάσταση Μικροκαλλιέργειας Κάνναβης

Οι μικροκαλλιέργειες απαιτούν συνήθως μικρότερα, πιο θαμνώδη φυτά. Προκειμένου να επιτύχετε αυτή τη δομή και να παράγετε αξιοπρεπείς σοδειές σε τόσο μικρούς χώρους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ορισμένες τεχνικές καλλιέργειας όπως το LST, το HST ή το ScrOG και η Αποφύλλωση. Παρακάτω, θα μοιραστούμε μερικές βασικές συμβουλές για το πώς να προσαρμόσετε αυτές τις τεχνικές σε μια καλλιέργεια μικρού μεγέθους.

LST

Το LST είναι εύκολα μια από τις αγαπημένες μας τεχνικές καλλιέργειας και μπορεί να είναι εξαιρετικά βολική όταν καλλιεργούμε σε μικρούς χώρους. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η τεχνική LST μπορεί να διαφέρει σε μια μικροκαλλιέργεια είναι ο τρόπος με τον οποίο κατευθύνετε την ανάπτυξη του φυτού σας. Θυμηθείτε, ο στόχος του LST είναι να ανοίξει τη δομή του φυτού σας και να βελτιώσει τη διείσδυση του φωτός. Σκεφτείτε πώς θα το πετύχετε αυτό, δεδομένου του φωτισμού στον μικρό χώρο σας.

LST

HST (Topping, Super Cropping, FIM, κ.λπ.)

Οι τεχνικές υψηλού στρες μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολες στο να εφαρμοστούν σε μια μικροκαλλιέργεια. Το κόψιμο των κορυφών (topping), για παράδειγμα, δημιουργεί πολλαπλές κύριες συστοιχίες ανθών, πράγμα που μπορεί να μην είναι ιδανικό για μικρούς, στενούς κάθετους εσωτερικούς κήπους.

Εάν καλλιεργείτε σε έναν χαμηλό αλλά ανοιχτό χώρο (όπως ένα ράφι, για παράδειγμα), μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές super cropping ή fimming από νωρίς για να δημιουργήσετε ένα κοντό φυτό γεμάτο με παχιά άνθη. Στην πραγματικότητα, το υπερβολικό κλάδεμα μπορεί να είναι χρήσιμο και στις δύο περιπτώσεις, καθώς ενισχύει το φυτό σας έγκαιρα για την άνθιση και, όπως το LST, μπορεί να κατευθύνει την ανάπτυξη προς τη σωστή κατεύθυνση για να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τα φώτα σας.

HST (Topping, Super Cropping, FIM, etc.)

ScrOG

Το Screen of Green είναι μια άλλη από τις αγαπημένες μας τεχνικές εκπαίδευσης και με χαρά σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμα και σε κήπους μικροκαλλιέργειας κάνναβης. Εάν διαθέτετε έναν στενό κατακόρυφο χώρο με πλευρικά φώτα, για παράδειγμα, η χρήση μιας ενός κάθετου πλέγματος μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε ένα μεγάλο φυτό που δέχεται άπλετο φως.

Από την άλλη πλευρά, σε ένα κοντό, οριζόντιο ντουλάπι μικροκαλλιέργειας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ScrOG όπως θα κάνατε σε μια κανονική καλλιέργεια εσωτερικού χώρου για να δημιουργήσετε μια φουντωτή, ομοιόμορφη κορυφή που, όταν έρθει η ώρα της συγκομιδής, θα είναι γεμάτη με κολλώδη άνθη.

ScrOG

Αποφύλλωση

Η αποφύλλωση είναι απαραίτητη για τη μικροκαλλιέργεια. Σε έναν στενό, κατακόρυφο χώρο καλλιέργειας με πλευρικά φώτα, το κόψιμο των φύλλων θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το περιττό φύλλωμα και θα εξασφαλίσει ότι όλα τα μέρη του φυτού σας έχουν αρκετό φως για να αναπτύξουν μεγάλα, συμπαγή άνθη.

Defoliación

Πότε να Γυρίσετε την Μικροκαλλιέργεια σας σε Ανθοφορία

Σε γενικές γραμμές, σας συνιστούμε να γυρίσετε τα φυτά της κάνναβής σας σε ρύθμιση ανθοφορίας μόλις φτάσουν στο μισό ύψος του μικροσκοπικού κουτιού σας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα φυτά έχουν ακόμα αρκετό χώρο για να τεντωθούν πριν από την άνθιση, χωρίς να πλησιάσουν πολύ στην κορυφή του κουτιού/ντουλαπιού σας.

Θυμηθείτε ότι ο ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσονται τα φυτά σας σχετίζεται άμεσα με την ποσότητα φωτός που λαμβάνουν. Περισσότερο φως θα οδηγήσει σε μικρότερες αποστάσεις μεταξύ των κόμβων, ενώ τα φυτά που αναπτύσσονται με λιγότερο φως θα τεντωθούν, με αποτέλεσμα μεγαλύτερα κενά μεταξύ των κόμβων. Μπορεί να χρειαστεί να παίξετε με τον φωτισμό στο μικρό δωμάτιο σας για να βρείτε το ιδανικό σημείο για κάθε μία από τις ποικιλίες σας.

Μικροκαλλιέργεια Κάνναβης: Αναμένετε Ρεαλιστικά Αποτελέσματα

Όπως συμβαίνει με κάθε καλλιέργεια κάνναβης, είναι σημαντικό να θέτετε στον εαυτό σας κάποιες ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το μέγεθος και την ποιότητα της συγκομιδής σας, καθώς και τον χρόνο που θα σας πάρει για να φτάσετε από τον σπόρο στη συγκομιδή.

Σε γενικές γραμμές, καλλιεργώντας σε ένα μικρό χώρο 35 × 35 × 75cm χρησιμοποιώντας κατά μέσο όρο 30W φωτός σε όλη τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας, μπορείτε να περιμένετε να συλλέξετε μεταξύ 25 και 45g, ανάλογα με την ποικιλία, το πρόγραμμα θρεπτικών συστατικών, τις τεχνικές εκπαίδευσης και τις δεξιότητές σας. Συνήθως θα μπορείτε να φτάσετε από τον σπόρο στη συγκομιδή μέσα σε 3–4 μήνες, ανάλογα (προφανώς) με τον κύκλο φωτός σας και τη γενετική των φυτών σας.

Τέλος, το κόστος της δημιουργίας του κουτιού/δωμάτιου μικροκαλλιέργειας ποικίλλει πολύ. Εάν επιλέξετε να δημιουργήσετε τον δικό σας χώρο μικροκαλλιέργειας, ενδέχεται να μπορείτε να το κάνετε σχετικά φθηνά (λάβετε υπόψη ότι το πάνελ LED θα είναι εύκολα το μεγαλύτερο αρχικό κόστος).

Επιλογή Κατάλληλης Ποικιλίας

Όταν πρόκειται για μικροκαλλιέργεια, η επιλογή της σωστής ποικιλίας είναι πολύ σημαντική λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι το ύψος της ποικιλίας της κάνναβής σας. Οι ποικιλίες Sativa γίνονται ψηλότερες και είναι πιο λεπτές από τις Indica, οι οποίες τείνουν να είναι κοντές και θαμνώδεις.

Επιπλέον, κατά τη φάση της ανθοφορίας τα φυτά Sativa αυξάνουν το ύψος τους κατά 200–300%, ενώ τα Indica μόλις κατά 50–100%, γεγονός που δείχνει ότι τα φυτά Indica είναι πιο συμβατά με τη μικροκαλλιέργεια.

Μια άλλη λογική επιλογή θα ήταν οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης παραμένουν μικρές λόγω της γενετικής τους (πολλές από αυτές είναι ακόμα μικρότερες και από τις ποικιλίες Indica) και δεν εξαρτώνται από το πρόγραμμα φωτισμού, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν μικρότερο χρόνο συγκομιδής.

3 Ιδανικές Ποικιλίες για Μικροκαλλιέργεια

Φυσικά, ορισμένες γενετικές είναι πιο κατάλληλες για μικροκαλλιέργεια από άλλες και οι παρακάτω είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ποιοτικών επιλογών. Θα παρατηρήσετε ότι όλες αυτές οι ποικιλίες έχουν κάτι κοινό: είναι αυτόματης άνθισης.

ROYAL DWARF

Η Royal Dwarf είναι πραγματικά μια μικροσκοπική ποικιλία κάνναβης που μπορεί να παραμείνει σε πολύ μικρό μέγεθος φτάνοντας σε ύψος τα 40cm, όταν εκπαιδευτεί με τους τρόπους που αναφέρονται παραπάνω. Αυτό το φυτό δημιουργήθηκε για έναν και μόνο λόγο: τη διακριτικότητα. Οι καλλιεργητές μπορούν εύκολα να καλλιεργήσουν πολλαπλά φυτά Royal Dwarf στο σπίτι τους χωρίς να εγείρουν ούτε μια υποψία. Μπορεί εύκολα να καλλιεργηθεί μέσα σε τροποποιημένα ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες, κουτιά και πύργους υπολογιστών. Μικρά φώτα LED μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε αυτούς τους μικροσκοπικούς χώρους για να αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα. Η Royal Dwarf είναι ουσιαστικά η έκδοση της αυτόματης άνθησης της θρυλικής Skunk και δημιουργήθηκε διασταυρώνοντας μια ποικιλία Skunk μαζί με μια συγκεκριμένη ποικιλία Ruderalis. Προσφέρει διεγερτικές αλλά διακριτικές επιδράσεις Sativa με THC που φτάνει το 13%. Επομένως, είναι ιδανική για χρήση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ επιτρέπει στον χρήστη να παραμένει ενεργητικός και να μη διεγείρεται πολύ. Τα μικρά αλλά συμπαγή άνθη της προσφέρουν γλυκές και γεμάτες εσπεριδοειδή γεύσεις.

Η Royal Dwarf θα είναι έτοιμη για συγκομιδή σε μόλις 8–9 εβδομάδες μετά τη βλάστηση των σπόρων. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε εσωτερικό χώρο θα παρέχουν αποδόσεις έως και 200g/m² και δεν θα υπερβούν τα 70cm σε ύψος. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε εξωτερικό χώρο σε παρτέρια κήπου ή κρυφά σημεία καλλιέργειας θα παράγουν 30–80g/φυτό και θα φτάσουν σε ύψος τα 50–90cm.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 εβδομάδες μετά την άνθιση
22_Effect_1 Δημιουργικότητα, Παρακίνηση

Αγορά Royal Dwarf

EASY BUD

Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να καταλάβεις πώς έλαβε το όνομά της αυτή η ποικιλία. Η Easy Bud είναι η τέλεια ποικιλία για αρχάριους και ακόμα καλύτερη για όσους θέλουν να ξεκινήσουν με χαμηλούς τόνους, διατηρώντας τη διακριτικότητά τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτή η ποικιλία περνά απαρατήρητη όπου κι αν καλλιεργηθεί, φτάνοντας σε μέσο ύψος τα 50 εκατοστά. Αυτό καθιστά δυνατή την καλλιέργειά της σε χαμηλές σοφίτες, άδεια ντουλάπια και κρυφές γωνιές του κήπου. Η Easy Bud διαθέτει κυρίως γενετική Indica και παρέχει μια πολύ εκλεπτυσμένη και απαλή επίδραση που χαλαρώνει τους χρήστες και διεγείρει την όρεξη. Τα επίπεδα THC που φτάνουν το 12% κάνουν την Easy Bud ακόμα πιο κατάλληλη για αρχάριους. Τα άνθη της είναι γεμάτα με γεύσεις εσπεριδοειδών και βοτάνων, καθιστώντας τη μια εξαιρετική προσθήκη σε ορισμένα βρώσιμα χαμηλής έντασης.

Η Easy Bud δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ως μητρικές ποικιλίες τη White Indica και τη Ruderalis και είναι σε θέση να παράγει σημαντικές σοδειές σε σχέση με το μικρό της ανάστημα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου προσφέρουν έως και 325g/m² και φτάνουν σε ύψος τα 50–60cm. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε εξωτερικό χώρο προσφέρουν 30–80g/φυτό και φτάνουν σε ύψος τα 60–110cm. Η Easy Bud θα είναι έτοιμη να τη δοκιμάσετε μόλις μετά από 8–9 εβδομάδες από την τοποθέτηση των σπόρων στο χώμα.

Easy Bud

Easy Bud
23_genetic background_1 White Indica x Ruderalis
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 7 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 12%
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 55% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 9-10 εβδομάδες μετά την άνθιση
22_Effect_1 Σωματική Χαλάρωση

Αγορά Easy Bud

QUICK ONE

Η Quick One είναι μια άλλη συμπαγής ποικιλία κάνναβης που μπορεί να καλλιεργηθεί με απόλυτη μυστικότητα. Οι περισσότερες ποικιλίες αυτόματης άνθισης έχουν σύντομους χρόνους ανθοφορίας, αλλά η Quick One έχει πραγματική λαχτάρα για ταχύτητα. Αυτό το παιδί των Lowryder 1 και Old School Indica μπορεί να είναι έτοιμο για συγκομιδή σε μόνο 8 εβδομάδες μετά τη βλάστηση. Αν θέλετε μια γρήγορη σοδειά ανθών όπου κυριαρχεί η γενετική Indica, τότε αυτή είναι η ποικιλία σας. Το επίπεδο THC της τάξης του 13% προσφέρει επιδράσεις που φέρνουν σωματική χαλάρωση. Έτσι, είναι εξαιρετική για χαλάρωση το βράδυ, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Αυτή η ευχάριστη επίδραση συνδυάζεται με γεύσεις γλυκύτητας και εσπεριδοειδών.

Μην αφήσετε το μέγεθος της Quick One να σας ξεγελάσει, καθώς είναι περισσότερο από ικανή να προσφέρει αρκετά άνθη για προσωπική χρήση για αρκετό καιρό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου παρέχουν 275–325g/m² και φτάνουν σε ύψος τα 50–60cm. Φυτά που καλλιεργούνται σε εξωτερικό χώρο κρύβονται εύκολα ανάμεσα σε άλλα είδη φυτών και προσφέρουν 100–150g ανά φυτό από φρουτώδη άνθη.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 6 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100 - 150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 εβδομάδες μετά την άνθιση
22_Effect_1 Σωματική Χαλάρωση

Αγορά Quick One

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37823 αξιολογήσεις