Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Adam Parsons

Πώς να μεταφυτεύσετε την κάνναβη: συμβουλές και κόλπα.


Οι υγιείς ρίζες σημαίνουν ισχυρά φυτά και μεγάλα, ρητινώδη μπουμπούκια. Το μέγεθος μετράει—όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο!

Είτε έχετε αποφασίσει να καλλιεργήσετε με την τεχνική SOG ή ScrOG, είτε διατηρείτε τα πράγματα εξαιρετικά απλά, θα πρέπει να μεταφυτεύσετε την κάνναβη σε μεγαλύτερες γλάστρες τουλάχιστον δύο φορές. Υπάρχουν, φυσικά, ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα —τις οποίες θα δούμε αργότερα— αλλά πρώτα, ας θέσουμε μια πολύ σημαντική ερώτηση.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ;

Σε αντίθεση με την υδροπονική καλλιέργεια, η καλλιέργεια σε στερεό μέσο, όπως το χώμα ή ο κοκοφοίνικας, κάνει τη μεταφύτευση σε μεγαλύτερες γλάστρες απαραίτητη καθώς τα φυτά σας μεγαλώνουν. Γιατί συμβαίνει, όμως, αυτό;

Καθώς οι ρίζες επεκτείνονται στο υπόστρωμα κι αναζητούν θρεπτικά συστατικά, το δίκτυό τους θα αναπτυχθεί ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Όταν οι ρίζες έχουν γεμίσει εντελώς τον όγκο της γλάστρας, με κύκλους γύρω από την εσωτερική περίμετρο του δοχείου, οι καλλιεργητές αναφέρονται σε αυτά τα φυτά ως "ριζωμένα". Η φυτική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί, περιορίζοντας τελικά τις αποδόσεις των φυτών σας.

Η έγκυρη μεταφύτευση σε μεγαλύτερες γλάστρες μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αυτού του φαινομένου. Η μεταφύτευση διασφαλίζει ότι οι ρίζες έχουν πάντα χώρο για να αναπτυχθούν ελεύθερα και δυναμικά.

Video id: 275636482

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΕΤΕ;

Σε αντίθεση με όσα είπαμε στην αρχή αυτού του άρθρου, η μεταφύτευση δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, δεν μπορείτε να την αποφύγετε, αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση.

Τα φυτά μεγαλώνουν γρηγορότερα σε μικρότερες γλάστρες, αλλά είναι πιο ευαίσθητα στο υπερβολικό πότισμα και στην υπερβολική θρέψη. Όταν ξεκινάτε με τα φιντάνια σε μικρές γλάστρες και κύπελλα, ο κίνδυνος εμφάνισης μυκήτων κι άλλων προβλημάτων μετριάζεται σε μεγάλο βαθμό, αλλά προκύπτουν νέα προβλήματα, όταν τα φυτά σας που πρόκειται να εισέλθουν στη φυτική φάση θέλουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ριζικό σύστημα.

Ένας καλός τρόπος για τη μεταφύτευση είναι να διατηρήσετε τα φιντάνια σας σε δοχεία δενδρυλλίων, έως ότου το καθένα να αναπτύξει τουλάχιστον τρεις κόμβους. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να μεταφυτεύσετε τα φυτά σας σε μεγαλύτερες γλάστρες μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος. Τελικά, θα πρέπει να μεταφυτεύσετε ξανά τα φυτά σας στα τελικά, μεγαλύτερα δοχεία όπου μπορούν πραγματικά να ανθίσουν.

Συνήθως, θα μεταφυτεύσετε ένα φυτό φωτοπεριόδου 2–3 φορές. Δεν συνιστώνται οι πιο συχνές μεταφυτεύσεις, καθώς προκαλούν σημαντικό στρες.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΑΣ

Ας δούμε μια λίστα οπτικών ενδείξεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν τα φυτά σας πρέπει να μετακινηθούν σε μεγαλύτερες γλάστρες!

 • Μέγεθος φυτού: Εάν ένα φυτό έχει ξεπεράσει εμφανώς το δοχείο, είναι καιρός να το μεταφυτεύσετε. Κοιτάξτε τον αριθμό των κόμβων ως κατευθυντήρια γραμμή.
 • Ταχύτητα ανάπτυξης: Εάν δείτε την ανάπτυξη του φυτού σας να επιταχύνεται σε ένα πολύ μικρό δοχείο, μεταφυτεύστε το πριν σταματήσει η ανάπτυξη. Μια ένδειξη: όσα περισσότερα μεγάλα φύλα έχουν τα φυτά σας, τόσο περισσότερο μπορούν να φωτοσυνθέσουν και τόσο μεγαλύτερα θα γίνουν.
 • Ανάπτυξη ρίζας: Εάν τα φυτά είναι ριζωμένα ή ρίζες βγαίνουν από το δοχείο, πρέπει να μεταφυτευτούν.
 • Προβλήματα με το πότισμα: Τα αναπτυσσόμενα φυτά διψάνε! Εάν το δοχείο στεγνώνει πολύ γρήγορα, ενδέχεται τα φυτά σας να χρειάζονται ένα μεγαλύτερο δοχείο.
 • Αυξανόμενα προβλήματα: Εάν παρατηρήσετε αργή ανάπτυξη ή "άρρωστα" φύλλα από φυτά που είναι τοποθετημένα σε μικρές γλάστρες, αυτό μπορεί να οφείλεται στο μέγεθος του δοχείου τους.
ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΑΣ

ΠΟΣΟ ΧΩΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΝΝΑΒΗ;

Στη φύση, η απόσταση των φυτών επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν. Όταν η κάνναβη καλλιεργείται για βιομηχανικούς σκοπούς, το ένα φυτό φυτεύεται κοντά στο άλλο. Το πλέξιμο των ριζών των φυτών απελευθερώνει ορμόνες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη ψηλών φυτών χωρίς πολλές πλευρικές διακλαδώσεις. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει αξιοποιηθεί από τον άνθρωπο εδώ και πολλά χρόνια για να αποκτήσει τέλειες ίνες που δεν διακόπτονται από βαριά διακλάδωση.

Ωστόσο, όταν καλλιεργείτε μαριχουάνα για προσωπική χρήση, γενικά θέλετε να επιτρέψετε σε κάθε φυτό να έχει περισσότερο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενθαρρύνετε τις διακλαδώσεις και την ισχυρή ανάπτυξη, ενώ θα διασφαλιστεί και η ευρύτερη υγεία του φυτού. Συνεπώς, πόσο μεγάλα πρέπει να είναι τα δοχεία σας σε κάθε στάδιο ανάπτυξης;

Για να σας προσφέρουμε έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά τον χώρο και τον χρόνο σας, ακολουθεί μια λίστα με τυπικά μεγέθη δοχείων μαζί με το στάδιο ανάπτυξης που συνήθως χρησιμοποιούνται. Ένα τυπικό φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί σε μια γλάστρα 30cm ως το τελικό του δοχείο κι ένα εξαιρετικό φυτό σε μια γλάστρα ~ 60cm. Σε μια τυπική γλάστρα η διάμετρος στο χείλος είναι ίση με το βάθος της. Ένα υγιές φυτό κάνναβης μπορεί εύκολα να έχει έναν θόλο τρεις φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο του δοχείου.

Για φιντάνια και νεαρά φυτά στη φυτική φάση

Για στιβαρά φυτά στη φυτική φάση

Έναρξη του τελικού ορίου μεγέθους του δοχείου
10cm = 0.5l  25cm = 11l  46cm = 57l 
13–15cm = 1l 30cm = 19l  61cm = 95l
18–20cm = 4l 36cm = 26l  76cm = 114l
22cm = 7.5l 41cm = 38l -


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΤΕΥΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΟΧΕΙΟ;

Αυτό εξαρτάται από εσάς. Ωστόσο, σε μια μεγάλη γλάστρα με άφθονο χώμα όπου δεν έχουν ακόμη διεισδύσει οι ρίζες, υπάρχει ο κίνδυνος να συγκεντρωθεί υπερβολικά πολύ νερό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν ποτίζετε, ώστε να μην δημιουργηθούν συνθήκες για μούχλα, σήψη ή οποιοδήποτε άλλο είδος παθογόνου ή λοίμωξης.

Η κάνναβη προτιμά ξηρές συνθήκες στις άκρες των ριζών, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Εάν φυτέψετε απευθείας στο μεγαλύτερο δοχείο, ποτίστε με φειδώ την πρώτη εβδομάδα μετά τη μεταφύτευση. Να θυμάστε ότι οι μικρότερες γλάστρες είναι ευκολότερες στη φροντίδα, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες εβδομάδες της βλάστησης. Τα μικρά δοχεία είναι επίσης ευκολότερα στην κίνηση και μπορούν εύκολα να περιστραφούν για κάλυψη φωτός 360°.

ΠΟΙΟΝ ΤΥΠΟ ΓΛΑΣΤΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ;

Οι περισσότεροι καλλιεργητές κάνναβης επιλέγουν τυπικές, λευκές, πλαστικές γλάστρες με οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Γιατί συγκεκριμένα λευκές γλάστρες; Το μαύρο ή άλλα σκούρα χρώματα θα δημιουργήσουν θερμότητα καθώς ο ήλιος πέφτει πάνω τους, ενώ τα λευκά δοχεία βοηθούν το χώμα να παραμείνει σχετικά δροσερό. Εναλλακτικά, ορισμένοι καλλιεργητές προτιμούν να χρησιμοποιούν γλάστρες αέρα ή υφασμάτινες, οι οποίες με φυσικό τρόπο αερίζουν και κατά κάποιον τρόπο κλαδεύουν τις ρίζες κι επιτρέπουν τη βέλτιστη υγεία και ανάπτυξή τους. Για τα φυντάνια, οι καλλιεργητές τείνουν να χρησιμοποιούν πλαστικά σόλο κύπελλα ή ειδικά σχεδιασμένες γλάστρες για σπορόφυτα.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ

Ο πιο σημαντικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε κατά τη μεταφύτευση είναι ότι το σοκ της μεταφύτευσης προκαλεί πολύ στρες στα φυτά σας. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί: όσο λιγότερη είναι η ζημιά στη ρίζα, τόσο το καλύτερο! Ωστόσο, πρόκειται για μια διαδικασία που δεν πρέπει να γίνει βιαστικά.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η καθαριότητα. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εργασίας σας είναι καθαρός και πλύνετε τα χέρια σας προτού χειριστείτε τα φυτά σας. Ακόμα καλύτερα, φορέστε γάντια.

Μην μεταφυτεύετε κατά τη διάρκεια της ημέρας στον έντονο ήλιο ή υπό έντονο φως. Για να μην εκθέσετε τις ρίζες σας σε υπερβολικό φως, μεταφυτεύστε το βράδυ.

ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ: ΟΔΗΓΟΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

 1. Κατά τη μεταφύτευση του δενδρυλλίου σας, ποτίστε το 1–2 ημέρες πριν. Το χώμα πρέπει να είναι υγρό, αλλά όχι βρεγμένο. Για μεταγενέστερες μεταφυτεύσεις, ένα ξηρότερο χώμα θα βοηθήσει τη ρίζα να μείνει ενωμένη.
 2. Προετοιμάστε το νέο δοχείο γεμίζοντάς το με χώμα καλής ποιότητας. Μην το γεμίζετε μέχρι την κορυφή και μην πιέζετε το χώμα. Ποτίστε το νέο δοχείο. Σκάψτε μια τρύπα στο κέντρο αρκετά μεγάλη για το νέο φυτό.
 3. Με το χέρι σας, καλύψτε το χώμα στην παλιά γλάστρα (με το φυτό σας) κι αναποδογυρίστε το προσεκτικά. Το φυτό πρέπει να προεξέχει μεταξύ των δακτύλων σας.
 4. Σύρετε προσεκτικά προς τα έξω τη ρίζα κι αφαιρέστε το παλιό δοχείο. Εάν η ρίζα δεν βγει έξω, πιέστε απαλά και χτυπήστε τις πλευρές του δοχείου για να χαλαρώσει το χώμα. Εάν εξακολουθεί να μη βγαίνει, τοποθετήστε το δοχείο οριζόντια στο πάτωμα και προσπαθήστε να σύρετε έξω τη ρίζα. Εάν εξακολουθεί να μη βγαίνει, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι και κόψτε γύρω από το εξωτερικό χείλος του χώματος για να το ελευθερώσετε (χρησιμοποιήστε το μόνο ως έσχατη λύση). Μην πιάσετε απότομα το φυτό και μην προσπαθήστε να το τραβήξετε με δύναμη!
 5. Όταν το φυτό ελευθερωθεί επιτέλους, κρατήστε ένα χέρι κάτω από τη ρίζα και μεταφέρετε το φυτό στην τρύπα του νέου δοχείου. Χρησιμοποιήστε επιπλέον χώμα και συμπληρώστε τα κενά. Πατήστε λίγο το έδαφος για να κρατήσετε το φυτό σας στη θέση του.
 6. Ποτίστε ελαφρά το φυτό για να το βοηθήσετε να εγκατασταθεί στο νέο του σπίτι. Είναι μια καλή στιγμή για να χρησιμοποιήσετε ένα διεγερτικό ρίζας. Τα διεγερτικά ρίζας βοηθούν στην ανακούφιση του σοκ που προέρχεται από τη μεταφύτευση και στην προώθηση της ανάπτυξης των ριζών.
ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ
ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ
ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ

Επαγγελματικές συμβουλές:

 • Σας συνιστούμε να προετοιμάσετε το νέο σας χώμα με την οργανική διατροφή φυτών Easy Boost. Προσθέστε περίπου 50–100g Easy Boost ανά 20 λίτρα χώματος. Το Easy Boost είναι ένα οργανικό λίπασμα που παρέχει στα φυτά σας τροφή για 10–12 εβδομάδες.
 • Πόσο διαρκεί το σοκ της μεταφύτευσης; Εξαρτάται, αλλά λίγες ημέρες αργής ή καθυστερημένης ανάπτυξης μετά τη μεταφύτευση είναι αναμενόμενες. Αφήστε τα φυτά να ανακάμψουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την πρόκληση άνθισης ή την εφαρμογή τεχνικών εκπαίδευσης υψηλού στρες.
 • Εάν τα φυτά φαίνονται αδύναμα αμέσως μετά τη μεταφύτευση, στηρίξτε τα με πασσάλους.
 • Αποστειρώστε τα παλιά δοχεία για επαναχρησιμοποίηση στο μέλλον.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΟΧΕΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Όσον αφορά στα προτεινόμενα μεγέθη δοχείων, αυτό θα διαφέρει ανάλογα με το αν καλλιεργείτε σε εσωτερικό ή σε εξωτερικό χώρο.

Σε εσωτερικό χώρο, περιορίζεστε από το μέγεθος της περιοχής καλλιέργειας και από τον αριθμό και το αναμενόμενο μέγεθος των φυτών σας. Όταν καλλιεργείτε σε εξωτερικό χώρο, υπάρχουν συχνά λιγότεροι περιορισμοί.

Σε εξωτερικό χώρο, θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε όσο μεγάλα φυτά θέλετε. Αυτό διασφαλίζει ότι οι ρίζες της κάνναβης μπορούν να αναπτυχθούν εκτενώς για τις μεγαλύτερες δυνατές αποδόσεις. Από την άλλη πλευρά, τα δοχεία που είναι πολύ μεγάλα δεν είναι τα βέλτιστα. Εάν οι ρίζες δεν μπορούν να γεμίσουν ένα υπερμεγέθες δοχείο, θα καταλήξετε να σπαταλάτε θρεπτικά συστατικά.

Οι μεγάλες και βαριές υπαίθριες γλάστρες μπορεί επίσης να αποτελέσουν πρόβλημα σε περίπτωση που χρειαστεί να τις μετακινήσετε. Εναλλακτικά, εάν καλλιεργείτε στη φύση, μπορείτε απλώς να φυτέψετε απευθείας στο έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο, τα φυτά δεν περιορίζονται από το μέγεθος της γλάστρας και μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΟΧΕΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΘΙΣΗΣ;

Συνιστούμε γενικά να αποφύγετε τη μεταφύτευση των φυτών αυτο-άνθισης και, αντίθετα με όσα είπαμε προηγουμένως, να φυτέψετε τους σπόρους σας που έχουν βλαστήσει απευθείας στα τελικά δοχεία τους. Ιδού το γιατί:

Κατανόηση Των Φυτών Αυτόματης Άνθισης

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης βασίζονται στην ηλικία τους κι όχι στις αλλαγές του κύκλου φωτός. Παίρνουν αυτό το χαρακτηριστικό από την κάνναβη Ruderalis, μια μοναδική ποικιλία κάνναβης που προέρχεται από ορισμένες περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας.

Ως εκ τούτου, ενώ οι ποικιλίες φωτοπεριόδου ανθίζουν μόλις οι μέρες γίνουν μικρότερες (ή μόλις αλλάξετε ον κύκλο φωτός από 18/6 σε 12/12), οι ποικιλίες αυτο-άνθισης ανθίζουν αυτόματα μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες, αν κι αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία.

Μπορείτε Να Μεταφυτεύσετε Τα Φυντάνια Αυτόματης Άνθισης;

Ναι, μπορείτε θεωρητικά να μεταφυτεύσετε ένα δενδρύλλιο αυτο-άνθισης. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα.

Όταν μεταφυτεύετε μια ποικιλία φωτοπεριόδου, συνήθως τη διατηρείτε στη φυτική φάση για μια επιπλέον εβδομάδα για να βοηθήσετε το φυτό να ανακάμψει από το στρες. Κατά τη μεταφύτευση μιας ποικιλίας αυτο-άνθισης δεν έχετε την ίδια πολυτέλεια και το στρες της μεταφύτευσης έχει συνήθως μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ανάπτυξη και στην απόδοση του φυτού.

Πώς Επηρεάζει Η Μεταφύτευση Τις Ποικιλίες Αυτόματης Άνθισης;

Οι ρίζες ενός φυτού είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε κατά τη μεταφύτευση, θα προκαλέσετε στρες στα φυτά σας όταν τα μεταφέρετε σε ένα νέο δοχείο.

Κατά μέσο όρο, τα φυτά της κάνναβης μπορεί να χρειαστούν έως και 7 ημέρες για να ανακάμψουν, αν κι αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συνολική υγεία ενός φυτού (τα πιο υγιή φυτά θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να επανέλθουν).

Επειδή δεν έχετε κανέναν τρόπο να αντισταθμίσετε αυτό το στρες όταν καλλιεργείτε ποικιλίες αυτόματης άνθισης, τα φυτά σας συνήθως θα εμφανίζουν σημάδια καθυστερημένης ανάπτυξης μετά τη μεταφύτευση, η οποία τελικά θα μεταφραστεί σε ελαφρύτερες, χαμηλότερης ποιότητας αποδόσεις.

Ποια Είναι Η Καλύτερη Στιγμή Για Τη Μεταφύτευση Φυτών Αυτόματης Άνθισης;

Εάν πρέπει να μεταφυτεύσετε μια ποικιλία αυτο-άνθισης, η χρονική περίοδος είναι κρίσιμη για να ελαχιστοποιήσετε τον αντίκτυπο στις αποδόσεις σας. Προσπαθήστε να μεταφυτεύσετε τις ποικιλίες αυτόματης άνθισης όταν έχουν αναπτύξει ισχυρές ρίζες και τουλάχιστον 4–5 αληθινά φύλλα.Ç

Ποια Είναι Η Καλύτερη Στιγμή Για Τη Μεταφύτευση Φυτών Αυτόματης Άνθισης;

Πώς Να Μεταφυτεύσετε Τις Ποικιλίες Αυτόματης Άνθισης

Κατά τη μεταφύτευση μιας ποικιλίας αυτο-άνθισης, θυμηθείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να ελαχιστοποιήσετε το σοκ στις ρίζες του φυτού σας.

Εξοπλισμός

 • Ένας καθαρός χώρος εργασίας
 • Γάντια κηπουρικής ή χειρουργικά
 • Νέα γλάστρα και χώμα

Προετοιμάστε τα φυτά, τις γλάστρες και τον χώρο εργασίας

Αποφύγετε να ποτίζετε τα φυτά σας την ημέρα που τα μεταφυτεύετε, καθώς θα είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε το ξερό χώμα από το δοχείο. Επίσης, προετοιμάστε έναν καθαρό χώρο εργασίας όπου θα εκτελέσετε τη μεταφύτευση. Ένα μεγάλο, καθαρό τραπέζι είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Τέλος, ετοιμάστε τη νέα γλάστρα του φυτού σας. Ίσως χρειαστεί να γεμίσετε το κάτω μέρος του νέου δοχείου με λίγο χώμα για να φτάσει το φυτό σας στο σωστό ύψος. Επιπροσθέτως, βεβαιωθείτε ότι το νέο δοχείο σας έχει τρύπες αποστράγγισης.

Αφαιρέστε Το Φυτό Αυτόματης Άνθισης Από Το Παλιό Δοχείο

Για να αφαιρέσετε ένα φυτό από τη γλάστρα, αναποδογυρίστε το και πιέστε απαλά, κάντε μασάζ ή χτυπήστε το κάτω μέρος και τις άκρες της γλάστρας. Μην τραβάτε τον κορμό του φυτού σας, καθώς υπάρχει κίνδυνος να τον καταστρέψετε ή να τον σπάσετε!

Τοποθετήστε Το Φυτό Αυτόματης Άνθισης Στο Νέο Δοχείο

Τοποθετήστε το φυτό σας μέσα στη νέα γλάστρα και γεμίστε μέχρι περίπου 2 εκατοστά από την κορυφή με χώμα. Ρίξτε άφθονο νερό και, εάν χρειάζεται, συμπληρώστε με περισσότερο χώμα. Παρακολουθήστε προσεκτικά το φυτό σας κατά τις επόμενες 3–7 ημέρες για να ελέγξετε πώς ανακάμπτει από τη μεταφύτευση.

Κάντε Έναν Έγκαιρο Προγραμματισμό Για Να Αποφύγετε Τη Μεταφύτευση

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα όταν καλλιεργείτε ποικιλίες αυτο-άνθισης, σας συνιστούμε να τις φυτέψετε απευθείας στα τελικά τους δοχεία. Οι περισσότερες ποικιλίες αυτόματης άνθισης έχουν εξαιρετική απόδοση σε γλάστρες 11–12 λίτρων.

Στα νεαρά φυτά, αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα για να μην καταστρέψετε τις μικρές, ευαίσθητες ρίζες τους. Αντ' αυτού, ψεκάστε τα φύλλα τους τακτικά. Μόλις αναπτύξουν μερικά αληθινά φύλλα, ποτίστε τα όπως απαιτείται.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις