Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Αναφορά Καλλιέργειας της Medusa F1

Video id: 779306591

Ακολουθήστε με καθώς περιγράφω λεπτομερώς την εμπειρία μου στην καλλιέργεια της ποικιλίας Medusa F1, που είναι ένα από τα πρώτα αληθινά υβρίδια κάνναβης F1. Αν έχετε περιέργεια και θέλετε να καλλιεργήσετε αυτή την ποικιλία ή απλά θέλετε να δείτε την απόδοση των υβριδίων F1, θα βρείτε την καταγραφή των ενεργειών που έκανα κάθε εβδομάδα λεπτομερώς παρακάτω, από το πρόγραμμα χορήγησης θρεπτικών στοιχείων μέχρι τον φωτισμό και το πότισμα.

Αναφορά Καλλιέργειας της Medusa F1: Λίστα εξοπλισμού

 • Κουτί: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Φώτα: MIGRO 200+
 • Εξαερισμός: TT Silent-M100
 • Φίλτρο: Prima Klima filter PK 100/125
 • Ανεμιστήρας: Oscillating Koala Fan (×2)
 • Υγραντήρας: Beurer LB 45
 • Χώμα: Biobizz Light Mix
 • Γλάστρα: 11l Air-Pot
 • Σπόρος: Royal Queen Seeds
 • Θρεπτικά Συστατικά: RQS Organic Nutrition

Αναφορά Καλλιέργειας της Medusa F1: Στάδιο Σπορόφυτου (Εβδομάδα 1)

Week 1

Για να καλλιεργήσω την ποικιλία Medusa F1, έπρεπε να ξεκινήσω από τη βλάστηση! Ξεκίνησα να φτιάξω ένα θρεπτικό μίγμα χώματος, πριν σπείρω απευθείας τον σπόρο μου στην πρώτη και τελευταία του γλάστρα.

 • Καλλιεργητικό μέσο: Πρόσθεσα 5 λίτρα Biobizz Light Mix στο Air-Pot 11 λίτρων μου. Στη συνέχεια πρόσθεσα τα εξής:

RQS Easy Boost Organic Nutrition: 50g
RQS Rhizobacter: 10g
RQS Mycorrhiza Mix: 5g

Αφού τα ανακάτεψα καλά, πρόσθεσα άλλα 5 λίτρα Light Mix στο Air-Pot και ανακάτεψα ξανά. Έπειτα, μούλιασα το καλλιεργητικό μέσο με 2 λίτρα νερό.

 • Βλάστηση: Αφού ετοίμασα το καλλιεργητικό μέσο, έκανα μια μικρή τρύπα 1 εκ. στο κέντρο της επιφάνειας. Αποφάσισα να σπείρω τον σπόρο μου απευθείας στο χώμα για να αποφύγω το άγχος της μεταφύτευσης και να επωφεληθώ από την ενισχυμένη αντοχή της Medusa F1 στις ασθένειες. Κάλυψα τον σπόρο με ένα λεπτό στρώμα χώματος και τον έβρεξα ελαφρά.
 • Φωτισμός: Χρησιμοποιώντας τους παρεχόμενους ιμάντες, κρέμασα τις λάμπες MIGRO 200+ από τις ράβδους στήριξης του κουτιού καλλιέργειας Secret Jardin. Για να επιτύχω τη βέλτιστη διάχυση του φωτός, τοποθέτησα κάθε λάμπα 35cm οριζόντια από τη μέση — μια σε κάθε πλευρά. Προσάρμοσα τους ιμάντες για να κρέμονται κάθετα 35cm από το χείλος του Air-Pot μου. Έβαλα τις λάμπες μου να λειτουργούν για 20 ώρες κάθε μέρα μόλις βγήκαν τα σπορόφυτα από το χώμα.
 • Κατάσταση φυτού: Κατάφερα να έχω ένα υγιές δενδρύλλιο μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας. Ήταν αρκετά εκατοστά ψηλό και είχε έναν κοντό και παχύ κορμό—σημάδι καλής έκθεσης στο φως. Το σπορόφυτό μου είχε επίσης αρχίσει να βγάζει τα πρώτα του πραγματικά φύλλα, σηματοδοτώντας την έναρξη της βλαστικής φάσης.

Αναφορά Καλλιέργειας της Medusa F1: Βλαστικό Στάδιο (Εβδομάδα 2–4)

Καλώς ήρθατε στο βλαστικό στάδιο! Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκανα τις απαραίτητες ενέργειες για να διευκολύνω την ανάπτυξη των φύλλων. Κράτησα ίδια τη θέση των λαμπτήρων μου και παρείχα ένζυμα και διεγερτικά ανάπτυξης που έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων ιστών. Μάθετε τι ακριβώς έκανα για να πετύχω ένα υγιές φυτό.

Εβδομάδα 2

Week 2

Με το υβριδικό σθένος του να ξεχωρίζει, το φυτό μου Medusa F1 άρχισε να αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξής του κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας. Δεν αντιμετώπισα σημάδια ασθένειας ή κάποιας έλλειψης και το φυτό μου είχε συνολικά μια εμφάνιση γεμάτη ζωντάνια.

 • Φωτισμός: Διατήρησα έναν κύκλο φωτός 20 ωρών σε λειτουργία και 4 ωρών εκτός λειτουργίας. Επανατοποθέτησα τις λάμπες μου ώστε να κρέμονται 35cm πάνω από τη κορυφή του φυτού μου.
 • Θρεπτικά συστατικά: Σε αυτό το στάδιο, το φυτό μου είχε αρκετά θρεπτικά συστατικά διαθέσιμα από το καλλιεργητικό μέσο που ετοίμασα την προηγούμενη εβδομάδα. Την 1η ημέρα, έβαλα 1 λίτρο νερού με ρυθμισμένο pH στο 6.0.
 • Περιβάλλον: Με τους ανεμιστήρες και τον αφυγραντήρα μου σε λειτουργία, το κουτί καλλιέργειάς μου διατηρούσε υγρασία 65% και θερμοκρασία 22°C.
 • Κατάσταση φυτού: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας 2, ο κορμός του φυτού μου είχε μεγαλώσει σημαντικά. Έφτανε σε ύψος τα 8.5cm και είχε δημιουργήσει πολλά νέα σετ από σκούρα πράσινα φύλλα.

Εβδομάδα 3

Week 3

Καλώς ήρθατε στην εβδομάδα 3 του ημερολογίου της καλλιέργειάς μου της ποικιλίας Medusa F1! Η ανάπτυξη συνέχισε να επιταχύνεται και το φυτό μου αυξήθηκε σημαντικά σε μέγεθος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Παρατήρησα επίσης τα προ-άνθη που άρχισαν να εμφανίζονται κατά τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας.

 • Φωτισμός: Συνέχισα να έχω τα φώτα μου σε λειτουργία για 20 ώρες την ημέρα και τα επανατοποθέτησα ώστε να είναι 35cm πάνω από την κορυφή του φυτού.
 • Θρεπτικά συστατικά: Αποφάσισα να αρχίσω να χορηγώ θρεπτικά συστατικά στο φυτό μου την 3η εβδομάδα για να διευκολύνω την ταχεία ανάπτυξη. Πρόσθεσα 1.2ml Bigger Flowers σε 1,5l νερό και το χορήγησα τη 2η μέρα της εβδομάδας. Αυτή η φόρμουλα είναι κατάλληλη για τη βλαστική φάση και περιέχει μια σειρά από ένζυμα, βιταμίνες και διεγερτικά ανάπτυξης που προάγουν τη βέλτιστη ανάπτυξη.
 • Περιβάλλον: Η υγρασία ήταν περίπου στο 65% και η μέση θερμοκρασία ήταν στους 22°C.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου αναπτύχθηκε και είχε καλό μέγεθος και τελείωσε την εβδομάδα έχοντας ύψος 19cm. Είχε αναπτύξει πολλά νέα σετ φύλλων και αρκετά προ-άνθη σε ορισμένους κόμβους. Συνολικά, φαινόταν υγιές χωρίς σημάδια ελλείψεων ή στρες.

Εβδομάδα 4

Week 4

Η εβδομάδα 4 σηματοδότησε το τέλος του σταδίου της βλαστικής φάσης και το φυτό μου σίγουρα πέρασε το κατώφλι της άνθισης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πήρε ακόμα 10cm σε ύψος και τα προ-άνθη άρχισαν να διογκώνονται σε πιο ώριμα άνθη.

 • Φωτισμός: Συνέχισα να έχω τις λάμπες μου σε λειτουργία για 20 ώρες την ημέρα και τις προσάρμοσα ξανά ώστε να κρέμονται 35cm πάνω από την κορυφή του φυτού.
 • Θρεπτικά συστατικά: Αποφάσισα να χορηγήσω θρεπτικά συστατικά στο φυτό μου τη 2η μέρα της εβδομάδας. Πρόσθεσα 2 λίτρα νερό σε ένα ποτιστήρι και ανακάτεψα 1ml Bigger Flowers. Πρόσθεσα επίσης 0.2ml Thicker Flowers, μια πηγή καλίου και φωσφόρου που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά την ανάπτυξη των ανθών.
 • Περιβάλλον: Η υγρασία κυμάνθηκε γύρω στο 60% και η μέση θερμοκρασία ήταν στους 22°C.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου άρχισε να βγάζει πολλά μικρά άνθη ανοιχτού πράσινου χρώματος με πολλά λευκά στίγματα. Εντόπισα μια ελαφριά μυρωδιά τερπενίων στον αέρα κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων ελέγχων μου στο κουτί καλλιέργειας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το φυτό μου είχε φτάσει σε ύψος τα 32cm.

Αναφορά Καλλιέργειας της Medusa F1: Στάδιο ανθοφορίας (Εβδομάδα 5–9)

Έφτασα στο στάδιο της ανθοφορίας! Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ συναρπαστικά αυτό το διάστημα. Η αύξηση του αρώματος μου έδωσε μια καλή ιδέα για το πώς θα είναι η γεύση της Medusa F1 στη συνέχεια. Το φυτό μου συνέχισε να γίνεται πιο θαμνώδες και μάκρυνε ελαφρά κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Εβδομάδες 5 & 6

Week 5

Το φυτό μου Medusa F1 εκτινάχθηκε τις επόμενες δύο εβδομάδες. Άρχισε να αναπτύσσει ένα πικάντικο άρωμα και τα άνθη του έγιναν πολύ πιο μεγάλα και άρχισε να αναπτύσσει μια πυκνή επίστρωση από τριχίδια.

 • Φωτισμός: Διατήρησα τον ίδιο κύκλο φωτός για τις δύο επόμενες εβδομάδες: 20 ώρες σε λειτουργία και 4 ώρες εκτός λειτουργίας. Επίσης κράτησα απόσταση 35cm από τα φωτιστικά μου και το πάνω μέρος του φυτού.
 • Θρεπτικά συστατικά: Χορήγησα 3 λίτρα νερού με ρυθμισμένο pH στο φυτό μου τη 2η ημέρα και των δύο εβδομάδων. Την 6η ημέρα και των δύο εβδομάδων, ανακάτεψα 1ml Bigger flowers και 0.2ml Thicker Flowers σε 2 λίτρα νερού με ρυθμισμένο pH και πότισα το φυτό μου.
 • Περιβάλλον: Αφαίρεσα τον υγραντήρα μου από τo κουτί καλλιέργειας για να μειώσω την πιθανότητα μούχλας κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες της ανθοφορίας, η υγρασία ήταν κατά μέσο όρο 45% και η θερμοκρασία παρέμεινε σταθερή στους 25°C.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου φαινόταν πραγματικά υγιές και ζωντανό. Τα άνθη άρχισαν να διογκώνονται γρήγορα—μια ένδειξη ότι το φυτό μου εκτίμησε τον πρόσθετο φώσφορο και το κάλιο στο θρεπτικό του πρόγραμμα. Ακόμη δεν είχα συναντήσει σημάδια παρασίτων, ασθένειας ή ελλείψεων.

Εβδομάδα 7

Week 7

Μπορούσα να νιώσω τη γραμμή τερματισμού να πλησιάζει κατά τη διάρκεια της 7ης εβδομάδας. Δεν ήθελα να ενθουσιαστώ πολύ για κάθε ενδεχόμενο, αλλά το υβριδικό σφρίγος της Medusa F1 με έκανε να νιώθω εξαιρετικά σίγουρος. Δείτε τι εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της 7ης εβδομάδας αυτού του ημερολογίου καλλιέργειας.

 • Φωτισμός: Οι λάμπες μου παρέμειναν σε λειτουργία για 20 ώρες την ημέρα και κρέμονταν σε απόσταση 35cm από την κορυφή του φυτού.
 • Θρεπτικά συστατικά: Περιόρισα τη χορήγηση θρεπτικών συστατικών αυτήν την εβδομάδα, καθώς το ανθισμένο φυτό μου φαινόταν υγιές με όλες τις ανάγκες του να έχουν ικανοποιηθεί. Αντίθετα, χορήγησα μόνο 3 λίτρα νερό με ρυθμισμένο pH τη 2η ημέρα της εβδομάδας και ξανά την 6η ημέρα. Άφησα το νερό να καθίσει για 24 ώρες κάθε φορά πριν το χορηγήσω για να απελευθερώσει το χλώριο.
 • Περιβάλλον: Η υγρασία μειώθηκε ελαφρά στο 40%, ενώ η θερμοκρασία παρέμεινε σταθερή στους 25°C.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου άρχισε να μυρίζει έντονα. Τα άνθη συνέχισαν να μεγαλώνουν με καλό ρυθμό και μερικά από τα στίγματα άρχισαν να γίνονται πορτοκαλί—σημάδι ωριμότητας.

Εβδομάδα 8

Week 8

Μπορούσα να πω σε αυτό το στάδιο ότι το φυτό μου Medusa F1 θα τα κατάφερνε. Η ώρα της συγκομιδής φαινόταν εξαιρετικά κοντά, αλλά έπρεπε πρώτα να ξεπλύνω το φυτό μου για να βελτιώσω τη γεύση και την απαλότητα των ανθών.

 • Φωτισμός: Οι λάμπες μου έμεναν σε λειτουργία για 20 ώρες την ημέρα και κρέμονταν 35 cm από το ψηλότερο σημείο του φυτού μου.
 • Θρεπτικά συστατικά: Το φυτό μου δεν έλαβε τίποτα εκτός από νερό με ρυθμισμένο pH από εδώ και πέρα. Χορήγησα 3 λίτρα τη 2η ημέρα της εβδομάδας, και επιπλέον 3 λίτρα την 5η ημέρα.
 • Περιβάλλον: Η υγρασία και η θερμοκρασία ήταν στο 40% και 25°C, αντίστοιχα.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου είχε τελειώσει την ανάπτυξη σε αυτό το σημείο και έφτασε σε ύψος τα 50cm. Επιθεώρησα τόσο τα τριχίδια όσο και τα στίγματα με μικροσκόπιο χειρός. Τα περισσότερα τριχίδια φαίνονταν γαλακτώδη και αδιαφανή, ενώ μόνο μερικά ήταν ημιδιαφανή, υποδεικνύοντας ότι τα άνθη μου ήταν κοντά στη βέλτιστη ωρίμανση.

Εβδομάδα 9

Week 9

Καλώς ήρθατε στην τελευταία εβδομάδα της ανθοφορίας! Ελάχιστα άλλαξαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Περισσότερα στίγματα έγιναν πορτοκαλί και περισσότερα τριχίδια έγιναν γαλακτώδη. Εκτός αυτού, επανέλαβα σχεδόν την ίδια διαδικασία με τη προηγούμενη εβδομάδα.

 • Φωτισμός: Παρέμεινε ίδιος όπως στον υπόλοιπο κύκλο καλλιέργειας.
 • Θρεπτικά συστατικά: Χορήγησα 3 λίτρα νερό με ρυθμισμένο pH τη 2η και την 5η ημέρα της εβδομάδας.
 • Περιβάλλον: Δυνάμωσα τους ανεμιστήρες μου για να κάνω την υγρασία να πέσει στο 35%. Η θερμοκρασία ανέβηκε ελαφρά στους 26°C.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου εμφάνισε κίτρινα και συρρικνωμένα φύλλα—τυπικά σημάδια ξεπλύματος. Ωστόσο, τα άνθη φαίνονταν ρητινώδη και με καλό μέγεθος.

Αναφορά Καλλιέργειας της Medusa F1:
Συγκομιδή

Week 10

Τα καταφέραμε! Η γενετική της ποικιλίας Medusa F1, επέτρεψε στο φυτό μου να αναπτυχθεί ομαλά καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Έκοψα το φυτό μου από τη βάση του και το κρέμασα ανάποδα στο κουτί μου με τις λάμπες σβηστές και τους ανεμιστήρες να λειτουργούν. Μόλις στέγνωσε έκοψα τα άνθη και τα έβαλα σε βάζα αποθήκευσης. Συνολικά, συγκέντρωσα 58 γραμμάρια από αυτό το μικρό και διακριτικό φυτό.


Γενετικά Χαρακτηριστικά της Medusa F1

Η ποικιλία Medusa F1 κατέχει τον διάσημο τίτλο ενός από τα πρώτα αληθινά υβρίδια κάνναβης F1. Προέρχεται από ένα μακροχρόνιο έργο αναπαραγωγής που περιελάμβανε τη δημιουργία δύο ξεχωριστών καθαρών σειρών. Τελικά, οι καλλιεργητές διασταύρωσαν αυτές τις μητρικές ποικιλίες μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα υβρίδιο F1 που ξεπερνά τις συμβατικές ποικιλίες σε απόδοση, συγκέντρωση σε κανναβινοειδή, αντοχή στις ασθένειες και ομοιομορφία.

Χαρακτηριστικά Ανάπτυξης της Medusa F1

Τα φυτά Medusa F1 διατηρούν μικρό ύψος και σπάνια θα ξεπεράσουν τα 90 εκατοστά, ακόμα κι αν καλλιεργηθούν μέσα σε μια μεγάλη γλάστρα ή απευθείας στο έδαφος. Η ανώτερη αντοχή αυτού του φυτού σε παράσιτα και ασθένειες σημαίνει ότι είναι ικανό να ευδοκιμήσει με ελάχιστη παρέμβαση. Ευδοκιμεί σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον, από ξηρό και ζεστό έως υγρό και βροχερό. Περιμένετε να ολοκληρώσει τον κύκλο του με μια μεγάλη και ικανοποιητική σοδειά χωρίς να πιάνει πολύ χώρο.

Επίδραση, Άρωμα και Γεύση της Medusa F1

Η ποικιλία Medusa F1 παράγει υψηλά επίπεδα φαρνεσενίου, μυρσενίου και οκιμενίου. Μαζί, αυτά τα τερπένια δημιουργούν γεύσεις βατόμουρου, ντίζελ, φρούτων, μέντας και πιπεριού. Τα υψηλά επίπεδα THC συνεργάζονται με αυτά τα γευστικά μόρια για να προσδώσουν ένα ισορροπημένο, δημιουργικό και σωματικά χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Ταιριάζει υπέροχα κατά τη διάρκεια της ημέρας για επιπλέον κίνητρο και τα βράδια που θέλετε να χαλαρώσετε.

Medusa F1
Sugar Magnolia x American Beauty
40 - 45 ημέρες
THC: Μεγάλη ποσότητα
Δημιουργικότητα, Ισορροπημένη, Σωματική Χαλάρωση, Υπνηλία
70 - 75 ημέρες μετά τη βλάστηση

Αγορά Medusa F1

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις