Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Στη Royal Queen Seeds αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε εδώ όλες τις βασικές πληροφορίες για την καλλιέργεια της κάνναβης σε εξωτερικό χώρο για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας, που μπορεί να μην είχαν καλλιεργήσει ποτέ σε εξωτερικό χώρο, να προετοιμαστούν για την επερχόμενη σεζόν. Ο κοινός μας στόχος: μεγάλες σοδειές κάνναβης υψηλής ποιότητας, που παράγεται από την ίδια τη Μητέρα Γη, ίσως με λίγη βοήθεια από έναν ενθουσιώδη καλλιεργητή.

Η καλή προετοιμασία βοηθάει όταν θέλουμε να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους. Η καλλιέργεια κάνναβης σε εξωτερικούς χώρους δεν αποτελεί εξαίρεση και απαιτεί μακροχρόνια σκέψη, χρόνο που αφιερώνουμε στη φύση κάνοντας σωματική εργασία, όπως επίσης και κάποιο επίπεδο ευελιξίας για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που απειλούν τις σοδειές μας. Το να έχετε κίνητρο για να κάνετε τα πράγματα σωστά είναι πολύ χρήσιμο, αλλά δεν εγγυάται απαραίτητα καλά αποτελέσματα. Είναι τα λάθη που κάνουμε, που μας διδάσκουν τα πιο πολύτιμα μαθήματά μας. Ο Μαχάτμα Γκάντι είπε κάποτε: "Η ελευθερία δεν αξίζει να υπάρχει αν δεν περιλαμβάνει την ελευθερία να κάνεις λάθη". Αυτό είναι ίσως ένα καλό μάντρα για αρχάριους που μόλις ανακάλυψαν το ανταποδοτικό χόμπι της καλλιέργειας της κάνναβης.

Η ενότητα "Τα Βασικά για την Καλλιέργεια Κάνναβης Εξωτερικού Χώρου" χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, καλύπτοντας μερικά από τα πιο σημαντικά βήματα που αξίζει να σκεφτείτε όταν σχεδιάζετε μια υπαίθρια καλλιέργεια. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση του τι να περιμένετε σε κάθε μέρος του σύντομου οδηγού μας για την καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο.

Bases del Cultivo de Marihuana en Exterior (Parte 1)
Bases del Cultivo de Marihuana en Exterior (Parte 1)

Επιλέξτε τη Σωστή Ποικιλία

Η διαδικασία της υπαίθριας καλλιέργειας ξεκινά με την επιλογή μιας ποικιλίας που να ταιριάζει με τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην τοποθεσία καλλιέργειας. Οι περισσότεροι καλλιεργητές θα βασίσουν επίσης την απόφασή τους στις προσωπικές τους προτιμήσεις σχετικά με τις επιδράσεις και τη γεύση, τον χρόνο ανθοφορίας, το μέγεθος και τις αποδόσεις. Ο μήνας της συγκομιδής, κατά τον οποίο μια ποικιλία ωριμάζει σε εξωτερικό χώρο, είναι πρωταρχικής σημασίας μαζί με τη γενετική της κληρονομιά που σημαίνει Indica ή Sativa και το πραγματικό μέγεθος ενός φυτού.

Ο Μήνας της Συγκομιδής

 • Ο μήνας της συγκομιδής μιας θηλυκοποιημένης ποικιλίας είναι το κύριο μέλημά μας
 • Ο λόγος: Μούχλα λόγω έντονων βροχοπτώσεων και υψηλής υγρασίας το φθινόπωρο (ο βασικός εχθρός μας!)
 • Ο Οκτώβριος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας ολόκληρης της σεζόν. Πολλές θηλυκοποιημένες ποικιλίες ωριμάζουν αυτόν τον μήνα. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και η βροχή του Οκτωβρίου είναι συχνά η αιτία της μούχλας
 • Αναλύστε τα δεδομένα του καιρού από τα προηγούμενα χρόνια και επιλέξτε μια ποικιλία που ωριμάζει στην ώρα της, πριν ο καιρός είναι πιθανό να αλλάξει
 • Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης δεν έχουν θέμα καθυστερημένης συγκομιδής. Θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρώσουν την περίοδο ανθοφορίας τους αδιαφορώντας για τις ώρες φωτός που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Indica ή Sativa;

Οι ποικιλίες όπου κυριαρχεί η γενετική Indica έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες

 • Ποικιλίες όπου κυριαρχεί η γενετική Sativa, θέλουν υψηλότερα επίπεδα έντασης φωτός και υψηλότερες θερμοκρασίες
 • Καλλιεργητές της Βόρειας Ευρώπης: Προσπαθήστε να επιλέξετε ποικιλίες με κυρίαρχη τη γενετική Indica που ωριμάζουν στα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου (π.χ. Somango XL, Critical)
 • Καλλιεργητές της Νότιας Ευρώπης: Είστε τυχεροί και μπορείτε να καλλιεργήσετε ό,τι επιθυμείτε, συμπεριλαμβανομένων των ποικιλιών όπου κυριαρχεί η γενετική Sativa και αργούν να ωριμάσουν (π.χ. Amnesia Haze, Royal Moby)
 • Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ρίξτε μια ματιά στις 5 κορυφαίες ποικιλίες κάνναβης για ψυχρότερα κλίματα και στις 5 κορυφαίες ποικιλίες κάνναβης για θερμότερα κλίματα.
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Τι γίνεται με το μέγεθος;

 • Οι θηλυκοποιημένες ποικιλίες μπορούν να φτάσουν τα 2-3 μέτρα σε ύψος. Οι περισσότερες ποικιλίες αυτόματης άνθισης παραμένουν κάτω από το 1m
 • Η ανάπτυξη των φυτών πάνω από την επιφάνεια του εδάφους συσχετίζεται με το μέγεθος της ρίζας
 • Το να μην περιορίζετε η ρίζα σε μια γλάστρα θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερα φυτά
 • Τα συμπαγή φυτά κρύβονται ευκολότερα μέσα στη φυσική βλάστηση και στα αστικά περιβάλλοντα

Βρίσκοντας Ένα Πολλά Υποσχόμενο Σημείο

Η εύρεση του σωστού σημείου είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της όλης διαδικασίας και οι καλλιεργητές συνήθως αφιερώνουν λίγο χρόνο για να το σκεφτούν. Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι πόσο κοντά θέλουμε να είμαστε στα φυτά μας. Υπάρχουν δύο βασικές αρχές της υπαίθριας καλλιέργειας. Ο ευκολότερος και πιο βολικός τρόπος είναι να καλλιεργηθεί στον χώρο που κατέχετε ή νοικιάζετε. Θα είστε κοντά στα φυτά σας, θα μπορείτε να τα φροντίζετε κάθε μέρα και το πότισμα δεν θα είναι πρόβλημα.

Η απαγόρευση και οι περιοριστικοί νόμοι για την κάνναβη έκαναν επίσης δημοφιλή μια διαφορετική προσέγγιση – την κρυφή, υπαίθρια καλλιέργεια. Ακούγεται ήδη συναρπαστικό και πραγματικά είναι. Οι κρυφοί υπαίθριοι καλλιεργητές θα καλλιεργήσουν τα φυτά τους σε γη που δεν τους ανήκει απαραίτητα, γεγονός που μειώνει τους νομικούς κινδύνους. Η εύρεση ενός καλού σημείου για κρυφή υπαίθρια καλλιέργεια είναι ένα περίπλοκο θέμα και είναι ένας λόγος για τον οποίο σκεφτόμαστε να κυκλοφορήσουμε ένα ξεχωριστό και πιο λεπτομερές άρθρο σχετικά με αυτό στο μέλλον. Δεδομένου ότι μιλάμε ήδη γι' αυτό - εδώ είναι μερικά βασικά πράγματα που μπορούν να λάβουν υπόψη οι κηπουροί και οι κρυφοί καλλιεργητές, όταν αναζητούν ένα ιδανικό μέρος.

The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Καλλιέργεια στο σπίτι ή στον κήπο σας

 • Τα μπαλκόνια με νότιο προσανατολισμό είναι μια καλή επιλογή
 • Οι βεράντες στον τελευταίο όροφο είναι λίγο πολύ το καλύτερο σενάριο
 • Σκεφτείτε μέρη στον κήπο σας όπου τα φυτά κάνναβης γίνονται ένα με το περιβάλλον και λαμβάνουν πολύ άμεσο ηλιακό φως
 • Τα θερμοκήπια εξασφαλίζουν χαμηλή ορατότητα και δεν είναι υπερβολικά ακριβά
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Χαρακτηριστικά ενός πολλά υποσχόμενου σημείου για κρυφή καλλιέργεια

 • Προσβασιμότητα στο νερό σε κοντινή απόσταση (χρησιμοποιήστε το Google Earth για να βρείτε ποτάμια, λίμνες ή λιμνούλες)
 • Πολύ άμεσο ηλιακό φως από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου (χρησιμοποιήστε διαδικτυακά εργαλεία όπως το suncalc.net)
 • Δεν υπάρχει λόγος να πάει κάποιος εκεί (> 1 ώρα μακριά από τον πολιτισμό)
 • Τα φυτά κάνναβης θα καμουφλαριστούν μέσα στη φυσική βλάστηση (θάμνοι παρόμοιου μεγέθους κ.λπ.)
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Ευρετήριο Θεμάτων Οδηγού Καλλιέργειας

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37794 αξιολογήσεις