Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Max Sargent


Είναι πολύ ψηλό το φυτό της κάνναβής σας; Τα ψηλά, αδύναμα φυτά μπορεί να είναι ενοχλητικά για πολλούς λόγους. Τα φυτά με ανεξέλεγκτη κατακόρυφη ανάπτυξη δεν είναι επιθυμητά, αφού μπορεί να λυγίσουν μέχρι και να καούν επειδή θα πλησιάσουν πολύ στα φώτα σας.

Και ένα πιο ψηλό φυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μεγαλύτερη σοδειά. Στην πραγματικότητα, τα ψηλά φυτά κάνναβης μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είναι δυστυχισμένα—και ειδικότερα ότι δεν έχουν αρκετό φως. Εκτός από την επιμήκυνση των φυτών, η έλλειψη φωτός θα επηρεάσει αρνητικά το μέγεθος και την ποιότητα της τελικής σας σοδειάς.

Επομένως, πώς θα σταματήσετε τα φυτά της κάνναβής σας, ώστε να μην ψηλώσουν πολύ; Υπάρχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή σας και μερικές θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε και τη σοδειά σας!

Γιατί Δεν Πρέπει να Αφήσετε ένα Φυτό Κάνναβης να Ψηλώσει Πολύ;

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να εμποδίσετε τα φυτά της κάνναβής σας να ψηλώσουν υπερβολικά. Είτε θέλετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του χώρου καλλιέργειας είτε για να κρατήσετε κρυφή την καλλιέργειά σας, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας δεν αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα.

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για να περιορίσετε την ανάπτυξη ενός φυτού μαριχουάνας:

Διακριτικότητα και ασφάλεια

Τα μεγάλα φυτά θα προσελκύσουν περισσότερη προσοχή—τόσο εξαιτίας του μεγέθους τους όσο και της μυρωδιάς τους.

Επιμήκυνση κατά την ανθοφορία

Ορισμένα φυτά μπορεί να διπλασιαστούν σε μέγεθος κατά το πρώιμο στάδιο της ανθοφορίας. Εάν δεν έχετε προετοιμαστεί για αυτό, μπορεί να ανακαλύψετε ότι δεν έχετε αρκετό χώρο στον χώρο που καλλιεργείτε.

Ίση κατανομή φωτός

Τα ψηλότερα φυτά θα δέχονται πολύ φως στη κορυφή τους, αλλά πολύ λίγο κοντά στη βάση. Αυτό σημαίνει ότι τα άνθη που βρίσκονται χαμηλότερα δύσκολα θα αναπτυχθούν, μειώνοντας τη σοδειά σας.

Δώστε φως στα μικρότερα φυτά

Εάν καλλιεργείτε πολλαπλές ποικιλίες μερικά φυτά θα είναι μικρότερα από άλλα. Αν δεν ελέγχετε το ύψος των ψηλότερων, θα εμποδίσουν τα μικρότερα φυτά να λάβουν αρκετό φως.

Αποτρέψτε το κάψιμο από τα φώτα

Εάν τα φυτά σας μεγαλώσουν πολύ και πλησιάσουν πολύ τα φώτα, θα καούν. Αυτό μπορεί να εμποδίσει τη συνολική ανάπτυξη και θα καταστρέψει τις κύριες συστοιχίες ανθών στην κορυφή.

Γιατί το Φυτό της Κάνναβής μου Γίνεται Ψηλό και Αδύνατο;

Εάν τα φυτά σας είναι πολύ ψηλά, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε γιατί συμβαίνει αυτό. Διαφορετικά, μπορεί να χρησιμοποιήσετε τη λάθος λύση, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την καλλιέργειά σας.

¿Por qué mi marihuana crece demasiado alta y flacucha?

Οι λόγοι για τους οποίους τα φυτά σας μπορεί να είναι πολύ ψηλά περιλαμβάνουν:

Λανθασμένη απόσταση φωτός

Εάν τα φώτα σας είναι πολύ μακριά από τα φυτά σας, θα τεντωθούν σε μια προσπάθεια να πλησιάσουν σε αυτά. Αυτή είναι μια φυσική συμπεριφορά που δημιουργείται από την προσπάθεια των φυτών σας να φτάσουν κοντά στο φως.

Αδύναμο φως

Εάν τα φώτα σας απλά δεν είναι αρκετά δυνατά, τα φυτά σας θα τεντωθούν προς αυτά ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά ή χαμηλά είναι τοποθετημένα—θα κυνηγούν το φως μέχρι να έχουν όσο χρειάζονται.

Ερυθρό φάσμα φωτός

Στη φύση, τα φυτά της κάνναβης αναπτύσσονται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Σε αυτές τις περιόδους το φως του ήλιου είναι πιο δυνατό και τα φυτά εκτίθενται σε μπλε και λευκό φάσμα φωτός. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, το φως του ήλιου εξασθενεί και εισέρχεται σε πιο ερυθρό φάσμα. Για να δώσετε στα φυτά σας το "καύσιμο" που χρειάζονται, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό φάσμα φωτός για το αντίστοιχο στάδιο της ανάπτυξης.

Τα κρατήσατε για πολύ καιρό στη βλαστική φάση

Τα φωτοπεριοδικά φυτά κάνναβης που διατηρούνται στο βλαστικό στάδιο θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Έτσι, εάν τα φυτέψετε και δεν τα ελέγχετε για πολύ καιρό, θα γίνουν πολύ μεγάλα και δύσκαμπτα.

Γενετική

Σε ορισμένες ποικιλίες κάνναβης αρέσει να γίνονται ψηλές και λεπτές—για παράδειγμα, έτσι αναπτύσσονται οι αυθεντικές ποικιλίες Sativa. Αν και αυτό μπορεί να ελεγχθεί, αν έχετε περιορισμό ως προς το ύψος, πολλές ποικιλίες Indica είναι πιο κατάλληλες.

Πώς να Ελέγξετε το Ύψος ενός Φυτού Κάνναβης στη Βλαστική Φάση

Το στάδιο της βλάστησης είναι γενικά το καλύτερο στάδιο για να περιορίσετε την ανάπτυξη του φυτού σας. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να του προκαλέσετε ζημιά και το φυτό πρέπει να ανακάμψει πριν αρχίσει να ανθίζει. Κατά το στάδιο της ανθοφορίας, ωστόσο, η πρόκληση ζημιάς μπορεί απλώς να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση. Μην περιμένετε, λοιπόν, για να δράσετε!

 • Λύγισμα ή Τεχνικές Εκπαίδευσης Χαμηλού Στρες

Οι τεχνικές εκπαίδευσης χαμηλού στρες (low stress training - LST) και το λύγισμα είναι εξαιρετικές τεχνικές για να διατηρήσετε το μέγεθος του φυτού υπό έλεγχο. Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ καλή πρακτική. Όχι μόνο θα κρατήσουν τα φυτά χαμηλότερα στο έδαφος, αλλά θα αυξήσουν τη διείσδυση του φωτός σε όλες τις θέσεις των ανθών, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες σοδειές.

Δένοντας τον κύριο κορμό προς τα κάτω οριζόντια, το πλαϊνό του φυτού γίνεται η κορυφή. Αυτό παρέχει πολύ μεγαλύτερη συνολική επιφάνεια εκτεθειμένη σε δυνατό φως. Έτσι, το λύγισμα ελέγχει την ανάπτυξη του φυτού και επιτρέπει μεγαλύτερη και πιο ομοιόμορφη ανάπτυξη των ανθών σε ολόκληρο το φυτό.

Είναι μια τεχνική που είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται από αρκετά νωρίς. Για τα φυτά αυτόματης άνθισης είναι ιδανική, καθώς τέτοια φυτά δεν ανταπεξέρχονται καλά σε τεχνικές υψηλού στρες.

Entrenamiento de bajo estrés o doblar las plantas
 • Κόψιμο Κορυφών

Αυτή είναι μια πιο επιθετική τεχνική εκπαίδευσης. Το κόψιμο των κορυφών περιλαμβάνει κυριολεκτικά το κόψιμο της κορυφής του φυτού, όπου το κύριο ανθός του φυτού θα αρχίσει να αναπτύσσεται. Με αυτόν τον τρόπο, το φυτό ανακάμπτει αναπτύσσοντας όχι μία αλλά δύο νέες κεντρικές συστοιχίες ανθών. Αυτές τείνουν να αναπτύσσονται προς τα έξω και όχι προς τα πάνω. Για άλλη μια φορά λοιπόν, όχι μόνο ελέγχετε το ύψος του φυτού, αλλά αποκτάτε και περισσότερα άνθη!

Απλώς βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό κατά το στάδιο της βλάστησης, διαφορετικά θα κόψετε τους κύριους ανθούς σας!

Topping
 • ScrOG

Η τεχνική screen of green (ScrOG) περιλαμβάνει την ανάπτυξη των φυτών σας μέσα από ένα δίχτυ και το δέσιμό τους. Επομένως, αντί να μεγαλώνουν προς τα πάνω, αρχίζουν να αναπτύσσονται οριζόντια. Για άλλη μια φορά, αυτή η τεχνική εκθέτει τη μέγιστη επιφάνεια του φυτού στο φως.

ScrOG
 • Κόψιμο Κορυφών πριν την Ανθοφορία

Το να αφήνετε τα φυτά σας να αναπτυχθούν χωρίς να τα πειράξετε κατά τη βλαστική φάση και στη συνέχεια να κόβετε τις κορυφές λίγο πριν την ανθοφορία ελέγχει επίσης το ύψος. Όταν τα φυτά σας πρόκειται να εισέλθουν στο στάδιο της ανθοφορίας, κόψτε τις κορυφές από όλα τα κλαδιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της επιμήκυνσης κατά την ανθοφορία. Αντί να τροφοδοτούν με την ενέργειά τους την ανάπτυξη των μίσχων, τα φυτά παροτρύνονται να παράγουν νέα άνθη.

Περιστασιακά, το κόψιμο των κορυφών πριν από την ανθοφορία πρέπει να είναι ένα πλήρες κλάδεμα πριν από την ανθοφορία. Εάν τα φυτά σας γεμίζουν τον χώρο που καλλιεργούνται κατά τη βλαστική φάση, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει αρκετός χώρος για άνθιση. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να κάνετε κάτι πιο δραστικό. Κλαδέψτε επιθετικά τα φυτά μειώνοντας το μέγεθός τους στο μισό και αλλάξτε τα φώτα σας σε κύκλο 12/12, κατάλληλο για την ανθοφορία.

Μην ανησυχείτε, η κάνναβη είναι πολύ ανθεκτική και μπορεί ακόμη και να ανακάμψει από ένα κοτσάνι με ένα ή δύο φύλλα να απομένουν. Προσπαθήστε να μην αποθαρρυνθείτε από την απώλεια χρόνου και τις μειωμένες τελικές αποδόσεις. Όλα τα λάθη είναι μαθήματα στον δρόμο για να γίνετε ειδικοί στην καλλιέργεια της κάνναβης.

Topping previo a la floración
 • Μετακινήστε τα Ψηλά Φυτά στις Άκρες

Εάν είναι πολύ αργά και μερικά από τα φυτά σας έχουν ψηλώσει πολύ, ίσως πρέπει απλώς να τα μετακινήσετε για να αποφύγετε το να καούν από το φως. Η ένταση του φωτός είναι ισχυρότερη στη μέση και έτσι μετακινώντας τα φυτά στις άκρες, θα είναι λιγότερο πιθανό να καούν. Επιπλέον, τα μικρότερα φυτά θα έχουν περισσότερο φως, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο πιθανό να επιμηκυνθούν.

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε, ωστόσο, είναι ότι εάν τα ψηλότερα φυτά έχουν ήδη επιμηκυνθεί, η απομάκρυνσή τους από το πιο έντονο φως μπορεί απλώς να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο βλαστικό στάδιο είτε στο στάδιο της ανθοφορίας.

Πώς να Ελέγξετε το Ύψος στο Στάδιο της Ανθοφορίας

Στην ιδανική περίπτωση, θα παρατηρήσετε ότι το φυτό της κάνναβής σας είναι πολύ ψηλό κατά τη διάρκεια του βλαστικού σταδίου και θα κάνετε κάτι γι' αυτό τότε. Όμως η ζωή δεν είναι πάντα ιδανική! Όπως αναφέρθηκε, ορισμένες ποικιλίες μπορούν να διπλασιαστούν σε μέγεθος κατά το πρώιμο στάδιο της ανθοφορίας, ενώ άλλες όχι τόσο πολύ. Εάν δεν έχετε καλλιεργήσει ποτέ μια συγκεκριμένη ποικιλία πιο πριν, μπορεί να μην ξέρετε την προδιάθεσή της για επιμήκυνση κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να δείτε ξαφνικά ότι τα φυτά σας ασφυκτιούν μέσα στον χώρο που καλλιεργούνται.

 • Ανεβάστε τα Φώτα Καλλιέργειας Όσο Πιο Ψηλά Γίνεται

Σε αυτό το στάδιο οι επιλογές σας είναι περιορισμένες και ελπίζουμε ότι η ανοδική ανάπτυξη σύντομα θα τερματιστεί. Έτσι, έχοντας αυτό κατά νου, μια από τις καλύτερες επιλογές σας μπορεί να είναι να μετακινήσετε τα φώτα σας ψηλότερα και απλώς να προσπαθήσετε να αποφύγετε το κάψιμο λόγω του φωτός. Τα φυτά δεν θα συνεχίσουν να ψηλώνουν μέχρι το τέλος της ανθοφορίας.

Ωστόσο, ανάλογα με τον χώρο που καλλιεργείτε, αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό.

Eleva las luces de cultivo lo máximo posible
 • Μειώστε τον Αριθμό των Ωρών Φωτός Ανά Ημέρα

Τα φυτά χρειάζονται φως για να αναπτυχθούν (αυτό μάλλον το γνωρίζετε). Επομένως, η μείωση του χρόνου παροχής φωτός σε ένα φυτό θα μειώσει την ικανότητά του για ανάπτυξη. Δεν θέλετε να μειώσετε κατά πολύ τις ώρες, καθώς τότε απλώς θα καταστρέψετε τη συγκομιδή σας. Αλλά η μείωσή τους σε 11 ή και 10 ώρες την ημέρα θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει την επιμήκυνση σε αυτό το σημείο.

Eφαρμόστε την Τεχνική Lollipopping στα Φυτά σας

Το lollipopping είναι μια από τις λίγες τεχνικές εκπαίδευσης που έχουν σχεδιαστεί για χρήση κατά το στάδιο της ανθοφορίας. Όχι μόνο μπορεί να εμποδίσει το φυτό σας να φτάσει πολύ ψηλά, αλλά θα μειώσει την υγρασία και την πιθανότητα σχηματισμού μούχλας και ελπίζουμε ότι θα αυξήσει και την απόδοσή του. Απλώς να έχετε κατά νου ότι εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνική για να ελέγξετε την ανάπτυξη, πρέπει να την εφαρμόσετε πριν από την επιμήκυνση. Δεν μπορεί να διορθώσει το υπερβολικό τέντωμα, αφού συμβεί.

Για να εφαρμόσετε την τεχνική lollipopping, αφαιρέστε όλο το κάτω μέρος της ανάπτυξης του φυτού σας. Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι όλα είναι πολύτιμα, τα φύλλα και τα άνθη στο κάτω μέρος δεν θα δέχονται σχεδόν καθόλου φως, αλλά θα συνεχίσουν να καταλαμβάνουν την ενέργεια του φυτού. Στην πραγματικότητα, τα φυτά της κάνναβης θα απωθήσουν από μόνα τους τα χαμηλότερα φύλλα που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από αυτή που παράγουν. Το lollipopping απλώς επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.

Haz lollipopping a tus plantas
 • Προοδευτική Συγκομιδή

Εάν τα φυτά σας είναι πολύ ψηλά και καίγονται, είναι καλύτερο να μαζέψετε τα άνω άνθη το συντομότερο δυνατό. Μόλις τα τρίχίδιά τους αρχίσουν να παίρνουν γαλακτώδες χρώμα, κόψτε τα. Μπορεί να μην είναι ιδανικό, αλλά είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Κάνοντας αυτό, τα χαμηλότερα άνθη θα αποκτήσουν περισσότερο φως και ελπίζουμε να παράγουν κάνναβη υψηλότερης ποιότητας.

Cosecha progresivamente
 • Μείωση της Έντασης του Φωτός

Εάν δεν έχετε την επιλογή να μετακινήσετε τα φώτα σας ψηλότερα και τα φυτά σας έχουν ήδη επιμηκυνθεί, μία από τις μόνες επιλογές που απομένουν μπορεί να είναι να μειώσετε την ένταση των λαμπών σας για να μειώσετε τον κίνδυνο καψίματος εξαιτίας του φωτός. Εάν φτάσετε σε αυτό το στάδιο, ίσως χρειαστεί να αποδεχτείτε κάποια καμένα άνθη ή μείωση της σοδειάς σας.

Ωστόσο, κάντε μια προσπάθεια να εξισορροπήσετε τη μείωση της ισχύος και το ύψος των φυτών σας και θα μπορέσετε να περάσετε αυτό το στάδιο σχετικά αλώβητοι.

 • Τεχνική Εκπαίδευσης Supercropping κατά την Ανθοφορία

Αυτό είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης που πρέπει να εφαρμοστεί μόνο ως τελευταία λύση. Περιλαμβάνει το δραστικό λύγισμα των ψηλότερων κλαδιών του φυτού σας, στη φάση της ανθοφορίας.

Το φυτό σας θα δώσει ενέργεια στην ανάκτηση αυτού του τμήματος, επομένως μπορεί να είναι μια επιζήμια κίνηση συνολικά.

Ωστόσο, αν φτάσατε σε αυτό το σημείο, το λάθος έχει γίνει και πρέπει να το διορθώσετε. Είναι πιθανό ότι αν δεν λάβετε μέτρα, το φυτό σας θα καεί—επομένως μην εκνευρίζεστε για κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει!

Εάν το κάνετε αυτό αρκετά νωρίς, τα χαμηλότερα κλαδιά και τα άνθη θα ψηλώσουν και θα μεγαλώσουν και ελπίζουμε ότι οι επιπτώσεις θα ελαχιστοποιηθούν.

Supercropping durante la floración

Υπερβολικά Ψηλά Φυτά Κάνναβης: Μάθετε από τα Λάθη σας

Κάθε καλλιέργεια είναι μια τεράστια εμπειρία μάθησης και εφόσον σημειώνετε τι πήγε στραβά δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό η αποτυχία. Στην πραγματικότητα, εφόσον μαθαίνουμε, δεν υπάρχει καμία αποτυχία. Έχοντας αυτό κατά νου, πώς μπορούμε να αποτρέψουμε τα επιμηκυμένα και άσκοπα ψηλά φυτά την επόμενη φορά;

 • Χρησιμοποιήστε Μικρότερες Γλάστρες

Το μέγεθος της γλάστρας καθορίζει εν μέρει το μέγιστο δυνατό μέγεθος ενός φυτού. Όσο μεγαλύτερο γίνεται ένα φυτό, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ριζικό του σύστημα. Επομένως, εάν η τελευταία σας καλλιέργεια έβγαλε πολύ ψηλά φυτά, μειώστε το μέγεθος των γλαστρών σας την επόμενη φορά—αυτό θα περιορίσει την ανάπτυξή τους. Το καλύτερο κομμάτι αυτής της επιλογής είναι ότι δεν απαιτεί παρέμβαση κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας και δεν αποτελεί απειλή για την υγεία των φυτών σας (εφόσον οι γλάστρες δεν είναι εξαιρετικά μικρές).

 • Διατηρήστε τα Φώτα Καλλιέργειας στη Βέλτιστη Απόσταση

Η διατήρηση των λαμπών στην τέλεια απόσταση από την καλλιέργειά σας θα εμποδίσει τα φυτά να επιμηκυνθούν, ειδικά κατά το στάδιο της βλάστησης. Τα θέλετε λίγο πολύ όσο πιο κοντά μπορείτε να τα τοποθετήσετε χωρίς να διακινδυνεύσετε το κάψιμο του φυτού. Απλώς βεβαιωθείτε ότι μετακινείτε τα φώτα ψηλότερα καθώς μεγαλώνουν τα φυτά!

 • Λάβετε Υπόψη τον Τύπο του Φωτός

Διαφορετικοί τύποι φωτός παρέχουν περισσότερη ή λιγότερη ισχύ και εμπίπτουν σε διαφορετικά φάσματα. Η χρήση της σωστής ισχύος και φάσματος του φωτός θα ενθαρρύνει τα φυτά σας να γίνουν πυκνά και δυνατά αντί να επιμηκύνονται προς τα πάνω αναζητώντας φως.

Ten en cuenta el tipo de luz
 • Ενημερωθείτε για τις Ποικιλίες σας

Εάν αγοράσετε έναν εμπορικό σπόρο κάνναβης ή γνωρίζετε ποια ποικιλία καλλιεργείτε, θα υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το μέσο ύψος—τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Αυτό θα σας δείξει πόσο ψηλό θα γίνει ένα φυτό, εάν καλλιεργηθεί σε βέλτιστες συνθήκες.

Εάν το μέσο ύψος ενός φυτού φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τον διαθέσιμο χώρο όπου θα καλλιεργηθεί, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα μικρότερο φυτό για να δώσετε κάποιο περιθώριο σε περίπτωση επιμήκυνσης. Συνολικά, οι ποικιλίες Indica γίνονται πιο κοντές και θαμνώδεις, ενώ οι ποικιλίες Sativa γίνονται ψηλές και λεπτές.

 • Μην Περιμένετε Πολύ για την Εκκίνηση της Ανθοφορίας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όσο περισσότερο χρόνο έχει μείνει στο βλαστικό στάδιο το φυτό, τόσο πιο ψηλό θα γίνει. Ξεκινήστε την ανθοφορία λοιπόν την κατάλληλη στιγμή. Εάν γίνει πολύ μεγάλο, κόψτε την κορυφή, αφήστε το να ανακάμψει και μετά ξεκινήστε την ανθοφορία. Έχετε πολύ χώρο για πειραματισμό όσο είστε ακόμα στο στάδιο της βλάστησης.

Καθώς τα φυτά μπορούν να διπλασιάσουν το μέγεθός τους κατά την πρώιμη ανθοφορία, κοιτάξτε το μέγιστο ύψος που αναφέρεται στην ποικιλία σας και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ανθοφορία όταν είναι στο μισό αυτού του μεγέθους. Μπορεί κάλλιστα να γίνουν μικρότερα από το αναφερόμενο ύψος, ανάλογα με την ποικιλία, αλλά είναι απίθανο να γίνουν πολύ μεγαλύτερα από αυτό.

 • Σκεφτείτε να Καλλιεργήσετε σε Έναν πιο Ψηλό Χώρο Καλλιέργειας

Αυτή είναι μια πολυτέλεια που πολλοί απλά δεν έχουν. Ωστόσο, εάν η σοδειά σας ήταν πολύ μεγάλη για τον χώρο καλλιέργειας την τελευταία φορά, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο χώρο την επόμενη φορά. Το να έχετε περισσότερο χώρο όχι μόνο θα επιτρέψει επιπλέον επιμήκυνση, αλλά θα βοηθήσει στον αερισμό, καθιστώντας πιο πιθανή μια υγιή καλλιέργεια.

Σημαντικά Θέματα για τα Ψηλά Φυτά Κάνναβης σε Εσωτερικό Χώρο

Όταν τα φυτά ψηλώνουν σε εσωτερικό χώρο, υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

 • Υγρασία

Η κάνναβη αποβάλει σημαντική ποσότητα νερού. Η μαριχουάνα προτιμά σχετική υγρασία (RH) 50–65%. Όταν γίνουν πολύ μεγάλα τα φυτά, η υγρασία μπορεί να γίνει πρόβλημα καθώς αυτά απελευθερώνουν συνεχώς υδρατμούς στον αέρα. Στη συνέχεια, το νερό συγκεντρώνεται στα φύλλα και σε άλλες επιφάνειες στο δωμάτιο καλλιέργειας, προκαλώντας δυνητικά μούχλα και άλλα προβλήματα.

Εάν η υγρασία αρχίσει να γίνεται πρόβλημα, ένας αφυγραντήρας ή η αύξηση της ισχύος του ανεμιστήρα εξαέρωσης μπορεί να βοηθήσει. Η αποφύλλωση μπορεί επίσης να αυξήσει τη ροή του αέρα για τον έλεγχο της υγρασίας. Αφαιρέστε μόνο τα φύλλα βεντάλιας του χαμηλότερου και μεσαίου επιπέδου. Αυτό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της αύξησης της διείσδυσης του φωτός στα ανθισμένα κλαδιά που βρίσκονται χαμηλότερα.

 • Θερμοκρασία

Όπως και με την υγρασία, όταν τα φυτά γίνονται πολύ μεγάλα, η θερμοκρασία στον χώρο καλλιέργειας μπορεί να αυξηθεί. Η μειωμένη ροή αέρα και το υπερβολικό ύψος μπορεί να ανεβάσουν τη θερμοκρασία και να φέρουν τα φυτά πολύ κοντά στα φώτα καλλιέργειας. Η κάνναβη ευδοκιμεί όταν η μέση θερμοκρασία είναι 25°C. Όταν οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν αυτό το όριο, τα φυτά είναι πιο πιθανό να επιμηκυνθούν. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να επηρεάσουν τους σχηματισμούς των φύλλων και των ανθών, καθώς και τη γεύση και την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Ευρετήριο Θεμάτων Οδηγού Καλλιέργειας

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37750 αξιολογήσεις