Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Παρατηρείτε τα φυτά σας να φαίνονται κάπως μαραμένα; Παρά το ότι ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα σίτισης, ποτίσματος και φωτός, είναι λογικό να αισθάνεστε απογοήτευση όταν ανακαλύπτετε αποχρωματισμένα και παραμορφωμένα φύλλα στα φυτά της κάνναβής σας. Μην ανησυχείτε, όμως. Πιθανότατα κάνετε όλα τα άλλα σωστά και μπορεί αυτά τα σημάδια να οφείλονται στο θερμικό στρες.

Η κάνναβη είναι ένα δυνατό και ανθεκτικό φυτό και πολλές ποικιλίες έχουν προσαρμοστεί για να επιβιώνουν σε σκληρές περιοχές, όπως η οροσειρά Hindu Kush και οι τούνδρες της Κεντρικής και Βόρειας Ασίας. Παρά την ανθεκτικότητα αυτού του φυτού, μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο ένα ορισμένο ποσό θερμότητας και λόγω της φυσιολογίας του μπορεί να μην αντέχει περισσότερο.


Πόση Ζέστη Είναι Υπερβολική για την Άνθιση;

Τα φυτά κάνναβης εκτιμούν τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας—σε έναν βαθμό. Η σωστή ποσότητα θερμότητας θα διευκολύνει την ανάπτυξη, αλλά η υπερβολική θερμότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη και την υγεία των φυτών. Επιδιώξτε ένα εύρος θερμοκρασίας 18–26°C για να διατηρήσετε τα φυτά σας χαρούμενα. Εάν ζείτε σε μια ζεστή περιοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό ανεμιστήρων και κλιματισμού για να αποτρέψετε την αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από αυτό το όριο.

Vídeo aneu: 266470360

Πώς Μπορείτε να Αναγνωρίσετε το Θερμικό Στρες;

Ένα από τα ενδεικτικά σημάδια του θερμικού στρες είναι όταν οι άκρες των φύλλων βεντάλιας αρχίζουν να καμπυλώνουν προς τα πάνω. Θα έχουν επίσης μια γενικά στεγνή και μαραμένη όψη. Αυτό δείχνει ότι η ζέστη είναι ο πιο πιθανός ένοχος, αφαιρώντας την πιθανότητα των περισσότερων διατροφικών ελλείψεων. Εκτός από τη γενική αδιαθεσία, τα φύλλα θα εμφανίσουν μεγάλες καφέ κηλίδες ή κηλίδες που εκδηλώνονται με ακανόνιστα σχήματα, κυρίως κατά μήκος των άκρων των φύλλων βεντάλιας. Αυτές οι αντιαισθητικές ουλές συνήθως συνοδεύονται από κίτρινες κηλίδες αποχρωματισμού. Τα συμπτώματα επηρεάζουν κυρίως τα φύλλα που βρίσκονται κοντά στην κορυφή της δομής του φυτού και γύρω από την περίμετρό του—περιοχές που είναι άμεσα εκτεθειμένες στο φως.

Εάν εντοπίσετε αυτό το σύνολο συμπτωμάτων στη βλαστική φάση, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οφείλονται στο θερμικό στρες. Σε εσωτερικό χώρο, αυτό μπορεί να προκληθεί όταν οι κορυφές των φυτών σας να φτάσουν πολύ κοντά σε μια ισχυρή πηγή φωτός. Σε εξωτερικούς χώρους, θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα ενός ιδιαίτερα βίαιου καύσωνα ή ενός εξαιρετικά ζεστού και ξηρού κλίματος.

Το θερμικό στρες εκδηλώνεται διαφορετικά κατά τη φάση της ανθοφορίας. Μερικές φορές, προς σοκ πολλών καλλιεργητών, νέα άνθη μπορούν να αρχίσουν να ξεπροβάλλουν από τις κορυφές των παλαιότερων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αυτό που είναι γνωστό ως foxtail (ουρά αλεπούς), δηλαδή μια στήλη από μικρά άνθη και ζαχαρώδη φύλλα. Αυτός είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης του φυτού, καθώς προσπαθεί να σχηματίσει νέα άνθη ως μια απόπειρα αναπαραγωγής και παραγωγής σπόρων.

How To Protect Your Cànnabis Plants From Heat Stress

How To Protect Your Cannabis Plants From Heat Stress

Παρακάτω, θα καλύψουμε μεθόδους για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την πρόληψη και τη θεραπεία του θερμικού στρες.

Αντιμετώπιση του Θερμικού Στρες σε Εσωτερικό Χώρο

Το θερμικό στρες μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του φυτού εσωτερικού χώρου με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, οι καλλιεργητές που ζουν σε ζεστά κλίματα μπορεί να δυσκολεύονται να ρυθμίσουν τις θερμοκρασίες σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του καύσωνα του καλοκαιριού.

Ανεξάρτητα από το κλίμα, οι ντουλάπες καλλιέργειας μπορεί να γίνουν πολύ ζεστές εάν δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα. Η θερμότητα που παράγεται από διαφορετικές πηγές φωτός μπορεί να χτυπήσει τα φύλλα και να τα υποβάλει σε σημαντικό στρες. Η έλλειψη επαρκών ανεμιστήρων και ενός συστήματος εξαέρωσης αποτρέπει τα ρεύματα μεταφοράς που διαφορετικά θα δρόσιζαν το εσωτερικό της ντουλάπας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το θερμικό στρες σε εσωτερικό χώρο.

1. Τοποθετήστε Ανεμιστήρες στην Ντουλάπα Καλλιέργειας

Αυτή είναι μια απλή και φθηνή λύση για να ξεκινήσετε να δροσίζετε το περιβάλλον της καλλιέργειάς σας. Οι ανεμιστήρες διαταράσσουν τον ακίνητο, ζεστό αέρα και θα δημιουργήσουν αποτελεσματικά ένα ρεύμα μεταφοράς θερμότητας που θα βοηθήσει στην ψύξη της ατμόσφαιρας. Ο άνεμος που δημιουργείται από τους ανεμιστήρες θα πιέσει απαλά τα φυτά σας ώστε να αναπτύξουν παχύτερους και ισχυρότερους μίσχους.

2. Χρήση Κλιματιστικού

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι σίγουρα μια βιώσιμη λύση. Οι καλλιεργητές εσωτερικού χώρου έχουν το πλεονέκτημα να ελέγχουν πλήρως το μικροκλίμα της ντουλάπας καλλιέργειας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν πρόσβαση στον κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτή είναι μια αρκετά ακριβή επιλογή, αλλά μπορεί να είναι μια πραγματική σωτηρία αν ζείτε σε περιοχές όπως η Ισπανία ή οι νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Τοποθετήστε μια μονάδα κλιματισμού στην ντουλάπα καλλιέργειας για να διατηρήσετε την κυκλοφορία του κρύου αέρα.

3. Αλλαγή Θέσης/Τύπου Φωτισμού

Εάν τα φυτά σας αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια θερμικής καταπόνησης, σκεφτείτε πόσο κοντά βρίσκονται στην πηγή φωτός. Εάν μόνο τα πάνω φύλλα βεντάλιας παρουσιάζουν συμπτώματα, τότε προσαρμόστε τη θέση των λαμπών σας έτσι ώστε να κρέμονται πιο μακριά από τις κορυφές των φυτών.

Εάν η αλλαγή της θέσης δεν κάνει καμία διαφορά, τότε ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τον τύπο των λαμπών που χρησιμοποιείτε. Οι περισσότερες λάμπες εκπέμπουν αρκετή ποσότητα θερμότητας και αν καλλιεργείτε σε περιορισμένο χώρο σε ζεστό κλίμα, τότε θα έχετε αύξηση της θερμοκρασίας γρήγορα. Τα LED είναι μια καλή επιλογή για τους καλλιεργητές που αντιμετωπίζουν αυτές τις συνθήκες. Εκπέμπουν πολύ λιγότερη θερμότητα από τις πηγές φωτός HID. Επιπλέον, είναι συχνά πολύ φθηνότερα στη λειτουργία τους.

4. Εγκαταστήστε Ένα Σύστημα Εξαερισμού

Ένα σύστημα εξαερισμού μοιάζει με το πώς λειτουργεί ο ανεμιστήρας, αλλά αντίστροφα. Λειτουργεί απορροφώντας τον παλιό και ζεστό αέρα από τον χώρο καλλιέργειας και οδηγώντας τον έξω. Εάν έχετε ανεμιστήρες που λειτουργούν ταυτόχρονα, αυτοί θα χρησιμεύσουν για την αντικατάσταση του παλιού αέρα με φρέσκο και δροσερό αέρα. Εάν χρησιμοποιείτε εξαερισμό, συνιστάται να του προσαρτήσετε ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο θα απομακρύνει τυχόν ύποπτες μυρωδιές που μπορεί να μην κρατήσουν κρυφή την καλλιέργειά σας.

5. Χρησιμοποιήστε Συμπληρώματα για τη Θεραπεία των Φυτών

Μερικοί καλλιεργητές βρίσκουν επιτυχημένο το να χρησιμοποιούν συμπληρώματα για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του θερμικού στρες. Αυτά μπορεί να είναι αποτελεσματικά, αλλά θα λειτουργήσουν μακροπρόθεσμα μόνο εάν το περιβάλλον ψύχεται χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που αναφέρονται παραπάνω.

Τα εκχυλίσματα φυκιών ή θαλάσσιων φυτών λειτουργούν καλά για να θεραπεύσουν ορισμένες από τις επιπτώσεις του θερμικού στρες. Είναι γεμάτα με μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που κάνουν τα φυτά πιο ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες. Έπειτα, υπάρχει το πυρίτιο, μια ένωση που αυξάνει την ανθεκτικότητα των κυτταρικών τοιχωμάτων, κάνει τα φυτά πιο ανθεκτικά στο στρες που προκαλείται από τη ζέστη και το κρύο και τα βοηθά να απορροφούν πιο εύκολα βασικά θρεπτικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και ο φώσφορος.

6. Μυκορριζικοί Μύκητες

Είδη μυκορριζικών μυκήτων σχηματίζουν συμβιωτικές σχέσεις με τα φυτά κάνναβης και τα βοηθούν να αντιμετωπίσουν το θερμικό στρες. Αυτές οι μορφές ζωής στέλνουν μικρά νήματα γνωστά ως υφές μέσα στις ρίζες της κάνναβης. Εδώ, τα φυτικά κύτταρα περιβάλλουν τα μυκητιακά κύτταρα και σχηματίζουν συμβιωτικές δομές που ονομάζονται μυκόρριζες.

Τα φυτά τροφοδοτούν αυτούς τους μύκητες με σάκχαρα που παράγονται κατά τη φωτοσύνθεση. Σε αντάλλαγμα, οι μύκητες λειτουργούν ως επέκταση του ριζικού δικτύου. Βοηθούν τα φυτά να αντέξουν τόσο τις βιοτικές (ζωντανές) όσο και τις αβιοτικές (μη ζωντανές) πηγές στρες. Οι μυκορριζικοί μύκητες μετριάζουν την ξηρασία και το θερμικό στρες[1] τραβώντας νερό ακόμα και από περιοχές που βρίσκονται πολύ μακριά από το ριζικό δίκτυο του φυτού.

Πώς να Προστατεύσετε τα Φυτά σας από το Θερμικό Στρες σε Εξωτερικό Χώρο

Η καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί συγκριτικά με έναν εσωτερικό χώρο. Οι καλλιέργειες υπόκεινται στις ιδιοτροπίες των στοιχείων της φύσης, καθώς και σε αμέτρητες μορφές παρασίτων και μολύνσεων που μπορούν να βλάψουν τη ζωτικότητα και την απόδοση. Το θερμικό στρες δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι καλλιεργητές εσωτερικού χώρου έχουν το πλεονέκτημα του πλήρους ελέγχου του κλίματος, ενώ οι καλλιεργητές εξωτερικού χώρου πρέπει να αντιμετωπίσουν τους καύσωνες, τους μουσώνες και όλες τις ενδιάμεσες καταστάσεις.

Το θερμικό στρες είναι μια σημαντική απειλή για όσους καλλιεργούν σε θερμότερες περιοχές πιο κοντά στον ισημερινό. Αν και τα αυξημένα επίπεδα ηλιακού φωτός μπορεί να είναι ωφέλιμα, η υπερβολική ποσότητα φωτός μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα θερμικού στρες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε την υπαίθρια σοδειά σας.

1. Σωστός Προγραμματισμός Ποτίσματος

Το πότισμα στις σωστές ποσότητες τη σωστή ώρα της ημέρας θα βοηθήσει το φυτό σας να αντιμετωπίσει το θερμικό στρες και θα αποτρέψει τη συστροφή των φύλλων της κάνναβης. Αλλά να θυμάστε, το πολύ νερό μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε σάπισμα των ριζών, οπότε να αφήνετε πάντα τα ανώτερα εκατοστά του χώματος να στεγνώσουν πριν χορηγήσετε περισσότερο νερό.

Όταν έρθει η ώρα για πότισμα, χορηγήστε νερό στο χώμα μέχρι κορεσμού. Τα μεγάλα υπερυψωμένα παρτέρια χρειάζονται περισσότερο νερό λιγότερο συχνά, ενώ οι γλάστρες στεγνώνουν πιο γρήγορα. Σε εξωτερικούς χώρους, στοχεύστε να ποτίζετε νωρίς το πρωί ή μετά τη δύση του ηλίου για να αποφύγετε την ταχεία εξάτμιση. Θα πρέπει να εφαρμόζετε μόνο ψεκασμούς φυλλώματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, για να αποφύγετε την εξάτμιση στους ευαίσθητους ιστούς των φύλλων.

2. Εδαφοκάλυψη

Η εφαδοκάλυψη βοηθά στη δέσμευση της υγρασίας στο έδαφος και στην προστασία των ριζών τροφοδοσίας κοντά στην επιφάνεια από υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή η πρακτική βοηθά επίσης στην προστασία των ωφέλιμων μικροβίων από τη ζέστη του ήλιου. Υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι εδαφοκάλυψης: η κάλυψη με νεκρό υλικό και με ζωντανό υλικό.

Η επικάλυψη με νεκρό υλικό περιλαμβάνει την τοποθέτηση νεκρών οργανικών υλικών πάνω από το χώμα. Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

  • Σανό
  • Άχυρο
  • Κομμάτια Γρασιδιού
  • Κομπόστ
  • Φύλλα

Σημαντική σημείωση: Αποφύγετε τον σανό που περιέχει σπόρους για να αποτρέψετε την επικράτηση των παρασιτικών φυτών και το υλικό που περιέχει το ζιζανιοκτόνο αμινοπυραλίδιο (AP) που θα σκοτώσει γρήγορα την καλλιέργειά σας.

Το ζωντανό υλικό εδαφοκάλυψης προϋποθέτει τη σπορά σπόρων σε κοντινή απόσταση από τα φυτά της κάνναβής σας. Η υψηλή πυκνότητα σπόρων θα κρατήσει αυτά τα φυτά μικρά και θα τα εμποδίσει να επισκιάσουν τα φυτά της κάνναβής σας. Τα φυτά αυτά, προστατεύουν το έδαφος, βελτιώνουν τη δομή του εδάφους και το τροφοδοτούν με ωφέλιμα μικρόβια αφήνοντας εκκρίματα στο έδαφος. Τα φύλλα θα σταθεροποιήσουν επίσης το ατμοσφαιρικό άζωτο. Οι επιλογές για συμβιωτικά φυτά περιλαμβάνουν:

  • Σκούρο κόκκινο τριφύλλι
  • Στελλάρια
  • Αλφάλφα
  • Γλιστρίδα

Σημαντική σημείωση: Αυτά τα φυτά θα σας βοηθήσουν να "κλειδώσετε" την υγρασία, αλλά απαιτούν επίσης νερό από μόνα τους. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε στενά την ξηρότητα του εδάφους σας και ποτίζετε περισσότερο από ό,τι θα δίνατε στα φυτά κάνναβης σε ένα άδειο παρτέρι.


Mulching

3. Αποφύγετε το Στρες

Το να στρεσάρετε τα φυτά της κάνναβής σας με άλλους τρόπους θα τα καταστήσει λιγότερο ικανά να επανέλθουν από το θερμικό στρες. Αρκετές τεχνικές που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης εκθέτουν τα φυτά σε διάφορους στρεσογόνους παράγοντες. Υπό κανονικές συνθήκες, τα φυτά επανέρχονται αρκετά γρήγορα. Ωστόσο, αν προσθέσετε τις υπερβολικές θερμοκρασίες στην εξίσωση, τότε τα φυτά σας μπορεί να μην ανακάμψουν.

Η μεταφύτευση από ένα μικρό δοχείο σε μεγαλύτερη γλάστρα ή παρτέρι σοκάρει τα φυτά για έως και αρκετές ημέρες. Αποφύγετε τη μεταφύτευση κατά τη διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών σε μη προστατευμένα σημεία. Τα φυτά χρειάζονται χρόνο για να εδραιώσουν το ριζικό τους σύστημα σε νέο έδαφος.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τις τεχνικές εκπαίδευσης υψηλού στρες, όπως το topping και το fimming, σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών. Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν ελεγχόμενη βλάβη ιστού στο αγγειακό σύστημα των φυτών — συμπεριλαμβανομένου του ξυλώματος που μεταφέρει νερό και θρεπτικά συστατικά.

4. Οι Γλάστρες είναι πιο Εύκολες στη Μεταφορά

Εάν καλλιεργείτε έξω σε ένα ζεστό κλίμα, είναι καλή ιδέα να καλλιεργείτε σε μεγάλα δοχεία ή γλάστρες και όχι απευθείας στο έδαφος. Αυτό κάνει τα φυτά σας φορητά και σας δίνει τη δυνατότητα να τα μεταφέρετε φυσικά σε ένα προστατευμένο μέρος, εάν ο ήλιος γίνει πολύ έντονος.

HOW TO PROTECT AGAINST HEAT STRESS OUTDOORS

5. Δημιουργήστε Ένα Προσωρινό Στέγαστρο

Το να κρατάτε τα φυτά σας κάτω από ένα στέγαστρο όλη την ημέρα θα εμποδίσει τη φωτοσύνθεση και θα έχει συνολικά επιζήμια επίδραση. Ωστόσο, η δημιουργία ενός προσωρινού στεγάστρου χρησιμοποιώντας πανί ή μουσαμά μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τη σοδειά σας κατά τη διάρκεια της αιχμής της ζέστης της ημέρας. Βάλτε ένα πρόχειρο στέγαστρο κατά τις πιο ζεστές ώρες και αφήστε τα φυτά σας να απολαύσουν ηλιοφάνεια πριν ξεκινήσει η έντονη ζέστη και αφού πέσει ο έντονος ήλιος.

6. Τα Φυτά Εξωτερικού Χώρου Μπορούν Επίσης να Επωφεληθούν από τα Συμπληρώματα

Τα εκχυλίσματα φυκιών ή θαλάσσιων φυτών μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ανθεκτικότητας των φυτών τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιήστε τη φόρμουλα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και δώστε στα φυτά σας κάποια επιπλέον προστασία χρησιμοποιώντας αυτές τις πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά ουσίες.

Μπορούν τα Φυτά να Ανακάμψουν από τις Επιπτώσεις της Θερμότητας;

Ναι. Τα φυτά σας θα ανακάμψουν από τη βλάβη λόγω θερμότητας, αρκεί να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα. Βελτιστοποιήστε το πρόγραμμα ποτίσματός σας, καλύψτε το χώμα και μετακινήστε τα δοχεία σε ένα πιο προστατευμένο μέρος για μερικές ημέρες. Αντισταθείτε στην επιθυμία σας να αποφυλλώσετε το φυτό σας από τυχόν κατεστραμμένα φύλλα μέχρι το φυτό σας να ανακάμψει ορατά για να αποφύγετε το περαιτέρω στρες.

Μπορούν τα Φυτά να Ανακάμψουν από το Θερμικό Στρες;

Τα φυτά κάνναβης μπορούν να ανακάμψουν πλήρως από το θερμικό στρες—αρκεί να το αντιληφθείτε αρκετά νωρίς. Το θερμικό στρες οδηγεί σε αφυδάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον μαρασμό και τη συστροφή των φύλλων της μαριχουάνας. Εάν καταφέρετε να επέμβετε πριν τα φυτά σας υποστούν υπερβολική ζημιά στα φύλλα και τους μίσχους τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω στρατηγικές για να τα σώσετε.


Ξεκινήστε με μία Ανθεκτική στη Θερμότητα Ποικιλία

Υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμες ποικιλίες κάνναβης στην αγορά και η κάθε μια έχει δημιουργηθεί μεθοδικά με την πάροδο του χρόνου για να εμφανίζει συγκεκριμένα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Ορισμένοι ειδικοί της αναπαραγωγής έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ποικιλίες που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στις υψηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο θερμικής καταπόνησης ξεκινώντας με μία από αυτές τις ποικιλίες. Εδώ είναι τρείς ανθεκτικές στη θερμότητα ποικιλίες που προτείνουμε.

1. Fruit Spirit

Η Fruit Spirit είναι μια σκληροπυρηνική ποικιλία που χαίρεται ενόψει υψηλών θερμοκρασιών (εντός ενός λογικού εύρους). Αυτό το θηρίο είναι απόγονος των θρυλικών γονικών ποικιλιών White Widow και Blueberry. Διαθέτει μια εξαιρετικά ισορροπημένη γενετική σύνθεση με 60% γενετική Sativa και 40% Indica. Διαθέτοντας 18% THC και μεσαίο επίπεδο CBD, προσφέρει επιδράσεις που χαλαρώνουν το σώμα και τονώνουν το μυαλό. Το όνομά της είναι ένας φόρος τιμής στις ζαχαρώδεις και φρουτώδεις γεύσεις των ανθών της, που κατακλύζουν τους γευστικούς κάλυκες όταν καπνίζονται.

Η Fruit Spirit αναπτύσσεται καλά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Τα φυτά εσωτερικού χώρου φτάνουν σε ύψος 80–120cm, έχουν χρόνο ανθοφορίας 8–10 εβδομάδες και αποδίδουν έως και 425g/m². Ένα μόνο φυτό που καλλιεργείται σε εξωτερικό χώρο μπορεί να φτάσει τα 220cm σε ύψος και να παράγει συγκομιδή έως και 525g.

Fruit Spirit

2. Amnesia Haze

Η Amnesia Haze είναι μια ψηλή ποικιλία όπου κυριαρχεί η γενετική Sativa και ευδοκιμεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Τα μεγάλα και ψηλά άνθη της παράγουν τεράστια ποσότητα THC που φτάνει το 22% και ένα μεσαίο επίπεδο CBD. Οι επιδράσεις της είναι ηλεκτρισμένες, διεγερτικές και την καθιστούν ιδανική για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας για να τονώσει τη συγκέντρωση και να σας δώσει κίνητρο. Αυτό το εγκεφαλικό αποτέλεσμα ενισχύεται από γήινες νότες και αρώματα εσπεριδοειδών.

Η Amnesia Haze είναι μια ιδιαίτερα παραγωγική ποικιλία που θα ανταμείψει όσους καλλιεργούν σε πολύ ζεστά μέρη. Τα φυτά εσωτερικού χώρου φτάνουν σε ύψος τα 140cm, έχουν χρόνο ανθοφορίας 9–11 εβδομάδες και παράγουν μεγάλη συγκομιδή έως και 650g/m². Τα φυτά που καλλιεργούνται σε εξωτερικό χώρο κάτω από το φυσικό φως του ήλιου φτάνουν στο τεράστιο ύψος των 210cm. Εδώ, ένα μόνο φυτό παρέχει μια τεράστια σοδειά έως και 700g και θα είναι έτοιμο για συγκομιδή στα τέλη Οκτωβρίου.

Amnesia Haze

3. Royal Moby

Η Royal Moby είναι ένα εκπληκτικό φυτό που μπορεί να υπερηφανεύεται για άνθη και ζαχαρώδη φύλλα επικαλυμμένα με άφθονα τριχίδια. Αυτή η ποικιλία όπου κυριαρχεί η γενετική Sativa είναι ο καρπός του έρωτα των Haze and White Widow και παράγει ρητινώδη άνθη που διαθέτουν επίπεδα THC που φτάνουν το 21%. Αυτή η ανθεκτική ποικιλία μπορεί να διαχειριστεί τόσο τα ζεστά όσο και τα κρύα κλίματα και θα νιώσει σαν στο σπίτι της σε μια ζεστή ντουλάπα ή σε έναν κήπο εκτεθειμένο στον ήλιο.

Η Royal Moby δεν ασχολείται με το περιβάλλον όπου καλλιεργείται. Σε εσωτερικούς χώρους, θα φτάσει σε ύψος τα 80–140cm και θα παράγει έως και 600g/m². Ένα φυτό που καλλιεργείται σε εξωτερικό χώρο θα φτάσει στο τεράστιο ύψος των 2–3 μέτρων και θα παράγει μια ικανοποιητική συγκομιδή που μπορεί να φτάσει και τα 700g.

Royal Moby Indoor

External Resources:
  1. Arbuscular mycorrhizal fungi mitigate negative effects of combined drought and heat stress on tomato plants - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Δήλωση αποποίησης ευθύνης:
Αυτό το περιεχόμενο προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι παρεχόμενες πληροφορίες προέρχονται από έρευνες που συλλέγονται από εξωτερικές πηγές

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37827 αξιολογήσεις