Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter Reviewed by: Miguel Ángel Garcia


Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η υδροπονία είναι μια μέθοδος για την καλλιέργεια κάνναβης, σύμφωνα με την οποία δεν χρησιμοποιείται το χώμα, αλλά το νερό ως κύριο μέσο. Μέσα σε μια υδροπονική εγκατάσταση, τα φυτά της κάνναβης καλλιεργούνται σε δοχεία ή καλάθια γεμάτα με ένα αδρανές μέσο καλλιέργειας και αιωρούνται πάνω από μια δεξαμενή γεμάτη νερό. Το νερό περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν, ενώ χρησιμοποιoύνται αερόπετρες για τον αερισμό της δεξαμενής. Αυτό το βασικό μοντέλο εμφανίζεται σε πολλές διαφορετικές μορφές και συστήματα, καθώς ο κάθε καλλιεργητής επιλέγει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην υδροπονική καλλιέργεια, τα οποία θα δούμε αναλυτικά στο παρόν άρθρο. Αλλά, πρώτα, ας εμβαθύνουμε στην ιστορία αυτής της συναρπαστικής μορφής τέχνης.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ

Η υδροπονική καλλιέργεια μπορεί αρχικά να φαίνεται ως το αποτέλεσμα της σύγχρονης προόδου της τεχνολογίας. Ωστόσο, αυτή η θεωρία απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η προέλευση της καλλιέργειας φυτών στο νερό ανάγεται χιλιάδες χρόνια πίσω στην ανθρώπινη ιστορία. Θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκαν υδροπονικές αρχές για τους περίφημους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας, οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 600 π.Χ. Η περιοχή που βρίσκεται δίπλα στον Ευφράτη ήταν φυσικά ξηρή και άνυδρη. Πιστεύεται ότι οι κήποι καλλιεργήθηκαν χρησιμοποιώντας ένα σύστημα από ρυάκια που ξεκινούσαν από τον ποταμό.

Προχωρώντας στην εποχή του 10ου και 11ου αιώνα, γνωρίζουμε ότι οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν την υδροπονία για να παρέχουν τροφή στην κοινωνία τους. Αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους λόγω συγκρούσεων, εγκαταστάθηκαν στη λίμνη Tenochtitlan. Προχώρησαν στην κατασκευή πλωτών σχεδιών με χώμα, επιτρέποντας στα φυτά να αναπτυχθούν και να απλώσουν τις ρίζες τους στο νερό από κάτω.

Πιο πρόσφατα, αλλά αρκετά μακριά σε επίπεδο εποχής, βρίσκουμε παραδείγματα υδροπονικής καλλιέργειας από τον Άγγλο επιστήμονα John Woodward το 1699. Το έργο του περιλάμβανε την καλλιέργεια φυτών δυόσμου στο νερό. Διαπίστωσε ότι τα φυτά αναπτύχθηκαν γρηγορότερα μέσα σε μια πηγή νερού αναμεμειγμένη με χώμα.

Η ιστορία της υδροπονικής καλλιέργειας έχει δείξει πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι αυτή η μέθοδος σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα και σενάρια, με την καλλιέργεια κάνναβης να μην αποτελεί εξαίρεση. Ας διερευνήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της ενδιαφέρουσας μεθόδου και πώς μπορεί να εφαρμοστεί για την καλλιέργεια εξαιρετικής ποιότητας κάνναβης.

The History of Hydroponics

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Αν μιλήσετε με έναν καλλιεργητή που έχει εμπειρία στην υδροπονική καλλιέργεια, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σας πει είναι ότι τα υδροπονικά φυτά αναπτύσσονται πολύ γρηγορότερα από αυτά που καλλιεργούνται σε χώμα. Αυτό είναι ένα κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου καλλιέργειας: τα υδροπονικά φυτά συνήθως αναπτύσσονται 30–50% ταχύτερα και συχνά παρέχουν μεγαλύτερες σοδειές. Αυτό συμβαίνει επειδή τα θρεπτικά συστατικά μέσα σ' ένα υδροπονικό σύστημα καθίστανται πολύ πιο εύκολα διαθέσιμα στα φυτά. Τα θρεπτικά συστατικά αιωρούνται στο νερό και εισέρχονται απευθείας στο ριζικό σύστημα, καθώς δεν υπάρχει χώμα. Αντίθετα, τα φυτά που αναπτύσσονται σε χώμα πρέπει να ψάξουν μέσα στο μέσο, προκειμένου να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά από κάτω. Η εύκολη πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά επιτρέπει στα φυτά να διατηρούν την ενέργεια, η οποία στη συνέχεια διοχετεύεται σε προσπάθειες ανάπτυξης.

ΚΟΣΤΟΣ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Όταν σκέφτεστε την υδροπονία, μπορεί να φανταστείτε μια καλλιέργεια υψηλής τεχνολογίας με αυτόματους διακόπτες, φώτα που αναβοσβήνουν και χρονόμετρα. Ωστόσο, το κόστος ενός υδροπονικού συστήματος εξαρτάται από το πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε. Μπορεί να περιλαμβάνει έναν απλό πλαστικό κουβά, μέχρι συστήματα αυτόματης αποστράγγισης και πλήρωσης. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, επενδύστε σε ένα φθηνό σετ βασικού εξοπλισμού υδροπονίας. Αυτά τα πακέτα περιλαμβάνουν όλα τα υλικά που χρειάζεστε για να πάτε από τον σπόρο μέχρι τη συγκομιδή. Μπορείτε να αγοράσετε ένα με περίπου 200£ (235€).

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ DIY ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Εάν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας υδροπονικό σύστημα, δείτε τον παρακάτω σύντομο οδηγό. Η λίστα καλύπτει όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια βασική εγκατάσταση εσωτερικού χώρου. Απλώς βρείτε το προϊόν που σας ταιριάζει για κάθε αντικείμενο που αναφέρεται. Η αγορά του εξοπλισμού ξεχωριστά σας επιτρέπει να επενδύσετε στα πιο σημαντικά, όπως ο φωτισμός, μειώνοντας παράλληλα το κόστος σε άλλους τομείς.

Ιδού τι θα χρειαστείτε:

α) Φωτισμός (LED ή HPS)

β) Κρεμάστρες φωτισμού

γ) Σκηνή καλλιέργειας

δ) Υδροπονική δεξαμενή και δίσκος

ε) Αερόπετρα και αντλία

στ) Μέσο καλλιέργειας (π.χ. ίνα κοκοφοίνικα)

ζ) Γλάστρες φύτευσης από πλέγμα mesh

η) Σπόροι

θ) Ανεμιστήρας και σωλήνες εξαερισμού

ι) Φίλτρο άνθρακα

ια) Ταλαντευόμενος ανεμιστήρας

ιβ) Υδροπονικά θρεπτικά συστατικά

ιγ) Μετρητές pH και PPM

ιδ) Υγρόμετρο

Hydroponics

1. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

Τώρα που καλύψαμε την ιστορία και τα οφέλη της υδροπονικής καλλιέργειας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μέσο καλλιέργειας, δηλαδή μια ουσία που θα συγκρατά το φυτό. Από αυτή τη θέση, οι ρίζες θα αναπτυχθούν προς το νερό αναζητώντας θρεπτικά συστατικά. Το αδρανές μέσο επιτρέπει επίσης την καλή πρόσβαση του αέρα στην κορυφή των ριζών. Υπάρχει ένας τεράστιος κατάλογος διαφορετικών μέσων που χρησιμοποιούνται από τους καλλιεργητές, με τα παρακάτω να είναι τα πιο διαδεδομένα. Κάθε μέσο έχει τα δικά του μοναδικά οφέλη και μερικά λειτουργούν καλύτερα με διαφορετικά συστήματα. Οπότε, θα πρέπει να πειραματιστείτε λίγο για να βρείτε το ιδανικό μέσο για εσάς.

 • ΧΑΛΙΚΙΑ ΑΡΓΙΛΟΥ
  Clay Pebbles

  Ως μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, τα χαλίκια από άργιλο είναι εξαιρετικά για τον αερισμό των ριζικών συστημάτων. Μερικές φορές τα χαλίκια από άργιλο χρειάζονται μια αλλαγή του pH για να παρέχουν ένα βέλτιστο περιβάλλον ανάπτυξης, ωστόσο μπορούν να αγοραστούν και προ-τροποποιημένα χαλίκια. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τα χαλίκια αργίλου σ' ένα πλαστικό υδροπονικό καλάθι που έχει χώρους για την ανάπτυξη των ριζών.

  • ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ
   Rockwool

   Ο πετροβάμβακας είναι άλλη μία δημοφιλής επιλογή και είναι μια ουσία που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ηφαιστειακά πετρώματα με υφή βαμβακιού, εξ ου και το όνομα. Ο πετροβάμβακας έχει μια εξαιρετική ικανότητα να συγκρατεί το νερό, γεγονός που επιτρέπει την καλή ενυδάτωση του άνω ριζικού συστήματος. Ο πετροβάμβακας μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε ένα υδροπονικό καλάθι, αλλά και απευθείας στην κορυφή ενός κουβά ή στο καπάκι μιας δεξαμενής.

   • ΠΕΡΛΙΤΗΣ
    Perlite

    Ο περλίτης είναι ένα ηφαιστειακό υλικό που διαστέλλεται όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Συχνά, χρησιμοποιείται στο χώμα του κήπου για να παρέχει αερισμό και για τον ίδιο λόγο είναι ωφέλιμο ως υδροπονικό μέσο καλλιέργειας για την κάνναβη.

    • ΙΝΕΣ ΚΟΚΟΦΟΙΝΙΚΑ
     Coco Coir
     Οι ίνες κοκοφοίνικα είναι μια καλή βιώσιμη επιλογή ως μέσο καλλιέργειας. Οι ίνες κοκοφοίνικα επιτρέπουν τον καλό αερισμό και τη διατήρηση της υγρασίας. Είναι επίσης γνωστό ότι οι ίνες κοκοφοίνικα προστατεύουν τις ρίζες από μολύνσεις λόγω της παρουσίας φυτικών διεγερτικών ορμονών.

     2. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ

     Τώρα που επιλέξατε το μέσο ανάπτυξης, ήρθε η ώρα να διαλέξετε ποια υδροπονική μέθοδο θα χρησιμοποιήσετε. Όλα τα συστήματα συγκλίνουν στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν διάλυμα νερού εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, οι εγκαταστάσεις μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η έκθεση στο νερό και η κυκλοφορία του. Τα περισσότερα από τα παρακάτω συστήματα μπορούν να αγοραστούν, αλλά όσοι διαθέτουν δεξιότητες DIY μπορούν εύκολα να τα κατασκευάσουν χρησιμοποιώντας κουβάδες, τρυπάνια, αντλίες και αερόπετρες.

     ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΒΑΘΥ ΝΕΡΟ

     Η καλλιέργεια σε βαθύ νερό είναι μια καλή αφετηρία για τους αρχάριους και —πιθανότατα— η φθηνότερη επιλογή. Τα φυτά τοποθετούνται σε κουβάδες γεμάτους με θρεπτικό διάλυμα και μια αντλία αέρα παρέχει συνεχή παροχή οξυγόνου.

     Deep Water Culture

     ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΗ

     Ένα σύστημα πλήρωσης και απορροής (γνωστό και ως ebb and flow) βασίζεται στο νερό που αρχικά γεμίζει το δοχείο, ενώ στη συνέχεια απομακρύνεται. Αυτά τα συστήματα αποτελούνται από διάφορους κουβάδες που είναι στερεωμένοι πάνω από έναν δίσκο καλλιέργειας που επιτρέπει την παροχή και την απορροή του νερού. Και οι δύο αυτές υδάτινες οδοί συνδέονται με μια εξωτερική δεξαμενή που περιέχει θρεπτικά συστατικά, μια αερόπετρα για τον αερισμό της παροχής νερού και μια αντλία για τη μετακίνηση του νερού στον δίσκο καλλιέργειας. Οι ρίζες σε αυτά τα συστήματα δεν είναι συνεχώς βυθισμένες στο νερό. Αντίθετα, το νερό πλημμυρίζει περιοδικά τον δίσκο καλλιέργειας με φρέσκο οξυγόνο και νερό εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά. Μόλις τελειώσει ο κύκλος της αντλίας, όλο το νερό αποστραγγίζεται πίσω στην εξωτερική δεξαμενή.

     Αυτό το σύστημα επιτρέπει την περιοδική τροφοδοσία με θρεπτικά συστατικά. Ο χρόνος κατά τον οποίο ο δίσκος καλλιέργειας είναι άδειος επιτρέπει στους καλλιεργητές να φροντίζουν εύκολα τις ρίζες των φυτών και πραγματοποιούν τη συγκομιδή.

     Ebb and Flow

     ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑΓΟΝΩΝ

     Ένα σύστημα σταγόνων (γνωστό και ως drip system) στην υδροπονία είναι πολύ παρόμοιο με ένα σύστημα στάγδην άρδευσης κατά την καλλιέργεια στο έδαφος. Το σύστημα αυτό αποτελείται από έναν μεγάλο δίσκο γεμάτο με κάποιο μέσο καλλιέργειας, όπως π.χ. χαλίκια αργίλου. Τα φυτά τοποθετούνται απευθείας στο μέσο και το καθένα έχει τον δικό του σωλήνα παροχής νερού κοντά. Μια εξωτερική δεξαμενή νερού με αντλία και αερόπετρες παρέχει συνεχώς μια ροή σταγόνων νερού σε κάθε φυτό. Οι ρίζες αυτών των φυτών είναι συνεχώς εκτεθειμένες στον αέρα και το πλεονάζον νερό στάζει από το μέσο και επιστρέφει στην εξωτερική δεξαμενή.

     Drip System

     ΤΕΧΝΙΚΗ ΘΡΕΠΤΙΚΟΥ ΦΙΛΜ

     Αν η καλλιέργεια σε βαθύ νερό είναι το ισοδύναμο της καλλιέργειας φυτών κάνναβης σε μια λιμνούλα, τότε η τεχνική των θρεπτικών φιλμ είναι το ισοδύναμο της καλλιέργειας κάνναβης πάνω σε ένα ποτάμι. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει την τοποθέτηση φυτών σε έναν σωλήνα υπό γωνία, ώστε το νερό να εισέρχεται από τη μία πλευρά και να εξέρχεται από την άλλη μέσω της βαρύτητας. Οι ρίζες αναπτύσσονται προς τα κάτω μέσα στον σωλήνα, όπου εκτίθενται σε νερό που ρέει. Το νερό εισέρχεται από μια δεξαμενή με μια αερόπετρα και μια αντλία και επιστρέφει πίσω μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος.

     Nutrient Film Technique

     ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΦΙΤΙΛΙ

     Το σύστημα με φιτίλι είναι μια βασική υδροπονική εγκατάσταση που χρησιμοποιεί έναν δίσκο καλλιέργειας παρόμοιο με το σύστημα των σταγόνων γεμάτο με χαλίκια από άργιλο. Κάτω από τον δίσκο υπάρχει μια δεξαμενή με νερό, από την οποία εξέρχονται και εισέρχονται διάφορα φιτίλια στο μέσο καλλιέργειας. Το νερό ταξιδεύει προς τα πάνω στα φιτίλια και ενυδατώνει παθητικά το μέσο. Δεν απαιτείται αντλία γι' αυτό το σύστημα.

     Wick System

     ΑΕΡΟΠΟΝΙΑ

     Η αεροπονική μέθοδος είναι ίσως η πιο φουτουριστική εκδοχή της υδροπονικής καλλιέργειας και χρησιμοποιεί νεφελοποιημένο νερό που διασκορπίζεται στον αέρα για τη βελτιστοποίηση του αερισμού και της ενυδάτωσης. Τα φυτά τοποθετούνται στην κορυφή μιας μεγάλης δεξαμενής νερού που είναι γεμάτη κατά 25%. Κάτω από το νερό υπάρχει μια αντλία που στέλνει νερό σε νεφελοποιητές κάτω από τα ριζικά συστήματα. Αυτή η λεπτή ομίχλη εμποτίζει συνεχώς τις ρίζες, επιτρέποντας στα φυτά να λαμβάνουν ταυτόχρονα τεράστιες ποσότητες αέρα και νερού.

     Aeroponics

     3. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

     Αφού επιλέξετε το σύστημά σας, είναι σημαντικό να το προετοιμάσετε καλά για να αποφύγετε τυχόν επιζήμιες καταστάσεις. Η υγρή και σκοτεινή φύση των δεξαμενών νερού αποτελεί ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης για πλήθος παθογόνων μικροοργανισμών. Πριν από τη λειτουργία του συστήματός σας, θα πρέπει να αποστειρώσετε τον εξοπλισμό σας για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες μόλυνσης. Σκουπίστε όλους τους κάδους, τους δίσκους, τους σωλήνες και τις δεξαμενές σας με οινόπνευμα, ζεστό νερό και υπεροξείδιο. Μόλις αποστειρώσετε το σύστημά σας, αρχίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες για να το ρυθμίσετε σωστά.

     • Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

     Κάθε υδροπονικό σύστημα απαιτεί συχνή συντήρηση για να παρέχει ένα βέλτιστο περιβάλλον καλλιέργειας. Παρακάτω αναφέρονται όλοι οι κύριοι παράγοντες που πρέπει να γνωρίζετε.

     Α) ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ PH

     Θα πρέπει να ελέγχετε συνεχώς το pH του νερού για να εξασφαλίσετε ένα βέλτιστο περιβάλλον καλλιέργειας. Τα θρεπτικά συστατικά είναι περισσότερο διαθέσιμα στα φυτά όταν το περιβάλλον είναι ελαφρώς πιο όξινο. Ως εκ τούτου, απαιτείται ένα pH μεταξύ 5.5–5.8. Χρησιμοποιήστε ένα κιτ ελέγχου pH για να κάνετε τακτικές μετρήσεις και φροντίστε να αλλάζετε το διάλυμα κάθε εβδομάδα για να διατηρείτε αυτό το εύρος. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, προτιμάται pH 6.

     How PH Affects Plant Nutrient Uptake
     How PH Affects Plant Nutrient Uptake

     Β) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 20°C

     Η υδροπονική κάνναβη έχει ιδανική θερμοκρασία 20°C. Αυτός ο παράγοντας μπορεί να παρακολουθείται με τη χρήση ενός θερμομέτρου νερού και να μεταβάλλεται με τη χρήση ενός θερμαντήρα νερού, εάν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

     Γ) ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

     Τα υδροπονικά φυτά απαιτούν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με τα αντίστοιχα φυτά που καλλιεργούνται σε χώμα. Ο ευκολότερος τρόπος για να "ταΐσετε" τα φυτά σας είναι να αγοράσετε υδροπονικά θρεπτικά διαλύματα που περιέχουν όλες τις απαιτούμενες ουσίες τόσο για την περίοδο της βλάστησης όσο και για την περίοδο της άνθισης. Τα προϊόντα θα περιγράφουν επίσης πόσο συχνά πρέπει να προσθέτετε θρεπτικά συστατικά στο σύστημά σας και πόση αραίωση χρειάζονται.

     Δ) ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ

     Τόσο οι δίσκοι καλλιέργειας όσο και οι δεξαμενές απαιτούν άδειασμα και καθαρισμό περίπου κάθε δύο εβδομάδες. Αυτή η διαδικασία θα διατηρήσει τις ρίζες των φυτών σας ασφαλείς από προσβολές από παθογόνα και ασθένειες. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία που αναφέρθηκε παραπάνω κατά την αρχική προετοιμασία του συστήματός σας.

     Ε) ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

     Η επιλογή της ποικιλίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας της υδροπονικής καλλιέργειας. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε αυτά τα συστήματα είναι ελεύθερα να προσλαμβάνουν θρεπτικά συστατικά εξαιρετικά γρήγορα, γεγονός που συχνά οδηγεί σε εκρηκτική και ταχεία ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό, η επιλογή μιας μεγάλης, πανύψηλης ποικιλίας Sativa δεν θα ήταν και η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν το σύστημά σας βρίσκεται μέσα σε μια εσωτερική σκηνή καλλιέργειας.

     Οι μικρότερες και πιο συμπαγείς ποικιλίες, όμως, είναι ιδανικές για υδροπονικά συστήματα εσωτερικού χώρου. Το να ξεκινήσετε με μια μικρότερη ποικιλία είναι καλύτερο για διάφορους λόγους. Πρώτον, θα σας επιτρέψει να καλλιεργήσετε πολλά φυτά σε μικρότερο χώρο, προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλομορφία και δυνητικά μεγαλύτερες σοδειές. Επιπλέον, εάν τα φυτά σας περάσουν μια έξαρση ανάπτυξης, θα έχετε χώρο για να αντιμετωπίσετε τέτοιες ξαφνικές αυξήσεις ύψους.

     Ακολουθούν δύο ποικιλίες που συνιστούμε για υδροπονική καλλιέργεια.

     WHITE WIDOW

     Η White Widow είναι μια απόλυτα ισορροπημένη, υβριδική ποικιλία που διαθέτει 50% Indica και 50% Sativa γονίδια. Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τη γονική ποικιλία White Widow S1 και παρέχει μια ισορροπημένη επίδραση που διεγείρει το μυαλό, ενώ παράλληλα χαλαρώνει και καθηλώνει το σώμα. Το 19% THC εξασφαλίζει μια ισχυρή ψυχοδραστική εμπειρία που διαρκεί αρκετές ώρες. Αυτά τα άνθη περιέχουν ένα προφίλ τερπενίων που εκπέμπει γήινες νότες και γεύσεις πεύκου.

     Η White Widow θα φτάσει σε ύψος τα 60–100cm, όταν καλλιεργείται σε εσωτερικό χώρο. Έτσι, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τον περιορισμένο χώρο μιας υδροπονικής καλλιέργειας. Μπορείτε να αναμένετε καλές καλές σοδειές της τάξης των 450–500g/m² μετά από μια περίοδο ανθοφορίας 8–9 εβδομάδων.

     White Widow

     White Widow
     23_genetic background_1 White Widow S1
     33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
     31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
     25_flowering time_1 8 - 10 Εβδομάδες
     29_THC_1 THC: 19%
     28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
     34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
     32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
     27_harvest period_1 Αρχές Οκτώβρη
     22_Effect_1 Ισχυρά Αποτελέσματα, Καθήλωση

     Αγορά White Widow

     ROYAL DWARF

     Η Royal Dwarf είναι μια άλλη λογική επιλογή για μια υδροπονική εγκατάσταση εσωτερικού χώρου. Αυτή η ποικιλία συνδυάζει Skunk και Ruderalis με στόχο τη δημιουργία ενός συμπαγούς φυτού ικανού για καλές σοδειές και μέτρια ισχύ. Στη Royal Dwarf κυριαρχεί η γενετική Sativa και προσφέρει μια παρακινητική επίδραση που τροφοδοτείται από ένα επίπεδο THC της τάξης του 13%. Κάθε ρουφηξιά αυτής της ποικιλίας είναι εμποτισμένη με γλυκές γεύσεις που συμπληρώνονται από νότες εσπεριδοειδών.

     Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα φτάσουν σε ένα συμπαγές ύψος 40–70cm, θα προσφέρουν αποδόσεις έως και 200g/m² και θα περάσουν από τον σπόρο στη συγκομιδή σε μόλις 8 εβδομάδες.

     Royal Dwarf

     Royal Dwarf
     23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
     33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
     31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
     25_flowering time_1 6 - 7 Εβδομάδες
     29_THC_1 THC: 13%
     28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
     34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
     32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
     27_harvest period_1 9-10 εβδομάδες μετά την άνθιση
     22_Effect_1 Δημιουργικότητα, Παρακίνηση

     Αγορά Royal Dwarf

     Η ΥΔΡΟΠΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

     Η υδροπονία μπορεί να φαίνεται τρομακτική και περίπλοκη στον εξωτερικό παρατηρητή. Όλα τα διαφορετικά μέρη, τα συστήματα και οι μέθοδοι την κάνουν να φαίνεται πολύ δύσκολη. Το κλειδί είναι να ξεκινήσετε απλά, να επιλέξετε μια κατάλληλη ποικιλία και να παρατηρείτε συχνά τις περιβαλλοντικές ανάγκες των φυτών σας. Η καλλιέργεια σε μια υδροπονική εγκατάσταση είναι πολύ ικανοποιητική και η δουλειά ανταμείβεται με γρήγορους χρόνους ανάπτυξης και μεγάλες σοδειές.

     Η σκέψη να ξεκινήσετε μια υδροπονική καλλιέργεια μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά μπορείτε να το κάνετε. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει στη δημιουργία και τη συντήρηση του υδροπονικού σας συστήματος.

     Ειστε 18 χρονων ή ανω;

     Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

     Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

     Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
     είστε
     18 χρονών ή άνω.

     Grow Guide Topic Finder

     eKomi silver seal
     4.7 στα 5
     στα 37835 αξιολογήσεις