Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Max Sargent


Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Μετά τη βλάστηση ή μετά το κόψιμο, το σπορόφυτο ή το βλαστάρι σας χρειάζεται ένα μέρος για να ριζώσει. Ο πρωταρχικός στόχος για το φυτό της κάνναβης στο στάδιο αυτό είναι η ανάπτυξη μιας υγιούς ριζικής ζώνης. Εάν τα νεαρά φυτά σας δυσκολεύονται τώρα, είναι πιθανό να μην ανακάμψουν ποτέ εντελώς και είναι ακόμα πιο πιθανό να μην αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Στο χειρότερο σενάριο, τα φυτά θα πεθάνουν και η ανάπτυξη θα τελειώσει πριν καν αρχίσει.

ΟΙ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ

Τα νεαρά φυτά της κάνναβης πρέπει να αντιμετωπίζονται με λεπτότητα. Φερθείτε στη μαριχουάνα σας σαν να είναι ένα μωρό. Εάν τα βλαστάρια χρειάζονται υποστήριξη, στηρίξτε τα με μια οδοντογλυφίδα ή έναν αναδευτήρα για κοκτέιλ και λίγο μαλακό σύρμα κηπουρικής.

Ένα πρόγραμμα φωτός 18-6 θεωρείται το ιδανικό από τους περισσότερους καλλιεργητές. Προτιμάται το λευκό φως. Η πηγή φωτός πρέπει να είναι CFL, MH ή LED. Εάν έχετε ένα ηλιόλουστο περβάζι, μπορεί να λειτουργήσει επίσης.

Οι ρίζες μεγαλώνουν στο σκοτάδι. Γι' αυτό προτείνουμε το 18-6 ή το 20-4 παρά έναν ασταμάτητο κύκλο φωτός 24 ωρών. Η υψηλή υγρασία, ιδανικά περίπου 70% RH, και οι θερμοκρασίες 20–24°C δημιουργούν έναν τέλειο βιότοπο για τα νεαρά φυτά. Ένας διασπορέας, ένα θερμόμετρο και υγρόμετρο και ένα μπουκάλι για να ψεκάζετε νερό είναι τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε.

Η λάθος ανάπτυξη με μακρύ κορμό που ψάχνει το φως μπορεί να οφείλεται στη γενετική. Συχνά, όμως, είναι μια ένδειξη ότι το φως της καλλιέργειας είναι τοποθετημένο πολύ μακριά από το φυτό. Μια λάμπα CFL 250W λευκού χρώματος μπορεί άνετα να κρεμαστεί 15cm πάνω από δώδεκα ή περισσότερα σπορόφυτα χωρίς να κάψει τα φύλλα τους.

THE OPTIMAL CONDITIONS FOR SEEDLINGS

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ;

Το καλλιεργητικό μέσο πρέπει να είναι υγρό και όχι υπερβολικά ποτισμένο. Ένας αποτελεσματικός κύκλος ανάμεσα σε υγρές και ξηρές περιόδους είναι ο στόχος. Θυμηθείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό της χορήγησης υπερβολικού νερού. Καλύτερα να ψεκάζετε τα φυτά με έναν ψεκαστήρα, εάν δεν είστε σίγουροι. Αγγίξτε το καλλιεργητικό μέσο για να νιώσετε πόσο στεγνό είναι και διατηρήστε υψηλή τη σχετική υγρασία (RH).

Πριν προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι η έναρξη σε ένα μέσο και η μετάβαση σε άλλο μπορεί να είναι επικίνδυνη. Κρατήστε τη διαδικασία απλή και τηρήστε το σχέδιο με συνέπεια. Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τα σπορόφυτα στο χώμα και να τα μεταφυτεύσετε αργότερα σε ένα δοχείο υδροπονικής, DWC.

ΚΥΒΟΙ, ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΔΟΧΕΙΑ

Οι κύβοι και τα μπλοκ πετροβάμβακα είναι κατασκευασμένα για υδροπονικούς καλλιεργητές. Ξεκινήστε το νεαρό φυτό σας σε έναν μικρό κύβο και θα είναι ευκολότερο να μεταφυτευτεί αργότερα. Απλώς αφαιρέστε όσο χώμα χρειάζεται από έναν μεγαλύτερο κομμάτι υποστρώματος και τοποθετήστε το μικρότερο μπλοκ με το φυτό σας μέσα στην τρύπα. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί με ελάχιστο στρες στα φυτά.

Δυστυχώς, ο πετροβάμβακας είναι μια πολύ κακή ιδέα για αυτούς που καλλιεργούν σε χώμα, ακόμα και τα κομμάτια που είναι μικρότερα. Πάντα, ο κύβος συγκρατεί περισσότερο νερό από το περιβάλλον χώμα. Έτσι, μπορεί να εμφανιστούν πράσινα φύκη που μοιάζουν με λάσπη και σύντομα μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα. Σίγουρα, μερικές φορές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικροσκοπικούς κύβους πετροβάμβακα, αλλά γιατί να ρισκάρετε;

Ένα πλούσιο σε οξυγόνο μέσο που στραγγίζει καλά είναι το ιδανικό μίγμα για τους καλλιεργητές σε χώμα ή/και κοκοφοίνικα. Μεταξύ αυτών των δύο μορφών καλλιέργειας, υπάρχει η μεγαλύτερη επικάλυψη κατά τη διάρκεια του σταδίου των νεαρών φυτών. Οι κύβοι τύρφης ή κοκοφοίνικα είναι εύκολοι στη χρήση και σχετικά φθηνοί. Παρόμοια με ένα μπλοκ πετροβάμβακα, μπορείτε να παρακολουθήσετε οπτικά την ανάπτυξη της ρίζας, καθώς τα λευκά ριζίδια προεξέχουν από τον κύβο. Οι καλλιεργητές, βιολογικής και υδροπονικής καλλιέργειας, αλλά και όσοι δουλεύουν με κλώνους αναφέρουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας χρησιμοποιώντας αυτούς τους κύβους για να ξεκινήσουν την καλλιέργειά τους.

Πολλοί που καλλιεργούν σε χώμα και κοκοφοίνικα χρησιμοποιούν κύπελλα ή μικρές πλαστικές γλάστρες ως δοχεία για την εκκίνηση της διαδικασίας, συνήθως, σε οποιοδήποτε μέγεθος από 0.5–5 λίτρα. Το ελαφρά λιπασμένο χώμα αναμεμειγμένο με περλίτη ή κοκοφοίνικα αναμεμειγμένο με περλίτη 30–50% είναι τα πιο κοινά μίγματα χώματος για νεαρά φυτά. Εφόσον η βάση του δοχείου έχει πολλές οπές αποστράγγισης και το εσωτερικό μπορεί να κρατήσει τον όγκο του μέσου που απαιτείται, μπορεί να χρησιμεύσει ως δοχείο εκκίνησης. Μη φοβάστε να αυτοσχεδιάσετε. Ανοίξτε μερικές τρύπες στη βάση μιας χάρτινης κούπας καφέ με μια καρφίτσα και θα έχετε μια γλάστρα.

THE OPTIMAL CONDITIONS FOR SEEDLINGS

ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ

Η κατάλληλη στιγμή για να μεταφυτεύσετε τα βλαστάρια σας είναι λίγο πριν ξεπεράσουν τις διαστάσεις των δοχείων τους. Με τους κύβους, μπορείτε να δείτε τις ρίζες να ξεπροβάλλουν και να σας λένε ότι ήρθε η ώρα να κάνετε μεταφύτευση. Όταν ξεκινάτε με ένα φλιτζάνι ή ένα μικρό δοχείο, βασίζεστε σε υπέργειες ενδείξεις. Συνήθως, όταν το σετ ή τα σετ αληθινών φύλλων του φυτού έχουν καλύψει την περιφέρεια του δοχείου, ήρθε η ώρα. Επίσης, η κατακόρυφη ανάπτυξη θα είναι ένας προφανής δείκτης.

Μην περιμένετε πολύ για τη μεταφύτευση. Τα φυτά με μπλεγμένες ρίζες θα χρειαστούν χρόνο για να ανακάμψουν και μπορεί να είναι μόνιμα καχεκτικά. Γενικά, χρειάζονται 7–10 ημέρες για να ριζώσει ένα δενδρύλλιο και να ξεπεράσει τις μικρές αρχικές γλάστρες του 1 λίτρου ή λιγότερο.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ

Οι κύβοι είναι πιο εύκολοι στον χειρισμό. Είτε ανοίξτε μια τρύπα σωστού μεγέθους σε έναν μεγαλύτερο κύβο ή ανοίξτε μια τρύπα στο καλλιεργητικό μέσο με το δάχτυλό σας και τοποθετήστε μέσα τον μικρότερο κύβο που έχει το φυτό. Η μεταφύτευση σε γλάστρα απαιτεί λίγη περισσότερη φινέτσα. Πρώτον, μη γεμίζετε τη μεγάλη σας γλάστρα μέχρι πάνω. Αφήστε χώρο για να μπορείτε να ποτίζετε σωστά αργότερα. Εάν γεμίσετε τη γλάστρα μέχρι την κορυφή, το νερό κυρίως θα ρέει προς τα έξω και δε θα φτάσει στις ρίζες.

Στη συνέχεια, κάντε μια αποτύπωση στη μεγάλη σας γλάστρα με ένα άλλο μικρό γλαστράκι ή με αυτό που έχετε το φυτό μέσα, αν δεν έχετε άλλο. Κάντε αυτή την αποτύπωση στο χώμα αφού το έχετε ποτίσει. Αυτό δημιουργεί ένα τέλειο σημάδι για τη μεταφύτευση.

Είναι καλύτερα να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το χώμα στη μικρή γλάστρα, πριν προχωρήσετε στη μεταφύτευση. Το βρεγμένο χώμα μπορεί να διαλυθεί σε κομμάτια καθώς ταλαιπωρείστε με τη λάσπη. Τώρα, γυρίστε το γλαστράκι με το ξηρό χώμα και το φυτό ανάποδα και χτυπήστε ελαφρά τον πάτο του. Πιάστε τον κορμό του φυτού από τη βάση και αφαιρέστε το συμπιεσμένο χώμα από τη γλάστρα σε ένα κομμάτι. Ένα μέρος του χώματος θα χυθεί, αλλά μην ανησυχείτε.

Τέλος, τοποθετήστε απαλά το φυτό, με τις ρίζες προς τα κάτω, μέσα στη μεγάλη γλάστρα. Αντικαταστήστε το χαμένο φυτόχωμα ή τον κοκοφοίνικα με μια χούφτα ή δύο από πάνω και προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Αυτό είναι το μυστικό για τέλεια μεταφύτευση χωρίς άγχος.

Transplant Cannabis Seedling

ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ VS ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

Εάν το τελικό μέγεθος της γλάστρας σας είναι μέχρι 11 λίτρα, έχετε την επιλογή να σπείρετε σε αυτήν απευθείας τους σπόρους. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο όταν καλλιεργείτε από σπόρους. Οι κλώνοι δεν θα ριζώσουν σε μια τόσο μεγάλη γλάστρα. Αρχικά, τα βλαστάρια σε μεγάλες γλάστρες θα αναπτυχθούν πιο αργά από αυτά σε μικρότερες. Μετά από μερικές εβδομάδες ανάπτυξης, η διαφορά θα είναι αμελητέα.

Εάν δεν κάνετε μεταφύτευση, τότε εξαλείφετε το στρες που παθαίνει το φυτό. Ωστόσο, περιορίζετε επίσης τις δυνατότητες των φυτών της κάνναβής σας. Επομένως, η φύτευση κατευθείαν στην τελική γλάστρα είναι μερικές φορές η καλύτερη επιλογή για ποικιλίες αυτόματης άνθισης με σύντομο κύκλο ζωής.

Εκτός και εάν τα μικρότερα φυτά έχουν πλεονέκτημα για εσάς λόγω του περιορισμένου χώρου που χρειάζονται για να αναπτυχθούν, τα μεγαλύτερα είναι πάντα καλύτερα. Η μεταφύτευση δεν είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουν οι αρχάριοι καλλιεργητές. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε είναι με την πρακτική. Εάν θέλετε κάποτε να γίνετε κορυφαίοι καλλιεργητές με τεράστιες σοδειές μαριχουάνας, θα πρέπει να κατανοήσετε τη μεταφύτευση των νεαρών φυτών.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37823 αξιολογήσεις