Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Το lollipopping είναι μια τεχνική κλαδέματος που βοηθά τα φυτά της κάνναβής σας να εστιάσουν την ενέργειά τους στα σημεία που υπάρχουν τα περισσότερα άνθη, συνήθως στο ανώτερο τμήμα τους. Είναι μια εύκολη, χαμηλού στρες τεχνική και μπορεί να σας βοηθήσει να παράγετε πλούσιες σοδειές από εξαιρετικά άνθη. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή της τεχνικής lollipopping στην κάνναβή σας.


Τα Οφέλη του Lollipopping

Τα φυτά της κάνναβης, όπως όλα τα άλλα φυτά, παράγουν ενέργεια από το φως, το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνουν από το περιβάλλον τους. Αυτή η ενέργεια, ωστόσο, είναι περιορισμένη. Το lollipopping, όπως αναφέρεται μεταξύ των καλλιεργητών, έχει να κάνει με το να βοηθήσετε τα φυτά σας να εστιάσουν αυτή την ενέργεια στην ανάπτυξη ανθών στα σωστά σημεία. Πιο συγκεκριμένα, διοχετεύει την ενέργεια σε μέρη του φυτού που λαμβάνουν το περισσότερο φως.

Τα ακλάδευτα ή ανεκπαίδευτα φυτά κάνναβης γίνονται σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μέχρι να είναι έτοιμα να ανθίσουν, είναι πιθανό να έχουν δημιουργήσει πολύ πυκνή κορυφή που επιτρέπει σε πολύ λίγο φως να φτάσει στα κατώτερα σημεία. Αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι το φως δεν θα φτάσει στα άνθη του κάτω μέρους. Αν δεν κάνετε κάποια παρέμβαση, αυτές οι χαμηλότερες θέσεις ανθών θα παράγουν μικρά, ευάερα άνθη που μοιάζουν με ποπ κορν και δεν έχουν ισχύ, γεύση και άρωμα.

Το lollipopping περιλαμβάνει την αφαίρεση φυτικού ιστού μέχρι ένα ορισμένο σημείο σε κάθε κλαδί του φυτού σας για να μεγιστοποιήσετε την ενέργεια που κατευθύνει το φυτό προς τις ανώτερες τοποθεσίες ανάπτυξης ανθών. Με το lollipopping, όχι μόνο βοηθάτε το φυτό να κατευθύνει το φως στους σωστούς κόμβους, αλλά βελτιστοποιείτε τις περιορισμένες αποθήκες ενέργειας των φυτών σας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πιο πλούσια σοδειά μεγάλων, πυκνών ανθών με μέγιστη ισχύ και γεύση.

Lollipopping Cannabis Plant

Lollipopping Cannabis Plant

Πώς να Εφαρμόσετε το Lollipopping στα Φυτά της Κάνναβής σας

Το lollipopping είναι μια απλή τεχνική, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Θα θελήσετε να εφαρμόσετε αυτήν την τεχνική στα φυτά σας λίγο πριν αρχίσουν να ανθίζουν. Συνιστούμε επίσης το κλάδεμα—αφαιρώντας τα περιττά κλαδιά—αν και θα πρέπει να προχωρήσετε αργά και με σχέδιο.

1. Ξεκινήστε με ένα αιχμηρό, καθαρό ψαλίδι για να κλαδέψετε τα φυτά σας. Το καμπυλωτό ψαλίδι μας, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικό για κοπές ακριβείας κοντά στους κόμβους. Για μεγαλύτερα, πιο χοντρά κλαδιά, επενδύστε σε ένα κλαδευτήρι. Ξεκινήστε αφαιρώντας το εμφανές φύλλωμα. Τα πρώτα λίγα κλαδιά κοντά στο κάτω μέρος του φυτού σας προφανώς δεν θα έχουν αρκετό φως για να αναπτυχθούν πλήρως. Ξεφορτωθείτε αυτά πρώτα.

Step 1

Step 1

2. Αφού φροντίσετε τις πιο εμφανείς προβληματικές περιοχές, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις συμβουλές κλαδέματος του Kyle Kushman και να αφαιρέσετε τυχόν κλαδιά που δεν φτάνουν τουλάχιστον στο 50% του ύψους του φυτού. Καθώς τα φυτά σας τεντώνονται κατά τις πρώτες εβδομάδες της ανθοφορίας, αυτά τα κλαδιά θα σκιαστούν και δεν θα αναπτυχθούν ποτέ σωστά. Το lollipopping δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει την αφαίρεση ολόκληρων κλαδιών, αλλά το κλάδεμα χρησιμοποιείται συχνά συνδυαστικά, όταν κρίνεται απαραίτητο.

Step 2

Step 2

3. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να αφαιρείτε τα κλαδιά που αναπτύσσονται στη μέση του φυτού, ειδικά αυτά κάτω από την κορυφή. Όχι μόνο δεν θα έχουν αρκετό φως, αλλά αυτό το εσωτερικό φύλλωμα καλύπτει επίσης πολλές τοποθεσίες που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μεγάλα άνθη. Επίσης σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν κλαδιά ή φύλλα που πεθαίνουν ή κιτρινίζουν.

Step 3

Step 3

4. Τέλος, θα θελήσετε να εφαρμόσετε το lollipopping σε κάθε μεμονωμένο κλαδί του φυτού σας. Μερικοί καλλιεργητές συνιστούν να μην αφήνετε περισσότερους από τρεις κόμβους από την άκρη κάθε κλαδιού. Αυτό, ωστόσο, εξαρτάται πολύ από την ποικιλία, το μέγεθος και την υγεία του κάθε φυτού. Μπαίνει επίσης στο παιχνίδι η χρονική στιγμή που κλαδεύετε. Εάν τα φυτά σας είναι μικρότερα και τα κλαδέψετε πιο μετά, για παράδειγμα, συνιστούμε να αφαιρέσετε ό,τι βρίσκεται χαμηλότερα από τους 4/5 ανώτερους κόμβους. Σε κάθε περίπτωση, αφαιρέστε όλη την ανάπτυξη εκτός από αυτή στους ανώτερους κόμβους σε κάθε κλαδί.

Step 4

Step 4

Αφού εφαρμόσετε το lollipopping σε κάθε κλαδί, συνιστούμε να δώσετε στα φυτά σας 2–3 ημέρες για να ανακάμψουν πριν γυρίσετε τα φώτα σας στη ρύθμιση της ανθοφορίας. Επίσης, θυμηθείτε να μην κλαδεύετε υπερβολικά καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά το lollipopping, ξεκινήστε σιγά σιγά και σύντομα θα μπορείτε να εφαρμόσετε μια ιδανική στρατηγική κλαδέματος.

Lollipopping Vs Αποφύλλωση — Κατανόηση των Διαφορών

Η αποφύλλωση δεν είναι η ίδια τεχνική με το lollipopping, αλλά πολλοί καλλιεργητές τις μπερδεύουν. Ενώ και οι δύο περιλαμβάνουν την αφαίρεση των φύλλων, το lollipopping εστιάζει στο κάτω μέρος του φυτού. Ουσιαστικά, όλα έχουν να κάνουν με την αφαίρεση της ανάπτυξης που δεν λαμβάνει αρκετό φως. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στα φυτά να εστιάζουν την ενέργειά τους στην ανάπτυξη ανθών στην κορυφή τους, όπου το φως είναι άφθονο. Οπτικά, τα φυτά στα οποία έχει εφαρμοστεί η μέθοδος lollipopping έχουν γυμνούς μίσχους χωρίς φύλλωμα προς το κάτω μέρος, παρόμοια με το ξυλάκι από ένα γλειφιτζούρι.

Από την άλλη πλευρά, η αποφύλλωση έχει να κάνει με τη βελτίωση της έκθεσης στο φως και της ροής του αέρα για όλα τα μέρη του φυτού. Αντί να δίνεται αποκλειστική έμφαση στα άνθη της κορυφής, η αποφύλλωση δίνει σε όλα τα άνθη μια ευκαιρία. Αν θέλετε να τη δοκιμάσετε, σας συνιστούμε να διαβάσετε αναλυτικότερα τη διαδικασία αποφύλλωσης και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει.

Lollipopping Planta Cannabis

Lollipopping Planta Cannabis

Συνδυάστε Lollipopping με Scrog και Main-lining

Για να βελτιώσετε πραγματικά το μέγεθος και την ποιότητα των σοδειών σας, συνιστούμε να συνδυάσετε το lollipopping με άλλες τεχνικές εκπαίδευσης.

Το main-lining, για παράδειγμα, είναι το κλειδί για να ελέγξετε την από φυσικού τους κατακόρυφη ανάπτυξη των φυτών της κάνναβης. Περιλαμβάνει τον συνδυασμό κλαδέματος των κορυφών και LST για τη δημιουργία συμμετρικών φυτών με ένα κεντρικό κλαδί σε σχήμα Υ. Κάθε φορά που το κάνετε αυτό, πολλαπλασιάζετε τον αριθμό των ανθών που αναπτύσσει το φυτό σας και το βοηθάτε να κατευθύνει ομοιόμορφα τη ροή της ενέργειάς του σε όλα τα κλαδιά του.

Αυτή, συγκεκριμένα, είναι μια τεχνική που ταιριάζει εξαιρετικά με το lollipopping. Όταν συνδυάζονται, αυτές οι δύο τεχνικές όχι μόνο μεγιστοποιούν το φως στον χώρο που καλλιεργείτε, αλλά ενισχύουν επίσης την ενέργεια των φυτών σας για την μέγιστη παραγωγή ανθών.

Εκτός από το main-lining, το lollipopping λειτουργεί επίσης εξαιρετικά με το ScrOG. Θυμηθείτε ότι το ScrOG έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας ομοιόμορφης κορυφής διαχέοντας την ανάπτυξη μέσω ενός πλέγματος και ευνοώντας την οριζόντια ανάπτυξη. Συνδυάζοντας το ScrOG με το main-lining και το lollipopping θα βοηθήσετε τα φυτά σας να κατευθύνουν την ενέργεια ομοιόμορφα και αποτελεσματικά σε όλο το φυτό.

Lollipopping and Mainlining Cannabis Plant

Lollipopping and Mainlining Cannabis Plant

Ξεκινήστε το Lollipopping Σήμερα!

Εάν πλησιάζετε στην εποχή της ανθοφορίας, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε την τεχνική lollipopping πριν αλλάξετε τη ρύθμιση στα φώτα σας για να προκαλέσετε την ανθοφορία. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε σιγά σιγά και με επιφύλαξη. Εάν είστε αρχάριοι με αυτήν την τεχνική, σκεφτείτε να διαφοροποιήσετε τον βαθμό στον οποίο εφαρμόζετε το lollipopping και το κλάδεμα σε διαφορετικά φυτά της ίδιας ποικιλίας και στη συνέχεια συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας κατά τη διάρκεια της συγκομιδής για να βρείτε το ιδανικό σημείο.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37823 αξιολογήσεις