Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Max Sargent


Η εκτίμηση της σοδειάς μιας καλλιέργειας κάνναβης πριν την αποκτήσετε δεν είναι κακό. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, δεν είναι δυνατό να την υπολογίσετε με απόλυτη ακρίβεια. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξετάσουμε την εγκατάσταση μας, τη γενετική των φυτών που επιλέξαμε, πόσο φως και θρεπτικά συστατικά είμαστε σε θέση να προσφέρουμε και τον μέγιστο χώρο που διαθέτουμε—και στη συνέχεια να κάνουμε μια εκτίμηση της πιθανής σοδειάς.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποσότητα της σοδειάς ανά φυτό που μπορείτε να επιτύχετε και η ρύθμισή τους θα σας επιτρέψει να εκτιμήσετε και να αυξήσετε το μέγεθος της συγκομιδής σας!

Πού Βρίσκονται οι Τοποθεσίες των Ανθών σε ένα Φυτό Κάνναβης;

Υπάρχουν δύο τύποι τοποθεσιών ανθών σε ένα φυτό κάνναβης. Η πρώτη είναι η κεντρική συστοιχία ανθών, η οποία σχηματίζεται γύρω από την κορυφή του φυτού—εκεί που θα βάζατε έναν άγγελο ή ένα αστέρι σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εάν χρησιμοποιείτε απλούστερες τεχνικές καλλιέργειας, αυτή η συστοιχία ανθών είναι πιθανό να σας προσφέρει τη μεγαλύτερη ποσότητα ανθών.

Εκτός από αυτό, θα δείτε άνθη να σχηματίζονται στα πλαϊνά κλαδιά, που ξεπροβάλλουν πρώτα στα σημεία όπου τα κλαδιά συναντούν τον κυρίως κορμό. Όταν ξεκινήσει η προ-άνθιση, θα παρατηρήσετε μικρούς λευκούς ύπερους να φυτρώνουν σε αυτές τις τοποθεσίες. Με τον καιρό, τα άνθη θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και να γεμίζουν τα κλαδιά.

Μέσω ορισμένων τεχνικών εκπαίδευσης, το μέγεθος των ανθών μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Για παράδειγμα, το κορφολόγημα (topping) ή το ScrOG στοχεύουν να κάνουν κάθε τοποθεσία ανθών να μοιάζει περισσότερο σαν την κεντρική συστοιχία ανθών. 

Τι Είναι η Σοδειά Κάνναβης ανά Φυτό;

Η σοδειά είναι η τελική ποσότητα ανθών που παίρνετε από τα φυτά σας μετά τη συγκομιδή. Στη βιομηχανία κάνναβης, μετριέται κυρίως σε γραμμάρια.

Το εάν καλλιεργείτε σε εσωτερικό ή σε εξωτερικό χώρο θα καθορίσει τον καλύτερο τρόπο μέτρησης ή εκτίμησης της σοδειάς σας. Σε εξωτερικό χώρο, η σοδειά συνήθως μετριέται σε γραμμάρια ανά φυτό. Έτσι, θα δείτε καλλιεργητές να διαφημίζουν ποικιλίες που παράγουν, ας πούμε, έως και 300g/φυτό. Σε εσωτερικό χώρο, ωστόσο, συχνά μετριέται σε γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο (g/m²). Τα φυτά συνήθως παράγουν μεταξύ 400 και 500g/m².

Η τελευταίος τρόπος μέτρησης λαμβάνει υπόψη κάθε τετραγωνικό μέτρο του φυτού που εκτίθεται στο φως. Υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται μια τεχνική όπως η SOG ή η ScrOG, η οποία μεγιστοποιεί την έκθεση στο φως στις θέσεις των ανθών. Εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτές τις τεχνικές, οι σοδειές είναι πιθανό να είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις ανώτερες εκτιμήσεις που διαφημίζονται από τις τράπεζες σπόρων.

¿Qué es la producción de una planta de marihuana?
¿Qué es la producción de una planta de marihuana?

Νωπή vs Αποξηραμένη Σοδειά Κάνναβης

Πριν ενθουσιαστείτε υπερβολικά για μια τεράστια σοδειά, είναι σημαντικό να γίνει μια διάκριση μεταξύ της νωπής και της αποξηραμένης σοδειάς.

Στην αρχή, όταν το άνθος συλλέγεται από ένα φυτό κάνναβης, θα είναι γεμάτο νερό, το οποίο θα αντιπροσωπεύει περίπου το 75–80% του βάρους του. Έτσι, αν λάβετε 100 γραμμάρια αμέσως μετά τη συγκομιδή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε μόνο 20–25 γραμμάρια μετά την αποξήρανση και την ωρίμαση.

Μια απλή πράξη για να υπολογίσετε την αποξηραμένη σοδειά σας, αφού έχετε συλλέξει τη νωπή σοδειά σας, είναι να πολλαπλασιάσετε το βάρος της επί 0,25. Με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε ποιο είναι το 25% του τρέχοντος βάρους της.

Πώς να Εκτιμήσετε τη Σοδειά των Φυτών Κάνναβης Εσωτερικής Καλλιέργειας

Αλλά πόση ποσότητα ανθών παράγει ένα φυτό; Ή, στην περίπτωση της καλλιέργειας σε εσωτερικό χώρο, πόση ποσότητα παράγει κάθε τετραγωνικό μέτρο με φυτά; Ο υπολογισμός είναι δύσκολος και δεν μπορεί ποτέ να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εκτίμηση. Έτσι, αξιολογώντας μερικούς από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τη σοδειά, είναι δυνατό να κατανοήσετε ποιο θα είναι το πιθανό μέγεθός της.

Η Επίδραση του Μεγέθους της Γλάστρας στη Σοδειά

Το μέγεθος της γλάστρας θα επηρεάσει την τελική σοδειά. Με απλά λόγια, μεγαλύτερη γλάστρα σημαίνει μεγαλύτερη πιθανή συγκομιδή. Ωστόσο, μην αγοράσετε τις μεγαλύτερες γλάστρες που μπορείτε να βρείτε, καθώς θα αντιμετωπίσετε σημαντικές προκλήσεις που, εάν δεν τις διαχειριστείτε σωστά, μπορούν να καταστρέψουν εντελώς τη σοδειά σας.

Το μεγάλο μέγεθος της γλάστρας σημαίνει περισσότερο χώρο για να αναπτυχθούν οι ρίζες, κάτι που θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη πάνω από το έδαφος. Ένα φυτό θα φτάσει σε ένα μέγεθος που να είναι βιώσιμο για το ριζικό του σύστημα. Εάν δεν το έκανε αυτό, δεν θα ήταν σε θέση να συντηρηθεί ή να λάβει επαρκώς νερό και θρεπτικά συστατικά.

Τα μεγαλύτερα φυτά χρειάζονται περισσότερο νερό, περισσότερα θρεπτικά συστατικά και περισσότερο φως. Για να μην αναφέρουμε και τον πολύ περισσότερο χώρο. Επιπλέον, όταν ένα φυτό ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο μέγεθος, θα χρειαστεί εκπαίδευση για να έχει καλά αποτελέσματα. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την καλλιέργεια κάνναβης, καλό είναι να διατηρείτε τα φυτά σας μικρότερα, καθώς θα απαιτούν λιγότερη φροντίδα. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τη μέτρηση της απόδοσης εσωτερικού χώρου σε g/m². Μπορεί να έχετε 4 τεράστια φυτά ή 16 μικρότερα φυτά. Ενώ οι αποδόσεις μπορεί να είναι παρόμοιες στο τέλος, τα μικρότερα φυτά θα αναπτυχθούν γρηγορότερα και ενδεχομένως θα απαιτούν λιγότερη φροντίδα.

Ο μέσος καλλιεργητής θα χρησιμοποιήσει μια γλάστρα 11 λίτρων. Αυτό θα επιτρέψει στο φυτό σας να φτάσει περίπου τα 90 εκατοστά—ένα καλό μέγεθος, ειδικά αν αναπτύσσεται σε εσωτερικό χώρο.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, το μέγεθος δεν καθορίζει απαραίτητα την τελική σοδειά. Μπορεί να δείτε ένα φυτό να αναπτύσσεται γρήγορα, αλλά να καταλήγει να είναι ψηλό και ευλύγιστο, ενώ ένα κοντύτερο φυτό μπορεί τελικά να σας προσφέρει μεγαλύτερη ποσότητα ανθών.

Για σπορόφυτα και νεαρά φυτά Για στιβαρά φυτά σε ανάπτυξη Για την έναρξη της τελικής φάσης
10cm = 0,5L 25cm = 11L 46cm = 57L
13 - 15cm = 1L 30cm = 19L 61cm = 95L
18 - 20 cm = 4L 36cm = 26L  76cm = 114L
22cm = 7,5L 41cm = 19L

Πώς η Γενετική Επηρεάζει τη Σοδειά

Κάθε ποικιλία κάνναβης έχει γενετική προδιάθεση για να παράγει σοδειά εντός ενός συγκεκριμένου εύρους. Μερικοί καλλιεργητές λαμβάνουν τεράστιες σοδειές που φτάνουν τα 1500g/φυτό ή και περισσότερο σε εξωτερικό χώρο! Άλλα φυτά, όσο καλά και να τα μεταχειρίζεστε, προσφέρουν σημαντικά μικρότερες σοδειές.

Κάντε λοιπόν κάποια έρευνα σχετικά με τις ποικιλίες της επιλογής σας εκ των προτέρων και ελέγξτε εάν η μέγιστη απόδοσή τους είναι αρκετή για να σας ικανοποιήσει. Επίσης, να γνωρίζετε ότι το γεγονός ότι μια ποικιλία μπορεί να παράγει τεράστια σοδειά δεν σημαίνει ότι θα το κάνει—πρέπει να τη χειριστείτε σωστά.

 • Εκτίμηση της Σοδειάς με Βάση τον Φωτισμό και την Ισχύ των Λαμπών

Είναι δυνατό να εκτιμήσετε την τελική σας σοδειά με βάση τη συνολική ισχύ των λαμπών που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, είναι μια πρόχειρη εκτίμηση που διαφέρει ανάλογα με το είδος του φωτισμού. Για παράδειγμα, οι λάμπες CFL, HPS και LED της ίδιας ισχύος δεν θα προσφέρουν την ίδια ποσότητα φωτός στα φυτά σας. Οι λάμπες LED είναι πολύ αποδοτικές και επομένως μπορούν να αποδίδουν καλά με χαμηλότερη ισχύ.

Στην κοινότητα των καλλιεργητών, χρησιμοποιείται συνήθως το ανώτατο όριο του 1 γραμμαρίου/watt. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε watt φωτός που δίνετε στα φυτά σας, μπορείτε να ελπίζετε ότι θα πάρετε πίσω 1 γραμμάριο ανθών. Έτσι η μέση απόδοση ανά φυτό κάτω από φως 600W θα ήταν 600g. Το να στοχεύσετε σε αυτό, ειδικά ως αρχάριος, είναι πολύ αισιόδοξο. Πιο ρεαλιστικά, στοχεύστε περίπου στα 0.5 γραμμάρια/watt και θα έχετε μια καλύτερη εικόνα.

Και πάλι, η εγκατάστασή σας παίζει ρόλο εδώ. Η ένταση του φωτός είναι μεγαλύτερη ακριβώς κάτω από το κέντρο των λαμπών και μειώνεται όσο πλησιάζετε στην περιφέρεια της εμβέλειάς τους. Έτσι, για να μεγιστοποιήσετε την ισχύ που έχετε στη διάθεσή σας, ίσως είναι καλύτερο να έχετε λιγότερα φυτά που θα λαμβάνουν πιο έντονο φως, αντί για πολλά φυτά που θα μαραίνονται στη σκιά.

CFL HPS
WATT 200W 100W
CABINET 60 x 60 x 160 60 x 60 x 160
GRAMS 80 - 150 gr 80 - 100 gr
HPS LED LED
250W 100W 400-600W
80 x 80 x 160 60 x 60 x 160 120 x 120 x 200
230 - 250 gr 100 - 150 gr 400 - 650 gr
 
 • Εκτίμηση της Σοδειάς με Βάση τον Διαθέσιμο Χώρο

Το να έχετε περισσότερο χώρο στη διάθεσή σας σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μεγαλύτερες σοδειές. Ενώ υπάρχουν διάφορες εξισώσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε το ακριβές μέγεθος της σοδειάς με βάση το μέγεθος του χώρου της καλλιέργειάς σας, η γενική αρχή είναι η εξής: Εάν έχετε περισσότερο χώρο, μπορείτε να χωρέσετε περισσότερα ή μεγαλύτερα φυτά. Επιπλέον, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο ισχυρά φώτα και να βάλετε τα φυτά σας σε μεγαλύτερες γλάστρες.

Εάν δεν μπορείτε να φωτίσετε ή να θερμάνετε έναν αρκετά μεγάλο χώρο για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες των φυτών σας, είναι πιθανό να έχετε καλύτερα αποτελέσματα μειώνοντας το μέγεθος της εγκατάστασής σας και δίνοντας στα φυτά σας όλα όσα επιθυμούν.

Πώς να Εκτιμήσετε τη Σοδειά των Φυτών Εξωτερικής Καλλιέργειας

Λοιπόν, πόση σοδειά μπορείτε να πάρετε από ένα φυτό που καλλιεργείτε σε εξωτερικό χώρο;

Όταν μετακινούμαστε σε εξωτερικούς χώρους, η πιθανή απόδοση κάθε μεμονωμένου φυτού μπορεί να αυξηθεί, ανάλογα με την ποικιλία. Σε καλά περιβάλλοντα, τα φυτά θα έχουν πρόσβαση στην απίστευτη δύναμη του ήλιου και σε μεγάλο χώρο για να αναπτυχθούν. Όλα αυτά μπορεί να ισοδυναμούν με μεγαλύτερες σοδειές.

 • Εκτίμηση της Σοδειάς με Βάση το Μέγεθος της Γλάστρας

Σε εξωτερικούς χώρους, τα μεγέθη των γλαστρών θα μπορούσαν να ξεκινούν ακόμα και από τα 25 λίτρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό είναι πάνω από το διπλάσιο του όγκου μιας γλάστρας σε εσωτερική καλλιέργεια, θα πρέπει να είναι προφανές το πόσο περισσότερη ανάπτυξη μπορεί να έχει ένα φυτό σε μια εξωτερική καλλιέργεια.

Παρόλ' αυτά, όπως και πριν, το μέγεθος της γλάστρας από μόνο του δεν ισοδυναμεί με μια τεράστια σοδειά. Μόνο με επαρκές ηλιακό φως και θρεπτικά συστατικά το φυτό σας θα εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες που του προσφέρει μια πολύ μεγάλη γλάστρα.

Εκτίμηση της Σοδειάς των Φυτών Αυτόματης Άνθισης

Η εκτίμηση της σοδειάς των φυτών αυτόματης άνθισης είναι ελαφρώς διαφορετική από εκείνη των ποικιλιών φωτοπεριόδου. Σε γενικές γραμμές, καθώς είναι μικρότερα, τα φυτά αυτόματης άνθισης τείνουν να αποδίδουν καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά εάν εκπαιδευτούν εφαρμόζοντας την τεχνική SOG. Ενώ οι σοδειές των φωτοπεριοδικών φυτών μπορεί να αυξηθούν εκθετικά σε εξωτερικό χώρο, δεν ισχύει το ίδιο με τις ποικιλίες αυτόματης άνθισης.

Ωστόσο, παρόλο που παράγουν μικρότερες σοδειές, οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης είναι πιο γρήγορες και γενικά ευκολότερες στην καλλιέργεια από τις ποικιλίες φωτοπεριόδου. Πιο συγκεκριμένα, χρειάζονται περίπου τα δύο τρίτα του χρόνου για να φτάσουν στη συγκομιδή σε σύγκριση με τα φωτοπεριοδικά φυτά, επομένως είναι δυνατό να επιτευχθούν πολλαπλές σοδειές σε μία καλλιεργητική περίοδο.

Σε εξωτερικούς χώρους, τα φωτοπεριοδικά φυτά θα αρχίσουν να ανθίζουν μόνο όταν τελειώσει το καλοκαίρι. Αν και ο ήλιος της άνοιξης και του καλοκαιριού συμβάλλει στις τεράστιες σοδειές τους, είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν τρεις διαδοχικές συγκομιδές φυτών αυτόματης άνθισης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σε αντίθεση με τη μία συγκομιδή των φυτών φωτοπεριόδου.

Καθώς τα φυτά αυτόματης άνθισης γίνονται πιο σταθερά, η ποιότητά τους συνεχίζει να αυξάνεται. Μπορεί σύντομα να έρθει μια στιγμή που θα αποδίδουν το ίδιο με τα φωτοπεριοδικά φυτά.

Cómo calcular la producción de las plantas autoflorecientes

Άλλα Σημαντικά Ζητήματα που Επηρεάζουν τη Σοδειά της Κάνναβης

Αν και συζητήσαμε τους κύριους καθοριστικούς παράγοντες της τελικής απόδοσης της καλλιέργειάς σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και τελικά θα υπαγορεύσουν την ποιότητα της συγκομιδής σας.

 • Γενετική

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η γενετική παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση των φυτών σας. Ευτυχώς, η αναζήτηση συγκεκριμένης γενετικής στον κατάλογο της RQS είναι εύκολη. Γενικά, τα υβρίδια όπου κυριαρχεί η γενετική Sativa θα είναι και πιο αποδοτικά φυτά, αν και μπορεί να εκπλαγείτε από ορισμένες ποικιλίες με κυρίαρχη τη γενετική Indica που αποτελούν εξαίρεση του κανόνα.

Είναι επίσης δυνατό να αναζητήσετε απλώς σπόρους κάνναβης υψηλής απόδοσης γενικά.

Οι τέσσερεις ποικιλίες με τις υψηλότερες αποδόσεις που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι:

 • Green Gelato — Έως 700g/m² | 800g/φυτό
 • Amnesia Haze — Έως 650g/m² | 700g/φυτό
 • Shogun — 600g/m² | 750g/φυτό
 • Skunk XL — 650g/m² | 675g/φυτό

 • Θρεπτικά Συστατικά

Τα φυτά πρέπει να τρέφονται! Εάν ένα φυτό δεν έχει άφθονα θρεπτικά συστατικά, δεν θα είναι σε θέση να παράγει εντυπωσιακά άνθη. Ωστόσο, μην σας πιάσει υπερβολικός ζήλος με τις διατροφικές συνήθειες. Η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος θα προκαλέσει αποκλεισμό των θρεπτικών συστατικών. Αυτό συμβαίνει όταν τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος γίνονται τόσο υψηλά που εμποδίζουν την πρόσληψη τροφής από τις ρίζες.

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης τείνουν να χρειάζονται λιγότερα θρεπτικά συστατικά, γι' αυτό λάβετέ το υπόψη. Μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε με μικρότερη από την αναγραφόμενη ποσότητα και να δείτε πώς θα τα πάνε.

Fertilizantes
 • Ισχύς του Φωτός

Πιο ισχυρά φώτα σημαίνουν πιο ισχυρή ανάπτυξη και μεγαλύτερα άνθη—εκτός αν είναι πολύ ισχυρά, οπότε τα φυτά σας θα καούν. Ομοίως, ο καθαρός ουρανός και το ισχυρό ηλιακό φως θα παρέχουν καλύτερες σοδειές από τον συννεφιασμένο ουρανό της Αγγλίας.

Σε εσωτερικούς χώρους, ο αριθμός των φυτών και το μέγεθος της γλάστρας τους, πρέπει να είναι ανάλογο με την ποσότητα του φωτός που μπορείτε να προσφέρετε. Σε εξωτερικούς χώρους, το να ζείτε σε μια χώρα της Νότιας Ευρώπης ή στην Καλιφόρνια θα ήταν χρήσιμο!

 • Καιρός, Θερμοκρασία και Υγρασία

Τα επίπεδα του φωτός δεν είναι ο μόνος περιβαλλοντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στα φυτά αρέσει η ζεστασιά και η σωστή υγρασία.

Τα φυτά Sativa είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και τους αρέσουν τα ζεστά, ξηρά περιβάλλοντα.

Εάν καλλιεργείτε πιο βόρεια, επιλέξτε πιο στιβαρά υβρίδια όπου κυριαρχεί η γενετική Indica. Επιπλέον, αυτές οι ποικιλίες είναι πιθανό να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους νωρίτερα μέσα στο έτος, κάτι που είναι ευεργετικό όσο πιο βόρεια πηγαίνετε. Δεν έχει νόημα να καλλιεργήσετε ένα φυτό Sativa που βγάζει 2 κιλά ανθών στα τέλη Οκτωβρίου, αν για παράδειγμα ζείτε στη Σουηδία.

Σε εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να ελέγξετε όλους τους διαφορετικούς παράγοντες. Εάν διαθέτετε μια καλλιεργητική σκηνή και ένα σύστημα εξαερισμού, μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε τις τέλειες συνθήκες. Εάν έχετε απλώς ένα δωμάτιο, υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε τον έλεγχο, ειδικά όσον αφορά στη θερμοκρασία.

Clima, temperatura y humedad
 • Χρόνος που Δαπανάται για την Ανάπτυξη

Το στάδιο της ανάπτυξης καθορίζει το τελικό μέγεθος ενός φυτού. Μόλις αρχίσει να ανθίζει, η ενέργεια δε διοχετεύεται πλέον στην ανάπτυξη, αλλά προς τα πάνω και προς τα έξω, έτσι ώστε το φυτό να παράγει άνθη. Επομένως, όσο περισσότερο αναπτύσσεται ένα φυτό, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η τελική απόδοση, γενικά.

Με τις ποικιλίες αυτόματης άνθισης, δεν μπορείτε να ελέγξετε τη διάρκεια αυτού του σταδίου, αλλά μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δε θα πάει χαμένη καμία μέρα ανάπτυξης. Με τα φωτοπεριοδικά φυτά, από την άλλη πλευρά, ορίζετε εσείς το πότε αρχίζουν να ανθίζουν σε εσωτερικό χώρο (όταν αλλάζετε τον κύκλο φωτός σε 12/12). Συνήθως, δίνεται χρόνος ανάπτυξης μεταξύ 2 εβδομάδων έως 2 μηνών.

Σε εξωτερικούς χώρους, τα φυτά θα αρχίσουν να ανθίζουν μόνο όταν νιώσουν ότι έρχεται το φθινόπωρο (καθώς το διαθέσιμο φως μειώνεται). Έτσι, για να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο, φυτέψτε τα όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Entrenamiento
 • Εκπαίδευση

Οι τεχνικές εκπαίδευσης μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την τελική σας σοδειά. Οι περισσότερες από αυτές χρησιμοποιούνται σε καλλιέργειες εσωτερικού χώρου, αν και η εκπαίδευση με λύγισμα τον κλαδιών, καθώς και η εκπαίδευση χαμηλού στρες (LST) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της σοδειάς και σε καλλιέργειες εξωτερικού χώρου.

Σε εσωτερική καλλιέργεια οι τεχνικές εκπαίδευσης SOG, ScrOG, το κορφολόγημα, η αποφύλλωση και η εκπαίδευση υψηλού στρες είναι όλες καλές επιλογές. Αν και καθεμία από αυτές είναι διαφορετική, μοιράζονται τον ίδιο θεμελιώδη στόχο: να αυξήσουν την έκθεση στο φως στις θέσεις των ανθών. Το επίπεδο των δεξιοτήτων σας, ο διαθέσιμος χώρος σας, ο χρόνος που μπορείτε να επενδύσετε και το είδος του φυτού που καλλιεργείτε θα καθορίσουν το αν και ποια από αυτές τις τεχνικές θα επιλέξετε.

Σημειώστε ότι οι περισσότεροι καλλιεργητές αποφεύγουν να τις χρησιμοποιήσουν στα αυτόματης άνθισης φυτά τους καθώς δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να ανακάμψουν πριν εισέλθουν στη φάση της ανθοφορίας.

 • Υδροπονία

Μια υδροπονική εγκατάσταση μπορεί να αυξήσει τη σοδειά σας έως και 20%. Αυτό οφείλεται στην αποτελεσματικότερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Αν και πρόκειται για μια αποτελεσματική μέθοδο καλλιέργειας, είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση και απαιτεί μια δυνητικά πολύπλοκη εγκατάσταση με λίγο περισσότερες πιθανότητες κάτι να πάει στραβά.

Αλλά αν σας αρέσει, δοκιμάστε την!

Hidroponía

Προσδιορισμός της Σοδειάς του Φυτού Μαριχουάνας: Συμπέρασμα

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να μάθετε ακριβώς πόση σοδειά θα πάρετε από ένα φυτό εκ των προτέρων. Αλλά κατανοώντας τους διαφορετικούς παράγοντες και τον ρόλο τους, μπορείτε να κάνετε μια πολύ πιο ακριβή εκτίμηση σχετικά με το πόση σοδειά πιθανόν να έχετε.

Εάν είστε αρχάριοι, μην ανησυχείτε πολύ—όλα είναι μια μαθησιακή εμπειρία και με την εξάσκηση έρχεται η τελειότητα. Με τον καιρό, καθώς καλλιεργείτε τις απαραίτητες δεξιότητες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορείτε να επιτύχετε τις καλύτερες σοδειές που έχετε ονειρευτεί!

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις