Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter


Θέλετε να καλλιεργήσετε ιατρική μαριχουάνα; Τότε, ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι πραγματικής μεταμόρφωσης!

Η καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μπορείτε να διαλέξετε τις ποικιλίες που θα καλλιεργήσετε με βάση τις γεύσεις και τις επιδράσεις που σας αρέσουν και παράλληλα θα αρχίσετε να βελτιώνετε τις δεξιότητές σας στην κηπουρική κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Σχεδόν τίποτα δε συγκρίνεται με την ικανοποίηση που προσφέρει η καλλιέργεια και η απόλαυση των δικών σου ανθών.

Γιατί να Καλλιεργήσετε τη Δική σας Ιατρική Μαριχουάνα;

Παρόλο που όσοι χρησιμοποιούν την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς μπορούν να πετύχουν τον σκοπό τους με σχεδόν οποιαδήποτε μορφή κάνναβης, οι χρήστες ιατρικής κάνναβης έχουν συνήθως μια πιο λεπτομερή λίστα με τις επιδράσεις και τα χαρακτηριστικά που αναζητούν.

Η καλλιέργεια της δικής σου κάνναβης σου επιτρέπει να πειραματιστείς και να παίξεις.

Βαθμός ελέγχου και Αυτάρκεια

Πολλοί ζούμε σε περιοχές όπου η κάνναβη παραμένει απαγορευμένη. Περιοριζόμαστε στους πωλητές του δρόμου, εκεί όπου σε κάθε αγορά υπάρχει ένα κλίμα ανασφάλειας. Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό για όσους χρησιμοποιούν την κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς, οι οποίοι χρειάζονται μια συνεχή προμήθεια καλής ποιότητας κάνναβης. Η καλλιέργειά της στο σπίτι ουσιαστικά παραγκωνίζει τον μεσάζοντα. Και όχι μόνο αυτό, αφού παράλληλα σας καθιστά αυτάρκεις.

Εξοικονομήστε χρήματα μακροπρόθεσμα

Εάν αναζητάτε μια συνεχή προμήθεια κάνναβης, η καλλιέργεια των δικών σας φυτών τελικά μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρημάτων. Θυμηθείτε, θα έχετε παρακάμψει και τον μεσάζοντα.

Ποιότητα

Η ποιότητα της κάνναβης κυμαίνεται δραματικά ανάλογα με την πηγή προέλευσής της. Τα καταστήματα προσφέρουν περιποιημένα άνθη που έχουν αποξηρανθεί, ωριμάσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Ωστόσο, εάν έχετε αγοράσει ποτέ από τον δρόμο, θα έχετε σίγουρα πετύχει υγρά άνθη, με μούχλα ή σπόρους. Επίσης, διατρέχετε τον κίνδυνο να εκτεθείτε σε βλαβερά φυτοφάρμακα, όταν αγοράζετε κάνναβη από τυχαίους πωλητές. Η καλλιέργεια των δικών σας βιολογικών φυτών θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τα παραπάνω προβλήματα και να διασφαλίσετε την ύψιστη ποιότητα.

Ταιριάξτε τα Άνθη με την Πάθησή σας

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επίσης επηρεάζουν τη χημική σύσταση των φυτών. Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα κανναβινοειδών και τερπενίων μπορεί να κυμαίνονται ανάμεσα σε διαφορετικά φυτά της ίδιας ποικιλίας. Πολλοί χρήστες ιατρικής μαριχουάνας τελικά ανακαλύπτουν έναν συνδυασμό τερπενίων και κανναβινοειδών που λειτουργούν καλύτερα για την περίπτωσή τους. Η καλλιέργεια της δικής σας ιατρικής μαριχουάνας θα σας βοηθήσει να φτάσετε πολύ κοντά στην πιο αποτελεσματική ποικιλία για την πάθησή σας.

Ένα Τέλειο Χόμπι

Το να περνάτε χρόνο στο δωμάτιο καλλιέργειας κάνει τον χρόνο να σταματά. Από την άλλη, τίποτα δε συγκρίνεται με μια βόλτα στον κήπο, με τον ήλιο να χαϊδεύει το δέρμα και τη μεθυστική μυρωδιά των τερπενίων στον αέρα.

Ετοιμαστείτε να παίξετε πολλούς ρόλους σε αυτό το ταξίδι καλλιέργειας ιατρικής μαριχουάνας. Ένας από αυτούς θα είναι του φυσιολόγου, καθώς θα αρχίσετε να κατανοείτε το ενδοκανναβινοειδές σύστημα και πώς η κάνναβη δουλεύει στο σώμα. Επίσης θα επεκτείνετε τις γνώσεις σας σχετικά με τη βιολογία του εδάφους, καθώς θα αρχίσετε να κατανοείτε περισσότερα για το πώς λειτουργεί ο τροφικός ιστός του εδάφους και πώς η διατήρηση της μικροβιακής ζωής στο χώμα οδηγεί σε πιο υγιή φυτά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εντρυφήσετε πραγματικά στον τομέα της βιοχημείας, όταν ενθουσιαστείτε με το φαινόμενο της συνέργειας των κανναβινοειδών ή στον τομέα της βιολογίας των φυτών, όταν σας γοητεύσει η βιοσύνθεση των τερπενίων.

Καλλιέργεια Ιατρικής Μαριχουάνας: Λίστα Εξοπλισμού

Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε το μεγάλο βήμα, θα χρειαστείτε να προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κάνετε το εγχείρημα να πετύχει. Φυσικά, το μπάτζετ σας θα καθορίσει τα προϊόντα που θα επιλέξετε για να αγοράσετε.

Καλλιέργεια σε Εσωτερικό Χώρο

Μια εγκατάσταση εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι μια μικρή σκηνή για προσωπική χρήση, μέχρι τεράστια δωμάτια καλλιέργειας που μπορούν να παράγουν αρκετή κάνναβη για να νιώσει τις επιδράσεις της όλη η γειτονιά.

 • Σκηνή καλλιέργειας: Μια υψηλής ποιότητας σκηνή 120 × 120 × 200cm θα σας κοστίσει περίπου 100€. Εάν χρειάζεστε κάτι μικρότερο, μπορείτε να υπολογίζετε 85€ για μια σκηνή καλλιέργειας 60 × 60 × 140cm.
 • Φωτισμός καλλιέργειας: Μια καλής ποιότητας λάμπα LED ευρέος φάσματος με ανεμιστήρες ψύξης και έτοιμες αναρτήσεις κοστίζει περίπου 110€.
 • Σπόροι: Οι τιμές των πακέτων σπόρων κυμαίνονται ανάλογα με την ποικιλία και την ποσότητα. Για παράδειγμα, ένα πακέτο 5 σπόρων Stress Killer Automatic (Αυτόματης Άνθισης) κοστίζει 37.50€ από το κατάστημα της Royal Queen Seeds.
 • Γλάστρες: Υπάρχει μεγάλη ποικιλία γλαστρών για να επιλέξετε. Οι Υφασμάτινες Γλάστρες της RQS προωθούν την υγιή ανάπτυξη των ριζών και προσφέρουν άριστο αερισμό. Η γλάστρα των 19 λίτρων κοστίζει μόνο 8€.
 • Γλαστράκια βλάστησης: Ενισχύστε το ποσοστό βλάστησης των σπόρων σας με τα Γλαστράκια Easy Start της RQS που κοστίζουν 6.95€ το πακέτο.
 • ανεμιστήρα:Μπορείτε να υπολογίζετε περίπου 30€ για έναν καλής ποιότητας ανεμιστήρα.
 • Εξαερισμός: Μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα 100mm των 30W με περίπου 55€ για να εξασφαλίσετε τη ροή φρέσκου αέρα.
 • Υγρόμετρο: Αυτές οι συσκευές σας βοηθούν να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία και την υγρασία στη σκηνή καλλιέργειάς σας και κοστίζουν περίπου 13€.
 • Χώμα για γλάστρες: Μία συσκευασία 50 λίτρων με χώμα για γλάστρες θα σας κοστίσει περίπου 15€.
 • Οργανικά θρεπτικά συστατικά: Τα οργανικά θρεπτικά συστατικά βοηθούν τα φυτά σας να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας. Ωστόσο, τα φυτά κάνναβης χρειάζονται διαφορετικά θρεπτικά συστατικά σε διαφορετικά στάδια της καλλιέργειας. Μπορείτε να υπολογίζετε το Easy Boost (5.50€), το Easy Grow (13.75€) και το Easy Bloom (13.75€).
 • Ψαλίδι τριμαρίσματος: Ένα καμπυλωτό ψαλίδι κοστίζει 10.95€ και θα σας βοηθήσει να δώσετε σχήμα, να συλλέξετε και να περιποιηθείτε τα άνθη σας.

Σύνολο, θα χρειαστεί να δαπανήσετε 407.40€ για τον εξοπλισμό που αναφέρεται παραπάνω. Έπειτα, θα χρειαστεί να σκεφτείτε το πρόσθετο κόστος των επιπλέον γλαστρών και της ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρησιμοποιήσετε για τον φωτισμό και τους ανεμιστήρες.

Growing Medical Marijuana: Equipment Rundown

Καλλιέργεια σε Εξωτερικό Χώρο

Η καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο εξαλείφει την ανάγκη για τεχνητό φωτισμό. Μπορείτε επίσης να βρείτε θερμοκήπια με σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας, εντυπωσιακά πολυτούνελ και αυτοματοποιημένα συστήματα άρδευσης. Παρόλ' αυτά, για όσους θέλουν να καλλιεργήσουν ιατρική μαριχουάνα σε εξωτερικό χώρο για πρώτη φορά, η παρακάτω απλή λίστα εξοπλισμού αρκεί:

 • Σπόροι: Χρησιμοποιώντας τους σπόρους Stress Killer Automatic και πάλι ως παράδειγμα, θα χρειαστείτε 37.50€ για πέντε σπόρους.
 • Γλαστράκια Βλάστησης Easy Start: Δώστε στους σπόρους σας την καλύτερη δυνατή αρχή με αυτό το κιτ βασικού εξοπλισμού που κοστίζει 6.95€.
 • Γλάστρες: Οι καλλιεργητές του εξωτερικού χώρου απολαμβάνουν το προνόμιο της μεταφύτευσης κατευθείαν στο χώμα. Ωστόσο, οι γλάστρες προσφέρουν το πλεονέκτημα της φορητότητας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να μεταφέρετε τα φυτά σας κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Οι υφασμάτινες γλάστρες επίσης διατηρούν το καλλιεργητικό μέσο καλά αερισμένο και αποτελούν μια οικονομική επιλογή, αφού κοστίζουν 8€ η μία.
 • Χώμα για γλάστρες: Μία συσκευασία 50 λίτρων με χώμα για γλάστρες κοστίζει περίπου 15€.
 • Ψαλίδι τριμαρίσματος: Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη την ώρα της συγκομιδής επενδύοντας 10.95€ σε αυτό το χρήσιμο εργαλείο.
 • Θρεπτικά συστατικά: Εξασφαλίστε τη μέγιστη παραγωγικότητα σε κάθε στάδιο της ζωής των φυτών σας με το Easy Boost (5.50€), το Easy Grow (13.75€) και το Easy Bloom (13.75€).

Σύνολο, θα δαπανήσετε 105.40€ για όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Πάντα, όμως, να υπολογίζετε και λίγο παραπάνω για περισσότερες γλάστρες και άλλα μικρά πραγματάκια, όπως ποτιστήρια.

Outdoors

Επιλέξτε τους Δικούς Σας Σπόρους Ιατρικής Μαριχουάνας

Ήρθε η ώρα να περάσουμε στο πιο σημαντικό σημείο της όλης διαδικασίας: την επιλογή των σπόρων. Με χιλιάδες ποικιλίες για να διαλέξουν, οι μοντέρνοι καλλιεργητές έχουν πληθώρα επιλογών.

Ποικιλίες Φωτοπεριόδου vs Ποικιλίες Αυτόματης Άνθισης

Καθώς ψάχνετε για σπόρους φαρμακευτικής κάνναβης στον κατάλογο της RQS, θα συναντήσετε τους όρους "θηλυκοποιημένη" (ή "φωτοπεριόδου") και "αυτόματης άνθισης". Αυτοί οι όροι σχετίζονται περισσότερο με το πώς ένα φυτό εισέρχεται στο στάδιο της άνθισης.

Οι ποικιλίες φωτοπεριόδου απαιτούν μια αλλαγή στον κύκλο φωτός για να περάσουν από το στάδιο της ανάπτυξης στο στάδιο της ανθοφορίας. Η μείωση του χρόνου έκθεσης στο φως σε εσωτερικό χώρο ξεγελά τα φυτά και τα κάνει να παράγουν άνθη σε μια προσπάθεια αναπαραγωγής.

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης, από την άλλη, δεν περιμένουν κάποιο σινιάλο φωτός για να ξεκινήσουν να ανθίζουν. Απλώς ξεκινούν να ανθίζουν από μόνες τους, έπειτα από μια προκαθορισμένη περίοδο (2-4 εβδομάδων). Έτσι, αποτελούν την πιο εύκολη επιλογή για τους αρχάριους.

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης είναι επίσης μικρότερες και έχουν πιο σύντομο κύκλο καλλιέργειας. Γι' αυτούς τους λόγους, οι αυτόματες ποικιλίες συνήθως τραβούν την προσοχή των αρχάριων καλλιεργητών. Μπορείτε να καλλιεργήσετε με επιτυχία αυτά τα διακριτικά φυτά σε μικρoύς και περιορισμένους χώρους και παρόλ' αυτά να συλλέξετε μια ικανοποιητική σοδειά στο τέλος της διαδικασίας. Ωστόσο, εάν στοχεύετε στη μεγαλύτερη δυνατή σοδειά, ίσως πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις ποικιλίες Sativa, οι οποίες φτάνουν σε ύψος τα 3m και άνω.

Σπόροι Ιατρικής Κάνναβης με THC

Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν πάνω από 100 κανναβινοειδή. Το THC και το CBD βρίσκονται σε μεγαλύτερη αφθονία στις περισσότερες διαθέσιμες ποικιλίες. Ως το κύριο ψυχοτρόπο συστατικό της κάνναβης, το THC προκαλεί τις "μεθυστικές" επιδράσεις που σχετίζονται με το βότανο. Μερικοί χρήστες ιατρικής μαριχουάνας βιώνουν μια τεράστια ανακούφιση όταν χρησιμοποιούν ποικιλίες πλούσιες σε THC, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν μια ψυχαγωγική εμπειρία.

Σπόροι Ιατρικής Κάνναβης με CBD

Αντίθετα με το THC, το CBD δεν παράγει ψυχοτρόπα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, έχει τη δυνατότητα ακόμα και να μειώνει τις επιδράσεις του THC. Μελέτες που συνεχίζονται ως σήμερα εξερευνούν τις δυνατότητες αυτού του κανναβινοειδούς για μυριάδες παθήσεις και πολλοί καλλιεργητές ιατρικής μαριχουάνας εκτιμούν τη διαύγεια και τη λειτουργικότητα που προσφέρουν τα άνθη που είναι πλούσια σε CBD.

Διαφορετικές Αναλογίες THC:CBD

Εάν απολαμβάνετε εξίσου το THC και το CBD, μπορείτε να καλλιεργήσετε ποικιλίες που θα σας προσφέρουν τις καλύτερες πτυχές και των δύο. Θα βρείτε πολλές ποικιλίες στον κατάλογο της Royal Queen Seeds που προσφέρουν ίση ποσότητα THC και CBD ή μοναδικές αναλογίες. Σε αυτές τις ποικιλίες περιλαμβάνεται ενδεικτικά η Medical Mass.

Νέα Κανναβινοειδή

Όσον αφορά στην αναπαραγωγή της κάνναβης, αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο την κορυφή του τεράστιου παγόβουνου. Στη Royal Queen Seeds, έχουμε κάνει μερικά καινοτόμα βήματα, με σκοπό να δημιουργήσουμε ποικιλίες που προσφέρουν ενδιαφέροντα, μη ψυχοτρόπα κανναβινοειδή, όπως το CBG και το CBDV.

Η Σπουδαιότητα των Τερπενίων

Εκτός από τα κανναβινοειδή, τα άνθη της κάνναβης επίσης παράγουν πολλές άλλες ενδιαφέρουσες χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των τερπενίων. Αυτά τα αρωματικά μόρια καθορίζουν τις μοναδικές γεύσεις και τα αρώματα της κάθε ποικιλίας.

Εκτός από τη γεύση, όμως, τα τερπένια παίζουν και έναν πολύ πιο σημαντικό ρόλο. Επηρεάζουν άμεσα τις επιδράσεις της κάθε ποικιλίας. Παρόλο που το λιμονένιο προσφέρει διαύγεια και ενεργητικότητα, το μυρσένιο συμβάλλει σε μια ιδιαίτερα χαλαρωτική εμπειρία. Έτσι, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας και τα τερπένια, όταν διαλέγετε μια ποικιλία για ιατρικούς σκοπούς.

Choose Your Medical Marijuana Seeds

Καλλιέργεια Ιατρικής Μαριχουάνας: Ένας Οδηγός

Φτάσατε ως εδώ. Έχετε, λοιπόν, όλο τον εξοπλισμό και τις νέες γνώσεις σας σχετικά με την ιατρική μαριχουάνα και ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε πώς να μετατρέψετε αυτούς τους σπόρους σε μεγάλα φυτά που λυγίζουν υπό το βάρος των ανθών τους!

Πού να Καλλιεργήσετε Ιατρική Μαριχουάνα

Η απάντηση είναι: όπου θέλετε! Βέβαια, μέσα στο πλαίσιο των δρακόντειων νόμων.

Θα έχετε πολύ περισσότερο έλεγχο σε μια καλλιέργεια εσωτερικού χώρου, ενώ τα φυτά που καλλιεργούνται σε εξωτερικό χώρο είναι εκτεθειμένα στις κακές καιρικές συνθήκες, στα παράσιτα και στους αδιάκριτους γείτονες. Από την άλλη, τα φώτα, οι υγραντήρες και οι ανεμιστήρες κοστίζουν πολύ περισσότερό, αν λάβουμε υπόψη και την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτούν.

Παρόλ' αυτά, δεν χρειάζεστε ένα ολόκληρο δωμάτιο ή έναν ειδυλλιακό κήπο που να έχει νότιο προσανατολισμό για να καλλιεργήσετε κάνναβη. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να καλλιεργήσετε σχεδόν οπουδήποτε, από μπαλκόνια και ταράτσες μέχρι εγκαταλελειμμένα λιβάδια και δασικές εκτάσεις.

Μερικές Συμβουλές για τον Δικό σας Κήπο με Ιατρική Κάνναβη ή για τον Χώρο Καλλιέργειας

1. Αποφύγετε τα παράσιτα

Στη Royal Queen Seeds, προτείνουμε την οργανική προσέγγιση. Αυτό όχι μόνο βοηθά στην ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε παράσιτα κατά τη χρήση της κάνναβης, αλλά παράλληλα εμποδίζει τα παράσιτα να ξεφύγουν από τον κήπο μας και να προκαλέσουν ζημιά στο ευρύτερο περιβάλλον.

Το έλαιο Neem είναι ένας απόλυτα φυσικός τρόπος για να υπερασπιστείτε τα φυτά της κάνναβής σας ενάντια σε μερικά παράσιτα.

Το μυκητοκτόνο Propolix προσφέρει στους καλλιεργητές έναν 100% φυσικό τρόπο για να εξαλείψουν τους ενοχλητικούς μύκητες.

2. Χρησιμοποιήστε Μικρόβια για να Μιμηθείτε τη Φύση

Η φύση πάντα γνωρίζει καλύτερα. Τα φυτά δε μεγαλώνουν στην απομόνωση. Ένας μεγάλος συμβιωτικός ιστός εξασφαλίζει ότι θα ευδοκιμήσουν. Προσθέτοντας μυκορριζικούς μύκητες και άλλα επωφελή βακτήρια στο χώμα σας, θα βελτιώσετε την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, την ανθεκτικότητα σε παθογόνα και γενικότερα την υγεία και τη δομή του χώματος.

A Few Tips for Your Medical Cannabis Garden or Grow Room

3. Μετατρέψτε τα Σκουπίδια σας σε Μαύρο Χρυσό

Στην αρχή, θα χρειαστεί να αγοράσετε κομπόστ για φυτά. Στη συνέχεια, όμως, μπορείτε να εξαλείψετε αυτό το κόστος φτιάχνοντας το δικό σας κομπόστ από υπολείμματα φαγητού και χαρτόνια.

Το κλειδί για ένα καλό κομπόστ; Στοχεύστε σε μια ισορροπία συστατικών. Μια αναλογία 1:1 καφέ και πράσινης πρώτης ύλης λειτουργεί πολύ καλά. Από τη μία η καφέ πρώτη ύλη λειτουργεί ως πηγή άνθρακα και από την άλλη η πράσινη πρώτη ύλη προσθέτει άζωτο στο μίγμα.

4. Λίγα Λόγια για το Πότισμα

Πολλοί αρχάριοι καλλιεργητές συχνά ποτίζουν υπερβολικά τα φυτά τους. Μπορεί αυτό να μη φαίνεται επιβλαβές εκ πρώτης όψεως, αλλά μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο σήψης των ριζών. Για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα, σας έχουμε έναν απλό, πρακτικό κανόνα: απλώς περιμένετε μέχρι τα ανώτερα 5cm του χώματος να έχουν στεγνώσει, πριν ποτίσετε ξανά.

Μπορείτε επίσης να ζυγίσετε τις γλάστρες σας για να έχετε μια ένδειξη για το πόσο νερό παραμένει μέσα στο καλλιεργητικό μέσο. Ζυγίστε το φυτό σας αμέσως μετά το πότισμα και πάλι μία-δύο μέρες μετά. Όταν το βάρος του περισσότερου νερού έχει εξαφανιστεί, τότε θα γνωρίζετε ότι πρέπει να ποτίσετε πάλι τα φυτά σας.

Πώς να Καλλιεργήσετε Ιατρική Μαριχουάνα

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της καλλιέργειας κάνναβης που είναι πλούσια σε THC και της καλλιέργειας φυτών πλούσιων σε CBD. Θα έχουν την ίδια συμπεριφορά.

Είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε τις συμβουλές που λάβατε;

Βλάστηση

Για να πυροδοτήσετε τη βλάστηση, θα χρειαστεί να εκθέσετε τους σπόρους σας σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας. Οι σπόροι επίσης ανταποκρίνονται καλύτερα, όταν βρίσκονται στη θερμοκρασία που προτιμούν. Στοχεύστε στις συνθήκες που αναφέρονται παρακάτω για να βελτιστοποιήσετε τη βλάστηση των σπόρων:

 • Θερμοκρασία: 22–25°C
 • Σχετική Υγρασία: 70–90%

Στη Royal Queen Seeds, συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε τα δικά μας ειδικά κιτ για αρχάριους, είτε με θηλυκοποιημένους σπόρους είτε με σπόρους αυτόματης άνθισης. Περιέχουν όλα όσα θα χρειαστείτε για να βλαστήσετε τους σπόρους σας με επιτυχία.

Germination

Βλαστικό Στάδιο

Κατά τη διάρκεια του βλαστικού σταδίου, τα φυτά εστιάζουν την ενέργειά τους στην παραγωγή μεγάλων φύλλων, κλαδιών και βλαστών. Όταν τα νεαρά σας φυτά αναπτύξουν μερικά πραγματικά φύλλα, θα χρειαστεί να τα μεταφυτεύσετε σε μεγαλύτερη γλάστρα (ή στο χώμα).

 • Μίγμα για Γλάστρες: Θα χρειαστεί να φτιάξετε ένα ελαφρύ μίγμα για γλάστρες που να είναι κατάλληλο για τα φυτά που καλλιεργείτε. Οι ποικιλίες φωτοπεριόδου απολαμβάνουν ένα πιο πλούσιο μίγμα χώματος, ενώ ένα μίγμα για ποικιλίες αυτόματης άνθισης θα πρέπει να περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες περλίτη, βρύα τύρφης και βερμικουλίτη, με μικρότερη ποσότητα κομπόστ. Σε κάθε περίπτωση, τα φυτά που βρίσκονται στο βλαστικό στάδιο έχουν αυξημένες ανάγκες σε άζωτο.
 • Θρεπτικά συστατικά: Στην αρχή του βλαστικού σταδίου, σας προτείνουμε να αναμίξετε 50–100g Easy Boost ανά 20 λίτρα χώματος, μαζί με τα ευεργετικά μικρόβια που αναφέραμε παραπάνω. Για το υπόλοιπο της βλαστικής φάσης, οι Ταμπλέτες Easy Grow Booster θα σας βοηθήσουν να ικανοποιήσετε τις διατροφικές ανάγκες των φυτών σας. Επειδή οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης δε χρειάζονται τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά, σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήστε τη μισή δόση από κάθε προϊόν.
 • Φωτισμός: Τα φυτά αναπτύσσονται ραγδαία κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, οπότε θα χρειαστεί να διατηρήσετε μια συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ των λαμπών σας και της κορυφής του φυτού. Όσον αφορά στο πρόγραμμα φωτισμού, ένας συνεπής κύκλος 18 ωρών φωτισμού και 6 ωρών συσκότισης θα βοηθήσει τα φυτά σας να αναπτυχθούν επαρκώς σε αυτό το στάδιο.
 • Υγρασία: Τα φυτά στο βλαστικό στάδιο ευδοκιμούν σε συνθήκες σχετικής υγρασίας 40–70%.
 • Θερμοκρασία: Στοχεύστε στη διατήρηση της θερμοκρασίας μεταξύ 20–26°C.
Vegetative Stage

Στάδιο Άνθισης

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται συναρπαστικά κατά τη διάρκεια του σταδίου της ανθοφορίας. Εάν καλλιεργείτε αυτόματα φυτά, αυτά θα μεταβούν με χαρά στο στάδιο της ανθοφορίας διατηρώντας το ίδιο πρόγραμμα φωτισμού, όπως και στο προηγούμενο στάδιο (18 ώρες φωτισμού και 6 συσκότιση), μέχρι να είναι έτοιμα για συγκομιδή. Εάν καλλιεργείτε κάποια ποικιλία φωτοπεριόδου σε εσωτερικό χώρο, θα χρειαστεί να αλλάξετε το πρόγραμμα φωτισμού σε 12 ώρες φωτός και 12 ώρες συσκότισης, έτσι ώστε να πυροδοτήσετε και να διατηρήσετε την ανθοφορία. Σε περίπτωση που καλλιεργείτε σε εξωτερικό χώρο, η Μητέρα Φύση θα καθορίσει το πότε τα φυτά θα εισέλθουν στη φάση της ανθοφορίας (γύρω στα μέσα Ιουλίου).

 • Αλλαγή θρεπτικών συστατικών: Τα φυτά που βρίσκονται στο στάδιο της άνθισης χρειάζονται λιγότερο άζωτο και περισσότερο φώσφορο και κάλιο. Γι' αυτόν τον λόγο, θα χρειαστεί να αλλάξετε το σκεύασμα που χρησιμοποιούσατε προηγουμένως και να χρησιμοποιήσετε το Easy Bloom κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Και πάλι, χρησιμοποιήστε τη μισή δόση, σε περίπτωση που καλλιεργείτε φυτά αυτόματης άνθισης.
 • Υγρασία: Μειώστε τη σχετική υγρασία στο 40–50% για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας.
 • Θερμοκρασία: Στοχεύστε στη διατήρηση της θερμοκρασίας στους 26°C.
Flowering Stage

Ξέπλυμα φυτών

Σταματήστε να χορηγείτε θρεπτικά συστατικά στα φυτά σας δύο εβδομάδες πριν τη συγκομιδή. Η κίνηση αυτή θα τα ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν λάβει και υπάρχουν είτε μέσα στο χώμα είτε μέσα στα κύτταρά τους. Με αυτόν τον τρόπο θα απολαύσετε βελτιωμένη γεύση και πιο απαλό καπνό.

Flushing

Συγκομιδή

Το παν στη συγκομιδή είναι η χρονική στιγμή που θα επιλέξετε. Παρατηρήστε αυτά τα βασικά σημάδια για να ξέρετε πότε να προχωρήσετε:

 • Τα μεγάλα φύλλα θα αρχίσουν να κιτρινίζουν λόγω του ξεπλύματος.
 • Αυτά τα μικρά, αστραφτερά πετράδια (τα τριχίδια) πάνω στα άνθη θα αλλάξουν εμφάνιση και θα γίνουν από διάφανα έντονα λευκά-γαλακτώδη. Χρησιμοποιήστε ένα μικροσκόπιο τσέπης για να παρακολουθείτε την ωρίμασή τους.
 • Βλέπετε αυτές τις δομές που μοιάζουν με κλωστές στα άνθη σας; Αυτά ονομάζονται στήμονες. Θα αρχίσουν να σκουραίνουν όταν πλησιάζει η ώρα της συγκομιδής.

Όταν αποφασίσετε ότι ήρθε η σωστή στιγμή, θα χρειαστεί να συλλέξετε τα άνθη σας. Μερικοί καλλιεργητές κόβουν τα μικρά φυτά από τη βάση τους και τα κρεμούν ολόκληρα ανάποδα για να στεγνώσουν. Άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα ψαλίδι τριμαρίσματος για να κόψουν κάθε άνθος πριν την αποξήρανση και την ωρίμαση. Η συλλογή των ανθών μπορεί να γίνει μία φορά ή μπορείτε να συλλέγετε σταδιακά μερικά άνθη για μια προοδευτική συγκομιδή.

Harvest

Αποξήρανση και Ωρίμαση

Έχετε συλλέξει τα άνθη σας. Τώρα, πρέπει να τα προστατέψετε από τη μούχλα, να τα συντηρήσετε σωστά και να ενισχύσετε τη γεύση τους.

Drying & Curing

Πώς να Χρησιμοποιήσετε την Ιατρική Μαριχουάνα

Και τώρα φτάσαμε στο καλύτερο! Μπορείτε επιτέλους να απολαύσετε τους καρπούς των κόπων σας. Όπως υπάρχουν πολλές ποικιλίες και πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να καλλιεργήσετε κάνναβη, υπάρχουν και πολλοί τρόποι για να την απολαύσετε. Δείτε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τρόπους χρήσης της ιατρικής μαριχουάνας παρακάτω.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα ενός τσιγάρου με κάνναβη είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος χρήσης της κάνναβης. Πολλοί χρήστες βλέπουν τη διαδικασία του στριψίματος ως μια θεραπευτική ιεροτελεστία. Αυτός ο τρόπος χορήγησης παρέχει γρήγορη εκκίνηση των αποτελεσμάτων, καθώς τα κανναβινοειδή και τα τερπένια έχουν άμεση πρόσβαση στην κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, έχει το προφανές μειονέκτημα των καρκινογόνων ουσιών που βλάπτουν την υγεία.

Άτμισμα

Το άτμισμα κάνναβης χρησιμοποιεί χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με το κάπνισμα. Αντί να καίει τη φυτική ύλη, θερμαίνει τα άνθη τόσο όσο χρειάζεται για να απελευθερώσουν φυτοχημικά, όπως τα κανναβινοειδή και τα τερπένια. Το άτμισμα προσφέρει εξίσου άμεσα αποτελέσματα, απλώς χωρίς τον κίνδυνο έκθεσης σε καρκινογόνες ουσίες.

Βρώσιμα (Λήψη από το Στόμα)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σοδειά σας για να ξεδιπλώσετε το ταλέντο σας στη μαγειρική. Αποκαρβοξυλιώνοντας τα άνθη σας και φτιάχνοντας μια παρτίδα βούτυρο κάνναβης, μπορείτε να προσθέσετε κανναβινοειδή σχεδόν σε οποιοδήποτε πιάτο, από μπάουνις μέχρι σε σάλτσα για μακαρόνια. Παρόλ' αυτά, λάβετε υπόψη ότι τα βρώσιμα προσφέρουν πολύ πιο ισχυρές επιδράσεις. Τα κανναβινοειδή που λαμβάνονται από το στόμα περνούν από το ήπαρ, όπου το THC μετατρέπεται σε ένα πολύ πιο ισχυρό, ψυχοτρόπο μόριο, στο 11-ύδροξυ-THC. Ετοιμαστείτε για μια πολύ έντονη και μακράς διαρκείας εμπειρία.

Υπογλώσσια χορήγηση

Δεν έχετε όρεξη για μαγειρική; Πώς σας φαίνεται η παραγωγή εκχυλισμάτων; Τα έλαια και τα βάμματα είναι ένας πρακτικός τρόπος λήψης κανναβινοειδών στο σπίτι και οπουδήποτε αλλού. Επιπλέον, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να εκμεταλλευτείτε την υπογλώσσια χορήγηση. Κάτω από τη γλώσσα περνούν μέσα από τον λεπτό ιστό και διοχετεύονται κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα οι επιδράσεις να γίνονται γρήγορα αντιληπτές παρακάμπτοντας το ήπαρ.

Θυμηθείτε: Όλοι μπορούν να καλλιεργήσουν τη δική τους μαριχουάνα

Θα τα καταφέρετε. Η καλλιέργεια ιατρικής μαριχουάνας δεν απαιτεί μαγικές δυνάμεις. Θα αποκτήσετε νέες δεξιότητες και νέες ιδέες κάθε φορά που καλλιεργείτε. Στο τέλος, θα δημιουργήσετε μια δική σας προσέγγιση που θα σας επιτρέπει να έχετε παραγωγικά φυτά κάθε φορά. Καλή καλλιέργεια!

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις