Λίστα Με Συντροφικά Φυτά Για Ποιοτική Μαριχουάνα

Η συντροφική καλλιέργεια είναι μια ανέξοδη, οικολογική και μακροπρόθεσμη βιολογική λύση, ώστε να έχει ο κήπος σας τους δικούς του φυσικούς φύλακες εναντίον των ζιζανίων και των μυκητιάσεων. Το έντονο φύλλωμα, η σκιά, το οικολογικό λίπασμα αλλά και η προσθήκη βιταμινών, ιχνοστοιχείων και ενισχυτικών μπορούν να επιτευχθούν με τη φύτευση άλλων φυτών.

Τα φυτά κάνναβης αντιδρούν στη συντροφική καλλιέργεια με πιο έντονη ανάπτυξη, μεγαλύτερη αντοχή στις ασθένειες και τα ζιζάνια αλλά και μεγαλύτερες σοδειές, με μεγαλύτερη παραγωγή ανθών. Μια ομάδα φυτών τα οποία μεγαλώνουν μαζί ώστε να υποστηρίζουν το ένα το άλλο και τα φυτά κάνναβης στον κήπο σας λέγεται συντεχνία.

Οι συντεχνίες λειτουργούν ως ένα ποικιλόμορφο μικρό-περιβάλλον το οποίο βελτιώνει την ποιότητα του χώματος, τη διείσδυση του νερού αλλά και τη συγκράτηση των θρεπτικών συστατικών. Οι υγιείς συντεχνίες προσελκύουν ευεργετικά έντομα και άλλα μικρά ζώα, τα οποία τρέφονται με τα ζιζάνια που μπορούν να βλάψουν τη κάνναβη. Τα συντροφικά φυτά επίσης αποκρύπτουν τη χαρακτηριστική σιλουέτα της κάνναβης και το έντονο άρωμα της.

Μικροί σωροί από πέτρες στη συντεχνία των φυτών θα γίνουν σύντομα κατοικίες για σαύρες και αράχνες που θα βοηθήσουν στον έλεγχο του αριθμού των εντόμων. Οι σαύρες συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί κυνηγοί μεγαλύτερων βλαβερών εντόμων, όπως ο σκόρος, ενώ μπορούν να εξολοθρεύσουν με ευκολία και τα μυρμήγκια.

Herbs

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

Βασιλικός: Αυτό το φυτό είναι τόσο καταξιωμένο που αποκαλείται συχνά ως ο βασιλιάς των βοτάνων. Το γλυκό άρωμα του λειτουργεί ως απωθητικό για τις ψείρες των φυτών, τα σκαθάρια, τα κουνούπια, τα σκουλήκια και τις μύγες.

Μελισσόχορτο: Γνωστό και ως μέλισσα, το μελισσόχορτο κρατάει μακριά τα κουνούπια και τις σκνίπες ενώ προσελκύει τους ευεργετικούς επικονιαστές. Θέλει συχνό κλάδεμα και ξερίζωμα καθώς μπορεί να γίνει επιθετικό λόγω της γρήγορης επέκτασης του.

Άνηθος: Ο άνηθος προσελκύει συμμάχους όπως οι μέλισσες, οι μύγες, οι ιχνεύμωνες και άλλα ευεργετικά είδη σφηκών. Οι ψαλιδωτές πεταλούδες δεν πρόκειται να εναποθέσουν προνύμφες και κάμπιες στην κάνναβη σας, καθώς προτιμούν να τρώνε τον άνηθο. Οι αράχνες (ακάρεα) είναι η κατάρα του καλλιεργητή κάνναβης και σιχαίνονται τον άνηθο. Άρα θα μείνουν μακριά από τον κήπο σας. Ο άνηθος είναι επίσης ένα εξαιρετικό απωθητικό για τις ψείρες των φυτών, την κάμπια του λάχανου και διάφορα άλλα βλαβερά έντομα.

Μυριόφυλλο: Το μυριόφυλλο χρησιμοποιείται συνήθως ως περιφραχτικό φυτό ώστε να μην ανταγωνίζεται την κάνναβη του κήπου σας για ριζικό χώρο. Απωθεί μια μεγάλη γκάμα εντόμων και προσελκύει πολλά επιθυμητά, κυνηγετικά έντομα όπως οι πασχαλίτσες, οι μύγες και διάφορα είδη ευεργετικών παρασιτικών σφηκών.

Χαμομήλι: Ένα χαλί γεμάτο με αυτά μικρά φωτεινά λευκά άνθη θα είναι πάντα γεμάτο μέλισσες και ευεργετικά είδη μυγών απωθώντας κουνούπια και άλλα ανεπιθύμητα ιπτάμενα έντομα.

Κόλιανδρος: Ως ένα αμυντικό φυτό πρώτης γραμμής, ο κόλιανδορς απωθεί τις ψείρες, τα σκαθάρια της πατάτας και τις αράχνες, ενώ προσελκύει μύγες του γένους Tachinidae και άλλα είδη παρασιτικών σφηκών, τα οποία τρέφονται με βλαβερά έντομα και κάμπιες.

Λεβάντα: Τα υπέροχα μακριά άνθη της λεβάντας προσελκύουν μια πληθώρα χρήσιμων εντόμων, τα οποία τρέφονται με νέκταρ και κάμπιες, ενώ τα φυτά σας θα έχουν πάντα συντροφιά από μέλισσες. Οι ψείρες οι ψύλλοι αλλά και τα ποντίκια επίσης απωθούνται από τη λεβάντα.

Μέντα: Επιθετικό αλλά ποικιλόμορφο, το φυτό της μέντας θα φέρει στο κήπο σας καλά έντομα, όπως οι μέλισσες, ενώ θα απωθήσει τα μυρμήγκια, τις ψείρες, τα ακάρεα, τα σκαθάρια και τα ποντίκια.

Σκαντζίκι: Όταν καλλιεργείται σε κήπο μαζί με άνηθο και κόλιανδρο, τότε δημιουργείται ένα πραγματικό οχυρό από ευεργετικά φυτά, τα οποία θα περιβάλλουν τα φυτά μαριχουάνας και θα τα κρατήσουν ασφαλή από τα ακάρεα, προσελκύοντας ταυτόχρονα μέλισσες και μικρές παρασιτικές σφήκες οι οποίες θρέφονται με κάμπιες και άλλα βλαβερά έντομα.

Αλφάλφα: Αυτό το φυτό ύψους ενός μέτρου απωθεί τις σιχαμερές βρωμούσες, ενώ προσελκύει φιλικά έντομα όπως οι πασχαλίτσες, τα σκαθάρια-δολοφόνοι και διάφορες κυνηγετικές σφήκες.

Κατιφές: Το κυριότερο φυτό της συντροφικής καλλιέργειας. Αυτό το ισχυρό και όμορφο φυτό απωθεί τα σκαθάρια και τις ακρίδες, το μεξικανικό σκαθάρι και τα διάφορα νηματοειδή, ενώ η έντονη άνθιση του θα προσελκύσει μια πληθώρα ευεργετικών εντόμων που θρέφονται με νέκταρ.

Ηλιοτρόπια: Το πλεονέκτημα που προσφέρουν τα ηλιοτρόπια κρύβεται στην ξυλώδη και ινώδη αντοχή τους. Θα απωθήσουν τα πεινασμένα για υγρά ζιζάνια από τα πράσινα μωρά σας με τα δελεαστικά τους χρώματα.

lavender

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ

Αλφάλφα: Αποκαλούμενο και ως "ο βασιλιάς των τροφών" το αλφάλφα παράγει άζωτο και συσσωρεύει σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο. Οι βαθιές του ρίζες βοηθούν στη διάσπαση του χώματος, συμβάλλοντας στη διείσδυση του νερού, αλλά και στη συγκράτηση του επιβραδύνοντας την εξάτμιση. Μεγαλώνει γρήγορα γι’ αυτό θα πρέπει να το κλαδεύετε συχνά. Επιπρόσθετα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα φύλλα του ως οργανικό λίπασμα για τα φυτά σας.

Κεράστιο: Λειτουργεί ως ζωντανό λίπασμα. Λόγω της γρήγορης ανάπτυξης του παρέχει σκιά στο έδαφος οδηγώντας σε καλύτερη απορρόφηση του νερού. Κλαδέψτε το συχνά και χρησιμοποιείστε τα φύλλα ως λίπασμα.

Λευκό & Κόκκινο Τριφύλλι: Τα κοντά τριφύλλια είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και λειτουργούν ως ζωντανό λίπασμα, ενισχύοντας την ευθρυπτότητα του εδάφους. Όλα τα τριφύλλια παράγουν άζωτο καθώς αποσυντίθενται, το οποίο απελευθερώνεται στα τριγύρω φυτά.

Χαμομήλι: Πολύ αποδοτικό στην κατακράτηση ασβεστίου, καλίου και θειαφιού, το χαμομήλι απελευθέρωνει αυτά τα ιχνοστοιχεία στο χώμα μετά το θάνατο του.

chamomile

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΦΥΤΑ & ΕΛΙΞΙΡΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Μυριόφυλλο: Οι παραδοσιακοί κανόνες της κηπουρικής λένε πως το μυριόφυλλο θα ενισχύσει την παραγωγή ευεργετικών ελαίων στα γειτονικά του φυτά.

Χαμομήλι: Ως δια μαγείας, το χαμομήλι αυξάνει τη σπαργή των γειτονικών του φυτών και παράλληλα αυξάνει την παραγωγή ευεργετικών και απαραίτητων ελαίων σε φυτά όπως η κάνναβη.

Κόλιανδρος: Το τσάι από τους θρυμματισμένους σπόρους κόλιανδρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τοπικό σπρέι για τον έλεγχο του αριθμού των ακάρεων καθώς αποδίδει πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο βιομηχανικό δηλητήριο.

Αλφάλφα: Τα αποξηραμένα κοτσάνια μπορούν να γίνουν ένα πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία τσάι, το οποίο μπορεί να ψεκαστεί στα φυτά σας αλλά και τον υπόλοιπο κήπο για να ενισχύσει την ανάπτυξη.

Κατιφές: Είναι ένα από τα παλαιότερα συντροφικά φυτά και ενισχύει την ανάπτυξη των γειτονικών του φυτών, ενώ απελευθερώνει διάφορα χημικά στοιχεία στο χώμα τα οποία απωθούν τα βλαβερά έντομα. Οι επιδράσεις του μπορούν να έχουν τεράστια χρονική διάρκεια.

Coriander

Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Όλα τα παραπάνω συντροφικά φυτά λειτουργούν και ως καμουφλάζ. Η ποικιλία της υφής, των χρωμάτων, και του βάθους της προοπτικής στον κήπο σας θα συμβάλλει στην απόκρυψη των φυτών κάνναβης. Μικρά είδη όπως τα Indica και οι ποικιλίες αυτό-άνθισης κυριολεκτικά θα εξαφανιστούν μέσα σε ένα κήπο γεμάτο με συντροφικά φυτά. Τέλος τα διαφορετικά αρώματα που αναβλύζουν από τη συντροφική χλωρίδα θα αποκρύψουν το χαρακτηριστικό άρωμα της κάνναβης κάνοντας το να χαθεί μέσα σε ένα κοκτέιλ εξωτικών οσμών.

Είτε ως μια ποικιλόμορφη μικρή ζούγκλα γεμάτη χρώματα και αρώματα ή ως μια παρέα από λίγα φυτά με πολλές δυνατότητες, τα συντροφικά φυτά θα βοηθήσουν τον κήπο σας με πολλούς τρόπους. Θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και τη ζωντάνια, θα αυξήσουν την παραγωγή ευεργετικών ελαίων και την αντοχή των φυτών, ενώ θα κρατήσουν μακριά βλαβερά έντομα, προσελκύοντας ταυτόχρονα αυτά που είναι ευεργετικά για τον κήπο σας. Ανέξοδη και οικολογική, η συντροφική καλλιέργεια είναι καλή για το πορτοφόλι σας αλλά και για τον πλανήτη.

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.